Geredde Chihuahua krijgt 11 puppy's en breekt wereldrecord

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 18 februari 2024
Geredde chihuahua krijgt 11 puppy's en verbreekt het wereldrecord 1

Honden blijven ons verbazen, maar deze Chihuaha moeder overtreft alles!

Toen ze de hond met de naam Laugh Out Loud, afgekort LOL, voor het eerst ontmoetten, verwachtten haar redders dat ze een nest puppy's ter wereld zou brengen.

Haar verzorgers verwachtten dat ze niet meer dan vier tot vijf pups ter wereld zou brengen, omdat Chihuahua's normaal gesproken geen grote nesten hebben.

Nadat ze haar laatste pup ter wereld had bracht, was iedereen in shock en ze realiseerden zich dat dit wel eens een nieuw record zou kunnen zijn!

Een speciale dag

Op een dag ging LOL bevallen in haar pleeggezin in Olathe, Kansas. De bevalling duurde 12 uur. Wat iedereen verraste was dat ze geen klein nestje kreeg. Ze kreeg maar liefst 11 kleine, gezonde puppy's!

Om het nog mooier te maken, beviel LOL van haar puppy's op National Puppy Day. Het was een speciale dag voor deze Chihuahua-mama.

Eerst dacht haar pleegmoeder Josie dat het 10 puppy's waren. Maar toen ze opnieuw telde, realiseerde ze zich dat LOL bevallen was van 8 jongens en 3 meisjes, wat neerkomt op 11 puppy's in totaal!

"Pleegmoeder Josie haalde de puppy's tevoorschijn om de geslachten te controleren. Toen ze 8 reutjes en 3 teefjes had, besefte ze dat er iets niet klopte!!! Ze hertelde snel een paar keer en realiseerde zich dat ze inderdaad gelijk had - 'LOL' had 11 puppy's," schreef het UPRA team.

Alle puppy's werden gezond geboren en met LOL, hun moeder, ging het goed ondanks de langdurige bevalling.

Het mooiste is dat ze allemaal een gouden mandje hebben gevonden!

Nadat de puppies 10 weken oud waren, werden ze veilig overgebracht naar hun nieuwe families.

LOL, de chihuahua-mama, vond ook een liefdevol thuis waar ze gelukkig kon zijn.

Ze was erg beschermend en zorgzaam voor haar pups geweest, dus ze verdiende ook een liefdevolle thuis.

Nu geniet ze van haar dagelijkse avonturen met haar nieuwe familie.

Een nieuw record

Het verhaal van LOL is bijzonder omdat haar nest van 11 pups een record verbreekt onder de Chihuahua's.

Het is misschien niet het grootste hondennest maar wel het grootste nest onder de Chihuahua's. Het is een enorme prestatie voor dit kleine ras.

Newsletter Image

Houd je van honden?

Dan zul je dol zijn op onze dagelijkse e-mail! Meer dan duizend hondenliefhebbers ontvangen hem om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder eens uit!