7-jarige jongen adopteert hond met trauma en stelt hem gerust: "We houden zoveel van je"

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 mei 2024
7-jarige jongen adopteert getraumatiseerde hond en stelt hem gerust- "We houden zoveel van je" 1

Dat honden de beste vrienden van mensen zijn, weten we allemaal, maar de band tussen hond en kind is wel wat anders!

De mate waarin ze elkaar begrijpen en beschermen is niet met woorden te beschrijven.

Een voorbeeld van zo'n band is een verhaal uit Louisiana, waar een 7-jarige jongen het hele internet versteld deed staan met zijn hartverwarmende daad.

Nadat hij en zijn moeder een pitbull mix met een moeilijk verleden hadden geadopteerd uit een asiel, besloot deze vriendelijke jongen om zijn hond een beetje gerust te stellen.

Hij wilde de hond duidelijk maken dat vanaf nu alles goed komt.

Maar de manier waarop hij dat doet, heeft de harten van miljoenen mensen over de hele wereld doen smelten!

Voordat hij geadopteerd werd, was Neil, de pitbull mix, slachtoffer van dierenmishandeling.

Deze blonde hond werd opgenomen in Companion Animal Alliance in Baton Rouge, Louisiana, met ernstige brandwonden door sigaretten.

"Hij was ook de enige hond in het asiel die niet blafte," vertelde het nieuwe baasje van Neil.

In het asiel was Neil een getraumatiseerde hond die wat tijd nodig had om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden, maar zijn leven nam al snel een onverwachte wending!

De jongen en zijn moeder kwamen aan bij het asiel om een hond uit te zoeken en toen zagen ze Neil.

Ondanks zijn moeilijke verleden vertoonde deze lieve pitbull mix geen enkel teken van agressiviteit en hij was zo zachtaardig voor de zoon van de vrouw.

Het asiel bood exclusieve adopties aan voor $15 in een poging om het redden van dieren te promoten.

Volgens zijn moeder spaarde de jongen, die dolgraag een hond voor zichzelf wilde, zijn zakgeld op en betaalde hij zelf de adoptiekosten voor de hond.

Ze gingen met z'n drieën naar huis en Neil begon een totaal nieuw leven, maar wat er na zijn aankomst gebeurde deed ieders hart smelten!

De jongen was erg verdrietig toen hij hoorde over het moeilijke verleden van Neil en hij deed er alles aan om de hond zich beter te laten voelen!

Hij knielde voor Neil, die opgekruld op een bank lag en er verdrietig uitzag, om hem gerust te stellen.

"We houden zoveel van je," zei de jongen.

Daarna gaf hij hem een heel lief schouderklopje en Neil kwispelde met zijn staart.

Dit lieve moment werd gefilmd door Neil's moeder, die het op haar TikTok account plaatste.

In een mum van tijd ging de video viraal en kreeg miljoenen kijkers die versteld stonden van het medeleven van de jongen.

Een paar weken later kroop Neil volledig uit zijn schulp en omarmde hij zijn nieuwe leven en zijn nieuwe familie met zijn poten wijd open!

De jongen werd al snel zijn favoriete persoon in de wereld.

De twee vormden een geweldige band en nu beleven ze elke dag samen eindeloze avonturen!

Neil, ooit een getraumatiseerde hond die niet eens de kans kreeg om een hond te zijn, is nu de gelukkigste hond ter wereld!

@the_crazyzoo My son wanted a dog of his own and the shelter was having $15 adoptions. So off to the animal shelter we went! This sweet boy was seized from his owners because of abuse. He had cigarette burn scars on him and was afraid of loud noises. He was also the only dog in the shelter not barking. We took him out in the dog park area to get acquainted. I wanted to make sure he didn't have any aggression because of the abuse. He was so well behaved! My son fell in love and we brought him home! Pits get such a bad response and he's by far the sweetest and most cuddly one of them all! My son wanted to reassure him that he would be loved and kept safe and it melts my heart ❤️ #dogsoftiktok #dogsoftiktokviral #dogstory #pitbull #pitbullsoftiktok #pitbulllove #pitbullterrier #animalsoftiktok #petsoftiktok #petstory #rescuedog #adoptdontshop ♬ original sound - TheCrazyZoo
newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!