Zwerfhond vindt nieuw thuis nadat hij voor het huis van een gezin werd aangetroffen

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 4 april 2024
Zwerfhond vindt nieuw thuis nadat hij voor het huis van een gezin werd aangetroffen 1

Veel zwerfhonden hebben moeite om zelfs de meest noodzakelijke dingen om te overleven te vinden, zoals voedsel en water.

In hun wanhoop zwerven sommigen van hen door de straten waar mensen wonen in de hoop dat iemand hen zou helpen.

Dit verhaal gaat over een hond die door de straten van Californië strompelde en bij toeval zijn nieuwe thuis vond.

Een eenzaam leven

Sunny was een erg bange en eenzame hond. Hij bracht het grootste deel van zijn dagen door met zwerven door de straten van Los Angeles.

Hij hoopte die ene speciale persoon te vinden die zijn leven beter zou maken. Maar eten en water vinden was een moeilijke opgave voor hem.

Toen hij op een dag aan het wandelen was, gebeurde er iets bijzonders. Sunny kwam een huis tegen dat extra gastvrij leek.

Er woonden vriendelijke mensen en hij kon hun warme hart voelen.

Een onverwachte ontmoeting

Sunny wist niet wiens huis het was, maar hij besloot voor de deur te blijven zitten.

Een meisje met de naam Jaylene Guevara kreeg een berichtje van haar ouders die een verloren hond aan hun voordeur hadden gevonden. Ze wist dat ze iets moest doen om Sunny te helpen.

Jaylene Guevara schreef in een TikTok video: Ik zei dat ze alles moesten doen om hem daar te houden zodat ik kon komen helpen.

Jaylene haastte zich naar het huis van haar ouders om Sunny te redden. Terwijl ze onderweg was, probeerden haar vader en moeder Sunny zich veilig te laten voelen. Ze gaven hem eten en dekens om het hem comfortabel te maken.

Vertrouwen opbouwen

Het plan werkte. Sunny begon hen te vertrouwen. Tegen de tijd dat Guevara thuiskwam, had Sunny het vriendelijke koppel al aardig leren kennen.

Jaylene en Sunny raakten ook bevriend. Het duurde even, maar Sunny besefte dat Jaylene er was om hem te helpen. Ze besloten naar de dierenarts te gaan om er zeker van te zijn dat Sunny gezond was.

Een bezoek aan de dierenarts

Bij de dierenarts ontdekten ze dat Sunny geen microchip had. Dit kleine apparaatje helpt mensen om verloren huisdieren terug te vinden, maar Sunny had er geen.

De dierenarts zei ook dat Sunny een goede trimbeurt nodig had. Zijn vacht was helemaal verward en rommelig, waardoor hij veel problemen had.

Als een nieuwe hond

Na zijn trimbeurt zag Sunny eruit als een nieuwe hond. Hij was zo blij en vol leven. Jaylene kon niet geloven hoe anders hij eruit zag.

Ze zei: Hij was zo blij na zijn trimbeurt. Hij rolde rond op het gras.

Jaylene was vastbesloten om Sunny te helpen. Ze wist dat hij nog een lange weg te gaan had, maar ze beloofde hem bij elke stap te steunen.

"De arme jongen is zo mager, maar hij is bij ons in goede handen. We gaan ervoor zorgen dat hij er weer top uitziet en zich op zijn best voelt."

Een mooie toekomst

Er gingen een paar dagen voorbij en Jaylene deelde een update. Sunny werd beter en sterker. Hij moest nog steeds wennen aan zijn nieuwe huis en familie, maar hij hield van zijn nieuwe leven.

Sunny had eindelijk zijn gouden mand gevonden nadat hij zo lang op straat had gezworven. Hij kon Jaylene niet met woorden bedanken, maar zijn daden en blijdschap lieten zien hoe dankbaar hij was.

@jylngvr Meet SUNNY ☀️💘 Rescued this baby boy the night of 3/20/2023. I scheduled a vet appointment for him for Friday morning. I’ve posted several lost dog reports on PawBoost, lost and found FB groups in the Chino, CA and San Bernardino County area, my mom has posted him on NextDoor, and I reported him to the Inland Valley Humane Society but so far we have not found his owner. I am fine with fostering him for however long I need to and willing to adopt him if need be. He is in good hands with us ❤️ #dogrescue #rescuedog #rescuedogsoftiktok ♬ Get You The Moon - Kina
newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.