Een Goldendoodle redt een jong hertje van verdrinking en blijft voor hem zorgen

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 15 april 2024
goldendoodle-redt-een-jong-hertje-van-verdrinking-en-blijft-voor-hem-zorgen

Niet alle helden dragen capes... dat is zeker! Sommigen dragen niets anders dan een glimlach, zoals Harley!

Deze heldhaftige Goldendoodle uit Virginia haalde in 2021 wereldwijd het nieuws toen hij in actie kwam op het moment dat zijn hulp het meest nodig was!

Deze zes jaar oude hond werd gespot door zijn eigenaar, Ralph Dorn, op ongeveer 60 meter van de kust, terwijl hij samen met een onbekend dier zwom, om de meest onzelfzuchtige reden ooit.

Toen Ralph wat dichterbij kwam, realiseerde hij zich dat Harley niet zomaar aan het zwemmen was - hij was bezig met een reddingsmissie!

Harley Kwam Onmiddellijk In Actie

Ralph Dorn, uit Virginia, wist altijd al dat zijn Goldendoodle, Harley, bijzonder was. Harley was een goede en intuïtieve hond die zich duidelijk onderscheidde van andere honden.

Toch slaagde Harley erin zijn baasje opnieuw te verbazen toen hij in actie kwam om een babyhert te redden van verdrinking.

"Harley moet het jonge hertje in het water hebben gezien en handelde instinctief," merkte Ralph op.

Toen Harley het hulpeloze hertje zag dat in het water lag te worstelen, aarzelde hij niet. Hij zwom naar het hertje toe zonder na te denken, dat toen ongeveer 60 meter van de kust was.

Hij Zwom Naast Zijn Maatje Totdat Ze Veilig Waren

Het was beslist geen eenvoudige taak om het hertje te helpen, dat slechts enkele dagen oud was! Harley moest het helemaal naar de kust begeleiden, want het jonge dier had geen coördinatie en wist niet hoe het daar moest komen. Maar daar was Harley - zwemmend als een professional en zijn nieuwe vriend naar de kust leidend!

"Telkens wanneer het hertje probeerde weg te draaien, stuurde Harley het terug naar de kustlijn, en zo kwamen ze steeds dichter bij," aldus Ralph.

Eén ding is zeker: zonder Harley zou het babyhert het zeker niet hebben overleefd! Gelukkig slaagde deze Goldendoodle erin om het reekalfje naar de kant te brengen. Zodra ze uit het water waren, begon hij het te likken en te verzorgen.

Hij wilde alleen maar zeker zijn dat de baby veilig was en had geen enkele intentie hem achter te laten!

Echter, enkele momenten na de redding verscheen de moeder van het hertje op het grasveld. Zodra Ralph haar opmerkte, ging hij samen met Harley terug naar huis en zorgde ervoor dat de baby en de moeder in vrede met elkaar herenigd werden.

Er Ontstond Een Mooie Vriendschap

Ralph dacht dat het zo'n beetje was, maar de volgende ochtend verraste Harley hem nog meer! Hij dronk koffie met zijn vrouw, Patricia, toen deze gouden jongen naar hen toe kwam en van het ene raam naar het andere begon te rennen.

Het was overduidelijk dat hij naar buiten wilde, maar Ralph wist niet waarom. Hij deed de deur open en Harley kwam naar buiten, en toen zag hij het allermooiste tafereel!

Harley hoorde het kleine hertje blaten - hetzelfde hertje dat hij de dag ervoor uit het meer had gered! Hij rende naar dit kleintje toe en toen ze bij elkaar waren, stopte het hertje met blaten.

De twee hadden een paar leuke momenten samen, snuffelden aan elkaar en kwispelden samen met hun staarten - en dat was het! Na hun korte ontmoeting ging Harley weer het huis in, helemaal blij om zijn kleine vriend te hebben gezien!

Harley's intuïtie en buitengewone vermogen om anderen te helpen zijn geen verrassing! Voordat hij zijn heldhaftige redding deed, werkte hij als gecertificeerde therapiehond en hielp hij ouderen en kinderen in zijn lokale gemeenschap!

Hij is altijd een onberispelijke jongen geweest, altijd klaar om in actie te komen en anderen te helpen wanneer dat nodig is. Dat is gewoon wie hij is - de perfecte Goldendoodle!

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!