5 kale puppy's gevonden langs de weg begroetten hun redders met heleboel kusjes

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 27 mei 2024
5 bald puppies found by the roadside greeted their rescuers with lots of kisses 1

Op een dag was een vrouw uit Vineland, New Jersey, aan het rijden toen ze plotseling een heel zielig tafereel zag: vijf kale, erg ziek uitziende puppy's, allemaal ineengedoken aan de kant van de weg.

Het was meteen duidelijk dat deze arme baby's in de steek waren gelaten en ze wist dat ze hen daar niet zomaar kon achterlaten.

Ze nam onmiddellijk contact op met het South Jersey Regional Animal Shelter, dat een medewerker van de dierenbescherming stuurde om de puppy's op te halen.

Toen de medewerker zag hoe slecht ze eraan toe waren, bracht hij ze meteen naar de dierenarts in plaats van ze naar het asiel te brengen.

Een vreselijke diagnose

De dierenarts stelde vast dat ze leden aan schurft, ooginfecties, opgezette poten en open zweren over hun hele lichaam.

Bovendien waren ze extreem vermagerd, wat erop wees dat ze eerder waren verwaarloosd en gewoon op straat waren gedumpt.

Na de diagnose werden ze naar het asiel gebracht waar, gezien hun gezondheidstoestand, een grote klus wachtte op de medewerkers en vrijwilligers van het asiel.

Ondanks hun toestand bleven deze puppy's glimlachen en gaven ze hun redders veel kusjes als teken van dankbaarheid dat ze zo goed voor hen zorgden.

"Ze waren allemaal heel lief bij de intake, zelfs in de staat waarin ze verkeerden. Ze kwispelden met hun staarten en likten onze gezichten", aldus Kathleen Leary, hoofd bedrijfsvoering South Jersey Regional Animal Shelter."

De mensen die voor hen zorgden, waren dolblij met dit gedrag en zagen dat ze echt een sterke geest hadden.

Dag na dag beter

Ze stelden vast dat deze 5 puppy's ongeveer 5 en een halve maand oud waren.

Ze waren niet zeker van het ras vanwege hun slechte conditie, maar ze vermoedden dat de puppy's een mix waren van Mastiff en Cane Corso.

Ondanks alles zorgden de lieve mensen van dit asiel ervoor dat het ze aan niets ontbrak en dat ze continu werden verzorgd.

"Ze krijgen antibiotica, oogmedicatie en medicinale baden en worden wekelijks opnieuw gecontroleerd door onze dierenarts," zei Leary.

Toen deze prachtige hondjes waren hersteld en hun haren eindelijk op echte honden leken, besloten ze om ze namen te geven.

Ze werden vernoemd naar Super Mario-personages: Mario, Luigi, Bowser en Prinses Peach.

Eindelijk waren deze kleine schatten er zowel medisch als mentaal klaar voor en het asiel kondigde al snel op hun Facebookpagina aan dat ze een pleeggezin hadden gevonden en dat het goed met ze gingen.

"Hun kleine persoonlijkheidjes komen langzaam tevoorschijn, ze lijken allemaal goed om te gaan met andere honden en houden van mensen," zei Leary.

Een nieuw begin

Toen de medewerkers van het asiel op hun officiële Facebookpagina aankondigden dat alle honden klaar waren voor adoptie, leek het erop dat dit ook zou gebeuren.

Het duurde even voordat potentiële adoptanten besloten om deze dappere honden te adopteren.

Uiteindelijk kregen ze allemaal een nieuw thuis.

De enige die problemen had was Luigi, die niet overweg kon met de andere honden in zijn nieuwe gezin.

Daarom moest hij helaas terug naar het asiel.

Ze hoefden echter niet lang te wachten tot een andere vrouw hen vertelde dat haar zoon op slag verliefd werd op deze hond.

De foto van de twee is er een die je hart zal doen smelten omdat Luigi eindelijk het thuis en de familie heeft gekregen die hij verdient.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!