Labrador krijgt zeldzaam nest puppy's van drie verschillende kleuren

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Labrador krijgt zeldzaam nest puppy's van drie verschillende kleuren 1

Een 4 jaar oude zwarte Labrador Retriever met de naam Zola is onlangs moeder geworden en heeft tien unieke puppy's gekregen.

Ze is bevallen van een buitengewoon nest puppy's, bestaande uit een zeldzame mix van drie verschillende kleuren: zwart, chocolade en geel.

Het unieke nest van Zola

Op een zonnige dag gebeurde er iets bijzonders. Zola beviel niet van één, twee of drie puppy's, maar van een groot nest van tien! Wat deze puppy's zo speciaal maakte, waren de kleuren van hun vacht. De puppy's van Zola waren een mix van drie verschillende kleuren: zwart, chocolade en geel. Dit komt maar zelden voor en dat maakte hun nestje extra speciaal.

De droom van Tina en Martin

Tina en Martin fokken al Labradors sinds 2006. In de loop der jaren hebben ze met succes Labs in verschillende kleuren gefokt, waaronder zwart, chocolade en geel. Maar ze hadden een droom - een droom om een nest te fokken met alle drie de kleuren. Het was als het in elkaar zetten van een kleurrijke puzzel en ze waren vastbesloten om het te laten gebeuren.

Een lastige taak

Om hun droom te verwezenlijken, hadden Tina en Martin de hulp nodig van enkele speciale honden. Ze wendden zich tot Wylanbriar Kennels, een plek waar ze deskundige begeleiding kregen. De eigenaar van de kennel, Diana Stevens, werkte met hen samen om reuen met unieke genen te fokken. Deze speciale honden zouden Zola's puppy's helpen om de kleuren te krijgen waar Tina en Martin van gedroomd hadden.

Een zeldzame combinatie

Diana's eigen zwarte Labrador, Rocks, was een van die speciale honden. Hij was op een unieke manier gefokt en droeg de genen voor alle drie de kleuren.

Diana legde uit: "Slechts een klein handjevol Labradors heeft de genetische aanleg om alle drie de kleuren te produceren en bovendien zijn er maar weinig die gedekt worden door een partnerhond om dit mogelijk te maken". Het was inderdaad een uitdagende taak.

Het lange wachten

Dit kleurrijke initiatief nam meer dan tien jaar in beslag. Tina en Martin werkten hard om de juiste genen van beide kanten van de familie te combineren. Maar zelfs met al hun inspanningen was succes niet gegarandeerd. Ze wisten dat het niet alleen om de kleuren ging; ze moesten er ook voor zorgen dat de puppy's gezond waren. Labradors kunnen soms genetische problemen hebben.

Een droom die uitkomt

Eindelijk was het zover. Zola en Diana's Lab, Rocks, werden gekoppeld en het resultaat was pure magie. Zola beviel van tien hele schattige en kleurrijke puppy's. Twee van hen waren geel, drie waren chocolade en vijf waren zwart. Het was de droom waar Tina en Martin vanaf het allereerste begin voor hadden gewerkt.

We hadden al vanaf de dag dat we begonnen met fokken gepland om een reu en een teef te fokken die alle drie de kleuren konden voortbrengen, en nu is het eindelijk gelukt.

Een liefdevol thuis vinden

De kleine puppy's waren niet alleen kleurrijk, ze waren ook ongelooflijk schattig. Ze vonden al snel een liefdevol thuis, waar ze verzorgd en gekoesterd zouden worden. Hun nieuwe gezinnen verheugden zich op de dag dat ze hen mee naar huis zouden nemen.

Zola's welverdiende rust

Zola had een moeilijke zwangerschap, waarbij ze de pups via een keizersnede ter wereld moest brengen. Na al haar harde werk besloten Tina en Martin dat Zola een pauze verdiende. Ze kozen ervoor om niet meer met haar te fokken. Maar het goede nieuws is dat 50% van haar puppy's het speciale DNA zullen hebben om alle drie de kleuren te produceren in toekomstige generaties.

Tina zei: "Door met succes een nest met verschillende kleuren te fokken, hebben we nu de juiste lijn om dit te blijven doen, waar we ontzettend blij mee zijn." Het kleurrijke initiatief ging niet alleen over kleuren; het was ook belangrijk om gezonde en gelukkige puppy's te creëren.

Een goed einde

Uiteindelijk brachten de kleurrijke puppy's niet alleen geluk aan hun nieuwe families, maar ook aan Tina en Martin Davis. Hun droom was uitgekomen en de erfenis van kleurrijke Labradorpuppy's zou nog generaties lang doorgaan. Het was een mooi en kleurrijk einde.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!