Dove hond die 1000 keer door bijen is gestoken, is nu eindelijk dolgelukkig

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 12 april 2024
Dove hond die 1000 keer door bijen is gestoken, is nu eindelijk dolgelukkig 1

In de hartverwarmende wereld van bijzondere dierenverhalen is Stinger, een dappere en veerkrachtige pitbull mix, een prachtig voorbeeld van moed en medeleven. Zijn onvoorstelbare verhaal, gekenmerkt door zijn sterke wilskracht, zal je hart zeker raken.

Stinger, de door bijen gestoken pitbull

We weten allemaal dat honden bevriend kunnen raken met bijna elk wezen op aarde, maar het verhaal van Stinger brengt dit naar een heel ander niveau. Stinger's verhaal begint met een ongewone vriendschap: bijen. Ja, bijen! Die kleine zoemende beestjes die meestal problemen veroorzaken voor iedereen die hun pad kruist.

Stinger's nieuwsgierige aard leidde hem naar een ongelukkige ontmoeting met een zwerm bijen, en ze reageerden niet vriendelijk. De bijensteken waren heftig. Deze gebeurtenis markeerde het begin van een uitdagend hoofdstuk in zijn leven, een hoofdstuk dat hem uiteindelijk zou vormen tot de bijzondere hond die hij nu is.

Voor de meesten zou het verhaal daar zijn geëindigd, met een spoedbezoek aan de dierenarts. Maar Stinger's verhaal nam een hartverscheurende wending. Nadat hij met spoed naar de kliniek was gebracht, werd hij achtergelaten door zijn baasjes. Ze lieten hem achter, met pijn en verdriet, om nooit meer terug te komen. Het was een moment dat Stinger's leven voor altijd zou veranderen.

Carri Shipaila, van het LuvnPupz asiel in Grand Rapids, Michigan, was de enige die durfde te denken dat Stinger het zou overleven. Ze ontdekte dat deze pitbull, doof maar in alle opzichten buitengewoon, niet alleen last had van de bijensteken maar ook van ernstig ondergewicht, schurft en een auto-immuunziekte genaamd Pemphigus.

Stinger's herstel

Stinger stond op het punt om geëuthanaseerd te worden. Weinigen geloofden dat hij deze benarde situatie kon overwinnen, maar Carri wel. Vastberaden besloot ze Stinger de kans te geven die hij zo verdiende.

De weg was lang en uitdagend voor zowel Stinger als Carri. Maar stap voor stap, dag na dag, boekten ze vooruitgang. Het was niets minder dan een wonder. Duizend keer gestoken worden door bijen en overleven was al een prestatie op zich, maar Stinger liet het daar niet bij zitten. Hij vocht tegen alle verwachtingen in om zijn gezondheid en geluk terug te winnen.

Helaas krijgen hondenliefhebbers uit de hele VS niet de kans om Stinger, een nu onherkenbare hond, te adopteren. Vanwege de hoge zorgkosten blijft Stinger in zijn pleeggezin bij LuvnPupz, maar aan liefde en zorg zal het hem daar zeker niet ontbreken.

Stinger is een gloednieuwe hond! Hij geniet van het leven en kijkt zonder problemen terug op zijn vreselijke verleden. Hij kan er zelfs grapjes over maken... Zo verkleedde hij zich laatst als een bij met Halloween.

Dat is de manier waarop we allemaal met moeilijkheden in het leven moeten omgaan: met een stralende lach en de hoop dat alles uiteindelijk goed komt.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.