Hond riskeert zijn leven en springt in het water om een verdrinkende kat te redden

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Hond riskeert zijn leven en springt in het water om een verdrinkende kat te redden 1

Ze worden wel eens "aartsvijanden" genoemd, maar de waarheid is dat honden en katten niet zulke grote rivalen zijn als je zou denken.

Steeds meer van hen leven samen onder één dak en uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de hondenfamilies en hun kattenmaatjes gewoon naast elkaar slapen en samen spelen.

Een van die lieve interacties werd vastgelegd op video, waarop een hartverwarmende actie van een hond te zien is wanneer zijn kattenmaatje in het water valt. Deze hond ziet de kat in de problemen en doet het allermooiste ooit!

Hij probeert haar eerst vanaf de kant eruit te trekken

De video laat een half ondergedompelde kat in het water zien, vechtend voor haar leven, zich vasthoudend aan een voorwerp met alles wat ze op dat moment had. Ze was zichtbaar doodsbang en in een shocktoestand, terwijl ze probeerde uit te vinden hoe ze eruit kon komen.

Maar dan verschijnt er een hond langs de kant van wat een vijver lijkt te zijn. Hij biedt zijn hulp aan en probeert zijn kattenmaatje eruit te krijgen!

Eerst probeert hij haar eruit te trekken met zijn kaak, maar zodra hij begrijpt dat dat niet mogelijk is, springt hij in het water, zonder zich te bekommeren om het mogelijke gevaar!

Met een duik in het water, zonder het gevaar ervan in te zien

Voor je het weet ligt hij in het water, peddelend met zijn kattenmaatje op zijn rug, op zoek naar een uitweg. Hij riskeerde praktisch zijn eigen leven om een vriend in nood te redden en doorbrak daarmee de fabel dat katten en honden gezworen vijanden zijn.

In slechts enkele ogenblikken bereikt hij met succes de kant en lukt het hem om met de kat uit het water te komen.

Heel even kun je zien dat de kat nog steeds in shock is en probeert te begrijpen wat er net is gebeurd. Maar al snel is ze weer helemaal in orde en springt ze van de muur van de visvijver alsof er niets is gebeurd!

Een geslaagde reddingsactie

Deze geweldige reddingsactie werd opgenomen en ging al snel rond op sociale media en deed miljoenen mensen over de hele wereld hun hart smelten!

Mensen waren blij om te zien dat een aardige hond zijn best deed om de kat te helpen die hulp nodig had, maar sommigen vroegen zich af waarom de persoon die het filmde niet ingreep om de dieren te redden.

Hoe dan ook, deze kat was uiteindelijk op veilige grond, allemaal dankzij een mooie vriendschapsdaad van een hond die er instinctief voor ging! Was hij een goed getrainde hond met hoogontwikkelde sociale vaardigheden, of was het gewoon zijn oerinstinct? Dat maakt eigenlijk niet uit!

Het enige dat telt is dat zowel de hond als de kat buiten gevaar zijn. En ik twijfel er niet aan dat ze ook nog steeds vrienden zijn!

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!