amerikaanse-bulldog-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Amerikaanse Bulldog Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

naomi-de-jong
Geschreven door Naomi de Jong | Dierenartsassistent
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De Amerikaanse Bulldog is een opvallende grote hondenras. Hij is behendig en gebouwd voor het opjagen van loslopend vee en het helpen bij het werk op de boerderij.

Hun gespierde lichaam stelt hen in staat om wel zes meter van de grond te kunnen springen. De Amerikaanse Bulldog wordt gemiddeld 10 tot 16 jaar oud en ze kunnen jaarlijks 7 tot 14 pups per nest krijgen.

Amerikaanse Bulldogs zijn intelligent en aanhankelijk wat ze tot geweldige, beschermende gezinshonden maakt. Ze hebben veel beweging nodig en een ervaren, actieve hondenouder. Het uiterlijk van de Amerikaanse Bulldogs kunnen variëren in uiterlijk omdat er meerdere types zijn. Het standaard type Amerikaanse Bulldog noemen we ook wel het Scott-type en de American Bully staat ook wel bekend als het Johnson-type en is ontstaan door diverse kruisingen. Amerikaanse Bulldogs worden ook wel AmBulldog, AM Bulldog, American Bulldogge, American Bulldoggee of Old Country Bulldog genoemd.

Wat zijn de karaktertrekken en het temperament van de Amerikaanse Bulldog?

De Amerikaanse Bulldog is verrassend liefdevol, vriendelijk en heeft een pittig karakter. Naast dat ze loyaal, betrouwbaar en dapper zijn, kunnen ze ook echt hunkeren naar aandacht. Maar soms kunnen ze koppig zijn en zich graag als de leider van de roedel voordoen. AmBulldogs zijn echter gemakkelijk te trainen als ze nog jong zijn. De training wordt wel uitdagender als je deze uitstelt totdat ze volwassen honden zijn. De typische karaktertrekken van de Amerikaanse Bulldog staan hieronder opgesomd.

 • AmBulldogs zijn alert, plichtsgetrouw en soms wat bezitterig.
 • Amerikaanse Bulldogs zijn uitstekende waakhonden en metgezellen.
 • AmBulldogs zijn de perfecte gezinshond omdat ze erg trouw en liefdevol voor kinderen zijn.
 • Amerikaanse Bulldogs zijn beschermend, krachtig en kunnen agressief reageren als zij of hun gezinsleden worden bedreigd.
 • AmBulldogs zijn een toegewijde metgezel wanneer hij met liefde en consistentie wordt grootgebracht.
 • AmBulldogs kunnen ze meestal goed met andere honden opschieten als hij goed gesocialiseerd en getraind is.
 • Amerikaanse Bulldogge hebben niet al te veel verzorging nodig.
 • Amerikaanse Bulldogs zijn niet hypoallergeen.
 • Amerikaanse Bulldogs moeten echter wel elke dag fysiek worden uitgedaagd. Een huis met een grote omheinde tuin is dan ook ideaal voor deze honden.

Wat zijn de foknormen van de Amerikaanse Bulldog?

Het ras American Bulldog werd in 2019 erkend door de American Kennel Club. Het ras is ook erkend als raszuiver door de National Kennel Club en de United Kennel Club, beide hebben zij strenge normen voor het fokken van American Bulldogs. Een aantal rasstandaarden zijn hieronder vermeld.

 • Vacht: Kort en glad
 • Kleur: Elk kleurenpatroon inclusief effen wit, zwart, bruin, rood, lichtbruin, en alle tinten gestroomd.
 • Grootte: De Amerikaanse Bulldog valt in de categorie grote honden. Het zijn forse, goed ontwikkelde bulldogs met brede hoofden. Reuen wegen tussen 34 en 52 kg en teven tussen 27 en 38 kg.
 • Kleur ogen: De ogen van de Amerikaanse Bulldog zijn donkerbruin, amandelvormig en van gemiddelde grootte.
 • Schofthoogte: Mannelijke American Bulldogs zijn tussen de 58 en 68 cm hoog en vrouwelijke American Bulldogs zijn tussen de 53 en 64 cm hoog.
 • Oren: Middelgroot, hoog op het hoofd geplaatst, kunnen hangen, rechtop staan of half rechtop staan.
 • Levensduur: 10-15 jaar

Wat is de algemene informatie over de Amerikaanse Bulldog?

De Amerikaanse Bulldog is een kortharige, goed gebouwde hond. Hij is atletisch, krachtig en sterk gespierd. De essentiële kenmerken van de AmBull stellen hem in staat te werken als vee- en varkensdrijver en als beschermer van persoonlijke eigendommen en gezinsleden. Deze taken vereisen een krachtige, behendige, zelfverzekerde hond met sterke kaken en een groot hoofd. De American Bulldog is een zachtaardige, liefdevolle familievriend die onverschrokken en moedig genoeg is om met een menselijke indringer of een boze stier de confrontatie aan te gaan.

Wat is de Amerikaanse Bulldog voor type?

De Amerikaanse Bulldog is door de National Kennel Club en de United Kennel Club erkend als rashond in de waakhondengroep.

Hoe populair is de Amerikaanse Buldog in de V.S.?

De buldog staat op de 5e plek in de populariteit rankschikking in de VS, ondanks dat ze excessief winderig neigen te zijn. Oorspronkelijk gefokt om tegen stieren te vechten voor sport, dit ras heeft een plaats voor zichzelf gewonnen in gezinnen waar ze een bankhanger en een constante brenger van vermaak kunnen zijn, terwijl ze dienen als beschermer van het huis in ruil voor knuffels.

Wat zijn de ideale levensomstandigheden voor een Amerikaanse Buldog?

De ideale leefomstandigheden voor Amerikaanse Buldoggen zijn gezonde en schone woningen, ongeacht de leefomgeving, een groot landgoed, een huis in de buitenwijk, of een klein appartement zijn allemaal geschikt. Terwijl de meeste honden het goed hebben met een omheinde tuin om opgekropte energie kwijt te raken, hebben Amerikaanse Buldoggen dit niet nodig. Amerikaanse Buldoggen hebben minder neiging om te ontsnappen omdat ze minder zwerflust hebben dan de meeste andere honden.

Een appartement is geen ideale huishouding voor een Amerikaanse Buldog, maar ze zouden ermee kunnen omgaan als ze vaak genoeg uitgelaten worden per dag. Beweging is noodzakelijk voor de gezondheid van Amerikaanse Buldoggen die lange tijd in appartementen doorbrengen.

Hoe gaan Amerikaanse Buldoggen om met hun familie?

Amerikaanse Buldoggen zijn waarschijnlijk de beste hondenvrienden voor families. Het ras is goed gesocialiseerd, en ze brengen het liefste hun tijd door met hun mensen families. Amerikaanse Bulldoggen zijn gevoelige honden die emotioneel hard getroffen worden door zelfs zachte straffen. Ze zullen alle positieve aandacht uitbundig opnemen en deze beantwoorden met affectie en liefde.

Amerikaanse Buldoggen houden van vaste routines, en ze hebben een hekel aan overdreven luidruchtige huishoudens. Ze houden ook niet te veel van veel voorkomende bezoeken van huisgasten en buren. Dit zal alleen opgemerkt worden door hondeneigenaren die de lichaamsuitdrukking van hun hondenvrienden kunnen lezen.

Het trainen van Amerikaanse Buldoggen is niet al te uitdagend en ze kunnen zich doorgaans goed aanpassen aan hun stand binnen het gezin, maar alleen als ze voldoende gesocialiseerd zijn als puppy’s. Amerikaanse Buldoggen kunnen het meestal niet goed opschieten met andere huisdieren. Maar toch zullen goed gesocialiseerde Amerikaanse Buldoggen het goed doen met andere huisdieren, terwijl ze beveiliging en gezelschap bieden aan hun families.

Hoe gaat de Amerikaanse Buldog om met andere honden?

Amerikaanse Buldoggen zijn niet bepaald vriendelijk tegen vreemde honden. Maar honden waarmee ze zijn opgegroeid zijn zelden een probleem. Families die veel tijd doorbrengen waar andere honden aanwezig zijn, zijn aangeraden om er zeker van te zijn dat hun Amerikaanse Buldog goed gesocialiseerd is. Het jachtinstinct van een Amerikaanse Buldog is niet hoog, dit betekent dat hun drang om te jagen, op een kat of een ander klein dier, niet groot is, maar er is een mogelijkheid dat het gebeurt als de Buldog niet gesocialiseerd is.

Hoe is de Amerikaanse Buldog met ouderen?

Amerikaanse Buldoggen worden vaak aanbevolen voor ouderen. Andere grote hondenrassen kunnen, oudere, zwakkere mensen omverlopen terwijl ze opgewonden raken en hun liefde willen uiten. In tegenstelling zijn Amerikaanse Buldoggen handelbaar, kalm en liefhebbend, met niets anders dan de veiligheid van hun baas op hun hart. Ze zijn heel erg gehoorzaam en zullen hun bazen beschermen als ze in gevaar zijn.

Hoe is de Amerikaanse Bulldog met kinderen?

De Amerikaanse Bulldog is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn kindvriendelijk en tonen een uitzonderlijk geduld met rumoerige kinderen. Honden van dit ras zijn het beste met alle leeftijden van gezinsleden als ze als kleine puppy's in een huishouden komen. Socialisatie en training op jonge leeftijd is belangrijk, omdat hun trainbaarheid als volwassenen een uitdaging kan worden naarmate ze ouder worden. Kleine kinderen mogen echter nooit zonder toezicht in het gezelschap van een Amerikaanse Bulldog worden gelaten.

De neiging van Amerikaanse Bulldogs om te happen, speels te bijten, te kauwen of mensen op te jagen is redelijk beperkt. Wanneer zij dit toch tot onderdeel van hun spel maken, doen de beten en kneepjes geen pijn. Goede training en toezicht is wel nodig.

Hoe is een Amerikaanse Bulldog met buren of gasten?

Amerikaanse Bulldogs zijn op hun hoede voor mensen die geen lid zijn van hun roedel. Bezoekers en buren met wie ze regelmatig contact hebben, zullen echter veilig zijn op het territorium van de Amerikaanse Bulldog. Als ze vaak omgaan met vriendelijke buren, kan de Amerikaanse Bulldog hen zien als leden van hun roedel. Amerikaanse Bulldogs zijn echter niet zo dol op veelvuldig komen en gaan van bezoekers, dus ze kunnen mokken om hun menselijke ouders te laten zien dat ze niet graag de aandacht delen met gasten.

Hoe gaat een Amerikaanse Bulldog om met vreemden?

Amerikaanse Bulldogs zijn niet de vriendelijkste honden tegenover vreemde honden. Ze zullen waarschijnlijk op hun hoede zijn totdat ze ervan overtuigd zijn dat de onbekende geen bedreiging vormt voor hun gezin. Amerikaanse Bulldogs zullen vreemden met argusogen bekijken, maar zonder agressie. Ze volgen hun aanwijzingen doorgaans van hun baas, en zullen geen agressie tonen als hun menselijke gezinsleden zich op hun gemak voelen in het gezelschap van vreemden. Als ze echter merken dat vreemden een bedreiging vormen voor degenen die ze beschermen, zullen ze niet aarzelen om agressie te tonen.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de Amerikaanse Bulldog?

Reuen en teven van het Amerikaanse Bulldog ras verschillen aanzienlijk, alhoewel de verschillen voornamelijk fysiek zijn. Het belangrijkste fysieke verschil is hun gewicht. Amerikaanse Bulldog reuen zijn aanzienlijk zwaarder dan teven. Terwijl de vrouwelijke Amerikaanse Bulldogs tussen 27 en 38 kilogram wegen, hebben reuen een gewicht tussen 34 en 52 kilogram. Het verschil in hoogte is minder groot, de reuen en teven kunnen zelfs even groot zijn. Vrouwelijke Amerikaanse Bulldogs zijn meestal 53 tot 64 centimeter groot, en de mannetjes komen 58 tot 68 centimeter hoog.

Wat eet een Amerikaanse Bulldog?

De Amerikaanse Bulldog heeft voldoende voeding van uitstekende kwaliteit nodig. De ideale dosering voor het behoud van energie en kracht is tussen de drie en vijf kopjes gedroogd hondenvoer per dag. Het is het beste om deze hoeveelheid te verdelen over twee aparte maaltijden. Amerikaanse Bulldog puppy’s zijn actief en moeten hun dagelijkse voeding over drie maaltijden spreiden. Het is beter voor de honden als ze het voer niet in één keer krijgen, maar gedurende de dag verspreid. Dit voorkomt een opgeblazen gevoel of andere gezondheidscomplicaties.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Amerikaanse Bulldog?

De voedingsbehoeften van een Amerikaanse Bulldog omvatten hoge niveaus van specifieke voedingsstoffen. De onmisbare nutriënten voor de Amerikaanse Bulldog staan hieronder vermeld.

 • Eiwit: Amerikaanse Bulldogs hebben natuurlijke dierlijke eiwitten nodig, waardevol voor de aminozuren die ze bevatten die nodig zijn voor hun gezondheid. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de Amerikaanse Bulldog stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Een te hoog vetgehalte in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot obesitas. Het belangrijkste is dat volwassen honden en senior honden minder vet nodig hebben dan puppies.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn het cruciale energiebronnen. Door de Amerikaanse Bulldog voldoende koolhydraten te geven, krijgt hij energie en wordt de opname van eiwitten door het lichaam gestimuleerd om magere spieren op te bouwen. Maar pas op, te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Amerikaanse Bulldogpups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien komen omega-vetzuren ten goede aan ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van Amerikaanse Bulldog honden.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart bevordert, en andere waardevolle micronutriënten voor de bevordering van sterke gewrichten bij Amerikaanse Bulldogs zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Heilzame mineralen voor de groei van Amerikaanse Bulldog honden omvatten een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van Amerikaanse Bulldogs.

Hoeveel gram moet een Amerikaanse Bulldog dagelijks eten?

Een volwassen Amerikaanse Bulldog heeft dagelijks ongeveer 300 tot 500 gram droogvoer nodig. Vermijd te veel eten, want ze hebben de neiging om op te zwellen. Een hoogwaardige droge brok zorgt voor voldoende voeding. Je kuntkiezen voor een specifieke formule voor grote rassen, zodat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en de brokken de juiste grootte hebben.

Wat is de dagelijkse voedselconsumptie van een Amerikaanse Bulldog?

Bij het bepalen van de dagelijkse kosten van het voer voor een Amerikaanse Bulldog spelen variabelen een rol zoals de grootte, de leeftijd en de gezondheid van de hond. Ook zullen verschillende merken en soorten voer de gemiddelde dagelijkse kosten van het voer beïnvloeden.

Overweeg het volgende: Het gemiddelde gewicht van een volwassen Amerikaanse Bulldog is ongeveer 40 kg - meestal tussen 32 en 52 kg, waarvoor ongeveer 5 x 100 gram brokken per dag nodig zijn. De gemiddelde prijs van brokken is 4,50 euro per kg. Daarom zouden de dagelijkse kosten van brokken voor een Amerikaanse Bulldog van gemiddelde grootte ongeveer 2,75 euro bedragen.

Hoeveel moet een Amerikaanse Bulldog Puppy eten?

De voedingsbehoeften van een Amerikaanse Bulldog puppy staan hieronder vermeld.

 • Amerikaanse Bulldog pups hebben ongeveer 21% tot 23% meer eiwit nodig dan volwassen honden om te groeien en sterke botten te ondersteunen. Toch kan overvoeding met eiwit leiden tot een te snelle ontwikkeling van gewrichten en botten, waardoor het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in het voer van de Amerikaanse Bulldog pup. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Het lichaam van je Amerikaanse Bulldog puppy heeft ook vitamine A en D en mineralen als zink, mangaan en koper nodig.

Wat zijn de ras gerelateerde gezondheidsproblemen van Amerikaanse Bulldogs?

De Amerikaanse Bulldog heeft aanleg voor meerdere nadelige gezondheidsproblemen. De meest bedreigende gezondheidsaandoeningen staan hieronder vermeld.

 • Allergieën: Amerikaanse Bulldogs zijn vatbaar voor huidallergieën omdat hun overlappende huidplooien gevuld kunnen worden met bacteriën, wat kan leiden tot huidaandoeningen. Risico’s zijn bacteriële infecties, haarwortel ontstekingen, eczeem en acne. Hun iconische rimpels kunnen irriteren en ontsteken.
 • Kanker: Amerikaanse Bulldogs zijn vooral vatbaar voor cell tumoren en lymfeklierkanker.
 • Kersenoog: deze aandoening kan geërfd worden in Amerikaanse Bulldogs. Het zijn gezwollen, knalrode, pijnlijke ogende ogen veroorzaakt door een verzakte klier in het derde ooglid. Het betrekt een traanbuis in een hond zijn derde ooglid die ontstoken raakt.
 • Ectropion: deze ziekte zorgt ervoor dat het lagere ooglid ver genoeg naar beneden zakt van het oog waardoor het weefsel van een hond zijn binnenste ooglid wordt blootgesteld, wat ervoor zorgt dat het kwetsbaar is voor irritatie en verwondingen.
 • Entropion: dit is een aandoening waar het ooglid naar binnen rolt, waardoor het hoornvlies wordt blootgesteld. Dit laat de wimpers toe om tegen de oppervlakte van de oogbal te wrijven.

Amerikaanse Bulldogs zijn vooral op risico voor deze geërfde stoornis.

 • Heup ontwrichting: een heupgewricht misvorming. Het is de meeste voorkomende skeletaandoening in Amerikaanse Bulldogs en andere grote rashonden. Overmatige oefening in puppy’s voordat hun gewrichten volledig gevormd zijn kan zowel heup als elleboog ontwrichtingen veroorzaken.
 • Elleboog ontwrichting: het is de meest voorkomende oorzaak voor kreupele voorpoten in grote rashonden zoals Amerikaanse Bulldogs. Obesitas zorgt voor extra gewicht op de ellebogen en heupen van grote hondenrassen, wat leidt tot ontwrichting.

Zijn Amerikaanse Bulldogs gezonder dan andere Bulldog soorten?

Er zijn meer gezondheidsproblemen onder de Amerikaanse Bulldogs dan andere rassen. Dierenarts bezoeken zijn aanbevolen op een reguliere basis. Amerikaanse Bulldogs hebben veel gezondheidsproblemen inclusief, kersenoog, hartproblemen, heup en elleboog ontwrichting, luchtwegziektes en andere zorgen. Ze zijn extreem vatbaar voor hartproblemen en vereisen dagelijks schoonmaken van hun huid en huidplooien om problemen te voorkomen. Amerikaanse Bulldogs kunnen makkelijk verdrinken in zwembaden en ander water.

Welke gezondheidstesten moeten America Bulldogs ondergaan?

Nieuwe Amerikaanse Bulldog eigenaren worden geadviseerd om de puppy’s uitgebreid te onderzoeken voor gezondheidsrisico’s voordat ze naar huis gaan. Maar, puppy’s kopen van een verantwoordelijke en eervolle fokker moet de risico’s van ernstige gezondheidsproblemen limiteren. Baasjes zullen hun Amerikaanse Bulldog puppy’s kunnen testen voor heup en elleboog ontwrichting, welke voorkomende aandoening zijn in grote, zware honden. Gewricht schade in de heupen en ellebogen kunnen voorkomen in puppy’s, maar het kan ook alleen zichtbaar worden in oudere honden. Daarom is het cruciaal om jaarlijks een medisch onderzoek in te plannen bij een dierenarts. Obesitas en opgezwollen problemen kunnen vroeg gediagnosticeerd worden als de Amerikaanse Bulldog ouders pro actief zijn, dit geldt ook voor hart en luchtwegen ziektes.

Heup ontwrichting is waarschijnlijk de meest heersende aandoening omdat het snel overkeken wordt tot het een ernstige aandoening is. Amerikaanse Bulldog eigenaren kunnen kijken voor rode vlaggen om ervoor te zorgen dat er een vroege diagnose en behandeling komt. Symptomen van ontwrichting staan hieronder vermeld.

- Een Amerikaanse Bulldog kan tekenen vertonen van pijnlijke en stijve poten.

- De AmBulldog kan terughoudend zijn om deel te nemen aan spel- of bewegingsactiviteiten.

- Bulldogs kunnen moeite hebben om op de achterpoten te staan en trappen te beklimmen.

- Als beide achterpoten samen bewegen als in een bunny-hop beweging, als ze mank lopen of bewegen op wiebelige poten, is de kans groot dat de AmBulldog heupdysplasie heeft.

- De American Bull kan onwillig zijn om op te staan als hij ligt of zit.

Is de American Bulldog hypoallergeen?

Nee, American Bulldogs zijn niet hypoallergeen. De overtuiging van de meeste mensen dat het haar of de vacht van honden allergieën veroorzaakt, gaat niet op. De werkelijke bron van de reacties zijn kleine huidschilfers, huidschilfers genaamd, en het eiwit in het speeksel van honden. Mensen met een verhoogd risico op allergieën willen misschien oppassen omdat AmBulldogs overmatige kwijlers zijn die hen kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Amerikaanse Bulldog?

American Bulldogs hebben matige lichaamsbeweging nodig. Stevige, korte dagelijkse wandelingen zijn voldoende als jein het weekend een langere wandeling toevoegt. Voeg een dagelijkse fysieke speelsessie toe in een omheinde achtertuin. Of een hondenpark om ervoor te zorgen dat de AmBulldog voldoende beweging krijgt om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te ondersteunen.

Wat is het activiteitsniveau van de Amerikaanse Bulldog?

Amerikaanse Bulldoggen hebben een matig activiteitsniveau. Dat betekent dat AmBulldogs veel liever de hele dag blijven liggen dan achter een frisbee aan te rennen in de achtertuin. Als hun menselijke families hen kunnen overhalen om een wandeling te maken of een spelletje te spelen, zullen ze graag meedoen en zich ontdoen van alle opgebouwde energie die door inactiviteit wordt vastgehouden. American Bulldogs zijn echter gevoelig voor gewichtstoename en obesitas, wat fataal kan zijn. Daarom moet hun familie helpen hen bezig te houden door ervoor te zorgen dat ze een taak hebben om te doen of een spel om te spelen. Dat kan betekenen dat de AmBulldog een familielid vergezelt op een dagelijkse jog of stevige wandeling aan de lijn. Ongeveer 20 minuten gestructureerd spelen biedt extra voordelen.

Er zijn veel leuke manieren om een American Bulldog te laten spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, iets achterna zitten, verstoppertje spelen, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als ze alleen thuis zijn, kunnen verschillende leuke speeltjes voor zelfvermaak hen helpen om opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden, zoals blaffen, graven en kauwen.

Hoeveel verhaart de American Bulldog?

Verharen is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. American Bulldogs hebben een korte, rechte vacht en verharen matig. Een keer per week goed borstelen verwijdert echter losse en dode haren om te voorkomen dat de AmBulldogs haren over de meubels krijgen. Het helpt ook de vacht glanzend te houden, en American Bulldogs houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hun vacht borstelen.

Hoe vaak moet de vacht van de American Bulldog verzorgd worden?

De vachtverzorging van een Amerikaanse Bulldog is moeiteloos. Hun glanzende, korte, stijve vacht vereist weinig verzorging. Wekelijks borstelen is genoeg om losse haren te verwijderen. Amerikaanse Bulldogs moeten niet meer dan twee of drie keer per jaar in bad; anders bestaat het risico dat de natuurlijke olietoevoer naar hun huid en haar verstoord wordt. Bovendien is een seizoensgebonden behandeling tegen teken en vlooien noodzakelijk.

Amerikaanse Bulldog eigenaars moeten de ogen en oren van de hond regelmatig schoonmaken om infecties te voorkomen. Het afvegen van alle plekken waar jouw Amerikaanse Bulldog een gerimpelde huid heeft met een huisdierendoekje of een natte doek is essentieel. Veeg de gerimpelde huid daarna af met een zachte droge doek. Als je dit een paar keer per week doet, voorkom je schimmelinfecties en versterk je tegelijkertijd de band tussen jou en de Amerikaanse Bulldog.

Wat is de vachtsoort van de Amerikaanse Bulldog?

De vacht van de Amerikaanse Bulldog is kort en zacht.

Wat is de vachtlengte van de Amerikaanse Bulldog?

De vachtlengte van een Amerikaanse Bulldog is 2,54 centimeter lang of minder.

Wat is de vachtdichtheid van de Amerikaanse Bulldog?

De vachtdichtheid van de Amerikaanse Bulldog is dicht.

Wat is de vachtstructuur van de Amerikaanse Bulldog?

De vacht van de Amerikaanse Bulldog kan zacht tot stijf aanvoelen.

Wat zijn de mogelijike vachtkleuren van de Amerikaanse Bulldog?

De mogelijke vachtkleuren van de Amerikaanse Bulldog kunnen alle kleurpatronen zijn waaronder effen wit, zwart, bruin, rood, lichtbruin en alle gestroomde tinten.

Hoe vaak moet de Amerikaanse Bulldogs geborsteld worden?

Amerikaanse Bulldogs houden van dagelijks borstelen maar dit is niet noodzakelijk. De Amerikaanse Bulldog heeft niet veel borstelwerk nodig. Een maandelijkse borstelbeurt is meestal voldoende tenzij ze veel haar verliezen. Echter om hun vacht vrij te houden van vuil en los haar is het best om ze minstens één keer per week te borstelen als ze in huis wonen. Het voorkomt ook dat er geurtjes ophopen na een tijd door hun regelmatig te borstelen. Gebruik een natuurlijke haar borstel of een zachte slickerborstel. Amerikaanse Bulldogs mogen niet vaak in bad omdat dit een droge huid kan veroorzaken. Twee to drie keer per jaar met een milde shampoo is voldoende. Het borstelen van je Amerikaanse Bulldog is niet alleen goed voor je hond, maar ook voor de band tussen jullie.

Hoeveel kwijlt de Amerikaanse Bulldog?

Het kwijlniveau van een Amerikaanse Bulldog is redelijk hoog. Veel eigenaars houden een doekje bij de hand om het kwijl van de hond af te kuisen, vooral als ze binnen zijn.

Het is normaal dat Amerikaanse Bulldogs en andere honden kwijlen. Dit is een normaal en gezond proces voor honden. Het speeksel van de hond is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het maakt het slikken makkelijker en zorgt ervoor dat de spijsvertering soepel verloopt.

Frequente gevallen van natuurlijk kwijlen bij American Bulldogs worden hieronder genoemd.

 • Voeder-gerelateerd kwijlen: Wanneer een Amerikaanse Bulldog weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt het ruiken van de geur van voedsel, of het zien dat hun eigenaar de zak of voorraadbak met brokken hanteert, typisch kwijlen. Dit wordt de "Pavlov reflex" genoemd.
 • Opwinding: Amerikaanse Bulldogs zijn slim en ze zullen weten wanneer een wandeling of spelsessie komt.
 • Stress en angst: Alle ongewone situaties, zoals onbekende dondergeluiden of benaderd worden door een grote, agressief uitziende hond, kunnen leiden tot overmatig kwijlen bij een Amerikaanse Bulldog.
 • Seksueel: De opwinding van een Amerikaanse Bulldog reu bij het zien van een teefje kan ook kwijlen veroorzaken. Ook kan een teef die haar eerste loopsheid meemaakt, kwijlen als ze de geur van een Amerikaanse Bulldog reu oppikt.

Wat zijn de sociale eigenschappen van de Amerikaanse Bulldog?

De sociale eigenschappen van de Amerikaanse Bulldog zijn aanhankelijk- en beminnelijkheid. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grote vergeten en op de schoot van hun eigenaar klimmen. Hun sociale eigenschappen zijn hieronder opgenoemd.

 • Kindvriendelijk: Amerikaanse Bulldogs zijn kindvriendelijke en hondenmaatjes, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Amerikaanse Bulldogs zijn aanhankelijk met hun menselijke families en onderdanig aan hun meesters.
 • Op hun hoede voor vreemdelingen: Amerikaanse Bulldogs kijken naar hun eigenaren voor aanwijzingen over hoe ze vreemden moeten behandelen. Elk teken van bedreiging van hun gezin zal hun beschermende vaardigheden activeren.
 • Op hun hoede voor honden: Goed gesocialiseerde Amerikaanse Bulldogs kunnen goed overweg met vreemde honden, behalve als de andere hond agressie toont of de Amerikaanse Bulldog en zijn geliefden bedreigt.
 • Senioren vriendelijk: Amerikaanse Bulldogs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Zijn Amerikaanse Bulldogs speels?

Ja, Amerikaanse Bulldogs zijn speelse honden. Ondanks hun grote formaat zijn ze aanhankelijk en speels met kinderen van alle leeftijden. Hoewel Amerikaanse Bulldogs graag buiten zijn, hebben ze de neiging om nogal lui te zijn. Ze zijn kwetsbaar als het gaat om overgewicht, het aanmoedigen van de Amerikaanse Bulldog om met de kinderen buiten te spelen kan gunstig zijn. Amerikaanse Bulldogs zij niet het type hond om mee te gaan wandelen in de bergen maar een namiddag op het strand of een speelsessie thuis kan hun gezondheid ten goede komen en de band versterken tussen hond en mens.

Zijn Amerikaanse Bulldogs beschermend?

Honden zoals de Amerikaanse Bulldog zijn uitstekende waakhonden. Het belangrijkste deel van hun werk is observeren wat ze consequent doen. Het gehoor en de vocale functies van de Amerikaanse Bulldog zijn de beste. Ze bewaken hun eigendom meestal fel dus als ze iets ongewoons zien zullen ze hun eigenaar alarmeren. Amerikaanse bulldogs zijn krachtig maar niet aggresief behalve wanneer ze vreemden tegenkomen die een bedreiging lijken te vormen voor hun menselijke familie. Ze zullen echter vechten tot de dood om hun menselijke families te beschermen.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Amerikaanse Bulldog?

Amerikaanse Bulldogs passen zich goed aan veranderingen in levensstijl en verschillende leefomgevingen. Ze houden van iedereen en kunnen zich aanpassen aan alle veranderende omstandigheden, zolang de veranderingen gepaard gaan met liefde en affectie van hun gezinnen. Verhuizen, in een ander huis gaan wonen, veroorzaakt weinig problemen en Amerikaanse Buldogs komen snel terug op hun pootjes terecht, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan een appartement nadat ze in een groot huis gewoond hebben. Toch voelen ze zich enkel comfortabel in een mild tot warm klimaat.

Wat zijn de karaktertrekken van een Amerikaanse Buldog?

Amerikaanse Buldog zijn moedig, alert en energiek. Verder zijn ze aanhankelijk, zacht, liefdevol en sociaal. AmBuldogs voelen de emoties van hun eigenaar goed aan en zijn heerlijke familiedieren. Amerikaanse Buldogs hebben het perfecte temperament om de veiligheid van hun menselijk gezin te beschermen. AmBuldogs zijn geboren roedelleiders en ze hebben strenge, zelfverzekerde en kalme eigenaars nodig om de leiding te nemen en die hun rol als roedelleiders bevestigen.

Kunnen Amerikaanse Buldogs Agressief zijn?

Ja, Amerikaanse Buldogs kunnen agressief zijn. Ze tonen die kant van hun persoonlijkheid wanneer ze nog maar het geringste vermoeden hebben dat de veiligheid van hun eigenaar op het spel staat of als ze mishandeld worden. Dat is wanneer de agressie van AmBuldogs zal overnemen en ze kunnen aanvallen. Ondanks hun overweldigende populariteit, hebben Amerikaanse Buldogs een negatieve reputatie gekregen als agressieve honden die mensen zullen bijten en aanvallen als ze uitgedaagd worden.

Amerikaanse Buldogs staan erom bekend om hun eigenaars aan te vallen als ze op een of andere manier mishandeld, geketend, geplaagd of uitgedaagd worden. De Amerikaanse Buldog heeft een gemiddelde kans om een persoon te bijten. De belangrijkste redenen waarom honden bijten zijn onder andere pijn, bescherming, uitgedaagd worden, opwinding en drijfinstinct.

Kunnen Amerikaanse Buldogs gevaarlijk zijn?

Nee, Amerikaanse Buldogs zijn niet van nature gevaarlijk, maar bepaalde omstandigheden en situaties kunnen hen gevaarlijker maken. Vroeger werden Buldograssen jammer genoeg gebruikt voor hondengevechten. Atletisch, gespierd en onmiskenbaar krachtig, waardoor de Amerikaanse Buldog er intimiderend uitziet, maar ze hebben een hart van goud en een voorliefde voor spelen. Het temperament van AmBuldogs zorgt ervoor dat ze eerder iemand kwijlend gaan likken dan aan te vallen.

Vallen Amerikaanse Buldogs ooit aan?

Amerikaanse Buldogs zullen enkel aanvallen als ze zich uitgedaagd of bedreigd voelen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid om te beschermen en bewaken erg serieus, en iedereen die hun familie bedreigt loopt het risico om aangevallen te worden. Zoals alle rassen bijten ze, maar in tegenstelling tot andere honden zijn hun kaken erg sterk. Hun kaak kan zich stevig sluiten en ernstige schade toebrengen aan een persoon.

Kunnen Amerikaanse Buldogs mensen doden?

Ja, Amerikaanse Buldogs kunnen doden. Het is niet ongewoon dat AmBuldogs elk jaar gelinkt worden aan meerdere hondenaanvallen in de V.S. De gevolgen van sommige aanvallen zijn ernstig of fataal.

Kunnen Amerikaanse Bulldogs er goed tegen om alleen gelaten te worden?

American Bulldogs zijn een sociaal ras. Ze zijn graag bij mensen of andere dieren en het ras verdraagt het niet om alleen gelaten te worden. Omdat ze werden gefokt als gezelschapshonden en te veel tijd geïsoleerd van hun familieleden doorbrengen, kunnen ze stress en angst veroorzaken. American Bulldogs zijn gevoelig voor het krijgen van verlatingsangst. Iedereen die van plan is om dit ras in huis te nemen, moet bereid zijn om echte vriendschap en genegenheid te bieden en tijd te besteden aan hun hondse metgezel.

Kan ik mijn Amerikaanse Bulldog thuis laten?

Ja, je kunt jouw AmBulldog alleen laten. American Bulldogs worden meestal dichter bij één familielid dan bij de anderen. Dat is meestal degene die hen te eten geeft of degene die de meeste tijd thuis doorbrengt. Als die persoon voor een uur of twee weg moet, kan de Amerikaanse Bulldog niet zo goed omgaan met de afwezigheid van die persoon. Als er echter gedurende die tijd een of meer andere gezinsleden thuis zijn, kan de hond kalmeren terwijl hij wacht op de terugkeer van zijn geliefde. Helaas ervaren American Bulldogs verlatingsangst vrij ernstig. De mate van angst zal uiteindelijk afhangen van de frequentie en de duur van de scheiding.

Hoe vaak blaft een Amerikaanse Bulldog?

De Amerikaanse Bulldog blaft slechts af en toe. Een Amerikaanse Bulldog kan blaffen om redenen als begroeting, alarm, bescherming, angst, het zoeken van aandacht, verveling, verlatingsangst, en zelden, dwangmatig blaffen. Ze blaffen alleen als ze een goede reden hebben. American Bulldogs zien er angstaanjagend uit, en iedereen die er niet hoort te zijn trekt zich meestal terug als ze de gespierde American Bulldog tegenkomen.

AmBulldogs zijn niet erg verbaal, en hun eigenaren moeten echt leren om de lichaamstaal van hun hond te lezen. AmBulldog honden zijn subtiel in de manier waarop ze communiceren. Het zijn betere waakhonden dan waakhonden, en zonder te blaffen zijn ze zowel de eerste als de laatste verdedigingslinie. Als de eigenaar en de AmBulldog een sterke band hebben, zal de hond onmiddellijk de hondse beschermer worden en alles doen wat nodig is om zijn menselijke familie veilig te houden.

Wat is de behoefte aan mentale stimulatie van een Amerikaanse Bulldog?

Mentale stimulatie is essentieel voor een Amerikaanse Bulldog om optimaal te functioneren. Het kan ook angst en destructief gedrag voorkomen. AmBulldogs zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Het bieden van mentale verrijking voor een Amerikaanse Bulldog is vrij eenvoudig, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Het is alles wat de geest van de Amerikaanse Bulldog activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan extern zijn, met behulp van de omgeving of interne gedachten. De stimulatie kan bestaan uit het gebruik van speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, en spelletjes zoals geurspelletjes waarbij lekkers wordt verstopt dat moet worden opgesnoven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om American Bulldogs te stimuleren.

De voordelen van mentale verrijking voor de Amerikaanse Bulldog zijn hieronder opgesomd.

- Assisteert en stimuleert de groei van de hersenen van de AmBulldog

- Verbetert het probleemoplossend vermogen van de Amerikaanse Bulldog

- Bouwt de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van de Amerikaanse Bulldog op

- Stelt de AmBulldog in staat natuurlijk en instinctief gedrag te vertonen.

- Mentale stimulatie zorgt voor gelukkigere en evenwichtigere American Bulldogs en vermindert het risico op depressie.

Mentale stimulatie voorkomt dat Amerikaanse Bulldogs zich vervelen, wat kan leiden tot destructief gedrag, overmatig blaffen en vluchtpogingen.

Hoe train je een Amerikaanse Bulldog?

De American Bulldog is een zeer alerte, beschermende, trouwe en moedige hond met een stabiel temperament. De AmBulldog is een sterk hondenras en hij zal een stevige, ervaren trainer nodig hebben. De trainer moet de Alpha zijn die de American Bulldog kan laten zien wie de roedelleider is. Als dat niet lukt, zal de AmBulldog de Alpha positie innemen, een situatie die geen enkele AmBulldog eigenaar wil. Met de juiste trainer en een verantwoordelijke, toegewijde eigenaar is de American Bulldog een metgezel.

Wat is de geschiedenis van de American Bulldog?

American Bulldogs stammen af van de Old English Bulldog, die naar Noord-Amerika werd gebracht door gastarbeiders die hun werkhonden meenamen om te helpen op de boerderijen. Boeren fokten hun honden om de beste werkkwaliteiten te hebben, niet raszuiverheid of bepaalde genetische eigenschappen, zodat ze efficiënt en effectief konden werken rond de boerderij. De intelligentie, behendigheid en loyaliteit van het ras maakte hen ideaal voor het hanteren van vee en voor de jacht. Wilde varkens, een invasieve soort in het Amerikaanse zuiden, waren niet inheems en hadden geen natuurlijke roofdieren. De gespierde bouw en sterke kaken van de American Bulldog waren perfect voor de jacht op wilde varkens. Sindsdien is het AmBulldog ras geëvolueerd tot gewilde metgezellen voor gezinnen over de hele wereld.

Is de American Bulldog ooit met uitsterven bedreigd geweest?

Ja, de American Bulldog zweefde op de rand van uitsterven na de Tweede Wereldoorlog. Een ongelukkig deel van het leven van de bulldogs die naar de VS kwamen was hun gebruik als stierenvoer in een barbaarse sport die meestal hun dood veroorzaakte.

Het aantal overlevende bulldogs nam af, en tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er nog maar weinig in leven. In het begin van de 19e eeuw was de Amerikaanse Bulldog bijna uitgestorven, maar een kleine groep toegewijde fokkers zocht exemplaren voor de heropleving van het ras in het zuiden. American Bulldogs zijn nu over het algemeen gezinsvriendelijke metgezellen die niet langer met uitsterven worden bedreigd, dankzij fokkers als Alan Scott en John D. Johnson. Zij ontwikkelden een homogene lichaamsbouw en aard terwijl ze het ras in stand hielden en nieuw leven inbliezen. Om het bull-type uiterlijk te behouden en te versterken, namen zij de pure Engelse Bulldog op in het fokproces.

Waar komt de naam van de Amerikaanse Bulldog vandaan?

Helaas, de Engelse kant van de voorouders van de American Bulldogs werd voornamelijk gefokt voor stierengevechten. Na hun aankomst op Amerikaanse bodem, werden ze meestal gefokt als werkhonden om hun plaats in te nemen naast hun boeren-eigenaren. Tegenwoordig bestaat hun werk niet meer uit het provoceren van stieren die aan palen in de grond zijn vastgebonden en proberen in hun neus te bijten. Gelukkig herkenden Amerikaanse fokkers als Alan Scott en John D. Johnson de ware waarde van de onverschrokken aard van de American Bulldogs als landarbeiders.

Wat zijn de andere namen van de American Bulldog?

Andere namen voor de American Bulldog zijn AmBulldog, American Bulldoggee, American Bulldogge, Old Country Bulldog, en AM Bulldog.

Hoe geef je de Amerikaanse Bulldog een naam?

De naam die je kiest voor een American Bulldog kan anders zijn dan wat nieuwe AmBulldog-ouders verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop de Amerikaanse Bulldog reageert; in plaats daarvan is het de klank en hoe hij wordt uitgesproken.

De benodigde bouwstenen zijn toon en lettergrepen, zoals hieronder opgesomd.

American Bulldogs reageren het best op tweelettergrepige namen, omdat die niet kort genoeg zijn om verward te worden met eenlettergrepige commando's als zit, kom en af. Ze zijn echter niet lang genoeg om verwarrend te worden. Eenvoudige voorbeelden voor AmBulldogs zijn Saffron en Sophie voor meisjes en Dynamo of Fargo voor jongens. Eigenaars van een AmBulldog die een specifieke eenlettergrepige naam willen, kunnen zich daarbij aansluiten, maar vinden een manier om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, zoals "Blue" gerekt tot "Bloo-hoo" en het gebruik van twee verschillende tonen bij het roepen.

American Bulldogs reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden bij het roepen, en kalmerende, rustige geluiden als ze nerveus of overijverig worden.

Sommige AmBulldog ouders vinden dat hun American Bulldogs beter reageren en hun namen beter herkennen als ze die met een zingende stem zeggen.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een Amerikaanse Bulldog?

De kosten van het bezitten van een Amerikaanse Bulldog is geen eenvoudige rekensom, maar er zijn gemiddelden om mee te werken. Het bezitten van een Amerikaanse Bulldog familiehond kost jaarlijks tussen de 1060 en 10000 euro of 88 tot 833 euro per maand. Het eerste jaar van het leven van een Amerikaanse Bulldog is duurder vanwege meer veterinaire zorg. Echter, gedurende het hele leven van een Amerikaanse Bulldog kunnen de kosten voor diergeneeskundige zorg hoger zijn dan alle andere uitgaven.

Hieronder volgt een lijst van gemiddeld onderhoud voor een Amerikaanse Bulldog.

Typische dierenartskosten bij het bezitten van een Amerikaanse Bulldog: 45 tot 85 euro per maand, inclusief een eenmalige castratie of sterilisatie rekening, die 50 tot 400 euro bedraagt.

De dierenartsrekeningen van de AmBulldog omvatten ook vaccins, 15 tot 30 euro.

De voedselbehoefte van een Amerikaanse Bulldog ligt tussen de 27 en 62,50 euro per maand.

AmBulldog training kost van 240 tot 600 euri voor privé training of 50 tot 125 euro voor groepstraining, beide hebben betrekking op een cursus van 4 tot 6 weken.

Wat zijn de verschillende soorten Amerikaanse Bulldogs?

Vanwege de veelzijdigheid van het American Bulldog ras, zijn er verschillende lijnen ontstaan die specifieke eigenschappen benadrukken. Johnson en Scott zijn meestal de bekendste bloedlijnen, genoemd naar de fokkers die zo hard werkten om de American Bulldogs van uitsterven te redden.

De Scott honden, meestal aangeduid als "standaard," zijn atletischer met een prestatiegerichte stijl, slanker van uiterlijk dan de American Bully honden gefokt door Johnson. American Bulldogs vandaag de dag worden echter gefokt uit meer dan één lijn van de oorspronkelijke bulldog en worden beschouwd als hybriden, met kenmerken afgeleid van meer dan één lijn.

De Johnson honden, meestal aangeduid als "Bully", zijn omvangrijker van lichaam met meer spieren, zwaarder van bot, met grotere hoofden en kortere snuiten dan de standaard American Bulldogs van de Scott lijn. Ze hebben over het algemeen ook meer spiermassa.

Er zijn twee soorten American Bulldogs, zoals hieronder opgesomd:

Standaard: Reuen zijn tussen de 58 en 68 cm op de schoft en wegen 34 tot 52 kg. Teven; 53 tot 64 cm, 27 tot 38 kg. De snuit moet een gemiddelde lengte hebben van 5 tot 10 cm

Bully: Ideale Bully reuen moeten tussen de 58 en 68 cm op de schoft meten en 36 tot 56 kg wegen. Teven; 56-66 cm 27 tot 47 kg. Een grotere ronde vorm is ideaal. De snuit moet breed zijn, 2 tot 3 centimeter lang.

Wat zijn soortgelijke hondenrassen als de American Bulldog?

Hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de American Bulldog staan hieronder vermeld:

- Boerboel: De Boerboel is een grote, mastiff-type hond uit Zuid-Afrika met een zwart masker en een korte vacht. Dit ras is groot met een sterke botstructuur en goed ontwikkelde spieren. Zijn hoofd lijkt blokkerig met een korte lengte tussen de stop en de neus.

- Cane Corso: De Cane Corso is een Italiaans ras van mastiffen. Hij wordt gewoonlijk gehouden als gezelschapshond of waakhond; hij kan ook worden gebruikt om vee te beschermen. In het verleden werd hij gebruikt voor de jacht op groot wild, en ook om vee te hoeden. meer over Cane Corso.

- De Dogue de Bordeaux: Bordeaux Mastiff, Franse Mastiff of Bordeauxdog is een groot Frans mastiff ras. Een typisch brachycefaal mastiff-ras, de Bordeaux is een zeer krachtige hond, met een zeer gespierd lichaam. Dit gespierde ras is ingezet om karren te trekken, zware voorwerpen te vervoeren en kuddes te bewaken. meer over Dogue de Bordeaux.

Wat zijn andere hondenrassen die net als de American Bulldog weinig onderhoud eisen?

American Bulldogs hebben minimale verzorging nodig. Verschillende andere hondenrassen delen dezelfde vachttypes. Enkele voorbeelden van hondenrassen met lage onderhoudseisen staan hieronder vermeld.

- Staffordshire Bull Terriërs hebben een vrij onderhoudsarme vachtverzorging.

- De American Bull Molosser heeft geen hoge onderhoudseisen.

- American Bullies worden beschouwd als een onderhoudsarm ras.

Deze honden hebben allemaal een korte vacht die een paar keer per week geborsteld moet worden om hun vacht gezond te houden. Een American Bulldoggee borstelen is niet alleen een manier om het hondje schoon te houden, maar ook een kans om een hechte band met je hond op te bouwen.

Welke rassen zijn even groot als de Amerikaanse Bulldog?

Er zijn vele redenen om voor grote honden te kiezen, waarvan één het plezier is om een jogging- en wandelmaatje te hebben. De meeste honden van grote rassen zijn gemakkelijk te trainen en willen graag behagen. Vergelijkingen tussen enkele rassen van vergelijkbare grootte en de Amerikaanse Bulldog staan hieronder.

- Bullmastiffs komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, in tegenstelling tot de Amerikaanse Bulldog die voor het eerst werd gefokt in de VS. De gemiddelde hoogte van Amerikaanse Bulldogs en Bullmastiffs is vergelijkbaar en dat geldt ook voor hun nestgrootte. Echter, de Amerikaanse Bulldog wordt gemiddeld 4 jaar ouder dan de Bull Mastiff. Beide rassen vereisen weinig onderhoud.

- De Beauceron komt oorspronkelijk uit Frankrijk, terwijl de Amerikaanse Bulldog uit de Verenigde Staten komt. De gemiddelde hoogte, het gewicht en de levensduur van beide rassen zijn vrijwel gelijk. Ze hebben ook vergelijkbare verzorgingsbehoeften, en het enige verschil voor deze vergelijking is de Amerikaanse Bulldog waarvan de gemiddelde nestgrootte 7 tot 14 is, terwijl het Beauceron ras slechts 6 tot 7 pups per nest heeft.

- De Berner Sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland en niet uit de Verenigde Staten zoals de American Bulldog. In vergelijking met de AmBulldog heeft de Berner Sennenhond een vergelijkbaar gemiddeld gewicht en een vergelijkbare hoogte. De Zwitserse hond leeft echter ongeveer acht jaar minder lang dan de Amerikaanse Bulldog. De gemiddelde nestgrootte van beide rassen is 7 tot 15. Een verschil tussen de twee is het matige onderhoud dat de Zwitserse berghond vereist in vergelijking met de geringe onderhoudsbehoefte van de Amerikaanse Bulldog.

Over de Auteur

naomi-de-jong
Naomi de Jong
Dierenartsassistent

Naomi werkt als dierenartsassistent en is een expert op het gebied van hondenverzorging. Ze is voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten in de wereld van hondenverzorging, en ze deelt haar expertise graag met andere hondenliefhebbers.

Ook Interessant