Zieke asielhond ervaart eindelijk liefde voordat hij sterft

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 12 februari 2024
Zieke asielhond ervaart eindelijk liefde voordat hij sterft 1a

Er zijn zoveel oude honden die gered moeten worden en Frosted Faces Foundation, een reddingsorganisatie voor oudere honden in Californiƫ, doet haar best om er zoveel mogelijk te helpen.

Op een dag kreeg Alicia Anthony, de Kennel Manager van Frosted Faces, te horen over een kleine Chihuahua genaamd Gerkin. Hij was 14 jaar oud en had dringend hulp nodig.

"Ik zag de foto van Gerkin in een Facebook-post en voelde me meteen tot hem aangetrokken," vertelt Alicia.

Een reddingsmissie

Kelly en Andy, de oprichters van Frosted Faces, stemden ermee in om Gerkin te redden. Op 23 september 2023 haalden ze hem uit het Lancaster Shelter.

Alicia herinnert zich de dag dat hij bij het opvangcentrum aankwam en hoe ze meteen verliefd werd op de kleine pup.

"Ik twijfel er niet aan dat iedereen daar me hoorde roepen toen zijn chauffeur hem de lobby in droeg. Ik riep zelfs 'Kelly! Kom naar hem kijken!"

Medische hindernissen

De arme Gerkin kwam aan met een vreselijke hoest.

Rachel, een dierenartsassistente bij Frosted Faces, onderzocht hem en ontdekte een ingeklapte luchtpijp en een infectie aan de bovenste luchtwegen.

Hij had onmiddellijk hulp nodig.

"Hij had een erg slecht ingeklapte luchtpijp en een infectie aan de bovenste luchtwegen. We hebben hem ter plekke opgenomen en zijn begonnen met infuusvloeistoffen en medicijnen," vertelt Rachel.

Een speciale band

Ondanks zijn gezondheidsproblemen had Gerkin een paar goede dagen. Hij vermaakte zelfs iedereen op de praktijk door naar zichzelf te blaffen in de spiegel. Alicia kon niet anders dan verliefd worden op de kleine pup.

Een hartverscheurende wending

Helaas verslechterde de gezondheid van Gerkin.

Hij stopte met eten en zijn prognose zag er slecht uit. Alicia bracht elk moment dat ze kon met hem door.

Toen het hartverscheurende besluit kwam, vroeg ze of ze hem mee naar huis mocht nemen.

"Toen we thuiskwamen, wikkelde ik hem in een deken, legde hem op mijn schoot en we vielen allebei in slaap," vertelde Alicia.

Afscheid nemen

De volgende dag gingen ze met een bezwaard hart terug naar Frosted Faces. Omdat de gezondheid van Gerkin niet verbeterde, was het tijd om afscheid te nemen.

"Nadat mijn dienst erop zat, bracht ik hem naar buiten en wiegde hem terwijl de zon onderging," vertelde Alicia.

"Twee weken met hem was niet genoeg en ik wou dat hij eerder bij ons was gekomen. Bedankt, Kelly, dat je deze kleine aardappel naar me toe hebt gebracht, en bedankt aan iedereen die zo hard geprobeerd heeft om hem te helpen. Ik hou van je, mijn lieve Gerkin."

Een ontroerend eerbetoon

Hoewel Gerkin maar kort in Alicia's leven was, heeft hij een enorme impact gehad. Ze schreef een ontroerend eerbetoon op de Facebookpagina van Frosted Faces Foundation.

Hoewel Gerkin maar kort te leven had, heeft hij iedereen iets geleerd over liefde, medeleven en afscheid nemen.

De Frosted Faces Foundation blijft doorwerken om meer oudere honden te helpen een liefdevol thuis te vinden en hun gouden jaren echt speciaal te maken.

En zo, in de harten van degenen bij Frosted Faces, leeft de geest van Gerkin voort, voor altijd blaffend over de regenboogbrug.

Newsletter Image

Houd je van honden?

Dan zul je dol zijn op onze dagelijkse e-mail! Meer dan duizend hondenliefhebbers ontvangen hem om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder eens uit!