Vrouw adopteert oude hond en ontdekt dat het haar hond is die ze vroeger moest afstaan

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 31 maart 2024
Vrouw adopteert oude hond uit asiel en ontdekt dat het haar jeugdvriendje is 1

Nadat ze jaren geleden gedwongen afstand moest doen van haar hond Chloe, vroeg Nicole Grimes zich altijd af hoe het met haar ging.

Ze was pas 14 jaar oud toen ze hun vriendschap moest beëindigen.

Haar liefde voor de hond is echter nooit vervaagd. Zeven jaar later heeft Nicole haar eigen gezin, een echtgenoot en een schattige dochter.

Op een dag kwam ze op haar Facebook een bericht tegen dat haar aan Chloe deed denken.

Geliefde vriend van Nicole

Toen Nicole net 10 jaar oud was, verraste haar oma haar met een heel mooi cadeau - een kleine, donzige puppy met de naam Chloe.

Op het moment dat ze elkaar ontmoetten, was Nicole meteen verliefd op Chloe. Omdat Nicole enig kind was, beschouwde ze Chloe als haar kleine zusje.

Een moeilijk afscheid

Nicole en Chloe brachten vier geweldige jaren samen door. Maar toen Nicole 14 werd, kreeg haar vader een nieuwe baan waarvoor een rustig huis zonder afleiding nodig was.

Chloe was een beetje te luidruchtig en blafferig, dus Nicole moest in tranen afscheid nemen van haar lieve vriend.

Chloe werd afgestaan aan de Washington Area Humane Society in Pennsylvania. Nicole's hart was gebroken, maar ze hoopte dat Chloe een nieuw liefdevol thuis zou vinden.

Zeven jaar gingen voorbij

De tijd vloog voorbij en Nicole groeide op. Ze trouwde en kreeg een prachtige baby.

Toen ze op een dag door haar Facebook scrolde, viel haar oog op een bericht dat oude herinneringen opriep.

Het ging over een senior hond met de naam Chloe die een nieuw thuis nodig had.

In de beschrijving van de hond stond dat ze Chloe heette en 11 jaar oud was - net zo oud als de Chloe van Nicole nu zou zijn! Bovendien leek de hond op de foto zoveel op haar lang verloren vriendinnetje.

Zonder er lang over na te hoeven denken, besloot Nicole de hond te adopteren.

De nieuwe Chloe was lief, liefdevol en speels, ook al was ze ouder. Ze gedroeg zich precies zoals Nicole zich herinnerde.

Een vertrouwde lik

Toen Nicole haar nieuwe hond Chloe mee naar huis nam, begon ze haar op dezelfde manier te likken als de oude Chloe. Het was alsof ze nooit was weggeweest. Nicole was ervan overtuigd dat deze hond veel op haar jeugdvriendin leek.

Maar om er helemaal zeker van te zijn, nam ze Chloe mee naar Clover Farm Veterinary Services in Fredericktown, Pennsylvania.

De microchip van Chloe werd gescand en de waarheid werd onthuld. Het was haar verloren hond uit haar kindertijd, Chloe!

"Dat was een van de mooiste herinneringen uit mijn leven," zegt Nicole.

Een vreugdevolle hereniging

Nicole en Chloe werden na zeven lange jaren eindelijk herenigd. Chloe ontmoette de man van Nicole en hun dochtertje en ze werden een gelukkig gezin. Ook al was er zoveel tijd verstreken, de band tussen Nicole en Chloe was sterker dan ooit.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.