american-mastiff-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

American Mastiff (Panja) Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De American Mastiff, ook bekend als Panja, is een stevige en gespierde hond. Deze honden zijn ontwikkeld in de Verenigde Staten door het kruisen van verschillende grote hondenrassen zoals de Engelse Mastiff en de Anatolische Herder. Ze werden oorspronkelijk gefokt voor eigendomsbeveiliging en bescherming.

Oorspronkelijk werden deze honden vanwege hun lastige trainbaarheid en de omstandigheden waarin ze vaak werden gehouden, soms gebruikt door criminelen en drugsbaronnen om intimidatie en bescherming te bieden. Hierdoor heeft de Panja een reputatie opgebouwd als een effectieve persoonlijke beschermings- en waakhond.

Dit imposante ras werd in 1996 erkend door de Dog Registry of America (DRA) onder de naam American Mastiff (Panja) en wordt sindsdien ingezet als waakhond, beschermingshond en gezelschapshond.

De American Mastiff (Panja) is zeer loyaal en toegewijd aan zijn familie en zal hen indien nodig tot het uiterste beschermen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk tegenover kinderen, vooral als ze vanaf jonge leeftijd met hen zijn opgegroeid of goed gesocialiseerd zijn. Deze honden vertonen echter vaak een koppige kant en vereisen een eigenaar die assertief is en de leiderschapsrol begrijpt.

Dit krachtige ras behoort tot een van de grotere rassen ter wereld, met reuen die gemiddeld tot 76 kg kunnen wegen en teven tot 63 kg. Ze hebben een gespierd en atletisch lichaam.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de American Mastiff (Panja)?

Raskenmerken en eigenschappen van de American Mastiff (Panja):

Raskenmerken:

 1. Grootte: De American Mastiff (Panja) is een van de grotere hondenrassen, met reuen die gemiddeld tot 76 kg kunnen wegen en teven tot 63 kg.
 2. Lichaamsbouw: Het ras heeft een stevige, gespierde en atletische lichaamsbouw. Ze stralen kracht en robuustheid uit.
 3. Vacht: De vacht is kort, dicht en glad. De kleuren variëren, maar vaak zijn ze effen of hebben ze minimale aftekeningen.
 4. Hoofd: Ze hebben een krachtig, breed hoofd met een stevige snuit. De oren zijn middelgroot en kunnen hangen of half opstaan.

Eigenschappen:

 1. Karakter: De American Mastiff (Panja) staat bekend om zijn loyale en toegewijde karakter. Ze zijn vaak zeer beschermend ten opzichte van hun familie en eigendommen.
 2. Beschermend: Vanwege hun achtergrond als beschermings- en waakhonden, zijn ze alert en hebben ze een natuurlijke neiging tot beschermen en bewaken.
 3. Kinderen: Over het algemeen zijn ze vriendelijk tegenover kinderen, vooral als ze goed gesocialiseerd zijn of vanaf jonge leeftijd met kinderen zijn opgegroeid.
 4. Trainbaarheid: Ze kunnen lastig te trainen zijn vanwege hun koppige karakter en zelfverzekerdheid. Een assertieve eigenaar met ervaring in hondentraining is gunstig.
 5. Gezelschap: Ondanks hun beschermende aard kunnen ze ook aanhankelijk zijn en een sterke band met hun gezin vormen.
 6. Levensverwachting: Over het algemeen hebben American Mastiffs (Panja) een levensverwachting van ongeveer 10 tot 12 jaar.

Hoe gaat een American Mastiff (Panja) om met het gezin?

De American Mastiff, ook wel Panja genoemd, is heel lief en beschermend voor zijn gezin. Deze honden zijn trouw, vriendelijk en aanhankelijk en bouwen een hechte band op met hun menselijke familie. Ze klampt zich echt aan iedereen vast die ze als familie ziet. Panja's nemen hun taak om te beschermen heel serieus en zouden hun familie redden als ze gevaar voelen.

Deze honden hebben meestal geen voorkeur voor één gezinslid, maar kunnen goed met iedereen opschieten. Ze zijn graag bij hun familie en vervelen zich snel als ze alleen zijn. Dit ras heeft een natuurlijk beschermingsinstinct en ziet het als hun plicht om het hele huishouden te beschermen. Bovenal houden de American Mastiffs van hun familie en verwachten dat hun liefde wordt beantwoord.

Hoe gaat een American Mastiff (Panja) om met andere honden?

American Mastiffs (Panja) hebben een natuurlijk roedelinstinct en kunnen daarom goed overweg met andere honden en huisdieren. Door hun gebrek aan natuurlijke prooidrift en hun speelse aard vallen deze honden geen andere honden aan. Hoewel ze erg vriendelijk zijn met andere honden, moet je rekening houden met de grootte van de andere hond, omdat Mastiffs (Panja) deze tijdens het spelen kunnen verwonden.

Nieuwe honden moeten zo snel mogelijk aan de American Mastiff (Panja) worden voorgesteld, zodat ze goed gesocialiseerd worden en goede resultaten behalen. Dit geeft ze meer tijd om met elkaar vertrouwd te raken voordat ze volwassen worden.

American Mastiffs (Panja) vinden het niet erg om hun voedsel te delen met andere honden. Ze zijn ook niet jaloers op andere honden in het gezin. Daarom zijn ze uitstekend geschikt voor gezinnen met meerdere honden of voor degenen die meerdere huisdieren willen hebben. Panja's zijn het meest sociaal met andere grote hondenrassen, zoals Amerikaanse Bulldogs en Rottweilers.

Hoe gedragen American Mastiffs (Panja) zich met oudere mensen?

American Mastiffs (Panjas) zijn prachtige metgezellen voor oudere mensen. Ze zijn aanhankelijk en zeer vriendelijk voor oudere mensen. Ondanks hun grootte zijn deze honden een aanrader voor oudere mensen, omdat ze uitstekende metgezellen zijn als ze voldoende ruimte krijgen. Aangezien jonge Panja's echter onstuimig kunnen zijn, zelfs als pup, wordt een oudere, rustigere Mastiff (Panja) aanbevolen.

Vanwege hun enorme omvang moeten oudere mensen zeer voorzichtig zijn in de omgang met deze honden, omdat ze hen kunnen verwonden, zelfs als dat onbedoeld gebeurt. Panja's houden van het gezelschap van mensen en tijd doorbrengen met oudere mensen kan voorkomen dat ze zich vervelen en destructief worden.

Hoe zijn American Mastiffs (Panja) met kinderen?

De American Mastiffs (Panja) schieten goed op met kinderen. Deze honden hebben een aangenaam en vriendelijk karakter, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Panja's zijn erg speels en als ze bij kinderen zijn, hebben ze meer tijd om te spelen.

Zeer jonge kinderen mogen echter nooit zonder toezicht met deze honden worden achtergelaten, omdat zij zich per ongeluk kunnen verwonden. Mastiffs (Panjas) zijn goede speelkameraden voor oudere kinderen, vooral als ze van pup af aan met hen worden opgevoed of als ze vroeg genoeg worden gesocialiseerd.

Het is belangrijk kinderen te leren hoe zij met deze honden moeten omgaan en hen onder toezicht te houden om te voorkomen dat zij aan hun oren of staart trekken, waardoor de hond agressief zou kunnen worden en hen zou kunnen bijten.

Hoe gaat American Mastiff (Panja) om met buren of gasten?

American Mastiffs (Panja) zijn over het algemeen vrij vriendelijk tegen buren of gasten. Ze zijn echter slim genoeg om snel te herkennen wanneer de buren of gasten een bedreiging vormen voor hun gezin. Hierdoor beschermen deze honden hun familie tot ze hen niet langer als een bedreiging zien. Als zij vaak omgaan met vriendelijke buren of gasten, kan de Mastiff (Panja) hen als familie beschouwen en als zodanig behandelen.

Als de eigenaren van een American Mastiff (Panja) een zeer nauwe band hebben met buren of bezoekers, zal de hond rustig met hen omgaan en zelfs met hen kunnen spelen.

Zijn American Mastiff Panja goede huishonden?

Ja, de American Mastiff (Panja) kan een goede huishond zijn als hij voldoende beweging krijgt. Deze honden genieten van het gezelschap van hun menselijke familie en vinden het niet erg om binnenshuis te leven. Ze hebben ook de neiging om lui te zijn en op de bank te liggen. Daarom is het belangrijk dat eigenaren ervoor zorgen dat ze voldoende beweging krijgen om hun gezondheid op peil te houden.

Deze honden zijn echter zeer speels en energiek en voelen zich het meest op hun gemak in grote ruimten waar ze kunnen rondrennen.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de American Mastiff (Panja)?

Fysieke kenmerken van de American Mastiff (Panja):

 1. Grootte: De American Mastiff (Panja) behoort tot de grotere hondenrassen, met reuen die gemiddeld tussen de 68-76 kg wegen en teven tussen de 54-63 kg wegen.
 2. Lichaamsbouw: Ze hebben een krachtige en gespierde lichaamsbouw, met een brede borstkas, goed ontwikkelde schouders en sterke achterpoten. Hun lichaam straalt kracht en robuustheid uit.
 3. Hoofd: Het hoofd van de American Mastiff (Panja) is groot en breed, met een stevige snuit en een duidelijke stop tussen voorhoofd en snuit.
 4. Neus: De neus is meestal zwart, passend bij de kleur van de vacht.
 5. Ogen: De ogen zijn middelgroot, expressief en donker van kleur.
 6. Oren: De oren kunnen middelgroot zijn en hangend of half opstaand zijn. Ze staan hoog op het hoofd.
 7. Vacht: De vacht is kort, dicht en glad. Ze hebben vaak een effen kleur of minimale aftekeningen.
 8. Staart: De staart is middellang en wordt meestal recht naar beneden gedragen. Het wordt dikker aan de basis en verloopt naar een punt.
 9. Poten: Ze hebben sterke en gespierde poten, die goed in verhouding staan tot hun lichaam.

Deze fysieke kenmerken zijn typerend voor de American Mastiff (Panja) en dragen bij aan hun imposante uiterlijk en krachtige uitstraling.

Hoe voer je een American Mastiff (Panja)?

Bij het voeren van een American Mastiff Panja is het belangrijk de voedingsbehoeften en dieetvoorschriften te kennen. Gezien het hoge energieniveau van deze hond is een hoogwaardige, evenwichtige, eiwit- en calorierijke voeding vereist. Het dieet moet ook alle essentiële voedingsstoffen bevatten, zoals eiwitten, vetten, vitaminen, koolhydraten en andere belangrijke mineralen en groenten.

Als eigenaar van een Panja moet je ervoor zorgen dat zijn voeding ten minste de aanbevolen 22% eiwit bevat, wat essentieel is voor de opbouw van gezonde spieren en gewrichten, en een matig vetgehalte. Het is belangrijk om de dagelijkse voeding in 2 maaltijden te verdelen.

De American Mastiff Panja, een grote hond, heeft veel voedsel nodig om aan zijn dagelijkse caloriebehoefte van 1500-2000 calorieën te voldoen voor een optimale gezondheid.

Volwassen American Mastiff Panjas hebben ongeveer 600 tot 1kg droogvoer nodig. De exacte hoeveelheid voor je hond zal echter afhangen van factoren zoals het soort voedsel dat hij verdraagt en andere gezondheidstoestanden. Opgroeiende pups en zogende moeders kunnen aanzienlijk meer voer nodig hebben, terwijl oudere Mastiffs aanzienlijk minder voer nodig hebben. Om een opgeblazen gevoel te voorkomen, moet het voedsel van een Panja worden verdeeld over 2 of 3 maaltijden per dag.

De volgende klassen mastiffs (panjas) vereisen verschillende hoeveelheden voer

 • Zogende Mastiffs Panja: Een American Mastiff Panja die baby's zogen hebben meer voedsel nodig voor een optimale melkproductie om hun nesten te voeden. Daarom moeten ze tussen 900 tot 1,2 kg kwaliteitsbrokjes krijgen.
 • Niet gesteriliseerde Mastiffs (Panja): Nog intacte American Mastiffs Panja hebben een hogere stofwisseling dan gecastreerde of gesteriliseerde exemplaren. Ze hebben dus 800-1000 gram nodig voor reuen en 700-900 gram voor teven.
 • Oudere Mastiffs Panja: Als een American Mastiff' Panja ouder wordt, is het essentieel om hun dieet te veranderen. Daarom moet je overschakelen op een seniorvriendelijk voer. 500-700 gram voer zijn ideaal voor deze honden.
 • Gecastreerde Mastiff Panjas: Zij neigen tot zwaarlijvigheid en moeten daarom gecontroleerd gevoerd worden. Daarom moeten ze dagelijks maximaal 800 gram voer krijgen voor mannetjes en maximaal 700 gram voor vrouwtjes.

Hoeveel moet een American Mastiff (Panja) puppy eten?

Voor een optimale groei heeft een American Mastiff (Panja) puppy een dieet nodig dat speciaal is ontworpen voor puppy's van grote rassen. Zijn voeding moet hoogwaardig en evenwichtig zijn.

De volgende tabel is een leidraad voor de hoeveelheid voedsel die Panja-puppy's bij benadering moeten eten:

Dit is echter slechts een leidraad, want verschillende merken hondenvoer gebruiken verschillende ingrediënten en hebben verschillende caloriewaarden. Daarom is het belangrijk je dierenarts te raadplegen over de beste aanpak.

Welke gezondheidstests moet een American Mastiff (Panja) ondergaan?

De American Mastiff (Panja) wordt beschouwd als een gezond hondenras. Net als andere rassen zijn deze honden echter vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om enkele tests te ondergaan om problemen tijdig op te sporen. Zo kunnen negatieve gevolgen worden voorkomen.

De volgende tests zijn vereist voor een American Mastiff (Panja):

 • Bloat: Deze aandoening, ook bekend als maagtorsie, kan dodelijk zijn en komt vaak voor bij grote honden met een diepe borst. Het komt meestal voor wanneer honden één maaltijd tegelijk eten, hun eten snel naar binnen schrokken zonder goed te kauwen, of te veel bewegen na het eten. Hierdoor zet de maag uit met gas of lucht. Daardoor daalt de bloeddruk van de hond, wat leidt tot een shock. Symptomen van een opgeblazen gevoel zijn een opgezette maag, lusteloosheid, zwakte van het lichaam en een snelle hartslag.
 • Heupdysplasie: Dit is een erfelijke ziekte waarbij het dijbeen niet goed in de heupkom past, met als gevolg pijn en kreupelheid bij de hond. Hoewel het een erfelijke ziekte is, spelen bepaalde omgevingsfactoren ook een rol, zoals snelle groei door een calorierijk dieet of letsel door het springen op steile trappen. Deze aandoening beperkt ernstig de beweging en mobiliteit van honden.
 • Kanker: American Mastiffs zijn gevoelig voor botkanker, ook bekend als osteosarcoom. Dit is eerst merkbaar door kreupelheid. Deze ziekte vereist agressieve behandelingsmethoden zoals amputatie

Wat zijn de meest voorkomende problemen van de American Mastiff (Panja)?

Zoals bij andere hondenrassen hebben American Mastiffs Panja enkele problemen die typisch voor hen zijn. Ten eerste hebben deze honden ernstige huidplooien, waardoor ze niet alleen stinken maar ook vatbaar zijn voor huidziekten. De zakken tussen de huidplooien zijn een perfecte broedplaats voor bacteriën en gistschimmels, die huiddermatitis of intertrigo veroorzaken als ze uit de hand lopen.

Bovendien hebben American Mastiffs Panja de neiging om zwaarlijvig te zijn. Omdat het grote honden zijn, hebben ze een hoge caloriebehoefte en hebben ze veel voedsel nodig. Voorzichtigheid is echter geboden, want te veel calorieën kunnen leiden tot ongezonde gewichtstoename bij Mastiffs Panja. Overgewicht kan op zijn beurt leiden tot een aantal andere gezondheidsproblemen, waaronder een verhoogd risico op letsel, diabetes of, nog erger, pancreatitis. Door hun enorme omvang zijn American Mastiffs gevoelig voor verwondingen.

Wat is de bewegingsbehoefte van een American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) is een atletische hond met een hoog energieniveau. Als zodanig vereist het gematigde lichaamsbeweging, waaronder lange wandelingen van ongeveer 30 minuten per dag. Ze houden ook van rondrennen en zijn het meest geschikt voor grote omheinde gebieden. Als hij in een kleine tuin wordt gehouden, zijn dagelijkse uitstapjes aan te bevelen.

De Mastiff Panja heeft een groot aanpassingsvermogen en kan zich zeer goed aanpassen aan elke landelijke of stedelijke omgeving, zolang hij toegang heeft tot een omheind erf met voldoende ruimte voor lichaamsbeweging. Je kunt een American Mastiff Panja het beste 's ochtends of 's avonds bij koel weer uitlaten om te voorkomen dat de hond oververhit raakt.

Dagelijkse beweging houdt niet alleen de gezondheid van jouw hond op peil, maar voorkomt ook dat je hond zich verveelt en geneigd is tot destructief gedrag.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) is een grote hond met een hoog energieniveau en heeft daarom veel calorieën nodig voor een optimale gezondheid. De gemiddelde dagelijkse caloriebehoefte voor deze honden is 1500-2000 calorieën.

De voeding van een Mastiff Panja moet eiwitrijk zijn om in zijn energiebehoefte te voorzien. Het moet ook evenwichtig zijn en alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn voor een optimale gezondheid.

De volgende voedingsstoffen zijn nodig voor een American Mastiff Panja:

 • Eiwitten: Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor gezond weefsel en spieren bij alle honden, ook bij Mastiffs. Het zijn belangrijke bronnen van essentiële aminozuren die helpen bij de opbouw en het onderhoud van spieren, kraakbeen, cellen en weefsel. Eiwitten zijn ook een goede bron van energie voor honden.
 • Koolhydraten: Het zijn belangrijke bronnen van energie, hoewel het geen essentiële voedingsstoffen zijn. Koolhydraten voorzien de American Mastiff Panja niet alleen van energie, maar bevorderen ook de opname van eiwitten door het lichaam, zodat het magere spieren kan opbouwen. Overmatig voeren van koolhydraten aan Mastiffs Panja kan er echter toe leiden dat ze ongezond gewicht opbouwen, wat leidt tot overgewicht.
 • Mineralen: American Mastiffs Panja hebben ook verschillende belangrijke mineralen nodig om hun gezondheid te bevorderen. Mineralen zoals kalium en kali helpen Mastiffs gezonde botten op te bouwen. Andere mineralen zoals mangaan, ijzer, fosfor, zink en selenium helpen de gezondheid van verschillende organen te verbeteren. IJzer is belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen, die zuurstof door het hele lichaam van de hond vervoeren.
 • Micronutriënten: Mastiffs Panjas hebben micronutriënten nodig zoals taurine, dat de gezondheid van het hart bevordert. Aangezien American Mastiffs gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen zoals heup- en elleboogdysplasie, helpt het opnemen van chondroïtine en glucosamine in hun voeding de gezondheid van hun gewrichten te bevorderen.
 • Vet: Vetten dienen als extra energiebron voor American Mastiff Panja honden. Met deze vetten moet echter voorzichtig worden omgegaan, want er is een dunne lijn tussen genoeg en overdadig. Een teveel aan vetten in de normale voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Dit leidt weer tot verschillende gezondheidsproblemen bij de hond. Volwassen en oudere Mastiffs Panja hebben een lager vetgehalte nodig dan puppies.
 • DHA: Dit is een belangrijk bestanddeel van omega-3 vetzuren. Het is nodig om de gezondheid van ogen en hersenen te bevorderen bij American Mastiff Panja-puppy's en om de cognitieve functie bij oudere honden te ondersteunen. Omega vetzuren zijn uitstekende ontstekingsremmers en kunnen de pijn en de symptomen van artritis bij de hond en nier helpen verlichten.

Hoeveel verhaart de American Mastiff (Panja)?

Haaruitval is een normaal onderdeel van de haargroeicyclus van alle honden. Alle honden, ongeacht hun ras, verharen tot op zekere hoogte, waarbij sommige honden meer haar verliezen dan andere.

De American Mastiff Panja heeft een middellange vacht met minimale verharing. Tijdens het verharingsseizoen, dat gewoonlijk twee keer per jaar plaatsvindt, kunnen American Mastiffs echter iets meer verharen.

Dagelijks borstelen kan veel doen om losse haren op afstand te houden en te voorkomen dat ze zich over de meubels verspreiden. Borstelen is niet alleen goed voor het verzorgen van de vacht van je hond, het is ook een fijne manier om een hechte band met je hond op te bouwen. Het helpt ook de vacht van de hond gezond en glanzend te houden. Borstelen geeft de American Mastiff Panja ook de aandacht die hij nodig heeft.

Hoe vaak moet de vacht van de American Mastiff (Panja) geborsteld worden?

De American Mastiff (Panja) heeft een platte, halflange vacht en verhaart zeer weinig. Tijdens de verharingsperiodes in de zomer en de winter kan hij iets meer verharen. In de winter krijgt deze hond een nieuwe vacht. Gedurende deze tijd helpt dagelijks borstelen om het losse haar in toom te houden.

De verzorging van dit hondenras is gemakkelijk, aangezien geen enkel onderdeel speciale aandacht vereist bij het schoonmaken. Een maandelijks bad en een goede massage is voldoende om de vacht van een Mastiff Panja in optimale conditie te houden. Het is belangrijk om Mastiff honden te behandelen tegen vlooien en teken tijdens het verharingsseizoen.

Als je regelmatig voor je hond zorgt, dan verbetert dit niet alleen de relatie tussen jou en je hond, maar ook de gezondheid en geur van je hond. Het laat de huid en vacht glanzen en helpt je parasieten en huidinfecties vroeg genoeg op te sporen om direct te kunnen ingrijpen.

Een Mastiff Panja mag nooit worden geschoren, omdat dit het vermogen van de hond om zijn lichaamstemperatuur te regelen kan aantasten en hem gevoelig kan maken voor zonnebrand.

Hoeveel kwijlt de American Mastiff (Panja)?

Een zekere mate van speekselvorming is normaal bij alle honden, ongeacht het ras. De American Mastiffs Panja staan echter bekend om hun minimaal kwijlen. Vanwege hun anatomie worden deze honden beschouwd als honden met een droge mond en produceren ze daarom minder speeksel dan andere Mastiff-rassen. Om hygiëne te handhaven en het kwijlen onder controle te houden, is het handig om een doekje bij de hand te hebben om je hond af te vegen wanneer dat nodig is.

Als je American Mastiff (Panja) echter overmatig kwijlt, kan dit een indicatie zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem. Het kan erop wijzen dat de hond lijdt aan angst, spijsverteringsproblemen of gebitsproblemen.

Hieronder volgen de meest voorkomende redenen voor kwijlen bij American Mastiff honden:

 • Opwinding: Als zeer intelligente honden zijn American Mastiff Panjas in staat om een aanstaande wandeling, spel of uitje op te merken. Dit maakt ze overprikkeld en leidt tot kwijlen.
 • Voedingsgerelateerd: De geur van voedsel of de aanblik van de eigenaar die de voedselverpakking vastpakt kan het kwijlen bij American Mastiffs ( Panjas) opwekken. Dit wordt gewoonlijk de Pavloviaanse reflex genoemd.
 • Kwijlen uit angst: Vreemde en onbekende geluiden zoals onweer kunnen een American Mastiff doen kwijlen.
 • Seksueel: De aanblik van een vrouwelijke Mastiff doet een reu kwijlen. Een loopse Mastiff teef kan ook kwijlen als ze een reu ziet.

Wat is het vachttype van de American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) heeft een vlakke, dubbele vacht van gemiddelde lengte. De bovenvacht is vlak en kort, terwijl de ondervacht dikker en zachter is. Hoewel dit hondenras zich goed aanpast aan wisselende klimaten, is hij het meest geschikt als huishond, tenzij je in een gematigd klimaat woont.

Hoe lang is de vacht van de American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) heeft een middellange vacht, meestal ongeveer een halve centimeter lang. Het ligt dicht bij het lichaam. Door de lengte van zijn vacht is de verzorging van deze hond gemakkelijk en snel. De Mastiff kan zich ook goed aanpassen aan alle klimaten en verdraagt wisselende weersomstandigheden vrij goed. De vacht van een Mastiff Panja mag nooit worden getrimd om het vermogen van het lichaam om zijn lichaamstemperatuur te regelen niet te belemmeren.

Stinken American Mastiffs (Panja)?

Een American Mastiff Panja heeft een grote neiging tot ruiken. Deze hond kwijlt minder, maar als hij kwijlt, druppelt het speeksel in de huidplooien. Als de hond niet regelmatig wordt geborsteld of met een vochtige doek wordt afgeveegd, gaat hij sterk ruiken.

Panja's zijn ook gevoelig voor winderigheid en huidinfecties, die ook aanzienlijk bijdragen tot de geur van de honden. Daarom is het belangrijk deze honden regelmatig af te vegen met een doekje om de geur te verminderen.

Hieronder staan de meest voorkomende redenen waarom jouw American Mastiff Panja kan ruiken;

 • Huidplooien en gezichtsrimpels: Mastiffs zijn zwaar gerimpeld en gekreukt. Deze huidplooien zijn een perfecte broedplaats voor bacteriën die huidziekten veroorzaken. Speeksel verzamelt zich ook in de plooien wanneer de honden kwijlen, waardoor ze gaan stinken.
 • Gebitsproblemen: Een American Mastiff Panja kan een slechte adem hebben als hij lijdt aan gebitsproblemen zoals gingivitis of parodontitis.
 • Pootkussentjes: De warme, donkere ruimtes tussen de voetzolen van een Duitse Dog vormen een ideale omgeving voor gisten en bacteriën om zich te koloniseren en infecties te veroorzaken waardoor de hond gaat stinken.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het ras American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) is een gepassioneerd, liefhebbend en aanhankelijk hondenras. Ze zijn uiterst loyaal en beschermend voor hun menselijke familie. Deze honden zullen niet aarzelen om alles en iedereen die zij als deel van hun familie beschouwen te verdedigen als zij een bedreiging voelen.

Panja's zijn toegewijd aan hun families. Ze zijn ook erg speels en kunnen het goed vinden met kinderen, vooral als ze vroeg gesocialiseerd zijn. Deze honden zijn graag in de buurt van mensen en verlangen naar constante aandacht van hun gezin. Het is niet ongewoon dat deze honden op de schoot van hun baasje springen, ongeacht hun grootte.

Deze honden zijn ook zeer intelligent, alert en meelevend, waardoor ze uitstekende familiehonden zijn.

Andere sociale kenmerken van American Mastiffs (Panjas) zijn:

 • Vriendelijk voor senioren: Mastiff Panja is een uitstekende metgezel voor oudere mensen. Tijd doorbrengen met oude mensen kan verveling tegengaan door de interactie te bieden die deze honden van mensen nodig hebben. In hun vertoon van genegenheid kunnen deze honden echter door hun enorme omvang zeer oude en zwakke mensen pijn doen.
 • Gezinsvriendelijk: American Mastiff Panja is uiterst loyaal, gepassioneerd, beschermend en toegewijd aan haar gezin, wat haar een uitstekende gezinshond maakt.
 • Vreemdelingvriendelijk: Hoewel Panja's vriendelijk zijn, zijn ze wantrouwig tegenover vreemden. Maar als ze eraan gewend zijn, kunnen ze er zelfs mee spelen. Deze honden zullen niet aarzelen om hun gezin te beschermen als zij een vreemdeling als een bedreiging zien.
 • Vriendelijk met kinderen: Mastiffs Panja is geweldig met kinderen, vooral als ze van pup af aan met hen zijn opgegroeid. Ze zijn ook erg speels, waardoor ze prachtige metgezellen en speelkameraden zijn voor kinderen.
 • Vriendelijk tegen andere honden: Panja's zijn niet alleen vriendelijk tegen andere honden, maar ook tegen elk ander huisdier in het huishouden.

Hoe gaat een American Mastiff (Panja) om met vreemden?

American Mastiffs (Panjas) zijn erg wantrouwend tegenover vreemden. Ze blaffen om hun baasjes te informeren over de aanwezigheid van vreemden en als ze denken dat die een bedreiging vormen voor het gezin. Een goede en vroege socialisatie kan deze honden helpen zich comfortabel en veilig te voelen in de buurt van vreemden. Deze voorzichtigheid maakt van deze honden uitstekende waak- en beschermhonden.

Is de American Mastiff (Panja) speels?

Ja, de American Mastiff Panja is speels. Deze honden zijn echter erg lui en liggen graag op de bank, dus het kost veel overtuigingskracht om ze aan het spelen te krijgen. Hoewel ze graag buiten zijn, spelen Panja's niet uit zichzelf zonder dat hen dat wordt gevraagd. Maar ze kunnen zich uitleven met spelen bij oudere kinderen.

Vanwege hun speelsheid is Mastiff Panja beter af in grote, omheinde tuinen. Speeltijd voor deze honden omvat wandelingen, het oplossen van puzzels en wandelen. Het aanbieden van innovatief speelgoed is een goede manier om deze honden mentaal gestimuleerd en actief te houden.

Is American Mastiff (Panja) beschermend?

Ja, American Mastiff Panja is extreem beschermend over iedereen die zij als deel van hun familie beschouwen en over alles in het huishouden. Ze zullen niet aarzelen om hun gespierd lichaam en kracht te gebruiken om hun familie te beschermen in geval van een bedreiging.

Vanwege hun beschermende kwaliteiten zijn deze honden uitstekende waakhonden. Bovendien werden Mastiff Panjas van nature gefokt om mensen en hun eigendommen te beschermen. De eigenaar van een Mastiff moet echter de leden en gebieden die de hond moet beschermen, versterken. Ook gebruiken deze honden hun imposante structuur en grootte om indringers te intimideren en weg te houden.

Wat is het aanpassingsvermogen van de American Mastiff (Panja)?

De American Mastiffs (Panjas) hebben een groot aanpassingsvermogen. Ze kunnen goed overweg met verschillende omgevingen en verdragen zonder grote problemen wisselende klimaten. Zij zijn voldoende in staat om met veranderingen om te gaan zolang deze gepaard gaan met liefde en genegenheid van de mensen die zij als familie beschouwen.

Veranderingen in levensstijl of omgeving, zoals verhuizing van de ene plaats naar de andere of van een ruim huis naar een flat of zelfs van een stedelijke naar een landelijke omgeving, de Panja's passen zich snel en gemakkelijk aan.

Op welke leeftijd worden Mastiffs (Panja) rustiger?

De American Mastiff Panja is een zeer energieke hond. Hoewel deze honden een ontspannen houding hebben, kunnen ze ook overweldigend zijn, net als andere grote hondenrassen. In tegenstelling tot andere hondenrassen doet de Mastiff Panja er lang over om volwassen te worden. Daarom worden ze pas rustig als ze op driejarige leeftijd hun volle groei hebben bereikt. In dit stadium bereiken deze honden hun ontspannen stadium en zien ze zichzelf als grote schoothonden, hoewel ze alleen met hun hoofd op de schoot van hun eigenaar passen.

Zijn American Mastiffs (Panja) knuffelbaar?

Ja, de American Mastiff Panja is knuffelbaar. Deze honden brengen graag tijd door met hun menselijke familie. Ze proberen altijd hun baasjes een plezier te doen en doen alles om hun aandacht te krijgen.

De Mastiff Panja is bijzonder hartstochtelijk en springt vaak op de schoot van zijn baasjes, waarbij hij zijn grootte volledig vergeet om zijn liefde te tonen. Deze honden staan erom bekend zeer sterke banden te ontwikkelen met hun menselijke families. Ze zijn ook erg aanhankelijk en lijken hun baasjes zelfs te verafgoden. Aangezien Panja's graag geknuffeld worden, kunnen ze zelfs om knuffels van hun familie smeken.

Kan een American Mastiff (Panja) agressief zijn?

Nee, het is onwaarschijnlijk dat de American Mastiff Panjas agressief zijn. Deze honden hebben een zeer massieve bouw en gebruiken hun enorme omvang om potentiële bedreigingen en indringers te intimideren. Deze honden kunnen echter zeer imposant zijn en willen hun zin krijgen. Daarom hebben ze een eigenaar nodig die hun gezag kan tonen en die ervaring heeft in de omgang met honden, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven. Ze zullen niet aarzelen om iedereen te beschermen die ze als deel van hun menselijke familie beschouwen. Hoewel ze niet agressief zijn, kunnen deze honden zeer koppig zijn om hun zin te krijgen.

Kunnen American Mastiffs (Panjas) gevaarlijk zijn?

Nee, de American Mastiff Panja is niet gevaarlijk. Deze honden staan eerder bekend om hun zachtaardige en liefdevolle aard. Ze zijn uitzonderlijk liefdevol en begripvol tegenover mensen, vooral hun familie en eigenaren.

Als deze honden gevaar zien voor hun menselijke familieleden, zullen zij niet aarzelen om hen te verdedigen, hoewel het onwaarschijnlijk is dat zij zullen aanvallen. Hoewel ze uiterst vriendelijk zijn, is het het beste om een American Mastiff puppy vroeg in zijn puppytijd te socialiseren. Hierdoor kunnen zij zich goed aanpassen en goed opschieten met hun menselijke families.

Valt een American Mastiff (Panja) ooit aan?

Nee, American Mastiff Panja valt bijna nooit aan. Het kan echter niet worden verondersteld dat alle American Mastiff Panja zich tam zullen gedragen. Dit hangt af van hoe de Panja is opgevoed. Als de hond van jongs af aan goed gesocialiseerd is, is het zeer onwaarschijnlijk dat hij agressie tegen mensen zal vertonen.

Als zij echter een bedreiging voor hun menselijke familie waarnemen, zullen zij niet aarzelen deze met alle middelen te verdedigen. Toch zullen ze nauwelijks aanvallen, maar eerder hun enorme omvang gebruiken om hen te beschermen. Ondanks haar vriendelijke aard is Mastiff Panja erg verlegen tegenover vreemden. Zolang ze niet echt worden geprovoceerd, is het onwaarschijnlijk dat Panja's een agressief temperament vertonen.

Het is de verantwoordelijkheid van een American Mastiff Panjas hond om ervoor te zorgen dat de hond vroeg genoeg goed wordt opgeleid en gesocialiseerd om ervoor te zorgen dat hij geen gevaar vormt voor anderen.

Kunnen American Mastiffs (Panja) het aan om alleen gelaten te worden?

Ja, American Mastiffs (Panjas) kunnen zich redden als ze korte tijd alleen gelaten worden. Deze honden zijn echter graag in de buurt van mensen en gaan graag met hen om. Daarom vervelen ze zich gemakkelijk en kunnen ze destructief gedrag gaan vertonen als ze lange tijd alleen gelaten worden. Deze honden kunnen uit verveling op alles kauwen wat op hun pad komt.

Het is belangrijk om Mastiff Panja bezig te houden, ook als je niet in de buurt bent, om te voorkomen dat ze gaan kauwen. Innovatief, leuk en interactief speelgoed voor deze honden is een geweldige manier om hen bezig te houden en hen te helpen met eenzaamheid om te gaan.

Kan ik mijn American Mastiff (Panja) thuis laten?

Ja, je kunt jouw American Mastiff Panja hond thuis laten. In het begin kan hij dit echter niet leuk vinden, want deze honden hebben de neiging om extreem gehecht te zijn aan hun favoriete persoon. Wanneer er echter andere gezinsleden aanwezig zijn, kan de hond zich snel aanpassen en zich op zijn gemak voelen.

Panja's kunnen hard janken en schreeuwen als ze thuis gelaten worden. Om dit te voorkomen, moeten zij goed worden opgeleid om hiermee om te gaan. Daarvoor kun je eerst naar buiten gaan, de deur sluiten en na een paar minuten terugkomen. Verleng deze periode, zodat de hond leert dat je uiteindelijk terugkomt. Zonder de juiste training kan Mastiff Panja verlatingsangst ontwikkelen.

Kun je een American Mastiff (Panja) 8 uur alleen laten?

Nee, Mastiffs moeten niet 8 uur alleen gelaten worden. Afhankelijk van hun leeftijd mogen deze honden niet langer dan 1 uur alleen gelaten worden. Een Mastiff-pup van twee maanden mag bijvoorbeeld maximaal twee uur alleen gelaten worden.

Het is belangrijk deze regel te volgen tot de pup acht maanden oud is. Op dit moment zijn ze volledig zindelijk en in staat om de dag door te komen. Daarom mogen Panja's niet langer dan 8 uur alleen gelaten worden.

Als je niet kunt voorkomen dat je Mastiff 8 uur of langer alleen laat, overweeg dan om iemand anders de hond te laten uitlaten terwijl je weg bent. De hond meenemen voor een wandeling is een geweldige manier om hem een broodnodige pauze te geven van de eenzaamheid van de dag, wat zijn welzijn kan verhogen.

Hoe train je een American Mastiff (Panja)?

American Mastiffs (Panjas) zijn uiterst intelligent en leren snel verschillende commando's. Vanwege hun dominante aard kan het trainen van deze hond echter een hele uitdaging zijn, vooral voor onervaren of beginnende hondeneigenaren. Het is heel moeilijk om een American Mastiff iets te laten doen wat hij niet wil. Daarom is een assertieve eigenaar nodig die gezag kan tonen over deze hond. Traktaties zijn zeer nuttig bij de training van een American Mastiff.

De training van een American Mastiff ( Panja) moet onmiddellijk na het thuisbrengen van de pup beginnen. De reden hiervoor is dat Mastiffs als puppy snel commando's kunnen leren. Als je wacht tot ze volwassen zijn, wordt training ongelooflijk moeilijk. Mastiff-puppy's kunnen op de leeftijd van twee maanden beginnen met trainen.

Bij de training van een American Mastiff moet de eigenaar vastberaden zijn en zich vanaf het begin opstellen als roedelleider ten opzichte van deze honden. Anders kan het voor onzekere of zwakke geleiders erg moeilijk zijn om deze honden hun commando's te laten aanvaarden. De training moet ook consequent zijn om te voorkomen dat de Mastiff zich als leider opwerpt.

De Mastiff-eigenaar moet zijn puppy eerst leren dat hij de leider is en vervolgens tussen 2 en 4 nieuwe commando's introduceren. Hij moet beginnen met eenvoudige gebarengestuurde aanwijzingen voordat hij geleidelijk overgaat op complexere woordgestuurde instructies.

Een Mastiff puppy heeft tot zeven maanden training nodig om de basiscommando's volledig te leren. Het leren en reageren op geavanceerde commando's duurt daarentegen drie tot zes maanden langer. Deze honden moeten tegen die tijd een passend trainingsniveau hebben bereikt.

Het trainen van American Mastiffs is belangrijk omdat het hen in staat stelt zich aan te passen aan de menselijke cultuur en levensstijl. Het draagt ook bij tot de veiligheid van hondenbezitters, andere huisdieren en andere mensen in de omgeving. Het helpt ook problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door een ongetrainde en opgewonden hond.

Is een American Mastiff (Panja) een goede waakhond?

Ja, een American Mastiff Panja is een uitstekende waakhond. Dit hondenras is een geboren waakhond. Ze zijn alert, oplettend en houden hun omgeving nauwlettend in de gaten, en ze zijn in staat hun baasjes te waarschuwen voor verdachte activiteiten. Ze zijn uiterst trouw en beschermen hun familie met grote toewijding.

Deze honden zien de menselijke familie als een deel van hun roedel die hun bescherming nodig heeft. Als zodanig zien zij zich verantwoordelijk voor de zorg voor iedereen en alles wat zij als deel van hun roedel beschouwen.

Hun onvermoeibare inzet en grote loyaliteit maken van deze honden uitstekende waakhonden.

Hoe vaak blaft een American Mastiff (Panja)?

American Mastiff Panja honden blaffen zelden. Blaffen is ongewoon voor dit hondenras. Maar net als andere honden kunnen Mastiffs soms blaffen om te communiceren. Blaffen is de manier waarop honden hun gevoelens uiten tegenover hun familie en andere honden. Een American Mastiff zal dus af en toe blaffen, maar met een goede reden. Een Duitse Dog blaft bij begroeting, opwinding, vreugde, angst, rusteloosheid, verveling of wanneer hij aandacht vraagt van zijn baasjes.

Een Panja Mastiff kan ook blaffen om zijn baasjes te waarschuwen voor potentiële bedreigingen, naderend gevaar of de aanwezigheid van indringers. In zeer zeldzame gevallen kunnen deze honden ook dwangmatig blaffen.

American Mastiff Panjas gebruiken ook verschillende lichaamstalen en een breed scala aan vocalisaties om te communiceren. Ze kunnen janken, kaken, grommen of janken om zich te uiten. Deze honden maken deze geluiden wanneer ze proberen iets aan hun baasje over te brengen en zullen niet stoppen totdat het probleem is opgelost.

Als je de blafgewoonte van je American Mastiff wilt doorbreken, moet je uitzoeken waarom hij blaft. Je kunt dit probleem alleen effectief aanpakken als je precies begrijpt wat het blaffen inhoudt. Als je hond eenzaam is of zich verveelt, probeer hem dan uit te dagen en bezig te houden.

Je kunt jouw Mastiff ook commandotraining geven. Hiervoor negeer je je hond en besteed je alleen aandacht aan hem als hij stopt met blaffen. Laat hem dan blaffen en beveel hem om te stoppen, en geef hem een traktatie als hij op commando stopt met blaffen. Deze methode vereist wat geduld om effectief te zijn.

Wat zijn de mentale uitdagingen die een American Mastiff (Panja) nodig heeft?

American Mastiffs (Panjas) zijn zeer intelligente honden die veel mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Dit helpt het leven van deze honden te verrijken door ze iets nuttigs te laten doen. Het voorkomt ook verveling en daaruit voortvloeiend destructief gedrag bij de honden.

Mentale stimulatie voor American Mastiffs kan van buitenaf komen via de omgeving of van binnenuit via gedachten. Interactief speelgoed, puzzels en spelletjes zoals speurtochten waarbij de hond verborgen traktaties moet vinden, zijn een goede manier om een American Mastiff mentaal te stimuleren.

Panja's zijn ongelooflijk slim en kunnen gemakkelijk puzzels oplossen. Dit houdt hun geest actief en helpt de verveling tegen te gaan. Mentale stimulatie is nuttig om de geestelijke gezondheid van de Mastiff te bevorderen en zijn algemeen welzijn te verbeteren. Dit is nuttig voor het optimaal functioneren van deze honden.

Lichaamsbeweging en fysieke activiteit zijn belangrijk om een gezond gewicht te behouden en het risico op secundaire ziekten te verminderen. Mentale stimulatie daarentegen is essentieel voor het optimaal functioneren van de Mastiff.

Wat zijn de rasstandaarden van de American Mastiff (Panja)?

Rasstandaarden van de American Mastiff (Panja) kunnen variëren afhankelijk van de erkenning door verschillende hondenverenigingen. Echter, algemene rasstandaarden omvatten:

Algemeen Uiterlijk:

 • Krachtige en gespierde hond met een imposante uitstraling.
 • Evenredig en goed geproportioneerd lichaam.

Hoofd:

 • Groot en breed hoofd met een duidelijke stop tussen voorhoofd en snuit.
 • Krachtige, vierkante snuit.

Ogen:

 • Middelgrote, expressieve ogen, donker van kleur.

Oren:

 • Middelgroot en hoog aangezet.
 • Oren kunnen hangend of half opstaand zijn.

Gebit:

 • Sterk gebit met een schaargebit (bovenste snijtanden overlappen de onderste).

Hals:

 • Krachtige en gespierde hals van gemiddelde lengte.

Lichaamsbouw:

 • Stevige, gespierde lichaamsbouw met brede borstkas en diepe ribben.

Vacht:

 • Korte, dichte en gladde vacht.
 • Effen kleur of minimale aftekeningen zijn mogelijk.

Staart:

 • Middellange staart, dikker aan de basis en verlopend naar een punt.
 • Wordt recht naar beneden gedragen.

Grootte:

 • Reuen wegen gemiddeld 68-76 kg en teven wegen gemiddeld 54-63 kg.

Wat is de algemene informatie over American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff (Panja) bestaat al sinds 1966 en werd oorspronkelijk gefokt als waakhond. Dit hondenras staat bekend om zijn enorme omvang, loyaliteit, passie en genegenheid voor zijn gezin. Door hun enorme omvang zijn deze honden beter af in grote omheinde tuinen.

Deze honden hebben een gladde, glanzende, halflange vacht en behoeven daarom weinig verzorging. Hoewel Mastiffs over het algemeen niet agressief zijn, zijn ze nogal imposant van aard en hebben ze een gezaghebbende eigenaar nodig die zijn autoriteit tegenover deze honden kan tonen. Anders zal de hond zich opwerpen als roedelleider.

Panja's hebben een ontspannen houding en zijn geweldige familiehonden. Ze zijn extreem loyaal en beschermend voor hun familie. Zij hebben een natuurlijke neiging om voor alles en iedereen in hun huishouden te zorgen, omdat zij vinden dat dit hun verantwoordelijkheid is. Ze zijn ook prachtige metgezellen voor kinderen, vooral als ze van pup af aan met hen opgroeien. Door hun extreme loyaliteit en toewijding zijn deze honden fantastische familiehonden.

Mastiff honden vervelen zich snel. Daarom is het belangrijk ze bezig te houden om hun neiging tot destructief kauwen te voorkomen. De honden zijn natuurlijke beschermers omdat ze waakzaam en alert zijn. Ook hebben deze honden een goede gehoorzaamheidstraining en vroege socialisatie nodig om op hun best te zijn.

American Mastiffs (Panja) zijn wilskrachtig en domineren graag, waardoor ze uitstekende waakhonden zijn. Hun baasjes moeten daarom blijk kunnen geven van sterke leiderschapskwaliteiten. Wie dit ras wil adopteren, moet ervaring hebben in de omgang met andere grote, dominante rassen, want deze honden zijn niet voor zachtmoedigen.

Waar kun je een American Mastiff (Panjas) kopen of adopteren?

Als je een American Mastiff (Panja) wilt kopen of adopteren, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde fokker kiest. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat je een gezonde hond krijgt die in de toekomst geen gezondheidsproblemen krijgt.

Een American Mastiff Panja puppy kost tussen de 1000 en 1500 euro. Het beste is om de richtlijnen van de American Mastiff Breeders Council (AMBC) te volgen bij het kiezen van een fokker. Dit zal ervoor zorgen dat je een fokker kiest die bereid is zich aan de voorgeschreven ethische code te houden.

Dit zijn enkele van de betrouwbare mastiff-fokkers waar je een hond kunt kopen of adopteren;

 • Titus Kennel-Florida
 • Amber Pines Farm-Michigan
 • Flying W Farms - Ohio
 • Deepwood Mastiffs-Maryland

Welke rescue clubs zijn er voor American Mastiffs (Panja)?

Reddingsclubs zijn voorzieningen die Amerikaanse Mastiffs helpen een nieuw thuis te vinden. Enkele daarvan zijn;

 • Mastiff to Mutts Rescue Inc-Chambersburg, PA
 • Great Lakes Mastiff Rescue- Chicago, IL
 • Mastiff Rescue Oregon-McMinnville, OR
 • Sugarland Ranch-Reno, NV

Wat is de geschiedenis van de American Mastiff (Panja)?

De American Mastiff Panja werd ontwikkeld in de Detroit Metro Area door pitbulls en Rottweilers te kruisen. Deze honden hebben een duister verleden, want ze werden oorspronkelijk gebruikt door drugsdealers om hun territorium, eigendommen en drugs te bewaken. Ze waren bedoeld om indringers te intimideren met hun omvang. Ze werden ook getraind om nooit toegang te verlenen tot het eigendom dat ze moesten bewaken.

De honden werden in 1996 erkend door de Dog Registry of America (DRA) en geregistreerd als Panja. Sindsdien zijn deze honden een populair ras geworden als prachtige familie- en gezelschapshonden.

Waar komt de American Mastiff (Panja) vandaan?

De American Mastiff Panja komt oorspronkelijk uit de Detroit Metro regio. Ze werden oorspronkelijk gefokt om drugsdealers en andere criminelen en hun eigendommen te beschermen.

Wat kost de American Mastiff (Panja) aan onderhoud?

De kosten voor het onderhoud van een American Mastiff (Panja) kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, voeding, medische zorg en andere behoeften van de hond. Hier zijn enkele specifieke kostenposten om in overweging te nemen:

 1. Voeding: Vanwege hun grote omvang en energiebehoeften kan de voedingskost voor een American Mastiff (Panja) aanzienlijk zijn. Reken op een maandelijkse uitgave van ongeveer €50 tot €100 voor hoogwaardige hondenvoeding.
 2. Dierenartszorg: Regelmatige dierenartsbezoeken voor controle, vaccinaties, ontworming en preventieve zorg zijn essentieel. Deze kosten kunnen variëren, maar reken op een jaarlijks bedrag van €150 tot €300 of meer.
 3. Medische noodgevallen: Onverwachte gezondheidsproblemen kunnen op elk moment optreden. Het is verstandig om een noodfonds van enkele honderden tot duizend euro te hebben voor mogelijke medische noodgevallen.
 4. Training en socialisatie: Training is belangrijk voor een gehoorzame en goed aangepaste hond. Kosten voor trainingssessies en hulpmiddelen kunnen variëren, maar reken op €100 tot €300 of meer.
 5. Verzorging: Hoewel de vacht kort is, heeft de American Mastiff (Panja) toch enige verzorging nodig, zoals regelmatig borstelen en nagelknippen. Kosten voor verzorgingsproducten en eventuele professionele verzorging kunnen variëren.
 6. Hondenverzekering: Overweeg een hondenverzekering om de kosten van medische zorg te dekken. De premies variëren, maar reken op een maandelijkse premie van €20 tot €50, afhankelijk van de dekking.
 7. Accessoires: Denk aan kosten voor hondenbenodigdheden zoals een hondenbed, riem, halsband, voerbakken en speelgoed.

Al met al kunnen de totale kosten voor het onderhoud van een American Mastiff (Panja) variëren van €1000 tot €2500 of meer per jaar, afhankelijk van de bovengenoemde factoren en andere individuele behoeften van de hond.

Hoe geef je de American Mastiff (Panja) een goede naam?

Een American Mastiff Panja een naam geven is niet zo gemakkelijk als nieuwe baasjes zich kunnen voorstellen. De hond reageert meer op hoe je hem roept dan op zijn naam.

De basis voor de naamgeving van een Panja, inclusief de klank en de lettergrepen, is hieronder weergegeven;

 • Namen met twee lettergrepen zijn meer geschikt voor Mastiffs, omdat ze niet zo kort zijn dat ze kunnen worden verward met eenlettergrepige commando's als "kom" en "zit". Ze zijn ook niet zo lang dat ze verward kunnen worden. Namen als Selly, Buddy en Maxxie zijn perfecte voorbeelden.
 • Panja's reageren waarschijnlijk beter op hoge, energieke en vrolijke geluiden wanneer ze geroepen of gerustgesteld worden, en op zachte geluiden wanneer ze angstig of nerveus zijn.
 • Voor eenlettergrepige namen moeten eigenaren nadenken over hoe ze de naam kunnen rekken om hem tweeletterig te laten klinken. Een goed voorbeeld is saa-haa in plaats van Saha.
 • Als je de naam van een panja zingend noemt, zal hij eerder reageren.

Enkele van de meest populaire namen voor vrouwelijke American Mastiff Panjas zijn:

 • Nalla: Geslaagd
 • Dat betekent feeënmeisje
 • Luna: Maan
 • Lulu: Precious
 • Layla: Dark Beauty
 • Eira: Sneeuw
 • Bailey: Steward
 • Dolly: Geschenk van God
 • Madeliefjes: Schoonheid
 • Ellie: Shining Light
 • Ruby: Precious
 • Abella: De levensadem

Enkele van de meest populaire namen voor mannelijke American Mastiff Panjas zijn:

 • Sabel: zwaard
 • Andrea: Verdediger
 • Marcel: Zo sterk als een hamer
 • Bruno: Koning
 • Draco: Draak
 • Duke: Leader
 • Bruce: Bruin
 • Achtervolging: Hunter
 • Liam: sterke wil
 • Mooi haar.

Welke hondenrassen zijn er vergelijkbaar met American Mastiff (Panja)?

Hieronder staan enkele hondenrassen die in verschillende opzichten op de American Mastiff (Panja) lijken, zoals grootte, structuur, type en voedingsbehoeften van de honden.

 • Golden Retriever: Deze honden zijn, net als American Mastiffs, uitstekende familiehonden. Beide honden zijn niet alleen vriendelijk en gepassioneerd, maar ook uitstekende waakhonden.
 • Rottweiler: Net als de Panjas zijn deze honden enorm groot en hebben ze een gespierd lichaam. Ze zijn allemaal geclassificeerd als grote rassen en werkhonden. Hun intelligentie, behoefte aan bescherming en speelsheid passen ook bij deze honden.
 • Duitse Herder: Deze honden zijn vergelijkbaar met Amerikaanse Mastiffs in die zin dat ze zeer sociaal zijn en graag tijd doorbrengen met hun menselijke families. Ze hebben ook een grote behoefte aan mentale stimulatie, vergelijkbaar met de Panjas.
 • Beagle: Zowel de Beagle als de Panja Hond zijn extreem gepassioneerd en liefdevol ten opzichte van hun gezin. Ze zijn waarschijnlijk ook niet agressief, maar zouden alles doen om hun familie te beschermen.
 • Dobermann: Met hun diepe borstkas en brede hoofd hebben deze honden een vergelijkbare bouw. Ze zijn ook bijzonder scherp en alert op hun omgeving, en waarschuwen hun baasjes snel als ze een bedreiging waarnemen. Dit maakt ze uitstekende waakhonden.
 • Labradoodle: De liefdevolle aard van deze hond en zijn behoefte aan constante aandacht van zijn baas maken hem vergelijkbaar met de Panja. Hun energie- en voedingsbehoeften zijn ook vergelijkbaar met die van de Panja.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant