boxer-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Boxer Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
Laatste update: 1 juni 2023

De Boxer is makkelijk te herkennen aan zijn karakteristieke expressie en vierkante kaak. Het is een grote hond die tot wel 32 kg of meer kan wegen, hoewel teven doorgaans wat kleiner zijn dan reuen. Zijn korte vacht is gemakkelijk te verzorgen en vergt weinig onderhoud.

De Boxer is een van de meest geliefde hondenrassen in Amerika, en dit is niet verrassend gezien zijn vrolijke en toegewijde karakter. Hij ontwikkelt een sterke band met zijn eigenaren. Goed gefokte en gesocialiseerde Boxers zijn vriendelijk tegenover kinderen en bekenden, maar blijven waakzaam en alert in de aanwezigheid van vreemden. Hij geniet altijd van wandelingen, spelletjes en quality time op de bank met zijn baasjes.

Van oorsprong worden Boxers beschouwd als werkhonden. Ze behoorden tot de eerste rassen die als politiehonden werden ingezet. Ondanks hun rol als gezelschapshond en waakhond zijn ze ook succesvol geweest als geleidehonden. Hun voornaamste reputatie ligt echter bij hun trouwe en liefdevolle aard ten opzichte van families, waarbij ze een bijzondere genegenheid voor kinderen tonen.

Boxers hebben een schofthoogte van 53 tot 61 centimeter en een gemiddeld gewicht van 25 tot 32 kg. Vrouwelijke Boxers krijgen gemiddeld een nest van 6 pups per jaar. De levensverwachting van Boxers ligt tussen de 10 en 12 jaar. Ze worden ook wel Duitse Boxers genoemd.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Boxer?

De Boxer is een opvallend hondenras met specifieke kenmerken en eigenschappen:

Raskenmerken:

 • Uiterlijk: De Boxer heeft een stevig, gespierd lichaam met een vierkante bouw. Het ras heeft een karakteristieke korte snuit en een prominente vierkante kaak.
 • Vacht: De vacht is kort, dicht en glanzend. Boxers hebben meestal een effen kleur, zoals gestroomd (gestreept) of effen geelbruin.
 • Staart: De staart van een Boxer is vaak natuurlijk kort, of het kan worden gecoupeerd.
 • Hoofd: Het hoofd is krachtig en heeft een duidelijke stop (overgang tussen voorhoofd en neus).

Eigenschappen:

 • Temperament: Boxers zijn enthousiast, speels en levendig. Ze hebben een vriendelijke en vrolijke aard en kunnen sterk gehecht raken aan hun gezin.
 • Loyaliteit: Boxers vormen sterke banden met hun eigenaren en zijn vaak zeer toegewijd aan hun gezin.
 • Kinderliefde: Boxers hebben meestal een uitstekende verhouding met kinderen en kunnen geduldig en beschermend zijn.
 • Waakzaamheid: Ze zijn waakzaam en zullen hun familie beschermen als ze zich bedreigd voelen.
 • Intelligentie: Boxers zijn intelligent en kunnen snel leren, maar kunnen soms koppig zijn, wat consequente training vereist.
 • Energiek: Dit ras heeft een behoorlijke hoeveelheid energie en heeft dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.
 • Sociaal: Goed gesocialiseerde Boxers kunnen goed omgaan met andere honden en dieren, maar vroege en juiste socialisatie is essentieel.
 • Gezondheidszorg: Vanwege hun kortere snuit kunnen Boxers gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen. Ze vereisen regelmatige veterinaire zorg en aandacht voor hun gezondheid.

Hoe gaat de Boxer om met de familie?

Met hun gespierde bouw en donkere ogen zien Boxers er stoer en serieus uit. Maar laat je niet voor de gek houden. Hun vermogen om veel grappen te maken is een van de sterkste punten van de Boxer en maakt hem tot een populaire gezinshond. In hun kern zijn ze als kinderen in een hondenlichaam, wat misschien verklaart waarom Boxers en kinderen zo goed met elkaar kunnen opschieten. Hun komische acties zorgen er altijd voor dat je glimlacht.

Je kunt ze vaak betrappen op het naar voren strekken van hun achterpoten in de menselijke zitpositie en het terugrollen in een luie-hondenhouding. Ze hebben ook de neiging om te friemelen en te blijven zitten om natte kusjes te geven. Als je droomhond atletisch en aanhankelijk is, dan is de Boxer precies goed voor je gezin. Boxers zijn grote honden met een grote dosis kattenkwaad in hun aard. Je moet gevoel voor humor hebben om met hem te leven.

Boxers worden vaak beschreven als meer mens dan hond, en ze staan bekend als zeer gevoelig. Ze voelen je stemming aan en handelen daarnaar. Als je down bent, kun je een natte kus krijgen, of je Boxer kan je gewoon uitnodigen om te knuffelen om je beter te voelen. Ze werken de klok rond om hun mensen te behagen en te beschermen, maar hun verlangen om te behagen betekent dat hun gevoelens gekwetst kunnen worden, en dat is wanneer je die droevige puppy-ogen ziet.

Boxers houden van hun familie, en na een lange werkdag vind je je Duitse Boxer liggend aan je voeten voor de open haard. Of, als hij bijzonder knuffelig is, tussen zijn meester en de andere aanwezigen. De uitbundige, speelse en gevoelige Boxer heeft veel beweging en training nodig. Maar de extra inspanning is de moeite waard dankzij hun goede karakter en charmante persoonlijkheden.

Hoe gaat de Boxer om met andere honden?

Boxers kunnen vriendelijk zijn tegen huisdieren waarmee ze samenleven, maar kunnen agressief zijn tegen vreemde honden. Boxers moeten van jongs af aan worden gesocialiseerd om zachtaardig te zijn met andere honden en huisdieren. Als je in een huishouden met meerdere huisdieren woont, moet je ervoor zorgen dat alle dieren goed met elkaar kunnen opschieten voordat je voor een Boxer kiest. Zolang de Boxer als pup is gesocialiseerd, kan hij met de meeste andere huisdieren overweg.

Hoe is de Boxer bij oudere mensen?

Duitse Boxers schieten goed op met oudere mensen; deze honden komen echter nooit tot rust. Ze springen graag op banken, bedden en hun eigenaars. Hun energieniveau kan overweldigend zijn. Boxers hebben dagelijks 60 tot 90 minuten stevige lichaamsbeweging nodig. Bovendien brengt de Duitse Boxer het grootste deel van de dag buiten door, en als hij opgesloten zit in een flat, kan hij uit verveling destructief gedrag vertonen. Senioren die een grote tuin hebben, kunnen een Duitse Boxer nemen en een hondenuitlaatservice inhuren voor de lange dagelijkse wandelingen.

Hoe zijn Boxers met kinderen?

Duitse Boxers zijn aanhankelijk en liefdevol met gezinsleden van alle leeftijden. Ze schieten goed op met kinderen die oud genoeg zijn om te weten hoe ze met honden moeten omgaan. Onder toezicht van een volwassene zouden kinderen van alle leeftijden echter veilig van de familie Boxer moeten kunnen genieten.

Ouders moeten altijd toezicht houden op honden in de buurt van kleine kinderen. Zo kan de hond je kinderen leren kennen en leren dat ze oké zijn. Het is ook nuttig om je jonge Boxer mee naar huis te nemen als je kinderen heeft, zodat de hond met kinderen kan opgroeien.

Hoe vroeger je je Duitse Boxer socialiseert met kinderen, hoe beter hij later met kinderen zal omgaan. Als je een Duitse Boxer krijgt voordat je kinderen krijgt, moet je hem leren hoe hij zich moet gedragen tegenover kleinere kinderen en baby's, zodat hij voorbereid is als je een gezin sticht. Ook moeten ouders hun kinderen van jongs af aan leren respectvol met honden om te gaan.

Hoe gedragen Boxers zich bij buren of gasten?

Hoewel Duitse Boxers zeer knuffelig en aanhankelijk zijn, tonen ze dit niet bij vreemden. Ze zijn wantrouwig tegenover mensen die ze niet kennen en het kan even duren voor ze vrienden worden met vreemden.

Natuurlijk zal je Duitse Boxer iedereen accepteren aan wie je hem voorstelt, en buren en gasten die vaak op bezoek komen zullen na verloop van tijd als familieleden worden behandeld. Zij zullen echter niet onmiddellijk vriendelijk zijn, maar gereserveerd blijven tegenover vreemden en bekenden totdat zij hen niet langer als een bedreiging zien.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Boxer?

De Boxer heeft de volgende fysieke kenmerken:

 1. Bouw: De Boxer heeft een compacte en gespierde bouw met een vierkante lichaamsverhouding, wat betekent dat zijn lichaam bijna even lang is als zijn schofthoogte.
 2. Hoofd: Het hoofd van een Boxer is krachtig en in verhouding met zijn lichaam. Het heeft een duidelijke en diepe stop, de overgang tussen het voorhoofd en de neus.
 3. Snuit: De snuit van een Boxer is kort en krachtig, maar niet overdreven plat zoals bij sommige andere kortsnuitige rassen.
 4. Kaak: De Boxer staat bekend om zijn sterke en vierkante kaak. Dit geeft hem zijn karakteristieke uiterlijk.
 5. Oren: De oren van een Boxer kunnen staand of hangend zijn. Staande oren worden vaak bijgesneden, terwijl hangende oren een natuurlijke vorm hebben.
 6. Ogen: De ogen van een Boxer zijn donker van kleur en hebben een vriendelijke en alerte uitdrukking.
 7. Vacht: De vacht van een Boxer is kort, dicht en glanzend. Boxers komen voor in verschillende kleuren, zoals gestroomd (gestreept), geelbruin en wit.
 8. Staart: De staart van een Boxer is meestal kort en van nature gedragen, maar kan ook gecoupeerd zijn.
 9. Grootte: Boxers hebben een schofthoogte van ongeveer 53 tot 61 centimeter en wegen gemiddeld tussen de 25 tot 32 kilogram.

Hoe voer je een Boxer?

De grootte van je volwassen Boxer bepaalt zijn voedingsbehoeften in alle levensfasen. Baseer de voeding van je Boxer daarom op de specifieke voedings- en spijsverteringsbehoeften van een groot ras in verschillende levensfasen. De meeste fabrikanten van hondenvoer hebben rasspecifieke recepten voor kleine, middelgrote, grote, reuzen- en zelfs speelgoedrassen.

Het is altijd een goed idee om de voedingsbehoeften van je hond met je dierenarts te bespreken, zodat je voorbereid bent op ouderdomsproblemen als je Boxer groeit. Een dierenarts kan je adviseren over diëten, portiegroottes, maaltijdfrequentie en eventuele voedingsproblemen om je harige vriend te helpen een lang leven in optimale gezondheid te leiden. Schoon, vers water dient altijd beschikbaar te zijn en enkele van de belangrijkste voedingsstoffen staan hieronder vermeld:

 • Eiwit
 • Vetzuren
 • Koolhydraten
 • Mineralen
 • Vitaminen

Vermijd het voeren van je Boxer vanaf de tafel, want dat leidt alleen maar tot gewichtstoename. Volg in plaats daarvan het onderstaande advies om de optimale gezondheid van je harige vriend te waarborgen.

Ondanks zijn grootte is de Boxer een beweeglijk, atletisch ras dat voeding nodig heeft met dierlijke eiwitten en koolhydraten voor energie, vitaminen en mineralen voor een gezonde spijsvertering en immuunsysteem, en omega-vetzuren voor een gezonde vacht en huid. Een hond van dit formaat, activiteitsniveau en gedrag gedijt het best op een premium voeding met evenwichtige verhoudingen van de bovengenoemde ingrediënten.

De dagelijkse hoeveelheid voer die je Duitse Boxer moet eten hangt echter af van zijn leeftijd, gezondheid, stofwisseling, activiteitsniveau en natuurlijk het merk en de samenstelling van het voer dat hij eet. Geef je Duitse Boxer een voeding die geschikt is voor een groot ras en voor zijn levensfase. De meeste fabrikanten van hondenvoer hebben hun formules ontwikkeld voor puppy's, volwassen honden en senioren, of je kunt op zoek gaan naar een merk dat voor alle levensfasen is ontwikkeld.

De dagelijkse voeding van de Duitse Boxer moet worden verdeeld over 2 tot 3 maaltijden per dag. Boxers meerdere maaltijden voeren in plaats van één maaltijd per dag kan levensbedreigende winderigheid voorkomen, waar Boxers vatbaar voor zijn. Er moet echter altijd vers drinkwater beschikbaar zijn voor je harige vriend. Raadpleeg bij twijfel je dierenarts.

Hoeveel moet een Boxer puppy eten?

De Duitse Boxer is een middelgroot tot groot ras waarvan de pups hoogwaardig puppyvoer nodig hebben dat ontwikkeld is voor een groot hondenras als de Duitse Boxer. Het is belangrijk de pup niet alles tegelijk te geven, maar het over de dag te spreiden. Wanneer Boxer-pups drie maanden oud zijn, kunnen eigenaren ze drie maaltijden per dag geven tot ze zes maanden oud zijn en daarna de voedselinname verminderen tot twee maaltijden per dag. Er mag alleen hoogwaardig puppyvoer van merkfabrikanten worden gebruikt. Hieronder volgt een gids voor het voeden van puppy's.

 • Duitse Boxerpups moeten langzaam en langdurig groeien om orthopedische problemen zoals heupdysplasie te voorkomen. Voed ze op met een dieet dat geschikt is voor puppy's van grote rassen. Het dieet dat je kiest mag niet te veel eiwitten, vet en calorieën bevatten.
 • Boxers moeten volgens een vast schema gevoerd worden, met maaltijden verspreid over twee of drie keer per dag. Het is beter de pup te laten wennen aan eten op bepaalde tijdstippen dan het eten de hele dag te laten staan.
 • Uitzonderingen zijn Duitse Boxers met aandoeningen als hypoglykemie of hypoglykemie, omdat zij de hele dag door stukjes voedsel moeten knabbelen.
 • Geef je puppy nooit eten van tafel. Dit moedigt het bedelen alleen maar aan. Iedereen in het gezin moet zich aan deze regel houden.

Welke gezondheidstests moet een Boxer ondergaan?

De Boxer is gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen, maar Boxerliefhebbers zijn een toegewijd stel en zetten zich zeer in om genetische ziekten bij hun honden te verminderen en uit te bannen. De American Boxer Charitable Foundation heeft meer geld ingezameld voor genetisch onderzoek dan enige andere rasvereniging ter wereld.

Een van hun grootste successen was de recente identificatie van het gen dat verantwoordelijk is voor aritmogene rechterventrikelcardiomyopathie, ook bekend als Boxer cardiomyopathie. Deze verwoestende hartziekte is meestal fataal.

Boxers lopen ook een verhoogd risico op vele andere ziekten, waaronder allergieën, huidproblemen, kanker zoals lymfoom, hemangiosarcoom en mestceltumoren. Een goede fokker kan je vertellen hoe vaak deze en andere ziekten waarvoor geen genetische screeningtest bestaat, voorkomen in de lijnen van hun honden, en kan pupkopers helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de gezondheidsrisico's van hun honden.

Merk op dat Boxers een van de meest gebruikte kalmerende middelen in de diergeneeskunde, acepromazine, niet verdragen. Het veroorzaakt een hartritmestoornis die kan leiden tot collaps of een hartstilstand.

Niet al deze ziekten zijn aantoonbaar bij een opgroeiende pup. Het is onmogelijk te voorspellen of een dier vrij van deze ziekten zal zijn. Daarom moet je een gerenommeerde fokker vinden die zich toelegt op het fokken van zo gezond mogelijke dieren. Hij moet een onafhankelijke verklaring kunnen overleggen dat de ouders (en grootouders, enz.) van de hond zijn gescreend op veel voorkomende gebreken en gezond zijn bevonden voor de fok. Hier komen de gezondheidsregisters om de hoek kijken.

De American Boxer Club beveelt onderstaande tests aan voor honden in actieve fokprogramma's, en elke hond moet worden gechipt.

 • Heup-/elleboogdysplasie
 • Hypothyreoïdie
 • Aortaklepziekte
 • Subaorta stenose (AS/SAS)
 • Boxer cardiomyopathie1
 • Arrhythmogene rechterventrikelcardiomyopathie (ARVC)
 • Degeneratieve myelopathie

Andere onderzoeken en röntgenfoto's: Heup en elleboog onderzoek, patella check, algemene gezondheidscontrole inclusief hart, vaccinaties, vlooien en wormen.

Wat zijn de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Boxers?

Alle honden hebben het potentieel om genetische of andere gezondheidsproblemen te ontwikkelen, net zoals alle mensen het potentieel hebben om een bepaalde ziekte te erven. Bij de Duitse Boxer zijn er enkele gezondheidsproblemen die een probleem kunnen vormen. Maar zelfs gezonde Boxers moeten regelmatig door de dierenarts worden gecontroleerd. Boxers hebben een levensverwachting van 10 tot 12 jaar, maar eigenaren moeten ervoor zorgen dat de volgende lijst van gezondheidsaandoeningen gedurende het hele leven van de hond in de gaten wordt gehouden om hem langer gezond te houden.

 • Heupdysplasie is een misvorming die ontstaat tijdens de groei van Duitse Boxer pups. Het wordt veroorzaakt door losse gewrichten die verhinderen dat het kogelgedeelte van een bot soepel in de kom van het andere gewrichtsbeen glijdt. In plaats daarvan maalt en schuurt het in het gewricht, wat leidt tot pijnlijke slijtage naarmate de bokser ouder wordt.
 • Elleboogdysplasie is wanneer de groei van de elleboog verstoord is. Dit kan leiden tot een aandoening die elleboogdysplasie heet. Deze aandoening is meestal erfelijk, maar ook andere factoren zoals voeding en lichaamsbeweging spelen een rol bij het ontstaan ervan. Bij de meeste honden verschijnen de symptomen vóór het eerste levensjaar, maar bij sommige pas na enkele jaren.
 • Hartafwijkingen: Sommige Boxers worden geboren met aangeboren hartafwijkingen, en op latere leeftijd ontwikkelen ze vaak een verworven hartspierziekte, aritmogene rechterventrikelcardiomyopathie of ARVC. Regelmatige veterinaire onderzoeken en Holter monitoring (een draagbaar apparaat om de hartactiviteit te controleren) vanaf middelbare leeftijd om hartritmestoornissen op te sporen, kunnen het leven van een boxer verlengen.
 • Degeneratieve myelopathie: Deze ongeneeslijke ziekte van de wervelkolom verspreidt zich door het centrale zenuwstelsel en kan ertoe leiden dat een Boxer op oudere leeftijd niet meer kan lopen. Het slepen van de achterpoten is vaak het eerste teken dat hondenouders opmerken. Een rolstoel voor honden kan de mobiliteit en levenskwaliteit verbeteren.
 • Zweren: Oogzweren zijn een veel voorkomende aandoening bij Boxers. Tekenen zijn ernstig tranen, scheelzien en roodheid. Als je vermoedt dat je Boxer een oogzweer heeft, breng hem dan naar een dierenarts die een diagnose kan stellen en behandelen.
 • Aortastenose: Deze gezondheidstoestand, die verwijst naar een vernauwing van de aortaklep van het hart, is erfelijk en komt voor bij grote hondenrassen zoals Newfoundlands, Boxers, Rottweilers, Golden Retrievers en Dogues de Bordeaux. Het kan worden ontdekt tijdens een routinematig diergeneeskundig onderzoek en is vaak merkbaar als een hartruis, maar wordt gediagnosticeerd met een röntgenfoto, ECG of echocardiogram. In milde gevallen heeft de hond misschien geen behandeling nodig. In matige tot ernstige gevallen kunnen medicijnen nodig zijn. In de meeste gevallen is de beweging bij Boxers met deze aandoening beperkt.
 • Allergieën: Net als mensen hebben ook honden last van seizoensgebonden allergieën, en de Boxer vormt daarop geen uitzondering. Baden, luchtfilters in huis en het vermijden van wandelingen tijdens de uren van de dag dat het aantal pollen in je omgeving het hoogst is, kunnen allergieën bij Boxerhonden helpen verlichten.
 • Kanker: Helaas zijn Boxers vatbaar voor verschillende soorten kanker, waaronder hemangiosarcomen en lymfosarcomen, evenals tumoren. Een goede dierenarts die bekend is met de gezondheidsgeschiedenis van je hond is essentieel.
 • Gastric Dilatation Volvulus (GDV) of Gastric Torsion - vaak "bloat" genoemd - is een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer de maag van een hond zich vult met gas en verdraait. Om je puppy te beschermen tegen GDV, moet je hem de hele dag door kleinere maaltijden geven en een uur voor en na de maaltijd wachten met sporten.
 • Tandproblemen: Soms komen de tanden van de Boxer niet uit zoals verwacht, wat kan leiden tot de vorming van pijnlijke cysten die het kaakbot van de hond beschadigen. Een onderbeet bij de Boxer komt vaak voor wanneer de bovenkaak korter is dan zou moeten. Als de bovenste snijtanden in de onderkaak graven, moeten de tanden worden getrokken.

Je kunt het risico van ernstige gezondheidsproblemen met een Duitse Boxer minimaliseren door er een aan te schaffen bij een gerenommeerde fokker die verantwoorde fokmethoden gebruikt en screent op veel voorkomende ziekten en aandoeningen.

Wat is de bewegingsbehoefte van een Boxer?

Boxers zijn intelligente, actieve honden die elke dag beweging nodig hebben, of het nu een paar wandelingen en loopjes zijn om energie te verbranden of meerdere uren per dag in een veilig, omheind gebied. Goed opgevoede Boxers zijn zeer geschikt voor korte, stevige loopjes bij gematigd weer. Ze staan altijd klaar om mee te doen als hun baasjes gaan joggen, fietsen, skateboarden of wandelen.

Omdat Boxers zeer snel zijn (ze zijn een van de snelste hondenrassen en kunnen snelheden bereiken van meer dan 30 mijl per uur), raden deskundigen aan dat hondenouders hun viervoeters tijdens wandelingen aan de lijn houden. Boxers houden ook van vangen. Opgroeiende boxerpups moeten minder worden getraind dan volwassen honden. Ze willen geen blessures veroorzaken of de ontwikkeling van botten en gewrichten verstoren die op latere leeftijd aanzienlijke pijn kunnen veroorzaken.

Wat zijn de voedingsbehoeften van Boxers?

De voedingsbehoeften van een Duitse Boxer omvatten een hoog aandeel aan specifieke voedingsstoffen. De essentiële voedingsstoffen voor de Boxer staan hieronder vermeld.

 • Eiwit: Duitse Boxers hebben natuurlijke dierlijke eiwitten nodig, die waardevolle aminozuren bevatten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de bokser. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren voldoende vet, een extra energiebron die de stofwisseling van de Duitse Boxer stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Vooral volwassen en oudere Duitse Boxers hebben een lager vetgehalte nodig dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn het belangrijke energiebronnen. Een adequate inname van koolhydraten voorziet de Duitse Boxer van energie en bevordert de eiwitopname van het lichaam om magere spieren op te bouwen. Merk echter op dat te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij pups van Duitse Boxers, en DHA bevordert de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende boxers door de behandeling van chronische nierziekte en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van de Duitse Boxer.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten ter bevordering van sterke gewrichten bij Duitse Boxers zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Mineralen die nuttig zijn voor de groei van een Duitse Boxer omvatten een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van de boxer.

Hoeveel verharen Boxers?

Duitse Boxers hebben een korte, borstelige vacht die eenmaal per jaar uitvalt, meestal in het late voorjaar of de zomer. Het mooie van Boxers is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over het trimmen of stylen van hun haar. Om het losse haar onder controle te houden, moet het echter dagelijks of ten minste wekelijks worden geborsteld.

Hoe vaak wordt de vacht van Boxers verzorgd?

De Boxer is een hond met weinig onderhoud. Zijn korte, gladde vacht heeft baat bij wekelijks borstelen met een stevige borstel of rubberen krulborstel om hem glanzend en gezond te houden en om dode haren te verwijderen die anders aan je kleren en meubels blijven hangen.

Regelmatig baden is niet nodig, tenzij hij vuil wordt, maar met de zachte hondenshampoos die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, kun je een Boxer wekelijks baden zonder zijn vacht te beschadigen.

Maak de oren zo nodig schoon met een door je dierenarts aanbevolen oplossing. Gebruik geen wattenstaafjes in het oor, want die kunnen het slijm verder naar beneden duwen. Veeg het oor af met watten, nooit dieper dan de eerste knokkel.

Knip de nagels om de paar weken of naar behoefte. Laat ze niet zo lang worden dat je ze op de vloer hoort klapperen.

Vachtverzorging is belangrijk om verschillende redenen, die hieronder worden opgesomd.

 • Borstelen geeft je hond een gezond uiterlijk en bevordert de hygiëne.
 • Een goede verzorging vermindert het risico op huidinfecties.
 • Je Duitse Boxer ruikt lekker door de verzorging, wat de hygiëne ten goede komt.
 • Vachtverzorging bevordert de groei en de ontwikkeling van een glanzende en glanzende vacht.
 • Bij de verzorging kun je op vlooien letten en in een vroeg stadium preventieve en behandelingsmaatregelen nemen.
 • Een goede verzorging vermindert de kans op oorontstekingen, omdat je de oren na de verzorging regelmatig kunt controleren en droogvegen.
 • Tijdens de verzorging kun je de huidplooien controleren op huidproblemen en de dierenarts waarschuwen voordat ze erger worden.
 • Verzorging versterkt de band tussen je en je Duitse Boxer.

Je hond moet rustig zijn tijdens de vachtverzorging. Korte wandelingen vóór het borstelen kunnen je Boxer voldoende kalmeren om van het borstelen het ideale moment te maken om een band op te bouwen met je harige vriend. Je kun je Boxer ook zijn favoriete traktatie geven om op te knabbelen terwijl je hem verzorgt. De verzorging moet plezierig en stressvrij zijn voor je Duitse Boxer.

Hoeveel kwijlen Boxers?

Als eigenaar van een Duitse Boxer zou je blij zijn als het kwijlen van je hond in toom werd gehouden. Kwijlen is echter een natuurlijk proces en je kunt verwachten dat je hond gaat kwijlen als reactie op onderstaande triggers. Als het kwijlen ongewoon hevig is, wordt een bezoek aan de dierenarts aanbevolen.

 • De gedachte aan heerlijke maaltijden zoals een lievelingsgerecht of vlees
 • Mond- en keelproblemen zoals breuken in de mond, keel of slokdarm.
 • De opbouw van tandplak kan ook de mond irriteren en overmatig speekselen veroorzaken.
 • Een vreemd lichaam in de keel verhindert het slikken en veroorzaakt dus kwijlen.
 • De groei in de mond stimuleert ook het kwijlen.
 • Maagproblemen.
 • Overmatige hitte, vooral in de zomer
 • Het belangrijkste symptoom van ziekten zoals nierziekten, leverproblemen, toevallen, botulisme en hondsdolheid is kwijlen.
 • Bewegingsziekte en angst. Honden die niet graag reizen worden angstig als ze in een auto stappen. Door stress gaan honden hijgen en met open mond ademen, wat leidt tot kwijlen.
 • Opwinding en opwinding doen honden kwijlen.
 • Seksuele opwinding, bijvoorbeeld wanneer een Boxer-reu een loopse teef ziet, veroorzaakt kwijlen. Ook kan een loopse teef kwijlen als zij de geur van een reu oppikt.

Wat is het vachttype van de Boxer?

De vacht is hard en glanzend en ligt glad en dicht tegen het lichaam aan.

Hoe lang is de vacht van de Boxer?

De Duitse Boxer heeft een korte, nauwsluitende vacht.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het Boxer ras?

De sociale kenmerken van de Duitse Boxer zijn aanhankelijkheid, speelsheid, vriendelijkheid en een bezitterig karakter. Boxers zijn intelligent en leren snel, maar ze kunnen zich vervelen tijdens lange trainingssessies. Ze zijn vrolijk en hebben de charme om je op te vrolijken als je niet in de beste stemming bent. Ze vragen veel zorg en aandacht, maar door hun eigenschappen van loyaliteit, bescherming en ondeugendheid is het gemakkelijk te zien waarom de Boxer een van de populairste hondenrassen in de VS is. Boxers zijn mooi, vriendelijk en de trouwste kameraden die men zich kan wensen. Andere sociale eigenschappen van de Duitse Boxer zijn hieronder opgesomd.

 • Seniorvriendelijk: Duitse Boxers spelen graag met hun familie, van kinderen tot grootouders. Ze zijn echter zeer energiek en hebben dagelijks 60 tot 90 minuten intensieve lichaamsbeweging nodig. In een huishouden met meerdere generaties kunnen de oudere gezinsleden de rustige momenten met de Boxers delen, terwijl de jongere generatie zorgt voor speeltijd en wandelen, joggen en andere lichaamsbeweging. Boxers zijn onstuimig en kunnen oudere mensen omver lopen, vooral als hun mensen zwak zijn.
 • Kindvriendelijk: Boxers zijn zeer geduldige en liefdevolle honden. Ze kunnen een geweldige aanvulling zijn voor een gezin met jonge kinderen. Maar omdat ze zo energiek zijn en graag springen, kunnen ze per ongeluk kleine kinderen (of oudere volwassenen) verwonden, dus zijn ze het best geschikt voor een huis waar de kinderen wat ouder zijn. Ongeacht de leeftijd van de kinderen, is het altijd raadzaam toezicht te houden op kinderen in de buurt van Boxers en andere honden om ongelukken te voorkomen.
 • Gezinsvriendelijk: Boxers hebben een zeer plezierig temperament. Het zijn intelligente honden die zowel speelse als zachtaardige trekjes vertonen. Deze eigenschappen maken de Boxer tot een geweldige gezinshond, vooral voor gezinnen met oudere kinderen. Boxers zijn zeer actief en hebben veel beweging nodig, maar als hun behoefte aan activiteit wordt bevredigd, hebben ze niet de neiging om destructief te zijn of veel problemen te krijgen. Boxers vertonen ook beschermende kwaliteiten en proberen op de leden van hun familie te passen.
 • Huisdiervriendelijk: Ze staan erom bekend goed overweg te kunnen met andere huisdieren, hoewel ze op hun hoede kunnen zijn voor vreemde honden, vooral die van hetzelfde geslacht. Je puppy op jonge leeftijd blootstellen aan veel mensen en dieren kan hem helpen zijn vriendelijke aard te ontwikkelen.

Hoe gaan Boxers om met vreemden?

Duitse Boxers zijn wantrouwend tegenover vreemden en slim genoeg om te herkennen wie een bedreiging vormt en wie niet. Zelfs als je vreemden in je huis uitnodigt, zal je Boxer waarschijnlijk wantrouwig blijven en zich opstellen om je te beschermen indien nodig.

Is de Boxer speels?

Duitse Boxers zijn zeer speels met oudere kinderen, volwassenen en zelfs senioren en zijn uitstekende familiehonden. In tegenstelling tot de meeste grote honden weet de Duitse Boxer instinctief dat hij voorzichtig moet zijn wanneer kleine kinderen met hem spelen. Er is echter geen garantie dat je jonge kind veilig is wanneer het zonder toezicht met de harige familiehond speelt. Als je je hond en je kinderen socialiseert, kun je gerust zijn.

Zijn Boxers beschermend?

Ja, Duitse Boxers zijn beschermend, zelfs als ze half slapend lijken, zijn ze altijd alert op alles wat er gebeurt. Boxers laten hun familie weten wanneer er iemand buiten het gezin op het terrein is, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Ze gebruiken hun waarschuwingsblaf om hun familie te waarschuwen voor mogelijk gevaar.

Wat is het aanpassingsvermogen van Boxers?

Duitse Boxers hebben een groot aanpassingsvermogen. Zelfs als ze van een boerderij of ranch naar een flat in de stad verhuizen, zullen ze zich snel aanpassen als ze niet van hun menselijke familie worden gescheiden en als ze genoeg ruimte hebben om buiten te spelen. Ze zouden niet gelukkig zijn in een flat met weinig buitenruimte. Verveling kan leiden tot destructief gedrag.

Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van Boxers?

Met een Boxer in je gezin heeft je altijd een gretige metgezel voor wandelingen, rennen en ravotten in de tuin. De Boxer is een krachtige, energieke hond met een korte snuit, de magere, gespierde bouw van een atleet en een uitgesproken onderbeet. Hoewel ze er bezorgd uit kunnen zien met hun neergeslagen mond en gerimpeld voorhoofd, zijn ze eigenlijk een speels, temperamentvol en nieuwsgierig ras. Hun nieuwsgierige aard wordt geaccentueerd door hun grote, bruine, alerte ogen.

Vereisen Boxers veel onderhoud?

Af en toe verzorgen helpt om je Boxer er prachtig uit te laten zien. Ze hebben wel de neiging zichzelf te borstelen, net als katten, maar wekelijks borstelen met een zachte borstel kan een mooie vacht in stand houden. Baden mag alleen indien nodig, en het is aanbevolen een milde shampoo te gebruiken die geschikt is voor huisdieren. De verharing is gemiddeld en kan seizoensgebonden zijn.

Algemene verzorgingsprocedures omvatten twee keer per week tandenpoetsen, nagels knippen om barsten en splijten te voorkomen, en regelmatig de oren schoonmaken van vuil. Over het algemeen is de Boxer een schoon ras dat niet bekend staat om zijn stank. Het zijn zeer energieke honden en hebben dagelijks mentale stimulatie en lichaamsbeweging nodig om zich niet te vervelen.

Rennen in de tuin of dagelijkse wandelingen kunnen helpen deze behoefte te bevredigen, maar zorg voor een omheining, want hun prooidrift is zeer sterk. Deze actieve hond kan ook goed gedijen in een flat met voldoende beweging. Extreme temperaturen zijn niet ideaal voor dit kortharige ras en langdurige blootstelling aan zeer warm of koud weer kan fysieke stress veroorzaken.

Kunnen Boxers gevaarlijk zijn?

Boxers zijn liefhebbers, geen vechters, maar ze zullen een gevecht niet uit de weg gaan als een andere hond iets begint. De manier waarop je je Boxer opvoedt, speelt een belangrijke rol in zijn temperament. Vroege socialisatie en veelvuldige interactie met andere mensen en hun honden is nooit een slecht idee. Als je Boxer als volwassene bij je is gekomen, kan de manier waarop hij door zijn vorige eigenaars is behandeld hem onvoorspelbaar en gevaarlijk maken.

Vallen Boxers wel eens aan?

Duitse Boxers zijn eerder gereserveerd dan agressief tegenover mensen die ze niet kennen. Als ze als pup niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze agressief zijn tegen andere honden. In de meeste gevallen blijven Boxers echter standvastig en gaan ze alleen in de aanval als ze duidelijk worden geprovoceerd of als ze een onmiddellijk gevaar zien voor zichzelf of hun gezin.

Kunnen Boxers mensen doden?

Ja, Duitse Boxers kunnen mensen doden, hoewel dit onwaarschijnlijk is. Boxers zijn uitzonderlijk beschermend voor hun menselijke gezinnen, maar bepaalde omstandigheden kunnen ertoe leiden dat elke hond gewelddadig aanvalt. Gebeurtenissen die kunnen leiden tot een gewelddadige aanval zijn onder meer aanvallen op hun menselijke familie, bescherming van hun eigen veiligheid en mishandeling door hun eigenaars. Ongeacht de omstandigheden moet er een ernstige provocatie zijn om een gewelddadige aanval van een Duitse boxer uit te lokken.

Boxers zijn sterke, gespierde honden die zeer energiek, intelligent en fel trouw aan hun gezin zijn. Volgens onderzoek waren Boxers van september 1982 tot 31 december 2014 verantwoordelijk voor 62 mishandelingen met lichamelijk letsel tot gevolg en zeven doden; 19 slachtoffers waren kinderen en 23 volwassenen.

Kunnen Boxers alleen gelaten te worden?

Boxers hunkeren naar menselijke aandacht en interactie, en hoewel ze misschien verdrietig zijn, zullen ze zich waarschijnlijk een uur of twee goed voelen. Ze zijn echter gevoelig voor verlatingsangst en langer dan een paar uur alleen zijn kan hen angstig maken.

Kan ik mijn Duitse Boxer thuis laten?

Duitse Boxers hebben de neiging angstig en teruggetrokken te worden als ze voor langere tijd alleen gelaten worden, en ze geven er de voorkeur aan thuis te zijn in de aanwezigheid van een van hun menselijke metgezellen. Veel Boxers hebben de neiging een hechte band te vormen met een familielid. Als die persoon weg moet, is het prima voor de Duitse Boxer om de rest van het gezin bij zich te hebben.

Kunnen boxers 8 uur alleen gelaten worden?

Boxers hebben behoefte aan gezelschap en zijn niet graag urenlang alleen en kunnen verlatingsangst ontwikkelen. Acht uur is een lange tijd voor je viervoeter om alleen te zijn. Ze kauwen graag op zacht speelgoed. Zorg er dus voor dat ze wat hebben, anders zouden je schoenen of meubels na acht uur vernield kunnen zijn.

Als je je Boxer thuis moet laten als je elke dag naar je werk gaat, moet je contact opnemen met een hondenoppas of hondendagopvang. Een andere optie is om een hondenuitlaatservice in te huren om je Boxer om de twee uur uit te laten.

Hoe train je een Boxer?

Training is een geweldige manier om fysieke activiteit en mentale stimulatie te bieden, wat erg belangrijk is voor Boxers. Ze werden oorspronkelijk gefokt als waakhonden en voor de jacht op wild. Ze zijn energiek, intelligent en geneigd tot springen en springen, vooral als ze jong zijn. Boxerpups kunnen bijten tijdens het spelen, wat misschien schattig is als pup, maar als volwassene hebben ze een sterke bijtkracht en is hun speelse bijtgedrag niet meer zo aantrekkelijk. Een Boxer pup heeft dus veel baat bij vroege socialisatie en hondentrainingslessen. Je moet hem zeker het commando "plaats" leren.

Het goede nieuws is dat Boxers zeer trainbaar zijn vanwege hun intelligentie en uitstekende probleemoplossende vaardigheden. Een trainingsprogramma met veel plezier en positieve bekrachtiging werkt het best, want ze kunnen snel verveeld raken door herhaling en verdrietig worden als ze het gevoel hebben dat ze je in de steek hebben gelaten. Hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid en schapendrijven zijn geweldige manieren om de energie van de Boxer kwijt te raken.

Hoe vaak blaft een Boxer?

Duitse Boxers zijn kalme, van nature beschermende, intelligente en liefdevolle honden. En hoewel een Duitse Boxer er niet om bekend staat onophoudelijk te blaffen, kan hij behoorlijk luidruchtig en agressief worden als hij dreigend gevaar bespeurt.

De frequentie waarmee je Boxer blaft is echter niet voldoende om je buren te storen. De meeste honden hebben verschillende blaffen voor verschillende doeleinden, en dit is tenslotte de enige manier voor honden om zich uit te drukken.

Hieronder staat een lijst verschillende soorten blaffen die eigenaren kunnen herkennen.

 • Duitse boxers haten het om alleen gelaten te worden, en één manier om met eenzaamheid om te gaan is te blaffen.
 • Gebrek aan beweging en angst kunnen ook leiden tot blaffen.
 • Alarmgeblaf is wanneer je Boxer blaft om je te waarschuwen voor een naderend gevaar. Alarmgeblaf kan je waarschuwen voor gevaar; Boxers kunnen echter blaffen voordat ze beseffen dat er echt gevaar dreigt.
 • Een andere vorm van blaffen is eisenblaffen, waarbij de boxer denkt dat hij recht heeft op iets of je aandacht en blaft om zijn recht op te eisen. Dit soort blaffen kan worden verminderd door een goede training en het negeren van het geblaf.
 • De Duitse bokser gebruikt het opgewonden geblaf om zijn frustratie te tonen.
 • Vervelend blaffen geeft aan dat je Duitse Boxer moe is of zich verveelt omdat hij alleen wordt gelaten of zelden beweegt.
 • Veelvuldig blaffen kan hinderlijk zijn voor zowel de eigenaar als de buren. Sommige soorten geblaf zijn monotoon en continu.

Hoewel Duitse Boxers meestal geen herrieschoppers zijn, kan het nuttig zijn hun taal te kennen. Als je Boxer echter de uitzondering op de regel is, volgen hieronder enkele positieve en negatieve motivatoren die kunnen helpen de blafgewoonten van je hond te veranderen.

 • Wanneer je Duitse Boxer begint te blaffen, commandeer hem dan om stil te zijn. Als je Boxer gehoorzaamt, beloon hem dan met zijn favoriete traktatie of speeltje. Als hij niet aan je bevel gehoorzaamt, trek dan bepaalde voordelen in, geef hem bijvoorbeeld zijn favoriete speeltje niet.
 • Houd de Boxer bezig met zijn favoriete activiteit of oefening. Vermoeide Boxers kunnen slapen terwijl je weg bent.
 • Zoek aantrekkelijk speelgoed om je Duitse Boxer bezig te houden terwijl je weg bent.
 • Constant blaffen kan een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk maken.

Wat is de behoefte van een Boxer aan mentale stimulatie?

Om je Boxer gelukkig te houden moet hij de hele dag door gestimuleerd worden. Hersenspelletjes zijn een geweldige en gemakkelijke manier om zijn geest te stimuleren. Zorg er dus voor dat je een aantal van deze spelletjes de hele week afwisselt om hem bezig te houden. Interactief speelgoed, puzzels en speuren, waarbij de hond verschillende geuren leert herkennen en volgen, kunnen de Boxer ook een leven lang mentaal gestimuleerd houden.

Boxers zijn intelligent en leren snel, en ze hebben regelmatig mentale stimulatie nodig. De speelse en intelligente aard van de Boxer vereist ook veelvuldige mentale activiteit. Er zijn verschillende manieren om je Boxer mentaal te stimuleren en enkele daarvan zijn hieronder opgesomd.

 • Speel met interactieve spelletjes of speelgoed, waaronder hondenpuzzels en bordspellen voor honden.
 • Stimuleer snuffelen tijdens regelmatige avondwandelingen.
 • Bied gezonde kluiven aan, zoals gedroogde zoete aardappelreepjes. Langdurig kauwen kalmeert de hersenen en verlaagt zo het stressniveau.
 • Verstoppertje.
 • Drop and Fetch spelen
 • Regelmatige wandelingen

Met deze mentale stimuleringstechnieken moet vroeg worden begonnen. Duitse Boxers van zes jaar en ouder hebben vaak problemen met hun denkvermogen. De belangrijkste tekenen van geestelijke verwarring staan hieronder.

 • Overmatige angst.
 • Frequente ongelukken.
 • Onvermogen om eerder geleerde commando's op te roepen.
 • Veranderingen in slaap- en waakgedrag.
 • Weinig interesse in lichamelijke activiteiten.
 • Gebrek aan sociale vaardigheid.

Wat zijn de rasstandaarden voor Boxers?

De rasstandaard voor Boxers wordt vastgesteld door erkende hondenverenigingen zoals de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en de American Kennel Club (AKC). Hier zijn enkele specifieke rasstandaarden voor Boxers, hoewel details en vereisten kunnen variëren tussen verschillende organisaties:

Algemeen uiterlijk:

Hoofd:

Snuit en kaak:

Oren:

Ogen:

Vacht:

Kleur:

Staart:

 1. Grootte:
  • De ideale schofthoogte voor een Boxer ligt tussen de 53 en 61 centimeter bij volwassen reuen en teven.

Wat is de algemene informatie over Boxer?

De boxer zoals we die nu kennen werd voor het eerst na de Eerste Wereldoorlog in de Verenigde Staten ingevoerd, maar werd pas aan het eind van de jaren dertig echt populair.

Vier honden in het bijzonder worden beschouwd als de basis van de Amerikaanse boxer. Ze hebben zelfs de bijnaam "The Four Horsemen of Boxerdom".

 • De eerste was Sigurd, die in 1929 in Duitsland werd geboren.
 • Tien van zijn pups werden naar Amerika geïmporteerd en werden kampioen of waren de nakomelingen van kampioenen.
 • De volgende twee waren Lustig en Utz, die elk tientallen Amerikaanse kampioenen verwekten.
 • Lustig creëerde 41
 • Utz verwekte 35.
 • De laatste van de vier was Dorian
 • Hij won de Westminster werkgroep in 1937.

Volgens de statistieken van de AKC zijn Boxers nu het 14e meest populaire hondenras in de Verenigde Staten.

Waar kun je een Boxer kopen of adopteren?

De prijs voor een raszuivere Duitse Boxer kan variëren van 800 tot 2800 euro. Lagere prijzen zijn meestal te vinden bij asielen en opvangcentra, maar bij topfokkers kunnen pups tot €4000 kosten. Dat is alleen genoeg voor de pup zelf. Je moet ook verschillende puppy artikelen inslaan.

Als je een Duitse Boxer mee naar huis wilt nemen, doe dat dan niet overhaast. De enige "volbloeden" die op aanvraag beschikbaar zijn, zijn niet de echte en zijn waarschijnlijk gefokt op puppyboerderijen. Realistischer is het om op een wachtlijst te komen en tijdens het wachten zoveel mogelijk te leren over deze enorme hond met het schattige lijfje.

Het vinden van een gerenommeerde fokker of reddingscentrum is cruciaal. Een goede fokker vindt voor je de juiste pup en zal ongetwijfeld alle nodige gezondheidscontroles hebben uitgevoerd om eventuele gezondheidsproblemen zoveel mogelijk uit te sluiten. Ze zijn meer geïnteresseerd in het plaatsen van puppies in geschikte huizen dan in het verdienen van veel geld.

Wees wantrouwig tegenover fokkers die je alleen maar goede dingen over het ras vertellen of irrationele beloftes doen om de honden te promoten.

Duitse Boxer pups zijn schattig, en dat is een van de redenen waarom ze zo populair zijn. Leuke pups verkopen goed, waardoor de Boxer een populair huisdier is voor puppyfabrieken en inhalige, onverantwoordelijke fokkers. Doe je huiswerk voordat je een van deze hondjes koopt en je zult beloond worden met een prachtige gezelschapshond.

De beste manier om er zeker van te zijn dat je een gezonde Duitse Boxer pup krijgt van een fokker of een reddingsorganisatie is contact op te nemen met de geregistreerde organisaties voor het ras, als die er zijn. De Duitse Boxer is erkend door de AKC, UKC en FIC, hieronder vermeld, evenals door andere geregistreerde rasverenigingen die potentiële Boxereigenaren in contact kunnen brengen met gerenommeerde fokkers.

 • Fédération Cynologique Internationale (Internationale Kynologische Federatie)
 • Verenigde Kennel Club (Internationaal)
 • De Kennel Club (Verenigd Koninkrijk)
 • Amerikaanse Kennel Club Marktplaats
 • Australische Nationale Kennel Raad
 • EuroBreeder.com
 • Canadese Hondenfokkers Club
 • Continentale Kennel Club
 • Verenigd Register voor alle rassen
 • Internationale Kynologische Federatie
 • American Boxer Club
 • UK Boxer Hondenclubs (Lijst)
 • Zwarte Dymond Boxer Galt, Californië
 • Spencer's Shady Grove Kennel Cabool, Missouri
 • Inner Banks Boxers of Blounts Creek Farm Blounts Creek, North Carolina

Wanneer je een fokker van Duitse Boxers zoekt, zorg er dan voor dat je het bedrijf bezoekt en sta erop beide ouders te ontmoeten, zodat je een gevoel krijgt voor het temperament van de pups. Duitse Boxer pups zijn vaak levendig en speels - ze moeten allemaal een gelukkige uitdrukking en vriendelijke ogen hebben.

Het kan enige tijd duren om een gerenommeerde fokker te vinden en je zult misschien moeten reizen. Vermijd broodfokkers door verkoopsites en advertentiesites te vermijden. Als je een fokker kiest, zorg er dan voor dat deze een staat van dienst heeft op het gebied van succesvolle, gezonde nesten en alle noodzakelijke documentatie kan overleggen.

Je kunt een Duitse Boxer puppy of een geredde volwassen hond vinden om te adopteren of te kopen uit het buitenland, maar niet alle landen staan de invoer van geadopteerde honden toe. Voor degenen wier land de invoer van Duitse Boxers toestaat, kan de logistiek een uitdaging zijn.

De procedures omvatten een verklaring van een dierenarts dat de Duitse Boxer volledig gevaccineerd is en indiening van alle andere vereiste veterinaire documenten vóór de reis. Bovendien moet je land de dierenarts goedkeuren voor invoer en is het je verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van de diensten van een gecertificeerde dierenarts.

Welke reddingsclubs zijn er voor boxers?

Er zijn verschillende reddingsorganisaties en clubs die zich inzetten voor het redden, herplaatsen en verzorgen van Boxers in nood. Hier zijn enkele bekende reddingsclubs voor Boxers:

 1. Boxerherplaatsing Boxergeluk Facebookgroep: Deze facebook groep richt zich op het herplaatsen van Boxers.
 2. Boxer Rescue Canada: Deze organisatie opereert in Canada en zet zich in voor het redden en herplaatsen van Boxers. Ze bieden ook educatieve programma's en hulp bij gedragsproblemen voor Boxereigenaren.
 3. American Boxer Rescue Association (ABRA): Deze organisatie is gevestigd in de Verenigde Staten en is toegewijd aan het redden, herplaatsen en revalideren van Boxers in nood. Ze werken samen met pleeggezinnen en adoptanten om Boxers een tweede kans te geven.
 4. Boxer Rescue and Adoption Inc. (BRAI): Deze organisatie, ook gevestigd in de Verenigde Staten, richt zich op het redden en herplaatsen van Boxers in verschillende staten. Ze werken samen met vrijwilligers en dierenartsen om Boxers te redden en hen te voorzien van de nodige zorg en liefdevolle huizen.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van reddingsclubs en organisaties kan variëren afhankelijk van het land en de regio. Als je geïnteresseerd bent in het adopteren van een Boxer uit een reddingsorganisatie, raad ik aan om online te zoeken naar lokale of nationale Boxer-rescuegroepen in jouw specifieke regio. Deze organisaties kunnen informatie verstrekken over het adoptieproces, beschikbare Boxers en hoe je kunt helpen.

Boxer mixen zijn beschikbaar voor adoptie bij asielen en opvangcentra. Als je een AKC-geregistreerde Boxer of een Boxer-mix wilt adopteren, kun je het beste eerst contact opnemen met asielen en rasspecifieke opvangcentra om je belangstelling kenbaar te maken.

Hieronder vind je een lijst van verschillende Duitse Boxer-mixen.

 • Boxer & Pitbull mix = Bullboxer
 • Boxer& Labrador mix = Boxador
 • Boxer & Husky mix = Boxsky
 • Boxer & Duitse Herder Mix = Boxer Herdershond
 • Boxer & Bulldog mix = Bulloxer
 • Boxer & Poedel mix = Boxerdoodle
 • Boxer & Dobermann mix = Boxer
 • Boxer & Mastiff mix = Boxmas
 • Boxer & Duitse Dog Mix = Boxane

Wat is het verhaal van de Boxer?

De Bulldog is een voorouder van de Boxer; verschillende terriërs maakten ook deel uit van zijn samenstelling, waardoor het ras zijn snelheid, behendigheid en sierlijkere bouw kreeg. De term "Boxer" is Brits, maar het meest recente thuisland van het ras is Duitsland. De term "Boxer" lijkt toepasselijk omdat het ras zijn voorpoten gebruikt in de strijd, net als een man in een gevecht.

Het ras werd vrijwel genegeerd tot de Tweede Wereldoorlog, toen het werd gebruikt als militaire en politiehond. Dit droeg bij aan de onmiddellijke populariteit van het ras bij terugkerende soldaten en maakte het een gewilde hond in de Verenigde Staten. De Boxer werd erkend door de United Kennel Club in 1948.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor boxers?

De prijzen voor Duitse Boxers variëren van 800 tot 2800 euro. De kosten van een pup van een geregistreerde fokker kunnen variëren, afhankelijk van de fokker die je kiest, de locatie, het geslacht van de pup en natuurlijk de vraag naar het ras op dat moment.

De bloedlijn van de pup en zijn ouders kan ook van invloed zijn op de prijs. Het zal moeilijk zijn om dit ras in een asiel te vinden, maar als dat zo is, kan de prijs €200 tot €500 bedragen, gebaseerd op de kosten van verzorging tijdens het houden van de Duitse Boxer en extra's zoals vaccinaties en sterilisaties.

Het is altijd het beste om de jaarlijkse uitgaven voor het onderhoud van je Duitse Boxer en zijn welzijn in overweging te nemen voordat je tot aanschaf overgaat. Het eerste jaar is het duurst, omdat puppies extra diergeneeskundige zorg nodig hebben en andere eenmalige aankopen zoals microchipping, sterilisatie, vergunningen, enz. Je moet rekenen op ongeveer 6.900 euro voor het eerste jaar van je hond. Daarna daalt de prijs tot ongeveer 2100 euro per jaar.

Alleen voedsel en medische zorg, exclusief speelgoed, voer- en waterbakken, kooien, hondendekens, bedden, enz. kunnen gemiddeld 850 euro kosten. De meest voorkomende jaarlijkse uitgaven voor honden vergelijkbaar met de Duitse Boxer staan hieronder vermeld.

 • Voedsel
 • Veterinaire zorg
 • Vaccinaties
 • Preventieve geneeskunde
 • Speelgoed
 • Verzekering voor huisdieren
 • Accessoires voor huisdieren

Andere mogelijke uitgaven zijn opleiding, socialisatie, dagopvang, hondenoppas, hondenuitlaatservice, enz. Verzorging heeft waarschijnlijk geen invloed op de onderhoudskosten van Duitse Boxers, aangezien zij niet eens per maand professioneel hoeven te worden getrimd en gebaad.

Hoe geef je en Boxer een goede naam?

Bij het uitkiezen van een naam voor je Duitse Boxer zijn er een aantal zaken van belang, waaronder de klank van de naam. De naam van de Boxer zal iets betekenen voor de mensen in het leven van de hond, maar alleen de klank is belangrijk voor je hondenmaatje. Duitse Boxers reageren het best op tweelettergrepige namen die niet zo kort zijn dat ze verward kunnen worden met eenlettergrepige commando's als "zit", "blijf", "kom" en "af". De namen mogen echter niet zo lang zijn dat zij verwarrend zijn.

Het is altijd een goed idee om niet overhaast een naam te kiezen. Breng ongeveer een week door met je nieuwe Boxer puppy en laat je inspireren door zijn karaktereigenschappen. Roep naamideeën met verschillende tonen en klanken voor de twee lettergrepen en observeer de reactie van je puppy op het geluid. Denk eraan een geluid samen te stellen dat je Boxer op afstand kan herkennen.

Kies een naam die anders klinkt wanneer je op een normale manier met je Boxer omgaat dan wanneer je hem roept of roept. Hieronder vind je een lijst met voorgestelde namen, geïnspireerd door de voorouders en beroemde eigenaren van je Boxer.

Wat zijn de verschillende soorten Boxers?

Over de hele wereld zijn Boxers erg populair. Verschillende landen hebben echter een voorkeur voor hoe hun Boxers eruit moeten zien. Dit heeft geleid tot drie verschillende soorten Boxers:

 • Amerikaanse Boxer Hond
 • Duitse Boxer Hond
 • Engelse Boxer Hond

Dit betekent niet dat er verschillende rassen Boxers zijn. Er zijn eerder drie Boxer bloedlijnen, maar slechts één ras.

Welke hondenrassen lijken op de Boxer?

Duitse Boxers zijn misschien niet zo moeilijk te vinden, maar raszuivere Boxers zijn duur en hebben lange wachtlijsten. Een Boxer vinden in een opvangcentrum kan even moeilijk zijn omdat ze zo populair zijn. Hoe geweldig de Duitse Boxer ook is, hij is niet voor iedereen geschikt. Hieronder staan enkele honden die lijken op de Duitse Boxer.

Hieronder vind je een lijst van soortgelijke rassen die goed bij je gezin zouden kunnen passen.

 • Bulldog: Bulldogs en Boxers zijn beide middelgrote tot grote hondenrassen. Boxers zijn gewoonlijk een paar kgzwaarder, met een gemiddeld gewicht van 30 kg voor reuen. Het gemiddelde gewicht van een mannelijke bulldog is slechts 25 kg. Boxers en bulldogs hebben vaak dezelfde kleur. Ze kunnen beide wit, gestroomd of reekleurig zijn. Een groot verschil tussen deze rassen is dat Boxers veel speelser zijn dan Bulldogs.
 • Dogo Argentino: De Dogo Argentino is een grotere hond dan de Boxer. Hij weegt gemiddeld 42 kg, terwijl Boxers slechts een gemiddeld gewicht van 30 kg hebben. Beide rassen hebben een korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Beide kunnen ook worden gebruikt als waakhonden.
 • American Staffordshire Terriër: American Staffordshire Terriërs en Boxers zijn beide relatief intelligente honden die graag spelen. American Staffordshire Terriërs wegen ongeveer hetzelfde als Boxers, maar zijn een paar centimeter korter. De gemiddelde hoogte van een mannelijke Boxer is 60 cm, terwijl een mannelijke Staffordshire Terriër gemiddeld slechts 46 cm is.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant