amerikaanse-allaunt-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Amerikaanse Allaunt Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

naomi-de-jong
Geschreven door Naomi de Jong | Dierenartsassistent
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 3 juni 2023

De Amerikaanse Allaunt is een grote, gespierde hond met een naam die lijkt op die van een ras dat al lang uitgestorven is. We weten niet veel over de Alaunt (met een andere spelling), die vroeger werd gefokt en gebruikt als werkhond. Volgens sommige bronnen waren het nomaden van Sarmatische Indo-Iraanse afkomst die de honden fokten en meenamen als waakhonden en jachthonden, en zo hun genen door Europa en Centraal-Azië verspreidden. Blijkbaar zijn de Alaunts uiteindelijk uitgestorven, maar ze hebben wel kruisingen achtergelaten die hun erfenis voortzetten.

Aangenomen wordt dat de verschillende mastiffs die over de hele wereld worden aangetroffen, afstammen van kruisingen uit deze periode. Het Amerikaanse Allaunt ras, vaak gewoon Allaunt genoemd, wordt verondersteld een mengsel te zijn van verschillende Mastiff rassen die afstammen van de oude Alaunts. De Alaunts werkten met hun meesters als jagers en waakhonden. Bezettingen, oorlogen en kruisingen leidden uiteindelijk tot het uitsterven van de alaunts. Het Amerikaanse Allaunt-ras deelt niet alleen vergelijkbare eigenschappen, karakters en krachten om hun verschillende vaardigheden verder te optimaliseren, maar ze hebben zich ontwikkeld tot beminnelijke, aanhankelijke familiehonden die alles zullen doen om hun menselijke families te beschermen.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Amerikaanse Allaunt?

Amerikaanse Allaunts zijn slimme familiehonden die allerlei taken aankunnen, zoals jagen en beschermen. Ze zijn gespierd en kunnen tot 68 kg wegen, maar zijn ook snel en sterk. Hoewel ze van nature dapper en zelfverzekerd zijn, zijn ze tegenwoordig ook lief en aanhankelijk als huisdier. Ze zijn goedmoedig en zullen hun familie altijd beschermen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor Amerikaanse allaunts?

De leefomstandigheden voor Amerikaanse Allaunts hangen af van waar ze wonen en het klimaat daar. Ze zijn erg actief en voelen zich misschien beter op hun gemak in een omheinde tuin dan in een appartement. Maar met genoeg beweging en mentale stimulatie kunnen ze wennen aan het leven in een appartement. Als ze de meeste tijd buiten zijn, hebben ze schaduw en genoeg schoon water nodig. Ze mogen nooit vastgeketend in de tuin worden gelaten of 's nachts buitengesloten. Hun baasjes moeten hun een hondenbed geven op een windbeschutte plek in huis.

Hoewel Amerikaanse Allaunts in bijna elk klimaat kunnen leven, doen ze het beter in een gematigd klimaat. Hun vacht is niet warm genoeg voor extreem koud weer, maar ze kunnen wel gezondheidsproblemen krijgen van te veel hitte.

Wat is het type Amerikaanse allaunt?

Het Amerikaanse Allaunt-ras is een rashond, een speciaal ras dat met opzet is gefokt voor specifieke taken zoals bewaking en jacht. Amerikaanse Allaunts behoren tot de groep van de werkhonden. De honden van dit ras hebben geleerd perfecte gezelschapshonden te zijn, die hun gezin beschermen in ruil voor liefdevolle zorg.

Wat is de gemiddelde nestgrootte van de Amerikaanse Allaunt?

De gemiddelde grootte van een Amerikaans Allaunt nest is acht pups, gebaseerd op beschikbare gegevens van mastiffs die vergelijkbaar zijn met Allaunts. Omdat de Amerikaanse allaunt zo zeldzaam is, is een deel van de informatie gebaseerd op zijn naaste verwanten, hoewel er gegevens zijn over een nest met één pup en sommige met wel 16 pups. De draagtijd bedraagt 6o tot 64 dagen. Om de gezondheid van vrouwelijke Allaunts niet in gevaar te brengen, zouden fokkers slechts vier tot zes nesten in het leven van een Allaunt-teef mogen toestaan.

Hoe gaan Amerikaanse allaunts om met hun familie?

Amerikaanse Allaunts houden van interactie met hun menselijke families. Ze zijn erg aanhankelijk en zijn meestal hecht met familie en andere mensen die ze kennen. Amerikaanse Allaunts zijn beschermend over de mensen die zij als leden van hun familie beschouwen. Deze grote, krachtige honden zijn erg gehoorzaam en zachtaardig. Allaunts beschermen de hele familie. Amerikaanse Allaunts zijn vrij gemakkelijk te verzorgen, aangezien hun korte vacht weinig verzorging vereist. Maar gezinnen die een Allaunt aan hun familie willen toevoegen, moeten het volgende overwegen.

 • Allaunt pups, vooral als pup, kunnen onstuimig en onstuimig zijn.
 • Als hun baasjes niet vanaf het begin een sterk leiderschap tonen, kunnen allaunts koppig en eigenzinnig zijn.
 • Allaunts staan bekend om hun winderigheid.
 • Allaunts kunnen snurken, en zelfs als ze dat niet doen, maken ze veel hijgende, puffende en piepende geluiden.
 • Hun omvang neemt veel ruimte in beslag.
 • Verveling leidt meestal tot graven.
 • Allauten kunnen zeer levendig en opdringerig zijn in hun opwinding, waarbij ze onbedoeld meubels, kleine kinderen en oudere familieleden omstoten.

Hoe gaat de Amerikaanse Allaunt om met andere honden?

Amerikaanse Allaunts schieten goed op met andere honden als ze samen opgroeien. Allaunts zijn territoriaal en beschermend over hun familie, erf, huis en zelfs auto. Het socialiseren van een Allaunt met andere dieren voorkomt gevaarlijke uitbarstingen van agressie. Als een zo grote hond als een Amerikaanse Allaunt niet goed wordt gesocialiseerd en getraind, kunnen de gevolgen verwoestend zijn.

Hoe zijn Amerikaanse allaunts met ouderen?

Amerikaanse Allaunts zijn waardige en goedaardige dieren die goed met oudere mensen overweg kunnen, maar ze zijn niet het aanbevolen ras voor oudere mensen. De grootte en bewegingsbehoefte van Amerikaanse Allaunts kan oudere mensen overweldigen. Het vergt een jong en sterk persoon om een Allaunt aan de lijn te laten lopen. Hetzelfde geldt voor andere interacties tussen massieve Allaunts en zwakke senioren. Onvoldoende beweging leidt meestal tot verveling bij Amerikaanse Allaunts, en verveling leidt tot vernietiging.

Hoe zijn Amerikaanse Allaunts met kinderen?

Amerikaanse Allaunts vinden het fijn om te spelen en te knuffelen met kinderen, en hoe meer tijd en aandacht hoe beter. Allaunt is aanhankelijk en lief voor zijn gezin, en zijn kalme houding maakt hem een goede metgezel voor oudere kinderen. Het ras wordt echter vanwege zijn grootte niet aanbevolen voor kleine kinderen.

Gezinnen die jonge kinderen en Amerikaanse Allaunts in hetzelfde huishouden hebben, doen er goed aan zowel de kinderen als de hond te socialiseren.

Hoe zijn Amerikaanse Allaunts met buren of gasten?

Amerikaanse Allaunts zijn gewoonlijk vriendelijk tegen buren en gasten. Ze houden van zowat iedereen, of ze hen nu kennen of niet, als hun baasjes zich maar op hun gemak voelen. Allaunts zijn echter zeer intelligent en voelen snel aan wanneer hun baasje zich ongemakkelijk voelt in de buurt van mensen. Een hond zal minder snel agressief reageren als hij van jongs af aan is gesocialiseerd. Als honden zich eenmaal op hun gemak voelen, genieten ze van aandacht en zullen ze zelfs spelen met gasten die thuis geen hond hebben. Amerikaanse Allaunts worden beschouwd als ideale familiehonden omdat ze zo aanhankelijk zijn.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de Amerikaanse Allaunts?

De enige significante verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Amerikaanse Allaunts zijn fysiek. Het gewicht van volwassen mannetjes kan variëren van 45 tot 68 kg, en vrouwtjes wegen tussen de 41 en 59 kg. Mannelijke Allaunts zijn tussen de 66 en 74 cm groot, terwijl vrouwtjes tussen de 61 en 66 cm groot worden.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Amerikaanse allaunt?

De Amerikaanse Allaunt is een grote en zeer krachtige hond. Hij heeft een gespierd lichaam met een brede kop, gespierde kaken en een grote snuit. Het lichaam is langer dan zijn hoogte en de Allaunt heeft rechte benen en dikke botten. De hond dankt zijn sierlijke, vorstelijke uiterlijk aan zijn brede borstkas.

Andere fysieke kenmerken van de Amerikaanse Allaunt hond staan hieronder vermeld:

Waar is American Allaunt het meest bekend om?

De Amerikaanse Allaunt is een grote mastiff-achtige hond, vooral bekend om zijn brede kop en gespierde lichaam.

Hoe groot is een Amerikaanse allaunt?

Amerikaanse allaunts zijn extreem groot. Mannetjes kunnen als volwassen dieren tussen 45 en 68 kg wegen, vrouwtjes tussen 41 en 59 kg. Gemeten aan de schoft zijn de mannetjes tussen de 26 en 29 centimeter lang, de vrouwtjes tussen de 24 en 27 centimeter. De Allaunt is extreem gespierd, met een brede kop, grote snuit en brede borstkas. Ze hebben kort, stug haar dat in verschillende kleuren voorkomt, waaronder zwart, bruin, zwart en wit, bruin en wit, gestroomd en wit.

Hoe voer je een Amerikaanse Allaunt?

Bij het voeren van Amerikaanse Allaunts is het belangrijk de behoeften van de hond te kennen. Houd rekening met hun hoge energie en beweeglijkheid, metabolisme, grootte, leeftijd, dagelijks activiteitenniveau en voedselkwaliteit. Amerikaanse Allaunts hebben een calorierijke voeding van hoge kwaliteit nodig om hun uitzonderlijke energieniveau te handhaven. Om de energie en vitaliteit van een volwassen Allauont op peil te houden, moeten dagelijks tussen de 700 en 1000 gram droogvoer worden gevoerd. Je kunt deze hoeveelheid het beste over twee afzonderlijke maaltijden verdelen.

Amerikaanse Allaunt-puppy's zijn actiever en hebben meer voedsel nodig dan volwassen honden, dat verdeeld moet worden over drie maaltijden per dag. Om te voorkomen dat de honden winderigheid of andere gezondheidscomplicaties krijgen, moeten ze niet alles tegelijk krijgen, maar met tussenpozen gedurende de dag.

Hun voedingsbehoeften staan hieronder vermeld:

 • Volwassen Amerikaanse allaunts hebben tussen 2700 en 4000 calorieën per dag nodig. Oudere, minder actieve Amerikaanse tantes hebben minder calorieën nodig.
 • Eigenaars van Amerikaanse Allaunts moeten ervoor zorgen dat de voeding van hun hond 22% eiwit bevat om de gewrichten en spieren gezond te houden, en niet meer dan 8% vet om het energieniveau te optimaliseren.
 • Voor de algemene gezondheid moet het dieet van Amerikaanse allaunts groenten, fruit, vlees en vis bevatten.
 • 700 tot 1000 gram hoogwaardig droogvoer, verdeeld over twee maaltijden, is meestal voldoende voor een Amerikaanse Allaunt per dag. Amerikaanse Allaunts moeten altijd toegang hebben tot vers drinkwater.
 • Commerciële brokken van hoge kwaliteit bevatten gewoonlijk nuttige plantaardige eiwitten zoals erwten en linzen.
 • Amerikaanse allaunts hebben de neiging om voedsel te snel door te slikken. Dit kan leiden tot winderigheid. Amerikaanse Allauntlies hebben de neiging tot overgewicht als hun eigenaars hen te veel eten geven.

Hoeveel gram voer moet een Amerikaanse Allaunt dagelijks eten?

Amerikaanse Allaunts moeten tussen 700 en 1000 gram droogvoer van hoge kwaliteit per dag eten, verdeeld over twee voedingen. Allaunt-baasjes mogen echter niet uit het oog verliezen dat alle Mastiff-honden de neiging hebben om aan te komen en zwaarlijvig te worden. Daarom moet rekening worden gehouden met het activiteitsniveau van de hond wanneer wordt bepaald hoeveel bakjes droogvoer een Allaunt moet krijgen. Naarmate ze ouder en minder actief worden, moet de hoeveelheid voedsel worden aangepast om gewichtstoename te voorkomen.

Het gemiddelde aantal calorieën per kopje droogvoer is 350, maar traktaties die aan American Allaunt worden aangeboden, moeten worden meegerekend bij de berekening van de benodigde hoeveelheid voer. Traktaties mogen nooit meer bedragen dan 10% van de dagelijkse calorie-inname.

De volgende tabel laat zien hoe je op basis van gemiddelden kunt berekenen hoeveel kopjes voedsel een Amerikaanse Allaunt nodig heeft. De meeste Mastiff honden eten echter minder dan toegestaan en eigenaren kunnen de hoeveelheid die overblijft in de bak van de hond gebruiken als richtlijn om de porties te beperken.

Hoeveel kost het dagelijks voeren van de Amerikaanse Allaunts?

Het bepalen van de dagelijkse kosten van voeding voor Amerikaanse Allaunts hangt af van variabelen zoals de grootte, leeftijd, gezondheid, activiteitsniveau en energiebehoefte van de hond. De verschillende merken en soorten voedsel zijn ook van invloed op de gemiddelde dagelijkse kosten van het voedsel.

Overweeg het volgende:

Het gemiddelde gewicht van een Amerikaanse Allaunt is 54 kg - meestal tussen 40 en 68 kg, waarvoor ongeveer 32 kg brokken per maand nodig is.

Dit komt overeen met ongeveer 380 kg droog hondenvoer per jaar.

Rekening houdend met verschillende brokkenkwaliteiten en zakformaten, bedraagt de gemiddelde prijs voor een kilo brokken 4,50 euro.

Daarom bedragen de gemiddelde kosten van hondenvoer voor een Amerikaanse Allaunt 1840 euro per jaar of 5 euro per dag.

Hoeveel moet een Amerikaanse Allaunt pup eten?

Snelgroeiende Amerikaanse Allaunt-pups eten meer dan volwassen honden, en hun dagelijkse ritme moet worden gespreid over de dag en aangepast aan de groei.

De voedingsverhouding voor de pup kan als volgt zijn:

 • 8 tot 12 weken: 4 maaltijden per dag
 • 3 tot 6 maanden: 3 maaltijden per dag
 • 6 maanden tot 1 jaar: 2 keer per dag

Als de Amerikaanse allaunt volgroeid is, kan hij het beste twee keer per dag gevoerd worden.

De voedingsbehoeften van een Amerikaanse Allaunt pup staan hieronder vermeld:

 • De eiwitbehoefte van Amerikaanse Allaunt-pups is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatig eiwit voeren kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte van het voer voor de Amerikaanse Allaunt pup. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Het lichaam van een Amerikaanse Allaunt pup heeft ook vitamine A en D nodig en mineralen zoals zink, mangaan en koper.

Wat zijn de rasgerelateerde gezondheidsproblemen van Amerikaanse Allaunts?

Door het beperkte aantal honden van dit ras is er weinig informatie over gezondheidsproblemen bij het Amerikaanse Allaunt-ras. Veel grote rassen zijn echter vatbaar voor heupdysplasie, een aandoening die abnormale vorming van de heupgewrichten veroorzaakt. Het kan leiden tot artritis en instabiliteit, en kreupelheid is mogelijk naarmate de pijnlijke ziekte vordert.

Welke gezondheidstests moet een Amerikaanse Allaunt ondergaan?

Hoewel de noodzaak van specifieke gezondheidstests in verband met veel voorkomende ziekten bij het Amerikaanse Allaunt-ras niet bekend is, wordt mensen die een Allaunt-pup willen adopteren of kopen aangeraden tests te laten uitvoeren om de kans op de ontwikkeling van heupdysplasie tijdens de groei van de pup vast te stellen. Zelfs pups die er perfect gezond uitzien kunnen risico lopen. Deze aandoening begint in de heupen van opgroeiende pups en hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe eerder behandelingen of voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen.

Zijn Amerikaanse Allaunts hypoallergeen?

Hun korte vacht geeft baasjes vaak het idee dat ze niet verharen, maar dat is niet zo.

De Amerikaanse Allaunts zijn niet hypoallergeen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is American Allaunts misschien niet de juiste keuze. Van dit ras is bekend dat het bij veel mensen allergische reacties veroorzaakt. De veronderstelling van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet juist. De echte oorzaak van allergische reacties is huidschilfers, roos genoemd, en het eiwit in het speeksel van de hond. Gelukkig kwijlen Amerikaanse Allaunts niet veel.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Amerikaanse allaunt?

Amerikaanse Allaunts zijn zeer energieke honden die een redelijke hoeveelheid beweging nodig hebben. Twee wandelingen van 30 minuten en wat spelen in de tuin of het park zijn voldoende. Baasjes van een Allaunt mogen nooit de neiging van het ras tot heupdysplasie uit het oog verliezen. Te lange wandelingen en joggen kunnen de heupen van jonge Amerikaanse Allaunts beschadigen. Als ze eenmaal volgroeid zijn, is het risico niet meer zo groot als bij opgroeiende pups. Hetzelfde geldt voor spelen, ouders moeten toezicht houden op jonge kinderen om ervoor te zorgen dat zij niet met een Allaunt hond spelen.

Allaunts moeten echter elke dag enige vorm van beweging krijgen, zelfs als ze alleen gezelschapshonden zijn en niet worden gebruikt voor de jacht, waarvoor ze eigenlijk zijn gefokt.

Wat is het activiteitsniveau van de Amerikaanse Allaunt?

Amerikaanse Allaunt honden hebben een hoog activiteitsniveau. De families van de tantes moeten ervoor zorgen dat ze bezig blijven door ze iets te doen te geven. Als Amerikaanse Allaunts een inactief leven leiden, kunnen ze door verveling destructief worden of, erger nog, gaan zitten en aankomen.

Gestructureerd spelen kan nog andere voordelen opleveren. Er zijn vele manieren om met American Allaunt te spelen, zolang het niet zo inspannend is dat het de heupontwikkeling schaadt. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, iets achterna zitten, verstoppertje, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Wanneer hij alleen thuis is, kunnen verschillende leuke speeltjes de Amerikaanse Allaunt helpen haar opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Amerikaanse allaunt?

Aan de voedingsbehoeften van het Amerikaanse Allaunt-ras moet beslist worden voldaan, omdat het zeer gevoelig is voor zwaarlijvigheid. Alle tekenen van gewichtstoename moeten worden besproken met een dierenarts, zodat een gezond dieet kan worden opgesteld. Verminder ongezond voedsel en snacks, en meet regelmatig het gewicht van de Amerikaanse Allaunt.

Aan de voedingsbehoeften van Amerikaanse Allaunts moet worden voldaan om een goede algemene gezondheid te garanderen. Actieve volwassen Amerikaanse Allaunts hebben tussen 2700 en 4500 calorieën per dag nodig. Oudere, minder actieve Amerikaanse allaunts hebben minder calorieën per dag nodig. De belangrijkste voedingsstoffen voor Amerikaanse Allaunts staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: Amerikaanse Allaunt honden hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig, dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de Amerikaanse Allaune stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van een hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het belangrijkste is dat volwassen honden en oudere honden minder vet nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Wanneer American Allaune voldoende koolhydraten binnenkrijgt, levert het energie en bevordert het de eiwitopname van het lichaam om magere spieren op te bouwen. Maar pas op: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Amerikaanse Allaunt-pups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van Amerikaanse Allaunt honden.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van sterke gewrichten in American Allaunts zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van American Allaunt honden zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van American Allaunts.

Hoeveel verhaart een Amerikaanse Allaunt?

Haaruitval is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden, maar sommige rassen verharen meer dan andere. Eigenaars van Amerikaanse Allaunts zullen blij zijn te weten dat hun hondenkinderen niet overmatig verharen. Eenmaal per week grondig borstelen om losse haren te verwijderen kan echter voorkomen dat de meubels bedekt raken met algenhaar.

Als ze zich voorbereiden op het veranderende weer van zomer en winter, verharen ze meer en moeten ze vaker worden geborsteld. Dagelijks borstelen houdt niet alleen losse haren onder controle, maar helpt ook om de vacht glanzend te houden, en Amerikaanse Allaunts houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hen borstelen.

Hoe vaak wordt de vacht van een Amerikaanse Allaunt verzorgd?

De frequentie van de verzorging van de Allaunt is niet veeleisend, maar wel belangrijk. Eens per week of zelfs om de twee weken grondig borstelen is voldoende. Routineverzorging biedt ook vele andere fantastische voordelen voor de Amerikaanse Allaunt en zijn eigenaar, waaronder de volgende lijst.

 • Een betere gezondheid en een betere geur
 • Minder roos en een glanzende, gezondere vacht
 • Kan eventuele gezondheids- of huidproblemen opsporen
 • Vermindert het risico op oorinfecties
 • Uitstekende gelegenheid om te controleren op vlooien en teken

Het borstelen en verzorgen van de Amerikaanse Allaunt is een activiteit die ook helpt om de band tussen dier en eigenaar te versterken.

Hoeveel kwijlt de Amerikaanse Allaunt?

De Amerikaanse Allaunt vertoont zelden speekselverlies. Kwijlen is het onbedoeld laten lopen van speeksel uit de mond, wat zowel normaal als een indicatie van gezondheidsproblemen kan zijn. Sommige hondenrassen vertonen aanzienlijk minder kwijl in vergelijking met andere, en de Amerikaanse Allaunt is hier een voorbeeld van. Als je een verandering opmerkt in het kwijlgedrag van je hond, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met een dierenarts.

Maar kwijlen is natuurlijk bij Amerikaanse Allaunts en alle andere honden. Het is een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Het speeksel van honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

Veel voorkomende gevallen van natuurlijk kwijlen bij de Amerikaanse Allaunts staan hieronder:

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een Amerikaanse Allaunt weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadpot met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd.
 • Opwinding: Amerikaanse allaunts zijn slim en weten wanneer er een wandeling of een toneelstuk aankomt, en kwijlen in afwachting van plezier is normaal.
 • Stress en angst: ongewone situaties zoals onbekende, donderende geluiden of de nadering van een andere grote, agressief uitziende hond kunnen leiden tot overmatig kwijlen.
 • Seksueel: De opwinding van een Amerikaans Allaunt mannetje bij het zien van een vrouwtje kan ook kwijlen veroorzaken. Ook kan een teef die voor het eerst loops wordt, kwijlen als ze de geur van een Amerikaanse Allaunt-reu ruikt.

Wat is het vachttype van de Amerikaanse Allaunt?

Het Amerikaanse Allaunt-ras heeft een dichte, gladde en dikke vacht.

Hoe lang is de vacht van de Amerikaanse Allaunt?

De vachtlengte van de Amerikaanse Allaunt is kort.

Wat is de vachtdichtheid van de Amerikaanse Allaunt?

De vacht van het Amerikaanse Allaunt-ras is zeer dicht.

Wat is de vachtstructuur van de Amerikaanse Allaunt?

De vacht van het Amerikaanse Allaunt-ras is grof maar glad.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de Amerikaanse Allaunts?

De vacht van het ras American Allaunt kan zwart, zwart-wit, bruin-wit, lichtbruin-goud, gevlekt, gestroomd, wit gespikkeld of crème zijn.

Hoe vaak moet de Amerikaanse Allaunt worden geborsteld?

De Amerikaanse allaunt heeft een dichte, weerbestendige vacht die uit twee verschillende lagen bestaat. Hij vereist geen speciale verzorging, maar de dichtheid en dikte van de vacht betekenen dat het ras hevig kan verharen. Daarom wordt aanbevolen ze wekelijks te borstelen om overmatig verharen binnenshuis te voorkomen. Tijdens seizoensgebonden vachtveranderingen kan het nodig zijn vaker te borstelen.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het Amerikaanse Allaunt ras?

De sociale eigenschappen van Amerikaanse Allaunt rashonden zijn aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig, vrolijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en zullen manieren vinden om zoveel mogelijk liefde te krijgen. Ze zijn zeer intelligent, nieuwsgierig, levendig en onafhankelijk. Andere sociale kenmerken zijn als volgt:

 • Kindvriendelijk: De Amerikaanse Allaunts zijn kindvriendelijk, maar kunnen een beetje nerveus zijn rond kleine kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Amerikaanse Allaunts zijn aanhankelijk met hun menselijke families en onderdanig aan hun meester.
 • Voorzichtig tegenover vreemden: Amerikaanse Allaunts zijn niet de meest vreemdelingvriendelijke honden. Ze zijn voorzichtig bij vreemden totdat ze besluiten dat er geen gevaar is voor hen of hun familie.
 • Hondvriendelijk: Amerikaanse Allaunts zijn het gelukkigst in hondvriendelijke gezinnen.
 • Seniorvriendelijk: Amerikaanse Allaunts zijn vriendelijk voor senioren, maar ze kunnen te actief en uitbundig zijn om met oudere mensen samen te leven.

Hoe gaan Amerikaanse allaunts om met vreemden?

Amerikaanse Allaunts kunnen wat gereserveerd en terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze warmen echter meestal op als je ze genegenheid toont en ze hun aanvankelijke verlegenheid overwinnen.

Zijn Amerikaanse Allaunts speels?

Ja, Amerikaanse Allaunts zijn speelse honden. Speeltijd met hun volwassen familieleden omvat jachttochten of wandelingen in de bergen. Amerikaanse Allaunts spelen graag met kinderen, maar pups zijn gevoelig voor gewrichtsblessures, dus voorzichtigheid is geboden zodat ze niet overdrijven. Natuurlijk spelen is geen probleem, maar beweging zoals springen over horden, lange wandelingen of andere inspannende activiteiten moeten worden vermeden tot de leeftijd van ongeveer 18 tot 24 maanden.

Zijn Amerikaanse allaunts beschermend?

Amerikaanse allaunts zijn van nature beschermend, maar niet agressief. Ze blaffen om hun gezinsleden te waarschuwen voor alles waarvan ze vermoeden dat het een bedreiging vormt, maar ze vallen normaal gesproken niet aan. Ze gebruiken hun jacht- en bewakingsvaardigheden om te bepalen of er al dan niet een bedreiging is.

Wat is het aanpassingsvermogen van Amerikaanse allaunts?

Het Amerikaanse Allaunt ras heeft een verbazingwekkend aanpassingsvermogen. Dit zou een kenmerk kunnen zijn van hun jachtcapaciteiten. Ze geven de voorkeur aan een mild klimaat, maar kunnen zich ook aanpassen aan koudere of warmere weersomstandigheden. Wat betreft de leefomstandigheden, Amerikaanse Allaunt kan overal wonen, zelfs in een flat. Als ze echter niet de nodige dagelijkse beweging in de buitenlucht krijgen, kunnen ze hun frustratie en verveling tonen door luidruchtig, hyperactief en destructief te worden.

Welke karaktereigenschappen zijn typisch voor de Amerikaanse Allaunt?

Een kenmerk van Amerikaanse Allaunts is dat ze vaak een hechte band met hun familie hebben. Amerikaanse Allaunts hebben geen problemen om een mens als hun meester te accepteren. Het zijn meestal zeer aanhankelijke honden en trouw aan hun baasjes. Hoewel ze graag bovenop een familielid klimmen voor een knuffel, ligt een Allaunt graag met zijn hoofd in de schoot van een geliefde.

Amerikaanse Allaunts zijn een sociaal ras. Ze zijn graag in de buurt van mensen of andere dieren en verdragen het niet om alleen gelaten te worden. Het is een jachthondenras, dus ze hebben een sterke prooidrift. Ze jagen graag op katten en andere kleine huisdieren.

Het Amerikaanse Allaunt-ras is intelligent en heeft een onverschrokken karakter. Ze zijn het gelukkigst als ze bezig zijn.

Kunnen Amerikaanse allaunts agressief zijn?

Nee, Amerikaanse Allaunts zijn van nature niet agressief. Ze tonen een sterke vastberadenheid om een geur te volgen wanneer ze iets hebben opgepikt dat hen interesseert, maar niet op een agressieve manier. Zonder zorgvuldige socialisatie kan een Allaunt iedereen wantrouwen. Dit kan leiden tot verlegenheid of agressie, en beide gedragingen zijn gevaarlijk bij een groot ras als de Amerikaanse Allaunt. Angstige honden kunnen defensief bijten als ze zich in het nauw gedreven voelen. En een grote, angstige Allaunt aan de lijn meeslepen in het openbaar is nooit leuk.

Kunnen Amerikaanse allaunts gevaarlijk zijn?

Amerikaanse Allaunts zijn niet per se gevaarlijk, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen ze agressief reageren. Amerikaanse Allaunts hebben veel aandacht en goede discipline nodig. Situaties waarin de Amerikaanse Allaunt in gezelschap is van katten of andere kleine huisdieren kunnen ook gevaarlijk zijn, omdat de hond instinctief kan reageren op de drang om te jagen en te vangen.

Vallen Amerikaanse allaunts ooit aan?

Ja, Amerikaanse Allaunts kunnen aanvallen, hoewel het niet normaal is dat ze dat doen. De omstandigheden kunnen hen ertoe aanzetten. De grote, sterke Allaunt honden zijn beschermend van aard en nemen hun rol als waakhond zeer serieus. Elke ernstige bedreiging voor de veiligheid van hun huizen, achtertuinen, auto's en mensen kan een aanval uitlokken. Hoewel socialisatie kan helpen, zal het het beschermingsinstinct van een Amerikaanse Allaunt niet wegnemen.

Kunnen Amerikaanse allaunts mensen doden?

Hoewel er geen gevallen bekend zijn van Amerikaanse Allaunts die mensen doden, is het mogelijk dat het toch kan gebeuren. Als we kijken naar de verwondingen en sterfgevallen veroorzaakt door Mastiff-honden, is het duidelijk dat deze krachtpatsers mensen kunnen doden. Met een gewicht tot 68 kg zijn ze zelden ergens bang voor. Volgens VetStreet, een analyse van hondenaanvallen op mensen van 1982 tot 2014, waren mastiff-honden betrokken bij 28 van dergelijke aanvallen. Bij 23 van deze aanvallen waren kinderen het slachtoffer en kwamen vijf mensen om het leven

Kunnen Amerikaanse Allaunt honden alleen gelaten worden?

Amerikaanse Allaunt honden doen het niet goed met isolatie. Ze kunnen echter wel een paar uur per dag alleen zijn, als ze maar genoeg ruimte hebben om te spelen en geschikt speelgoed om ze bezig te houden. Allaunts verlangen naar sociale interactie met hun menselijke families, en ze kunnen van streek raken als ze te vaak alleen zijn. Amerikaanse allaunts die genoeg beweging krijgen doen het het beste met eenzaamheid. Als ze alleen zijn en zich vervelen, kunnen ze allerlei kattenkwaad uithalen, van het omspitten van de tuin tot het aanvallen van gestoffeerd meubilair als ze in huis opgesloten zitten.

Kan ik mijn Amerikaanse Allaunt thuis laten?

Ja, een Amerikaanse Allaunt kan thuis blijven, maar ze houdt niet van isolement. De meeste Amerikaanse Allaunts zijn echter tevreden om bij andere familieleden te blijven als hun favoriete mens een tijdje weg moet. Ze kunnen ook beter omgaan met thuis zijn als ze een hond als gezelschap hebben. Maar zelfs dan, zonder speelruimte of geschikt speelgoed om ze bezig te houden, kunnen twee allaunts twee keer zoveel kattenkwaad uithalen en twee keer zoveel schade aanrichten als ze zich vervelen.

Kun je Amerikaanse Allaunts 8 uur alleen laten?

Ze hebben aandacht en zorg nodig zoals elk ander huisdier. Een hond kan ernstige angst en gezondheidsproblemen krijgen als hij alleen is. Dit feit ontmoedigt vaak veel studenten en kantoorpersoneel die vele uren onderweg zijn.

Nee, Amerikaanse Allaunts mogen niet acht uur lang alleen gelaten worden, want honden voelen zich eenzaam en verdrietig als ze niemand hebben om hen te vergezellen. Amerikaanse Allaunts langer alleen laten dan de aanvaardbare en redelijke limiet, bijvoorbeeld wanneer de eigenaars aan het werk zijn, kan leiden tot verlatingsangst en andere gezondheidsproblemen. Als dit een veel voorkomend probleem is, is het misschien een goed idee om een dierenoppas of hondenuitlaatservice in te huren.

Hoe train je een Amerikaanse allaunt?

Amerikaanse Allaunts zijn zeer trainbaar door hun hoge intelligentie. Ze kunnen nieuwe commando's onthouden en begrijpen binnen 15 tot 25 herhalingen. Ze zijn intelligent genoeg om snel het verband te herkennen tussen commando's en acties. Als de baasjes niet streng zijn, denkt de hond dat hij de baas is.

Hoe vaak blaft een Amerikaanse Allaunt?

De Amerikaanse Allaunt blaft slechts af en toe, en als ze blaft, is daar een goede reden voor.

Hoewel de Amerikaanse Allaunt niet geneigd is tot obsessief, excessief blaffen, kunnen bepaalde situaties aanleiding geven tot blaffen. Deze omvatten begroetingsgeblaf, alarmgeblaf om het gezin te waarschuwen voor vermoedelijke bedreigingen, angst, verlatingsangst of verveling, en het zoeken van aandacht wanneer hij te lang alleen wordt gelaten.

Welke behoefte aan mentale stimulatie heeft een Amerikaanse Allaunt?

Mentale stimulatie is essentieel voor een Amerikaanse Allaunt om optimaal te functioneren. Amerikaanse Allaunts zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Mentale verrijking voor een Amerikaanse Allaunt is vrij eenvoudig, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Het gaat om alles wat de geest van de Allaunt activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan van buiten komen, van de omgeving of van innerlijke gedachten. Dit omvat speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, alsook spelletjes zoals speuren, waarbij traktaties worden verstopt om op te snuiven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om Amerikaanse allaunts te stimuleren.

De voordelen van mentale stimulatie voor de Amerikaanse Allaunt worden hieronder genoemd:

 • Ondersteunt en stimuleert de groei van de hersenen van de Amerikaanse Allaune
 • Verbetert het probleemoplossend vermogen van een allaunt.
 • Bevordert de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van de Amerikaanse Allaunt
 • Stelt de Amerikaanse allaunt in staat natuurlijke en instinctieve gedragingen uit te oefenen.
 • Mentale stimulatie zorgt voor gelukkigere en evenwichtigere Amerikaanse Allaunts en vermindert het risico op depressie.

In het algemeen voorkomt mentale stimulatie verveling en daaruit voortvloeiend destructief gedrag, overmatig blaffen en ontsnappingspogingen van Amerikaanse Allaunts.

Wat zijn de rasstandaarden van de Amerikaanse Allaunt?

De Amerikaanse Allaunt wordt door de Amerikaanse Kennel Club niet als zuiver ras erkend. Er is ook geen informatie over erkenning door andere Kennelclubs, wat begrijpelijk is aangezien het aantal rassen beperkt is en waarschijnlijk niet meer dan 120 bedraagt. Fokkers werken echter aan de uitbreiding van de aantallen en hopen dat de Amerikaanse Allaunt wordt opgenomen in de registers van de grote Kennissen.

Enkele van de rasstandaarden staan hieronder vermeld:

Wat is de algemene informatie over de Amerikaanse Allaunt?

De American Allaunt, vaak kortweg Allaunt genoemd, is een uiterst zeldzaam Mastiff-ras met een sterk, groot uiterlijk en een verrassend gehoorzaam en zachtaardig karakter. Allaunts zijn goed met kinderen en andere honden en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn zeer onderhoudsarm omdat hun korte vacht weinig verzorging vereist.

De Amerikaanse Allaunt zou afstammen van een uitgestorven hondenras dat in de oudheid voorkwam in de Noord-Kaukasus, Europa en Centraal-Azië. Deze hond stond bekend als de alaunt en vertegenwoordigde verschillende mastiff-achtige honden. De Amerikaanse Allaunt bootst enkele kenmerken na van het uitgestorven ras met dezelfde naam, maar met één letter minder. Alaunts werden gefokt als jachthonden, maar werden ook gebruikt als waakhonden.

Waar kun je een Amerikaanse Allaunt kopen of adopteren?

Het kopen of adopteren van een Amerikaanse Allaunt kan moeilijk zijn, vooral omdat ze niet erg bekend zijn. Het gebruik van sociale media kan echter de beste manier zijn om erachter te komen waar en met wie je contact kunt opnemen. Allaunt-puppy's zijn zeldzaam, dus mensen die er een willen kopen moeten er hard voor zoeken naar een goede fokker. Zij moeten niet vallen voor advertenties van broodfokkers die veel Allaunt-puppy's aanbieden tegen goedkope prijzen. Broodfokkers overfokken teven zonder rekening te houden met de gezondheid van de pups en hun moeders.

Wat zijn de gemiddelde puppy prijzen voor de American Allaunt?

Vanwege de zeldzaamheid van American Allaunt pups van een gerenommeerde fokker, zijn de prijzen geschat en gebaseerd op de prijzen van andere Mastiff rassen. Een eersteklas fokker van Amerikaanse Allaunt-puppy's zal waarschijnlijk tussen de 1000 en 2000 euro of zelfs meer vragen voor een raszuivere Amerikaanse Allaunt-puppy. De gemiddelde prijs voor Amerikaanse Allaunt pups wordt bepaald door verschillende aspecten.

Factoren die een rol spelen in de Amerikaanse Allaunt puppy prijzen zijn onder andere:

 • De locatie van de fokker
 • Het geslacht van de pup
 • de stamboom en de kenmerken van de ouders van de pup
 • De leeftijd van de pup
 • De kwaliteit van de pup

Wat zijn de Reddingsclubs voor Amerikaanse Allaunts?

Reddingsclubs voor Amerikaanse Allaunts bestaan niet, aangezien het geschatte aantal Allaunts niet meer dan 120 honden bedraagt. De kans om een Amerikaanse Allaunt te vinden in een reddingsclub of asiel is klein. Maar zoeken naar Mastiff reddingsclubs is misschien de beste optie.

Welke hondenrassenorganisaties erkennen American Allaunt?

Het ras American Allaunt is nog niet erkend door de American Kennel Club, en het lijkt erop dat andere kennels en hondenregisters gewoon wachten tot het aantal American Allaunts toeneemt.

Wat is de geschiedenis van de Amerikaanse Allaunt?

De geschiedenis van de Amerikaanse Allaunt is niet goed gedocumenteerd, wat heeft geleid tot veel speculatie over de oorsprong van het ras. In de meest gedetailleerde publicaties wordt gespeculeerd dat het Amerikaanse Allaunt-ras genetisch verbonden is met verschillende Mastiff-achtige rassen onder de naam Alaunt. Aangenomen wordt dat de Alanen, Iraanse nomaden uit de Kaukasus, de eerste Alaunts hebben gefokt. Telkens als de Alans zich opsplitsten in groepen en in verschillende richtingen trokken, namen ze hun alumni mee. Uiteindelijk ontstonden door kruisingen op hun verschillende bestemmingen, waaronder Noord-Afrika, Spanje, Frankrijk en Azië, nieuwe mastiff-achtige rassen waarvan de oudste voorouders het oorspronkelijke paar alu's zijn.

Is het Amerikaanse Allaunt-ras uitgestorven?

Nee, de Amerikaanse Allaunt is geen uitgestorven ras. Het is veeleer een nieuw ras dat zich probeert te vestigen en erkend te worden als een raszuivere soort, met genetische verwantschap met het oude Alaunt-ras, dat vermoedelijk is uitgestorven. Door genen te gebruiken van verschillende Mastiff-achtige rassen waarvan wordt aangenomen dat ze rond 375 na Christus afstammen van het Alaunt-ras, ontstond het Amerikaanse Allaunt-ras. Dit nieuwe ras vertoont een sterke gelijkenis met de oude Alaunt, die op oude schilderijen en beeldhouwwerken te zien zijn als dierbare metgezellen van hun eigenaars. Het is duidelijk dat ze toen meer waren dan alleen jacht- en waakhonden. Hoewel het nieuwe Amerikaanse Allaunt-ras momenteel slechts ongeveer 120 dieren telt, hebben ze in de 21e eeuw bewezen even beminnelijke metgezellen, waakhonden en zelfs jachthonden te zijn.

Tot welke stamboom behoort de American Allaunt?

De afstamming van de Amerikaanse Allaunt is niet goed gedocumenteerd en de beschikbare informatie lijkt meer speculatie dan feit. De fokkers van de American Allaunt beweren dat het een nieuw ras is, gebaseerd op zijn genetische verwantschap met een oud ras, de Alaunt genaamd. De Alaunt was een ras dat vanaf ongeveer 375 na Christus met zijn nomadische eigenaars naar verschillende landen in de wereld trok. De kruisingen die plaatsvonden in Noord-Afrika, Azië, Spanje, Frankrijk en andere landen resulteerden in verschillende Mastiff-achtige rassen.

Hoewel het oorspronkelijke Alaunt paar lang geleden uitstierf, schrokken hun nakomelingen er niet voor terug om zich voort te planten, en het nieuwe Amerikaanse Allaunt ras werd gecreëerd door gebruik te maken van de genen van de Mastiff types wiens voorouders de oude Alaunts waren.

Wat is de datum van oorsprong van de Amerikaanse allaunt?

De datum van oorsprong van de Amerikaanse Allaunt is niet bekend, maar fokkers beweren dat ze al in 375 na Christus zijn ontstaan. Dit was rond de tijd dat de nomadische Alanen in de Noord-Kaukasus werden overvallen en de Alani zich afsplitsten en naar Centraal-Azië, Europa en andere landen trokken. De Alani namen hun geliefde Alaunt honden mee en vestigden zich in verschillende landen, waar kruisingen met inheemse honden resulteerden in een verscheidenheid aan Mastiff-achtige rassen, allemaal genetisch gelinkt aan de voorouders van de Alaunt in de Noord-Kaukasus.

Amerikaanse fokkers gebruikten de genen van verschillende Mastiff-rassen om een nieuw Amerikaans Allaunt-ras te ontwikkelen ter ere van hun eeuwenoude voorouders. Er worden inspanningen geleverd om het aantal dieren te verhogen en het ras te laten erkennen door een rasvereniging zoals de AKC. Wanneer dit gebeurt, wordt waarschijnlijk ook de datum van oorsprong geregistreerd.

Wat is de oorsprong van de Amerikaanse allaunt?

Het Amerikaanse Allaunt-ras is een modern ras dat is ontwikkeld ter ere van een uitgestorven oud ras, de Alaunts. Er wordt echter aangenomen dat de oude Alaunts de voorouders waren van een verscheidenheid aan hondenrassen die nog steeds bestaan in de 21e eeuw. Het oude ras werd ontwikkeld door de nomadische Alans, die veehoeders waren en hun honden meenamen als ze reisden. Zo zouden de aluinhonden van de Alans hebben gekruist met de Britse Pugnace honden, wat belangrijk is omdat zij de voorouders zouden zijn geweest van rassen als de Engelse Bulldog en de Engelse Mastiff. Het klinkt misschien vreemd, maar de Romeinen huurden vaak Alanen en andere niet-Romeinen in als huurlingen. De Alanen die gestationeerd waren in Romeins Brittannië brachten blijkbaar hun honden mee en lieten ze paren met lokale honden.

Waarvoor wordt de Amerikaanse Allaunt gebruikt?

Het doel waarvoor de Amerikaanse Allaunt vandaag wordt gebruikt is hetzelfde als voor zijn voorouders. De verschillende mastiff-genen die werden gebruikt om de Amerikaanse Allaunt te creëren, zorgden ervoor dat de moderne hond de vaardigheden van het oude, uitgestorven aluinras zou repliceren. In 375 na Christus en daarvoor waren aluinhonden gewaardeerde metgezellen, jacht- en waakhonden. Amerikaanse Allaunts jagen misschien niet zo veel, maar het zijn uitstekende waakhonden, die hun menselijke families beschermen tegen alle bedreigingen. Allaunts zijn geweldige huisdieren die gemakkelijk te verzorgen zijn en natuurlijke beschermers hebben.

Is de Amerikaanse Allaunt een waakhond?

Ja, de Amerikaanse Allaunt is een goede waakhond die moedig is, zelfverzekerd en trouw aan zijn menselijke familie. Een goed gesocialiseerde Mastiff ontmoet vreemden met beleefde terughoudendheid. Maar hij zal zichzelf tussen een familielid en een vreemdeling plaatsen die een bedreiging kan vormen. De Allaunt beschermt niet alleen zijn eigenaar, maar ook diens bezittingen en eigendommen. Amerikaanse Allaunts zijn aanhankelijk en intelligent, en hun massieve, gespierde lichamen en hoge snelheid schrikken indringers meestal voldoende af zodat aanvallen meestal niet nodig zijn.

Wat zijn de andere namen van de Amerikaanse Allaunt?

De Amerikaanse Allaunt heeft geen andere namen. De oude voorouders van de Alaunt hebben echter vele namen in verschillende landen. Hier zijn er enkele van, Alaunt Gentil, Alaunt de Boucherie, Alão, Alano White Kazbegi, Alaunt Gentil, Alaunt de Boucherie, Boucherie, Alano Mastins, Lebrels, Ayuda, Presa, Ossetiërs.

Waar komt de naam van de Amerikaanse Allaunt vandaan?

De naam van de Amerikaanse Allaunt lijkt te zijn afgeleid van het oude ras Alaunt. De Alaunt was niet alleen een specifiek type hond. In plaats daarvan was alaunt een term die een breed scala van honden uit verschillende plaatsen omvatte, wat logisch is gezien de omstandigheden van zijn oorsprong.

Wat zijn de gebruikelijke bijnamen van de Amerikaanse Allaunt?

Allaunt is de gebruikelijke bijnaam voor de Amerikaanse Allaunt.

Wat is de wetenschappelijke naam van de Amerikaanse allaunt?

De wetenschappelijke classificatie van de Amerikaanse Allaune staat hieronder:

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor American Allaunt?

De kosten van het bezit van een Amerikaanse Allaunt zijn niet gemakkelijk te berekenen, omdat met een aantal factoren rekening moet worden gehouden. Deze omvatten de kosten van de hond zelf, voedsel, dierenartskosten, accessoires, training, vergunningen, verzekering, verzorging en meer. Er zijn echter gemiddelden om mee te werken.

De kosten van een Amerikaanse Allaunt puppy variëren van 1000 tot 2000 euro, met een gemiddelde van 1500 euro. Het eerste levensjaar van een Amerikaanse Allaunt is duurder omdat er meer diergeneeskundige zorg nodig is. De kosten van diergeneeskundige zorg kunnen echter hoger zijn dan alle andere kosten gedurende het leven van een Amerikaanse Allaunt.

Hieronder vind je een lijst met de gemiddelde waarden:

 • Typische dierenartskosten voor een Amerikaanse Allaunt: 65 - 100 euro per maand, inclusief een eenmalige sterilisatie/castratie rekening die varieert van 50 tot 400 euro.
 • De rekeningen van American Allaunt omvatten ook vaccins die tussen de 25 en 50 euro kosten.
 • De voedselbehoefte van een Amerikaanse Allaunt varieert van 130 tot 150 euro per maand
 • Een trainingscursus voor de American Allaunt kost tussen 40 en 600 euro voor privétraining of 50 tot 125 euro voor groepstraining; beide zijn voor een cursus van 4 tot 6 weken.

Hoe geef je de Amerikaanse allaunt een goede naam?

De criteria voor het bedenken van een naam voor een Amerikaanse Allaunt kunnen anders liggen dan nieuwe ouders van Amerikaanse Allaunts verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop Amerikaanse Allaunts reageren, maar de klank en de manier waarop hij wordt uitgesproken.

De noodzakelijke bouwstenen zijn klank en lettergrepen, zoals hieronder opgesomd::

 • Amerikaanse Allaunts reageren het best op namen met twee lettergrepen, omdat die niet zo kort zijn dat ze verward kunnen worden met eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af". Maar ze zijn ook niet zo lang dat het een puzzel wordt. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Eigenaars van Amerikaanse Allaunt die een bepaalde éénlettergrepige naam hebben gekozen, mogen die houden, maar moeten een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bv. "Zack" rekken tot "Zaa-hack" en twee verschillende klanken gebruiken bij het aanroepen.
 • Amerikaanse Allaunts reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke tonen als ze geroepen worden, en op kalmerende, zachte tonen als ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige Amerikaanse Allaunt-ouders vinden dat hun pups beter reageren op hun naam en deze beter herkennen als ze deze met gezongen stem uitspreken.

Wat zijn de meest voorkomende Amerikaanse allaunt teven namen?

Sommige van de top Amerikaanse Allaunt meisjesnamen zijn perfect zoals ze zijn, leuk en met het potentieel voor ouders om hun eigen unieke toonhoogte of toon te zetten. De top vrouwelijke Amerikaanse Allaunt namen staan hieronder:

 • Lea
 • Chira
 • Mia
 • Tanja
 • Abby
 • Alice
 • Angel
 • Birdie
 • Carly
 • Buffie

Wat zijn de meest voorkomende Amerikaanse Allaunt reuen namen?

De top 10 van Amerikaanse Allaunt jongensnamen zijn ook meestal tweelettergrepige namen. De top mannelijke Amerikaanse Allaunt namen staan hieronder:

 • Hugo
 • Moritz
 • Simon
 • Rudy
 • Boomer
 • Buster
 • Dexter
 • Duffy
 • Georgie
 • Logan

Wat zijn de verschillende soorten Amerikaanse allaunts?

Er zijn geen andere typen van de Amerikaanse Allaunt, maar er zijn zeven mastiffrassen waarvan gezegd wordt dat ze genetisch verwant zijn aan de Allaunt. Ze zijn even majestueus en trouw als de Amerikaanse Allaunt en komen uit verschillende delen van de wereld, met een oorsprong die 3000 jaar teruggaat.

De zeven mastiffs staan hieronder.

 • Engelse Mastiff: Een directe afstammeling van het oude Molossian hondenras dat tegenover leeuwen en gladiatoren stond.
 • Bullmastiff: De Bullmastiff, waarvan de ouders Bulldog en Mastiff zijn, komt ook oorspronkelijk uit Engeland.
 • Tibetaanse Mastiff: Deze relatief zeldzame, harige mastiff leeft hoog in het Himalayagebergte.
 • Napolitaanse Mastiff: Deze Italiaanse schoonheid charmeert hondenliefhebbers met zijn kalme aard.
 • Cane Corso: Vaak de Italiaanse Mastiff genoemd, is de Cane Corso een andere Italiaanse schoonheid met een vorstelijke, trotse houding.
 • French Mastiff: Deze Mastiff weegt zelden meer dan 45 kg. Toch hebben ze het grootste hoofd van alle honden - niet alleen Mastiffs.
 • Zuid-Afrikaanse Boerboel: Wanneer hij niet voor een kudde zorgt, is een omheinde achtertuin om te spelen of zelfs af en toe te zwemmen een oefening waar deze Duitse Dog van zal genieten.

Welke rassen zijn vergelijkbaar met American Allaunts?

Soortgelijke rassen als American Allaunt zijn hieronder vermeld:

 • Dogo Argentino - Dit is de Argentijnse Mastiff. Net als de Amerikaanse Allaunt, is het een zwaar gespierde grote hond gefokt voor de jacht op groot wild zoals wilde zwijnen. Ze zijn uitstekende metgezellen, maar zullen onverschrokken aanvallen als hun eigenaar zich bedreigd voelt. Toch kunnen ze goed opschieten met andere honden en zijn ze graag bij kinderen.
 • Zuid-Afrikaanse Boerboel - Deze mastiff is voornamelijk een waakhond die de vroege Britse en Nederlandse kolonisten in de Kaapregio in het midden van de 16e eeuw beschermde. In Zuid-Afrika wordt hij Boerboel genoemd, wat "boerenstier" betekent.
 • Anatolische Herder - Deze grote, mastiff-achtige hond komt oorspronkelijk uit Turkije. Nomadische stammen ontwikkelden ze duizenden jaren geleden als beschermers van vee en bezittingen.

Welke hondenrassen zijn net zo onderhoudsarm als American Allaunts?

Hondenrassen die vergelijkbaar onderhoudsarm zijn als de American Allaunt zijn bijvoorbeeld de Engelse Bulldog, de Franse Bulldog en de Greyhound. Deze rassen hebben over het algemeen kortere vachten, wat betekent dat ze minder intensieve verzorging nodig hebben in termen van borstelen en baden. Ze hebben vaak minder neiging tot overmatig verharen en kunnen geschikte keuzes zijn voor mensen die op zoek zijn naar honden met een lagere onderhoudsbehoefte.

Wat zijn vergelijkbare grote hondenrassen als American Allaunts?

Hondenrassen die qua grootte overeenkomen met het ras American Allaunt staan hieronder vermeld:

 • De Bullmastiff - gewicht 45 tot 59 kg. Dapper, trouw en aanhankelijk.
 • Duitse Dog - gewicht 54 tot 90 kg. Vriendelijk, betrouwbaar, geduldig en ontspannen.
 • Berner Sennenhond - Gewicht 30 tot 52 kg, goedmoedig en kalm.

Over de Auteur

naomi-de-jong
Naomi de Jong
Dierenartsassistent

Naomi werkt als dierenartsassistent en is een expert op het gebied van hondenverzorging. Ze is voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten in de wereld van hondenverzorging, en ze deelt haar expertise graag met andere hondenliefhebbers.

Ook Interessant