Bange eenzame hond voelt zich eindelijk veilig nadat nieuwe baasje hem knuffelt

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Bange eenzame hond voelt zich eindelijk veilig nadat nieuwe vader hem knuffelt 1

Zwerfhonden moeten soms door zoveel pijn en teleurstelling voordat ze een kans hebben op een nieuw leven.

Vaak zijn ze bang om een mens te benaderen omdat ze vroeger mishandeld zijn, maar diep vanbinnen weten ze dat niet alle mensen slecht zijn.

Dit verhaal gaat over een hond die heel bang was, maar hij gaf zijn nieuwe baasje een kans en daarmee veranderde zijn leven.

Doodsbange Buddy

Toen Buddy voor het eerst werd gevonden, was hij zo bang voor mensen dat hij wegliep als hij iemand zag.

Het was alsof hij niets met mensen te maken wilde hebben.

Lieve mensen deden hun best om Buddy te vangen en te redden van de ruige straten van Oregon. Ze wisten dat hij een beter leven verdiende. Na twee maanden lukte het ze om hem in een val te lokken en hem te redden.

Lee Asher, de man die besloot de hond te adopteren, vertelde aan The Dodo: Buddy werd gedumpt op een heel gewone plek waar ze honden dumpen.

Toen de twee voor het eerst aan elkaar werden voorgesteld, was Buddy natuurlijk terughoudend en blafte hij zelfs naar Asher uit angst.

Lee raakte niet van streek. Hij wist dat Buddy tijd nodig had om hem te vertrouwen.

Hij zei: "Ik oordeel niet over wat ik net heb meegemaakt met zijn geblaf en dat soort dingen. We staan op het punt om in een nieuwe omgeving te komen en die zal anders zijn. Ik voel het. Ik weet het. Ik vertrouw erop en ik vertrouw hem."

Een hartverwarmende ontmoeting

Langzaam maar zeker realiseerde Buddy zich dat Lee geen kwaad in de zin had. Hij zag dat Lee hem alleen maar wilde helpen. Hij stond toe dat Lee hem naar zijn auto bracht, wat de eerste stap was naar zijn nieuwe thuis. Buddy ging naar The Asher House in Portland, een plek waar hij zich veilig en geliefd kon voelen.

Aanpassen aan een nieuw leven

In het Asher House kon Buddy wennen aan zijn nieuwe omgeving. Het was zijn eerste dag en iedereen wist dat hij tijd nodig had om te wennen. Lee begreep dat Buddy zijn eigen grenzen moest stellen en dat hij bereid was om dat te doen. Het was niet makkelijk, maar na verloop van tijd begon Buddy zich minder angstig te voelen. Hij maakte nieuwe vrienden met de andere honden in het huis en begon zich te gedragen als een gelukkige en speelse hond.

Wat is de les van Buddy's verhaal?

Buddy's verhaal herinnert ons eraan dat honden echt kostbare dieren zijn. Ze hebben een groot hart en zijn bereid om mensen een tweede kans te geven, zelfs als ze in het verleden gekwetst zijn. Wat er ook gebeurt, honden zoals Buddy hopen altijd op een beter leven. Dit verhaal laat ons zien dat honden onze beste vrienden zijn en dat we elk moment dat we met hen doorbrengen moeten koesteren.

Zoals Lee Asher zei: "Ik kan het voelen. Ik ken hem. Ik vertrouw erop en ik vertrouw hem."

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!