Zwerfhonden waken over blinde vrouw die aan de rivieroever ligt te slapen

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 24 juli 2024
Zwerfhonden Beschermen Bejaarde Blinde Vrouw Die Bij De Rivier Ligt 1b

In deze wereld zijn er maar een handvol huisdieren die echt "trouw" genoemd kunnen worden en honden horen daar ongetwijfeld bij.

Deze viervoeters zijn niets minder dan buitengewoon.

Ze zijn niet alleen intelligent, hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn aanhankelijk, maar ze vertonen ook een onwrikbare loyaliteit aan degenen die ze dierbaar zijn!

Een lokale reiziger, Ake Srisuwan, legde een ontroerend tafereel vast in Nepal: twee honden die trouw naast een vrouw stonden terwijl ze vredig lag te slapen bij de rivier.

De foto kreeg al snel wijdverspreide aandacht en raakte de harten van duizenden wereldwijd.

Het dient als een aangrijpende herinnering dat honden altijd standvastig naast hun dierbaren blijven staan.

Loyaliteit

Hoewel er niet veel context is rond deze foto's, dienen de vastgelegde momenten als een bewijs van de uiterste loyaliteit van een hond aan zijn mensen.

De vrouw, naar verluidt blind, lag te slapen aan de rivieroever, helemaal bedekt met modder en water.

In deze scène namen twee honden het op zich om over haar te waken.

De ene bleef dicht bij haar, om te zorgen dat alles goed met haar ging. Terwijl de andere op enkele meters afstand stond om haar te beschermen.

Dit emotionele moment van echte vriendschap en de loyaliteit van een hond werd vastgelegd door een lokale man genaamd Ake, die langsliep en het niet kon helpen om zo'n prachtig gedrag op te merken.

Ook al waren de honden zelf dakloos, dat weerhield ze er niet van om de goedheid te tonen waar deze dieren alom bekend om staan.

Honden en de vrouw kregen hulp

Dankzij de foto die in korte tijd viraal ging, vonden lokale autoriteiten haar en de heldhaftige honden en ontfermden zich over hen.

Zowel de honden als de vrouw werden onmiddellijk verzorgd en behandeld in het ziekenhuis.

Het verhaal werd gemeld door vele lokale en internationale media, waardoor de onbreekbare band tussen honden en mensen opnieuw in de aandacht werd gezet!

Het zwerfhonden probleem in Nepal

Helaas neemt het aantal straathonden in Nepal nog steeds toe. Volgens Online Khabar heeft Nepal duizenden zwerfhonden, waaronder ongeveer 30.000 honden alleen al in Katmandu.

Momenteel is er geen enkele oplossing voor dit probleem, waardoor bijna 99 procent van de honden in zeer slechte omstandigheden terechtkomen.

Ondanks hun vriendelijke, aanhankelijke aard en veerkracht, sterven deze honden meestal door ondervoeding en een overvloed aan ziekten die worden veroorzaakt door onhygiënische omstandigheden.

We hopen echt dat er snel een initiatief wordt genomen zodat deze lieve hondjes eindelijk een opvang kunnen krijgen, van waaruit ze verder kunnen naar een echt thuis.

Dat is toch wel het minimale wat ze verdienen!

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!