Asielhond verliest hoop als hij telkens kort na adoptie weer wordt teruggebracht

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 9 april 2024
Shelter dog loses hope when returned shortly after adoption each time 1

Alle honden in het asiel verlangen naar een eigen thuis, maar sommige honden worden keer op keer voorbij gelopen en beginnen de hoop te verliezen dat ze ooit geadopteerd zullen worden.

Dat is te zien op een hartverscheurende foto, waarop een 3-jarige asielhond er gebroken uitziet nadat hij opnieuw niet werd geadopteerd.

Maar er is toch nog hoop voor deze eenzame hond...

Het verhaal van Rocky

Rocky, een 3-jarige pitbull, is sinds oktober 2022 ondergebracht bij Lollypop Farm, Humane Society of Greater Rochester, toen zijn familie uit huis werd gezet en niet langer voor hem kon zorgen.

Sindsdien is Rocky twee keer geadopteerd om vervolgens weer teruggebracht te worden naar het asiel, gevolgd door een aantal proefadopties van twee weken.

Ondanks deze sprankjes hoop eindigde Rocky altijd weer waar hij begonnen was.

"Afgelopen september is hij voor het laatst teruggebracht en sindsdien heeft hij geen geluk meer gehad. Hij is een geweldige hond, maar hij zou goed gedijen in een bepaald soort thuis dat moeilijker te vinden is," vertelt Lindsay Brewer.

Verlies van hoop

Na meer dan een jaar van afwijzingen en valse starts begint Rocky de moed te verliezen, zoals blijkt uit een hartverscheurende foto die het asiel een paar weken geleden plaatste.

Rocky zit in zijn kennel, helemaal alleen, zijn kop naar beneden buigend alsof hij er kapot van is dat hij weer een dag is overgeslagen.

"Deze 3 jaar oude knappe jongen verliest de hoop op het vinden van een thuis. Hij heeft echt de steun van onze community nodig om hem meer bekendheid te geven zodat zijn nieuwe familie hem kan vinden," schreef Lollypop Farm op Facebook.

Foto op Facebook

De foto raakte vele harten online en de foto is viraal gegaan met meer dan 31.000 shares op Facebook en meer dan 600 reacties.

Velen wensten deze lieve hond geluk bij het vinden van een thuis en anderen boden aan om zijn adoptiekosten te betalen.

De foto genereerde veel interesse in Rocky.

Een paar dagen later plaatsten ze nog een update waarin ze vertelden dat Rocky sinds 7 december op proef geadopteerd is.

Als alles goed blijft gaan, heeft Rocky misschien eindelijk zijn nieuwe thuis.

Als het niet goed gaat, zal het asiel hun bericht bijwerken om aan te geven of ze nog steeds op zoek zijn naar adoptanten.

Hoewel Rocky zeker veel harten heeft geraakt, is hij lang niet de enige hond die op zoek is naar een thuis, en Lollypop Farm roept mensen op om te overwegen om een van hun andere beschikbare honden te adopteren.

Het is hartverscheurend om een asielhond zo verdrietig te zien.

We hopen dat Rocky snel zijn nieuwe thuis vindt!

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.