alapaha-blue-blood-bulldog-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Alapaha Blue Blood Bulldog Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 6 juni 2023

De Alapaha Blue Blood Bulldog is afkomstig uit het zuiden van de Verenigde Staten. Ze zouden zijn gefokt door een familie aan de Alapaha River in Zuid-Georgia. Ze worden vaak "Otto's" genoemd, omdat ze zeggen dat de hond van deze familie de oorspronkelijke vader is van dit ras. Hoewel ze oorspronkelijk werden gebruikt als jachthonden, zijn ze nu vooral waak- en gezelschapshonden. De teefjes van deze honden worden twee keer per jaar loops en krijgen meestal drie tot vier pups per nest. Dit ras, ook wel bekend als de Catahoula Bulldog, staat erom bekend dat ze de meest liefdevolle waakhonden zijn die je ooit zult ontmoeten. Ze zijn ook heel speels en gek op kinderen.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft kenmerken als trouw, plichtsbesef en moed. Ze hebben veel aandacht nodig. Soms kunnen ze koppig zijn en willen graag de leider zijn. Als ze jong zijn, zijn ze gemakkelijk te trainen. Maar als je wacht tot ze volwassen zijn, wordt het moeilijker om ze te trainen. De kenmerken van de Alapaha Blue Blood Bulldog staan hieronder vermeld:

 • Ze zijn attent, plichtsgetrouw en bezitterig.
 • Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn goede waak- en gezelschapshonden.
 • Zowel familieleden als kinderen die bij hen wonen vinden hen zeer trouw en liefdevol.
 • Ze zijn beschermend, sterk en agressief wanneer zij of hun familie bedreigd worden.
 • Als je ze goed in de hand houdt, zijn ze aangenaam om te hebben.
 • Ze houden niet van interactie met andere honden.
 • Ze hebben niet veel zorg nodig.
 • De Alapaha Blue Blood Bulldog is niet hypoallergeen.
 • Er moet een omheinde tuin voor hen zijn.

Zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs zeldzaam?

Ja, Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn zeldzaam. Er is niet veel bekend over dit ras uit de jaren 1970. Maar wat wel bekend is, is dat een familie in Georgia bang was dat hun favoriete hondensoort zou uitsterven. Dus ze gebruikten hun drie honden om het ras weer op te bouwen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De ideale leefomstandigheden voor Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn huizen met grote tuinen, omdat ze graag tijd buiten doorbrengen. De plaats voor Alapaha Blue Blood Bulldogs moet een omheind erf zijn van passende grootte en hoge hekken of muren, want ze hebben een sterke prooidrift en zullen altijd proberen buiten te komen.

Van welk hondenras is de Alapaha Blue Blood Bulldog afkomstig?

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een raszuivere Bulldog, waarvan gedacht wordt dat hij afstamt van de Mountain Bulldog, de Old Country Bulldog en de Old Southern White. Deze drie soorten bulldogs zijn uitgestorven, en ook de "Old Plantation Dog" was goed op weg om uit te sterven. Een familie in Zuid-Georgia probeerde het uitsterven van deze soort te voorkomen. Ze herstelden het ras en noemden het de Alapaha Blue Blood Bulldog.

Wat is de gemiddelde nestgrootte van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De gemiddelde grootte van een Alapaha Blue Blood Bulldog is drie tot vier pups. De moederhonden worden om de zes maanden loops. Veel Alapaha pups zijn te groot voor een normale geboorte door het nauwe geboortekanaal van hun moeder. Daarom wordt een aanzienlijk percentage van de gezonde pasgeboren Alapaha Blue Blood Bulldog pups geboren met behulp van een dierenarts of via een keizersnede.

Hoe gaat de Alapaha Blue Blood Bulldog om met de familie?

Alapaha Blue Blood Bulldogs houden van interactie met hun menselijke families. Het zijn zeer aanhankelijke honden die zich doorgaans nauw verbinden met familie en andere mensen die ze kennen. Ze zijn sterk en beschermend voor de mensen die ze als leden van hun roedel beschouwen. Alapaha Blue Blood Bulldogs nemen hun streven naar roedelleiderschap heel serieus en hun eigenaren moeten hen duidelijk maken dat zij niet de baas zijn en hen leren wie de baas is.

De Alapaha is vriendelijk voor zijn familie en andere mensen met wie hij regelmatig contact heeft. Ze wantrouwen echter alle vreemdelingen en aarzelen niet om hen zonder waarschuwing aan te vallen.

Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn als huisdier het meest geschikt voor actieve gezinnen. Hoewel Alapaha's zachtaardig zijn, kunnen jonge honden opdringerig en springerig zijn wanneer ze opgewonden zijn. Ze kunnen onbedoeld kleine kinderen omstoten met hun krachtige lichamen. De meeste gedragsproblemen kunnen worden geëlimineerd of voorkomen door vroegtijdige training.

Hoe gedraagt de Alapaha Blue Blood Bulldog zich met andere honden?

Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn niet compatibel met andere honden. Gezinnen die meerdere honden hebben of veel tijd doorbrengen op plaatsen waar andere honden aanwezig zijn, doen er niet verstandig aan een Alapaha te houden. Dergelijke problemen kunnen echter worden voorkomen als Alapaha-puppy's worden gesocialiseerd vanaf het moment dat ze bij de familie komen. Sommigen bevelen aan dat Alapaha Blue Blood Bulldog puppies naar een puppycursus gaan om te leren omgaan met andere honden.

Hoe is de Alapaha Blue Blood Bulldog met oudere mensen?

Alapaha Blue Blood Bulldogs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen. Terwijl andere grote rassen oude, fragiele mensen omver kunnen werpen wanneer ze opgewonden zijn en hun liefde willen tonen, zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs volgzaam, kalm en aanhankelijk en hebben niets anders dan de veiligheid van hun eigenaars in gedachten. Ze zijn zeer gehoorzaam en zullen hun eigenaars beschermen als hun veiligheid wordt bedreigd.

Hoe gedraagt de Alapaha Blue Blood Bulldog zich met kinderen?

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn kindvriendelijk en hebben een uitzonderlijk geduld met onstuimige kinderen. Honden van dit ras schieten het best op met gezinsleden van alle leeftijden wanneer ze als kleine puppy's in een huishouden komen. Vroege socialisatie en training is essentieel, omdat hun trainbaarheid als volwassenen moeilijk kan worden naarmate ze ouder worden.

Hoe gedraagt de Alapaha Blue Blood Bulldog zich tegenover buren of gasten?

Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn niet erg vriendelijk tegen vreemden. Als ze vaak omgaan met de buren, kan de Alapaha Blue Blood Bulldog hen als leden van het roedel beschouwen. Ze zijn meestal wantrouwig tegenover vreemden, maar zullen pas buitensporige agressie vertonen als ze het gevoel hebben dat de vreemden een bedreiging vormen voor degenen die onder hun bescherming staan. De Alapahas aarzelen niet om aan te vallen in deze situatie.

Is de Alapaha Blue Blood Bulldog geschikt voor beginners?

Nee, Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn niet geschikt voor beginners. De prooidrift van de Alapaha is sterk ontwikkeld. Ze zijn ook uiterst territoriaal en wantrouwend tegenover vreemden, en ze hebben ook een natuurlijke behoefte om hun dominantie te tonen. Een onervaren hondeneigenaar is misschien niet in staat om resoluut, standvastig en sterk genoeg te zijn om de Alapaha Blue Blood Bulldog vanaf de eerste dag te laten zien wie de baas is. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een vroege gehoorzaamheidstraining en een voortdurende socialisatie.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Reuen en teven van de Alapaha Blue Blood Bulldog verschillen duidelijk, de verschillen zijn voornamelijk fysiek.

Het belangrijkste fysieke verschil is hun gewicht. Alapaha mannetjes zijn beduidend zwaarder dan vrouwtjes. Terwijl vrouwelijke alapahas tussen de 23 en 32 kg wegen, kunnen mannetjes met 34 tot 45 kg bijna twee keer zo zwaar worden.

Het verschil in grootte is minder groot. Mannetjes en vrouwtjes kunnen zelfs even groot zijn. Vrouwelijke Alapahas bereiken gewoonlijk een schofthoogte van 20 tot 23 centimeter, terwijl mannelijke Alapahas een schofthoogte bereiken van 20 tot 25 centimeter.

De verschillen in temperament tussen de geslachten van de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn vergelijkbaar met die van de meeste andere bulldograssen. Vrouwtjes zijn meestal meer territoriaal en mannetjes zijn doorgaans agressiever dan vrouwelijke Alapahas.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De fysieke kenmerken van de Alapaha Blue Blood Bulldog kunnen verrassend zijn voor wie ze nog nooit heeft ontmoet.

De raskenmerken van de Alapaha Blue Blood Bulldog staan hieronder vermeld:

Grootte: De Alapaha Blue Blood Bulldog valt in de categorie middelgroot.

Gewichtsbereik: Man - 34 tot 45 kg

Vrouw - 23 tot 32 kg

Schouderhoogte: Reu - 50 tot 64 cm

Vrouwtje – 51 tot 58 cm

Kenmerken: Grote, brede kop

Hangende oren

Uitpuilende, ver uit elkaar staande ogen

Oogkleuren blauw of bruin, soms zelfs beide in één oog

Uitgesproken snuit met losse bovenlippen

Beweging: Dagelijkse wandelingen van 2 km plus speeltijd vereist

Levensverwachting: 12 tot 15 jaar

Vacht: Korte, stijve, glanzende vacht,

Kleuren: beige, gestroomd, grijs, rood en wit.

Zijn Alapaha Blue Blood Bulldog en Amerikaanse Bulldog hetzelfde?

Nee, Alapaha Blue Blood Bulldogs en Amerikaanse Bulldogs zijn niet hetzelfde. Hoewel beide rassen van oorsprong uit de VS komen en een vergelijkbare levensverwachting hebben, zijn er fysieke verschillen.

De Alapaha Bulldogs zijn middelgroot, maar de Amerikaanse Bulldogs worden geclassificeerd als groot en worden drie centimeter groter dan de Alapaha Blue Blood Bulldogs. De grotere Amerikaanse Bulldogs kunnen tot 15 pond meer wegen dan de kleinere Alapahas.

Is een Alapaha Blue Blood Bulldog een Pit Bull?

Nee, een Alapaha Blue Blood Bulldog is niet hetzelfde als een Pit Bull. Beide rassen zijn van Amerikaanse oorsprong en zijn even groot. De Alapaha Blue Blood Bulldogs en Amerikaanse Pit Bull Terriërs hebben dezelfde levensverwachting en krijgen drie tot vier pups per nest.

De Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen tot 17 kg meer wegen dan de Pit Bull. Het belangrijkste verschil is dat de Alapaha Blue Blood Bulldog een zuiver ras is, terwijl de American Pit Bull Terriër een kruising is tussen een bulldog en een terriër.

Hoe groot is een Alapaha Blue Blood Bulldog?

Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn middelgroot en gespierd. Alapahas zijn beweeglijk en atletisch, met een slankere bouw dan de bulldog. Ook hebben ze rechtere en langere poten dan bulldogs.

Alapahas hebben grote, vierkante koppen met sterke kaken. Ze hebben brede, vierkante snuiten die tussen de 5 en 10 cmgroot zijn. Mannelijke Alapaha Blue Blood Bulldogs bereiken een schofthoogte van 51 tot 61 cm, terwijl teven een schofthoogte bereiken van 46 en 56 cmes. Mannetjes wegen tussen 32 en 41 kg, terwijl vrouwtjes tussen 25 en 34 kg wegen.

Hoe voer je een Alapaha Blue Blood Bulldog?

Vanwege zijn grootte heeft de Alapaha Blue Blood Bulldog voldoende hoeveelheid voedsel van hoge kwaliteit nodig. De ideale dosering voor het behoud van energie en vitaliteit ligt tussen 300 en 500 gram droogvoer per dag. Je kunt deze hoeveelheid het beste over twee afzonderlijke maaltijden verdelen. Alapaha Blue Blood Bulldog pups zijn actiever, dus de dagelijkse hoeveelheid voedsel moet worden verdeeld over drie maaltijden. Om winderigheid of andere gezondheidscomplicaties te voorkomen, moeten de honden het voer niet ineens krijgen, maar met tussenpozen gedurende de dag.

Hoeveel kopjes voer moet een Alapaha Blue Blood Bulldog dagelijks eten?

De middelgrote Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben dagelijks ongeveer 300 tot 500 gram droogvoer nodig. Vermijd overvoeden, want ze zijn gevoelig voor winderigheid. Kwalitatief goed droogvoer is voldoende voedzaam. Je kunt kiezen voor een speciale formule voor grote rassen, zodat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en de brokjes de juiste grootte hebben.

Hoeveel kost het gemiddeld om een Alapaha Blue Blood Bulldog per dag te voeden?

Variabelen zoals grootte, leeftijd en gezondheid van de hond spelen een rol bij het bepalen van de dagelijkse kosten van voeding voor een Alapaha Blue Blood Bulldog. De verschillende merken en soorten voedsel zijn ook van invloed op de gemiddelde dagelijkse voedselkosten.

Bedenk het volgende:
Het gemiddelde gewicht van een volwassen Alapaha Blue Blood Bulldog is 38 kg - meestal tussen 34 en 45 kg, waarvoor ongeveer 163 kg droogvoer per jaar nodig is.

Een gemiddelde Alapaha Blue Blood Bulldog pup verbruikt waarschijnlijk bijna 127 kg droogvoer per jaar.

Hoeveel moet een Alapaha Blue Blood Bulldog puppy eten?

De voedingsbehoeften van een Alapaha Blue Blood Bulldog pup staan hieronder vermeld:

 • De eiwitbehoefte van Alapaha Blue Blood Bulldog puppies is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatige eiwitvoeding kan er echter toe leiden dat de gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte van de voeding voor Alapaha Blue Blood Bulldog pups. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Alapaha Blue Blood Bulldog pups hebben ook vitamine A en D nodig, net als mineralen zoals zink, mangaan en koper.

Wat zijn de rasgebonden gezondheidsproblemen van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog is vatbaar voor verschillende gezondheidsaandoeningen, zoals die hieronder staan vermeld:

 • Entropion: Deze aandoening komt af en toe voor bij het Alapaha Blue Blood Bulldog ras, omdat de genenpool voor het fokken beperkt is. Door deze aandoening rollen de oogleden naar binnen. Hierdoor kan de hond in zijn ogen wrijven, wat pijnlijke zweren en perforaties veroorzaakt. Het gezichtsvermogen kan worden aangetast. Als de ziekte onbehandeld blijft, kan ze blijvende en onomkeerbare gevolgen hebben. Behandeling van entropion vereist meestal een operatie.
 • Cherry Eye: Wanneer een Alapaha Blue Blood Bulldog een uitpuilende rode bal in het oog ontwikkelt, is dat waarschijnlijk een aandoening die Cherry Eye wordt genoemd. Dit is een gevolg van de verzakking van de derde ooglidklier. Een chirurgische ingreep is nodig om Cherry Eye te behandelen.
 • Aangeboren doofheid: Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen een aandoening ontwikkelen waarbij de hond het vermogen om te horen verliest. Door de lichte pigmentatie van Ottos zijn ze bijzonder gevoelig voor deze aandoening. Maar leverziekte, andere ziekten of bijwerkingen van medicijnen kunnen ook gehoorverlies veroorzaken bij Alapaha buldoggen.

Alle witte Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben meer kans op deze mogelijke ziekten als gevolg van pigmentstoornissen.

Welke gezondheidstests dient een Alapaha Blue Blood Bulldog te ondergaan?

Eigenaren moeten hun Alapaha Blue Blood Bulldog puppies laten testen op heupdysplasie. Veel grotere hondenrassen lopen het risico heupdysplasie te ontwikkelen. Bij sommige rassen, zoals Labrador Retrievers, zijn deze aandoeningen genetisch bepaald. Andere, zoals de Alapaha Blauwbloed Bulldog, zijn echter gevoelig vanwege hun grootte en gewicht.

 • Heupdysplasie: Bij deze aandoening is het heupgewricht van de Alapaha Blue Blood Bulldog abnormaal gevormd, wat leidt tot pijnlijke artritis als de Alapaha hond ouder wordt.

Deze aandoeningen zijn misvormingen van het heupgewricht die optreden tijdens de groei van een pup. Het resultaat zijn losse gewrichten die verhinderen dat het kogelgedeelte van het ene bot soepel in de kom van het andere gewrichtsbeen glijdt. In plaats daarvan knarst en schuurt het in het gewricht, wat pijnlijke slijtage veroorzaakt naarmate de pup groeit en zwaarder wordt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot kreupelheid.

De symptomen van dysplasie worden hieronder opgesomd:

 • Een Alapaha Blue Blood Bulldog kan tekenen vertonen van pijnlijke en stijve poten.
 • De hond kan aarzelen om deel te nemen aan spel- of bewegingsactiviteiten.
 • Ze kunnen moeite hebben om op hun achterpoten te staan en trappen op te lopen.
 • Als beide achterpoten samen bewegen als een haasje, als ze mank lopen of op wiebelige pootjes bewegen, is de kans groot dat ze heupdysplasie hebben.
 • De hond wil misschien niet opstaan als hij ligt of zit.

Hoewel heupdysplasie niet erfelijk is bij de Alapaha Blue Blood Bulldog, lopen ze wel risico door hun fysieke kenmerken. Daarom moeten eigenaren hun Alapahas laten testen op heupdysplasie. Over het algemeen zijn ze zeer resistent tegen ziekten.

Heeft de Alapaha Blue Blood Bulldog aangeboren ademhalingsproblemen?

Nee, de Alapaha Blue Blood Bulldog heeft geen aangeboren ademhalingsproblemen zoals de Engelse Bulldog. Door het verkorte, platte gezicht van de Engelse Bulldog komen ademhalingsproblemen vrij vaak voor. Andere brachycephale of kortharige rassen die lijden aan nauwe neusgaten, luchtpijpen en langwerpige zachte gehemeltes zijn de Franse Bulldog, Mopshond, Pekinees en Boston Terriër.

Is de Alapaha Blue Blood Bulldog hypoallergeen?

Nee, Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn niet hypoallergeen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs misschien niet de juiste keuze. Van dit ras is bekend dat het bij veel mensen allergische reacties veroorzaakt. De overtuiging van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet waar. De echte oorzaak van de reacties zijn kleine huidschilfers en ook de eiwitten in het speeksel van de honden. Gelukkig is de Alapaha Blauwbloed Bulldog een van de weinige Molossiaanse rassen die niet kwijlen.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Alapaha Blue Blood Bulldog?

Alapaha Blue Blood Bulldoggen hebben gematigde beweging nodig. Een dagelijkse wandeling van ongeveer een mijl is voldoende, samen met een fysieke speelsessie in een omheinde achtertuin. Alapaha's zijn zeer territoriaal en hebben een sterke prooidrift. Zorg er daarom voor dat de tuin niet verlaten kan worden en houd Otto goed aangelijnd tijdens zijn dagelijkse wandelingen in de buurt.

Wat is het activiteitsniveau van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben een matig activiteitsniveau. Hun familie moet ervoor zorgen dat ze bezig blijven door ze een taak te geven. Dit kan inhouden dat de Alapaha een familielid vergezelt op een dagelijkse jogging aan de lijn. Een gestructureerde speelsessie van ongeveer 20 minuten levert extra voordeel op.

Er zijn veel leuke manieren om met een Alapaha Blue Blood Bulldog te spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, voorwerpen achtervolgen, verstoppertje spelen, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als ze alleen thuis zijn, kunnen verschillende leuke speeltjes om ze bezig te houden ze helpen hun opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden, zoals blaffen en kauwen.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een hoog niveau van specifieke voedingsstoffen nodig. De essentiële voedingsstoffen voor Alapaha Blue Blood Bulldogs staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig, dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Een dieet met dierlijke eiwitten zorgt ervoor dat de Alapaha Blue Blood Bulldog genoeg vet binnenkrijgt, wat een extra energiebron is die de stofwisseling van de hond stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Vooral volwassen honden en oudere honden hebben een lager vetgehalte nodig dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Wanneer de Alapaha Blue Blood Bulldog voldoende koolhydraten binnenkrijgt, levert dat energie en bevordert het de opname van eiwitten door het lichaam om magere spieren op te bouwen. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Alapaha Blue Blood Bulldog pups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van Alapaha Blue Blood Bulldogs.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt. Andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van sterke gewrichten bij de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van de Alapaha Blue Blood Bulldog bevatten een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van Alapaha Blue Blood Bulldogs.

Hoeveel verhaart de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Verharing is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben een korte, gladde vacht en hun haargroei is matig. Eens per week grondig borstelen verwijdert echter losse en dode haren om te voorkomen dat de haren van de Alapaha zich over de meubels verspreiden. Het houdt de vacht ook glanzend en ze houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hen borstelen.

Hoe vaak moet de vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog verzorgd worden?

Het onderhoud van de Alapaha Blue Blood Bulldog is eenvoudig. Hun glanzende, korte en stugge vacht vereist minimale verzorging. Wekelijks borstelen is voldoende om overtollige haren te verwijderen. Baden is slechts nodig twee of drie keer per jaar om te voorkomen dat de natuurlijke olietoevoer naar huid en haar verstoord raakt. Daarnaast zijn seizoensgebonden behandelingen tegen teken en vlooien noodzakelijk.

Eigenaren van een Alapaha Blue Blood Bulldog moeten regelmatig de ogen en oren van hun hond schoonmaken om infecties te voorkomen. Er zijn echter meer preventieve reinigingsmaatregelen die genomen moeten worden. Het is essentieel om de gerimpelde huidplooien van je hond af te vegen met een tissue of vochtige doek en deze vervolgens met een zachte, droge doek droog te deppen. Het is voldoende om dit enkele keren per week te doen, maar als je dit dagelijks doet, voorkom je de ontwikkeling van schimmelinfecties en versterk je tegelijkertijd de band tussen eigenaar en Alapaha Blue Blood Bulldog.

Hoeveel kwijlt de Alapaha Blue Blood Bulldog?

In tegenstelling tot de meeste grote hondenrassen, kwijlt de Alapaha Blue Blood Bulldog niet overmatig. Slechts twee andere molosser-type honden, de Cane Corso en de Alano Español, kwijlen niet. Behalve direct na het drinken van water.

Wat voor vacht heeft de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een glanzende, dikke, korte en stijve vacht.

Hoe lang is de vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De vachtlengte van de Alapaha Blue Blood Bulldog is kort.

Wat is de vachtdichtheid van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een dichtbehaarde vacht.

Wat is de vachtstructuur van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een kort, stijf, recht haar.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog kan verschillende kleuren hebben. Ze zijn meestal overwegend gekleurd met witte vlekken. De kleuren van de vlekken kunnen alle tinten gestroomd of merle zijn, effen zwart, blauw, chocoladebruin, fawn, seal, rood of driekleurig.

Hoe vaak moet de Alapaha Blue Blood Bulldog geborsteld worden?

Alapaha Blue Blood Bulldogs hoeven niet vaak geborsteld te worden. Een maandelijkse borstelbeurt is meestal voldoende, tenzij ze veel verharen. Om hun vacht vrij van vuil en losse haren te houden, moeten ze echter ten minste eenmaal per week worden geborsteld als ze binnenshuis leven. Regelmatig poetsen voorkomt ook dat geurtjes zich na verloop van tijd ophopen. Gebruik voor het borstelen een borstel met natuurlijke haren of een zachte, gladde borstel. Alapaha Blue Blood Bulldogs mogen niet vaak in bad, omdat dit kan leiden tot een droge huid. Twee tot drie keer per jaar volstaat een milde shampoo.

Welke sociale eigenschappen heeft de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De sociale eigenschappen van honden van het ras Alapaha Blue Blood Bulldog zijn aanhankelijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grootte vergeten en op de schoot van hun baasje klimmen. Hun sociale eigenschappen worden hieronder opgesomd:

 • Kindvriendelijk: Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn kindvriendelijke en geduldige honden en daarom ideaal voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn aanhankelijk tegenover hun menselijke families en onderdanig tegenover hun meesters.
 • Wantrouwend tegenover vreemden: Alapaha Blue Blood Bulldogs vertrouwen vreemden niet en tonen hun wantrouwen.
 • Hond wantrouwend: Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn niet vriendelijk tegen andere honden, en hondenliefhebbende gezinnen kunnen beter een ander ras kiezen. Als ze echter van jongs af aan met andere honden worden gesocialiseerd, kunnen ze minder wantrouwig tegenover andere honden worden.
 • Seniorvriendelijk: Alapaha Blue Blood Bulldogs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Hoe gaat de Alapaha Blue Blood Bulldog om met vreemden?

Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn wantrouwig tegenover vreemden. Ze observeren vreemden met argwaan, maar zonder agressie. Alapaha's zijn zeer beschermend over hun territorium en familie, en als ze zich bedreigd voelen door vreemden, vallen ze aan.

Zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs speels?

Ja, Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn speelse honden. Ondanks hun grootte zijn ze aanhankelijk en speels met kinderen van alle leeftijden. Ze zijn graag buiten en het uitbundige spel met oudere kinderen maakt hen gelukkig. Samen met hun baasjes gaan ze jagen of wandelen in de bergen en vermaken ze de kinderen tijdens uitstapjes naar het strand. Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn fanatieke honden die graag apporteerspelletjes spelen en andere leuke oefeningen doen.

Alapaha Blue Blood Bulldoggen kunnen jaloers zijn. Het kan spannend, maar ook zorgwekkend zijn om kinderen te herenigen met een gloednieuwe Alapaha of om een pasgeboren baby kennis te laten maken met een Alapaha Blue Blood Bulldog. Gezinnen met een Alapaha Blue Blood Bulldog moeten zich hiervan bewust zijn en ervoor zorgen dat Otto evenveel aandacht krijgt als de andere kinderen in het gezin.

Zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs beschermend?

Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn beschermend over hun territorium en hun familie, vooral omdat ze zo trouw zijn. Ze zijn sterk maar niet agressief, tenzij ze vreemden tegenkomen die een bedreiging lijken te vormen voor hun menselijke families.

Wat is het aanpassingsvermogen van Alapaha Blue Blood Bulldoggen?

Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen zich zeer goed aanpassen. Ze houden van iedereen en kunnen zich aan elke verandering in omstandigheden aanpassen, zolang de veranderingen gepaard gaan met de liefde en genegenheid van hun familie. Verhuizen, bijvoorbeeld van de ene plaats naar de andere, levert weinig problemen op en ze herstellen snel, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan een flat nadat ze in een groot huis hebben gewoond.

Wat zijn de karaktereigenschappen van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De persoonlijkheid van de Alapaha Blue Blood Bulldog is aangeboren, samen met hun hoge intelligentie en beschermende kwaliteiten. Ze zijn trouw, aanhankelijk, dominant, toegewijd, liefdevol, rustig en geduldig. Ze hebben het perfecte temperament om de veiligheid van hun menselijke families te beschermen.

Kunnen Alapaha Blue Blood Buldoggen agressief zijn?

Ja, Alapaha Blue Blood Bulldoggen kunnen agressief zijn en tonen deze kant van hun persoonlijkheid bij het ontmoeten van vreemden. Ze bekijken vreemden met argusogen. Als ze ook maar de geringste aanwijzing krijgen dat de veiligheid van hun eigenaar in gevaar is, neemt hun agressie het over en vallen ze aan. Alapahas staan erom bekend dat ze hun baasjes aanvallen als ze mishandeld worden.

Kan de Alapaha Blue Blood Bulldog gevaarlijk zijn?

Nee, Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn niet inherent gevaarlijk, maar bepaalde omstandigheden en situaties kunnen hen gevaarlijk maken.

Vallen Alapaha Blue Blood Bulldogs ooit aan?

De Alapaha Blauwbloed Bulldog zal aanvallen als hij wordt geprovoceerd of bedreigd. Zij nemen hun verantwoordelijkheden op het gebied van bescherming en bewaking zeer serieus, en iedereen die hun familie bedreigt riskeert niet alleen zelf te worden aangevallen, maar vooral hun familie. Hun krachtige kaken zijn reden genoeg voor vreemden om een Alapaha Blue Blood Bulldog niet te benaderen.

Kunnen Alapaha Blue Blood Bulldoggen mensen doden?

Ja, Alapaha Blue Blood Bulldoggen kunnen mensen doden. Verhalen van Alapahas die mensen doden wijzen er meestal op dat het slachtoffer een persoon was die de hond mishandelde. Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben massieve en krachtige kaken die ernstige verwondingen of erger kunnen achterlaten bij mensen die hen aanvallen.

Kunnen Alapaha Blue Blood Bulldogs alleen zijn?

Alapaha Blue Blood Bulldoggen zijn heel goed in staat om een deel van de dag alleen gelaten te worden, zolang ze voldoende ruimte hebben om te spelen en geschikt speelgoed om ze bezig te houden. Het is van essentieel belang dat de hond wordt gehuisvest in een veilig omheind gebied waaruit hij niet kan ontsnappen als hij alleen wordt gelaten, aangezien zij territoriaal en zeer prooigericht zijn.

Kan ik mijn Alapaha Blue Blood Bulldog thuis laten?

Ja, een Alapaha Blue Blood Bulldog kan thuis gelaten worden. Het is echter het beste als ze van jongs af aan gewend zijn om alleen te zijn. Een Alapaha Blue Blood Bulldog puppy kan er minder goed tegen om alleen gelaten te worden dan een volwassen hond. Hij kan in paniek raken, huilen en janken zoals elke andere pup. De beste manier om hiermee om te gaan is de pup van jongs af aan te socialiseren en de tijd dat de hond alleen wordt gelaten te beperken en geleidelijk te verhogen. Hoewel Alapaha Blue Blood Bulldogs goede waakhonden zijn, is het geen goed idee om ze alleen buiten te laten om het terrein te bewaken.

Kunnen Alapaha Blue Blood Bulldogs 8 uur alleen gelaten worden?

De Alapaha Blue Blood Bulldog kan acht uur thuis blijven. Vanwege hun natuurlijke beschermende kwaliteiten zijn ze heel tevreden met enkele uren alleen zijn terwijl hun familie naar het werk of naar school is, zolang ze maar genoeg activiteit krijgen als hun mensen thuis zijn. Aangezien honden de neiging hebben problemen te veroorzaken wanneer ze zonder toezicht worden achtergelaten, kunnen verschillende leuke speeltjes om zich mee bezig te houden hen helpen hun opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden, zoals blaffen en kauwen.

Hoe train je een Alapaha Blue Blood Bulldog?

Het trainen van Alapaha Blue Blood Bulldogs is niet gemakkelijk, vooral voor eigenaren die voor het eerst een grote hond houden. Doorzettingsvermogen en geduld zijn vereist voor een goede opleiding. De eigenaar van een Alapaha Blue Blood Bulldog moet zich ervan bewust zijn dat dit ras een sterk roofzuchtig instinct heeft. Ottos kunnen dominant zijn en hebben een onuitroeibare drang om de roedelleider te zijn, en die drang zal nooit verdwijnen. Daarom moeten nieuwe eigenaren veel geduld hebben om deze hond te trainen en niet opgeven, anders verliezen ze de uitdaging en lopen ze het risico dat hun Alapaha de baas wordt. Socialisatie en gehoorzaamheidstraining zijn cruciaal om hem vertrouwd te maken met vreemden en aan de lijn te houden.

Hoe vaak blaft een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog blaft af en toe. Een Alapaha Blue Blood Bulldog kan blaffen om redenen als begroeting, alarm, bescherming, angst, aandacht vragen, verveling, verlatingsangst en zelden dwangmatig blaffen. Ze blaffen alleen als ze daar een goede reden voor hebben.

Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen hun blaf veranderen om hun emotionele toestand weer te geven. Verschillende blaffen kunnen verschillende betekenissen hebben.

Wat zijn de mentale stimulatiebehoeften van een Alapaha Blue Blood Bulldog?

Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Dit is alles wat de geest van de Alapaha Blue Blood Bulldog activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan van buitenaf komen, via de omgeving, of van binnenuit, via gedachten. Dit kan bestaan uit speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, maar ook uit spelletjes zoals speuren, waarbij traktaties worden verstopt die moeten worden opgesnoven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om Alapaha Blue Blood Bulldogs te stimuleren.

Beweging is belangrijk voor een Alapaha Blue Blood Bulldog om beweeglijk en flexibel te blijven, een gezond gewicht te behouden en een laag risico te hebben op het ontwikkelen van medische problemen gedurende zijn hele leven. Voor het optimaal functioneren van een Alapaha Blue Blood Bulldog is mentale stimulatie echter ook belangrijk.

Wat zijn de rasstandaarden van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog wordt niet erkend als een zuiver ras door de Amerikaanse Kennel Club. De American Canine Association, Inc. en de Animal Research Foundation erkennen echter dit middelgrote hondenras. Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn eeuwenlang gefokt als jachthonden, hoewel ze tegenwoordig voornamelijk worden gebruikt als waak- en gezelschapshonden. Enkele van de rasstandaarden staan hieronder vermeld:

 • Kleur: De vacht van de Alapaha Blue Blood Bulldog kan verschillende kleuren hebben. Ze zijn meestal overwegend gekleurd met witte gebieden. De kleuren van de vlekken kunnen alle tinten gestroomd of merle zijn, effen zwart, blauw, chocoladebruin, fawn, rood of driekleurig.
 • Grootte: De Alapaha Blue Blood Bulldog valt in de categorie middelgroot. Het zijn overdreven, goed ontwikkelde bulldogs met brede hoofden. Mannetjes wegen tussen de 34 en 45 kg en vrouwtjes tussen de 23 en 32 kg.
 • Kleur ogen: De ogen van de Alapaha Blue Blooded Bulldog zijn prominent. De Alapaha kan alle kleuren ogen hebben, maar de meeste zijn blauw of een mix van blauw en bruin. Sommige Alapaha's hebben echter één blauw en één bruin oog.
 • Schouderhoogte: Mannelijke Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn tussen de 20 en 64 cm hoog en 51 tot 58 cm voor de vrouwelijke Alapahas.
 • Gewicht: Alapaha Blue Blood Bulldog reuen wegen tussen 34 en 45 kg en teven tussen 23 en 32 kg.

Wat is de algemene informatie over de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een bulldog die erg sterk is ontwikkeld, met oren die hangend omlaag aan een breed hoofd zitten. Het zijn de meest aanhankelijke waakhonden en trouwe, beschermende metgezellen. Deze honden lijken op de Engelse Bulldog die 200 jaar geleden naar Amerika zijn gehaald. Alapaha Blue Blood Bulldogs werden gefokt als jachthonden om loslopend vee te hoeden en op beren te jagen. Tegenwoordig zijn Alapaha's metgezellen en beschermers, en er zijn fokkers over de hele wereld, van Amerika tot Zuid-Afrika, de Filippijnen, Nieuw-Zeeland, China en Europa.

Waar kun je een Alapaha Blue Blood Bulldog kopen of adopteren?

Het kiezen van een gerenommeerde Alapaha Blue Blood Bulldog fokker is cruciaal. Potentiële eigenaren van een Alapaha Blue Blood Bulldog moeten er zeker van zijn dat ze een gezonde hond krijgen die geen problemen zal ontwikkelen jaren later.

Enkele Noord-Amerikaanse fokkers staan hieronder vermeld:

 • Cove Creek Alapahas, Dave en Diana Owens, Arkansas
 • Fort Glory Alapahas, Cynthia Corbett, Arkansas
 • Asylum Angel Bulldogs, Chanelle M, Ontario, Canada
 • Moodagrass Kennels, Terrance McLeod, North Carolina
 • Texas Outback Kennels, Ken & Latonna Roberson, Texas

Het is raadzaam advies in te winnen bij de Alapaha Blue-Blood Bulldog Association bij het kiezen van een fokker. Zo kan de koper er zeker van zijn dat hij een gerenommeerde fokker kiest die zich houdt aan de ethische code van de ABBA. De ethische code verbiedt de verkoop van puppies via dierenwinkels. Bovendien moeten fokkers ermee instemmen de pups terug te nemen als de kopers ze niet kunnen houden. Merk op dat er broodfokkers zijn die er alleen op uit zijn om winst te maken.

Wat zijn de gemiddelde puppy prijzen voor een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De gemiddelde prijs voor Alapaha Blue Blood Bulldog puppies ligt tussen 1500 en 2500 euro.

Normale fokkerijen bieden gewoonlijk pups aan voor prijzen tussen 1500 en 1800 euro per stuk. Als je echter raszuivere pups wilt met een eersteklas stamboom, papieren en fokrechten, betaal je minstens 2.500 tot 3.000 euro, waarbij de prijs voortdurend stijgt.

Welke reddingsclubs zijn er voor de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Reddingsclubs voor Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn organisaties die Alapaha Blue Blood Bulldogs helpen die een nieuw thuis nodig hebben. Hieronder volgen enkele voorbeelden op verschillende continenten:

 • Tirannen in nood, Ontario Canada
 • Lone Star Bulldog Club Rescue
 • Bulldog Rescue & Rehoming, Carron Ln, Midhurst GU29 9LD.

Welke organisaties erkennen de Alapaha Blue Blood Bulldog?

 • ACA = American Canine Association Inc.
 • ARF = Stichting voor Dierenonderzoek
 • APRI = American Pet Registry, Inc.
 • ABBA = Alapaha Blue-Blood Bulldog Association
 • WWKC = Wereld Kennel Club
 • DRA = Dog Registry of America, Inc.
 • BBC = Backwoods Bulldog Club
 • ACA = American Canine Association Inc.

Verscheidene andere verenigingen werken aan de erkenning ervan.

Wat is de geschiedenis van de Alapaha Blauwbloed Bulldog?

Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn vermoedelijk meer dan 200 jaar geleden gefokt uit andere bulldog rassen. Deze oorspronkelijke rassen waren niet gewend aan de vochtigheid van Zuid-Georgia en de eerste fokkers kruisten ze met winterharde inheemse honden zoals Mastiffs om hardere honden te creëren.

De resulterende honden waren werkhonden die op ongedierte jaagden, vee hoedden en de boerderijen op de plantages bewaakten. Dit voortplantingsproces werd onderbroken door de Amerikaanse Burgeroorlog, waardoor de Alapaha's met uitsterven werden bedreigd. Gelukkig werd een klein aantal honden gered en bewaard dankzij de vastberadenheid van enkele boeren.

Welke hondenras is de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De afstamming van de Alapaha Blue Blood Bulldog is voornamelijk giswerk en niet helemaal duidelijk. Hoewel er een gebrek is aan historische documentatie en bewijs, zijn er mensen die geloven dat de voorouders van de Alapahas onder andere de Mountain Bulldogs, Old Country Bulldogs en de Old Southern Whites zijn. Deze nu uitgestorven rassen werden door kolonisten naar het zuiden van de VS gebracht.

Wat is de datum van oorsprong van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De oorsprong van de Alapaha Blue Blood Bulldog is niet goed gedocumenteerd. Het is een middelgroot ras dat volgens sommigen lijkt op de vroegste bulldogs in Engeland. Ook wordt aangenomen dat de Alapaha Blue Blood Bulldog al 200 jaar bestaat in de Verenigde Staten. De enige beschikbare gedocumenteerde gegevens over de Alapaha Blue Blood Bulldog gaan echter niet verder terug dan 1979.

Waar komt de Alapaha Blue Blood Bulldog vandaan?

De beroemdste fokker die zich inzette voor het behoud van de Alapaha Blue Blood bulldog was Buck Lane. Hij gebruikte Otto, zijn favoriete hond, en richtte een fokprogramma op. Zijn inspanningen om het ras voor uitsterven te behoeden gingen door tot zijn dood in 1943, toen hij al verschillende generaties had gefokt. Na zijn dood nam zijn kleindochter Lana Lou Lane zijn taak over en bleef de honden fokken tot haar dood in 2001.

Voor welke doeleinden wordt de Alapaha Blue Blood Bulldog gebruikt?

Het doel van de Alapaha Blue Blood Bulldog is tegenwoordig ver verwijderd van het werken op de plantages van het Zuiden. Oorspronkelijk werden de Alapahas gebruikt om onhandelbaar en wild vee te hoeden en te vangen. Hun waarde als werkhonden werd al snel gevraagd en de honden werden waardevolle toevoegingen aan werkploegen op boerderijen en plantages.

Ze waren niet alleen jachthonden. Daarnaast werden ze als werkhonden ingezet voor allerlei taken, zoals het werken met vee, het bewaken van boerderijen en het verjagen van ongedierte. Hoewel ze nog steeds prima waakhonden zijn, is hun favoriete rol tegenwoordig dat van trouwe gezelschapshond voor hun menselijke families.

Is de Alapaha Blue Blood Bulldog een jachthond?

Ja, Alapaha Blue Blood Bulldogs werden ontwikkeld in het Amerikaanse Zuiden als jachthonden. Voordat ze werden geregistreerd als Alapaha Blue Blood Bulldogs, stonden ze bekend als boerderijhonden. Hun taken omvatten het vangen of hoeden van onhandelbaar vee en andere dieren en het vangen van ongedierte op de boerderij.

Wat zijn de andere namen van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Andere namen voor de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn Otto, Silver Dollar, Cow Dog en Catahoula Bulldog.

Waar komt de naam van de Alapaha Blue Blood Bulldog vandaan?

Het ras Alapaha Blue Blood Bulldog ontleent zijn naam aan de Alapaha River, een zijrivier van de Suwannee River. De boer Buck Lane, die zich inzette om de honden voor uitsterven te behoeden in South Georgia, woonde aan de oevers van de Alapaha River. Hoewel het niet gedocumenteerd is, wordt aangenomen dat hij het ras vernoemde naar de rivier waaraan hij in Georgia woonde, de Suwannee.

Wat zijn de gangbare bijnamen van de Alapaha Blue Blood Bulldog?

De bijnamen voor honden van het ras Alapaha Blue Blood Bulldog zijn Otto, Otto Bulldog en Alapaha Blood Bulldog.

Wat is de wetenschappelijke naam van een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De wetenschappelijke classificatie van de Alapaha Blue Blood Bulldog wordt hieronder gegeven:

Wetenschappelijke naam: Canis lupus familiaris

Koninkrijk: Wilde dieren

Stam: Chordata

Klasse: Zoogdieren

Orde: Vleeseters

Familie: Canidae

Geslacht: Canis

Wat is het gemiddelde onderhoud voor een Alapaha Blue Blood Bulldog?

De kosten van een Alapaha Blue Blood Bulldog zijn niet eenvoudig te berekenen, maar er kunnen wel schattingen gemaakt worden. Het bezit van een Alapaha Blue Blood Bulldog voor een gezin kost tussen 1.060 en 10.000 euro per jaar of 88 tot 833 euro per maand. Het eerste levensjaar van een Alapaha Blue Blood Bulldog is duurder door de uitgebreidere veterinaire zorg. Echter, gedurende het hele leven van een Alapaha Blue Blood Bulldog kunnen de veterinaire kosten hoger zijn dan alle andere uitgaven.

Hieronder vind je een lijst met de gemiddelde waarden:

 • Typische dierenartskosten voor een Alapaha Blue Blood Bulldog: 45 - 85 euro per maand, inclusief een eenmalige castratie die varieert van 50 tot 400 euro.
 • De dierenartsrekeningen voor de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn inclusief vaccinaties, die tussen de 15 en 30 euro kosten.
 • De voedingsbehoefte van een Alapaha Blue Blood Bulldog varieert van 27 tot 62,50 euro per maand.
 • Alapaha Blue Blood Bulldog training kost tussen 240 en 600 euro voor individuele training of 50 tot 125 euro voor groepstraining, beide hebben betrekking op een cursus van 4 tot 6 weken.

Hoe geef je de Alapaha Blue Blood Bulldog een goede naam?

De naamgeving van een Alapaha Blue Blood Bulldog kan andere criteria vereisen dan nieuwe Alapaha Blue Blood Bulldog ouders misschien verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop Alapaha Blue Blood Bulldogs reageren; in plaats daarvan is het de klank en de manier waarop hij wordt uitgesproken.

De benodigde elementen zijn klanken en lettergrepen, die hieronder worden beschreven::

 • Alapaha Blue Blood Bulldogs reageren het best op tweeletterige namen, omdat die niet kort genoeg zijn om verward te worden met eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af". Maar ze zijn ook weer niet zo lang dat ze te verwarrend zijn. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Eigenaren van een Alapaha Blue Blood Bulldog die een bepaalde eenlettergrepige naam hebben gekozen, mogen die houden, maar moeten een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bv. "Coach" rekken tot "Coh-oach" en twee verschillende klanken gebruiken als ze hem roepen.
 • Alapaha Blue Blood Bulldogs reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden wanneer ze geroepen worden en op kalmerende, zachte geluiden wanneer ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige ouders van Alapaha Blue Blood Bulldogs vinden dat hun Alapaha Blue Blood Bulldogs beter reageren op hun namen en ze beter herkennen als ze die met een zingende stem uitspreken.

Wat zijn de meest voorkomende namen voor vrouwelijke Alapaha Blue Blood Bulldogs?

De top 10 Alapaha blue blood bulldog meisjesnamen zijn perfect zoals ze zijn, leuk en met de mogelijkheid voor ouders om hun eigen toonhoogte of toon te zetten. De top vrouwelijke Alapaha Blue Blood Bulldog namen staan hieronder:

 • Molly
 • Weiland
 • Sadie
 • Juno
 • Stella
 • Luna
 • Coco
 • Cassie
 • Lola
 • Bella

Wat zijn de meest voorkomende mannelijke Alapaha blauw bloed bulldog namen?

De top 10 Alapaha blauw bloed bulldog jongensnamen zijn ook meestal tweelettergrepig. De top mannelijke Alapaha Blue Blood Bulldog namen staan hieronder:

 • Charlie
 • Buddy
 • Bruno
 • Dexter
 • Buster
 • Toby
 • Rocky
 • Murphy
 • Bailey
 • Oscar

Wat zijn de verschillende soorten Alapaha Blue Blood Buldoggen?

Er zijn twee soorten Blauw Bloed Bulldoggen, zoals hieronder opgesomd:

 • Alapaha Blue Blood Bulldog Ras
 • Groot Blauw Bloed Bulldog Ras

Het tweede type ontstond in juni 2015 toen de American Rare Breed Association besloot het ras Alapaha Blue Blood Bulldog op te splitsen in twee aparte rassen. De twee afzonderlijke rassen waren gebaseerd op de bloedlijnen van de honden.

Welke hondenrassen lijken op de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Soortgelijke hondenrassen als Alapaha Blue Blood Bulldog zijn hieronder vermeld:

 • Amerikaanse Bulldog: Beide rassen komen oorspronkelijk uit de VS en hebben een vergelijkbare levensverwachting, maar er zijn fysieke verschillen. De Alapaha Bulldogs zijn middelgroot, maar de Amerikaanse Bulldogs zijn geclassificeerd als groot en worden drie centimeter groter dan de Alapaha Blue Blood Bulldogs. De grotere Amerikaanse Bulldogs kunnen tot 7 kg meer wegen dan de kleinere Alapahas.
 • Engelse Bulldog: De Alapaha Blue Blood Bulldog komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, terwijl de Engelse Bulldog uit het Verenigd Koninkrijk komt. De Alapaha Blue Blood Bulldog wordt ongeveer 9 centimeter groter dan de Engelse Bulldog. De Alapaha Blue Blood Bulldog kan ongeveer 22 kg meer wegen dan de Engelse Bulldog, en Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen 3 jaar langer leven dan de Engelse Bulldog. De Alapaha Blauwbloed Bulldog heeft meer pups per nest dan de Engelse Bulldog.
 • Amerikaanse Pitbull Terriër: Terriërs: Beide rassen zijn van Amerikaanse oorsprong en hebben dezelfde lichaamsgrootte. Ook Alapaha Blue Blood Bulldogs en Amerikaanse Pitbull Terriërs hebben dezelfde levensverwachting en krijgen drie tot vier pups per nest. Alapaha Blue Blood Bulldogs kunnen tot 38 pond meer wegen dan Pit Bulls. Het belangrijkste verschil is dat de Alapaha Blue Blood Bulldog een zuiver ras is, terwijl de Amerikaanse Pit Bull Terriër een kruising is tussen een bulldog en een terriër.
 • Valley Bulldog: De Valley Bulldog komt oorspronkelijk uit Canada, terwijl de Alapaha Blue Blood Bulldog uit de Verenigde Staten komt. De Alapaha Blue Blood Bulldog kan 15 cm groter worden dan de Valley Bulldog. De Alapaha Blue Blood Bulldog kan 11 kg minder wegen dan de Valley Bulldog. De levensverwachting van de Valley Bulldog is 3 jaar minder dan die van de Alapaha Blauwbloed Bulldog. Beide rassen hebben dezelfde nestgrootte.
 • Bullmastiff: Het ras Bullmastiff vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de Alapaha Blue Blood Bulldog zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Een Bullmastiff kan 3 centimeter groter worden dan een Alapaha Blue Blood Bulldog. De Bullmastiff kan 12 kg meer wegen dan de Alapaha. De levensverwachting van de Bullmastiff is ongeveer 3 jaar minder dan die van de Alapaha Blue Blood Bulldog. Bullmastiff en Alapaha Blauwbloed Bulldog hebben vergelijkbare nestgroottes.

Welke hondenrassen lijken op de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Enkele van de nieuwe rassen met vergelijkbare zorgbehoeften als de Alapaha Blue Blood Bulldog staan hieronder vermeld:

Welke hondenrassen zijn vergelijkbaar met de Alapaha Blue Blood Bulldog?

Enkele hondenrassen die vergelijkbaar kunnen zijn met de Alapaha Blue Blood Bulldog qua uiterlijk en karakteristieken zijn:

 1. Amerikaanse Bulldog: De Amerikaanse Bulldog deelt vergelijkbare fysieke kenmerken met de Alapaha Blue Blood Bulldog, zoals een gespierd lichaam, brede borstkas en sterke kaken. Beide rassen hebben ook een beschermend en loyaal karakter.
 2. Engelse Bulldog: Hoewel de Engelse Bulldog een iets ander uiterlijk heeft dan de Alapaha Blue Blood Bulldog, delen ze wel een aantal kenmerken, zoals een gedrongen lichaamsbouw, brede kop en een kalme, vriendelijke aard.
 3. American Staffordshire Terrier: Dit ras heeft ook enkele vergelijkbare kenmerken met de Alapaha Blue Blood Bulldog, zoals een atletische bouw, krachtige kaken en een beschermend instinct. Beide rassen hebben een goede waakzaamheid en zijn vaak loyaal tegenover hun gezin.
 4. Bully Kutta: Dit is een ander ras dat enige gelijkenis vertoont met de Alapaha Blue Blood Bulldog. De Bully Kutta is een grote, sterke hond met een krachtige bouw en een beschermend karakter. Ze staan bekend om hun moed en toewijding aan hun gezin.

Net als de Alapaha Blue Blood Bulldog, worden deze rassen allemaal geclassificeerd als middelgroot.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant