Boston Terriër-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Boston Terriër Hondenras Verzorging en Gezin, Sociaal Leven, Fysieke Kenmerken, Dieet Informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 2 oktober 2023

De Boston Terriër, ook bekend als de "American Gentleman," is een klein hondenras met een unieke uitstraling en charmant karakter. Mannelijke Boston Terriërs hebben een gemiddelde hoogte van 43-48 cm, terwijl vrouwtjes 40-45 cm meten. Ze wegen doorgaans tussen 7-11 kg voor mannetjes en 6-9 kg voor vrouwtjes. Deze honden zijn herkenbaar aan hun korte snuit, vierkante kop en opvallende zwarte vacht met witte aftekeningen. Boston Terriërs hebben een levensverwachting van 11-15 jaar en zijn bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke aard. Hun geschiedenis begon in de VS in de 19e eeuw, en ze zijn ontstaan uit kruisingen tussen Bulldogs en terriërs. Dit ras is populair vanwege zijn compacte formaat en is geliefd als huisdier over de hele wereld.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Boston Terriër?

De Boston Terriër is een compacte, goed gebalanceerde hond met enkele specifieke raskenmerken en eigenschappen:

Raskenmerken:

 1. Grootte: Boston Terriërs zijn kleine honden. Mannetjes wegen typisch tussen 7-11 kg en hebben een schofthoogte van ongeveer 43 cm. Vrouwtjes zijn iets kleiner, met een gewicht van 5.4-7.7 kg en een schofthoogte van ongeveer 41 cm.
 2. Lichaamsbouw: Ze hebben een vierkante, compacte lichaamsbouw met een korte nek, rechte rug en een diepe borstkas.
 3. Kop: De kop is kenmerkend met een brede schedel, korte snuit en grote, ronde, donkere ogen. De oren zijn klein en rechtopstaand.
 4. Vacht: De vacht van een Boston Terriër is kort, glad en glanzend. Ze hebben een tweekleurige vacht, meestal zwart met witte aftekeningen.

Eigenschappen:

 1. Karakter: Boston Terriërs staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ze zijn intelligent, speels en gemakkelijk in de omgang.
 2. Energie: Ze hebben een gemiddelde energiebehoefte. Dagelijkse wandelingen en speeltijd zijn voldoende om aan hun behoeften te voldoen.
 3. Gehoorzaamheid: Dit ras kan snel leren en is over het algemeen gehoorzaam. Ze reageren goed op training en beloningssystemen.
 4. Sociaal gedrag: Boston Terriërs zijn meestal sociaal en vriendelijk tegenover andere honden en mensen. Ze gedijen goed in gezinsomgevingen.
 5. Gezondheid: Ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen vanwege hun platte snuit. De gemiddelde levensverwachting voor dit ras is ongeveer 11-13 jaar.
 6. Verzorging: Hun korte vacht vereist minimale verzorging, maar ze kunnen gevoelig zijn voor extreme temperaturen vanwege hun korte neus. Het is belangrijk om ze niet te overbelasten bij warm weer.

Hoe gaat de Boston Terriër om met het gezin?

De Boston Terriër staat bekend als een uitstekende metgezel voor gezinnen. Over het algemeen gedraagt ​​deze hond zich goed in een gezinssituatie en past hij zich snel aan. Ze zijn vriendelijk, aanhankelijk en houden van interactie met hun menselijke gezinsleden. Boston Terriërs zijn vaak dol op kinderen en kunnen speels en geduldig met ze omgaan, hoewel toezicht altijd belangrijk is om ervoor te zorgen dat zowel de hond als de kinderen zich comfortabel en veilig voelen.

Ze gedijen goed in een huiselijke omgeving en kunnen zich aanpassen aan zowel appartementen als huizen met tuinen, zolang ze voldoende beweging en aandacht krijgen. Deze honden houden ervan om deel uit te maken van de activiteiten van het gezin en zijn vaak graag betrokken bij alles wat er gaande is. Hoewel ze over het algemeen vriendelijk zijn, kunnen ze soms wel beschermend zijn ten opzichte van hun gezin, wat een ander positief aspect kan zijn.

Hoe gaat de Boston Terriër om met andere honden?

Boston Terriërs hebben over het algemeen een sociaal karakter en kunnen goed opschieten met andere honden. Ze zijn meestal vriendelijk en speels in hun interacties met andere viervoeters. Het belangrijkste is dat vroege socialisatie van cruciaal belang is voor het bevorderen van positieve relaties met andere honden. Het is ideaal om ze al op jonge leeftijd bloot te stellen aan verschillende hondenrassen en -groottes, zodat ze leren hoe ze zich moeten gedragen in verschillende situaties.

Hoe gedraagt de Boston Terriër zich tegenover oudere mensen?

Boston Terriërs kunnen over het algemeen goed overweg met oudere mensen en kunnen uitstekende metgezellen zijn voor senioren. Ze hebben vaak een vriendelijke en aanhankelijke aard, wat betekent dat ze graag tijd doorbrengen en genieten van het gezelschap van hun oudere eigenaren. Deze honden hebben niet de neiging om erg energiek te zijn, wat een positief aspect kan zijn voor oudere mensen die geen zware fysieke activiteit willen.

Boston Terriërs zijn meestal niet agressief en zijn vaak geduldig en zachtaardig in hun omgang met oudere personen. Ze zijn gemakkelijk te trainen, wat het beheer en de zorg voor de hond eenvoudiger maakt. Ze zijn ook klein van formaat, wat handig kan zijn voor oudere mensen die mogelijk moeite hebben met het tillen of beheren van grotere honden.

Hoe gaat de Boston Terriër om met kinderen?

Boston Terriërs staan erom bekend dat ze over het algemeen goed omgaan met kinderen. Ze hebben vaak een vriendelijke en speelse aard, wat hen tot uitstekende metgezellen maakt voor kinderen in gezinnen. Ze kunnen geduldig zijn met kinderen en vinden het vaak leuk om met ze te spelen. Deze honden hebben niet de neiging om agressief te zijn, maar zoals bij elk ras is toezicht altijd belangrijk, vooral bij jonge kinderen, om ervoor te zorgen dat zowel de hond als het kind zich veilig voelt.

Hoe gedraagt de Boston Terriër zich tegenover buren of gasten?

Boston Terriërs hebben vaak een vriendelijke en sociale aard, wat hen meestal tot goede gastheren maakt als het gaat om buren en gasten. Ze kunnen nieuwsgierig zijn en zijn meestal niet agressief tegenover vreemden. Veel Boston Terriërs begroeten gasten enthousiast en willen graag aandacht van hen krijgen.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Boston Terriër?

De Boston Terriër heeft specifieke fysieke kenmerken die hem onderscheiden van andere hondenrassen:

 1. Grootte: Boston Terriërs zijn kleine honden. Mannetjes hebben doorgaans een hoogte van ongeveer 43 cm en wegen tussen de 7-11 kg. Vrouwtjes zijn iets kleiner, met een hoogte van ongeveer 41 cm en een gewicht tussen de 5,4-7,7 kg.
 2. Lichaamsbouw: Ze hebben een compacte en goed gebalanceerde lichaamsbouw. Hun nek is kort, de rug is recht en de borstkas is diep.
 3. Hoofd: De kop van een Boston Terriër is breed met een korte snuit. De schedel is vierkant en de ogen zijn groot, rond en meestal donker van kleur.
 4. Oren: Hun oren zijn klein, rechtopstaand en goed uit elkaar geplaatst.
 5. Vacht: Ze hebben een korte, gladde vacht die glanzend en dicht bij het lichaam ligt. De meest voorkomende kleuren zijn zwart met witte aftekeningen, maar ze kunnen ook gestroomd zijn (een tijgerstreepachtig patroon) met wit.
 6. Staart: De staart is kort en recht, meestal recht afgesneden of natuurlijk kort.
 7. Poten: Hun poten zijn recht en sterk, en de voeten zijn compact met goed gebogen tenen.
 8. Gezichtsuitdrukking: Boston Terriërs staan bekend om hun expressieve gezichtsuitdrukkingen, die vaak vriendelijk en alert zijn.

Dit zijn de essentiële fysieke kenmerken van de Boston Terriër, en ze dragen bij aan het unieke uiterlijk van dit ras.

Hoe voer je een Boston Terriër?

Het voeren van een Boston Terriër vereist aandacht voor hun specifieke behoeften, die afhangen van factoren zoals leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Hier is een basisrichtlijn voor het voeren van een Boston Terriër in Nederland:

 1. Dagelijkse hoeveelheid voer: Over het algemeen heeft een volwassen Boston Terriër ongeveer 25-30 gram hoogwaardig droog hondenvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Dit betekent dat als je hond bijvoorbeeld 8 kg weegt, hij ongeveer 200-240 gram voer per dag zou moeten krijgen.
 2. Maaltijdschema: Verdeel de dagelijkse hoeveelheid voer meestal in twee maaltijden, één 's ochtends en één 's avonds. Dit helpt bij de spijsvertering en voorkomt dat de hond te snel eet.
 3. Kwaliteit van het voer: Kies hoogwaardig hondenvoer dat is afgestemd op de behoeften van kleine rassen. Let op de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat vlees of vis het belangrijkste ingrediënt is, in plaats van vulstoffen zoals maïs of soja.
 4. Gewichtsbeheersing: Boston Terriërs hebben de neiging om gewichtstoename als gevolg van overeten, dus weeg hun voer af en vermijd het geven van te veel traktaties. Houd het gewicht van je hond goed in de gaten en pas de voeding aan als dat nodig is om een gezond gewicht te behouden.
 5. Vers water: Zorg ervoor dat je Boston Terriër altijd toegang heeft tot vers, schoon water. Dit is essentieel voor hun gezondheid en hydratatie.

Hoeveel moet een Boston Terriër puppy eten?

Een Boston Terriër puppy moet worden gevoed volgens zijn leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Hier is een algemene richtlijn voor het voeden van een Boston Terriër puppy in Nederland:

 1. Leeftijd: In de eerste paar weken van het leven drinkt een puppy meestal moedermelk. Naarmate ze ouder worden, kun je beginnen met het introduceren van vast voedsel rond de leeftijd van 4-6 weken. Op dat moment kun je overschakelen op hoogwaardig puppyvoer.
 2. Dagelijkse hoeveelheid: Over het algemeen wordt aanbevolen om een puppy tot 4 maanden oud ongeveer 50-70 gram puppyvoer per kilogram lichaamsgewicht per dag te geven. Bijvoorbeeld, als je Boston Terriër puppy 2 kg weegt, zou hij ongeveer 100-140 gram voer per dag moeten krijgen.
 3. Maaltijdschema: Verdeel de dagelijkse hoeveelheid voer meestal in 3-4 maaltijden per dag voor jonge puppy's. Naarmate ze ouder worden, kun je geleidelijk overschakelen naar 2-3 maaltijden per dag.
 4. Kwaliteit van het voer: Kies puppyvoer van hoge kwaliteit dat speciaal is samengesteld voor kleine rassen. Het voer moet voldoen aan de voedingsbehoeften van groeiende puppy's.
 5. Gewichtsbeheersing: Het is belangrijk om het gewicht van je puppy in de gaten te houden. Pas de hoeveelheid voer aan als je merkt dat je puppy te snel aankomt of te dun wordt. Raadpleeg altijd de aanbevelingen op de verpakking van het voer als richtlijn.
 6. Dieetveranderingen: Als je van plan bent om van puppyvoer over te schakelen naar volwassen hondenvoer, doe dit dan geleidelijk over een periode van ongeveer een week om spijsverteringsproblemen te voorkomen.
 7. Water: Zorg ervoor dat je puppy altijd toegang heeft tot vers, schoon water om gehydrateerd te blijven.

Welke gezondheidstests moet de Boston Terriër ondergaan?

Boston Terriërs zijn gevoelig voor bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen, dus het is belangrijk dat fokkers en eigenaren bepaalde gezondheidstests uitvoeren om ervoor te zorgen dat hun honden gezond zijn. Enkele van de belangrijkste gezondheidstests die worden aanbevolen voor Boston Terriërs zijn:

 1. Patella Luxatie Test: Deze test evalueert of de knieschijf van de hond correct in de groeve past. Patella luxatie is een veelvoorkomend probleem bij kleine rassen zoals Boston Terriërs.
 2. Oogonderzoek: Regelmatige oogonderzoeken door een dierenarts of een gespecialiseerde oogarts kunnen oogproblemen zoals cataract, glaucoom en progressieve retinale atrofie identificeren.
 3. Auscultatie van het Hart: Boston Terriërs kunnen vatbaar zijn voor hartproblemen, dus een auscultatie (luisteren naar het hart met een stethoscoop) kan hartruis of andere afwijkingen opsporen.
 4. Luchtwegproblemen: Vanwege hun platte gezichten (brachycefale kenmerken) kunnen Boston Terriërs ademhalingsproblemen ervaren. Een dierenarts kan ademhalingstests uitvoeren om de ernst van deze problemen te beoordelen.
 5. Genetische tests: Sommige erfelijke aandoeningen, zoals erfelijke cataract en degeneratieve myelopathie, kunnen worden gedetecteerd door genetische tests. Dit kan nuttig zijn voor fokkers om genetische diversiteit te behouden en gezonde nakomelingen te produceren.
 6. Heup- en elleboogonderzoek: Hoewel niet zo vaak voorkomend als bij grotere rassen, kunnen Boston Terriërs heup- en elleboogdysplasie ontwikkelen. Röntgenfoto's kunnen helpen bij het beoordelen van de gewrichtsgezondheid.

Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen van de Boston Terriër?

De Boston Terriër is over het algemeen een gezond ras, maar ze zijn vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder:

 1. Brachycefale luchtwegobstructie: Vanwege hun platte gezichten hebben Boston Terriërs vaak problemen met ademhalen, zoals vernauwde luchtwegen, waardoor ze gevoelig zijn voor oververhitting en snurken.
 2. Patella luxatie: Dit is een veelvoorkomend probleem bij kleine rassen zoals Boston Terriërs, waarbij de knieschijf uit zijn normale positie kan glijden, wat leidt tot kreupelheid.
 3. Oogproblemen: Boston Terriërs kunnen oogproblemen ervaren, waaronder cataract (vertroebeling van de ooglens), glaucoom (verhoogde oogdruk) en progressieve retinale atrofie (verlies van gezichtsvermogen).
 4. Allergieën: Ze zijn gevoelig voor huidaandoeningen en allergieën, wat kan resulteren in jeukende huid, oorontstekingen en huidinfecties.
 5. Obesitas: Door hun aanleg voor overeten en hun minder actieve aard, kunnen Boston Terriërs vatbaar zijn voor obesitas, wat andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
 6. Hernia's: Sommige Boston Terriërs kunnen hernia's ontwikkelen, zoals navelbreuken of rughernia's.
 7. Cardiale problemen: Ze kunnen problemen hebben met het hart, zoals hartruis, dus regelmatige hartonderzoeken zijn belangrijk.
 8. Geboorteafwijkingen: Omdat het een klein ras is, kunnen Boston Terriërs problemen hebben met de geboorte, zoals keizersnedes vanwege de grootte van de pups in verhouding tot de moeder.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Boston Terriër?

Boston Terriërs hebben matige bewegingsbehoeften. Ze zijn actieve honden, maar vanwege hun kleine formaat en platte gezichten zijn ze niet zo energiek als sommige andere rassen. Hier zijn de bewegingsbehoeften van een Boston Terriër:

 1. Dagelijkse wandelingen: Een Boston Terriër heeft dagelijkse wandelingen nodig om te voldoen aan zijn bewegingsbehoeften. Twee korte wandelingen van ongeveer 20-30 minuten per dag zijn meestal voldoende.
 2. Speeltijd: Naast wandelingen houden Boston Terriërs van speeltijd. Dit kunnen korte speelsessies in de achtertuin zijn of binnen in huis met speelgoed.
 3. Mentale stimulatie: Ze hebben ook mentale stimulatie nodig. Interactieve spellen en puzzelspeelgoed kunnen hen bezig houden en hun geest scherp houden.
 4. Gezelschap: Boston Terriërs zijn aanhankelijke honden en houden van gezelschap. Ze gedijen goed wanneer ze betrokken zijn bij de dagelijkse activiteiten van het gezin.
 5. Vermijd overmatige hitte en kou: Vanwege hun platte snuit kunnen Boston Terriërs gevoelig zijn voor extreme temperaturen. Vermijd intensieve lichaamsbeweging bij zeer warm weer en zorg ervoor dat ze warm blijven bij koud weer.
 6. Let op hun gezondheid: Houd rekening met de gezondheidsproblemen van het ras, zoals ademhalingsproblemen. Als je Boston Terriër moeite heeft met ademhalen of tekenen van oververhitting vertoont, stop dan onmiddellijk de activiteit en geef hem voldoende rust.

Wat zijn de voedingsbehoeften van de Boston Terriër?

De voedingsbehoeften van een Boston Terriër variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gewicht, activiteitsniveau en gezondheidstoestand. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de voedingsbehoeften van een Boston Terriër:

 1. Eiwitten: Ze hebben eiwitten nodig voor spieropbouw en -onderhoud. Kies een hondenvoer dat minimaal 20-25% eiwit bevat.
 2. Vetten: Vetten zijn een belangrijke bron van energie. Kies voer met ongeveer 8-15% vet, afhankelijk van de activiteit van je hond.
 3. Koolhydraten: Koolhydraten leveren ook energie. Boston Terriërs doen het goed op voer met ongeveer 30-50% koolhydraten, maar zorg ervoor dat ze niet hoofdzakelijk uit graan bestaan.
 4. Vezels: Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Zoek naar voer met ongeveer 3-5% vezels.
 5. Vitamines en mineralen: Ze hebben essentiële vitamines en mineralen nodig voor een gezonde groei en onderhoud van lichaamsfuncties. Kwalitatief hoogwaardig hondenvoer bevat deze in de juiste verhoudingen.
 6. Portiecontrole: Boston Terriërs zijn gevoelig voor gewichtstoename, dus weeg het voer af en houd de porties in de gaten. Volg de aanbevelingen op de verpakking van het voer en pas de hoeveelheid aan op basis van het gewicht van je hond.

Hoeveel verhaart de Boston Terriër?

De Boston Terriër staat bekend om zijn minimale verharing. Ze hebben een korte vacht die niet veel haar verliest in vergelijking met langharige rassen. Dit maakt hen een goede keuze voor mensen met allergieën of mensen die niet van veel haren in huis houden. Boston Terriërs hebben echter nog steeds een milde verharing, vooral tijdens seizoenswisselingen, dus regelmatig borstelen kan helpen om losse haren te verwijderen en hun vacht gezond te houden.

Hoe vaak moet de vacht van de Boston Terriër verzorgd worden?

Een Boston Terriër heeft geen intensieve verzorging van zijn vacht nodig vanwege zijn korte en gladde vacht. Een wekelijkse borstelbeurt met een zachte borstel is meestal voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Tijdens seizoenswisselingen kan het nuttig zijn om vaker te borstelen om te helpen bij het verwijderen van dode haren.

Hoeveel kwijlt de Boston Terriër?

Boston Terriërs staan doorgaans niet bekend om overmatig kwijlen. In vergelijking met sommige andere hondenrassen die zwaarder kwijlen, zoals Sint Bernards of Bloedhonden, hebben Boston Terriërs meestal een drogere mond.

Wat is de vachtsoort van de Boston Terriër?

De Boston Terriër heeft een korte, gladde en glanzende vacht. Het is een enkele vacht zonder ondervacht. Deze vachtsoort is gemakkelijk te onderhouden en vereist over het algemeen geen intensieve verzorging.

Wat is de vachtlengte van de Boston Terriër?

De vachtlengte van een Boston Terriër is kort. Ze hebben een korte, gladde vacht die dicht bij het lichaam ligt. Deze vacht is niet lang of wollig, maar eerder strak en glanzend.

Wat zijn de sociale eigenschappen van de Boston Terriër?

Boston Terriërs staan bekend om hun sociale en aanhankelijke aard. Ze zijn over het algemeen vriendelijk en genieten van gezelschap. Hier zijn enkele sociale eigenschappen van de Boston Terriër:

 1. Aanhankelijkheid: Boston Terriërs hechten zich sterk aan hun menselijke familieleden en gedijen goed in nauw contact met hen. Ze willen vaak in de buurt zijn en genieten van knuffels en genegenheid.
 2. Vriendelijkheid: Ze zijn over het algemeen vriendelijk tegenover vreemden en kunnen het goed vinden met andere huisdieren, vooral als ze van jongs af aan worden gesocialiseerd.
 3. Speelsheid: Boston Terriërs zijn speelse honden en houden van interactieve spelletjes met hun familieleden.
 4. Waakzaamheid: Hoewel ze meestal vriendelijk zijn, hebben ze ook een waakzaam karakter en kunnen ze hun familie waarschuwen voor onbekende bezoekers.
 5. Gehechtheid: Ze ontwikkelen vaak een sterke band met hun eigenaar en kunnen soms aanhankelijk zijn tot het punt van verlatingsangst. Het is belangrijk om geleidelijk te wennen aan alleen zijn en hen te leren zelfstandig te zijn.
 6. Loyaliteit: Boston Terriërs staan bekend om hun loyaliteit aan hun familie en zullen vaak hun best doen om hun geliefden te plezieren.

Hoe gaat de Boston Terriër om met vreemden?

Boston Terriërs staan over het algemeen bekend als vriendelijke honden tegenover vreemden. Ze hebben vaak een sociaal en gastvrij karakter en hebben de neiging om goed om te gaan met mensen die ze niet kennen. Ze kunnen nieuwsgierig zijn en hebben vaak geen neiging tot agressie ten opzichte van vreemden.

Is de Boston Terriër speels?

Ja, de Boston Terriër staat bekend om zijn speelse karakter. Ze zijn vaak actieve en speelse honden die genieten van interactieve spelletjes met hun eigenaar. Ze hebben doorgaans veel energie en vinden het leuk om te rennen, spelen met speelgoed en betrokken te zijn bij activiteiten met hun familieleden. Spelen is een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine en draagt bij aan hun algehele welzijn. Het kan ook helpen om hun geest bezig te houden en hen gelukkig en tevreden te houden.

Zijn Boston Terriër honden beschermend?

Boston Terriërs staan bekend om hun waakzaamheid en kunnen soms beschermend gedrag vertonen ten opzichte van hun eigenaar en gezin. Hoewel ze over het algemeen vriendelijk zijn tegenover vreemden, kunnen ze alert zijn op onbekende mensen of situaties en hun familie waarschuwen als ze iets ongewoons opmerken. Dit waakzame gedrag kan variëren van hond tot hond, en sommige Boston Terriërs zijn alerter dan andere.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Boston Terriër?

De Boston Terriër staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en doet het over het algemeen goed in verschillende levensomstandigheden. Hier zijn enkele aspecten van hun aanpassingsvermogen:

 1. Leefomgeving: Boston Terriërs zijn aanpasbaar aan verschillende leefomgevingen. Ze voelen zich comfortabel in zowel appartementen als huizen met een tuin, zolang ze voldoende beweging en aandacht krijgen.
 2. Gezinssamenstelling: Ze passen zich goed aan verschillende gezinssamenstellingen aan, of je nu alleenstaand bent, een stel of een gezin met kinderen hebt.
 3. Andere huisdieren: Met de juiste socialisatie kunnen Boston Terriërs goed omgaan met andere huisdieren, waaronder honden en katten.
 4. Activiteitsniveau: Hoewel ze graag spelen, hebben ze geen extreem hoog activiteitsniveau, waardoor ze aanpasbaar zijn aan zowel actieve als minder actieve eigenaren.
 5. Klimaat: Ze kunnen zich aanpassen aan verschillende klimaten, maar vanwege hun gevoeligheid voor extreme temperaturen is het belangrijk om ze te beschermen tegen oververhitting in warm weer en ervoor te zorgen dat ze warm blijven in koud weer.

Wat zijn de karaktertrekken van de Boston Terriër?

Boston Terriërs hebben verschillende karaktertrekken die hun persoonlijkheid definiëren. Hier zijn enkele van de belangrijkste karaktertrekken van de Boston Terriër:

 1. Vriendelijkheid: Boston Terriërs staan bekend om hun vriendelijke aard. Ze zijn vaak dol op mensen en andere huisdieren, en ze genieten van sociaal contact.
 2. Aanhankelijkheid: Deze honden hechten zich sterk aan hun gezin en houden ervan om bij hun eigenaar te zijn. Ze willen vaak dicht bij hun mensen zijn en genieten van knuffels en genegenheid.
 3. Intelligentie: Boston Terriërs zijn over het algemeen slimme honden. Ze kunnen snel leren en reageren goed op training.
 4. Speelsheid: Ze zijn speels van aard en genieten van interactieve spelletjes en speeltijd met hun familieleden.
 5. Waakzaamheid: Boston Terriërs hebben een waakzaam karakter en kunnen hun familie waarschuwen voor onbekende geluiden of bezoekers. Ze zijn goede waakhonden, hoewel ze meestal vriendelijk blijven tegenover vreemden.
 6. Energiek: Ze hebben doorgaans redelijk wat energie en genieten van korte actieve periodes, zoals spelen en wandelen.
 7. Loyaliteit: Boston Terriërs ontwikkelen vaak een sterke band met hun eigenaar en zijn loyaal aan hun gezin.
 8. Sociaal: Ze gedijen goed in sociale situaties en houden van interactie met mensen en andere huisdieren.
 9. Aanpasbaarheid: Over het algemeen zijn ze aanpasbaar aan verschillende levensomstandigheden en gezinssamenstellingen.
 10. Grappig en expressief: Ze hebben vaak een komische kant en kunnen grappige gezichtsuitdrukkingen hebben, waardoor ze geliefde metgezellen zijn voor veel eigenaren.

Kan een Boston Terriër gevaarlijk zijn?

Over het algemeen staan Boston Terriërs niet bekend als gevaarlijke honden. Ze hebben meestal een vriendelijke en aanhankelijke aard.

Valt de Boston Terriër ooit aan?

Over het algemeen staan Boston Terriërs niet bekend om agressief gedrag of aanvallen. Ze hebben meestal een vriendelijke en aanhankelijke aard en zijn niet geneigd tot agressie ten opzichte van mensen of andere dieren.

Kan een Boston Terriër mensen doden?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat een Boston Terriër of enig ander klein ras zoals deze in staat zou zijn om een mens dodelijk te verwonden of te doden. De fysieke grootte en kracht van een Boston Terriër zijn niet voldoende om aanzienlijke schade toe te brengen aan een mens.

Kan de Boston Terriër er goed tegen om alleen gelaten te worden?

Boston Terriërs kunnen meestal goed omgaan met korte periodes van alleen zijn, maar ze zijn over het algemeen aanhankelijke honden die de voorkeur geven aan het gezelschap van hun eigenaar. Ze kunnen verlatingsangst ontwikkelen als ze te lang en te vaak alleen worden gelaten.

Het is belangrijk om je Boston Terriër geleidelijk te laten wennen aan alleen zijn, vooral als het een puppy is. Begin met korte periodes en verleng deze geleidelijk naarmate de hond ouder wordt. Zorg ervoor dat je de hond voldoende speelgoed en verrijking geeft om bezig te blijven tijdens je afwezigheid.

Kan ik mijn Boston Terriër thuis laten?

Ja, je kunt je Boston Terriër thuis laten, maar het is belangrijk om enkele overwegingen in gedachten te houden:

 1. Duur van afwezigheid: Boston Terriërs kunnen over het algemeen korte periodes van alleen zijn verdragen. Dit kan variëren van enkele uren tot een halve dag, afhankelijk van de leeftijd en training van de hond.
 2. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je de hond voorbereidt op alleen zijn door geleidelijk de duur van de afwezigheid op te bouwen. Begin met korte periodes en verleng deze na verloop van tijd.
 3. Veilige omgeving: Zorg ervoor dat de omgeving waarin je de hond achterlaat veilig is en vrij van potentiële gevaren. Verwijder giftige stoffen, kauwbaar materiaal en andere risico's.
 4. Comfortabele ruimte: Creëer een comfortabele ruimte voor de hond waar hij zich op zijn gemak voelt. Dit kan een bench, een bepaalde kamer of een specifieke plek in huis zijn.
 5. Voldoende verrijking: Zorg voor voldoende speelgoed en verrijking om de hond bezig te houden en te voorkomen dat hij zich gaat vervelen.
 6. Uitlaatmogelijkheid: Zorg ervoor dat de hond voorafgaand aan je afwezigheid voldoende lichaamsbeweging heeft gehad en een kans heeft gehad om naar buiten te gaan om zijn behoeften te doen.
 7. Water en voedsel: Zorg ervoor dat de hond toegang heeft tot vers water en overweeg de maaltijden zo te plannen dat ze buiten je afwezigheid vallen.
 8. Training en socialisatie: Een goed getrainde en goed gesocialiseerde Boston Terriër is vaak beter voorbereid op alleen zijn en kan zich meer op zijn gemak voelen in verschillende situaties.

Kan de Boston Terriër 8 uur alleen gelaten worden?

Het is niet ideaal om een Boston Terriër gedurende 8 opeenvolgende uren alleen te laten. Boston Terriërs zijn over het algemeen aanhankelijke honden die de voorkeur geven aan gezelschap en interactie met hun eigenaar. Als je van plan bent om 8 uur van huis weg te zijn, zijn hier enkele belangrijke overwegingen:

 1. Voorbereiding: Als je van plan bent om je Boston Terriër voor een langere periode alleen te laten, moet je de hond voorbereiden op deze afwezigheid door geleidelijk de duur van het alleen zijn op te bouwen.
 2. Tussendoor pauzes: Probeer indien mogelijk tussendoor pauzes te regelen, zoals een uitlaatbeurt halverwege de dag, of vraag iemand om even langs te komen om de hond uit te laten en wat tijd door te brengen met hem.
 3. Comfortabele ruimte: Zorg ervoor dat de hond een comfortabele en veilige plek heeft om te verblijven terwijl je weg bent. Dit kan een bench, een bepaalde kamer of een andere aangewezen ruimte zijn.
 4. Verrijking: Laat voldoende speelgoed en verrijking achter om de hond bezig te houden en verveling te voorkomen.
 5. Voedsel en water: Zorg ervoor dat de hond toegang heeft tot vers water en overweeg de maaltijden zo te plannen dat ze buiten je afwezigheid vallen.
 6. Training en socialisatie: Een goed getrainde en goed gesocialiseerde hond is vaak beter voorbereid op alleen zijn en kan zich meer op zijn gemak voelen in verschillende situaties.

Hoe train je een Boston Terriër?

Het trainen van een Boston Terriër vereist geduld, consistentie en positieve methoden. Hier zijn enkele stappen om een Boston Terriër effectief te trainen:

 1. Begrijp de raskenmerken: Leer de specifieke eigenschappen en kenmerken van de Boston Terriër. Begrijp dat ze over het algemeen intelligent en leergierig zijn, maar soms eigenwijs kunnen zijn.
 2. Socialisatie: Begin vroeg met socialisatie. Laat je pup wennen aan verschillende mensen, dieren, omgevingen en situaties. Dit helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het voorkomen van angstig gedrag.
 3. Basiscommando's: Leer eenvoudige basiscommando's zoals "zit", "lig", "blijf" en "kom hier". Beloon je hond met traktaties en lof wanneer hij deze commando's goed uitvoert.
 4. Positieve versterking: Gebruik positieve versterkingstechnieken zoals beloningen en lof om goed gedrag te bevorderen. Vermijd strafmethoden, omdat deze bij Boston Terriërs vaak niet effectief zijn en hun aanhankelijkheid kan schaden.
 5. Korte sessies: Houd trainingsessies kort en frequent, bij voorkeur meerdere keren per dag. Boston Terriërs hebben vaak een kortere aandachtsspanne, dus houd de training interessant en leuk.
 6. Consistentie: Wees consistent in je commando's en beloningen. Gebruik dezelfde woorden en gebaren elke keer dat je een commando geeft.
 7. Geduld: Wees geduldig en begripvol. Boston Terriërs kunnen eigenwijs zijn, dus het kan even duren voordat ze een nieuw commando volledig begrijpen.
 8. Puppycursus: Overweeg om je Boston Terriër in te schrijven voor een puppycursus waar professionele trainers je kunnen begeleiden bij de training.
 9. Leibandtraining: Leer je hond netjes aan de lijn te lopen. Gebruik positieve versterking om gewenst gedrag tijdens het wandelen te belonen.
 10. Blijf consequent: Houd de training gedurende het hele leven van je Boston Terriër vol. Onderhoudstraining is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gehoorzaam blijven.

Hoe vaak blaft een Boston Terriër?

De neiging van een Boston Terriër om te blaffen kan variëren van hond tot hond, maar over het algemeen staan ze bekend als geen buitengewoon blaffend ras. Ze zijn niet van nature overdreven vocaal zoals sommige andere rassen.

Boston Terriërs kunnen echter blaffen om verschillende redenen, waaronder:

 1. Waakzaamheid: Ze kunnen blaffen om hun eigenaar te waarschuwen voor onbekende geluiden of bezoekers, wat hen tot goede waakhonden maakt.
 2. Spel: Tijdens het spelen kunnen Boston Terriërs geluid maken, waaronder blaffen, als een vorm van opwinding.
 3. Communicatie: Ze kunnen blaffen om te communiceren met andere honden of om aandacht te vragen.
 4. Verveling: Als ze zich vervelen of ondergestimuleerd voelen, kunnen Boston Terriërs gaan blaffen uit frustratie.
 5. Angst of ongemak: In sommige situaties kunnen Boston Terriërs blaffen als reactie op angst, ongemak of stress.

Wat is de behoefte aan mentale stimulatie van een Boston Terriër?

Boston Terriërs hebben een behoefte aan mentale stimulatie omdat ze intelligente honden zijn. Hoewel ze misschien klein van formaat zijn, hebben ze een actieve geest die gestimuleerd moet worden om verveling en gedragsproblemen te voorkomen.

Hier zijn enkele manieren om de mentale stimulatiebehoefte van een Boston Terriër te vervullen:

 1. Puzzels en speelgoed: Gebruik interactief speelgoed en puzzels die de hond uitdagen om beloningen te verdienen door problemen op te lossen. Dit houdt hun geest bezig en vermaakt ze.
 2. Training: Leer je hond nieuwe commando's en trucs. Boston Terriërs reageren goed op positieve training en vinden het leuk om te leren.
 3. Snuffelspellen: Verstop traktaties of speelgoed en moedig je hond aan om ze te vinden door te ruiken en te zoeken.
 4. Wandelingen en verkenning: Neem je hond mee op wandelingen en verken nieuwe gebieden. Dit geeft hen de kans om nieuwe geuren en omgevingen te ontdekken.
 5. Hersenwerk: Overweeg om je Boston Terriër deel te laten nemen aan hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid of speurwerk, die fysieke en mentale uitdaging bieden.
 6. Variatie in routine: Verander regelmatig de dagelijkse routine van je hond om hen te prikkelen met nieuwe ervaringen.
 7. Denkspellen: Investeer in denkspellen en uitdagingen die speciaal zijn ontworpen om de mentale capaciteit van honden te stimuleren.

Wat zijn de rasstandaarden van de Boston Terriër?

Hier zijn de belangrijkste rasstandaarden voor de Boston Terriër:

Grootte:

 • Mannelijke Boston Terriërs hebben een ideale hoogte van ongeveer 43 tot 48 centimeter op de schouder.
 • Vrouwelijke Boston Terriërs hebben een ideale hoogte van ongeveer 40 tot 45 centimeter op de schouder.

Gewicht:

 • Het ideale gewicht varieert, maar meestal wegen mannelijke Boston Terriërs tussen de 7 en 11 kilogram.
 • Vrouwelijke Boston Terriërs wegen meestal tussen de 6 en 9 kilogram.

Uiterlijk:

 • De Boston Terriër is een compacte hond met een vierkante lichaamsbouw en een kort, recht, fijn vacht.
 • De kop is vierkant, met een korte, brede schedel en een korte snuit.
 • De ogen zijn rond, groot en donker van kleur.
 • De oren zijn rechtopstaand en staan dicht bij elkaar.
 • De staart is kort en recht of licht gebogen.

Vacht:

 • De vacht van een Boston Terriër is kort, glad en glanzend.
 • De kleur is meestal zwart met witte aftekeningen, maar kan ook gestroomd (zwart met fijne donkere strepen) met wit zijn.

Beweging:

 • Boston Terriërs hebben een vlotte en actieve gang. Ze moeten vrij bewegen en goed uitgebalanceerd zijn.

Karakter:

 • Ze staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke, intelligente en speelse karaktertrekken.
 • Ze zijn alert, maar over het algemeen vriendelijk tegenover vreemden.

Dit zijn de algemene rasstandaarden voor de Boston Terriër zoals erkend door verschillende kennelclubs en rasverenigingen.

Wat is de algemene informatie over de Boston Terriër?

De Boston Terriër, ook wel de "American Gentleman" genoemd vanwege zijn charmante uitstraling, is een klein ras met een uniek uiterlijk en persoonlijkheid. Hier is algemene informatie over de Boston Terriër:

Grootte:

 • Mannelijke Boston Terriërs hebben meestal een hoogte van ongeveer 43 tot 48 centimeter op de schouder.
 • Vrouwelijke Boston Terriërs zijn doorgaans iets kleiner, met een hoogte van ongeveer 40 tot 45 centimeter op de schouder.

Gewicht:

 • Mannelijke Boston Terriërs wegen meestal tussen de 7 en 11 kilogram.
 • Vrouwelijke Boston Terriërs hebben meestal een gewicht tussen de 6 en 9 kilogram.

Uiterlijk:

 • De Boston Terriër heeft een compacte, vierkante lichaamsbouw met een korte, rechte vacht.
 • Ze hebben een kenmerkende witte vacht met zwarte aftekeningen, hoewel sommige ook gestroomd kunnen zijn (zwart met fijne donkere strepen).
 • De kop is vierkant met een korte, brede schedel en een korte snuit.
 • Hun ogen zijn groot en rond, meestal donker van kleur, en hun oren staan rechtop.
 • De staart is kort en recht of licht gebogen.

Karakter:

 • Boston Terriërs staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke, en intelligente karakter.
 • Ze zijn speels en houden van interactie met hun gezin.
 • Deze honden hebben vaak een grappige kant en kunnen expressieve gezichtsuitdrukkingen hebben.

Levensverwachting:

 • Boston Terriërs hebben over het algemeen een levensverwachting van 11 tot 15 jaar.

Oorsprong:

 • De Boston Terriër is ontstaan in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw en is het resultaat van kruisingen tussen Bulldogs en terriërrassen.

Gezondheid:

 • Net als alle rassen kunnen Boston Terriërs vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder ademhalingsproblemen en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatige gezondheidscontroles bij de dierenarts uit te voeren.

Kortom, de Boston Terriër is een charmante en aanhankelijke metgezel met een herkenbaar uiterlijk. Ze zijn geschikt voor zowel individuen als gezinnen en gedijen goed in diverse leefomstandigheden. Het zijn intelligente honden die genieten van interactie met hun eigenaren en graag deel uitmaken van het gezinsleven.

Waar kun je een Boston Terriër kopen of adopteren?

Je kunt een Boston Terriër kopen of adopteren bij de volgende bronnen:

Fokkers:

 • Zoek naar erkende fokkers die gespecialiseerd zijn in Boston Terriërs. Het is belangrijk om met verantwoorde fokkers te werken die de gezondheid en het welzijn van de honden hoog in het vaandel hebben staan. Vraag om referenties en informatie over de gezondheid van de ouders.

Dierenasiels en reddingsorganisaties:

 • Overweeg om een Boston Terriër te adopteren vanuit een dierenasiel, opvangcentrum of reddingsorganisatie. Veel Boston Terriërs wachten op een liefdevol thuis en adoptie is een geweldige manier om een hond in nood te helpen.

Online platforms:

 • Er zijn online platforms en websites waar mensen Boston Terriërs en andere honden aanbieden ter adoptie of verkoop. Wees voorzichtig en doe grondig onderzoek om ervoor te zorgen dat je met betrouwbare verkopers of adoptieorganisaties te maken hebt.

Rasvereniging:

Dierenartsen en dierenklinieken:

 • Dierenartsen en dierenklinieken kunnen informatie hebben over Boston Terriërs die op zoek zijn naar nieuwe huizen.

Welke reddingsclubs is er voor de Boston Terriër?

Er zijn verschillende reddingsorganisaties en clubs die zich inzetten voor het redden en herplaatsen van Boston Terriërs in Nederland. Enkele van deze reddingsclubs zijn:

 • Facebook-groep Terriërs Adoptie:
  • Deze facebook-groep is specifiek gericht op het herplaatsen van Terriërs in Nederland.
 • Stichting Honden zonder Toekomst:
  • Deze stichting richt zich op de herplaatsing van verschillende hondenrassen, waaronder Boston Terriërs. Ze hebben een website waar je kunt kijken welke Boston Terriërs momenteel beschikbaar zijn voor adoptie.
 • Andere algemene dierenreddingsorganisaties:
  • Naast specifieke Boston Terriër reddingsclubs, kun je ook overwegen om contact op te nemen met algemene dierenreddingsorganisaties in Nederland. Ze kunnen soms Boston Terriërs hebben die een nieuw thuis zoeken.

Wat is de geschiedenis van de Boston Terriër?

De geschiedenis van de Boston Terriër is interessant en begint in de Verenigde Staten in de 19e eeuw. Hier zijn de belangrijkste punten van hun geschiedenis:

 1. Oorsprong: De Boston Terriër is een van de weinige hondenrassen die oorspronkelijk in de Verenigde Staten zijn ontstaan. Ze zijn het resultaat van kruisingen tussen Bulldogs (nu uitgestorven) en terriërs, zoals de White English Terrier. Deze kruisingen begonnen rond 1865 in Boston, Massachusetts, en leidden tot wat bekend werd als de "American Gentleman."
 2. Breednaam: In de beginjaren werden Boston Terriërs bekend als "Round Heads" vanwege hun ronde schedels. Later werd de naam veranderd in "Boston Terriër" als eerbetoon aan de stad waar ze voor het eerst werden gefokt.
 3. Doel: Boston Terriërs werden oorspronkelijk gefokt voor vechtsporten, maar toen deze praktijken werden verboden, evolueerde hun rol tot metgezelshonden. Ze werden al snel gewaardeerd om hun charmante en intelligente karakter.
 4. Rasstandaarden: In 1893 werd de Boston Terriër officieel erkend door de American Kennel Club (AKC) als een nieuw ras. Rasstandaarden werden ontwikkeld om hun uiterlijk en temperament te beschrijven.
 5. Populariteit: Boston Terriërs werden snel populair in de Verenigde Staten vanwege hun compacte formaat, vriendelijke aard en geschiktheid als gezelschapshonden. Ze werden ook bekend als de "American Gentleman" vanwege hun nette en charmante voorkomen.
 6. Heden: Vandaag de dag zijn Boston Terriërs nog steeds geliefd om hun vriendelijke karakter en zijn ze populair als huisdieren over de hele wereld. Ze zijn bekend om hun kenmerkende zwart-witte of gestroomde vacht en sprekende expressieve ogen.

Kortom, de Boston Terriër heeft een unieke geschiedenis als een inheems Amerikaans ras dat is geëvolueerd van vechthond tot geliefde metgezel. Ze hebben hun plaats verdiend als een van de meest populaire kleine hondenrassen in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een Boston Terriër?

De gemiddelde onderhoudskosten voor een Boston Terriër kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gezondheid van de hond en de plaatselijke kosten voor dierenzorg. Hier is een geschatte breakdown van de jaarlijkse kosten:

 1. Voeding: Hoogwaardig hondenvoer kan variëren in prijs, maar reken op ongeveer €300 tot €500 per jaar, afhankelijk van het merk en de voedingsbehoeften van je Boston Terriër.
 2. Dierenartszorg: Dit omvat jaarlijkse controles, vaccinaties, preventieve medicijnen tegen parasieten en eventuele onverwachte medische kosten. Reken op ongeveer €300 tot €600 per jaar, afhankelijk van de gezondheid van je hond.
 3. Verzekering: Het is sterk aanbevolen om een huisdierenverzekering af te sluiten om onverwachte medische kosten te dekken. De premies variëren, maar verwacht ongeveer €150 tot €350 per jaar.
 4. Grooming: Boston Terriërs hebben geen uitgebreide verzorging nodig vanwege hun korte vacht, maar er kunnen kosten zijn voor basisverzorging en nagelknippen. Reken op ongeveer €50 tot €100 per jaar.
 5. Training en speelgoed: Training en speelgoed zijn belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van je hond. Budgetteer ongeveer €100 tot €200 per jaar voor training en speelgoed.
 6. Voedingssupplementen en traktaties: Deze kosten kunnen variëren, maar reken op ongeveer €50 tot €100 per jaar.
 7. Overige kosten: Dit omvat zaken als hondenriemen, halsbanden, kommen en andere accessoires. Reken op ongeveer €50 tot €100 per jaar.

Totaal per jaar: Ongeveer €950 tot €1.800.

Hoe kies je een goede naam voor je Boston Terriër?

Er zijn geen officieel erkende verschillende soorten Boston Terriërs binnen het ras. Boston Terriërs behoren tot een enkel ras met gestandaardiseerde rasstandaarden die hun uiterlijk en karakter beschrijven. De meest voorkomende verschillen die je bij Boston Terriërs zult tegenkomen, hebben te maken met hun vacht- en kleurpatronen. Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen Boston Terriërs op basis van hun kleur:

 1. Zwarte Boston Terriër: Dit is het meest voorkomende kleurtype. Ze hebben een zwarte vacht met witte aftekeningen op hun gezicht, borst, buik, benen en staart. Hun witte markeringen kunnen verschillende patronen hebben, zoals een witte bles op het gezicht of witte kousen op de poten.
 2. Gestroomde Boston Terriër: Dit type heeft een vacht met gestroomde patronen, wat betekent dat ze zwart zijn met fijne donkere strepen die lijken op tijgerstrepen. Ze hebben ook witte aftekeningen op dezelfde plaatsen als de zwarte Boston Terriërs.

Wat zijn de verschillende soorten Boston Terriër?

Het kiezen van een goede naam voor je Boston Terriër kan een leuke en persoonlijke beslissing zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte naam voor je hond:

 1. Karaktereigenschappen: Overweeg de persoonlijkheid en eigenschappen van je Boston Terriër. Heeft hij een speelse aard, is hij rustig of juist energiek? Een naam die zijn karakter weerspiegelt, kan goed bij hem passen.
 2. Uiterlijk: Kijk naar het uiterlijk van je Boston Terriër. Zijn er opvallende kenmerken of kleuren die je in zijn naam kunt verwerken? Bijvoorbeeld, als hij een opvallende zwarte vlek heeft, kun je overwegen om hem "Shadow" te noemen.
 3. Betekenis: Denk aan namen die een speciale betekenis hebben voor jou of je gezin. Dit kan iets zijn dat je herinnert aan een geliefd persoon, een plaats of een ervaring.
 4. Geluid: Luister naar de klank van de naam. Sommige namen klinken vriendelijker en zijn gemakkelijker te roepen dan andere. Kies een naam die duidelijk en gemakkelijk uit te spreken is.
 5. Lengte: Korte namen met één of twee lettergrepen zijn vaak effectiever bij het roepen van je hond. Ze zijn gemakkelijker te onthouden en sneller uit te spreken.
 6. Uniciteit: Overweeg hoe vaak de naam voorkomt bij andere honden in je buurt of kennissenkring. Een unieke naam kan helpen om verwarring te voorkomen.
 7. Oefen met de naam: Probeer de naam een paar keer uit om te zien hoe je Boston Terriër erop reageert. Sommige namen kunnen zijn aandacht trekken en hem laten reageren.
 8. Wees creatief: Laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt inspiratie halen uit boeken, films, hobby's, of zelfs grappige woordspelingen.
 9. Vermijd verwarrende namen: Kies geen naam die klinkt als een veelvoorkomend commando, zoals "zit" of "blijf," om verwarring tijdens de training te voorkomen.
 10. Groeimogelijkheid: Houd er rekening mee dat je Boston Terriër zal groeien, dus kies een naam die hem zowel als puppy als volwassene past.

Welke hondenrassen lijken op de Boston Terriër?

Hondenrassen die qua uiterlijk en temperament enigszins lijken op de Boston Terriër zijn onder andere:

 1. Franse Bulldog: Franse Bulldogs hebben vergelijkbare gelaatstrekken, waaronder een korte snuit en grote, expressieve ogen. Ze zijn ook klein van formaat en hebben vergelijkbare eigenschappen, zoals vriendelijkheid en speelsheid.
 2. Engelse Bulldog: Engelse Bulldogs hebben ook een korte snuit en zijn compact van formaat. Ze delen een vergelijkbaar rustig en aanhankelijk temperament met Boston Terriërs.
 3. Mopshond: Mopshonden zijn kleine honden met een ronde kop, korte snuit en rimpels op hun gezicht. Ze hebben dezelfde schattige uitstraling als Boston Terriërs en staan bekend om hun vriendelijke karakter.
 4. Cavalier King Charles Spaniël: Hoewel iets groter dan Boston Terriërs, hebben Cavalier King Charles Spaniëls vergelijkbare vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheden. Ze hebben ook mooie, expressieve ogen.
 5. Chihuahua: Chihuahua's zijn zeer kleine honden met grote ogen en oren, en ze kunnen een vergelijkbaar aanhankelijk gedrag vertonen als Boston Terriërs. Ze zijn echter vaak wat waakzamer.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant