Politieagente redt achtergelaten puppy en geeft haar een gouden mandje

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Politieagente adopteert achtergelaten puppy nadat ze haar leven had gered 1

Regelmatig lezen we verhalen over de dapperheid van een van de gevaarlijkste beroepen ter wereld - die van politieagenten.

Ze werken elke dag hard om de veiligheid van mensen te waarborgen. Maar ze zijn er niet alleen voor mensen.

Het redden en beschermen van honden en andere dieren kan net zo lonend zijn. Soms is er zelfs een gelukkig einde dat hartverwarmend kan zijn.

Een van deze verhalen werd verteld door het politiebureau van Auguste Maine, het ging over een in de steek gelaten en gewonde puppy die dringend hun hulp nodig had.

Een puppy in nood

Op 16 juli 2020 kreeg agent Sara Rogers een melding over een zielig, gewonde puppy. De puppy was achtergelaten en alleen op straat in Augusta, de hoofdstad van Maine.

Agent Sara had een groot hart, vooral voor puppy's, en ze stond klaar om te helpen.

Ze ging snel ter plaatse en legde de pup voorzichtig op de passagiersstoel en bracht haar snel naar de dierenarts om haar verwondingen te behandelen.

Ze hoopte de eigenaar van de puppy te vinden, maar die bleek er niet te zijn.

De puppy was helemaal alleen op de wereld en agent Sara wist dat ze iets moest doen om te helpen.

Er ontstaat een speciale band

De dierenarts vroeg of agent Sara de puppy gedurende de nacht in de gaten kon houden totdat het personeel van de Kennebec Humane Society op hun werk kwamen, wat geen probleem was voor Sara.

In de loop van de nacht bleef agent Sara naar de puppy kijken. Ze voelde een speciale band met de kleine. Ze aten zelfs samen tijdens haar dienst en op dat moment ontstond er een onbreekbare band tussen hen.

Agent Sara besloot voor de puppy te zorgen tot ze een permanente thuis kon vinden. Haar familie werd ook verliefd op de schattige puppy.

Ze besloten haar Rey te noemen, naar een dapper personage uit Star Wars. Rey maakte nu deel uit van hun gezin.

Een gouden mand

Ongeveer een maand later was Rey klaar voor adoptie. Maar agent Sara had het hart niet om 'vaarwel' te zeggen tegen haar lieve vriend. Zonder te aarzelen besloot Rey om de pup zelf definitief te adopteren.

Een goed einde

Het Augusta Maine Police Department deelde dit hartverwarmende verhaal op hun Facebook-pagina. Ze zeiden: "Je moet van happy endings houden", en inderdaad, dit was een verhaal dat ieders hart verwarmde.

In dit verhaal maakten de moed en het medeleven van agent Sara niet alleen een verschil in het leven van een kleine puppy, maar lieten ze ons ook zien dat liefde voor een mooi einde kan zorgen.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!