Asielhond wachtte 500 dagen om geadopteerd te worden, maar werd al na een week weer teruggebracht

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 17 april 2024
Shelter dog waited 500 days to be adopted, but was returned after a week 1

Kun je het enorme verdriet voorstellen dat Drogo waarschijnlijk voelde toen hij al een week na adoptie werd teruggebracht, nadat hij 500 dagen in het asiel had gezeten.

Voor vele asielhonden gaan dagen over in jaren terwijl ze geduldig wachten op de warmte van een liefdevol thuis.

Sommige honden vinden vrij snel een thuis, terwijl andere honden, zoals Drogo, lange periodes van onzekerheid moeten doorstaan, hopend op een betere toekomst.

Het leven binnen de muren van een kennel is zeker een verbetering vergeleken met het leven op straat.

Maar de eentonigheid van het zien van dezelfde vier muren voor meer dan twee jaar is zeker van invloed op het welzijn van elke hond.

Een triest begin

Drogo's verhaal begon toen zijn baasje hem niet langer kon houden.

De eigenaar beloofde terug te komen, maar dagen werden weken en weken werden maanden.

Drogo kwam terecht in het Austin Animal Center.

In het asiel wachtte Drogo geduldig en keek toe hoe anderen kwamen en gingen.

Hij werd de langste bewoner van het asiel en was geliefd bij iedereen, vooral bij Jessica, een vrijwilliger die niets anders kon dan hem liefhebben.

"Ik weet dat je geen favorieten mag hebben... maar Drogo is mijn favoriet. Hij denkt dat hij een schoothondje is en we hebben nog niet het lef gehad om hem iets anders te vertellen. Drogo is zindelijk, blaft niet veel en kan het goed vinden met mijn 6-jarige zoon. Hij is een vriend voor iedereen die hij ontmoet en werd al snel de favoriet van vrijwilligers. Drogo zit nu al een jaar in het asiel, een van de honden die het langst in het asiel verblijven, en hij is zo toe aan een eigen thuis," zei Jessica, een van de vrijwilligers van het ACC.

Adoptie en verdriet

Op een dag kwam het geluk voor Drogo. Iemand adopteerde hem en heel even voelde hij de warmte van een thuis.

Helaas was Drogo een week later alweer terug in het asiel.

Drogo was er kapot van, net als iedereen in het Austin Animal Center.

"We zijn allemaal erg teleurgesteld dat Drogo zo snel naar het asiel is teruggebracht. Hij was een van de honden die het langst in het asiel verbleef, en nu is hij weer terug. Hij is er kapot van. Het is niet eerlijk," schreef een van de asielmedewerkers op TikTok.

Vastberaden asiel

Het asiel gaf Drogo niet op. Ze werkten harder, maakten video's en schreven berichten over hem.

@goodboygonehome We are all crushed that Drogo was returned to the shelter so quickly. He was one of the longest stay dogs at the shelter and now he’s back again. He’s devastated. It’s not fair. #austinanimalcenter #austinanimalshelter #longstay #adoptme #pitbulllove #pitbullsoftiktok #returned #shelterdog ♬ original sound - Dog Tales Rescue

Duizenden mensen lazen de artikelen, maar Drogo wachtte nog steeds op een forever home.

@goodboygonehome 74 pets found forever homes today at the annual Clear the Shelters event. So happy for all of them! Sadly, Drogo wasn’t one of them. He’s still waiting for his own family @Austin Animal Center #cleartheshelters #austinanimalcenter #austinanimalshelter #longstay #adoptme #pitbullsoftiktok #pitbulllove #shelterdog #dogsoftiktok #animalshelter ♬ original sound - sweetsaudioz

Een medewerker pleitte in een video: "Hij is zindelijk, houdt van wandelen en is zo lief. Laat iemand hem alsjeblieft mee naar huis nemen!"

Een verjaardagswens

Toen Drogo zijn 4e verjaardag en 550e dag in het asiel vierde, gaven vrijwilligers een verjaardagsfeestje voor hem.

Ze hadden één wens - dat Drogo een echt, permanent thuis zou vinden.

Een gelukkig einde

Drogo, de lieve jongen die zoveel heeft moeten doorstaan, heeft eindelijk een thuis gevonden.

Het asiel plaatste op Facebook: "Drogo is vandaag na meer dan 500+ dagen in het asiel geadopteerd.

Het asiel schreef verder: "Drogo, jij lieve jongen... je hebt nu (hopelijk) een forever home en een persoon die je gebroken hart kan helen.

Geniet van de rest van je leven!"

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.