Home > Rassen > Amerikaanse Witte Herder

47 Verrassende Weetjes over de Amerikaanse Witte Herder

Inhoudsopgave

De Amerikaanse Witte Herdershond is een rasechte grote jachthond die ongeveer 12 tot 14 jaar oud wordt. Ze lijken erg op hun neven, de Duitse Herders, en kunnen tot 89 pond wegen met een schofthoogte van 26 centimeter. Witte Herders zijn intelligent, gehoorzaam, onbevreesd en moedig. Ze zijn geweldige gezinsvrienden en houden ervan om tijd door te brengen met hun familie.

De Witte Amerikaanse Herdershond heeft een aangeboren instinct om te beschermen, wat hem tot de ideale waakhond maakt. Hoewel ze wantrouwig zijn tegenover vreemden, blaffen ze zelden en als ze het doen, is het alleen om ze te waarschuwen. Hun leergierigheid maakt het makkelijk om ze te trainen.

Het welzijn van de Witte Herder hangt af van zijn interactie met zijn menselijke familie. Ze kunnen een paar uur alleen zijn, maar als dit vaak of gedurende lange periodes gebeurt, kan dit leiden tot depressie en destructief gedrag.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Witte Amerikaanse Herdershond?

Amerikaanse Witte Herders zijn grote, sterke en snelle honden. Als ze niet aan het hoeden zijn, zijn ze lief en trouw als gezelschapshonden. Ze zijn heel slim en kunnen goed voor zichzelf denken en beslissingen nemen. Ze zijn gewend om samen met mensen te werken en niet als ondergeschikten. Nu er steeds minder werkzaamheden voor herders zijn in de VS, zijn is dit hondenras populair als huis- en eigendomsbewakers, gezelschapshonden en huisdieren geworden. Hieronder staan hun kenmerken en eigenschappen opgesomd.

Amerikaanse Witte HerdershondKenmerken
Relatie met de familieLoyaal en beschermend
Relatie met kinderenLiefdevol
Relatie met andere hondenVriendelijk
VerharingHoog
KwijlenLaag
Type vachtDubbele vacht – bovenvacht recht, dicht en hard ondervacht – is dik, kort en fijn
Kleur van de vachtWit, met wat crème tinten toegestaan
Frequentie hygiëneHoog, minstens één keer per week borstelen
Kans op ruikenGemiddelde kans op een slechte geur.
Frequentie van het blaffenLaag
Relatie met vreemdenAanvankelijk achterdochtig en voorzichtig
SpeelsheidsniveauHoog
LiefdevolHoog
AanpassingsniveauHoog
IntelligentieniveauHoog
TrainingsniveauHoog
Energie- en activiteitsniveausHoog
TrainingsbehoefteHoog
Vereiste mentale stimulatieHoog
Bescherming van het grondgebied en het gezinHoog
Levensverwachting12 tot 15 jaar

Hoewel Amerikaanse Witte Herdershonden lief, aanhankelijk en speels zijn, moet de socialisatie op jonge leeftijd beginnen.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Amerikaanse Witte Herdershond?

De Amerikaanse Witte Herder is een grote, sterke hond met een dichte witte vacht en een zwarte neus op een groot hoofd. De vacht voelt ruw aan. Deze honden zijn al eeuwen gefokt voor hun herderscapaciteiten. Vrouwtjes zijn goed te onderscheiden van reutjes. De vrouwtjes zijn meestal kleiner en groeien sneller op dan reutjes.

Fysiek kenmerkBeschrijving
MaatGroot
GewichtsbereikMan tussen 35 en 40 kgVrouw Tussen 27 en 32 kg
SchofthoogteMan tussen 61 en 66 cmVrouwtjes tussen 56 en 61 cm
LichaamLanger dan hoog, diepe borstkas, grote, sterke hals, goed gewelfde ribben, sterke, gespierde croupe, rechthoekige rug.
HoofdDe kop is evenredig met de grootte van de hond.
SnuitDe snuit is sterk en droog met goed ontwikkelde kaken.
OrenDe oren zijn rechtopstaand, matig spits, middelmatig groot, breed aan de basis en hoog aangezet. 
OgenBruine ogen, middelgroot, zwart omrand, amandelvormig en enigszins schuin geplaatst. Donkere oogkleuren hebben de voorkeur.
BenenDe voor- en achterpoten zijn recht en sterk.
StaartDe staart is laag aangezet, laag en verticaal gedragen – bossig uiterlijk. 
BewegingHoog  –  30 minuten intensief wandelen of joggen
JasWeerbestendige dubbele jas
HaarDe bovenvacht is dicht, recht, ruw en dicht liggend.De ondervacht is kort, dik en fijn van structuur.
Grootte en frequentie van het nestGemiddeld 8 tot 12 pups per jaar
Levensverwachting12 tot 15 jaar

Wat is het karakter van de Amerikaanse Witte Herdershond? 

De Amerikaanse Witte Herdershond is een rustige, zelfverzekerde en slimme hond. Ze zijn goed gevoed als ze genoeg bewegen om hun energie kwijt te raken. Deze honden zijn onafhankelijk en kunnen goed omgaan met veranderende omstandigheden zonder menselijke hulp. Ze zijn geweldige metgezellen en landgoedbeheerders. De Herdershond is loyaal, lief en gehecht aan zijn eigen familie, inclusief kinderen en huisdieren, als hij genoeg gewend is aan ze. Hij kan een beetje wantrouwig zijn tegenover vreemden en op zijn hoede voor andere honden.

Amerikaanse Witte Herdershond Sociale KenmerkenRasinformatie
Relatie met de familieAmerikaanse Witte Herdershonden zijn trouw, aanhankelijk en beschermend voor hun menselijke families. Herdershonden hebben de neiging een favoriete mens te kiezen, vaak de persoon die zij als hun roedelleider beschouwen.
Relatie met vreemdenAmerikaanse Witte Herders zijn op hun hoede voor vreemden. Zij volgen gewoonlijk hun aanwijzingen van hun baasjes en zijn bereid om zo nodig in beschermingsmodus te gaan. Als ze zeker weten dat er geen bedreiging is, staan ze open voor vreemden.
Relatie met andere hondenAmerikaanse Witte Herders hebben een aangeboren roedelkarakter dat hen sociaal maakt met andere honden. Amerikaanse Witte Herders voelen zich op hun gemak in gezinnen met meerdere honden, bij voorkeur van het andere geslacht.
Relatie met ouderenHerdershonden kunnen goed opschieten met oudere mensen, maar alleen als ze voldoende ruimte in de tuin hebben en met de herdershond kunnen gaan wandelen.
Relatie met kinderenAmerikaanse Witte Herdershonden kunnen heel goed met kinderen omgaan, maar ouders van herdershonden moeten zich bewust zijn van de mogelijke problemen. Amerikaanse Witte Herdershonden die met kinderen worden opgevoed zouden geen problemen moeten veroorzaken. Als zij echter in een huishouden komen waar al kinderen wonen, kunnen er problemen ontstaan. Amerikaanse Witte Herders hebben de neiging te bijten tijdens het spelen, en overmatige opwinding kan jonge kinderen omver werpen. Amerikaanse Witte Herdershonden kunnen de kinderen van hun familie zien als deel van de te bewaken kudde, en instinctief reageren wanneer er andere kinderen in de buurt zijn. Als de honden eenmaal volwassen zijn, kunnen ze goed opschieten met kinderen, maar ze ontwikkelen zich langzaam en zijn pas na 2 tot 3 jaar volledig volwassen.
Mate van aanpassingsvermogenAmerikaanse Witte Herders passen zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aan, zolang ze altijd voldoende ruimte hebben om te spelen en te bewegen met hun menselijke speelkameraadjes en andere huisdieren.

Wat is de algemene informatie over Amerikaanse Witte Herders?

De Witte Amerikaanse Herder komt oorspronkelijk uit Duitsland, net als veel andere herdershondenrassen. Zijn grootvader van moederskant was een witte pup die in de jaren 1870 geboren werd. Lange tijd werd gedacht dat ze albinos waren, maar dat is niet zo. Hun witte vacht komt door een specifiek genenpatroon. Albinisme is een aandoening waarbij er geen pigment in huid, haar en ogen zit. Deze honden zijn gefokt als herdershonden, dus om vee te bewaken en te verzamelen. Maar voor de meeste Witte Herders geldt dat ze nu vooral hun menselijke familie beschermen, omdat ze nog steeds dat oerinstinct hebben.

Hoe voer je een Amerikaanse Witte Herdershond?

Amerikaanse Witte Herders doen het het best met hoogwaardig hondenvoer, of het nu zelfgemaakt is of gekocht in de winkel. Het voer moet aangepast zijn aan de leeftijd van de hond, zoals pups, volwassen honden of senioren. Pups van dit ras moeten voer krijgen dat speciaal ontwikkeld is voor grote rassen, om hun groei en ontwikkeling te bevorderen en om groeipijn te voorkomen. Als volwassen honden kunnen Amerikaanse Witte Herders de meeste merken commercieel hondenvoer van hoge kwaliteit goed verdragen. Omdat ze weinig energie nodig hebben, hebben ze minder voer per dag nodig dan je misschien zou denken. Hondeneigenaren moeten er rekening mee houden dat Witte Herders graag eten en als hun voeding niet goed in de gaten wordt gehouden, kan obesitas een probleem worden. Amerikaanse Witte Herders hebben de neiging om op jonge leeftijd zwaar te worden en snel te groeien, wat later kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie. Het wordt aanbevolen om volwassen Amerikaanse Witte Herders 1500 tot 2000 calorieën of 800 tot 1000 gram van goede kwaliteit voer per dag te geven in twee aparte maaltijden. Pups hebben tussen de 2000 en 2500 calorieën nodig en hun dagelijkse voeding in twee of drie afgemeten porties in plaats van één maaltijd per dag, en ze moeten voorkomen dat ze de hele dag vrij eten. Hoewel traktaties een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen van je hond, kan overvoeding ook leiden tot gewichtsproblemen en obesitas.

Wat zijn de voedingsbehoeften van de Amerikaanse Witte Herdershond?

De Amerikaanse Witte Herder heeft specifieke voedingsbehoeften, zoals dierlijk eiwit dat belangrijk is voor de gezondheid vanwege de aminozuren. Vet is ook nodig als extra energiebron en om te voorkomen dat de hond te dik wordt. Koolhydraten zijn belangrijk voor energie en het opbouwen van magere spieren, maar let op dat er niet te veel wordt gegeven. DHA en micronutriënten zoals taurine en chondroïtine zijn goed voor de gezondheid van het hart en de gewrichten. Mineralen zoals fosfor en calcium zijn ook nodig voor de groei van de hond. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van de Witte Herder.

Hoeveel moet een Amerikaanse Witte Herder pup eten?

De Amerikaanse Witte Herder is een groot ras. Hieronder vind je een gids voor het voeren van pups.

·       Amerikaanse Witte Herder-pups hebben een langzame, aanhoudende groei nodig om orthopedische problemen, zoals heupdysplasie, te voorkomen. Voed ze op met een dieet dat geschikt is voor pups van grote rassen. Zorg ervoor dat het dieet niet te veel eiwitten, vet en calorieën bevat.

·       Voer de pups volgens een schema, met maaltijden verdeeld over drie of vier keer per dag. Het is beter om ze eraan te laten wennen om op bepaalde tijdstippen te eten dan om de hele dag eten te laten staan.

·       Er zijn uitzonderingen, zoals Amerikaanse Witte Herders met aandoeningen zoals hypoglykemie of hypoglykemie. Die hebben de hele dag door kleine stukjes voer nodig.

·       Geef de pups nooit eten van tafel. Dit zorgt er alleen maar voor dat ze blijven bedelen. Iedereen in het gezin moet zich aan deze regel houden.

Amerikaanse Witte Herder pups moeten een gezonde en evenwichtige voeding krijgen, omdat ze elke dag veel moeten bewegen. Omdat ze de neiging hebben om overgewicht te krijgen naarmate ze ouder worden, is het belangrijk om te letten op hoeveel voedsel ze eten als ze nog pups zijn. Ze lopen ook risico op heupdysplasie en gewrichtssupplementen kunnen helpen om ze gezond te houden.

Wat zijn de gezondheidsproblemen bij Amerikaanse Witte Herders die het vaakst voor komen?

De Amerikaanse Witte Herder is gezond, maar het is belangrijk om ze elke twee jaar te laten onderzoeken door de dierenarts. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen omdat ze wit zijn, witte honden zijn bekend om hun veel ziektes en medische problemen. Er is een lange lijst van andere ziektes die alle hondenrassen bedreigen, en het is belangrijk om je hond te laten testen om deze te voorkomen of een vroegtijdige behandeling te krijgen. Sommige ziektes zijn erfelijk, andere komen met het ouder worden. De volgende lijst bevat ziektes waar je hond misschien wel of niet aan kan lijden.

Erfelijke ziekten

• Heupdysplasie: Bij grote honden is dit vaak een afwijking van de dijbeenderen die pijn en kreupelheid veroorzaakt omdat de botten niet goed in de heupkom passen.

• Elleboogdysplasie: Dit is de meest voorkomende oorzaak van kreupelheid van de voorpoten bij grote honden zoals de Amerikaanse Witte Herder.

• Patellaire luxatie of ontwrichting: Bij deze ziekte is de knieschijf van de herder verplaatst en ontwricht, wat kreupelheid veroorzaakt.

• Progressieve Retinale Atrofie: Dit is een erfelijke ziekte waarbij de ogen genetisch geprogrammeerd zijn om blind te worden. Huidziekten

• Atopie: Amerikaanse Witte Herders krijgen deze aandoening door allergische reacties op allergenen zoals stof, veren, pollen, menselijke huidschilfers, etc.

• Demodicosis: Ook wel schurft genoemd, dit is een pijnlijke huidziekte veroorzaakt door de mijt Demodex Canis.

• Schimmelinfecties: Honden met een dubbele vacht hebben twee verharingscycli per jaar, waarbij de hoeveelheid hondenvacht aanzienlijk toeneemt. Als je niet goed borstelt en de vacht verwijdert, kan dit leiden tot ernstige schimmelinfecties op de huid van de Amerikaanse Witte Herder.

·         Degeneratieve ziekten

• Hypothyreoïdie: Dit is een ziekte die veroorzaakt wordt door een inactieve schildklier.

• Ichthyosis: Dit is een ernstige degeneratieve ziekte waarbij de huid van de voetzolen van de Duitse Herder dik wordt, wat pijn veroorzaakt en ervoor zorgt dat de huid er vettig en schilferig uitziet.

• Artrose: Degeneratieve gewrichtsaandoeningen (DJD) zijn erg veel voorkomend bij honden, vooral bij oudere honden en grote rassen.

• Staar: Dit is de meest voorkomende oorzaak van blindheid bij oudere Amerikaanse Witte Herders.

• Glaucoom: Dit is een oogaandoening die snel tot blindheid kan leiden als hij niet behandeld wordt.

• Malabsorptiesyndroom: Het spijsverteringskanaal van je hond kan slecht functioneren en niet in staat zijn bepaalde voedingsmiddelen op te nemen en te verteren, wat leidt tot symptomen zoals haaruitval, een opgeblazen gevoel en diarree. Er is ook gloat, een aandoening die vaak veroorzaakt wordt door maagdilatatie volvulus (GDV) of maagtorsie. Dit is beter bekend als “bloat”. Het belangrijkste is dat hondeneigenaren het kunnen voorkomen door de hond goed te voeren en de maaltijden te spreiden over twee of drie keer per dag. Dit levensbedreigende probleem ontstaat wanneer de maag van een Amerikaanse Witte Herder zich vult met gas en verdraait. Dit is een noodgeval en vereist dringende veterinair opererende aandacht.

Amerikaanse Witte Herdereigenaren wordt aangeraden om de volgende drie gezondheidstests voor hond te laten uitvoeren:

• Heupbeoordeling

• PRA Optigen DNA-test

• Oogartsbeoordeling

• Schildkliertest

Welke reddingsclubs zijn er voor Amerikaanse Witte Herders?

Als je overweegt om een Amerikaanse Witte Herder mee naar huis te nemen, doe dat dan niet via een broodfokker of dierenwinkel. Zoek in plaats daarvan een gerenommeerd opvangcentrum om de juiste pup te vinden. Deze opvangcentra voeren alle nodige gezondheidschecks uit en zorgen misschien ook voor extra’s zoals een microchip. Vraag naar geregistreerde opvangcentra of verenigingen om het beste reddingscentrum te vinden. Hieronder staan enkele voorbeelden:

·       Federation Berger Blanc Suisse Internationale (Zwitserland)

·       Witte Duitse Herder Club Internationaal, Inc (WGSDCII)

·       Witte Zwitserse Herdershonden Club Oostenrijk (Oostenrijk)

·       Federale Vereniging voor Witte Herdershonden in Oostenrijk (Oostenrijk)

·       Hvid Hyrdehund Danmark (Denemarken)

·       Fokkersvereniging voor Witte Zwitserse Herders (RWS) (Duitsland)

·       De GWS Zwitserland (Zwitserland)

·       Witte Herdershonden Club Zwitserland

Wat is de bewegingsbehoefte van een Witte Herdershond?

De Amerikaanse Witte Herder heeft behoefte aan interactie met zijn baasje. Er is niets leuker dan samen gaan joggen of andere activiteiten doen. Ook zijn deze honden geweldige metgezellen voor skateboarders en fietsers. Ze hebben minimaal 30 minuten krachtige beweging per dag nodig. Als het weer slecht is, kan het een goed idee zijn om je Witte Herder te leren rennen op een loopband. Eigenaren van een Witte Herder moeten er rekening mee houden dat ze hun hond niet direct voeren voor of na de training om het risico op een opgeblazen gevoel te vermijden.

Spelen met de kinderen en andere huisdieren in de tuin heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook emotionele voordelen. Dit versterkt de band tussen de Witte Herder en de gezinsleden. De Witte Herder is ook geschikt voor hondensporten zoals gehoorzaamheid, behendigheid, flyball of zelfs beschermingstraining. Aangezien hij een sociale hond is, geniet hij van hondenspeelsessies of bezoekjes aan het hondenpark. Maak de training leuk en spannend voor jullie beiden; dit is een kans om elkaar beter te leren kennen en te genieten van elkaars gezelschap.

Hoe train je een Amerikaanse Witte Herdershond?

Begin met het trainen van je Amerikaanse Witte Herder zodra je hem mee naar huis neemt. Zelfs op acht weken oud kan hij alles opnemen wat je hem kunt leren. Wacht niet tot hij zes maanden oud is om te beginnen met trainen, anders wordt het moeilijk. Stuur hem indien mogelijk naar de puppy trainingsschool tussen de 10 en 12 weken oud, en vergeet niet om regelmatig met je pup bezig te zijn. Hou er rekening mee dat Amerikaanse Witte Herders van nature zijn ontworpen om vee te hoeden, inclusief hun eigen familie. Gelukkig zijn deze honden niet geneigd om teveel te blaffen, dus je hoeft je geen zorgen te maken om dit gedrag af te leren. Amerikaanse Witte Herders zijn uitstekende waakhonden en als ze blaffen, is dat waarschijnlijk om je te waarschuwen voor gevaar of indringers. Voor zeer intelligente honden zoals de Amerikaanse Witte Herder is alleen fysieke beweging niet genoeg, ze hebben ook mentale stimulatie nodig. Deze honden kunnen hun hoge intelligentie echter alleen behouden door regelmatige mentale stimulatie om hun hersenen te trainen. Net zoals lichaamsbeweging nodig is om het lichaam in goede conditie te houden, is mentale stimulatie nodig om een goede geestelijke gezondheid te behouden. Als Amerikaanse Witte Herders niet de mentale stimulatie krijgen die ze nodig hebben, zullen ze hun eigen vermaak zoeken, meestal in projecten die je niet leuk vindt, zoals graven en kauwen.

Wat is de geschiedenis van de Witte Amerikaanse Herdershond?

De Duitse Herder is de voorouder van de Witte Herder. Alle Duitse herders hebben een gen dat verantwoordelijk is voor hun witte kleur. Witte herders zijn nooit gekruist met een ander ras. Jarenlang werden witte herders echter uitgesloten van fokprogramma’s en moesten ze gesteriliseerd worden vanwege hun witte vacht. Pas fokkers in de VS en Canada ontdekten dat de witte kleur aantrekkelijk was. De kleur werd een belangrijke factor en tegen de jaren 1930 werd elke witte kleur als onaanvaardbaar beschouwd. Een zuivere witte hond kon niet worden geregistreerd als Duitse Herder. In de jaren 1980 begonnen fokkers vervolgens specifiek te fokken op zuiver witte Duitse herders. De American White Shepherd Association werd opgericht nadat de German Shepherd Club of America weigerde het ras te erkennen. De Amerikaanse Kennel Club erkent de Witte Herder niet, hoewel hij een stevige aanhang heeft en alle taken uitvoert die de Duitse Herder kan doen. In 1999 erkende de United Kennel Club de Witte Herder als een volwaardig ras en mocht hij deelnemen aan alle door de UKC goedgekeurde evenementen.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor Amerikaanse Witte Herders?

Om een Amerikaanse Witte Herder te adopteren, betaal je ongeveer 200 euro om de kosten van de verzorging van de hond te dekken voor de adoptie. Als je een pup bij een fokker koopt, kan dat veel duurder zijn, van 1000 tot 1500 euro. Er zijn veel factoren die de prijs van een pup beïnvloeden, zoals bloedlijn, geslacht en showkwaliteit. De eerste kosten en uitgaven van een Amerikaanse Witte Herder kunnen variëren van 4500 tot 8500 euro in het eerste jaar na aanschaf. Daarna kunnen de jaarlijkse uitgaven variëren van 2200 tot 4500 euro. In het eerste levensjaar heb je hogere veterinaire kosten, zoals voor vaccinaties, testen op aangeboren ziektes, microchipjes, castratie of sterilisatie. Essentiële kosten zijn onder andere premium voedsel en traktaties (400-900 euro), dierenartsrekeningen en preventieve zorg (700-1500 euro), opleiding (20-300 euro), registratie en tags (10-20 euro) en verzekering (720-1320 euro). Dit zijn alleen de geschatte kosten en bijvoorbeeld voer- en waterbakken, strooisel en speelgoed zijn hier niet bij inbegrepen. Mensen die overwegen om een Amerikaanse Witte Herder te adopteren of te kopen, moeten zich bewust zijn van de kosten.

Hoe kies je goede naam voor een Amerikaanse Witte Herdershond?

Het kiezen van een naam voor je Amerikaanse Witte Herder kan lastiger zijn dan je denkt. Het is belangrijk om geïnspireerd te zijn en de tijd te nemen om een goede naam te kiezen voor je hond. Let er wel op dat je hond zal reageren op het geluid van je stem, niet op de naam. Kies daarom een naam met twee lettergrepen voor een unieke klank.

Hou ook rekening met gehoorzaamheidstraining. Als je een eenlettergrepige naam kiest, kan dit je hond in verwarring brengen als zijn naam lijkt op een commando.

Hieronder staan enkele voorbeelden van namen voor reutjes en teven, geïnspireerd op de oorsprong van de Amerikaanse Witte Herder:

• Alaska

• Angel

• Arctic

• Blanco

• Blizzard

• Casper

• Cloud

• Coral

• Crystal

• Frosty

Kies voor korte namen en gebruik ze in je dagelijkse communicatie met je hond. Zoek een manier om iets toe te voegen wanneer je je herder roept, zodat hij op afstand met je associeert. Bijvoorbeeld, verander Rose in Roh-zee wanneer je hem roept. Zo weet je zeker dat je hond op je roepen zal reageren als je ooit de straat op moet om hem te zoeken.

Wat zijn de verschillende soorten Witte Amerikaanse Herdershonden?

Hoewel alle Witte Herdershonden hun roots hebben in Duitsland, zijn er drie erkende rassen die de naam “Witte Herdershond” mogen dragen. Dit zijn:

·       Duitse Herdershonden die toevallig wit zijn volgens de American Kennel Club (AKC)

·       Witte Herdershonden volgens de United Kennel Club (UKC)

·       Witte Zwitserse Herdershonden (ook wel Berger Blanc Suisse genoemd)

Welke hondenrassen lijken op de Witte Amerikaanse Herder?

Naast de drie soorten witte herdershonden, zijn er minstens 16 andere rassen die op de Amerikaanse Witte Herdershond lijken. Sommige hiervan zijn:

• Duitse Herdershond: deze twee rassen lijken heel erg op elkaar, behalve dat de Amerikaanse Witte Herdershond ongeveer 9 kg zwaarder is dan de Duitse Herdershond.

• Berger Blanc Suisse: de Amerikaanse Witte Herdershond en de Berger Blanc Suisse (Witte Zwitserse Herdershond) zijn bijna hetzelfde. Het enige verschil lijkt te zijn uit welk land ze komen.

• Engelse Herdershond: de Amerikaanse Witte Herdershond en de Engelse Herdershond lijken veel op elkaar. Hun vachtkleur en verzorging zijn anders, en de Witte Herdershond is zwaarder dan de Engelse Herdershond.

Over de auteur

Ook interessant

Laat de eerste reactie achter