Hond uit asiel knuffelt iedereen die hij tegenkomt, in de hoop dat ze hem adopteren

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 16 april 2024
Hond uit asiel knuffelt iedereen die hij tegenkomt, in de hoop dat ze hem adopteren 1

In de drukke straten van Houston, Texas, leefde een zwerfhond met de naam Tanner en vele andere honden zoals hij, verlangend naar een sprankje hoop.

Hun dagelijkse missie was simpel: genoeg eten vinden om hun honger te stillen.

Iedere nieuwe dag bracht een sprankje hoop, dat iemand hen zou redden van hun harde leven op straat.

Onder deze hoopvolle zielen was Tanner, wiens verhaal van wanhoop naar hoop begon in de zomer van 2023.

Tanner werd gered en naar een plaatselijk asiel gebracht. Kort nadat hij was aangekomen, ontdekten de medewerkers van het asiel tot hun grote vreugde dat hij een heel speciale hond was.

Leven op straat

Elke dag hoopten Tanner en vele andere zwerfhonden dat iemand hen zou redden van hun harde leven op straat. Ze verlangden naar een liefdevolle familie.

Tanner was een van die hoopvolle pups. Hij wachtte en wachtte, zich afvragend of zijn kans op een beter leven ooit zou komen.

De redding van Tanner

Op een mooie zomerdag in 2023 veranderde Tanners geluk. Hij werd gevonden en gered door lieve mensen die hem naar een asiel in de stad brachten.

De medewerkers van het asiel realiseerden zich al snel dat Tanner geen gewone hond was; hij was heel bijzonder.

Een liefdevolle hond in nood

Ondanks zijn redding, verlangde Tanner nog steeds naar een gouden mand. Er gingen drie lange weken voorbij maar niemand kwam hem adopteren.

Het asiel zat overvol en het was een moeilijke periode. Helaas belandde Tanners naam op de euthanasielijst.

Een beschermengel

Maak je echter geen zorgen, want het verhaal van Tanner nam een hartverwarmende wending. Madeline Garvis Smith, een plaatselijke hondenliefhebber, kwam hem bezoeken.

Ze was geraakt door Tanners liefdevolle aard en was vooral ontroerd toen hij zijn pootjes om haar heen sloeg en haar de liefste knuffels gaf.

"Hij was pure liefde; snakte bijna naar aandacht. Hem terugzetten in zijn kennel was het moeilijkste deel, omdat ik wist dat hij zo eenzaam was," zei Garvis Smith.

Een roep om hulp

Garvis Smith gebruikte haar Instagram-account om honden in nood te helpen. Op 26 augustus 2023 deelde ze Tanners verhaal met de wereld.

Ze wilde dat iedereen op de hoogte was van dit lieve schatje, Tanner, die gewoon iemand nodig had om hem een kans te geven.

Een liefdevolle pleegmoeder helpt

Tanners verhaal raakte vele harten en bereikte ook Kari, een lokale pleegmoeder. Ze bood aan om Tanner een tijdelijk thuis te geven.

Tanner was dolblij dat hij het asiel kon verlaten, maar hij vergat de lieve mensen die voor hem hadden gezorgd niet. Hij omhelsde ze alsof hij ze wilde bedanken.

Een nieuw begin

Met Kari aan zijn zijde begon Tanners staart vrolijk te kwispelen. Hij was eindelijk op weg naar een veilig en liefdevol thuis.

Toen Tanner bij Kari in de auto stapte, kuste ze hem, blij dat ze een bijdrage kon leveren aan het redden van het leven van deze lieve hond.

De weg naar een gouden mandje

Na aankomst bij zijn pleeggezin was Tanner eerst een beetje verlegen. Maar toen hij de liefde en zorg van zijn pleeggezin voelde, kreeg hij het steeds meer naar zijn zin.

Binnenkort gaat Tanner naar het Animal Rescue Network in New Hampshire. Daar zal hij geduldig wachten op zijn nieuwe thuis.

We twijfelen er niet aan dat deze lieve jongen het perfecte gezin zal vinden. Hij heeft zoveel liefde te geven en zij zullen elke dag genieten van zijn liefdevolle knuffels.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriƫr en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.