Arme puppy gevonden terwijl ze midden op de weg lag te slapen krijgt de hulp die ze nodig heeft

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 19 maart 2024
Arme puppy gevonden terwijl ze midden op de weg lag te slapen krijgt de hulp die ze nodig heeft 1

Er is misschien niets ergers dan een kleine pup alleen en zonder thuis.

Toch is het op de een of andere manier een terugkerend thema dat er zoveel honden in de wereld worden achtergelaten of zoek raken.

Volgens de World Animal Foundation zijn er ongeveer 200 miljoen zwerfhonden in de wereld. Hoewel dit aantal een schatting is en het aantal zwerfhonden waarschijnlijk veel hoger ligt, is dit toch behoorlijk alarmerend.

Alleen en angstig

Deze arme pup werd gevonden door twee vrouwen, helemaal alleen, midden op de weg, slapend, en werd bijna vertrapt door voorbijgangers.

Alleen al door naar haar te kijken, was duidelijk te zien dat ze ondervoed en zwak was. Haar huid was droog en geïnfecteerd en er was een kans dat het zou kunnen uitgroeien tot een serieuze schurftinfectie.

Ze werd meteen met spoed naar een dierenarts gebracht voor een volledig onderzoek en behandeling.

De dierenartsen constateerden gelukkig dat haar toestand niet al te ernstig was en dat ze binnen een paar weken zou herstellen.

De dierenartsen besloten haar in de kliniek te houden tot ze hersteld was.

Snel herstel

Na slechts een dag begon ze zich al beter te voelen. Ze heeft een behoorlijke eetlust en speelt graag in de tuin.

Ze ging ook bij andere zwerfhonden in de kliniek logeren en maakte langzaam nieuwe vrienden.

Kort daarna werd ze naar een asiel gebracht waar ze op iemand wachtte die haar naar een nieuw en liefdevol thuis zou brengen. Gezien haar schattige en speelse karakter is het niet verwonderlijk dat ze inmiddels al een nieuw baasje heeft gevonden.

Ondanks dat de statistieken over zwerfhonden nogal bedroevend zijn en veel mensen de indruk kunnen geven dat er niets wordt gedaan om honden te helpen, zijn het juist mensen zoals deze die echt het verschil maken.

Zolang je een goed hart hebt, is dat alles wat nodig is, want elk klein gebaar dat je kunt doen voor een kleine, hulpeloze puppy kan al helpen.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.