Hond wordt gered voordat hij werd ingeslapen en kan zijn blijdschap niet inhouden

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 16 maart 2024
Hond wordt gered vóór het laten inslapen en kan zijn blijdschap niet inhouden 1

Het is heel mooi dat dierenasielen veel zwerfdieren helpen om een tweede kans in het leven te krijgen bij een nieuw, liefdevol baasje. Maar als het asiel te vol wordt of als ze een aantal dieren niet geadopteerd kunnen krijgen, passen sommige asielen euthanasie toe om ruimte te maken. Hierdoor worden elke dag tientallen zwerfdieren ingeslapen.

Een asiel nam een zwerfhond op, maar ze realiseerden zich niet dat hij ook iets anders bij zich had

Op een dag werd een twee jaar oude beagle naar een dierenasiel in Columbus gebracht, de Franklin County Dog Shelter. De medewerkers noemden hem Gregory en beweerden dat er niets aan de hand was toen ze hem binnenbrachten; hij was zelfs nog energiek bij zijn eerste bezoek aan het asiel. Helaas ontdekte het personeel toen dat de arme Gregory een dodelijke vijand bij zich droeg: hartworm.

Hartwormziekte is een dodelijke ziekte die veel voorkomt bij honden

Honden zijn favoriete gastheren voor hartwormen. Deze wormen zijn meestal afkomstig van muggen. Als deze muggen die deze ziekte met zich meedragen honden bijten, wordt de ziekte doorgegeven. Als deze wormen bij honden binnenkomen en niet behandeld worden, kunnen ze zich snel vermeerderen en het leven van de hond ernstig beïnvloeden omdat deze wormen langzamerhand de organen aantasten. Als deze ziekte te laat wordt ontdekt, is er vaak weinig kans dat de hond overleeft. Dit was het geval bij Gregory, wiens lichaam vol zat met deze wormen.

Gregory zou worden ingeslapen, maar er kwam iemand die dat verhinderde

Het asiel dacht dat euthanasie de beste oplossing was voor Gregory, maar iemand dacht dat de arme hond misschien nog een kans had om te leven. Dierenvriend Joe Kirk kwam een bericht van het asiel tegen waarin de toestand van de beagle werd uitgelegd. Omdat Kirk zelf een dierenopvangorganisatie heeft, besloot hij alles in het werk te stellen om de hond te redden. Kirk reed naar het asiel en zag Gregory daar eindelijk in levende lijve. Kirk vertelde het personeel dat hij van plan was om de hond mee naar huis te nemen en hem zelf te behandelen.

Het lot moet de twee hebben samengebracht

De eerste keer dat ze elkaar ontmoetten, kregen ze meteen een band. In plaats van hem in een bench te zetten, besloot de man hem op de achterbank van zijn auto te laten zitten. Kirk vertelde TODAY in een interview dat het was alsof de twee "elkaar al jaren kenden". Toen ze bij een rood licht stonden, maakte Kirk van de gelegenheid gebruik om een paar foto's van hem met de hond te maken en naar zijn vrouw te sturen. Zijn vrouw was natuurlijk geshockeerd en tegelijkertijd opgetogen.

De hond was zo dankbaar dat hij gered was

Een foto van hen trok ieders aandacht op internet - een foto waar Gregory Kirk de liefste knuffel gaf. Zijn schattige en zachte snoetje en Gregory's vriendelijke poot op Kirk veroverden de harten van iedereen. Het leek alsof hij Kirk wilde laten zien hoe dankbaar hij is dat hij hem gered heeft en hem een tweede kans in het leven heeft gegeven.

"Gregory is een dankbare en waarderende Beagle! Hij weet dat hij veilig is! Hij is hartworm positief en zal behandeld worden, maar hij weet dat hij in goede handen is! We zullen hem gezond maken en hem alle liefde geven die hij zo verdient en een prachtige toekomst!!! Wat een geweldige foto van Gregory en mijn man Joe op weg naar huis vanuit het asiel! Dit is wat het allemaal de moeite waard maakt!" schreef Kirk's vrouw Schenley in haar post.

Dit is zo'n lieve en mooie reddingsactie.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.