De hele buurt komt opdagen voor laatste wandeling hond met terminale kanker

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 19 april 2024
Hele buurt komt opdagen voor laatste wandeling van hond met terminale kanker 1

Hoe neem je afscheid van je stervende hond? Of hoe kun je je voorbereiden op het onvermijdelijke? Dit zijn de steeds terugkerende vragen waar alle hondeneigenaren op een bepaald moment in hun leven mee te maken krijgen, maar slechts weinigen weten het exacte antwoord...

Dit is een hartverscheurend verhaal uit Dupont, Pennsylvania, waar hondeneigenaar Kevin Curry zich voorbereidt om zijn laatste woorden te zeggen tegen zijn liefdevolle hond Mellow.

Na de diagnose terminale kanker besloot Kevin om het afscheid van Mellow echt speciaal te maken. Met een prachtig gebaar "schreef" Mellow een brief waarin hij zijn buren uitnodigde om fatsoenlijk afscheid te nemen voordat hij hen voorgoed verlaat.

Mellow's bijzondere vriendschap

Mellow woonde al zeven gelukkige jaren bij zijn baasje, Kevin Curry. Hij was geen gewone hond; hij was een hond die is gered. Met andere woorden, hij was een hond die een tweede kans had gekregen op een gelukkig leven. Maar Mellow was niet zomaar een hond; hij werd geliefd en gekoesterd door iedereen die hem kende.

Een vreselijke diagnose

Op een dag kreeg Mellow slecht nieuws. Hij kreeg de diagnose "lymfoom". Het is een vorm van kanker en het betekende dat Mellow niet veel tijd meer had om bij de mensen te zijn van wie hij hield. Toen zijn baasje Kevin dit hoorde, was hij er kapot van.

"Hij heeft lymfoom B-cel. Uiteindelijk zal hij later deze maand of begin volgende maand voor het laatst bij ons zijn," zei Kevin Curry, het baasje van Mellow.

Een speciaal plan

Maar Kevin wilde niet dat Mellow's laatste dagen somber zouden zijn. Hij wilde ervoor zorgen dat Mellow's afscheid gevuld zou zijn met liefde en vreugde. Kevin wist dat Mellow niet alleen zijn hond was, maar ook geliefd bij de buren. Dus had Kevin een speciaal plan.

Mellow's afscheidsbrief

Kevin besloot een brief te schrijven vanuit het perspectief van Mellow. In de brief nodigde Mellow alle buren uit om afscheid te komen nemen.

In de brief stond:

"Zolang het nog kan, marcheer ik op zaterdag 3 juni van 19.00 tot 20.00 uur door de buurt en ik zou graag persoonlijk afscheid van jullie nemen als jullie beschikbaar zijn. Kom naar buiten om me een aai over mijn hoofd te geven of over mijn buik te wrijven en ik zal je eeuwig dankbaar zijn."

Een hartverwarmende reactie

De mensen in de buurt waren diep geraakt door Mellow's brief. Ze kwamen massaal hun liefde tonen. Ze brachten lekkers mee, klopten Mellow op zijn hoofd en wreven zelfs over zijn buik. Kinderen maakten borden en tekeningen voor Mellow. Ze wilden er allemaal voor zorgen dat Mellow zich speciaal en geliefd voelde.

Een buurt die om hem geeft

Het afscheid van Mellow was een speciaal moment voor de hele community. Het liet zien hoe zorgzaam en vriendelijk hun buurt was. Het was niet alleen een plek waar mensen woonden; het was een plek waar mensen naar elkaar omkeken en ook naar viervoeters zoals Mellow.

Een blijvende herinnering

De reactie van de mensen van Dupont was hartverwarmend! Tientallen mensen verschenen op straat om Mellow nog een laatste keer te zien en te aaien voordat hij werd ingeslapen!

Je kunt gewoon aan Mellow's gezichtsuitdrukking zien dat hij zo blij was om bij hen allemaal te zijn! Ondanks zijn conditie vertoonde hij geen tekenen van uitputting of depressie! Hij was gewoon een gelukkige jongen die van elk moment van zijn afscheidsfeestje genoot!

Kevin, de eigenaar van Mellow, was zo blij om te zien hoeveel liefde en steun ze kregen. Ook al was het een moeilijke tijd, het was ook een mooie en hartverwarmende herinnering. Mellow's nalatenschap leefde voort in de harten van iedereen die hem gekend had.

"Het was gewoon geweldig om de gemeenschap zo samen te zien komen. Hij genoot van elke minuut," zei een van de buren.

Een laatste afscheid

En zo had Mellow zijn laatste afscheid in het warme gezelschap van zijn buren. Hij verliet deze wereld in de wetenschap dat velen van hem hielden en hem koesterden. Ook al was hij een hond, zijn verhaal liet zien hoe liefde en vriendelijkheid mensen samen kunnen brengen, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Zoals een van de buren zei: "Veel geluk, Mellow. Je zult voor altijd herinnerd worden."

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.