Puppy uit het asiel geboren met een heel leuk snorretje

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 19 april 2024
Deze puppy uit het asiel werd geboren met een heel leuk snorretje 1

In juli 2019 ontving Heart & Bones Animal Rescue een drie jaar oude herdermix.

Deze lieve zwerfhond was bevallen van elf schattige puppy's, die ze nog steeds zoogde.

Al haar puppy's waren prachtig, maar er was iets heel bijzonders aan deze ene puppy. Ze was geboren met een bijzonder kenmerk dat ieders hart deed smelten zodra ze haar zagen.

De puppy had een opvallende zwarte aftekening op haar gezicht in de vorm van een snor die leek op de snor van de beroemde Spaanse schilder Salvador Dalí.

Beroemde puppy

Vanwege zijn opvallende markering werd de puppy al snel populair over de hele wereld.

Ze werd de "Mustache Puppy" genoemd, maar toen bedacht het asiel een glorieuze naam die beter bij haar paste... Salvador Dolly.

Het asiel verzorgde deze kleine familie een paar dagen, maar gezien het risico dat jonge puppy's ziek kunnen worden in zo'n omgeving, moesten ze iemand vinden die ze allemaal wilde opvangen.

Dankzij een ervaren hondenredder, Jessica, uit Texas, konden ze Salvador Dolly en haar familie redden.

Allison van Heart & Bones Rescue, vertelde aan The Dodo: "Het eerste wat mensen vragen is meestal: 'Is dat echt?' En dan is er veel opwinding en verbazing over haar"

Want wie zou er nou niet geobsedeerd zijn door dit lieve snoetje, want ze is gewoon zo schattig.

In het pleeggezin waren de puppy's vooral aan het snoezelen, eten en over elkaar aan het kruipen... eigenlijk hun leven aan het leiden. Mama werd ook zo goed mogelijk verzorgd, met veel eten en rust tussen het zorgen voor haar pups door.

Toen de pups afgespeend waren, werden ze allemaal naar New York gevlogen om daar uiteindelijk geadopteerd te worden.

Met de hoeveelheid bekendheid die deze puppy had bereikt, was iedereen er zeker van dat ze in een mum van tijd geadopteerd zou worden.

Verbazingwekkend genoeg dienden meer dan 100 mensen een aanvraag in om deze puppy te adopteren, waarna het asiel moest stoppen met het accepteren van verdere adoptieaanvragen.

Ze schreven op hun Instagram-pagina: "We zijn helemaal onder de indruk van de enorme hoeveelheid reacties die Dolly heeft gekregen en hopen dat ze meer mensen aanmoedigt om te adopteren, te plezieren en reddingsgroepen te steunen."

Het kostte het vrijwilligersteam wat tijd om alle aanmeldingen door te nemen, maar uiteindelijk konden ze de perfecte familie vinden voor de kleine Dolly.

Hoe gaat het nu met Dolly

"Na het bekijken van meer dan 100 adoptieaanvragen, wisten we dat Scott en Ryan voorbestemd waren om Dolly's forever family te worden. Ze droegen t-shirts van Salvador Dalí tijdens hun huisbezoek en ze namen ons mee op een rondleiding door hun dorp aan het strand waar buren en vrienden hen op straat aanhielden om ons te vertellen hoe geweldig ze zijn," schreef het asiel in hun Facebook-post.

Dolly heeft een nieuw thuis gevonden bij het stel, Ryan Landry en Scott Martino die in Provincetown, Massachusetts wonen.

Ze is nu een grote meid, maar haar beroemde markering is er nog steeds, net zo prominent als altijd, zoals te zien is op haar recente foto's.

Landry zei in een interview met Boston.com: "Ze heeft vlagen van energie die 10 minuten duren en dan wil ze gewoon op je schoot zitten."

Martino voegde eraan toe: "Ze is herkend op straat toen ik een paar keer met haar liep. De snor, ik heb het gevoel dat die meer uitgesproken zal worden als ze ouder wordt."

Dit beroemde hondje geniet van haar leven in haar nieuwe huis en nieuwe stad dicht bij het strand, waar ze regelmatig heerlijk kan wandelen.

Dolly is echt een bijzondere hond. Ze is ontzettend lief, attent en geduldig, en dat zie je terug in haar interactie met haar nieuwe vriend Perry.

Je kunt Dolly en haar avonturen volgen op haar Instagrampagina @dolly_themustachepup.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.