Achtergelaten pitbull wachtte wekenlang in het bos op een wonder

emma-martens
Geschreven door Emma Martens | Redactie
Laatste update: 16 april 2024
310474289_1787927691542902_3691718181581675459_n

Een bange, ondervoede puppy vinden in de middle of nowhere is een nachtmerrie voor elke hondenliefhebber, vooral als het een hulpeloze pup is die nog geen idee heeft hoe hij voor zichzelf moet zorgen.

Een pitbull met de naam Hank werd achtergelaten in het bos toen hij net acht maanden oud was. Het is niet zeker of zijn vorige eigenaars hun geweten probeerden te sussen door Hank achter te laten met zijn bezittingen en een ongeopende voedselzak (die hij zelf niet kon openen), maar hoe dan ook, ze faalden.

Gelukkig heeft het goede in de wereld ervoor gezorgd dat Hanks verhaal een positief einde heeft.

Hartverscheurende ontmoeting

In een bos in Florida vond een man een ontroerende scène die hem empathie deed krijgen. Een puppy, kennelijk achtergelaten, zat roerloos op zijn hondenbed, onaangedaan door de nadering van zijn onverwachte redder.

Toen de toeschouwer dichter bij kwam, wees een aantal aanwijzingen op het lot van de puppy. Naast hem lag een zak hondenvoer en een verzameling speelgoed, herinneringen aan een voormalig thuis. Maar de zak was dicht en de hond kon hem niet openen.

De redder was het meest bezorgd over het gebrek aan reactie van de pup. Hij zat daar stil, ongevoelig voor alle pogingen tot communicatie, en leek wel een levend standbeeld.

De man, geconfronteerd met het raadsel van de herkomst van de achtergelaten hond en de identiteit van degenen die hem in de steek hadden gelaten, begreep één ding met onwrikbare zekerheid - de ogen van de pup vertelden een verhaal van gebroken onschuld.

Gezien de fragiele toestand van de hond en zijn gebrek aan respons, besloot hij om hem niet te storen, maar nam in plaats daarvan contact op met een lokaal dierenasiel, zodat de stille, lijdende ziel veilig gered kon worden.

Een sprankje hoop

Na twee weken in het bos te hebben doorgebracht, kreeg Hank eindelijk hulp van het asielpersoneel dat meteen op zijn oproep reageerde.

Ze benaderden hem voorzichtig, omdat ze bang waren dat Hank vijandig zou worden tegenover mensen vanwege de situatie waarin hij zich bevond. Maar zodra ze bij hem waren, toonde Hank niets anders dan dankbaarheid en liefde voor zijn redders.

Rosa Fond, de eigenaar van Humans and Animals United, vertelde The Dodo dat Hank een van de schattigste en meest liefdevolle honden was die ze ooit hadden gezien, wat de reden was waarom hij al snel de harten van al het personeel in het asiel veroverde.

Hij wist dat de mensen die hem benaderden er waren om hem te redden en daarom probeerde hij te laten zien hoe dankbaar hij was voor hun vriendelijke daad.

Het 'levende standbeeld' mysterie opgelost

Na onderzoek door een dierenarts werd eindelijk duidelijk waarom de pup niet bewoog toen de barmhartige Samaritaan en het asielpersoneel hem benaderden - hij had een gebroken poot.

De dierenarts geloofde dat de letsel aan zijn poot minstens twee weken oud was, wat betekent dat hij het misschien al had opgelopen voordat hij werd achtergelaten. Er waren geen andere zichtbare tekenen van geweld, dus het is niet duidelijk of de hond was mishandeld voordat hij in het bos werd achtergelaten.

Eén ding was zeker - Hank had zo snel mogelijk een beenoperatie nodig en Fond dacht er geen twee keer over na om alle kosten van de behandeling op zich te nemen.

Maar Hank was geen goede kandidaat voor de operatie, omdat hij ondervoed was, dus moesten ze nog even wachten tot hij wat was aangekomen.

In de tussentijd kreeg de hond veel knuffels, kusjes en knuffels van het personeel van de dierenarts die maar niet genoeg van hem konden krijgen.

Na de operatie werd Hank in een pleeggezin geplaatst waar hij de beste dagen van zijn leven doorbrengt.

Hoewel er veel verzoeken waren om deze prachtige hond te adopteren, denkt Fond dat het beter voor hem is om volledig te herstellen voordat hij in een nieuw gezin wordt geplaatst.

"Hij moet nog een hele reis doorstaan voordat hij volledig te adopteren is. Maar hij is nu veilig en zal nooit meer gekwetst worden."

newsletter-image-2

Houd je van honden?

4.883 hondenliefhebbers ontvangen mijn dagelijkse nieuwsbrief om hun ochtend goed te beginnen. Het is opbeurend, leuk en altijd helemaal gratis. Probeer het hieronder uit!

    Over de Auteur

    emma-martens
    Emma Martens
    Redactie

    Emma is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met een bachelor in Communicatie. Ze heeft veel geschreven over huisdiergerelateerde onderwerpen, vooral over honden. Ze groeide op in een gezin met een Yorkshire Terriër en het maakt haar nu erg gelukkig om de honden in haar leven te verwennen met liefde en knuffels.