Belgische herdershond Eva redt haar baasje van een aanval door een bergleeuw

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Eva, de Belgische Herdershond redt haar baasje van een aanval door een bergleeuw 1

We weten allemaal dat Belgische herdershonden dapper, zeer intelligent en trouw zijn, maar zelfs zulke schitterende honden blijven ons verbazen! Eva, het twee jaar oude Belgische meiske, toont ons een heel nieuw niveau van loyaliteit met haar heldhaftige reactie op een bergleeuw die haar baasje aanviel tijdens een wandeling.

Eva zette zonder aarzelen haar leven op het spel en bewees opnieuw dat honden de beste huisdieren zijn die we maar kunnen hebben!

Zonder aarzeling sprong Eva ertussen om Erin te redden

Toen Erin Wilson met haar familiehond Eva ging wandelen langs de Trinity rivier in het noordwesten van Californië, had ze zich nooit voor kunnen stellen dat ze het zou moeten opnemen tegen een bergleeuw!

Het wilde beest sprong voor haar neus en krabde aan haar schouder. Ze gilde instinctief van de schrik en op dat moment schoot haar trouwe Belgische Mechelse Herder Eva te hulp!

Eva sprong dapper op de bergleeuw ondanks het feit dat het wilde dier twee keer zo groot was als zij. De twee worstelden terwijl Erin een bandenlichter pakte om Eva te helpen. Ze begon het roofdier ermee te slaan, maar alles leek een verloren zaak.

Het dier zette zich vast aan Eva's hoofd en doorboorde haar schedel met lange, scherpe tanden. Gelukkig schoten een paar passerende automobilisten te hulp en verdreven de bergleeuw met pepperspray.

Zwaargewond op haar schedel

Eva was ernstig gewond en ze zat onder het bloed. Ze had stuiptrekkingen tijdens de rit naar het ziekenhuis door schedelbreuken en een doorboorde sinusholte. Deze dappere hond was ernstig gewond geraakt tijdens het gevecht en haar leven was in gevaar.

Ze werd opgenomen in het Ziekenhuis in de Shasta Cascade-regio van Noord-Californië. Eva, een sterke hond, kwam er op de een of andere manier doorheen. Toch had ze een lang herstel nodig en daarom begon Erin een inzamelingsactie om de medische kosten voor haar heldhaftige meisje te dekken.

Eva werd enkele dagen zwaar verdoofd omdat de druk in haar schedel nog steeds hoog was en de zwelling rond haar ogen haar zicht belemmerde.

Na de medische behandeling ging het een tijdje beter met Eva. Ze kwam thuis en begon haar normale activiteiten uit te voeren. Ze ging zelfs regelmatig wandelen met Erin en vertoonde geen enkel teken van zwakte.

Het heldhaftige meisje is overleden, maar haar herinnering leeft voort

Maar toen gebeurde er iets waar Erin bang voor was! In de nacht kreeg Eva plotseling beroertes en haar toestand verslechterde.

Ze raakte in een diepe coma en reageerde op geen enkele prikkel. Helaas was haar lichaam te zwak om de strijd aan te gaan en een paar uur later overleed Eva.

Erin was er kapot van toen ze besefte dat haar dappere meisje er niet meer was.

"Deze wereld is niet eerlijk. Het is wreed. Dit had niet mogen gebeuren. Onze baby is weg en nu is er niemand meer die ons kan vasthouden. We hebben onze kusjes niet. Ik heb mijn meisjes ongelooflijk zachte vacht niet. Ze was zo teer. Zo sierlijk," schreef ze op haar Instagram.

Ondanks haar plotselinge dood zal Eva voor altijd herinnerd worden om haar moed. Ze was Erin's beschermengel die haar leven op alle mogelijke manieren redde. Je zult herinnerd worden, brave meid! 💔

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!