Chihuahua belandt in asiel na overlijden eigenaar, maar hij blijft trouw aan hun ritueel

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 15 april 2024
Senior Chihuahua verliest zijn baasje, maar blijft trouw aan hun ritueel 1

Oude gewoontes zijn moeilijk af te leren. Helemaal als het leuke gewoontes zijn.

Een senior Chihuahua, met de naam Scooter, werd achtergelaten door de familie van zijn overleden baasje.

Na tien jaar voor de hond te hebben gezorgd en van hem te hebben gehouden, wilde de familie hem niet meer en stuurde hem naar een asiel.

Maar de band tussen baas en hond is niet snel verbroken.

De 12 jaar oude Chihuhua was in de war en verdrietig door deze reeks gebeurtenissen en had het moeilijk om zich aan de nieuwe omgeving aan te passen.

Alsof de dood van zijn baasje en in de steek gelaten worden door de overgebleven familie nog niet genoeg was, had Scooter ook nog problemen met zijn heup.

Dit maakte het nog lastiger om een nieuw thuis te vinden.

De mensen van de Humane Society of Branch Count in Michigan, plaatsten foto's van Scooter, die lekker ingestopt was, in de hoop dat iemand snel zou zien hoe lief hij was.

In de steek gelaten en alleen

Senior Chihuahua verliest zijn baasje, maar blijft trouw aan hun ritueel 2
Jessica Lynn Howard

Scooter kwam terecht in een nieuwe omgeving, een asiel voor dieren zonder thuis. De verandering was zwaar voor de kleine Chihuahua.

Hij rouwde niet alleen om het verlies van zijn baasje, maar had ook problemen met zijn heup. Het leven in het asiel was verwarrend en eenzaam.

De 12 jaar oude Chihuhua was verward en verdrietig door deze reeks gebeurtenissen en had het moeilijk om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.

De mensen van de Humane Society of Branch County in Michigan merkten de lieve aard van Scooter op.

Ze plaatsten foto's van hem in de hoop dat iemand zou zien hoe speciaal hij was. Op de foto's lag Scooter lekker onder een blauwe deken en zag er zo schattig uit.

Het rustige karakter en de zelfstandigheid van de hond lieten niet lang op zich wachten om de aandacht van geschikte adopteerders te trekken.

Jessica Lynn Howard helpt

Op een dag zag de vriendelijke Jessica Lynn Howard de foto's van Scooter op sociale media. Zij en haar man, geraakt door het verhaal van Scooter, besloten om hem een nieuw thuis te geven.

Een ritueel voor het slapen gaan

Senior Chihuahua verliest zijn baasje, maar blijft trouw aan hun ritueel 5
Jessica Lynn Howard

Ondanks zijn moeilijke verleden bracht Scooter vreugde in het huis van Jessica. Elke avond had hij een speciaal ritueel voor het slapengaan.

"Als het bedtijd is... stopt hij zichzelf nog steeds in. Ik heb geprobeerd hem in te stoppen, maar hij doet het liever zelf. Hij moet de dekens precies goed doen. Het is echt schattig om naar hem te kijken."

Inspiratie voor anderen

Het verhaal van Scooter eindigde daar niet. Veel mensen uit de hele Verenigde Staten wilden hem adopteren.

Scooter had echter al een nieuwe familie. Toch waren ze zo geïnspireerd door het enthousiasme van Jessica om oudere honden te adopteren, dat ze hetzelfde deden.

Senior Chihuahua verliest zijn baasje, maar blijft trouw aan hun ritueel 6
Jessica Lynn Howard

De invloed van Scooter ging veel verder dan zijn eigen adoptie. Jessica ontving berichten van mensen die geïnspireerd waren door het verhaal van Scooter.

Mensen stuurden haar foto's van de oudere honden die ze hadden geadopteerd uit asielen in de hele VS, en dat ze allemaal geïnspireerd waren door het levensverhaal van deze Chihuahua.

Zij adopteerden ook oudere honden en maakten zo een groot verschil.

Senior Chihuahua verliest zijn baasje, maar blijft trouw aan hun ritueel 7
Jessica Lynn Howard

Het verhaal van Scooter laat zien dat liefde geen leeftijd kent.

Dankzij lieve mensen zoals Jessica zorgde het verhaal van Scooter niet alleen voor geluk voor hem, maar ook voor vele andere trouwe viervoeters die op een liefdevol thuis wachtten.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.