Knuffelende honden gered van euthanasie nadat foto van de twee beste maatjes viraal ging

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 29 maart 2024
Cuddly dogs saved from euthanasia after photo of the two best buddies was circulated 1

Er valt veel te zeggen over de voor- en nadelen van sociale media, maar het blijft een krachtig medium dat, wanneer het op de juiste manier en voor het juiste doel wordt gebruikt, geweldige dingen kan doen.

Het duurde precies twee uur en zes minuten voordat een groep dierenliefhebbers het leven van twee honden wist te redden.

Maar de echte toppers hier zijn Kala en Keira... twee prachtige asielhonden die zich aan elkaar vastklampten en smeekten om leven.

Hun wanhopige smeekbede om hulp raakte vele harten over de hele wereld en gelukkig kregen ze een tweede kans in het leven.

Het dringende verzoek

Kala, een bruine jachthond mix, en Keira, een boxer mix, stonden gepland voor euthanasie toen er iets opmerkelijks gebeurde.

Ze klampten zich aan elkaar vast en smeekten om een kans op leven.

Malena Evans van het Etowah County Humane Center nam een foto van de twee beste vrienden die elkaar omhelsden.

Kala had haar twee voorpoten om haar beste vriendin heen geslagen, met een wanhopige blik op haar gezicht die om hulp vroeg.

Op de foto stond het volgende te lezen: "Ik ben Kala. Dit is Keira. We zijn zo bang hier. Keira is zwart en geen 'echte boxer', gewoon een mix. Ze is zo dapper en vertelt me dat het goed komt, wat er ook gebeurt. Ze zegt dat ik ook dapper moet zijn, maar ik weet niet of ik dat kan zijn."

"Kun je onze gezichten zien? Keira weet wat er gaat gebeuren. Je kunt het in haar ogen zien. Ze zet zeker een dapper gezicht op, maar ik voel haar hart snel kloppen terwijl ik me aan haar vastklamp. Als niemand ons redt, zal iemand haar van me afnemen."

Het hartverscheurende bericht eindigde met: "Ze zal niet meer terugkomen en ik zal huilen. Dan komen ze voor mij en zal ik niet zo dapper zijn. We hebben elkaar getroost toen we hier waren. Ze gaf me hoop toen ik er geen had. Nu is het voorbij. Tenzij..."

Ze hadden nog zoveel leven in zich, maar helaas, zoals veel honden in overvolle asielen, zouden ze worden ingeslapen tenzij het asiel iemand zou vinden om ze meteen te adopteren.

In slechts een paar minuten werd de foto van deze twee schattige pups die elkaar knuffelen duizenden keren gedeeld.

De reddingsorganisatie gaf aan dat er geen tijd meer was. De situatie was zo urgent als het maar kon.

Verbazingwekkend genoeg waren de twee beste vrienden binnen twee uur en zes minuten na het plaatsen van het bericht al op weg naar hun pleeggezin.

Adoptie uitdagingen

Hoewel ze gered waren van euthanasie, stonden Kala en Keira nog voor een andere uitdaging. Het was moeilijk om iemand te vinden die hen samen wilde adopteren.

Anne Clarke van Angels Among Us Pet Rescue zei: "Keira zou het prima doen als ze alleen werd geadopteerd, maar Kala zou haar zeker missen, dus we proberen ze samen te laten adopteren."

Het verhaal kreeg echter een positieve wending. Twee geweldige dames uit Georgia meldden zich om Kala en Keira samen te adopteren.

Nu leiden deze twee beste maatjes hun leven vol liefde, lekkernijen en genegenheid.

Hun verhaal veroverde de wereld en redde niet alleen hun eigen leven, maar zette ook de situatie van dakloze dieren in de schijnwerpers.

Met de hulp van vele donateurs gaat Angels Among Us Pet Rescue door met het redden van dieren in nood.

Helaas zal er altijd een andere 'Kala en Keira' zijn die gered moeten worden, en verhalen zoals deze kunnen alleen mogelijk zijn als we allemaal samenwerken en steun betuigen aan de mensen die zich onvermoeibaar inzetten om deze lieve dieren te redden.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.