Man leeft samen met 's werelds grootste wolf en speelt ermee alsof hij een puppy is

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 6 januari 2024
Man leeft samen met 's werelds grootste wolf en behandelt hem als een puppy 1

We kennen allemaal de grote honden en hebben er waarschijnlijk ook een aantal gezien, maar zelden zie je een wolf die zich gedraagt als een hond.

Dit is het geval met de Canadese wolf Akela en zijn baasje Andrey, een paar onafscheidelijke maatjes die doen alsof dit normaal is.

Ik zou persoonlijk een beetje bang zijn voor zo'n groot dier, maar het is duidelijk dat Akela gewoon een grote puppy in hart en nieren is.

Het speelse duo

In de video die Andrey op zijn Youtube-kanaal heeft gezet, kunnen we zien hoe schattig het gedrag van Akela is.

Eerst poseert hij voor de camera met Andrey, dan begint hij een beetje speels met hem te doen, zijn gezicht tegen Andrey aan te drukken en aan de capuchon van zijn trui te knabbelen.

Hij gaat zelfs zo ver dat hij bovenop Andrey klautert en op hem rust, terwijl hij nog steeds aan zijn capuchon en oren probeert te komen.

De meesten van ons zouden daar bijna een hartaanval van krijgen, maar Akela's baasje weet dat hij gewoon speels is en dat hij hem niet opzettelijk pijn zou doen.

De speelse aard van Akela

Voor sommigen zou het bijten als eng worden gezien, net als het bijna agressief uitziende gedrag dat Akela vertoont, maar dat lijkt alleen maar zo vanwege zijn grootte.

Veel andere honden vertonen vergelijkbaar, zo niet exact hetzelfde gedrag als ze aan het spelen zijn met andere honden.

Het doet ook denken aan de manier waarop wolven het doen met andere roedelleden, gewoon een vorm van vermaak voor hen en voor Akela is Andrey een deel van zijn roedel.

Hij weet ook dat Andrey het aankan, gezien het gemak waarmee hij zijn toenaderingen met één hand afhandelt.

Een goed verzorgde wolf

Zijn positieve en speelse gedrag zegt veel over de manier waarop Andrey liefdevol voor hem zorgt.

Hij heeft hem zelfs een enorme kooi gegeven zodat hij genoeg ruimte heeft om te bewegen zonder dat hij het te benauwd krijgt.

Bovendien kunnen we zien hoe goed zijn vacht is onderhouden, dus hij leeft duidelijk in luxe en heeft zijn forever home gevonden.

Hoe deze relatie verder zal gaan weten we niet, maar we zijn zeker benieuwd naar verdere updates.

Newsletter Image

Houd je van honden?

Dan zul je dol zijn op onze dagelijkse e-mail! Meer dan duizend hondenliefhebbers ontvangen hem om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder eens uit!