Hond ontsnapt steeds uit asiel om bewoners te troosten in verpleeghuis

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Hond ontsnapt uit asiel om bewoners te troosten in verpleeghuis 1

In plaats van te wachten tot hij geadopteerd wordt, zoals alle andere asielhonden, besloot deze hond zelf een nieuw thuis te zoeken - en hij deed het met stijl!

Als vaste bewoner van het Antrim County Animal Shelter in Bellaire, Michigan, bleek dat niet genoeg voor Scout, dus besloot hij er iets aan te doen!

Hij ontsnapte midden in de nacht en vluchtte naar een verpleeghuis aan de overkant van de straat.

Het meest opvallende was dat Scout dit niet één of twee keer deed. Hij glipte meerdere keren het verpleeghuis binnen nadat hij was teruggebracht naar het asiel, alsof hij probeerde te zeggen: "Dit is mijn thuis, mensen. Neem me niet meer terug!"

Het verrassende avontuur van Scout

In Bellaire, Michigan, was er een hond die Scout heette. Scout was niet zoals andere honden. Hij leefde in een dierenasiel, maar hij droomde ervan om een speciale plek te vinden die hij zijn thuis kon noemen.

Scout was een slimme hond. In plaats van te wachten tot iemand hem adopteerde, besloot hij zijn eigen thuis te zoeken. Hij wilde bij mensen zijn die hem het meest nodig hadden.

Op een dag deed Scout iets onvoorstelbaars. Hij ontsnapte uit het asiel en vond zijn weg naar het verpleeghuis Meadow Brook Medical Care Facility. Maar dit was geen eenvoudige tocht. Hij moest midden in de nacht wegsluipen, over meerdere hekken klimmen, een snelweg oversteken en door automatische deuren glippen om daar te komen.

Scouts knusse verstopplekje

Scout had een favoriet plekje in het verpleeghuis. Zodra hij binnenkwam, krulde hij zich op op een comfortabele leren bank in de lobby en viel in slaap. Hij deed dit meerdere keren, waaruit bleek hoeveel hij van deze plek hield.

Het personeel van het verpleeghuis dacht dat het misschien zijn lot was.

"Toen Scout hier bleef komen, dachten we dat het misschien voorbestemd was," zei Jennifer Martinek van MBMCF. "We hebben hem verwelkomd om deel uit te maken van onze familie. Hier hoort hij thuis. Hij heeft voor ons gekozen", voegt Stephanie Elsey, een klinische zorgcoördinator, toe.

De zorgzame Scout

Scout was niet zomaar een hond. Hij veranderde in een geweldige verzorger. Hij maakte iedereen in het verpleeghuis gelukkig. "Als je ergens mee zit, of als alles verkeerd gaat, zorgt hij ervoor dat je je beter voelt. Scout is hier heel gelukkig," zei een van de bewoners.

Maar nog hartverwarmender is dat Scout een speciaal plekje in zijn hart had voor mensen met een terminale ziekte of dementie. Hij kon zien wanneer ze extra zorg nodig hadden, dus troostte hij ze.

"We kunnen ons ons leven niet voorstellen zonder hem! Hij maakt onze Meadow Brook familie compleet," deelde het MBMCF team op hun officiële Facebook.

Een hond met een missie

Scout had een moeilijk verleden. Hij had het zwaar in een familie die hem mishandelde, maar hij overwon dat allemaal. Hij werd een liefdevolle verzorger en zijn verhaal toonde ons de ongelooflijke band tussen dieren en mensen.

Scout's verhaal herinnert ons eraan dat je soms precies daar terecht komt waar je nodig bent. En voor Scout was dat in de Meadow Brook Medical Care Facility, waar hij vreugde en troost bracht aan degenen die dat het meest nodig hadden.

In de woorden van de bewoners en het personeel, Scout heeft echt "voor ons gekozen".

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!