american-bully-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

American Bully Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De American Bully is een hondenras dat is gefokt vanwege zijn positieve eigenschappen. Ze zijn vrolijk, trouw en houden van plezier maken. Zelfs op oudere leeftijd zijn ze nog steeds speels. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen ze dienen als therapiehonden, bij zoek- en reddingsoperaties en voor het opsporen van drugs en explosieven.

De levensverwachting van de American Bully varieert meestal van 8 tot 12 jaar en ze kunnen jaarlijks een nest krijgen met 4 tot 10 pups. Ze zijn zeer beschermend ten opzichte van hun menselijke gezin en hebben veel lichaamsbeweging nodig. Ook hebben ze een ervaren en actieve eigenaar nodig. Naast de naam American Bully worden ze ook wel aangeduid als American Bully Pits, Bullypits, Bully Pits, Bully Pit Bulls, Bully Pit Bulls en Bullies.

American Bullies zijn gelukkige, liefdevolle en zelfverzekerde honden. Ondanks hun imposante verschijning, gespierde bouw en goed gedefinieerde spieren, zijn American Bullies zacht en vriendelijk van aard. Hun krachtige, maar toch zachtaardige karakter maakt hen tot uitstekende hondenvrienden.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de American Bully?

De American Bully is loyaal, betrouwbaar en dapper. Ze houden ervan om aandacht te krijgen en kunnen koppig zijn als ze de leider van de groep willen zijn. Ze zijn gemakkelijk te trainen als ze jong zijn, maar het kan moeilijker worden als je wacht tot ze volwassen zijn. De volgende kenmerken zijn typisch voor de American Bully:

 • Bullypits zijn oplettend, plichtsgetrouw en beschermend.
 • American Bullies zijn goede waak- en gezelschapshonden.
 • Zowel familieleden als kinderen die met Bullypits leven, vinden hen zeer trouw en liefdevol.
 • De American Bully is sterk en agressief als zij of hun familie worden bedreigd.
 • Als ze goed opgevoed zijn, kunnen Bullies liefdevolle metgezellen zijn voor senioren, kinderen en iedereen daartussenin.
 • Bullypits zijn compatibel met andere honden zolang ze goed gesocialiseerd zijn.
 • American Bullies hebben niet veel verzorging nodig.
 • American Bullies zijn niet hypoallergeen.
 • Hondenbezitters moeten American Bullies een omheinde tuin geven.

Wat zijn de rasstandaarden voor de American Bully?

De rasstandaarden voor de American Bully variëren afhankelijk van de specifieke stijl of categorie binnen het ras. Er zijn verschillende erkende categorieën binnen de American Bully, waaronder Pocket, Standard, Classic en XL. Hieronder zijn enkele algemene kenmerken die vaak worden nagestreefd in de rasstandaarden van de American Bully:

 • Algemeen uiterlijk: De American Bully is een gespierde en compacte hond met een krachtige bouw. Ze moeten evenwichtig en proportioneel zijn, zonder overdrijvingen in grootte of lichaamsdelen.
 • Hoofd: Het hoofd moet breed en diep zijn, met een sterke kaaklijn. De schedel moet breed zijn en goed gevormde wangen hebben. De snuit moet kort zijn, maar niet te plat of ingedrukt.
 • Lichaam: Het lichaam van de American Bully moet breed en gespierd zijn, met een diepe borstkas en goed gewelfde ribben. De rug moet recht en sterk zijn, met een brede en gespierde achterhand.
 • Benen en voeten: De benen moeten sterk en gespierd zijn, met een goede hoeking van de gewrichten. De voeten moeten compact en goed gevoerd zijn.
 • Vacht: De vacht van de American Bully kan kort, glanzend en dicht zijn. Alle kleuren en patronen zijn toegestaan, behalve die welke geassocieerd worden met rassen die agressief gedrag vertonen.
 • Temperament: De American Bully moet een vriendelijk, aanhankelijk en betrouwbaar temperament hebben. Ze moeten zelfverzekerd en sociaal zijn, zowel met mensen als met andere dieren.

Wat is de algemene informatie over de Amerikaanse Bully?

Gezelschapshonden zoals de American Bully worden gekenmerkt door zelfvertrouwen, levensvreugde en een band met familieleden. Combineer al deze kwaliteiten en je krijgt de perfecte metgezel voor het hele gezin. Ondanks hun wilde uiterlijk hebben ze een zachtaardige houding. Ze zijn lief met kinderen, maar wat terughoudend met vreemden, andere honden en andere dieren. Het is een misvatting dat American Bullies gemene, gevaarlijke honden zijn.

In de praktijk verwijst bully naar een breed scala van uit terriërs gefokte honden, zoals Amerikaanse Pit Bull Terriërs, Bullmastiffs, Bull Terriërs, Boston Terriërs, Staffordshire Terriërs, Franse Bulldogs en Boxers. Een bully dog kan ook een hond zijn die overeenkomsten vertoont met deze terriers, ongeacht of hij al dan niet een genetische band heeft met deze hondenrassen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor een American Bully?

Aangezien American Bullies zeer gehecht zijn aan hun menselijke families, zou elke leefomgeving die zij delen ideaal voor hen zijn. Als je een Bullypit in huis hebt, is het belangrijk om een goede relatie met hem op te bouwen. Duidelijkheid en respect zijn essentieel. Je moet het vertrouwen van de Bullypit verdienen en hem laten zien dat je het beste met hem voor hebt. Als je hond weet dat zijn baas hem zal beschermen, zal hij alles doen wat nodig is om hetzelfde te doen. Als hij je vertrouwt om hem te beschermen, zal hij je bevestigen als de roedelleider.

Hoewel de meeste honden het goed doen als ze een omheinde achtertuin hebben om hun opgekropte energie kwijt te raken, is dit niet essentieel voor Bullypits. Amerikaanse Bullies kunnen zich echter aan alle levensomstandigheden aanpassen, zelfs aan een flat, zolang hun mensen regelmatig met hen gaan wandelen. Beweging is essentieel voor de gezondheid van Bullypits. Het is van belang dat Amerikaanse Bullies in een gematigd klimaat leven, aangezien koud weer hen ongemakkelijk maakt.

Tot welke rasgroep behoort de American Bully?

De American Bully is erkend door de American Bully Kennel Club, de National Kennel Club en de United Kennel Club als een raszuivere in de herdersgroep.

Hoe gaan American Bullies om met de familie?

American Bullies zijn waarschijnlijk de beste hondenmaatjes voor gezinnen. Het ras is goed gesocialiseerd en brengt graag tijd door in het gezelschap van hun menselijke familie. Ze zullen volop genieten van alle positieve aandacht die ze krijgen en hun genegenheid teruggeven.

Het is geen geheim dat Bullies zeer toegewijd en trouw zijn en hun baasjes willen behagen. Ze zijn ook zeer leergierig en gemakkelijk te trainen. Kinderen zijn dol op ze, ze zijn vriendelijk tegen familie en vrienden, en zelfs vreemden vinden ze tolerant. Als beschermers zijn ze intelligent, alert, stabiel en klaar om hun huizen en menselijke families te verdedigen.

Hoe gaat de American Bully om met andere honden?

American Bullies zijn niet overdreven vriendelijk tegen vreemde honden. Ze hebben echter meestal geen problemen met honden die met hen zijn opgegroeid. Gezinnen die veel tijd doorbrengen met andere honden moeten ervoor zorgen dat hun Bullypits goed gesocialiseerd worden.

Het is van cruciaal belang dat je de sociale interacties van je Bullypit met andere honden in de gaten houdt, want zelfs honden van hetzelfde ras kunnen verschillend reageren op vreemde honden. Spelen met andere honden is een geweldige manier voor Bullypits om nieuwe vaardigheden te leren. Hondenparken zijn beter dan kleine hondengroepjes van bekenden. Het is belangrijk om toezicht te houden op je hond tijdens het spelen, want American Bullies staren vaak naar andere honden. Als je Bullypit te opgewonden raakt, onderbreek hem dan. Zorg dat je Bullypit naar je luistert en niet afgeleid wordt door andere honden of dingen om hem heen. Laat hem langzaam wennen aan nieuwe honden.

Als het om andere huisdieren gaat, zijn American Bullies zeer gemotiveerd om op prooi te jagen. Snel bewegende joggers, fietsen, skateboards, kinderen en kleine dieren kunnen roofgedrag uitlokken.

Hoe gedraagt de American Bully zich tegenover oudere mensen?

Bully Dogs zijn prachtige gezelschapshonden geworden voor mensen van alle leeftijden. American Bullies zijn geweldige beschermers en metgezellen voor oudere mensen. Terwijl andere grote rassen oude, zwakke mensen omver kunnen werpen wanneer ze opgewonden zijn en hun liefde willen tonen, zijn Bullypits zachtaardig, kalm en aanhankelijk en hebben ze niets anders aan hun hoofd dan de veiligheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaam en zullen hun eigenaars beschermen als hun veiligheid wordt bedreigd.

Hoe gedraagt de American Bully zich tegenover kinderen?

De American Bully is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn kindvriendelijk en hebben een uitzonderlijk geduld met onstuimige kinderen. Honden van dit ras schieten het best op met gezinsleden van alle leeftijden wanneer ze als kleine puppy's in een huishouden komen. Vroege socialisatie en training is essentieel, omdat hun trainbaarheid als volwassenen moeilijk kan worden naarmate ze ouder worden. Jonge kinderen mogen echter nooit zonder toezicht in het gezelschap van Bullypits worden gelaten.

De neiging van de American Bully om mensen te bijten, te spelen, te kauwen of te drijven is relatief laag. Maar als ze het onderdeel van hun spel maken, doen de beten en kneepjes geen pijn. Goede training en toezicht zijn echter essentieel.

American Bullies hebben een slechte reputatie vanwege hun bouw en uiterlijk. Niettemin zijn ze vrij atletisch en nemen ze graag deel aan het spel. Ouders moeten er rekening mee houden dat Bullypits sterk zijn en vaak hun genegenheid tonen door ruw spel.

Er is geen reden waarom American Bullies geen geweldige huisdieren kunnen zijn. Een studie van de Temperament Test Society heeft aangetoond dat American Bullies in het algemeen minder agressief zijn in confronterende situaties dan men zou verwachten van stereotiep "vriendelijke" rassen.

Hoe gedraagt de American Bully zich tegenover buren of gasten?

American Bullies zijn wantrouwig tegenover mensen die niet tot hun roedel behoren. Maar bezoekers en buren die ze vaak ontmoeten zijn veilig in het territorium van de Bullypits. Vriendelijke buren kunnen als roedelleden worden beschouwd als zij regelmatig met hen omgaan. Bullypits zijn echter gevoeliger dan de meeste andere rassen, en het veelvuldig komen en gaan van gasten kan de emotionele toestand van de bully beïnvloeden.

Lichaamstaal is een essentieel onderdeel van het begrijpen van de American Bully. Sommige aanwijzingen zijn heel subtiel. Kijk naar de houding van je hond, zijn gezichtsuitdrukking, ogen, spiertonus, staartpositie, enz. Je zult de emotionele toestand van je Bullypit beter begrijpen als je de subtiele signalen die hij je geeft eenmaal kunt lezen.

Hoe gaat een Amerikaanse Bully om met vreemden?

American Bullies zijn niet de meest vreemden-vriendelijke honden. Bullypits kijken wantrouwig naar vreemden, maar zijn niet agressief. Zij volgen gewoonlijk hun aanwijzingen van hun baasjes en vertonen geen tekenen van vijandigheid wanneer hun menselijke familieleden zich op hun gemak voelen in het gezelschap van vreemden. Als zij echter merken dat de vreemdelingen een bedreiging vormen voor degenen die onder hun bescherming staan, zullen zij niet aarzelen om agressie te tonen. Zij zullen waarschijnlijk voorzichtig zijn totdat zij er zeker van zijn dat de vreemdelingen geen bedreiging vormen voor hun gezin.

Wat zijn de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke American Bullies?

Er zijn weinig verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke American Bullies. Beide geslachten zijn gemiddeld even groot en hun gewicht staat meestal in verhouding tot hun grootte. Het gemiddelde gewicht van de Bully varieert van 27 tot 58 kg voor zowel reuen als teven.

Hoe voer je een American Bully?

De American Bully heeft voldoende voedsel van hoge kwaliteit nodig. De ideale hoeveelheid om energie en vitaliteit te behouden ligt tussen de 300 en 500 gram droogvoer per dag. Je kunt deze hoeveelheid het beste over twee afzonderlijke maaltijden verdelen. Amerikaanse Bully pups zijn actiever en moeten hun dagelijkse hoeveelheid voedsel over drie maaltijden verdelen. Om winderigheid of andere gezondheidscomplicaties te voorkomen, moeten honden met tussenpozen over de dag worden gevoerd in plaats van allemaal tegelijk.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Amerikaanse Bullie?

De voedingsbehoeften van een American Bully omvatten een hoog gehalte aan specifieke voedingsstoffen. De essentiële voedingsstoffen voor Bullypit staan hieronder vermeld.

 • Eiwit: Amerikaanse Bullies hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig, dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de American Bullies stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van een hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het belangrijkste is dat volwassen honden en oudere honden minder vet nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn het belangrijke energiebronnen. Koolhydraten zorgen ervoor dat de American Bully energie krijgt en eiwitten beter opneemt om spieren aan te maken. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Amerikaanse Bully pups, cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de gezondheid van de vacht bij bullypit honden.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten ter bevordering van gezonde gewrichten in American Bullies zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van bullypit honden zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van American Bullies.

Hoeveel gram voer moet een American Bully per dag eten?

Een volwassen American Bully heeft dagelijks ongeveer 300 tot 500 gram droogvoer nodig. Voorkom overmatig voeden, aangezien ze gevoelig zijn voor winderigheid. Droogvoer van hoge kwaliteit biedt de juiste voedingsstoffen. Je kunt kiezen voor een rasspecifieke formule, zodat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en de brokken de juiste grootte hebben. Aanbevolen wordt dat honden dagelijks 60 calorieën per kg lichaamsgewicht binnenkrijgen.

Hoeveel geld kost het dagelijks om de American Bully te voeren?

Het bepalen van de dagelijkse kosten van voeding voor een American Bully hangt af van variabelen zoals de grootte, leeftijd en gezondheid van de hond. Ook zijn verschillende merken en soorten voedsel van invloed op de gemiddelde dagelijkse kosten van voedsel.

Een volwassen American Bully weegt gemiddeld ongeveer 40 kg - meestal tussen 32 en 52 kg - en heeft ongeveer 500 gram voer per dag nodig. Droogvoer kost gemiddeld 4,50 euro per kg. Dus de dagelijkse voedingskosten voor een Amerikaanse Bully van gemiddelde grootte bedragen ongeveer 2,25 euro.

Hoeveel moet een American Bully pup eten?

De voedingsbehoeften van een American Bully pup staan hieronder vermeld.

 • De eiwitbehoefte van Amerikaanse Bully pups is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatig eiwit voeren kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in het voer van de American Bully pup. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Je American Bully pup heeft vitamines A en D en mineralen als zink, mangaan en koper nodig.

Wat zijn de rasgebonden gezondheidsproblemen van de American Bully?

American Bullies kunnen verschillende ziektes krijgen. Hieronder staan de meest bedreigende gezondheidsproblemen.

 • Heupdysplasie: Een misvorming van het heupgewricht. Het is de meest voorkomende skeletaandoening bij American Bullies en andere grote hondenrassen. Overmatige training van pups voordat hun gewrichten volledig gevormd zijn, kan zowel heup- als ellebooggewrichtsdysplasie veroorzaken.
 • Elleboogdysplasie: Dit is de meest voorkomende oorzaak van kreupelheid aan de voorpoten bij grote hondenrassen zoals Bullypits. Obesitas veroorzaakt bij grote hondenrassen extra gewicht op de ellebogen en heupen, wat leidt tot dysplasie.
 • Kersenoog: Deze aandoening komt soms voor bij American Bullies. Het is een gezwollen, helderrood, pijnlijk uitziend oog veroorzaakt door een verzakking van de nictitansklier. Dit is een traanklier in het derde ooglid van de hond die ontstoken raakt.
 • Ectropion: Bij deze aandoening hangt het onderste ooglid soms zo ver van het oog af dat de weefsels van het binnenste ooglid van de hond blootliggen en vatbaar zijn voor irritatie en verwondingen.
 • Entropion: Dit is een zeldzame aandoening waarbij het ooglid naar binnen rolt, waardoor het hoornvlies bloot komt te liggen. Hierdoor kunnen de wimpers tegen het oppervlak van de oogbol schuren. American Bullies lopen een bijzonder risico op deze erfelijke aandoening.

Welke gezondheidstests moet een American Bully ondergaan?

Nieuwe baasjes van American Bully's wordt aangeraden hun puppy's grondig te laten controleren op tekenen van gezondheidsrisico's alvorens ze mee naar huis te nemen. Het kopen van pups van verantwoordelijke en gerenommeerde fokkers zou echter het risico van ernstige gezondheidsproblemen moeten beperken. Eigenaren moeten hun American Bully pups laten controleren op heup- en elleboogdysplasie, die veel voorkomen bij grote, zware honden. Gewrichtsschade aan heupen en ellebogen kan voorkomen bij pups, maar is pas merkbaar als de hond ouder is. Daarom is het belangrijk om jaarlijks door een dierenarts te worden onderzocht. Als Bullypit-ouders proactief zijn, kunnen obesitas en winderigheid vroegtijdig worden vastgesteld, evenals hart- en luchtwegaandoeningen.

Heupdysplasie is waarschijnlijk de meest voorkomende aandoening, omdat het over het hoofd kan worden gezien totdat het zich ontwikkelt tot een ernstige aandoening. Eigenaars van American Bully's kunnen op de rode vlaggen letten om een vroege diagnose en behandeling te garanderen. De symptomen van dysplasie worden hieronder opgesomd.

 • Een American Bully kan tekenen vertonen van pijnlijke en stijve poten.
 • De Bully kan terughoudend zijn om deel te nemen aan spel- of bewegingsactiviteiten.
 • Bullies kunnen moeite hebben om op hun achterpoten te staan en trappen te beklimmen.
 • Als beide achterpoten samen bewegen als een konijnensprong, als ze mank lopen of op wankele poten bewegen, is de kans groot dat bullypits heupdysplasie hebben.
 • De American Bully wil niet opstaan als hij ligt of zit.

Is de American Bully hypoallergeen?

Nee, American Bullies zijn niet hypoallergeen. De overtuiging van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet juist. De eigenlijke oorzaak van de reacties zijn kleine huidschilfers, roos genoemd, en het speekselproteïne van de honden. Mensen met een verhoogd risico op allergieën moeten voorzichtig zijn omdat bullypits overmatig kwijlen, wat hen kan beïnvloeden.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Amerikaanse Bullie?

American Bullies moeten dagelijks een redelijke hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, waaronder 30 tot 60 minuten stevig wandelen per dag. Voeg een dagelijkse speelsessie toe in een omheinde achtertuin of hondenpark om ervoor te zorgen dat de Bullypit voldoende beweging krijgt om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen. De voordelen van lichaamsbeweging voor je hond zijn onder meer socialisatie, het afvoeren van opgekropte energie en het stimuleren van de hersenen.

Wat is het activiteitsniveau van de American Bully?

Het kan moeilijk zijn om aan de bewegingsbehoeften van American Bullies te voldoen, omdat ze actief en levendig zijn. Voor Bullypits wordt een wandeling of loop van ongeveer 16 mijl per week of 60 minuten lichaamsbeweging per dag aanbevolen. Let op de korte snuit van de Amerikaanse Bully, want het kan moeilijk zijn voor hen om intensieve activiteiten bij te houden en ze kunnen buiten adem raken bij overbelasting.

Er zijn veel leuke manieren om een American Bully aan te moedigen om te spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, achtervolgen, verstoppertje, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als ze alleen thuis zijn, kunnen verschillende leuke speeltjes om ze bezig te houden ze helpen hun opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden, zoals blaffen, graven en kauwen.

Hoeveel verhaart de American Bully?

De rui is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. American Bullies hebben een korte, gladde vacht en verharen matig. Eén keer per week grondig borstelen verwijdert echter losse en dode haren om te voorkomen dat het haar zich op de meubels verspreidt. Het houdt de vacht ook glanzend, en American Bullies houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hun vacht borstelen.

Hoe vaak moet de vacht van de American Bully geborsteld worden?

American Bullies worden graag dagelijks geborsteld, maar dit is niet noodzakelijk. Een maandelijks bad met een milde shampoo is voldoende. Net zoals bij andere honden moeten de tanden van de Bullypit regelmatig gereinigd worden en de nagels geknipt.

Een American Bully is makkelijk te verzorgen. Hun glanzende, korte, stijve vacht vereist weinig verzorging. Wekelijks borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Bullypits hoeven niet vaker dan twee of drie keer per jaar in bad, omdat anders het risico bestaat dat de natuurlijke vettigheid van de huid en het haar wordt aangetast. Bovendien zijn seizoensgebonden behandelingen tegen teken en vlooien noodzakelijk.

Het is belangrijk voor eigenaren van American Bully's om regelmatig de ogen en oren van hun hond schoon te maken om infecties te voorkomen. Bovendien zijn er extra preventieve maatregelen voor hygiëne die in acht moeten worden genomen. Het is essentieel om alle huidplooien van je Bullypit af te vegen met een tissue of een vochtige doek, gevolgd door het zorgvuldig droogdeppen van deze plooien met een zachte, droge doek. Hoewel het voldoende is om dit enkele keren per week te doen, draagt dagelijkse verzorging bij aan het voorkomen van schimmelinfecties en versterkt het tevens de band tussen eigenaar en de American Bully.

Hoeveel kwijlt de American Bully?

De American Bully kwijlt nogal veel. Veel eigenaren houden een doekje bij de hand om het kwijl van de pup af te vegen, vooral in huis.

Bullypits honden kwijlen net zoals alle andere honden. Het is een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Het speeksel van honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

Veel voorkomende gevallen van natuurlijk kwijlen bij American Bullies staan hieronder vermeld.

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een bullypit weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadbak met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd.
 • Opwinding: American Bullies zijn slim en weten wanneer een wandeling of een speelsessie eraan komt.
 • Stress en angst: Ongebruikelijke situaties zoals onbekende, donderende geluiden of de nadering van een grote, agressief uitziende hond kunnen bij een American Bully leiden tot overmatig kwijlen.
 • Seksueel: De opwinding van een mannelijke American Bully bij het zien van een vrouwtje kan ook kwijlen veroorzaken. Evenzo kan een teefje dat voor het eerst loops wordt, kwijlen als ze de geur van een Bullypit-reu ruikt.

Wat is het vachttype van de American Bully?

Als je de American Bully in de groeirichting van zijn vacht aait, zul je merken dat hij een dichte, glanzende vacht heeft die dicht op de huid ligt en glad aanvoelt.

Hoe lang is de vacht van een American Bully?

De vacht van de American Bully is kort en meet niet meer dan 1 cm in lengte.

Hoe dicht is de vacht van de American Bully?

De kortharige vacht van de American Bully heeft een lage dichtheid. Kortharige hondenrassen hebben meestal fijn haar, waardoor de huid gemakkelijk zichtbaar wordt als men tegen de groeirichting in aait. Bullypits kunnen een warme vacht nodig hebben in een koud klimaat of tijdens koude periodes, omdat hun vacht niet dik is.

Hoe ziet de vacht van de American Bully eruit?

De vacht van de American Bully heeft een gladde, soepele en stijve textuur. Omdat hun vacht niet klit, is de vacht van de Bullies gemakkelijk te verzorgen.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de American Bully?

American Bullies kunnen bijna elke kleur hebben. De American Bully Kennel Club noemt een lange lijst van kleuren in de foknormen voor dit ras. Deze omvatten zwart, bruin, grijs, wit, tan, blauw, fawn, taart kaal, rood en gestroomd.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het American Bully ras?

De sociale eigenschappen van honden van het ras American Bully zijn aanhankelijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grootte vergeten en op de schoot van hun baasje klimmen. Hieronder staan de sociale kenmerken van de typische Amerikaanse pester.

 • Kindvriendelijk: American Bullies zijn kindvriendelijke en geduldige hondenvrienden, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Bullypits zijn aanhankelijk tegenover hun menselijke gezinnen en onderdanig tegenover hun baasjes.
 • Wantrouwend tegenover vreemden: American Bullies kijken naar hun baasjes om hen te leren hoe ze vreemden moeten behandelen. Elk teken van een bedreiging voor hun familie activeert hun vermogen om zich te verdedigen.
 • Wantrouwend tegenover andere honden: Goed gesocialiseerde Bullypits gaan goed om met vreemde honden, tenzij de andere hond agressie toont of de Amerikaanse Bully en zijn naasten bedreigt.
 • Seniorvriendelijk: American Bullies worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Is de American Bully gehoorzaam?

Ja, de American Bully is gehoorzaam. De Bully, in tegenstelling tot andere rassen die koppig zijn wanneer ze getraind worden, toont geen koppigheid omdat hij zijn eigenaar een plezier wil doen. Bullypits zijn intelligent en kunnen goed beslissingen nemen. Hierdoor kan de hond kiezen voor gehoorzaamheid. De gehoorzaamheid van een American Bully hangt echter af van hoe efficiënt de eigenaar de status van roedelleider kan handhaven. Als dit niet lukt, is de American Bully de baas in de relatie.

Is de American Bully speels?

Ja, American Bullies zijn speelse honden. Ondanks hun gespierde lichaam en korte poten zijn ze aanhankelijk en speels met kinderen van alle leeftijden. Hoewel Bullypits graag buiten zijn, zijn ze ook vrij lui. Ze zijn ook gevoelig voor overgewicht en het kan nuttig zijn om de American Bully aan te moedigen om met de kinderen in de tuin te spelen.

Bully honden houden van nature van spelen, en een van de redenen waarom ze zo beminnelijk zijn, is dat het aanhankelijke grappenmakers zijn die ons aan het lachen maken. Regelmatig spelen met hun Bully Dogs helpt mensen om hen te begrijpen, te respecteren en met hen te communiceren. De voortdurende beloningen die spel biedt, leiden vaak tot gedrag dat stabiel en betrouwbaar wordt.

Is de American Bully beschermend?

Ja, honden zoals de American Bully zijn uitstekende waakhonden. Een belangrijk deel van hun verantwoordelijkheid is het waarnemen van alles wat er gebeurt, en dat doen ze altijd naar behoren. De Bullypit is een hond met een uitstekende gehoorzaamheid en een krachtige blaf. Hun eigendom bewaken ze meestal heel goed, zodat ze hun eigenaar kunnen waarschuwen als ze iets verdachts zien. American Bullies zijn sterk maar niet agressief, tenzij ze vreemden tegenkomen die een bedreiging lijken te vormen voor hun menselijke familie. Maar ze zijn bereid tot de dood te vechten om hun menselijke families te beschermen.

Wat is het aanpassingsvermogen van de American Bully?

Amerikaanse Bullies passen zich goed aan een verandering van levensstijl en leefomgeving aan. Ze houden van iedereen en kunnen zich aan elke verandering in omstandigheden aanpassen, zolang de veranderingen gepaard gaan met de liefde en genegenheid van hun familie. Net als bij een verhuizing doen zich bij een verhuizing kleine problemen voor, en Bullypits herstellen zich snel, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan een flat nadat ze in een groot huis hebben gewoond. Ze passen zich echter niet goed aan een koud klimaat aan.

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de American Bully?

Amerikaanse Bullies zijn moedig, alert en energiek. Ze zijn ook aanhankelijk, zachtaardig, liefhebbend en sociaal. Bullypits zijn gevoelig voor de emoties van hun baasjes en zijn prachtige familiegenoten. Amerikaanse Bullies hebben het perfecte temperament om de veiligheid van hun menselijke families te beschermen. Bullypits zijn geboren roedelleiders en ze hebben stevige, zelfverzekerde en rustige baasjes nodig die de leiding nemen en hun rol als roedelleider voortdurend bevestigen.

Kunnen American Bullies agressief zijn?

American Bullies hebben een negatieve reputatie als agressieve honden die mensen bijten en aanvallen als ze worden geprovoceerd. Het ras is echter niet de enige bepalende factor voor het gedrag van een hond, aangezien genetica en omgeving een even belangrijke rol spelen. Het gedrag van de hond wordt ook sterk beïnvloed door de socialisatie, de training en het leiderschap van de eigenaar.

Ja, American Bullies kunnen agressief zijn en tonen deze kant van hun persoonlijkheid wanneer ze ook maar het geringste vermoeden hebben dat de veiligheid van hun eigenaar in gevaar is of wanneer de honden mishandeld worden. In dat geval neemt de agressie van de Bullypit het over en kan hij aanvallen. Amerikaanse Bullies staan er zelfs om bekend dat ze hun eigenaars aanvallen als ze mishandeld, geketend, geplaagd of geprovoceerd worden terwijl ze vastgebonden zijn. De kans dat de American Bully een mens bijt is gemiddeld. De belangrijkste redenen voor het bijten van honden zijn pijn, bescherming, provocatie, opwinding en kudde-instinct.

Kan de American Bully gevaarlijk zijn?

American Bullies zijn niet agressief, maar bepaalde situaties kunnen ze wel agressief maken. In het verleden werden Bully rassen helaas gebruikt voor hondengevechten en stierengevechten. Ze hebben zich echter ontwikkeld tot honden die eerder geneigd zijn om over iemand heen te kwijlen dan hem aan te vallen. Volgens een test uit 2013 van de American Temperament Test Society slaagde 86,8% van de Amerikaanse bullenrassen voor de test op stabiliteit en vriendelijkheid. Atletisch, gespierd en onmiskenbaar sterk, American Bullies zien er misschien intimiderend uit, maar ze hebben een hart van goud en een voorliefde voor spel.

Vallen American Bullies ooit aan?

Aan een van de meest zachtaardige en trouwe hondenrassen ter wereld - de American Bully - kleeft een negatief stigma. Alle honden, ongeacht hun ras, kunnen aanvallen als ze worden geprovoceerd. Dus ja, een American Bully kan een mens aanvallen.

American Bullies vallen alleen aan als ze geprovoceerd of bedreigd worden. Zij nemen hun beschermings- en bewakingstaken zeer ernstig en iedereen die hun familie bedreigt loopt het risico te worden aangevallen. Zoals alle rassen bijten ze, maar hun kaken zijn zeer sterk, in tegenstelling tot de meeste andere honden. Hun kaken kunnen stevig dichtklappen en iemand ernstig verwonden. Dergelijke situaties kunnen worden voorkomen als eigenaren van een American Bully hun pups vroeg socialiseren en ze voortdurend gehoorzaamheidstraining geven. Het vermijden van situaties waarin de pester kan worden geprovoceerd en mishandeld is misschien de juiste weg.

Kan de American Bully mensen doden?

Ja, American Bullies kunnen doden. Het is niet ongewoon dat bullypits in verband worden gebracht met verschillende hondenaanvallen per jaar in de VS. De gevolgen van sommige aanvallen zijn ernstig of fataal. In 2016 werd het ras American Bully in verband gebracht met 6% van de hondengerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten.

Ondanks zijn slechte reputatie en wilde uiterlijk is de American Bully eigenlijk een uiterst aanhankelijk en liefhebbend huisdier. Mensen zouden in de eerste plaats geen Bully als huisdier in huis moeten nemen, tenzij ze bereid zijn ze goed te socialiseren en te trainen. Een schijnbaar onbeduidend incident kan een American Bully doen aanvallen. Een voorbeeld hiervan is een recent incident waarbij een eenjarig kind naar een Bully kroop terwijl hij aan het eten was. Om zijn eten te beschermen, viel de American Bully aan en de beet kostte het kind het leven. De ouders van het kind gaven later toe dat ze de tragedie hadden kunnen voorkomen.

Kan de American Bully alleen zijn?

Amerikaanse Bullies zijn een sociaal ras. Ze zijn graag in de buurt van mensen of andere dieren en verdragen het niet om alleen gelaten te worden. Omdat ze gefokt zijn om gezelschapshonden te zijn, kan een te lange afzondering van hun familie hen stress en angst bezorgen. Amerikaanse Bullies zijn gevoelig voor verlatingsangst. Als je dit ras in huis wilt halen, moet je bereid zijn hen oprechte vriendschap en genegenheid te tonen en tijd te nemen voor jouw hond.

Kan ik mijn American Bully thuis laten?

Ja, je kunt je American Bully thuis laten. Amerikaanse Bullies staan meestal dichter bij één familielid dan bij de anderen. Het is meestal de persoon die hen voedt of de persoon die de meeste tijd thuis doorbrengt. Als die persoon het huis voor een uur of twee moet verlaten, kan de American Bully niet goed omgaan met de afwezigheid van die persoon. Als echter een of meer andere gezinsleden gedurende deze tijd thuis zijn, kan de hond kalmeren terwijl hij wacht tot zijn verzorger terugkeert. Helaas hebben Amerikaanse Bullies veel last van verlatingsangst. De mate van angst hangt uiteindelijk af van hoe vaak en hoe lang de hond gescheiden is van zijn favoriete mens.

Hoe vaak blaft een American Bully?

De American Bullies blaffen slechts af en toe. Ze blaffen alleen als ze daar een goede reden voor hebben. Een American Bully kan blaffen om redenen als begroeting, alarm, bescherming, angst, aandacht vragen, verveling, verlatingsangst en zelden dwangmatig blaffen. Bullypits zien er eng uit, en iedereen die er niet hoort te zijn trekt zich meestal terug als ze de gespierde Amerikaanse Bully tegenkomen.

Bullypits zijn niet erg verbaal en hun baasjes moeten echt leren de lichaamstaal van hun honden te lezen. American Bullies zijn subtiel in hun communicatie. Ze zijn beter in het waarborgen van veiligheid dan waakhonden en fungeren zowel als eerste als laatste verdedigingslinie, zonder te blaffen. Als de eigenaar en de Bullypit een sterke band hebben, wordt de hond onmiddellijk een beschermer en zal hij alles doen om zijn gezin te beschermen.

Wat voor mentale stimulatie heeft een American Bully nodig?

Bullypits zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Mentale stimulatie is essentieel voor een American Bully om optimaal te functioneren. Het kan ook angst en destructief gedrag voorkomen. Mentale verrijking voor een American Bully is vrij eenvoudig, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Het gaat om alles wat de geest van de American Bully activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan van buiten komen, van de omgeving of van innerlijke gedachten. Stimulatie kan komen van speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, maar ook van spelletjes zoals speuren, waarbij traktaties worden verstopt om op te snuiven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om American Bullies te stimuleren.

De voordelen van geestelijke verrijking voor de American Bully worden hieronder opgesomd.

 • Ondersteunt en stimuleert de hersengroei van de American Bully
 • Verbetert het probleemoplossend vermogen van de American Bully
 • Versterkt de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van een American Bully
 • Laat de Bullie zich natuurlijk en spontaan gedragen
 • Mentale stimulatie maakt American Bullies gelukkiger en evenwichtiger en vermindert het risico op depressie.

Naast het verlichten van overtollige energie biedt lichaamsbeweging ook mogelijkheden voor interactie en socialisatie. Je Amerikaanse Bully kan zich beter concentreren met goede lichamelijke en geestelijke oefening, wat probleemgedrag voorkomt.

Hoe train je een American Bully?

De training van een American Bully kan niet aan een bepaalde duur of periode worden gebonden. Het is een continu proces dat rekening houdt met de verschillende situaties die een Bullypit kan tegenkomen. De American Bully is een alerte, beschermende, trouwe en moedige hond met een stabiel temperament. De Bullypit is een sterk hondenras dat een stevige, ervaren trainer nodig heeft. De trainer moet de alfahond zijn die de American Bully kan laten zien wie de roedelleider is. Gebeurt dat niet, dan neemt de Bullypit de alfa positie in, een situatie die geen enkele Bullypit eigenaar wil. Met de juiste trainer en een verantwoordelijke, toegewijde eigenaar is de American Bully een geweldige metgezel.

Het trainen van een American Bully beperkt zich niet tot het kwijtraken van opgekropte energie. Het socialiseren van een Bully pup van jongs af aan is cruciaal. Dit houdt in dat de pup aan zoveel mogelijk honden en mensen wordt blootgesteld. Neem hem mee naar winkelcentra en laat hem kijken hoe mensen voorbij lopen. Laat hem socialiseren met vertrouwde, vriendelijke volwassen honden van verschillende rassen. Zolang je American Bully pup angstig of nerveus is, laat je geen kinderen, andere vreemden of honden in zijn persoonlijke ruimte komen. Je moet niet opgeven, want socialisatie is een proces dat tijd kost.

Waar kun je een American Bully kopen of adopteren?

Het kiezen van een gerenommeerde Amerikaanse Bully fokker is cruciaal. Potentiële Bullypit-eigenaars moeten er zeker van zijn dat ze een gezonde hond krijgen die jaren later geen problemen zal ontwikkelen.

Enkele fokkers staan hieronder vermeld:

 • Monster Bully Kennel - Portland Oregon
 • Petzlover - American Bully Puppies, Los Angeles, CA
 • Petzlover - American Bully Puppies, Columbia - SC
 • LifeLine Animal Project - Metro Atlanta, GA
 • Euro Kennel - Boedapest, Hongarije

Het wordt aanbevolen de richtlijnen van de American Bully Kennel Club te volgen bij het selecteren van een fokker. Zo kan de koper er zeker van zijn dat hij een gerenommeerde fokker kiest die de voorgeschreven foknormen in acht neemt.

Wat zijn de reddingsclubs voor American Bullies?

Reddingsclubs voor American Bullies zijn organisaties die bullypits helpen die een nieuw thuis nodig hebben. Hieronder volgen enkele voorbeelden op verschillende continenten.

 • Dogs Trust - Verenigd Koninkrijk
 • The League of Stupid Friends - Colorado
 • MSPCA - Boston, Massachusetts,
 • Muttville Senior Dog Rescue - San Francisco, CA
 • Nevada Humane Society - Carson City & Reno - Nevada

In welke hondenrassenregisters en organisaties is de American Bully erkend?

De Amerikaanse Kennel Club erkent de American Bully pas sinds 2019 in haar Foundation Stock Service en erkent hem niet als ras. Veel andere organisaties en hondenregisters erkennen de Bullypit als ras. Ze zijn hieronder opgesomd.

 • ABKC = American Bully Kennel Club
 • ACA = American Canine Association Inc.
 • BBC = Backwoods Bulldog Club
 • DRA = Dog Registry of America, Inc.
 • EBKC = Europese Bullen Kennel Club
 • UCA = United Canine Association.
 • UKC = Verenigde Kennel Club

Wat is het verhaal van de American Bully?

Tussen 1980 en 1990 ontstond in de Verenigde Staten de American Bully als een kruising tussen de American Pitbull Terriër en de American Staffordshire Terriër.

Ze worden gestigmatiseerd vanwege hun afkomst en gespierd uiterlijk, net als pitbulls.

De American Bully behoort tot een lange lijst van rassen die Bully-rassen worden genoemd. De term "Bully-ras" heeft niets te maken met het temperament of het gedrag van de hond, maar met zijn geschiedenis en oorsprong. Bully rassen stammen af van oude bulldogs die werden gekruist met verschillende Britse terriers. Fokkers kruisten de bulldog met de Britse terriër om de bull-and-terriër te creëren. Dit ras combineerde de gespierdheid en taaiheid van de bulldog met de behendigheid, snelheid en alertheid van de terriër. In het begin tot midden van de 18e eeuw genoten sportliefhebbers in Engeland van stieren-en-terriër gevechten. Als hondenvechters, stierenbijters en dassenbijters waren de honden zeer gewild.

Al meer dan 100 jaar heeft de APBT een onderscheidend uiterlijk en temperament behouden.

Eén type in het bijzonder, de American Bully, heeft zo'n specifieke structuur en unieke bouw dat het moet worden erkend als een afzonderlijk ras dat is voortgekomen uit het ouderras van een reeds gevestigd ras. Wat de American Pit Bull Terriër betreft, het American Bully ras ontwikkelde zich op natuurlijke wijze. Verschillende andere rassen hebben de American Bully subtiel beïnvloed, waaronder de American Bulldog, de Old English Bulldog en de English Bulldog. De United Kennel Club heeft het ras American Bully op 15 juli 2013 erkend.

Werd de American Bully ooit met uitsterven bedreigd?

In feite was de American Bully bijna uitgestorven na de Tweede Wereldoorlog. Een ongelukkig aspect van het leven van de bulldogs die naar de VS werden gebracht was dat ze werden gebruikt als lokaas voor stieren - een barbaarse sport waarbij ze stierven.

Het aantal overlevende Bulldogs nam af en tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er nog maar weinig in leven. Aan het begin van de 19e eeuw was de American Bully bijna uitgestorven, maar een kleine groep toegewijde fokkers zocht naar exemplaren om het ras in het Zuiden nieuw leven in te blazen. Dankzij fokkers als Alan Scott en John D. Johnson zijn American Bullies nu over het algemeen gezinsvriendelijke metgezellen die niet langer met uitsterven worden bedreigd. Zij ontwikkelden een homogene bevleesdheid en temperament terwijl ze het ras in stand hielden en nieuw leven inbliezen. Om het stierachtige uiterlijk te beschermen en te verbeteren, namen ze de pure Engelse Bulldog op in het fokproces.

Wat zijn de andere namen van de American Bully?

Andere namen voor de American Bully staan in de volgende lijst.

 • American Bully Pit
 • Bully
 • Bullypit
 • Bully Pitbull
 • Bully Pitbull

Waar komt de naam "American Bully" vandaan?

De naam van de American Bullie is een verwijzing naar zijn voorouders, waartoe verschillende rassen van bulldogs behoorden. Helaas werden de Engelse voorouders van de Amerikaanse Bullie voornamelijk gefokt voor stierenjacht en stierengevechten. Na hun aankomst in de VS werden ze voornamelijk gefokt als werkhonden om hun plaats in te nemen naast hun boereneigenaren. Tegenwoordig is het niet langer hun taak om stieren die aan staken in de grond zijn vastgebonden te provoceren en te proberen in hun neus te bijten. Gelukkig erkenden Amerikaanse fokkers de werkelijke waarde van het onverschrokken karakter van de American Bullies als boerderij werkhonden en hun waarde als metgezellen.

Hoe geef je een American Bully een naam?

Voor het benoemen van een American Bully zijn misschien andere criteria nodig dan nieuwe Bullypit-ouders misschien verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waar de American Bully op reageert, maar de klank en hoe die wordt uitgesproken.

De bouwstenen die nodig zijn voor de constructie van een taal zijn klanken en lettergrepen, zoals hieronder vermeld.

 • Amerikaanse Bullies reageren het best op tweeletterige namen, omdat die niet zo kort zijn dat ze éénlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af" door elkaar halen. Maar ze zijn ook niet zo lang dat ze verwarrend zijn. Eenvoudige voorbeelden van bullypits zijn Saffraan en Sophie voor meisjes en Dynamo of Fargo voor jongens.
 • Bullypit-eigenaars die een bepaalde éénlettergrepige naam hebben gekozen, kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bijvoorbeeld "Blue" rekken tot "Bloo-hoo" en twee verschillende klanken gebruiken bij het roepen.
 • American Bullies reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke tonen als ze geroepen worden, en op kalmerende, zachte tonen als ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige ouders van Bullypit vinden dat hun Amerikaanse Bullies beter reageren en hun namen beter herkennen als ze die met een gezongen stem zeggen.

Hoeveel kost het om een American Bully te verzorgen?

De kosten van het bezit van een American Bully zijn niet gemakkelijk te berekenen, maar er zijn gemiddelden om mee te werken.

 1. Voeding: De kosten voor voeding zijn afhankelijk van het type voer dat je kiest. Hoogwaardig droogvoer kost gemiddeld ongeveer 4,50 euro per kilogram. Voor een American Bully van gemiddelde grootte die ongeveer 500 gram voer per dag nodig heeft, komt dit neer op ongeveer 820 euro per jaar.
 2. Medische zorg: Dit omvat jaarlijkse dierenartscontroles, vaccinaties en preventieve behandelingen zoals ontworming, vlooien- en tekenpreventie. De jaarlijkse kosten voor medische zorg kunnen variëren, maar gemiddeld kan dit tussen 150 en 300 euro per jaar zijn.
 3. Ziektekostenverzekering: Het is aan te raden om een ziektekostenverzekering voor je American Bully te overwegen, vooral omdat medische noodgevallen hoge kosten met zich mee kunnen brengen. De maandelijkse premies voor een huisdierenverzekering variëren, maar kunnen tussen 20 en 50 euro per maand liggen, wat ongeveer 240 tot 600 euro per jaar is.
 4. Basisbenodigdheden: Dit omvat zaken zoals een hondenbed, riem, halsband, voerbakken, speelgoed, enz. De initiële kosten voor basisbenodigdheden kunnen variëren, maar gemiddeld kan dit tussen 100 en 200 euro liggen.
 5. Training en socialisatie: Het volgen van gehoorzaamheidstraining en zorgen voor goede socialisatie kan bijdragen aan het welzijn van je hond. De kosten voor training kunnen variëren, maar gemiddeld kan dit tussen 100 en 300 euro per jaar liggen.
 6. Hondenbelasting: Afhankelijk van waar je woont, kunnen er kosten verbonden zijn aan hondenbelasting. Deze kosten variëren sterk per gemeente.
 7. Tandheelkundige zorg: Regelmatige tandheelkundige controles en gebitsreinigingen zijn belangrijk voor de gezondheid van je American Bully. De kosten kunnen variëren, maar gemiddeld kan dit tussen 100 en 200 euro per jaar liggen.
 8. Grooming: Grooming kan variëren afhankelijk van of je ervoor kiest om je hond zelf te verzorgen of professionele hulp in te schakelen. De kosten voor groomingproducten en mogelijk professionele grooming kunnen tussen 100 en 300 euro per jaar liggen.
 9. Overige kosten: Dit kunnen onverwachte uitgaven zijn zoals onvoorziene medische kosten, extra speelgoed of accessoires, trainingssessies en meer. Het is verstandig om wat geld opzij te zetten voor dergelijke incidentele kosten.

Al met al kunnen de totale jaarlijkse kosten voor het verzorgen van een American Bully variëren, maar gemiddeld kunnen ze tussen 800 en 1500 euro per jaar liggen, afhankelijk van verschillende factoren.

Wat zijn de verschillende types American Bullies?

De grootte van de American Bully hangt af van het ras, want er zijn vier erkende rassen op basis van hun fysieke kenmerken. De verschillende types worden hieronder opgesomd.

 • Standaard: Deze Amerikaanse Bully is compact en middelgroot of groot van formaat. Hij heeft een blokkig hoofd en een gespierd lichaam. De American Bully geeft de indruk van grote kracht in verhouding tot zijn grootte. Hij heeft ook een bouw en uiterlijk dat er vlezig uitziet, gekoppeld aan een sterke botstructuur, een beetje ruw en stoer. Hun gedrag is echter zachtaardig en ze schieten goed op met mensen en andere honden. Mannetjes van de categorie Standaard bereiken een schofthoogte van 17 tot 20 cm, terwijl vrouwtjes 16 tot 19 cm meten. Hun levensverwachting is 10 tot 12 jaar als ze in goede gezondheid worden gehouden.
 • Classic: De Classic American Bully is een aangepaste vorm van de Standard Bully. De smalle structuur van zijn lichaam definieert de Classic Bully. Hij is licht gebouwd en heeft een lagere totale massa, ongeacht het geslacht. Dit verandert echter niets aan de bekende kenmerken van de American Bully. Mannetjes in de Classic categorie bereiken een schofthoogte van 17 tot 20 centimeter, terwijl vrouwtjes 16 tot 19 centimeter meten. Hun levensduur is 10 tot 12 jaar als ze in goede gezondheid worden gehouden.
 • Pocket: Pocket American Bullies zijn ook een aangepaste standaard Bullie verschijning. Bij Pocket American Bullies bepaalt de grootte de andere fysieke kenmerken van de Bullie. Pocket Bullies zijn kleiner dan de Standaard Bullie. De schofthoogte van mannelijke Pocket American Bullies is minder dan 43 cm, en die van teven minder dan 35 cm. Als ze gezond leven, kan hun levensverwachting 10 tot 12 jaar zijn.
 • Extra Large (XL): Dit is een andere variant van de Standaard categorie, maar de XL American Bully is groter, omvangrijker, gespierder en massiever dan de Standaard categorie. Mannetjes in de Classic categorie bereiken een schofthoogte van 51 tot 58 cm, terwijl vrouwtjes 48 tot 56 cm meten. XL Bullies zijn de grootste van alle Amerikaanse Bullies. Hun levensverwachting is 10 tot 12 jaar als ze in goede gezondheid worden gehouden.

Welke hondenrassen lijken op de American Bully?

Soortgelijke hondenrassen als American Bully staan hieronder vermeld:

 • Boerboel: De Boerboel is een grote, mastiff-achtige hond uit Zuid-Afrika met een zwart masker en een korte vacht. Dit ras is groot, heeft een sterke botstructuur en goed ontwikkelde spieren. Zijn hoofd heeft een blokkig uiterlijk met een korte lengte tussen de stop en de neus.
 • Cane Corso: De Cane Corso is een Italiaans Mastiff-ras. Hij wordt meestal gehouden als gezelschapshond of waakhond; hij kan ook vee beschermen. In het verleden werd hij gebruikt voor de jacht op groot wild en ook voor het hoeden van vee.
 • De Dogue de Bordeaux: Dogue de Bordeaux, French Mastiff of Dogue de Bordeaux is een groot Frans Mastiff-ras. De Dogue de Bordeaux, een typisch brachycephalisch mastiff-ras, is een krachtige hond met een zeer gespierd lichaam. Dit atletische ras werd gebruikt voor het trekken van karren, het vervoeren van zware voorwerpen en het bewaken van kuddes.

Welke hondenrassen hebben vergelijkbare verzogingseisen als de American Bully?

De onderstaande voorbeelden hebben vergelijkbare verzorgingseisen als de American Bully.

 • De Basset Bleu de Gascogne is een van de zes verschillende Franse Basset Hound rassen. Hij moet wekelijks worden geborsteld, vaker tijdens het verharingsseizoen.
 • American Pit Bull Terriërs moeten af en toe geborsteld worden en hebben geen extra verzorging nodig.
 • De Ariegeois hond is een relatief onderhoudsarm ras. Hun haar is gemiddeld en ze hoeven meestal maar één of twee keer per week geborsteld te worden.

Welke rassen lijken qua grootte op de American Bully?

Er zijn veel redenen om voor grote honden te kiezen, waaronder het plezier om een metgezel te hebben voor joggen en wandelen. De meeste grote hondenrassen zijn gemakkelijk te trainen en zeer aanhankelijk. Hieronder volgt een vergelijking van enkele rassen van vergelijkbare grootte en de American Bully.

 • Valley Bulldog: Dit hondenras is van Canadese oorsprong, terwijl de American Bully afkomstig is uit de VS. De grootte van de Valley Bulldog en de American Bully is vergelijkbaar. Valley Bulldogs wegen ongeveer14 kg minder dan een American Bully. Zowel de Valley Bulldog als de American Bully hebben dezelfde levensverwachting en nestgrootte, en beide hebben weinig verzorging nodig.
 • Alapaha Blue Blood Bulldog: Zowel de Alapaha als de American Bully vinden hun oorsprong in de VS. De Alapaha Blue Blood Bulldog kan ongeveer 5 centimeter groter worden dan de American Bully, maar ze hebben een vergelijkbaar gewicht. Ze hebben ook dezelfde nestgrootte, maar een gezonde Alapaha Blue Blood Bulldog kan ongeveer drie jaar langer leven dan een American Bully. De Bullypit is onderhoudsarm, terwijl de Alapaha matige verzorging vereist.
 • Hannoveraanse zweethond: Als je een Hannoveraanse zweethond uit Duitsland vergelijkt met een Amerikaanse Bully, zul je merken dat deze twee hondenrassen op alle fronten sterk op elkaar lijken. Ze delen hetzelfde gewicht, dezelfde grootte, dezelfde afkomst, dezelfde levensverwachting en dezelfde verzorgingsbehoeften.

Zijn American Bully en American Bulldog hetzelfde?

De American Bully en de American Bulldog zijn niet hetzelfde, hoewel ze veel aspecten gemeen hebben. Er is een duidelijk verschil in het uiterlijk van de twee rassen. De American Bully is de grimmigere, gespierdere hond dan de grotere American Bulldog. Hoewel de twee rassen vergelijkbaar zijn in gewicht, kan de American Bulldog tot 20 cm groter worden aan de schoft dan de Bullypit. Beide rassen stellen weinig eisen aan de verzorging. Beide honden zijn actief, ideale familiegenoten en beschermend. Een gezonde American Bulldog kan ongeveer vier jaar langer leven dan de American Bully.

Zijn American Bully en American Pit Bull Terriër hetzelfde?

Mensen gooien de American Bully en de American Pit Bull Terriër vaak op één hoop, ook al zijn er duidelijke verschillen tussen de twee rassen. Met minimale informatie over de rassen kan elke doorsnee persoon de verschillen zien. De American Pit Bull was een van de rassen waarvan de genen werden gebruikt voor het fokken van de American Bully. Maar er zijn belangrijke grote verschillen tussen de Amerikaanse Pit Bull Terriërs.

Uiterlijk is het belangrijkste verschil tussen het American Bully ras en het American Pit Bull ras. De Bullies hebben een breder, gespierder uiterlijk, kortere poten en grotere hoofden dan de Pit Bulls. De Amerikaanse Pit Bulls wegen tussen de 14 en 32 kg, terwijl de Amerikaanse Bullies tussen de 23 en 54 kg wegen.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant