Misvormde puppy door fokker afgestaan aan asiel is nu gelukkig en gezond

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 16 april 2024
Deformed puppy relinquished to shelter by breeder is happy and healthy 1b

Miljoenen honden wachten in asielen op een liefdevol thuis.

Sommigen worden als zwerfhond gevonden, andere worden afgestaan door hun baasje of door een fokker die ze niet kan verkopen.

Dit is wat er gebeurde met de vijf weken oude pitbull pup Ophelia.

Ze werd geboren met misvormde achterpoten en de mensen die haar gefokt hadden brachten haar naar Michigan Animal Rescue League omdat ze "waardeloos" voor hen was.

Het begin van Ophelia's verhaal

Ze was pas vijf weken oud en kwam terecht bij de Michigan Animal Rescue League, alleen maar omdat haar achterpoten anders waren.

De mensen die haar fokten vonden dat ze "waardeloos" was vanwege haar unieke poten.

Weggehaald bij moeder

Puppy's zoals Ophelia zijn bedoeld om bij hun moeder en broertjes en zusjes te blijven tot ze acht weken oud zijn.

Helaas werd Ophelia te vroeg weggehaald, waardoor ze de belangrijke fase miste waarin puppy's leren spelen en communiceren.

Haar misvormde achterpoot maakte haar anders, maar het definieerde haar waarde niet.

Uitdagingen

Ophelia kwam bij het asiel terecht met een buik vol wormen en onzekerheid. Maar de vriendelijke medewerkers van het asiel werkten onvermoeibaar om haar vertrouwen te winnen.

Binnen een uur vond Ophelia zich omgeven door warme schootjes, waarmee ze bewees dat liefde zelfs de diepste wonden kan helen.

Een gezin vinden

Medewerkers van het asiel namen haar om de beurt in huis en lieten haar kennismaken met nieuwe omgevingen.

Opmerkelijk genoeg veroverde dit lieve meisje, met vastberadenheid in haar achterpoten, de harten van een gezin dat haar wilde adopteren.

"Vandaag is Ophelia gelukkig, gezond en klaar om de wereld aan te kunnen!" - deelde het asiel

Aanzet tot verandering

Het verhaal van Ophelia verspreidde zich via TikTok, waar ze haar imperfecties liet zien en het belang van adopteren in plaats van kopen benadrukte.

De reacties stroomden binnen, ze bedankten het asiel voor het redden van een afdankertje van de fokker en spoorden anderen aan om te adopteren.

"Wat een schatje! Bedankt voor het redden van een afdankertje van de fokker." - @user3614565945184

Vandaag leeft Ophelia haar lang en gelukkig leven en bewijst ze dat elke pup, ongeacht zijn verleden, een kans verdient om te schitteren.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.