american-staffordshire-terrier-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

American Staffordshire Terriër Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 24 september 2023

De American Staffordshire Terriër is in Engeland onstaan in de 19e eeuw. Door het kruisen van terriers en bulldogs ontstond een hond die de beste kwaliteiten van beide rassen combineerde. De honden kwamen uit het Verenigd Koninkrijk en werden in de VS geïntroduceerd onder de naam Bull-and-Terrier. Later werd het ras bekend als de Pit Bull Terriër en daarna als de American Bull Terriër. In de VS ontwikkelden fokkers een grotere versie van de Staffordshire Terriër. Tegenwoordig worden de Staffordshire Bull Terriër en de American Staffordshire Terriër door de AKC en andere grote kennelclubs over de hele wereld erkend als twee verschillende rassen. De American Staffordshire Terriër is ook bekend als de Staffy, Staffie, Stafford, Staff, Am Staff, Amstaff en American Staffy.

Dit ras van rasechte jachthonden werd vaak gebruikt voor algemeen werk op de boerderij, de jacht en als gezelschapshond. De American Staffordshire Terriër is een zachtaardige, liefhebbende hond die het gelukkigst is bij zijn menselijke familie. Deze hond, die men ten onrechte een "moordenaar" noemt, is in werkelijkheid een liefdevolle familiehond. De Amerikaanse Staffordshire Terriër teef wordt eenmaal per jaar loops en krijgt gewoonlijk vijf tot tien pups per nest.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van American Staffordshire Terriërs?

American Staffordshire Terriërs (ook wel AmStaff genoemd) zijn krachtige, atletische honden met kenmerken die hun historische rol als waakhonden en gezelschapshonden weerspiegelen. Enkele specifieke raskenmerken en eigenschappen zijn:

 1. Grootte: AmStaffs zijn middelgroot en hebben een schofthoogte van 43 tot 48 cm en wegen ongeveer 18 tot 23 kg.
 2. Fysieke bouw: Ze hebben een gespierd lichaam, brede borst en een krachtige nek. De kop is diep en vierkant, met sterke kaken en een brede schedel.
 3. Vacht: De vacht is kort, dicht en glad, en kan verschillende kleuren hebben, zoals gestroomd, zwart, wit, blauw, lever en elke combinatie hiervan.
 4. Karakter: AmStaffs zijn zelfverzekerd, intelligent en moedig. Ze hebben een sterke band met hun gezin en kunnen zeer loyaal en beschermend zijn.
 5. Temperament: Goed gesocialiseerde en goed getrainde AmStaffs kunnen vriendelijk, zachtaardig en liefdevol zijn. Ze hebben een natuurlijke neiging om mensen te behagen.
 6. Gedrag: Ze zijn over het algemeen speels en energiek, met een liefde voor fysieke activiteit. Ze kunnen goed presteren in gehoorzaamheid en behendigheidstraining.
 7. Sociale interacties: Goede socialisatie vanaf jonge leeftijd is cruciaal om positieve interacties met andere honden en mensen te bevorderen. Een goed gesocialiseerde AmStaff kan vriendelijk en sociaal zijn.
 8. Training: Ze hebben een sterke wil om te leren en kunnen goed reageren op positieve, beloningsgerichte training. Vroege en consistente training is essentieel.
 9. Gezondheid: Over het algemeen zijn AmStaffs robuust, maar ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde erfelijke aandoeningen, zoals heupdysplasie en huidproblemen.
 10. Gezinsleven: Ze kunnen goede gezinshonden zijn, vooral in huishoudens met actieve eigenaren die bereid zijn om tijd en inspanning te steken in training en activiteiten.

Hoe gaat een American Staffordshire Terriër om met het gezin?

American Staffordshire Terriërs zijn sociale honden die graag met hun mensen spelen en tijd doorbrengen. Ze zijn super aanhankelijk en hechten zich vaak aan hun familie en andere mensen die ze kennen. Staffies zijn over het algemeen vriendelijk tegen de mensen met wie ze vaak omgaan. Ze zijn de ideale huisdieren voor actieve gezinnen, want ze houden ervan om veel tijd door te brengen met hun baasjes en reageren sterk op de emoties van hun menselijke familie omdat ze een hechte band met hen hebben.

Hoe gaat de American Staffordshire Terriër om met andere honden?

American Staffordshire Terriërs zijn niet vriendelijk tegenover andere honden, omdat ze gefokt zijn om met andere honden te vechten. Gezinnen die meerdere honden hebben of veel tijd doorbrengen met andere honden wordt afgeraden een Staffy te nemen. Dergelijke problemen kunnen echter worden voorkomen als Staffy-pups worden gesocialiseerd vanaf het moment dat ze bij het gezin komen.

Wat zijn de verschillen tussen een American Staffordshire Terriër en een Pit Bull?

Hoewel de American Staffordshire Terriër en de Amerikaanse Pitbull Terriër nauw aan elkaar verwant zijn, zijn er enkele verschillen die hieronder worden opgesomd.

 • De Amerikaanse Pitbull Terriër wordt niet erkend door de American Kennel Club of de Fédération Cynologique Internationale, in tegenstelling tot de Staffordshire Terriër.
 • Prijs: Amstaff pups kosten tussen de 800 en 1000 euro, maar de prijs van een pitbull pup ligt tussen de 500 en 700 euro.
 • Gewicht en grootte: Er is weinig verschil in de grootte van deze twee rassen, maar de Staffs wegen ongeveer 5 kg meer dan de Pit Bulls.
 • Vachten: De Pit Bull Terriërs komen in veel meer kleuren voor dan de Staffies. Beide vereisen minimale verzorging, maar de Pit Bull Terriër verhaart meer dan de Staffordshire Terriër.
 • Kenmerken: Staffordshire terriers zijn intelligenter dan pitbull terriers, en pitbulls hebben een grotere neiging om mensen te bijten.
 • Gezondheid: Staffordshire Terriërs zijn gezonder dan Pit Bulls. Ze hebben ook meer voedsel, slaap en beweging nodig dan Pit Bull Terriërs.

Hoe is de American Staffordshire Terriër met ouderen?

American Staffordshire Terriërs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen. Hun onstuimige aard kan echter oude, kwetsbare mensen van streek maken wanneer zij opgewonden zijn en hun liefde willen tonen. American Staffordshire Terriërs hebben niets anders in gedachten dan de veiligheid van hun baasjes. Ze zijn zeer gehoorzaam en zullen hun baasjes beschermen als hun veiligheid wordt bedreigd.

Hoe gedraagt een American Staffordshire Terriër zich tegenover kinderen?

De American Staffordshire Terriër is een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn kindvriendelijk en hebben een uitzonderlijk geduld met luidruchtige kinderen. Honden van dit ras schieten het best op met gezinsleden van alle leeftijden als ze als kleine puppy's in een huishouden komen. Vroege socialisatie en training is essentieel, omdat hun trainbaarheid als volwassenen moeilijk kan worden naarmate ze ouder worden.

Hoe gedraagt een American Staffordshire Terriër zich tegenover buren of gasten?

American Staffordshire Terriers zijn vriendelijk tegenover vreemden. Wanneer ze vaak in contact komen met aardige buren, kunnen de American Staffordshire Terriërs hen als familieleden beschouwen.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de American Staffordshire Terriër?

De American Staffordshire Terriër (AmStaff) heeft de volgende fysieke kenmerken:

 1. Grootte: Ze zijn middelgroot, met een schofthoogte van 43 tot 48 cm voor mannen en vrouwen.
 2. Gewicht: Het gewicht varieert doorgaans tussen de 18 en 23 kg voor zowel mannetjes als vrouwtjes.
 3. Lichaamsbouw: AmStaffs hebben een stevige en gespierde lichaamsbouw, met een brede borstkas en goed ontwikkelde spieren.
 4. Hoofd: Het hoofd is diep en vierkant van vorm, met een brede schedel en goed ontwikkelde kaakspieren.
 5. Ogen: De ogen zijn donker van kleur, ronde vorm en bevinden zich op een afstand van elkaar. De uitdrukking is alert en attent.
 6. Oren: De oren zijn meestal bijgesneden, maar kunnen ook natuurlijk staan. Bij een natuurlijke stand zijn ze hoog aangezet en kunnen ze rechtop staan of iets naar voren hangen.
 7. Neus: De neus is meestal zwart, en de neusgaten zijn goed ontwikkeld.
 8. Gebit: Het gebit is krachtig, met sterke kaken en een schaargebit.
 9. Vacht: De vacht is kort, dicht en glad aanvoelend, en kan verschillende kleuren hebben, waaronder gestroomd, zwart, wit, blauw, lever en elke combinatie hiervan.
 10. Staart: De staart is van nature kort en wordt taps toelopend naar het einde. Hij zit laag aangezet en wordt dikker aan de basis.

Deze fysieke kenmerken geven de American Staffordshire Terriër zijn typische uiterlijke verschijning, die kracht, kracht en wendbaarheid uitstraalt.

Wat is het gemiddelde gewicht van een vrouwelijke Staffordshire Terriër?

Het gemiddelde gewicht van Staffordshire Terriër teven is meestal lager dan dat van reuen. Bij dit ras kan het verschil echter opvallender zijn dan bij andere rassen. Ras- en geslachtsgewichten worden meestal weergegeven als een bereik van minimaal tot maximaal. Bij de meeste rassen zijn de gewichtsverschillen tussen reuen en teven meestal slechts enkele kilo's, maar bij Staffies is het maximale gewicht van een teef 25 kg, wat gelijk is aan het minimale gewicht van een reu.

Hoe voer je een American Staffordshire Terriër?

Hoe een volwassen Staffordshire Terriër moet worden gevoerd, hangt af van zijn grootte, lichaamsbouw, leeftijd, activiteitsniveau en stofwisseling. De te overwegen factoren worden hieronder opgesomd.

 • Staffies moeten een voeding krijgen die bedoeld is voor een middelgrote tot grote hond met een hoog energieniveau.
 • Actieve Staffies hebben meer voedsel nodig dan Staffies die op de bank zitten.
 • Amstaff met overgewicht die een afslankprogramma volgen, hebben slechts 80% van de aanbevolen dagelijkse calorie-inname nodig.
 • 250 tot 300 gram droogvoer van hoge kwaliteit per dag, verdeeld over twee maaltijden is genoeg.

Hoeveel moet een American Staffordshire Terriër puppy eten?

De voedingsbehoeften van een American Staffordshire Terriër pup staan hieronder vermeld:

 • De eiwitbehoefte van Amerikaanse Staffordshire Terriër-puppy's is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatig eiwit voeren kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in de voeding voor Amerikaanse Staffordshire Terriër pups. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • De Staffordshire Terriër heeft vitamine A en D, en mineralen als zink, mangaan en koper nodig.

Welke gezondheidstests moet een American Staffordshire Terriër ondergaan?

Hoewel American Staffordshire Terriërs relatief gezond zijn, zou een test de hond veel leed kunnen besparen. Zoals bij veel andere hondenrassen, kunnen zich bepaalde ziekten ontwikkelen naarmate de hond ouder wordt. Tijdige gezondheidstests op mogelijke ziekten kunnen de gevolgen voorkomen of een vroegtijdige behandeling mogelijk maken. Sommige ziekten zijn genetisch, andere niet. Onderstaande lijst bevat ziekten die kunnen voorkomen bij Staffordshire Terriërs.

 • Hypothyreoïdie: Onvoldoende productie van schildklierhormonen veroorzaakt haaruitval, een droge huid en vacht en vatbaarheid voor andere huidziekten bij Amstaffs.
 • Aangeboren hartziekte: Amerikaanse Staffies zijn vatbaar voor alle vormen van aangeboren hartziekten, vaak aangegeven door hartruisjes.
 • Huidallergieën: Huidirritaties komen vaak voor bij American Staffordshire Terriërs.
 • Heupdysplasie: Dit is een erfelijke aandoening, die bij veel rassen voorkomt, waarbij de heup zich niet naar behoren ontwikkelt, wat vaak leidt tot aanhoudend mank lopen en uiteindelijk kreupelheid op latere leeftijd.

Amerikaanse Staffordshires vertonen echter vaak geen tekenen van pijn omdat ze het verdragen.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een American Staffordshire Terriër?

American Staffordshire Terriërs moeten dagelijks stevig bewegen. Een dagelijkse wandeling samen met een fysieke speelsessie in een omheinde tuin zal de Staffy helpen zijn opgekropte energie kwijt te raken. Buitenspelletjes zoals achtervolgingen, frisbeeën, apporteren of tikkertje zijn geweldig en Amstaffs zullen niet aarzelen om aan de pret mee te doen.

Aangezien de Staffordshire Terriër echter oorspronkelijk werd gefokt als vechthond, moeten hondenbezitters hun kinderen leren geen spelletjes te spelen zoals touwtrekken of andere uitdagende spelletjes die het vechtinstinct van de Staffy weer kunnen opwekken.

Hebben Staffies lange wandelingen nodig?

Ja, Staffies hebben lange wandelingen nodig omdat ze zo gespierd en agressief zijn. Amerikaanse Staffies hebben veel lichaamsbeweging nodig. Krachtige dagelijkse wandelingen van minstens 2 km moeten op het trainingsschema staan. Actieve gezinnen vinden Amstaffs wellicht perfecte wandel- en joggingmetgezellen.

Hoeveel wandelingen hebben Staffies per dag nodig?

Amstaffs hebben minstens een uur beweging per dag nodig. Maar een rustige wandeling is niet genoeg. De bedoeling is dat ze hun opgekropte energie kwijt raken, hun spieren trainen, hun longfunctie verbeteren en nog veel meer. Wanneer het voor de hondeneigenaar moeilijk is om één uur aan een wandeling door te brengen, kan deze wandeling van een uur worden verdeeld in twee of vier sessies.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een American Staffordshire Terriër?

De voedingsbehoeften van een American Staffordshire Terriër omvatten een hoog aandeel aan specifieke voedingsstoffen. De essentiële voedingsstoffen voor Amstaffs staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: American Staffordshire Terriërs hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die de stofwisseling van de American Staffordshire Terriër stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het is belangrijk op te merken dat volwassen honden en oudere honden een lager vetgehalte nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Het geven van voldoende koolhydraten aan de American Staffordshire Terriër levert energie en bevordert de opname van eiwitten door het lichaam om magere spieren op te bouwen. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Amerikaanse Staffordshire Terriër pups, cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van Staffies.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten ter bevordering van sterke gewrichten bij American Staffordshire Terriërs zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Mineralen die nuttig zijn voor de groei van een Amstaff zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van American Staffordshire Terriërs.

Hoeveel verhaart de American Staffordshire Terriër?

Verharen is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. American Staffordshire Terriërs verharen echter bijna niet. Ze hebben een korte, gladde vacht, maar als Staffies regelmatig geborsteld worden, laten ze geen haren achter op de meubels.

Hoe vaak moet de vacht van een American Staffordshire Terriër worden verzorgd?

Een American Staffordshire Terriër is een makkelijk de hond om voor te zorgen. Hun glanzende, korte, stijve vacht vereist zeer weinig verzorging. Wekelijks borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Ze hoeven niet meer dan twee of drie keer per jaar te worden gebaad, omdat anders het risico bestaat dat de natuurlijke vettigheid van de huid en het haar wordt aangetast. Bovendien zijn er seizoensgebonden behandelingen tegen teken en vlooien nodig. Zowel eigenaren als Amstaffs kunnen profiteren van dagelijks borstelen, wat de band tussen eigenaar en American Staffordshire Terriër versterkt.

Hoeveel kwijlt een American Staffordshire Terriër?

De American Staffordshire Terriër kwijlt verrassend weinig. Kwijlen is echter natuurlijk bij de American Staffordshire Terriër, net als bij alle andere honden. Het is een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Het speeksel van honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

In de volgende gevallen kwijlt de American Staffordshire Terriër vaak:

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een American Staffordshire Terriër weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadbak met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavlov reflex" genoemd.
 • Opwinding: American Staffordshire Terriërs zijn slim en weten wanneer het tijd is voor een wandeling of een speelsessie.
 • Stress en angst: ongewone situaties zoals onbekende, donderende geluiden of de nadering van een grote, agressief uitziende hond kunnen bij elke hond leiden tot overmatig kwijlen.
 • Seksueel: De opwinding van een Amstaff mannetje bij het zien van een vrouwtje kan ook kwijlen veroorzaken. Wanneer een teef voor de eerste keer loops wordt, kan ze gaan kwijlen als ze de geur van een American Staffy-reu ruikt.

Wat is het vachttype van een American Staffordshire Terriër?

De vacht van de American Staffordshire Terriër is glanzend, dicht, kort en stug.

Hoe lang is de vacht van een American Staffordshire Terriër?

De vachtlengte van het ras American Staffordshire Terriër is kort.

Stinken Amerikaanse Staffordshire Terriër honden?

Amerikaanse Staffordshire Terriërs kunnen, net als andere hondenrassen, een bepaalde geur ontwikkelen, voornamelijk afkomstig van hun huid en vacht. Deze geur kan variëren afhankelijk van factoren zoals hun gezondheid, voeding, hygiëne en omgevingsfactoren. Regelmatig baden, borstelen en algemene verzorging kunnen helpen om ongewenste geuren te verminderen.

Waarom laten Staffies zoveel scheten?

Het voedsel dat een Staffy eet kan de reden zijn voor het veelvuldig laten van scheten. Winderigheid is een normale reactie op de maagvertering. Staffies staan erom bekend dat ze meestal te veel eten, dus hun maag is erg gevoelig. Als je Staffy vaak scheten laat, kan het komen door het voer dat je hem geeft. Het hoge eiwitgehalte en onvoldoende vezels kunnen darmproblemen veroorzaken.

Wat zijn de sociale kenmerken van het ras American Staffordshire Terriër?

De sociale eigenschappen van honden van het ras American Staffordshire Terriër zijn aanhankelijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grootte vergeten en op de schoot van hun baasje klimmen. Hun sociale kenmerken worden hieronder opgesomd:

 • Kindvriendelijk: Amstaffs zijn kindvriendelijk en geduldig, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: American Staffordshire Terriërs zijn aanhankelijk tegenover hun menselijke families en onderdanig tegenover hun baasjes.
 • Vriendelijk tegenover vreemden: Staffies zijn vriendelijk tegenover vreemden en hun gespierde lichaam en reputatie kunnen indringers op hun hoede maken.
 • Wantrouwend tegenover andere honden: American Staffordshire Terriërs zijn niet vriendelijk tegen andere honden, en hondenliefhebbende gezinnen kunnen beter een ander ras kiezen. Als Staffies echter van jongs af aan met andere honden worden gesocialiseerd, zijn ze wellicht minder defensief tegenover andere honden.
 • Seniorvriendelijk: American Staffordshire Terriërs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Is een American Staffordshire Terriër een Pit Bull?

Nee, American Staffordshire Terriërs zijn geen pitbulls. Hoewel ze al meer dan 50 jaar apart worden gefokt, hebben ze veel gemeen met American Pit Bull Terriërs. Rasspecifieke wetgeving richt zich op hen en beschouwt hen als "pitbulls". Men kan zeggen dat de American Staffordshire Terriër en de American Pitbull Terriër bijna identieke rassen zijn. Vandaag de dag is het uiterlijk het belangrijkste verschil tussen hen.

Wat is het verschil tussen een Staffy en een Pitbull?

Amstaffs en pitbulls zijn niet erg verschillende rassen. De twee rassen hebben een gemeenschappelijke Amerikaanse oorsprong en lijken qua grootte op elkaar. Ook hebben American Staffordshire Terriërs en American Pitbull Terriërs dezelfde levensverwachting. Pitbulls kunnen tot 18 kg minder wegen dan American Staffordshire Terriërs. Een belangrijk verschil tussen de twee rassen is dat de American Staffordshire Terriër een rashond is, terwijl de American Pitbull Terriër een kruising is tussen een bulldog en een terriër.

Hoe gaat een American Staffordshire Terriër om met vreemden?

American Staffordshire Terriërs zijn vriendelijk tegen vreemden. Vanwege hun aangeboren vechtinstinct is het echter essentieel om Amstaffs van jongs af aan te socialiseren. Tegenover vreemden zijn typische Staffies echter minder agressief dan tegenover vreemde honden. Als zij van vreemden geen bedreiging voelen, zullen zij zich in hun aanwezigheid rustig gedragen. Staffies nemen gewoonlijk hun voorbeeld aan hun eigenaars wanneer ze geconfronteerd worden met vreemden. Elk teken dat hun eigenaars zich ongemakkelijk voelen, kan agressie opwekken bij een American Staffordshire Terriër.

Zijn American Staffordshire Terriërs speels?

Ja, American Staffordshire Terriërs zijn speelse honden. Ondanks hun grootte zijn ze aanhankelijk en speels met kinderen van alle leeftijden. Ze zijn graag buiten en het maakt hen gelukkig als ze met oudere kinderen buiten kunnen spelen. Samen met hun baasjes gaan ze jagen, wandelen in de bergen en spelen ze met hun kinderen op het strand of in de tuin. American Staffordshire Terriërs zijn enthousiaste atleten die een marathon van apporteerspelletjes en andere leuke oefeningen nodig hebben.

Amstaffs hebben echter een aangeboren agressie die al lang is overwonnen door liefde, loyaliteit en genegenheid voor hun menselijke families. Het is dus verstandig spannende spelletjes, zoals touwtrekken, te vermijden om de agressie in jouw Staffordshire niet te vergroten.

Houden Staffies van apporteren?

Staffies zijn dol op apporteren, zelfs degenen die gewoonlijk de voorkeur geven aan de bank. Het apporteren van de frisbee is niet alleen goed voor de spieren van de Amstaff, maar ook voor zijn bewegingsprogramma. Zelfs degenen die te lui zijn om te rennen, zullen niet aarzelen om mee te doen aan een spelletje apporteren.

Zijn American Staffordshire Terriërs beschermend?

American Staffordshire Terriërs verdedigen hun territorium en familie, vooral omdat ze zo trouw zijn. Ze zijn sterk maar niet agressief, tenzij ze vreemden tegenkomen die een bedreiging lijken te vormen voor hun menselijke families.

Wat is het aanpassingsvermogen van American Staffordshire Terriërs?

American Staffordshire Terriërs hebben een groot aanpassingsvermogen. Ze houden van iedereen en kunnen zich aan elke verandering in omstandigheden aanpassen, zolang de veranderingen gepaard gaan met de liefde en genegenheid van hun familie. Verhuizen, bijvoorbeeld van de ene plaats naar de andere, levert weinig problemen op en ze herstellen snel, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan een flat nadat ze in een groot huis hebben gewoond.

Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van American Staffordshire Terriërs?

American Staffordshire Terriërs zijn mensgerichte honden die zich bijzonder thuis voelen in het gezin. Ze zijn temperamentvol, intelligent, moedig, trouw en zeer sterk. De Amstaff is een uiterst actief hondenras dat graag buiten speelt. Ze zijn altijd in voor plezier. Dit ras heeft regelmatig beweging nodig, want ze hebben een hoog energieniveau. Staffies houden van speuren, hondensport, gehoorzaamheidstraining en natuurlijk veel interessante lange wandelingen. De eigenaar van een Staffordshire Terriër moet tijd met hem doorbrengen, interactie met hem aangaan en een leiderschapsrol op zich nemen door middel van positieve versterking.

Op welke leeftijd worden Staffies rustiger?

Overactieve Staffies kunnen overweldigend zijn. Gelukkig kalmeren de meeste van hen tegen hun tweede verjaardag. Gemiddeld worden Amstaffs rustiger rond de leeftijd van 2 jaar. In de vroege puppyjaren en tijdens de puberteit zijn Staffordshire Terriërs uiterst actief. Als ze ongeveer twee jaar oud zijn, zijn ze volwassen en beginnen ze zich te vestigen. Maar net als bij mensen is elke hond uniek, dus sommige Staffy-eigenaren moeten misschien wat langer wachten.

Zijn American Staffordshire Terriër honden knuffelbaar?

Staffies doen alles voor een knuffel. Staffordshire Bull Terriërs mogen er imposant uitzien, atletisch zijn en vol energie zitten, maar bovenal hunkeren ze naar knuffels met hun mensen.

Waarom huilen Staffies zo veel?

Staffies gebruiken hun gejank en gehuil om hun behoeften of, beter nog, verlangens kenbaar te maken. Ze zijn slim genoeg om te weten dat huilen de snelste manier is om te krijgen wat ze willen. Ze gebruiken deze tactiek om aandacht te krijgen, te klagen over verveling, hun frustratie te uiten en hun baasjes te laten weten dat ze honger hebben. Amstaffs zijn bekend om hun hoge pijngrens, maar zelfs zij kunnen huilen van hevige pijn, of van angst. Amstaffs hebben niet lang nodig om te leren dat ze met huilen en janken vaak krijgen wat ze willen, omdat hun baasjes alles zullen doen om het lawaai te stoppen.

Lachen Staffies eigenlijk?

Hoewel menselijke hondenouders misschien denken dat hun Staffies hun heldere glimlach delen, is het meestal een onderdanige grijns. Slimme hondenrassen zoals American Staffordshire Terriërs kunnen hun menselijke familieleden vaak beter lezen dan wij. Ze glimlachen omdat ze weten dat dat hun mensen aan het lachen maakt en ze soms een paar extra aaien krijgen.

Wat is de bijtkracht van een American Staffordshire Bull Terriër?

De bijtkracht van een American Staffordshire Bull Terriër is 23 kg per vierkante cm. Hoewel Amstaff honden de grootste van de twee vergelijkbare rassen zijn, is de bijtkracht van de Staffy met 16 kg per vierkante cm beduidend lager.

Kunnen American Staffordshire Terriërs agressief zijn?

Het temperament van Staffordshire Terriërs wordt voornamelijk bepaald door de manier waarop hun eigenaars hen opvoeden. Ze zijn van nature agressief tegen vreemde honden, maar niet tegen mensen. Intuïtief en trouw, Staffies zijn graag in de buurt van hun baasjes en nemen deel aan hun leven. Ze voelen zich niet op hun gemak in afzondering.

Als een Staffy zijn familie voor langere tijd niet ziet, voelt hij zich eenzaam en gaat hij zich vervelen, frustreren en dingen kapotmaken. Door al deze negatieve gevoelens kan de persoonlijkheid van de Staffy veranderen en wordt hij minder intelligent en agressiever dan hij anders zou zijn.

Kan een American Staffordshire Terriër gevaarlijk zijn?

American Staffordshire Terriërs zijn eeuwenlang gefokt als vechthonden.

Agressie naar andere honden kan dus voorkomen bij American Staffordshire Terriërs. Als deze aangeboren, genetische agressie zonder vroege socialisatie wordt opgevoed, kan dit resulteren in een gefrustreerde en boze Amstaff die een ernstig wapen kan zijn en een gevaar voor iedereen, inclusief zijn eigenaar.

Vallen American Staffordshire Terriërs wel eens aan?

Als de Amstaff in kwestie goed is opgevoed, maakt agressie naar mensen toe zelden deel uit van het temperament van het ras. Als je door iemand wordt aangevallen, zal een Amstaff jou en je familie beschermen. Hoewel ze vriendelijk lijken, zijn ze op hun hoede voor vreemden. De Staffordshire Terriër mag echter niet onuitgelokt agressief worden. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om ervoor te zorgen dat de honden voldoende beweging krijgen, gesocialiseerd worden met mensen en getraind worden. Als je Staffy zich agressief gedraagt tegen mensen, is het jouw taak om uit te zoeken waarom en ervoor te zorgen dat je hond anderen niet in gevaar brengt.

Kunnen American Staffordshire Terriërs mensen doden?

Ja, helaas zijn er gevallen waarin American Staffordshire Terriërs mensen hebben aangevallen en gedood. Staffordshire Terriërs staan bekend om hun aangeboren fascinatie voor het vechten met andere honden. Het is evenzeer bekend dat Staffies zich hebben ontwikkeld tot prachtige familiehonden. Echter, om te voorkomen dat deze oude instincten worden opgewekt, moeten Staffordshire Terriër eigenaren bereid zijn om hun puppy's van pup af aan te socialiseren.

Kunnen American Staffordshire Terriërs het aan om alleen gelaten te worden?

Een Staffy kan normaal gesproken voor verschillende perioden alleen gelaten worden, afhankelijk van zijn leeftijd. Hoewel Staffies het liefst bij hun mensen zijn, kunnen ze urenlang alleen gelaten worden als ze goed aangepast zijn. Er kunnen zich echter problemen voordoen met ongebalanceerde Staffies.

Kan ik mijn American Staffordshire Terriër thuis laten?

Als je een Amstaff pup thuis laat, kan het hondje in het begin wat verdriet hebben. Als er echter andere gezinsleden thuis zijn, zal de pup snel accepteren dat zijn favoriete persoon een tijdje weg moest. Staffies zijn zeer gehecht aan hun favoriete mensen en het kan enige tijd van training vergen. De training kan beginnen met naar buiten gaan, de deur sluiten en na een paar minuten weer binnenkomen. Werk hieraan en verleng de periode om de Staffy geleidelijk te leren dat je terugkomt. Zonder deze training kan de pup de hele tijd huilen en jammeren, zelfs als hij niet alleen is. Staffordshire Terriërs hebben de neiging verlatingsangst te ontwikkelen.

Kun je een American Staffordshire Terriër 8 uur alleen laten?

Amstaff pups mogen niet meer dan 1 uur per levensmaand alleen gelaten worden. Dus pups van twee maanden oud kunnen tot twee uur alleen gelaten worden. Als ze zo jong zijn, is hun blaas nog klein en moeten ze om de 2 uur naar het toilet.

Het wordt aanbevolen deze vuistregel te volgen tot je pup acht maanden oud is, wanneer hij volledig gewend is aan het potje en de dag kan doorkomen. Dit is de algemene limiet voor de regel van 1 uur per leeftijd in maanden. Staffies mogen niet langer dan acht uur alleen gelaten worden, zoals hierboven vermeld.

De hele dag thuis zijn is niet prettig voor Staffies, want ze hebben veel beweging nodig. Voor een oudere pup of zelfs een volwassen Staffy is het de moeite waard een hondenuitlaatservice in te huren. Vraag een familielid of vriend om de Staffy uit te laten en hem buiten te laten plassen. Het is zeer bevorderlijk voor het welzijn van de Staffy als je hem op een lange dag alleen thuis een pauze geeft.

Hoe train je een American Staffordshire Terriër?

Het trainen van American Staffordshire Terriërs is een continu proces en niet iets waar je elke dag of één keer per week een uur voor inplant. Met puppytraining kan vroeg worden begonnen om hen voor te bereiden op een goede training wanneer hun aandachtsspanne langer is. Hieronder volgen enkele aspecten van de opleiding die niet mogen worden verwaarloosd.

 • Omgaan met de roedelmentaliteit van de Staffy: Het eerste doel is de Amstaff pup te leren wie de roedelleider is. American Staffordshire Terriërs worden net als alle andere honden geboren met de neiging zich aan een roedel te hechten. Als hun baasjes niet kalm en assertief zijn, zullen ze proberen de rol van leider op zich te nemen.
 • Wees volhardend en consequent: Zo weet je Amstaff pup dat je een niet opgevolgd commando niet zal accepteren. Gebrek aan vasthoudendheid en consistentie zal er snel toe leiden dat Staffies het idee krijgen dat gehoorzaamheid optioneel is.
 • Timing is cruciaal: als de Amstaff zich misdraagt of niet gehoorzaamt aan de gehoorzaamheidscommando's, moet hij onmiddellijk worden gecorrigeerd. Staffies begrijpen niet waarvoor ze worden gecorrigeerd als ze pas na een tijdje worden gecorrigeerd.
 • Toon liefde en vreugde: Laat je training altijd een uiting van liefde en vreugde zijn. Dit zal de relatie tussen je en je hond verbeteren.
 • Wanneer je Staffordshire Terriër een commando opvolgt, prijs hem dan gretig. De Staffordshire Terriër is slim genoeg om halfslachtige lof te herkennen.
 • Denk als een Staffy: Verwacht niet dat je Staffy denkt als een mens. Misschien moet je denken als een Amstaff om duidelijk te maken wat er van je hond verwacht wordt.
 • Uitnodiging of toestemming: We houden er allemaal van om op de bank te knuffelen met onze hondenkinderen, maar misschien moet dit eerder op uitnodiging gebeuren dan met onbeperkte toestemming. Dit is gewoon een andere manier om de Staffy te leren wie de roedelleider is.
 • Als je niet wilt dat je hond gaat bedelen, geef hem dan nooit eten van de tafel. Wees consequent.
 • Staffies moeten leren om tijdens het eten te gaan zitten en pas te eten als je ze daar toestemming voor geeft. Dit zal het gemakkelijker maken om zijn positie in de familie te consolideren.
 • Conclusie: Om optimale resultaten te bereiken voor Amstaff en zijn eigenaar, moet alle training gebaseerd zijn op vastberadenheid, respect en liefde.

Zijn Staffies makkelijk te trainen?

Ja, American Staffordshire Terriërs zijn gemakkelijk te trainen. Als intelligente honden leren ze snel hoe ze commando moeten uitvoeren.

Hoe train je een Staffy om niet te springen?

Staffordshire Terriërs houden van mensen, en ze houden ervan hun vreugde te tonen door mensen te bespringen als ze door de deur komen. Niet iedereen is blij met zo'n begroeting. Hieronder vind je maatregelen die het springen van je Staffy kunnen tegenhouden.

 • Om dit gedrag te stoppen, keer je je rug naar je Amstaff en loop je weer naar buiten.
 • Doe de deur achter je dicht.
 • Wacht een paar minuten en log opnieuw in.
 • Als je Amstaff weer springt, ga je terug naar buiten.
 • Sluit de deur en wacht nog een paar minuten voordat je weer naar binnen gaat.
 • Blijf volhouden, het kan meerdere dagen duren voordat deze les wordt herhaald.

Zodra het kwartje valt en je puppy het springen associeert met naar buiten gaan, zal je Staffy waarschijnlijk stoppen met dit gedrag.

Is een American Staffordshire Terriër een goede waakhond?

Nee, American Staffordshire Terriërs zijn geen goede waakhonden, omdat ze van nature niet wantrouwig zijn tegenover vreemden. Ze kunnen echter heel goed gebruikt worden als waakhonden. Staffies waarschuwen hun baasjes als ze een bedreiging zien. Maar verwacht niet dat ze er veel aan doen. Gelukkig zijn hun sterke bouw en hun reputatie als wrede honden meestal voldoende afschrikwekkend om ze op pad te sturen.

Kan een American Staffordshire Terriër in een flat wonen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen American Staffordshire Terriërs zich gemakkelijk aanpassen aan het leven in een flat. Ondanks hun reputatie als zeer energiek ras, zijn Staffies over het algemeen rustig en zittend als ze binnenshuis zijn. Als ze voldoende beweging krijgen, vier wandelingen van 15 minuten of twee van 30 minuten per dag, kunnen Staffordshire Terriërs het leven in flats van elke omvang goed aan.

Hoe vaak blaft een American Staffordshire Terriër?

De frequentie van het blaffen bij de American Staffordshire Terriër is gemiddeld. American Staffordshire Terriërs kunnen hun geblaf aanpassen aan hun emotionele toestand. Verschillende blafgeluiden kunnen verschillende betekenissen hebben. Amstaffs kunnen blaffen om redenen als begroeting, alarm, bescherming, angst, aandacht vragen, verveling, verlatingsangst en zelden dwangmatig blaffen. Meestal blaffen ze alleen als ze daar een goede reden voor hebben.

Welke soort mentale stimulatie heeft een American Staffordshire Terriër nodig?

American Staffordshire Terriërs zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Dit is alles wat de geest van de Amstaff activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan van buitenaf komen via de omgeving of van binnenuit via gedachten. Dit kan bestaan uit speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, maar ook uit spelletjes zoals tracking games waarbij traktaties worden verstopt die moeten worden opgespoord. Verstoppertje spelen is een andere perfecte manier om American Staffordshire Terriërs te stimuleren.

Beweging en sport zijn belangrijk voor een American Staffordshire Terriër om lenig en flexibel te blijven, een gezond gewicht te behouden en een laag risico te hebben op het ontwikkelen van medische problemen op latere leeftijd. Maar mentale stimulatie is ook belangrijk voor een American Staffordshire Terriër om optimaal te functioneren.

Wat zijn de rasstandaarden voor American Staffordshire Terriërs?

De American Staffordshire Terriër wordt als een zuiver ras erkend door zowel de American Kennel Club als de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Beide organisaties beschouwen Amstaffs als terrierachtige honden. American Staffordshire Terriërs worden voornamelijk als gezelschapshonden gehouden. Hieronder volgen enkele van de rasstandaarden:

Kleur: De vacht van de American Staffordshire Terriër kan voorkomen in verschillende kleuren of kleurencombinaties, waaronder brindle, blue, wit en zwart.

Grootte: American Staffordshire Terriërs worden geclassificeerd als middelgrote honden. Ze hebben een gespierde lichaamsbouw met krachtige koppen. Mannetjes wegen doorgaans tussen 25 en 32 kg, terwijl vrouwtjes meestal tussen 18 en 25 kg wegen.

Oogkleur: De ogen van de American Staffordshire Terriër zijn bruin van kleur en hebben een ronde of ovale vorm.

Schouderhoogte: Mannelijke American Staffordshire Terriërs hebben een schouderhoogte tussen 43 en 48 cm, terwijl de schouderhoogte van vrouwelijke Staffies meestal tussen 40 en 46 cm ligt.

Houden Staffies van regen?

Nee, Staffies houden niet van regen. In feite houden ze niet van spetteren, baden of enig contact met water. De regen kan het bijzonder moeilijk maken om een Staffie mee naar buiten te nemen. Misschien is het tijd voor ze om te gaan wandelen of hun behoefte buiten te doen. Als je de deur voor hem opent, steekt hij zijn hoofd naar buiten om te zien dat het regent. Als ze merken dat het regent, is de kans groot dat ze meteen weer naar binnen gaan. In veel gevallen gebeurt dit eerder als ze naar het toilet moeten. Het is niet ongewoon dat Staffies het inhouden tot ze weer naar buiten mogen. Zelfs als ze weten dat het niet goed is, kunnen ze hun behoefte binnen doen, zodat ze in een storm niet naar buiten hoeven.

Op welke leeftijd splitsen staffies hun hoofd?

Het hoofd van American Staffordshire Terriërs verandert als ze ongeveer zes maanden oud zijn. Dit wordt head splitting genoemd en komt meestal voor als Staffies ouder zijn dan zes maanden. Spreiden, splijten en barsten zijn termen die gebruikt worden om dit proces te beschrijven. Ook al heten ze zo, ze hebben niets te maken met het kraken van de schedel of iets anders. Dit proces kan waarschijnlijk beter worden omschreven als verspreiding. Wanneer de spieren zich volledig ontwikkelen, kan de vorm van het hoofd van een staffy veranderen, zijn gezicht wordt breder en zijn hoofd heeft een lichte dip in het midden.

Sommige Staffies kunnen voor altijd een smal "klein" hoofd hebben, maar dit is niet altijd zichtbaar. De spieren van Staffies hebben tot een jaar nodig om volledig te rijpen. Dit begint meestal tussen de 6e en 9e levensmaand, maar duurt meestal tot de hond ongeveer 2 jaar oud is.

Waar kun je een American Staffordshire Terriër kopen of adopteren?

Het kiezen van een gerenommeerde Amerikaanse Staffordshire Terriër fokker is heel belangrijk. Potentiële eigenaren van American Staffordshire Terriërs moeten er zeker van zijn dat zij een gezonde hond krijgen die geen problemen zal ontwikkelen in de loop der jaren.

Hieronder volgen enkele fokkers die zijn geregistreerd bij de Staffordshire Terriër Club of America Inc (STCA):

 • Kennel Michl R - Californië
 • Angel Moon Terriër - Florida
 • Ambition Amerikaanse Staffordshire Terriër - Georgia
 • Tradewind's American Staffordshire Terriër - Massachusetts
 • X-Pertise American Staffordshire Terriër - New York

Het wordt aanbevolen de richtlijnen van de Staffordshire Terriër Club of America Inc. te volgen bij het selecteren van een fokker. Zo kan de koper er zeker van zijn dat hij een gerenommeerde fokker kiest die de voorgeschreven ethische code naleeft. Wees ervan bewust dat er puppyfabrieken zijn die alleen op winst uit zijn.

Kun je een Amerikaanse Staffy hebben in Nederland?

Ja, je kunt een American Staffordshire Terriër houden in Nederland. Dit ras, beter bekend als Staffy of Amstaff, is niet verboden in Nederland.

Welke reddingsclubs zijn er voor American Staffordshire Terriërs?

Reddingsclubs voor American Staffordshire Terriërs zijn organisaties die Amstaffs helpen die een nieuw thuis nodig hebben. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Staffordshire Bull Terriër Club of America Rescue (SBTCA Rescue)
 • Rescueme.org - wereldwijd
 • Scottish Pet Rescue

Wat is de geschiedenis van de American Staffordshire Terriër?

De American Staffordshire Terriër is vermoedelijk ontstaan in Engeland in de 19e eeuw. Eeuw. In die tijd werden de rassen Bulldog en Terriër gekruist om een ras te creëren dat de gewenste kenmerken van beide rassen combineerde. De terriër bezat het uithoudingsvermogen en het vertrouwen van een bulldog, terwijl hij behendig en energiek was. Oorspronkelijke namen voor het ras waren Pit Dog, Bull-and-Terriër Dog en Half-and-half. Staffordshire Bull Terriërs werden in Engeland bekend als Staffordshire Bull Terriërs. Ondanks het verbod op hondengevechten in het Verenigd Koninkrijk in 1835, bleef het ras floreren omdat de handhaving van het verbod een grote uitdaging was.

Aan het begin van de 20e eeuw kwamen bull- en terriërhonden naar de Verenigde Staten. Ze stonden eerst bekend als pitbulls en daarna als American bull terriers. De details van hun geschiedenis worden betwist. Hoewel hun voorouders werden gebruikt als vechthonden, worden deze honden naar verluidt gebruikt als gezelschap, voor algemeen werk op de boerderij, de jacht en andere doeleinden. Mettertijd werd het ras groter en kreeg het een sterkere bouw dan hun Engelse voorouders. In 1936 werd de Staffordshire Terriër als ras geregistreerd bij de AKC. In 1972 kreeg de Staffordshire Bull Terriër een nieuwe naam om hem te onderscheiden van de kortere, kleinere Engelse versie. Tegenwoordig zijn de twee rassen totaal verschillend.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een American Staffordshire Terriër?

De gemiddelde onderhoudskosten voor een American Staffordshire Terriër kunnen variëren, maar hier zijn enkele specifieke kostenposten om rekening mee te houden:

 1. Voeding: Reken op ongeveer €30 tot €60 per maand aan hoogwaardig hondenvoer, afhankelijk van de grootte en voedingsbehoeften van de hond.
 2. Dierenartsbezoeken: Jaarlijkse veterinaire controles en vaccinaties kunnen ongeveer €300 tot €600 per jaar kosten.
 3. Medische zorg: Budgetteer extra voor mogelijke onverwachte medische kosten, zoals behandelingen voor aandoeningen, verwondingen of andere gezondheidszorg. Dit kan variëren, maar een aanvullend bedrag van €200 tot €500 per jaar is raadzaam.
 4. Vlooien- en tekenpreventie: Verwacht ongeveer €10 tot €20 per maand voor preventieve behandelingen.
 5. Training en socialisatie: Kosten voor gehoorzaamheidstraining, gedragscursussen of hondenparklidmaatschappen kunnen variëren, maar reken op ongeveer €100 tot €300 per jaar.
 6. Hondenverzekering: Overweeg een hondenverzekering, die doorgaans tussen €20 en €50 per maand kost, afhankelijk van de dekking en het plan.
 7. Hondenbenodigdheden: Denk aan eenmalige kosten voor items zoals een hondenbed, harnas, riem, voerbakken en speelgoed, wat tussen de €50 en €150 kan liggen.
 8. Grooming: AmStaffs hebben over het algemeen minimale verzorging nodig. Verwacht kosten voor borstels, shampoo en andere verzorgingsproducten, wat tot ongeveer €20 tot €50 per jaar kan bedragen.

Hoe geef je een Amerikaanse Staffordshire Terriër een naam?

Er zijn andere overwegingen bij het kiezen van een naam voor een American Staffordshire Terriër dan sommige nieuwe eigenaren misschien verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop de Amstaff reageert, maar de klank en de manier waarop die wordt uitgesproken.

De bouwstenen omvatten klank en lettergrepen zoals hieronder opgesomd:

 • American Staffordshire Terriërs reageren het best op tweelettergrepige namen, omdat die niet zo kort zijn dat ze verward kunnen worden met eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af". Maar ze zijn ook weer niet zo lang dat ze raadselachtig worden. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Staffy-eigenaars die een bepaalde éénlettergrepige naam hebben gekozen, kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee lettergrepen klinken, bijvoorbeeld "Coach" rekken tot "Coh-oach" en twee verschillende klanken gebruiken bij het roepen.
 • American Staffordshire Terriërs reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden wanneer ze geroepen worden, en op kalmerende, zachte geluiden wanneer ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige Amstaff ouders vinden dat hun honden beter reageren op hun namen en ze beter herkennen als ze die in gezongen vorm uitspreken.

Wat zijn de verschillende soorten American Staffordshire Terriërs?

Er zijn twee verschillende soorten American Terriër, namelijk:

 • American Staffordshire Terriër ras
 • Amerikaans Pit Bull ras

De American Staffordshire Terriër en de American Pit Bull Terriër zijn bijna identieke rassen. Het belangrijkste verschil tussen hen is het uiterlijk. AKC erkenning en conformiteit zijn een belangrijke reden voor het fokken van de American Staffordshire Terriër, en ze voldoen aan strenge maatspecificaties.

Welke hondenrassen lijken op de American Staffordshire Terriër?

Soortgelijke hondenrassen als American Staffordshire Terriër staan hieronder vermeld:

 • American Pit Bull Terriër: Amstaffs en Pit Bulls zijn niet erg verschillende rassen. Amstaffs en Pit Bulls delen een gemeenschappelijke Amerikaanse oorsprong en zijn vergelijkbaar in grootte. Ook hebben American Staffordshire Terriërs en American Pit Bull Terriërs dezelfde levensverwachting. Pitbulls kunnen tot 40 pond minder wegen dan American Staffordshire Terriërs. Een belangrijk verschil tussen de twee rassen is dat de American Staffordshire Terriër een rashond is, terwijl de American Pitbull Terriër een kruising is tussen een bulldog en een terriër.
 • American Bully: Vergeleken met de American Staffordshire Terriër zijn Bullies compacter maar veel breder, ze hebben een breder hoofd. Bullies van verantwoordelijke fokkers hebben Bullies speciaal ontwikkeld vanwege hun liefdevolle en zachte temperament.
 • Staffordshire Bull Terriër: Ondanks zijn erfgoed als hondengevechtsras, staat de Staffordshire Bull Terriër nu bekend om zijn onwrikbare loyaliteit en genegenheid jegens zijn familie. Deze honden houden niet alleen van knuffelen met hun baasjes, maar ze zijn meestal zachtaardig en geduldig met kinderen. Dit ras is zeer kindvriendelijk en is het meest geschikt voor een huis waar ze het grootste deel van de dag worden vergezeld, omdat verlatingsangst een probleem kan zijn. Ze zijn ook vaak erg mensgericht en kunnen moeilijk overweg met andere honden.
 • Amerikaanse Bulldog: De Amerikaanse Bulldog stamt af van de Engelse Bulldog en werd in de 17e eeuw ontwikkeld voor stierengevechten, een bloedsport waarbij met honden tegen stieren wordt gevochten. Naast hun gebruik als boerderij honden, werden bulldogs in Noord-Amerika ook vriendelijke metgezellen en veelzijdige werkhonden. Ondanks hun grootte zijn ze uiterst aanhankelijk voor hun gezin en willen ze vaak op schoot zitten. Kinderen zijn er ook dol op. Het is belangrijk ze te trainen en te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze vriendelijk zijn tegen mensen buiten je huishouden, want ze kunnen zeer beschermend zijn voor hun familie.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant