Dierenarts kruipt in kennel om te slapen met hond die ernstig gewond raakte in brand

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten 1

Taka's leven eindigde bijna in een woningbrand.

Het huis van de 8 jaar oude Shiba Inu hond vloog in brand terwijl hij zich in een overdekte veranda bevond.

Hoe hard zijn familie ook probeerde, ze konden hem niet op tijd bereiken en moesten het huis uit rennen.

Gelukkig wist Taka op eigen kracht van de veranda te ontsnappen en rende de straat op.

Een goede buurman vond hem uiteindelijk en bracht hem met spoed naar Care More Animal Hospital in Martinez, Georgia.

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten2
Care More Animal Hospital

Taka's pijn en genezing

Toen Taka in het ziekenhuis aankwam, zagen de dierenartsen dat hij erg gewond was. Hij had brandwonden op zijn ogen, mond, oren en buik. Hij werd blind.

Taka had moeite met ademhalen, dus bracht het team hem naar een speciale kliniek waar hij een machine kon gebruiken om beter te ademen.

Na een paar dagen werd Taka sterker en ging hij terug naar het Care More Animal Hospital.

Iedereen daar werkte hard om hem beter te laten voelen.

Een speciale band

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten3
Care More Animal Hospital

"Ik probeer mijn patiënten allemaal op dezelfde manier te behandelen, maar zijn geval trok een beetje meer aan mijn hart," zei Emily Martin. "Toen hij binnenkwam, piepte hij van de pijn ... maar hij kalmeerde op het moment dat je bij hem ging zitten en voor hem ging zingen."

Emily sprak met Taka's familie kort na zijn aankomst in het dierenziekenhuis en uiteindelijk gaven ze Taka over aan Emily omwille van zijn gezondheid.

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten 2
Care More Animal Hospital

Omdat het ziekenhuis niet 24 uur per dag open is, nam Emily Taka een nacht mee naar huis zodat hij niet alleen hoefde te slapen.

"Ik was de hele nacht op met hem, dus de volgende dag waren we allebei uitgeput," zei Emily.

De volgende dag in het ziekenhuis kroop Emily in Taka's kennel en deden ze samen een dutje. Een collega van Emily legde het moment vast op een foto.

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten 1
Care More Animal Hospital

Voor Emily is een van de meest bijzondere eigenschappen van Taka is hoe lief hij is, ondanks alles wat hij heeft meegemaakt.

"Hij heeft geen gemeen bot in zijn lijf," zei Martin. "Vaak als dieren pijn hebben, beginnen ze te bijten, gewoon omdat ze pijn hebben, maar hij heeft niet één keer geprobeerd te bijten. Sterker nog, hij voelt zich getroost door mensen."

Steun van de community en Taka's persoonlijkheid

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten5
Care More Animal Hospital

Taka's weg naar herstel was nog steeds onzeker, maar hij at en zorgde voor zichzelf. Het mooiste was dat de community over Taka's verhaal hoorde en geld inzamelde om zijn medische rekeningen te betalen. Ze wisten dat Taka iets bijzonders was.

Toen Taka zich beter begon te voelen, kwam zijn persoonlijkheid naar boven. Hij hield van buikmassage, lekker eten en knuffelen met mensen. Hij was een vriendelijke en sterke hond.

Wat is de volgende stap voor Taka?

Dierenarts slaapt in kennel om verbrande hond te troosten6
Care More Animal Hospital

Emily Martin, die zoveel van Taka hield, dacht erover om hem te adopteren. Maar ze had al veel honden en een baby, dus het was een moeilijke beslissing. Als Taka een nieuw thuis vindt, wil Emily dat het bij mensen is die goed voor hem zullen zorgen en weten hoe speciaal hij is.

Taka's verhaal leert ons dat we zelfs in moeilijke tijden hoop kunnen vinden en dat er aardige mensen zijn die willen helpen. Taka's moed en de liefde van de community laten ons zien dat we een verschil kunnen maken en dat zelfs een kleine daad van goedheid een leven kan veranderen.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!