Geredde pitbull met tumor zo groot als een volleybal krijgt tweede kans

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Geredde pitbull met tumor zo groot als een volleybal krijgt een tweede kans 1

Dierenasielen doen enorm goed werk door huisdieren een tweede kans te geven.

Sommige dieren komen in vreselijke omstandigheden aan, maar ze krijgen nog steeds de liefde en zorg die ze nodig hebben.

Dat was ook het geval bij Libby, een hond met een tumor zo groot als een volleybal.

Maar haar verhaal heeft gelukkig een goede afloop.

In augustus heeft de Humane Society voor Tacoma en Pierce County, in de staat Washington, een pitbull met de naam Libby opgevangen.

Ze vertelden dat de hond "vol leven" was en een "lief gezicht en vriendelijke ogen" had.

Libby had echter ook een ernstig gezondheidsprobleem: een tumor van 5 kilo met de omvang van een volleybal, een van de grootste gezwellen die ze ooit hadden gezien.

"Toen we Libby zagen, was het eerste wat ons opviel haar lieve gezicht en vriendelijke ogen. Het tweede wat ons opviel was de massa ter grootte van een volleybal op haar schouder," vertelden de medewerkers van het asiel.

De dappere strijd van Libby tegen kanker

Een nadere onderzoek onthulde de hartverscheurende waarheid: Libby had kanker.

De tumor in haar poot was zo groot dat hij opzwol tot de grootte van een volleybal, waardoor ze veel pijn had bij het bewegen.

De enige manier om haar leven te redden was door haar poot te amputeren. Met een pijnlijk hart nam het asiel de moeilijke beslissing.

"Er zat een enorme tumor in het bot van haar rechterbovenbeen, die een ontstekingsreactie veroorzaakte waardoor haar been zo groot werd als een volleybal en ze bijna niet meer kon bewegen van de pijn," vertelde het asiel.

Liefde van de community

De lokale community van Tacoma schaarde zich achter Libby en gaf gulle donaties om haar medische kosten te dekken.

De Humane Society toonde zich zeer dankbaar voor de enorme steun en erkende de cruciale rol van de betrokkenheid van de community bij het helpen van huisdieren in nood.

De weg naar herstel en liefde

De weg die Libby aflegde eindigde niet na de operatie. Tijdens haar herstel veroverde ze het hart van een dierenarts-technicus die voor haar zorgde.

Ondanks dat ze wist van de diagnose van de agressieve botkanker bij Libby en haar beperkte tijd op aarde, besloot de technicus haar te adopteren.

"Nadat ze de liefdevolle geest van Libby had gezien, was het geen verrassing wat er daarna gebeurde. De dierenarts-technicus werd meteen verliefd en besloot om de lieve Libby te adopteren," vertelde het asiel.

In haar nieuwe thuis heeft Libby nu de naam Wiggles gekregen. Ze leeft gelukkig omringd door mensen die van haar houden en geniet van lekkere dutjes op de bank gewikkeld in warme dekens.

"Er is iets in haar ogen dat vraagt om liefde en bescherming," vertelde de nieuwe moeder van Libby. "Ik kon me daar niet van afkeren."

Ondanks alle uitdagingen kreeg een kleine pitbull met de naam Wiggles een nieuw thuis. Ze inspireert ons allemaal om een verschil te maken voor dieren in nood.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!