Pitbull wordt geadopteerd door zijn favoriete vrijwilliger en kan zijn vreugde niet verbergen

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 15 april 2024
Pitbull wordt geadopteerd door zijn favoriete vrijwilliger en is de gelukkigste hond ooit 1

Helaas hebben veel honden niet het geluk om bij een gelukkig en liefhebbend gezin te wonen.

Honden van verschillende rassen, groottes en leeftijden worden elke dag op straat achtergelaten en aan hun lot overgelaten.

Het is een trieste wereld, maar gelukkig zijn er voor elke slechte persoon honderden geweldige mensen die prachtige daden verrichten.

Dankzij dierenasielen zoals Lewis and Clark Humane Society krijgen veel honden een tweede kans.

Dit asiel in Helena, Montana, is een opvangcentrum met open toelating dat elk jaar meer dan 1500 dieren opvangt.

Ze hebben een adoptiepercentage van 98% en ze houden alle honden zo lang als nodig is om voor hen een gouden mandje te vinden.

Sommige honden worden vrij snel geadopteerd, maar voor de anderen wordt dit asiel bijna een permanent thuis.

Het is beter dan helemaal alleen op straat te leven, maar er gaat niets boven liefdevolle ouders en een thuis.

Bubba Jr. is een van die honden die al heel lang in het asiel woont. Hij woonde er helaas 93 dagen.

Hij is een mooie hond, maar omdat hij een Pitbull is, had hij het moeilijk om geadopteerd te worden.

In een van hun berichten schreef het asiel: "Mensen blijven maar met termen gooien voor Pitbulls. Pitbull? Pittie? Huisnijlpaard? Kwijlmonster? LCHS maakt het niets uit. Ze zien mij zoals ik ben. Een enorme, knuffelbare hondenkop!"

Dit ras wordt voortdurend omringd door veel negatieve stereotypen, die helemaal niet helpen bij adoptie.

Het helpt ook niet dat veel verhuurders niet bepaald huisdiervriendelijk zijn, vooral als het om Pitbulls gaat, dus veel verhuurders verbieden het hebben van een hond.

Dit beperkt de adoptiemogelijkheden tot een minimum en daarom blijven honden zoals Bubba Jr. zo lang in een asiel.

Diep van binnen zijn veel van deze honden hele lieve wezens, geduldig afwachtend op de dag dat het geluk op hun deur klopt... of kennel, om precies te zijn.

Naast het hebben van een heel leuke naam, beschreef het asiel Bubba Jr. als volgt:

"Als we trofeeën zouden uitdelen aan al onze honden, zou er op het trofeeënbord van Bubba J staan: "Het meest geneigd om te kussen". Hij vindt het heerlijk om naar zijn menselijke teamgenoten toe te rennen en ze kusjes en knuffels te geven. Hij is helemaal weg van zijn menselijke teamgenootjes en wil altijd graag met ze mee voor een wandeling of een film op de bank. Als hij zijn kusjes niet aan het oefenen is, werkt Bubba hard aan zijn knuffeltechniek of schrokt hij zijn brokjes naar binnen. Hij is echt een één-hond-team, hij heeft geen andere honden (of katten) nodig om zijn aandacht te stelen."

Bubba hield van de mensen in het asiel, maar er was één vrijwilliger op wie Bubba Jr. bijzonder dol was. En het leek erop dat deze vrijwilliger net zo dol was op Bubba.

Na 93 dagen in het asiel besloot een vrijwilliger Bubba's zoektocht naar een thuis voor altijd te beëindigen en hem zelf te adopteren. Wat een prachtige dag voor het hele asiel was dat.

Iedereen was zo geraakt door deze daad dat ze besloten om erover te posten op hun Facebook profiel, maar deze keer lieten ze Bubba zelf aan het woord...

Bubba's bijdrage aan het dagboek deed ieders hart smelten. Mensen waren zo blij dat kleine Bubba eindelijk zijn happy end kreeg, een warm bed, knuffels en speelgoed, maar vooral een nieuwe vader die zielsveel van hem zal houden.

De vrijwilliger liet met zijn onzelfzuchtige daad iedereen zien waarom het zo belangrijk is om asielhonden die wanhopig wachten op iemand die van ze houdt een kans te geven.

"Beste dagboek, Het is dag 5 in mijn nieuwe huis en wat is alles anders... Ik hou van mijn nieuwe leven op deze plek die "thuis" heet. Elke dag word ik wakker met mijn favoriete vrijwilliger en elke dag is de beste dag ooit!"

Als je van plan bent om een hond te nemen, bezoek dan je plaatselijke asiel en misschien kun je ook iemands Favoriete Vrijwilliger worden en hun leven opvrolijken.

Er zijn zoveel honden die wachten op iemand die voor altijd van ze zal houden, maar helaas hebben veel van hen niet de kans om in het asiel te blijven totdat ze een thuis hebben gevonden.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.