Uitgehongerde Duitse Dog at stenen om te overleven totdat iemand te hulp schoot

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 mei 2024
Uitgehongerde Duitse Dog at stenen om te overleven totdat iemand te hulp schoot 1

Ondanks het feit dat er talloze honden zijn die wachten op hun betere toekomst, zijn er verhalen die je vertrouwen in de mensheid herstellen. Dit is zo'n verhaal...

Toen een Duitse Dog pup, Angelo, op straat werd gevonden, was hij praktisch een verloren zaak. Deze arme jongen was ernstig ondervoed en kon niet meer op zijn poten staan.

Maar toen gebeurde er iets moois! Een vrouw die op vrijwillige basis zwerfhonden redt, bood hulp aan. Toch was Angelo's geval niet gemakkelijk, want hij had nog steeds serieuze medische hulp nodig.

Angelo stond op het punt van sterven

De reden waarom deze Duitse Dog nauwelijks bewoog, bleken de stenen in zijn maag te zijn. Helaas was Angelo zo ondervoed en uitgehongerd dat hij stenen at om in leven te blijven.

Zijn buik zat vol stenen en daarom kon hij niet meer eten of poepen toen hij naar het asiel werd gebracht. Dit was een levensbedreigende aandoening en hij moest onmiddellijk geopereerd worden, maar zelfs dan was de toekomst van deze Duitse Dog niet gegarandeerd.

Hoe Hanan en haar organisatie Angelo redden

Hanan, een vrijwilliger van de Furever Rescue Foster organisatie, deed er alles aan om Angelo te helpen overleven. De chirurgische ingreep was duur en het vereiste een serieus herstelproces achteraf, daarom besloot ze hulp te zoeken via sociale media.

Justin Finning en zijn vrouw Deborah zagen de foto van deze arme jongen, en hoewel het ver van hun huis was, hebben ze alles in het werk gesteld om deze hond te helpen.

Justin, Deborah en Angelo waren voor elkaar bestemd

Dit was niet de eerste Duitse Dog die Justin en Deborah besloten te redden.

Dit echtpaar heeft meer dan dertig jaar ervaring in het redden en opvangen van Duitse Doggen met een handicap. Toen ze over Angelo's geval hoorden, wisten ze meteen dat ze wilden meewerken aan het redden van Angelo's leven.

Maar het probleem was dat Angelo zich in een ander land bevond. Hij kon niet vliegen voordat de operatie was uitgevoerd. Samen met Hanan begon dit stel een inzamelingsactie om het geld in te zamelen dat nodig was voor Angelo's behandeling.

Naast de eerste operatie had hij fysio en hydrotherapie nodig, plus een gespecialiseerd dieet, wat extreem duur was.

Gelukkig slaagde het lieve stel in deze prachtige missie en kreeg Angelo de hulp die hij zo hard nodig had.

De operatie verliep succesvol en nu had deze jongen wat tijd nodig om weer op de been te komen voordat hij naar zijn nieuwe thuis zou vliegen. Toen het eindelijk zover was, schreef Hanan op haar Facebook:

"Eindelijk is Angelo thuis en hij is zo gelukkig en geniet van zijn leven. Justin Finning en Deborah Noakes heel erg bedankt dat jullie hem hebben gesponsord en hem hebben opgenomen in jullie kleine paradijs."

Een gelukkige jongen in zijn nieuwe thuis

Justin en Deborah waren vastbesloten om Angelo te helpen om volledig te herstellen. Ze namen hem regelmatig mee naar zijn therapiesessies en na een paar maanden was deze prachtige jongen eindelijk helemaal opgeknapt.

Hij is niet langer een verlegen, gereserveerde hond, maar een vrolijke, energieke Deense Dog die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Hij rent, speelt in zijn nieuwe, ruime achtertuin en gaat naar het strand met zijn familie!

Maar zijn favoriete deel van zijn nieuwe leven zijn zeker zijn nieuwe huisgenoten.

Toch is het favoriete deel van zijn nieuwe leven absoluut zijn nieuwe huisgenoten. Hij woont met drie andere honden en geniet volop van het leven. Ik wens hem een lang, gelukkig leven vol liefde en nieuwe avonturen toe. Dat verdient hij zeker!

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!