Droevige asielhond kijkt toe hoe haar vrienden worden geadopteerd en weggaan

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Een droevige asielhond kijkt toe hoe zijn vrienden worden geadopteerd en weggaan 1

Het is prachtig als een hond in een asiel eindelijk zijn nieuwe familie en een forever home vindt, maar het is ook een beetje zielig om te zien hoe een hond moeite heeft om geadopteerd te worden.

Veel asielhonden hebben dit probleem en het is helemaal erg als hun vrienden in het asiel hen verlaten omdat ze dan behoorlijk eenzaam kunnen worden.

Een droevige asielhond kijkt toe hoe zijn vrienden worden geadopteerd en weggaan 2
Facebook/Spartanburg Humane Society

Dit verhaal gaat over Chauncey. Zij is een erg verlegen, maar lieve en speelse hond die werd opgevangen in de Spartanburg Humane Society.

Ze bracht daar veel tijd door met toekijken hoe haar vrienden vertrokken naar hun nieuwe familie. Ze zag hoe ze vertrokken door een opening in de deur.

De mensen die in het asiel werkten begrepen niet waarom niemand Chauncey wilde adopteren.

Angel Cox, CEO van de Spartanburg Humane Society, vertelde aan The Dodo: Chauncey is erg verlegen totdat ze je leert kennen. Ze keek dus een beetje toe hoe de wereld aan haar voorbij ging met al dat geblaf en de constante activiteit in het asiel.

De medewerkers in het asiel voelden zich allemaal vreselijk over haar situatie, dus hielden ze haar vaak gezelschap. Ze gingen met haar wandelen, aaiden haar en gaven haar lekkers.

Cox vertelde: Ze vond het heerlijk om vastgehouden en uitgelaten te worden door het personeel en de vrijwilligers. Ze is geweldig aan de lijn, dus ze was zeker favoriet bij de vrijwilligers.

Hoewel het leek alsof ze niemand kon vinden, kwam er toch een gezin naar het asiel en adopteerde haar. Chauncey bracht wat tijd door met het nieuwe gezin en kon ervaren hoe het was om een thuis te hebben.

Helaas werkte dit niet voor haar, dus stuurde haar nieuwe familie haar terug naar het asiel.

Een mooie nieuwe toekomst

Een droevige asielhond kijkt toe hoe zijn vrienden worden geadopteerd en weggaan 3
Facebook/Spartanburg Humane Society

Alleen dankzij de onverbiddelijke inzet van de medewerkers van Spartanburg kreeg Chauncey een nieuwe kans in het leven.

De medewerkers weigerden haar situatie te accepteren, dus postten ze op Facebook over Chauncey in de hoop iemand anders voor haar te vinden.

Niet lang daarna besloot een ander gezin haar te adopteren nadat ze de post over haar hadden gezien.

Deze keer toonde ze meteen haar charme aan het nieuwe gezin en ze zagen in dat Chauncey precies was wat ze zochten.

Cox vertelde: Zij heeft zichzelf meteen verkocht. Ze is een heel liefdevolle hond en ze overtuigde hen met haar liefheid.

Een droevige asielhond kijkt toe hoe zijn vrienden worden geadopteerd en weggaan 4
Facebook/Spartanburg Humane Society

Iedereen in het asiel was dolgelukkig dat ze haar nieuwe thuis heeft gevonden en eindelijk gelukkig is.

Ook al had Chauncey het moeilijk door haar verlegenheid, ze heeft nooit de hoop opgegeven. Haar verhaal zal zeker meer mensen inspireren om de stille hond niet over het hoofd te zien als ze er een willen adopteren.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!