Asielhond die als "lelijk" wordt beschouwd begrijpt niet waarom niemand haar wil

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 12 april 2024
Asielhond die als lelijk wordt beschouwd begrijpt niet waarom niemand haar wil 1

De bekende uitspraak "Een hond is de beste vriend van de mens" heeft herhaaldelijk zijn waarheid bewezen. Toch blijven mensen zich wreed opstellen tegenover deze prachtige wezens.

Vele mensen die zich als hondenliefhebbers beschouwen, oordelen vaak over puppy's enkel en alleen op basis van hun uiterlijk, vooral bij adoptie uit een asiel.

Dit is precies de reden waarom Dutchess, een zachtaardige hond, vol verwachting op haar nieuwe familie wachtte vanachter de kenneldeuren. Helaas liepen mensen keer op keer gewoon langs haar voorbij, waardoor ze niet eens de kans kreeg om te laten zien dat ze liefde en aandacht verdient.

Het verhaal van Dutchess

Een asielhond met de naam Dutchess werd een van de favoriete viervoeters bij Orange County Animal Services (OCAS) vanwege haar speelse aard en positieve energie.

Toch leek dit niet genoeg te zijn om geadopteerd te worden door mensen die naar OCAS kwamen voor een nieuw huisdier, want het enige wat ze zagen waren cystes onder beide ogen.

Volgens medewerkers van de organisatie in een Facebook-post wilde niemand zelfs maar naar Dutchess kijken, laat staan haar mee naar huis nemen.

Degenen die er genoeg om gaven om bij haar kennel langs te gaan, waren er alleen om ongepaste opmerkingen te maken en vragen te stellen, zoals:

"Ze ziet er zo lelijk uit."

"Wat is er mis met haar?"

"Ze zal nooit geadopteerd worden."

Gelukkig verstaat Dutchess geen mensen taal, dus deze opmerkingen deden haar helemaal niets. Integendeel, elke keer als ze een nieuw gezicht het asiel binnen zag komen, bleef ze enorm optimistisch, in de overtuiging dat het eindelijk haar dag zou zijn om naar een voor altijd thuis te gaan.

Hoewel OCAS er niet in slaagde om haar een nieuw thuis te bieden, ging Dutchess mee met Rescue Dogs Dream, Inc. (RDD), die haar verhaal hoorden en het niet konden aanzien dat ze nog een dag langer in het asiel zou blijven.

Een tijdelijk paradijs

De glimlach op Dutchess' gezicht was genoeg om te laten zien hoeveel ze genoot van de tijd die ze doorbracht in het tijdelijke thuis.

Haar pleegouder deed er alles aan om het verblijf van Dutchess zo aangenaam mogelijk te maken.

De RDD verwelkomde de hond met een Facebook-post, waar ze ook alle updates over Dutchess deelden:

"We willen Chris Murphy bedanken voor het vervoer en Beth Lord voor het opvangen van haar. Ze doet het geweldig en is zo blij om VRIJ te zijn. Ze heeft een cheeseburger van McDonald's op en doet alsof ze thuis is."

Een schattig eendje verandert in een prachtige zwaan

Ondanks dat Dutchess al een schattige hond was, zelfs met de cystes onder haar ogen, besloot een dierenarts dat het het beste voor haar gezondheid zou zijn om de cysten te verwijderen om het haar comfortabeler te maken.

Terwijl ze op de operatie wachtte, kwam het geweldige nieuws - Dutchess vond haar permanente thuis, of beter gezegd, het nieuwe gezin vond haar.

Er kwamen meer dan tien aanvragen binnen voor Dutchess' adoptie, wat een aangename verrassing was voor het RDD-personeel. Het was niet moeilijk om de perfecte familie te vinden voor deze schattige hond, zoals ze in het update bericht vermeldden:

"We kunnen nu aankondigen dat we haar PERFECTE match hebben gevonden!!! Ze krijgt een nieuwe papa en mama die hun pups als kinderen behandelen. Papa werkt vanuit huis. Ze hebben onlangs een van hun pups verloren en waren op zoek naar de juiste match."

De operatie verliep goed en Dutchess herstelde in een paar dagen terwijl ze werd omringd door haar nieuwe familie die haar alle liefde en aandacht gaf die ze nodig had.

Dutchess krijgt een nieuwe naam

De nieuwe baasjes van Dutchess besloten haar naam te veranderen naar Lena. Ze geniet met volle teugen van haar leven met een liefhebbende familie en een nieuwe broer.

Lena is ook voor haar ouders een wonder. Ze verloren een pup vlak voordat ze Lena leerden kennen, dus ze is een echte zegen voor hen.

Volgens de laatste update gaat het prima met Lena. Ze kan goed opschieten met de andere hond en is behoorlijk succesvol in hondentraining:

"Ze is geslaagd voor niveau één hondentraining en heeft zich ingeschreven voor niveau twee. Ze is zo lief, speelt graag en is de hele tijd bij ons in de buurt."

Lena's verhaal kende een goede afloop, maar er zijn nog steeds veel honden in asielen die wachten op hun sprookje.

Als afsluiting wil ik graag een stuk van de OCAS-post delen - iets waar we allemaal, als hondenliefhebbers, over na zouden moeten denken:

"Kom dus met een open hart naar het asiel. Kijk in elke hok. Zoek naar Dutchess. Zoek degenen die niemand wil. Zo red je een leven. Zo maak je het verschil. Zo verander je de wereld voor één."

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.