amerikaanse-foxhound-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Amerikaanse Foxhound Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De Amerikaanse Foxhound is een hondenras dat dol is op rennen en over veel uithoudingsvermogen beschikt, wat hen tot uitstekende metgezellen maakt voor actieve gezinnen. Hun vriendelijke aard en lage onderhoudsbehoeften maken hen tot geweldige huisdieren, maar ze hebben wel veel beweging nodig. Hierdoor is het Amerikaanse Foxhound-ras over het algemeen niet geschikt voor appartementsleven. De leefomstandigheden die een eigenaar kan bieden aan een energieke Foxhound zijn van cruciaal belang voor een lang en gelukkig leven met deze hond.

Foxhounds hebben doorgaans grote, zachte ogen met een uitdrukking die als vriendelijk en smekend wordt beschreven. Het typische karakter van de Foxhound is vriendelijk en genegen naar kinderen en andere honden. Ze zijn vaak wat terughoudend tegenover vreemden, maar hebben een beschermend instinct. Eenmaal vastgesteld is dat een vreemdeling geen bedreiging vormt, ontspannen ze, hoewel ze waakzaam blijven.

Foxhounds hebben de neiging om roedelleiders te zijn en gedijen vaak het beste in gezinnen met meerdere honden. Wanneer ze samen opgroeien met katten en andere huisdieren, kunnen ze doorgaans goed samenleven. Toch kunnen ze hun prooidrift tonen, wat kleine dieren in gevaar kan brengen. Over het algemeen hebben Amerikaanse Foxhounds een goede gezondheid en hebben ze een levensverwachting van ongeveer 10 tot 14 jaar.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Amerikaanse Foxhound?

Raskenmerken en eigenschappen van de Amerikaanse Foxhound:

Raskenmerken:

 1. Grootte: De Amerikaanse Foxhound is een middelgroot tot groot ras, met een schofthoogte van ongeveer 53-64 cm voor reuen en 51-61 cm voor teven.
 2. Lichaamsbouw: Ze hebben een atletische, slanke en gespierde lichaamsbouw, ontworpen voor uithoudingsvermogen en snelheid.
 3. Vacht: De vacht is kort, dicht en hard. Er zijn verschillende kleurvariaties, zoals tricolor (zwart, wit en bruin), bicolor (wit en een andere kleur), enzovoort.
 4. Hoofd: Het hoofd is lang en taps toelopend, met een duidelijke stop en brede schedel. De oren zijn lang en laag aangezet.
 5. Ogen: Ze hebben grote, expressieve ogen die typisch een vriendelijke en zachte uitdrukking tonen.

Eigenschappen:

 1. Karakter: Amerikaanse Foxhounds hebben een vriendelijke en zachtaardige persoonlijkheid. Ze zijn sociaal en hebben vaak een goed humeur.
 2. Uithoudingsvermogen: Dit ras heeft een indrukwekkend uithoudingsvermogen en is gebouwd voor langdurig rennen.
 3. Sociaal: Foxhounds zijn sociaal en kunnen goed overweg met kinderen en andere honden, vooral als ze goed gesocialiseerd zijn.
 4. Waakzaamheid: Ze hebben een natuurlijk waakzaam karakter en kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze kunnen echter ook beschermend zijn ten opzichte van hun gezin.
 5. Jachtdrift: Vanwege hun jachthondachtergrond kunnen Foxhounds een sterke prooidrift hebben en kunnen ze achter geuren en bewegingen aan gaan.
 6. Levendig: Ze hebben vaak veel energie en vereisen dagelijkse beweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.
 7. Roedeldieren: Amerikaanse Foxhounds gedijen goed in gezinnen met meerdere honden en hebben de neiging zich te hechten aan andere honden.
 8. Gezondheid: Over het algemeen zijn ze over het algemeen gezond, maar er kunnen specifieke gezondheidsproblemen zijn die verband houden met hun grootte en anatomie.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Amerikaanse Foxhound?

De fysieke kenmerken van de Amerikaanse Foxhound omvatten:

 1. Grootte: Middelgroot tot groot ras, met reuen die meestal een schofthoogte hebben van ongeveer 53-64 cm en teven van ongeveer 51-61 cm.
 2. Lichaamsbouw: Atletisch en gespierd lichaam met een rechte ruglijn en goed ontwikkelde spieren voor uithoudingsvermogen.
 3. Hoofd: Lang en taps toelopend, met een brede schedel en een duidelijke stop (overgang tussen voorhoofd en snuit).
 4. Snuit: Lang en krachtig, passend bij het jachtachtergrond van het ras.
 5. Ogen: Grote, expressieve ogen met een vriendelijke en zachte uitdrukking. Donker van kleur.
 6. Oren: Lange en laag aangezette oren die hoog op het hoofd hangen en eindigen in een smalle punt.
 7. Neus: Goed ontwikkelde neus met goed ontwikkelde neusgaten, wat essentieel is voor hun sterke reukvermogen.
 8. Gebit: Sterk gebit met schaargebit (bovenste snijtanden overlappen de onderste).
 9. Vacht: Korte, dichte en harde vacht die verschillende kleurvariaties kan hebben, zoals tricolor (zwart, wit en bruin) en bicolor (wit en een andere kleur).
 10. Staart: Sterke en gespierde staart die recht of licht gebogen kan zijn. De staart wordt vaak hoog gedragen wanneer de hond alert is.

Deze fysieke kenmerken zijn typerend voor het Amerikaanse Foxhound-ras en spelen een rol in hun vermogen om uitstekende jachthonden te zijn, gebouwd voor uithoudingsvermogen en snelheid tijdens lange jachten.

Wat is de algemene informatie over Amerikaanse Foxhounds?

De Amerikaanse Foxhounds waren een van de eerste hondenrassen die in Amerika werden gefokt. Ze werden gebruikt voor jagen, maar niet om vossen te doden. George Washington had zelf 36 van deze honden met namen als Tipsy, Sweet Lips en Chloe. Amerikaanse Foxhounds zijn bekend om hun muzikale stem en hun geblaf kan kilometers ver worden gehoord. Als ze eenmaal een geur hebben opgepikt, is het bijna onmogelijk ze terug te roepen.

Hoe gaat de Amerikaanse Foxhound om met de familie?

De Amerikaanse Foxhound is onafhankelijk, evenwichtig en energiek. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn ze zachtmoedig en vriendelijk. Ze zijn geweldige metgezellen voor kinderen en liefdevolle familiehonden. Ze zijn gemakkelijk van karakter, vriendelijk, trouw en lief. Dat maakt ze tot de beste gezelschapshonden voor elk gezin. Hoewel Foxhounds geen traditionele huisdieren zijn, kunnen ze goed in huis worden opgevoed. Ze houden ervan bij mensen te zijn en in gezelschap van andere honden. Ze zijn tolerant en vriendelijk, maar niet overdreven aanhankelijk omdat ze niet snel laten blijken wat ze voelen. Hoewel je Foxhound niet op schoot komt zitten, zullen ze wel laten zien dat ze van je houden als ze bij je zijn. De meeste Foxhounds zijn op hun hoede bij vreemden.

Hoe gaan Amerikaanse Foxhounds om met andere honden?

Amerikaanse Foxhounds houden ervan om in gezelschap van andere honden te zijn, omdat ze zijn gefokt om als jachthonden te werken, wat vaak in roedels gebeurt. Dus ze zijn perfect voor gezinnen met één of meer honden. Honden zoals Labrador Retrievers, Berner Sennenhonden, Golden Retrievers, Havanezers en Beagles zijn goede honden om mee te hebben als vriendjes voor je Amerikaanse Foxhound. Maar je kunt ook voor één Foxhound kiezen als je zijn bewegingsbehoefte kunt vervullen. Als je met je hond gaat joggen, wandelen, inline skaten of andere leuke dingen doet, kan dat de beweging vervangen die hij anders in de tuin zou krijgen. En tegelijkertijd versterken die activiteiten de band tussen Foxhounds en hun families.

Hoe voer je een Amerikaanse Foxhound?

Je Amerikaanse Foxhound heeft het beste af met hondenvoer van hoge kwaliteit, of dit nu zelfgemaakt is of gekocht bij de dierenwinkel. Let wel op: het voer moet aangepast zijn aan de leeftijd van je Foxhound (pup, volwassen of senior). Vergeet ook niet dat Foxhounds graag eten en dat te veel eten tot obesitas kan leiden. Geef je hond daarom dagelijks afgemeten porties voer in plaats van slechts één maaltijd of vrij te laten eten. Hoewel traktaties handig zijn bij het trainen van je hond, kan overvoeding ook tot gewichtsproblemen leiden.

Wat zijn de voedingsbehoeften van de Amerikaanse Foxhound?

De Amerikaanse Foxhound heeft een specifiek voedingspatroon nodig om gezond te blijven. Dit betekent dat ze voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, DHA, micronutriënten en mineralen moeten binnenkrijgen. Eiwitten zijn belangrijk voor de spieren en gezondheid van de hond. Vetten zorgen voor energie en moeten met mate worden gegeven om overgewicht te voorkomen. Koolhydraten zijn ook een energiebron, maar let op dat je hier niet te veel van geeft. DHA en micronutriënten zoals taurine, chondroïtine en glucosamine zijn goed voor de gezondheid van het hart, gewrichten en vacht. Mineralen, zoals calcium en fosfor, zijn belangrijk voor de groei van de hond. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van de Foxhound.

Hoeveel moet een Amerikaanse Foxhound pup eten?

De Amerikaanse Foxhound is een grote hond. Hieronder staan tips voor het voeden van pups:

 • Laat pups langzaam en geleidelijk groeien om orthopedische problemen, zoals heupdysplasie, te voorkomen. Geef ze een dieet dat geschikt is voor pups van grote rassen. Zorg ervoor dat het dieet niet te veel eiwitten, vet en calorieën bevat.
 • Geef Amerikaanse Foxhound Honden volgens een schema te eten, met maaltijden verspreid over twee of drie keer per dag. Het is beter om de pup te laten wennen aan eten op bepaalde tijden dan om het eten de hele dag klaar te laten staan.
 • Honden met aandoeningen zoals hypoglykemie hebben een uitzondering en moeten de hele dag door stukjes voedsel krijgen.
 • Geef je puppy nooit eten van tafel. Dit stimuleert bedelen alleen maar. Iedereen in het gezin moet zich hieraan houden.
 • Zorg ervoor dat pups een gezonde en evenwichtige voeding krijgen, omdat ze elke dag intensief bewegen moeten. Amerikaanse Foxhounds neigen naar overgewicht als ze ouder worden. Houd daarom de hoeveelheid voedsel vanaf het begin in de gaten. Er is ook een risico op heupdysplasie en gewrichtssupplementen kunnen hen gezond houden.

Wat zijn de rasgebonden gezondheidsproblemen van de Amerikaanse Foxhound?

Amerikaanse Foxhounds zijn een gezonde hondensoort, maar regelmatige check-ups bij de dierenarts zijn wel belangrijk. Door het vele tijd dat ze buiten doorbrengen, lopen ze extra risico op hartworm. Preventieve behandeling is daarom aan te raden. Ook zijn ze gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen. Een paar voorbeelden:

 • Trombocytopathie: Dit is een afwijking van het bloedplaatje, wat kan leiden tot te veel bloedverlies bij kleine schrammen of snijwonden. De behandeling is afhankelijk van de oorzaak en ernst van de aandoening.
 • Progressieve retinale atrofie (PRA): Dit is een erfelijke ziekte van het netvlies die blindheid kan veroorzaken bij aangetaste Amerikaanse Foxhounds.
 • Oorontstekingen: Dit komt vaak voor bij honden met flaporen, zoals de Foxhound.
 • Heupdysplasie: Dit is een misvorming van de heupen die kan ontstaan als een Foxhoundpup opgroeit. Het komt door losse gewrichten, waardoor het kogelgedeelte van een bot niet soepel in de kom van het andere gewrichtsbeen kan glijden. In plaats daarvan knarst en schuurt het, wat pijn en slijtage veroorzaakt. Hoewel de aandoening al in de puppytijd kan beginnen, komt het meestal pas naar voren bij volwassen honden. Daarom zijn jaarlijkse medische controles zo belangrijk.

Baasjes van Amerikaanse Foxhounds wordt aangeraden om de volgende gezondheidstests voor hun hond uit te laten voeren:

 1. Heupbeoordeling
 2. PRA Optigen DNA-test
 3. Oogarts-evaluatie

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Amerikaanse Foxhound?

Amerikaanse Foxhounds zijn vooral jachthonden en zijn altijd klaar om te gaan jagen. Ze hebben elke dag beweging nodig in veilige gebieden. Als ze eenmaal een geur hebben opgepikt, volgen ze die blij en zonder naar commando's te luisteren. Het zijn honden die van het buitenleven houden. Amerikaanse Foxhounds zijn gefokt om urenlang te jagen, dus ze hebben minstens een uur beweging per dag nodig. Zonder genoeg beweging kan verveling leiden tot destructief gedrag of zelfs depressie. Met voldoende beweging passen ze overal bij.

Ze leven graag binnen met hun menselijke gezinnen, maar ze zijn ook geschikt om te wandelen. Echter, omdat ze zijn gefokt om geuren te volgen tijdens het jagen, mogen ze alleen vrij rondlopen in veilig omheinde gebieden. Foxhounds hebben een sterke prooidrift en als ze eenmaal een geur hebben opgepikt en die volgen, kun je ze niet meer terughalen. Daarom moeten Amerikaanse Foxhounds tijdens wandelingen aan de lijn worden gehouden. Ze oefenen ook hun lichaam en geest door deel te nemen aan hondensporten zoals tracking, rallying en lure coursing proeven en andere activiteiten waar hondenbezitter en Foxhound samen van kunnen genieten. Minder georganiseerde activiteiten zoals joggen, fietsen, skeeleren en wandelen hebben ook dezelfde voordelen en versterken ook de band tussen baas en hond.

Hoeveel verhaart de Amerikaanse Foxhound?

De Amerikaanse Foxhound heeft een korte en dicht tegen het lichaam aanliggende vacht. De textuur van de vacht is sterk genoeg om de hond te beschermen tijdens het jagen. Je hoeft de vacht niet veel te verzorgen, een keer per week borstelen is voldoende. Geef de Foxhound alleen een bad als hij echt vies is. Houd er wel rekening mee dat plotseling veranderende verharing kan duiden op onderliggende gezondheidsproblemen. De volgende dingen kunnen dit aangeven: slechte voeding, voedselallergieën, parasieten, zwangerschap bij teven, bacteriële problemen, kanker, nier- en leverproblemen, problemen met het immuunsysteem, specifieke medicijnen, zonnebrand en irriterende stoffen. Als je hond plotseling veel verhaart, neem dan contact op met de dierenarts. Zo voorkom je ernstige gezondheidsproblemen.

Wat zijn de sociale kenmerken van de Amerikaanse Foxhound?

De meeste mensen denken dat Amerikaanse Foxhounds buitenhuishonden zijn, maar dat is niet helemaal waar. Foxhounds houden van hun mensen en vooral van kinderen. Ze hebben behoefte aan menselijk gezelschap en zullen het missen als ze niet in de buurt zijn. Ze hebben wel toegang nodig tot een veilige, omheinde tuin, maar ze moeten bij de familie zijn als die thuis is. Amerikaanse Foxhounds zijn goedmoedige en gemakkelijk te verzorgen honden, die het volgende op sociaal gebied bieden:

 • Kindvriendelijk: Amerikaanse Foxhounds zijn kindvriendelijk en geduldig, dus ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Amerikaanse Foxhounds zijn trouw en aanhankelijk, maar niet te opdringerig. Ze laten hun liefde zien door dicht bij hun menselijke familieleden te zijn of te liggen, maar ze klimmen niet op schoot. Hun roedelinstinct zorgt ervoor dat ze willen strijden om de leidersrol, dus ze hebben een sterke eigenaar nodig om de leiding te nemen.
 • Wantrouwend tegenover vreemden: Amerikaanse Foxhounds kijken naar hun eigenaren voor aanwijzingen over hoe ze met vreemden moeten omgaan. Elk teken van een bedreiging voor hun familie zal hun defensieve kant naar boven halen.
 • Hond op wacht: Amerikaanse Foxhounds hebben een natuurlijk roedelinstinct. Hun jachtvaardigheden omvatten het samenwerken met andere honden in de roedel. Dus ze zijn geschikt voor gezinnen met meerdere honden.
 • Seniorvriendelijk: Amerikaanse Foxhounds zijn net zo compatibel met oudere mensen als met andere gezinsleden. Maar hun bewegingsbehoeften zouden oudere mensen die niet meer zo actief zijn waarschijnlijk overweldigen.

Is de Amerikaanse Foxhound speels?

De Amerikaanse Foxhoundpups zijn echt drukbezet! Ze hebben veel energie en kunnen nooit genoeg krijgen van spelen. Zelfs als alle kinderen naar school zijn, vinden deze honden altijd wel iets om mee te doen. Als er geen speelgoed is, kunnen ze echter destructief worden en gaan ze bijvoorbeeld graven in de tuin of op meubels kauwen. Deze honden voelen zich het beste thuis in gezinnen met meerdere honden als speelkameraadjes.

Is de Amerikaanse Foxhound een waakhond?

Amerikaanse Foxhounds zijn goede beschermers van hun familie, maar zijn vaak op hun hoede en gereserveerd voor vreemden. Als er vreemden in de buurt zijn, laten ze dat vaak aan hun eigenaren weten. Ze zullen waarschijnlijk reageren op elke bedreiging, of het nu de postbode is, een vreemdeling of een eekhoorn in de tuin. Maar als de Foxhound ziet dat zijn familie een vreemdeling accepteert, zal hij ook vrienden met hen worden.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Amerikaanse Foxhound?

De Amerikaanse Foxhound is een hond die zich op zijn gemak voelt waar hij ook is. Het belangrijkste om over na te denken als je dit ras wilt adopteren of verhuizen is of je levensstijl het mogelijk maakt om de Foxhound genoeg beweging te geven. Amerikaanse Foxhounds zijn atletische honden met veel energie en ze voelen zich niet fijn in een huis zonder genoeg ruimte om te bewegen. Geef ze dat en je Foxhound zal een trouwe metgezel voor het leven zijn.

Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van de Amerikaanse Foxhound?

Amerikaanse Foxhounds waren vroeger geliefd om hun vaardigheden als jachthond, en zijn nog steeds populair onder jagers, vooral onder ruiters. Door hun eenvoudige aard en vriendelijke karakter zijn Foxhounds de laatste jaren ook populairder geworden als gezelschapshond. Het is belangrijk om te onthouden dat dit ras zeer energiek is en dagelijks getraind moet worden om ongewenst gedrag te voorkomen. Als je de Amerikaanse Foxhound de juiste omgeving kunt bieden, krijg je een trouwe en rustige hond.

Hoe train je een Amerikaanse Foxhound?

De Amerikaanse Foxhound is een vriendelijke en ongecompliceerde hond. Zijn training kan echter een test van geduld zijn, omdat hij koppig en onafhankelijk kan zijn. Als speurhonden kan het lastig zijn om ze los te laten van de riem, dus gehoorzaamheidscursussen zijn aan te raden. Zijn neus volgen kan hem in de problemen brengen. Als de zintuigen van de Foxhound eenmaal zijn ingesteld op een spannende geur, is er geen houden meer aan. De prooidrift van Foxhounds is sterk, dus een stevige ruk aan de riem kan de persoon aan de andere kant omverwerpen. Toch moeten eigenaren geduldig en volhardend zijn bij de training, en de honden kunnen ongewenst gedrag ontwikkelen als ze niet genoeg beweging krijgen.

Voor zeer intelligente honden als Amerikaanse Foxhounds is fysieke beweging niet genoeg, ze hebben ook mentale stimulatie nodig. Dit houdt in dat je de geest en de omgeving van de Foxhound bezighoudt met puzzels en ander interactief speelgoed en spelletjes, zoals speurspelletjes waarbij traktaties zijn verstopt die hij moet opsporen. Verstoppertje spelen is ook een ideale manier om de Foxhound te stimuleren. Beweging en beweging zijn belangrijk om de Foxhound lenig en flexibel te houden, een gezond gewicht te behouden en een laag risico te hebben op medische problemen op latere leeftijd. Mentale stimulatie is essentieel voor een Amerikaanse Foxhound om optimaal te functioneren.

Waar kun je een Amerikaanse Foxhound kopen of adopteren?

Mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Amerikaanse Foxhound pups, moeten niet te snel handelen. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen om een goede fokker te vinden. Je kunt ervaringen vragen van andere Amerikaanse Foxhound eigenaren. Het is het beste om de fokker te bezoeken voordat je een pup koopt. Neem de tijd om vragen te stellen en meer te weten te komen over de ervaringen van de fokker, de stamboom van de ouders en de algemene leefomstandigheden van de dieren. Vraag ook naar welke vaccinaties je pup krijgt en vraag om bewijs dat de vereiste gezondheidstests zijn uitgevoerd.

In het algemeen zijn raszuivere Foxhound pups moeilijk te krijgen, omdat ze niet tot de populairste rassen behoren, en ze kosten tussen de 600 en 1000 euro. Amerikaanse Foxhound pups op papier zijn echter waarschijnlijk veel duurder. Het kopen van pups van broodfokkers kan leiden tot financiële en emotionele problemen als de pup niet gezond is.

Waar vind je reddingsclubs voor Amerikaanse Foxhounds?

De Amerikaanse Foxhound is een populair ras van honden dat te vinden is in reddingscentra over de hele wereld. Online reddingsdiensten maken het gemakkelijk om de juiste pup te vinden, maar het is belangrijk om op te letten voor broodfokkers en zelfs dierenwinkels op het internet die pups aanbieden van twijfelachtige afkomst tegen lagere prijzen. Sommige zelfs bieden korting als je meer dan één pup koopt. Pas op voor deze valstrikken!

Zorg ervoor dat je bij een betrouwbare organisatie koopt en niet bij iemand die twijfelachtige fokmethoden gebruikt. Reddingscentra vragen ongeveer 200 euro tot 300 euro om de kosten te dekken van de verzorging van de pups terwijl ze wachten op hun adoptie. Hoewel online diensten het gemakkelijk maken om een Amerikaanse Foxhound te vinden, is het belangrijk om goed onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je een gezonde pup krijgt.

Wat is de geschiedenis van de Amerikaanse Foxhound?

Foxhounds bestaan al eeuwen. In 1650 bracht Robert Brooke van Engeland zijn jachthonden mee naar Maryland. Later werd er in Amerika een kruising gemaakt tussen Engelse en Franse Foxhounds om de perfecte Foxhound te maken. George Washington, een van de oprichters van de Verenigde Staten, was degene die deze kruising uitvoerde. De Amerikaanse Foxhound is dus niet alleen door Washington uitgevonden, maar hij speelde wel een belangrijke rol in zijn ontwikkeling. Jefferson, Lee en Custis zijn enkele van de bekende Amerikaanse families die opgroeiden met het rijden en houden van honden.

In de postkoloniale periode werd de Amerikaanse Foxhound in het Zuiden verder ontwikkeld tot hij duidelijk verschilde van zijn Engelse neef. Vossenjacht met honden was de populairste sport van de adel in de Verenigde Staten tot aan de Burgeroorlog. Amerikaanse Foxhounds zijn nu de staatshonden van Virginia.

Hoe geef je een Amerikaanse Foxhound een goede naam?

De naam van een Amerikaanse Foxhound is belangrijker dan je misschien zou denken. Het is niet de naam die de hond leert herkennen, maar de klank en hoe je die uitspreekt. Je kunt inspiratie halen uit de geschiedenis van het ras, een film of het natuur.

Een ding om in gedachten te houden is dat Foxhounds het best reageren op tweelettergrepige namen. De naam mag niet zo kort zijn dat het verward kan worden met commando's als "zit" of "kom". Maar het mag ook niet zo lang zijn dat het verwarrend is.

Als je je laat inspireren door de geschiedenis, kun je bijvoorbeeld denken aan de band van het ras met George Washington of Virginia. De Amerikaanse Foxhound heeft namelijk de status van hond van de staat Virginia.

Als je je laat inspireren door een film, kun je bijvoorbeeld kiezen voor Chief of Copper, de twee jachthonden uit de Disneyfilm The Fox and the Hound. Of je kunt kiezen voor Tod en Vixey, de twee sluwe vossen uit de film.

Je kunt ook denken aan de kleur van je Foxhound. Als je hond bijvoorbeeld koperkleurig is, kun je kiezen voor Koper als naam. Andere kleuren die vaak bij Amerikaanse Foxhounds voorkomen zijn Cinnamon, Rusty of Auburn. Dit zijn allemaal tweelettergrepige namen die geschikt zijn voor jongens en meisjes.

Een andere optie is om je te laten inspireren door de jacht. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Hunter of Bear. Bear werkt wel beter als je de naam uitrekent tot twee lettergrepen, zodat je de naam zingend kunt roepen. Zo kun je bijvoorbeeld "Bea-hear" zeggen, of je kunt een "o" toevoegen aan de naam om het "Bear-O" te noemen.

Onthoud dat honden je meer liefhebben als je hun naam op een leuke manier roept. Bedenk dus een roepmelodie die je Amerikaanse Foxhound op afstand herkent.

Wat zijn de verschillende soorten Amerikaanse Foxhounds?

De Amerikaanse Foxhound is een van de oudste hondenrassen die in de VS zijn ontwikkeld en ook een van de zeldzaamste. Er zijn vier verschillende types Foxhound, elk met hun eigen unieke capaciteiten en specifieke taak.

 1. Field-trial Foxhounds: deze honden zijn snel en competitief en doen mee aan atletiekwedstrijden waarbij hun jachtvaardigheden worden getest en beoordeeld.
 2. Foxhounds: deze honden doen hun werk langzaam en maken gebruik van hun muzikale stemmen.
 3. Speurhonden: deze honden volgen een kunstmatig lokmiddel tijdens een jacht of race.
 4. Pack Hounds: deze honden nemen deel aan proeven met grote groepen onder leiding van een bereden jager.

Welke hondenrassen lijken op de Amerikaanse Foxhound?

Jachthonden zijn honden die zijn getraind om te helpen met jagen. Er zijn twee soorten: windhonden, die snel zijn en hun ogen gebruiken om prooien op te sporen, en speurhonden, die de geur van prooien volgen. Voorbeelden van jachthonden zijn de Amerikaanse Foxhound, Basset hound, Beagle en Bloedhond. Greyhounds, zoals de Italiaanse Greyhound, Spaanse Greyhound, Schotse Deerhound en Greyhound, gebruiken vaak hun neus als extra hulpmiddel bij het jagen. Sommige honden hebben vaardigheden die elkaar overlappen.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant