WILEY, DE PUP GEBOREN MET EEN SNUITJE IN DE VORM VAN EEN HART

matilda-dahlberg
Geschreven door Matilda Dahlberg
Laatste update: 24 juli 2024
Wiley de Dalmatiër Draagt Zijn Hart op Zijn Neus 1

Het Dalmatiërras is ongetwijfeld een van de meest karakteristieke hondenrassen ter wereld, bekend om hun zwart-wit gevlekte vacht, waardoor ze gemakkelijk herkenbaar en wereldwijd bekend zijn.

Toen Lexi Smith, een jonge vrouw uit Denver, in 2018 besloot om een hond in haar leven te nemen, wist ze niet dat een pup haar wereld ingrijpend zou kunnen veranderen. Maar dat gebeurde inderdaad.

In maart 2018 kwam er een kleine gevlekte puppy in haar leven. Meteen viel haar iets bijzonders op aan deze puppy, iets dat zijn toch al overweldigende charme nog groter maakte.

Deze Dalmatische puppy had een hartvormige vlek in het midden van zijn schattige neusje, wat hem echt een plaatje maakte.

Wiley's moeder, Lexi, vertelde aan People magazine dat de hartvormige vlek op Wiley's neus niet de bepalende factor was toen ze voor hem koos. Ze legde uit: "Ik had besloten om een puppy uit dit nest te adopteren voordat ze vlekken hadden. Ik had de eerste keus uit het nest en ik koos hem vooral vanwege zijn persoonlijkheid."

De vlek werd zichtbaar toen Wiley ongeveer zes weken oud was. Eerst waren ze er niet zeker van of het zou blijven zitten omdat hij nog zo jong was, maar gelukkig bleef de hartvormige vlek permanent op zijn vacht zitten.

Toen Lexi de foto van Wiley voor het eerst postte, werd hij meteen beroemd.

"Iedereen merkt het hart op," vertelde Smith aan de Dodo. "Je kunt hem nergens mee naartoe nemen zonder dat mensen zich om hem heen verzamelen, maar hij geniet van alle aandacht. Hij is schattig en hij weet het!"

Wiley heeft niet alleen een grote hartvormige vlek op zijn neus, maar hij heeft ook een groot hart. Hij is erg vriendelijk, knuffelig en vindt het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Zoals Lexi beschrijft, is hij sociaal, begroet hij snel iedereen en begint hij meteen met je te spelen.

Op hun website hiwiley.com schrijft Lexi: "Hij gaat bij alles wat hij doet uit van zijn hart - zowel letterlijk als figuurlijk. Hij leidt met liefde en als je het mij vraagt, kan deze wereld wel wat meer actie gebruiken waarbij het hart op de eerste plaats komt.

Wiley is zo'n lieve jongen, zonder een gemeen bot in zijn lijf.

Niettemin behoudt hij nog steeds enkele van die bekende Dalmatische eigenschappen. "Hij is een eigenwijs klein schatje vol branie dat me voortdurend aan het lachen maakt."

Zelfs toen hij nog een kleine puppy was, zou hij "afkeurend en grommend reageren als je hem 'nee' vertelde, maar dat hoeft niet vaak te gebeuren omdat hij zo schattig is en meestal zijn zin krijgt."

Echt, wie kan die schattige ogen en die schattige snuit nu weerstaan?

"Met liefde zo groot dat het uit zijn gezicht spat en vreugde zo groot dat zijn hele lichaam erdoor wiebelt, heeft Wiley me zoveel geleerd over hoe het leven en hoe het leven eruit zou moeten zien."

Voor Lexi heeft dit schattige hondje haar leven op z'n kop gezet.

Een hondenleven mag dan kort zijn, maar Lexi heeft als missie om Wiley's leven zo rijk en gelukkig mogelijk te maken.

Met een camera in haar hand en gespikkelde vier poten aan haar zijde, gaan deze twee voortdurend op het avontuur van hun leven.

"Van bergtoppen tot filmavonden, stranddagen en brouwerijbezoeken, roadtrips en zelfs moeilijke momenten, alles is een beetje helderder en veel completer geweest met dit wilde gespikkelde wezentje aan mijn zijde."

Je kunt hun fantastische avonturen volgen op Instagram, waar Wiley's profiel meer dan 242.000 volgers heeft.

Hoewel Lexi dacht dat ze nooit een tweede hond zou nemen, had het leven toch andere plannen voor Wiley en haar. Onlangs is er een andere hond genaamd Makalu in hun leven gekomen, en nu genieten alle drie van nieuwe avonturen samen.

Lexi zegt: "We blijven gewoon van het leven genieten en hopelijk brengen we meer glimlachen op de gezichten van mensen."

Totdat de hele wereld liefde kent.

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!