Goldendoodle die ongeluk overleefde wonderbaarlijk teruggevonden na drie weken

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 31 mei 2024
Goldendoodle die ongeluk overleefde wonderbaarlijk teruggevonden na drie weken 1

Augustus van 2018 zal altijd een bittere smaak achterlaten voor de familie Orr, uit Kansas.

In de maand waarin iedereen aan het ontspannen was en van de zomer aan het genieten, hadden de Orr's hun geliefde verloren.

De moeder van de familie, Jennifer, en haar dochter, Sam, hadden een vreselijk ongeluk gehad. Hun Jeep stortte 600 meter naar beneden op een bergweg in Chaffee County, Colorado.

De moeder heeft het niet overleefd.

Samen met hen was er een één jaar oude Goldendoodle, Bentley.

Deze tragedie was pijnlijk en verschrikkelijk, niet alleen voor de familie, maar ook voor degenen die Sam en Jennifer niet kenden.

Het enige lichtpuntje in deze moeilijke tijd voor de vader en de dochter was de hoop dat Bentley het had overleefd.

De pup was op de een of andere manier uit de Jeep gekatapulteerd, zijn baasjes achterlatend in afwachting van zijn terugkeer.

Zou het kunnen?

Zou een Goldendoodle drie weken alleen in de bergen, ver van zijn natuurlijke habitat, kunnen overleven?

Niemand kon het geloven, maar Bentley bewees het tegendeel en maakte twee mensen gelukkig ondanks al hun verdriet.

De reis die alles veranderde

In 2017 was Samantha Orr nog een jonge vrouw die in het buitenland studeerde. Toen haar internationale avontuur ten einde liep, kreeg ze een abrupt idee dat ze gewoon moest waarmaken:

Een hond nemen op het moment dat ze terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Hoewel haar familie zielsveel van honden hield, waarschuwden ze Sam dat een hond een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Maar dat kon de jonge vrouw niets schelen. Ze wilde heel graag een hond. Het moest haar eerste volwassen aankoop worden.

Toen kwam Bentley in hun leven

Bentley was een kleine pup, een Goldendoodle die Sam 24 uur na haar terugkeer in de Verenigde Staten mee naar huis nam. De band was meteen hecht en Sam hoefde geen moeite te doen om haar leven aan Bentley aan te passen of alles puppyproof te maken.

Waarom?

Omdat Bentley zich meteen had aangepast! Zijn eerste kennismaking was de eerste jeeptocht die Sam met hem maakte in 2017. Hij vond elke seconde geweldig en bleek een geweldige pup te zijn.

Sindsdien ging Bentley overal mee naartoe met Sam als haar trouwe sidekick.

Beter kon ze zich niet wensen.

Bijna precies een jaar later, na hun eerste jeeptocht, gebeurde er iets onverwachts.

Nadat ze de oude Jeep van hun opa hadden gerepareerd, begon de familie Orr aan een nieuw avontuur. Dit keer was het een moeilijke route: een 4×4 off-road trail, ook wel bekend als de Iron Chest Mine, de favoriet van hun moeder.

Sam herinnert zich niet veel meer van het ongeluk. Plots voelde ze de Jeep rollen en vlogen er dingen in het rond, waaronder haar hond Bentley.

Sam verloor haar moeder die dag en het verdriet werd nog groter toen ze ontdekte dat Bentley ook weg was.

Sam belandde na het ongeluk in het ziekenhuis en hoopte dat men Bentley zou vinden voordat hij nog meer gewond zou raken.

Heb je deze hond gezien?

Facebook steungroepen en georganiseerde zoekacties begonnen vrijwel direct na het ongeluk. De hele buurt was betrokken bij het helpen van Bentley om weer thuis te komen.

Het nieuws over het ongeluk en het verschrikkelijke verlies verspreidde zich over de hele staat. De media berichtten over het verhaal, nieuwsgroepen informeerden erover en mensen waren oprecht geïnteresseerd om Sam en de familie Orr weer te helpen lachen na hun afschuwelijke verlies.

Telefoons gingen continu over en sommigen belden zelfs om Sam te laten denken dat ze Bentley hadden, alleen maar om de beloning te krijgen.

Mensen kunnen wreed zijn.

Maar één telefoontje maakte echt het verschil en gaf Sam weer een sprankje hoop:

Iemand had Bentley gezien.

Een man genaamd Joe belde Sam en vertelde haar dat hij Bentley had gezien en herkend van de posters. Hij was gezien ver boven het pad, jagend op rotsmuizen.

Een volbloed designerhond die ontzettend verwend was, was in zijn overlevingsmodus rotsmuizen aan het eten!

Hoe wonderbaarlijk was deze hond?

Na 19 lange dagen had Sam eindelijk bevestiging van wat haar hart haar vertelde.

Bentley leefde nog en nu was het tijd om hem mee naar huis te nemen.

De wandeltocht om Bentley te redden

Zaterdag was Sam weer op de been, klaar voor de expeditie om haar puppy terug te brengen.

Ze kreeg ook nieuws van het team dat haar gecrashte Jeep had geborgen. Ze zeiden dat ze Bentley hadden gezien en dat hij naar hen blafte.

De arme pup was zo loyaal dat hij in de buurt van de plek van het ongeluk bleef, hun Jeep in de gaten hield en wachtte tot zijn geliefde familie hem kwam halen.

Toen ze op 3km hoogte stond, kon Sam het duidelijk zien door haar verrekijker:

Daar was hij. Bentley wachtte op haar.

De beklimming begon 's ochtends om 9.30 uur. Sam hield wel van de bergen, maar ze was er niet echt op voorbereid. Kun je je voorstellen dat ze helemaal naar boven en beneden klom in alleen een paar sportschoenen?

Ja, zoveel hield ze van die Goldendoodle.

Met gekneusde ribben en een samengedrukte ruggenwervel verlegde Sam haar limieten en baande ze zich een weg naar de top, gedreven door haar liefde voor Bentley.

Toen ze uiteindelijk de bergkam bereikte, stond Bentley zo'n 15 meter bij haar vandaan. Je zou verwachten dat je hond je in de armen zou komen vliegen. Maar na 19 lange dagen was Bentley te bang om zich naar voren te bewegen.

Elke keer als Sam een stap vooruit zette, ging Bentley 5 stappen terug de berg in. Met dit tempo zouden ze het nooit halen.

Sam volgde Bentley naar nog een bergkam, en nog een, en nog een...

Hoe hoog zal deze pup nog klimmen?

Toen herinnerde Sam zich iets wat ze had gelezen over het omgaan met honden die in survivalmodus waren.

Ze draaide zich om en begon van Bentley weg te lopen, om ervoor te zorgen dat hij haar volgde. Dat wekte de interesse in de pup en hij begon Sam langzaam te volgen tot de plek waar ze voor het eerst omhoog klom.

Toen ging ze even zitten om uit te rusten, opende een blikje lekkers en wachtte.

Beetje bij beetje kwam Bentley heel dicht bij Sam... nog steeds een beetje terughoudend, maar heel geïnteresseerd in wat ze te bieden had.

Dat is wanneer Sam de virale Bentley-video maakte. Het puppy herkende eindelijk zijn huilende mama en liep langzaam in haar armen, waardoor Sam's hart in stukken brak en weer in elkaar werd gezet.

Waar is Bentley vandaag?

De berg af was veel gemakkelijker voor zowel Sam als Bentley. Ze namen de andere kant van de berg en snelden weer naar beneden. Deze kleine ging eindelijk naar huis.

Bentley zag er oké en ongedeerd uit. Hij was echter ernstig uitgedroogd en uitgehongerd.

De eerste paar dagen thuis was Bentley heel beschermend over zijn eten. Hij at elke maaltijd alsof het zijn laatste was. Alleen God weet hoe hij 19 dagen zonder voldoende voedsel en water in de bergen heeft kunnen overleven.

Gelukkig mankeerde hem verder niets en begon de familie Orr hun leven dag voor dag te leven...

Het terugbrengen van Bentley bracht enorme blijdschap voor Sam en haar vader, maar ze waren nog steeds bezig met het verwerken van het verlies van hun moeder.

"We hebben ook een andere fur baby aan de familie toegevoegd, "Buena", zijn kleine zusje genoemd naar alles wat onze familie heeft moeten doorstaan in Buena Vista, Colorado. Ik wou dat mijn moeder hier vandaag was om kleine Miss Buena te ontmoeten, ze zou absoluut mijn moeders hart stelen. En ik weet verdomd zeker dat mijn moeder zo trots zou zijn op Bentley en mij", zegt Sam op haar website.

En vandaag, vijf jaar later, woont Bentley nog steeds bij Sam. Hij houdt van zijn leven, vooral nu hij een zusje heeft om mee te spelen.

We vinden het allemaal heel erg voor deze familie en hopen dat ze hun moeder Jennifer voor altijd in hun hart zullen houden.

Wat Bentley betreft, hopen we dat hij wegblijft van extreme avonturen. Eén was er al één te veel.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!