american-alsatian-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

American Alsatian Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

naomi-de-jong
Geschreven door Naomi de Jong | Dierenartsassistent
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De American Alsatian is een jonge hondenras dat speciaal in Californië is gefokt om op de bedreigde Duitse wolf te lijken, maar met de goede eigenschappen van een gezinshond. Ze zijn sterk en uithoudingsvermogen en hebben een aardse persoonlijkheid. De fokker wilde dat ze slim, afstandelijk, intuïtief, verlegen en niet agressief zijn. Het doel was om een hond te maken die loyaal, aanhankelijk en zelfverzekerd is met mensen van alle leeftijden en met andere honden en huisdieren.

American Alsatians, ook bekend als Alsatian Shepalutes, zijn grote honden met een gewicht tussen 34 en 54 kg en een levensduur van 12 tot 15 jaar. De American Alsatian is een rustig en vriendelijk hondenras. Ze brengen graag tijd door met hun gezin en zijn ontspannen rond kinderen. American Alsatians zijn speels en avontuurlijk, maar ze vinden het ook fijn om op de bank te nestelen met hun gezinsleden.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de American Alsatian?

American Alsatians zijn grote honden met het karakter van een kleine schoothond. Ze zijn extreem loyaal en altijd rustig. Ze kunnen goed samenleven met iedereen, van kleine kinderen tot bejaarden en van andere honden tot katten. Ze hebben weinig prooidrift, dus met een beetje socialisatietraining zullen ze geen kleine huisdieren achtervolgen. Hoewel de Amerikaanse herder dol is op zijn familie, is hij kalm genoeg om alleen te blijven en heeft hij geen last van verlatingsangst. Hoewel ze goede waakhonden zijn, blaffen ze zelden. In plaats daarvan intimideren ze indringers met hun grote, krachtige postuur.

Een waardevolle eigenschap is het vermogen van de Herdershond om het energieniveau van zijn familie na te bootsen. Wanneer de menselijke gezinsleden zich willen ontspannen, laat de herdershond zijn hoofd graag op de schoot van een mens rusten. De Herdershond daarentegen is bereid zich aan te sluiten bij degenen die een wandeling willen maken of met de kinderen in de tuin willen spelen.

Lijkt de Amerikaanse herder op de uitgestorven Reuzenwolf?

De American Alsatian lijkt, na twintig jaar fokken, erg veel op de uitgestorven reuzenwolf. Reuzenwolven leefden vroeger in Amerika, van 125.000 tot 11.000 jaar geleden. Ze stierven 11.000 jaar geleden uit en in 1987 werd het Dire Wolf Project opgericht om een ras te fokken dat eruit ziet als een Dire Wolf, maar het karakter heeft van een ontspannen gezelschapshond.

Fossielen laten zien dat de Dire Wolf groter was dan de hedendaagse grijze wolven die we kennen. Hun gewicht lag tussen de 50 en 68 kg en hun schouderhoogte varieerde van 25 tot 30 centimeter. Hun kop, tanden en kaken waren ook groter dan die van de grijze wolf. Door 20 jaar selectief fokken heeft het Dire Project uiteindelijk een hondenras gefokt dat nu bekend staat als de American Alsatian. Dit ras heeft het gewenste karakter en vertoont vergelijkbare gewichts-, grootte- en kenmerkkenkenmerken als de grijze wolf.

Het kruisen van de American Alsatianen werd gedaan om de gezondheid van het ras te verbeteren. Andere redenen die zijn van toepassing op de Elzasser kruisingen staan hieronder:

 • Ierse Wolfshond vanwege zijn schedel, grootte, draadhaar, intuïtie en emotionele intelligentie.
 • Labrador Retriever vanwege zijn voeten, korte staart, kleuren en intelligentie.
 • Samojeed vanwege zijn ovale ogen, korte staart en vriendelijkheid.
 • Akita vanwege zijn hoofd, oren, lichaam, korte staart en omtrek.

Is de Amerikaanse herder een echte familie gezelschapshonden?

American Alsatians zijn echte familie gezelschapshonden. Alsatians zijn uitzonderlijk mensgericht en zien zichzelf gemakkelijk als schoothondjes, die op de schoot van een familielid kruipen. Ze houden ervan geaaid te worden en zullen volharden tot ze de genegenheid krijgen waarnaar ze hunkeren. Hoewel ze er gevaarlijk uitzien, zijn ze zacht en kalm, vriendelijk en benaderbaar. Alsatians zijn vaak afstandelijk tegenover vreemden, maar dit kan worden verholpen met socialisatietraining. Aangezien ze werden gefokt om grote harige vertrouwelingen te zijn, is het niet verwonderlijk dat deze hond goed in gezinnen past.

Herdershonden zijn zachtaardig, ze schieten goed op met kinderen en andere huisdieren. Ze brengen graag uren door op de bank met hun menselijke en dierlijke vrienden. American Alsatians blaffen of zeuren niet en zijn geen goede waakhonden. Hun grootte en gespierde lichaam zal echter iedereen afschrikken die hun familie bedreigt zonder agressie te tonen. Het zijn geen vijandige of agressieve wezens. Maar hun enorme omvang en opvallende gelaatstrekken zijn genoeg om de meeste bedreigingen te verjagen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor American Alsatians?

De ideale leefomstandigheden voor een Amerikaanse herder zijn daar waar hun familie woont. Ze passen zich goed aan vele levensomstandigheden aan. Ze hebben een dikke, dubbele vacht en houden niet van extreme hitte. Zorg ervoor dat deze honden in warme omgevingen koel blijven door ze veel water en schaduw te geven.

Een huis met voldoende bewegingsruimte en een voldoende grote tuin kan dienen als bewegingsruimte als de eigenaren geen tijd hebben voor dagelijkse wandelingen. Herdershonden zijn zeer rustige huisdieren en kiezen meestal een gezinslid uit om het huis te volgen als een trouwe metgezel, ongeacht waar je in huis bevindt.

Wat voor type hond is de American Alsatian?

De American Alsatian is een raszuivere gezelschapshond. Hij werd niet gefokt als werkhond, noch als jacht- of waakhond om specifieke taken uit te voeren. Niettemin zijn alle genen die gebruikt zijn om de Amerikaanse Elzasser te creëren, afkomstig van zuivere rassen. Sommige zijn werkhonden die jagen, hoeden of waken, en de Amerikaanse herder heeft veel van deze eigenschappen. Deze instincten zijn echter niet sterk genoeg om de American Alsatian te veranderen van een ontspannen gezelschapshond in een hond die graag jogt. De American Alsatian houdt van een rustige wandeling.

Wat is de gemiddelde nestgrootte van de American Alsatianshond?

De gemiddelde nestgrootte van een American Alsatian is 5 tot 12 pups.

Hoe gaan American Alsatians om met hun families?

American Alsatians houden van interactie met hun menselijke families. Herdershonden zijn zeer aanhankelijk, typisch hecht met familie en andere mensen die ze kennen. Herdershonden zijn beschermend voor de mensen die zij zien als leden van hun roedel, en zij hebben aangeboren instincten die hen ertoe brengen hun meesters als roedelleiders te aanvaarden. Herdershonden zijn de beste huisdieren voor rustige gezinnen, want ze houden niet van rennen, wandelen of andere inspanningen. Het enige wat ze willen is interactie met hun familie en met andere honden, met enkele uitzonderingen. Hun aangeboren roedelinstinct is sterk, omdat ze werden gefokt om nauw samen te werken met andere honden en mensen. Herdershonden zijn zachtaardig voor mensen en verlangen naar contact met hun menselijke familie, waardoor ze uitstekende gezelschapshonden zijn.

Hoe gaat de Amerikaanse herder om met andere honden?

Herdershonden zijn sociaal met andere honden, vooral als ze samen zijn opgegroeid. Het aangeboren roedelinstinct van de herdershond kan leiden tot jaloezie als een andere hond zijn leiderschap lijkt te betwisten. Socialisatietraining kan een hond leren zich netjes te gedragen, zodat hij met andere honden, ongeacht hun grootte, kan spelen.

Hoe zijn American Alsatians met oudere mensen?

American Alsatians kunnen meestal goed opschieten met oudere mensen, en ze zijn waarschijnlijk de enige grote hond die oudere mensen niet zal overweldigen. Herdershonden zijn net zo trouw en beschermend voor oudere mensen als voor jongere familieleden.

Hoe zijn American Alsatians met kinderen?

American Alsatians zijn graag in de buurt van kinderen, en als dat extra speeltijd en aandacht betekent, des te beter. Een Duitse herder is echter een grote hond, en hoewel dit niet met opzet gebeurt, kan een overprikkelde Duitse herder een kind of bejaarde omver werpen. Door toezicht en socialisatietraining kan de hond leren voorzichtig te zijn rond kleine kinderen en oudere mensen. De Duitse herder is een vriendelijke en goedmoedige hond die goed overweg kan met alle mensen, ook met kinderen van alle leeftijden.

Hoe gedragen American Alsatians zich bij buren of gasten?

American Alsatians zijn vriendelijk tegen buren en gasten. Ze kunnen echter verlegen en gereserveerd zijn totdat ze zich op hun gemak voelen in het bijzijn van gasten. Elzassers genieten van aandacht en zullen zelfs spelen met gasten die thuis geen hond hebben. American Alsatians worden beschouwd als ideale familiehonden omdat ze zo aanhankelijk zijn.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de American Alsatian?

Reuen en teven van het American Alsatians hondenras vertonen duidelijke verschillen, hoewel deze voornamelijk fysiek van aard zijn. Mannelijke Duitse Herders wegen doorgaans tussen 36 en 54 kg, terwijl vrouwelijke Duitse Herders een gewicht hebben dat varieert tussen 34 en 45 kg. Het verschil in grootte is niet zo uitgesproken als het verschil in gewicht. Mannelijke Duitse Herders hebben meestal een schouderhoogte van 25 tot 28 centimeter, terwijl teven een hoogte hebben van 24 tot 27 centimeter. Zowel mannelijke als vrouwelijke Duitse Herders zijn uitstekende honden en kunnen goed zindelijk worden gemaakt. De keuze tussen een reu of een teef hangt af van de voorkeur van de potentiële eigenaar. Reuen hebben de neiging om hun territorium te markeren, terwijl teven tweemaal per jaar loops worden, wat een aandachtspunt kan zijn als ze niet gesteriliseerd zijn.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de American Alsatians?

De fysieke kenmerken van de American Alsatian staan hieronder vermeld:

Wat is de grootte van een American Alsatian?

American Alsatians worden geclassificeerd als een groot hondenras. Het gewicht en de grootte van deze herdershonden kunnen variëren, maar het gemiddelde gewicht ligt tussen de 34 en 54 kg. De gemiddelde hoogte van American Alsatians, gemeten aan de schoft, varieert meestal tussen de 56 en 66 cm.

Hoe voer je een American Alsatian?

Bij het voeren van de Amerikaanse herder is het belangrijk de behoeften van de hond te kennen. Houd rekening met zijn hoge energie en beweeglijkheid, metabolisme, grootte, leeftijd en voedselkwaliteit. Herdershonden hebben een hoogwaardige voeding nodig die rijk is aan calorieën om hun energieniveau op peil te houden. 300 tot 500 gram droogvoer per dag is ideaal voor het behoud van energie en vitaliteit. Je kunt deze hoeveelheid het beste over twee afzonderlijke maaltijden verdelen.

Amerikaanse herderpups zijn actiever en hebben meer voedsel nodig dan volwassen honden, verdeeld over drie of vier maaltijden per dag. Om winderigheid of andere gezondheidscomplicaties te voorkomen, moeten honden met tussenpozen over de dag worden gevoerd in plaats van allemaal tegelijk.

Hun voedingsbehoeften staan hieronder vermeld.

 • Volwassen American Alsatians hebben dagelijks tussen 1650 en 2650 calorieën nodig. Oudere, minder actieve herdershonden hebben minder calorieën nodig.
 • Baasjes van American Alsatians moeten ervoor zorgen dat de voeding van hun hond 22% eiwit bevat om de gewrichten en spieren gezond te houden, en niet meer dan 8% vet om het energieniveau te optimaliseren.
 • Voor de algemene gezondheid moet het dieet van de American Alsatian bestaan uit groenten, fruit, vlees en vis. American Alsatians eten graag vis, vooral zalm. Dit is een belangrijk onderdeel van het dieet van sledehonden in Alaska. Geef ze echter geen rauwe zalm, die kunnen parasieten en kleine graten kan bevatten.
 • 400 tot 700 gram droogvoer van hoge kwaliteit, verdeeld over twee maaltijden, zijn meestal voldoende voor een herdershond per dag. Herdershonden moeten altijd toegang hebben tot vers drinkwater.
 • Commerciële brokken van hoge kwaliteit bevatten gewoonlijk nuttige plantaardige eiwitten zoals erwten en linzen.
 • American Alsatians eten over het algemeen minder dan je zou verwachten van zo'n groot hondenras. Maar ze hebben de neiging om te snel voedsel op te slokken. Dit kan leiden tot winderigheid. Herdershonden hebben de neiging tot overgewicht als hun baas hen overvoert.

Hoeveel moet een Amerikaanse herder wegen als hij 1 jaar oud is?

Het gewicht van een Amerikaanse Alsatian op de leeftijd van 1 jaar hangt af van verschillende factoren. De algemene gezondheid van de pup speelt een rol, evenals het geslacht en of hij al dan niet gecastreerd is.

De American Alsatian wordt geclassificeerd als een groot hondenras, dat doorgaans tussen de 32 en 54 kg weegt wanneer het volwassen is. Grote rassen hebben meer tijd nodig dan kleinere rassen om volwassen te worden en kunnen na hun eerste verjaardag nog doorgroeien. Een Amerikaanse Alsatian die wordt opgevoed met hoogwaardig voedsel en drie tot vier maaltijden per dag krijgt, zou op de leeftijd van 12 maanden echter doorgaans tussen de 32 en 41 kg moeten wegen.

Hoeveel moet een Amerikaanse herder dagelijks eten?

American Alsatians moeten 600 tot 800 gram kwaliteitsbrokjes per dag eten, verdeeld over twee voerbeurten. Naarmate ze ouder en minder actief worden, moet de hoeveelheid voedsel worden aangepast om gewichtstoename te voorkomen.

Het gemiddelde aantal calorieën per 100 gram droogvoer is 330, maar lekkernijen die aan een herdershond worden aangeboden, moeten worden meegerekend bij de berekening van de benodigde hoeveelheid voer. Traktaties mogen nooit meer bedragen dan 10% van de dagelijkse calorie-inname.

De volgende tabel laat zien hoe je op basis van gemiddelden kunt berekenen hoeveel kopjes voer een herdershond nodig heeft. De meeste herdershonden eten echter minder dan toegestaan en baasjes kunnen de hoeveelheid die in de bak van de hond overblijft als leidraad gebruiken om de porties te beperken.

Hoeveel kost het dagelijks om een Amerikaanse Herder te voeden?

Verschillende variabelen, zoals de grootte, leeftijd, gezondheid en energiebehoefte van de hond, spelen een rol bij het bepalen van de dagelijkse voerkosten voor de American Alsatian. Ook de verscheidenheid aan merken en soorten voedsel heeft invloed op de gemiddelde dagelijkse kosten van het voer.

Hier zijn enkele overwegingen om de voedselinname van American Alsatians te bepalen: Een volwassen Amerikaanse Alsatian heeft gemiddeld een gewicht van 43 kg, met een typisch bereik tussen 32 en 54 kg. Voor een maandelijkse voedselbehoefte wordt vaak gerekend met ongeveer 2% tot 3% van het lichaamsgewicht. Dit komt neer op ongeveer 0,64 kg tot 0,96 kg droogvoer per dag, oftewel 19,2 kg tot 28,8 kg droogvoer per maand. Over een jaar is dat ongeveer 230,4 kg tot 345,6 kg droogvoer.

Bij de keuze van hondenvoer zijn er verschillende kwaliteiten en formaten brokken beschikbaar, wat de prijs per kilo beïnvloedt. Als we een gemiddelde prijs van 22 euro per kilo aanhouden, komen de gemiddelde jaarlijkse kosten voor hondenvoer voor een American Alsatian neer op ongeveer 5050 euro tot 7590 euro per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 13,84 euro tot 20,77 euro per dag.

Hoeveel moet een Amerikaanse herder pup eten?

Snelgroeiende pups eten meer dan volwassen honden. Amerikaanse herderpups moeten het eerste jaar drie tot vijf keer per dag eten. Daarna kunnen ze twee keer per dag gevoerd worden zoals volwassen honden.

De voedingsbehoeften van een Amerikaanse herder pup zijn hieronder opgesomd:

 • De eiwitbehoefte van Amerikaanse herderpups is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatige eiwitvoeding kan er echter toe leiden dat de gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte van de voeding voor Amerikaanse Elzasser pups. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Een Amerikaanse herderpup heeft ook vitamine A en D nodig en mineralen zoals zink, mangaan en koper.

Wat zijn de rasspecifieke gezondheidsproblemen van de American Alsatian?

Tot de rasspecifieke gezondheidsproblemen waaraan de Amerikaanse herder vatbaar is, behoren enkele die gewoonlijk met grote honden worden geassocieerd en enkele die erfelijk zijn. Het American Alsatians ras is betrekkelijk nieuw en de mogelijke gezondheidsproblemen zijn gebaseerd op die van de verschillende rassen waaruit de Amerikaanse herder is voortgekomen. De meest waarschijnlijke gezondheidsproblemen staan hieronder.

 • Panosteitis: Deze botziekte komt vaak voor bij Duitse Herders die als pup te snel groeien. Het is een ontsteking van de beenderen die vooral voorkomt bij Duitse herders omdat ze als pup snel groeien. Deze ziekte veroorzaakt ontstekingen in de beenderen.
 • Heupdysplasie: Net als de meeste andere grote honden is de American Alsatian vatbaar voor deze ziekte. Het is een misvorming van het heupgewricht en vaak ook van het ellebooggewricht. Het is belangrijk te weten dat het probleem meestal begint in de puppytijd, wanneer de gewrichten worden gevormd. Dus als je de heupen van puppies beschermt, kun je een pijnlijke aandoening bij oudere honden voorkomen.
 • Elleboogdysplasie: de meest voorkomende oorzaak van kreupelheid van de voorpoten bij grote en reuzenhondenrassen zoals de Duitse herder.
 • Artritis bij honden: Veel honden van grote rassen die in de groeifase last hebben van gewrichts- en botproblemen, ontwikkelen op oudere leeftijd artritis.
 • Epilepsie aanvallen: Epilepsie wordt geassocieerd met de American Alsatian. Dit is een aandoening waarbij oncontroleerbare uitbarstingen van elektrische activiteit in de hersenen van de hond aanvallen veroorzaken.

Verantwoordelijke fokkers kunnen potentiële gezondheidsproblemen voorkomen.

Welke gezondheidstests moet een Amerikaanse herder ondergaan?

Gezondheidstesten van raszuivere Amerikaanse Elzasser pups zijn essentieel. Eigenaren of potentiële eigenaren van Amerikaanse herderpups wordt meestal aangeraden de pup door een dierenarts te laten onderzoeken op bot- en gewrichtsproblemen. Hoewel heup- en elleboogdysplasie bij de Amerikaanse Elzasser niet genetisch bepaald zijn, hebben veel grote hondenrassen aanleg voor dysplasie. Om de kans op een gezonde pup te vergroten, kunnen potentiële ouders van Amerikaanse herderpups een DNA-test laten doen. Een dergelijke test kan ervoor zorgen dat hun raszuivere Amerikaanse herder vrij is van genetisch erfelijke ziekten.

De belangrijkste gezondheidstests staan hieronder:

 • Beoordeling van heup en elleboog
 • Panosteitis
 • Epilepsie

Wanneer je een Amerikaanse Herder pup aanschaft van een gerespecteerde fokker die op een verantwoorde manier fokt en de pups test op veelvoorkomende ziekten, kun je erop vertrouwen dat je een gezonde Amerikaanse Herder mee naar huis neemt.

Heupdysplasie, de meest voorkomende aandoening bij grote honden zoals de Amerikaanse herder, tast de heupgewrichten aan met afwijkingen aan de vorming van de kogelgewrichten, waardoor pijnlijke artritis ontstaat naarmate de Amerikaanse herder ouder wordt. De misvorming ontstaat en ontwikkelt zich naarmate de pup groeit. Heupdysplasie veroorzaakt losse gewrichten waardoor het balgedeelte van een bot niet soepel in de kom van het andere gewrichtsbeen kan glijden. In plaats daarvan knarst en schuurt het in het gewricht, wat pijnlijke slijtage veroorzaakt naarmate de herdershond groeit en zwaarder wordt.

De symptomen van dysplasie worden hieronder opgesomd:

 • Een American Alsatian kan tekenen vertonen van pijnlijke en stijve poten.
 • De herdershond kan terughoudend zijn om deel te nemen aan spel- of bewegingsactiviteiten.
 • American Alsatians kunnen moeite hebben om op hun achterpoten te staan en trappen te beklimmen.
 • Als beide achterpoten samen bewegen als een konijnensprong en als herdershonden mank lopen of op wiebelige poten bewegen, hebben ze waarschijnlijk heupdysplasie.
 • De herdershond wil soms niet opstaan als hij ligt of zit.

Zijn American Alsatians hypoallergeen?

Nee, American Alsatians zijn niet hypoallergeen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is de Amerikaanse Elzasser misschien niet de juiste keuze. Van dit ras is bekend dat het bij veel mensen allergische reacties veroorzaakt. De overtuiging van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet waar. De echte oorzaak van allergische reacties zijn kleine huidschilfers, roos genaamd, en het eiwit in het speeksel van de hond. Gelukkig kwijlen American Alsatians niet veel.

Wat zijn de bewegingsbehoeften van een Amerikaanse herder?

De American Alsatian is het grootste deel van de dag rustig en kalm. Dit ras heeft niet zoveel beweging nodig als de Duitse herder, maar moet toch dagelijks worden uitgelaten. Ze wandelen graag in het park, maar zijn traag en traag als ze aan het werk moeten. Ze geven de voorkeur aan het rustige werk van therapiehonden. Hoewel ze liever rustig wandelen dan joggen, hebben ze toch beweging nodig, of het nu een wandeling van een uur is of speelse beweging in de tuin.

Wat is het activiteitsniveau van de American Alsatian?

De American Alsatians zijn niet erg actief. Hoewel ze atletisch zijn, zijn ze minder actief dan andere soortgelijke rassen zoals Duitse herders. Ze zijn wendbaar tijdens het rennen, maar ze zijn niet gefokt als werkhonden en hebben niet veel beweging nodig. Voor een goede gezondheid hebben zij echter dagelijks ongeveer 60 minuten lichaamsbeweging nodig om hun activiteitsniveau op peil te houden.

Gestructureerd spelen kan nog andere voordelen opleveren. Er zijn veel manieren om met een Amerikaanse herder te spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, iets achterna zitten, voorwerpen verstoppen en vinden, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als hij alleen thuis is, kan een verscheidenheid aan leuke speeltjes een Amerikaanse herder helpen zijn opgekropte energie kwijt te raken.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Amerikaanse herder?

Aan de voedingsbehoeften van de Amerikaanse herder moet worden voldaan om een goede algemene gezondheid te waarborgen. Volwassen American Alsatians hebben tussen 1650 en 3600 calorieën per dag nodig. Oudere, minder actieve herdershonden hebben minder calorieën per dag nodig, terwijl actieve herdershonden die meedoen aan sledewedstrijden meer calorieën nodig hebben.

De essentiële voedingsstoffen voor de American Alsatian staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: American Alsatians hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig, dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Het dierlijke eiwit van de herdershond levert ook voldoende vet. Dit is een extra energiebron die het metabolisme van de herdershond stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het belangrijkste is dat volwassen honden en oudere honden minder vet nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn het belangrijke energiebronnen. Een adequate inname van koolhydraten levert energie voor de herdershond en bevordert de opname van eiwitten door het lichaam voor de opbouw van magere spieren. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Amerikaanse herderpups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van de American Alsatian.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van sterke gewrichten bij de Amerikaanse Elzasser zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van de Amerikaanse herder zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van de American Alsatian.

Hoeveel verhaart de American Alsatian?

De rui is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. American Alsatians hebben een dubbele vacht en zijn ongetwijfeld zwaar verharende honden die veel verzorging nodig hebben om hun vacht gezond te houden. Twee tot drie keer per week, of zelfs dagelijks, borstelen verwijdert losse en dode haren om te voorkomen dat de Amerikaanse herder de meubels vervuilt met zijn haar.

Als ze zich voorbereiden op de wisselende weersomstandigheden van zomer en winter, verharen ze overvloedig, waarbij de zachte ondervacht in plukjes tevoorschijn komt. Tijdens de tweejaarlijkse vachtwisselingen kan dagelijks borstelen het losse haar onder controle houden. Regelmatig borstelen helpt ook om de vacht glanzend te houden, en American Alsatians houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hen borstelen.

Hoe frequent moet de vacht van een American Alsatian verzorgd worden?

Het verzorgen van de vacht van een American Alsatian kan uitdagend zijn, omdat deze honden een behoorlijke vacht hebben die regelmatige aandacht vereist. Over het algemeen wordt aanbevolen om de vacht van een American Alsatian minstens 2 tot 3 keer per week te borstelen. Dit helpt bij het verwijderen van losse haren, klitten en vuil. Tijdens de ruiperiode, die doorgaans twee keer per jaar optreedt, is de vachtverzorging vooral belangrijk omdat de hond dan veel haren verliest. Dagelijks borstelen met behulp van een metalen kam en pennenborstel kan helpen om klitten en matten te voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat het scheren van de vacht van een American Alsatian niet wordt aanbevolen. Hoewel het misschien logisch lijkt om dit te doen om de hond koel te houden in warm weer, kan het scheren van de vacht meer problemen veroorzaken dan oplossen. De vacht van de American Alsatian helpt niet alleen bij temperatuurregulatie, maar beschermt ook de huid tegen zonnebrand en andere elementen. Het scheren van de vacht kan leiden tot problemen met de huid en de mogelijkheid van zonnebrand.

Hoeveel kwijlt de American Alsatian?

American Alsatians kwijlen niet overmatig. Maar kwijlen is heel natuurlijk bij honden. Het is een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Het speeksel van honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

Veel voorkomende gevallen van natuurlijk kwijlen bij je American Alsatians staan hieronder vermeld.

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een herdershond weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadbak met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd.
 • Opwinding: Herdershonden zijn slim en weten wanneer er een wandeling of speelsessie aankomt.
 • Stress en angst: ongewone situaties zoals onbekende, donderende geluiden of de nadering van een grote, agressief uitziende hond kunnen leiden tot overmatig kwijlen.
 • Seksueel: De opwinding van een Amerikaanse herder bij het zien van een vrouwelijke hond kan ook kwijlen veroorzaken. Ook kan een loopse teef kwijlen wanneer zij de geur van reuen waarneemt.

Wat is het vachttype van de American Alsatian?

De American Alsatian heeft een dubbele vacht die hem helpt zijn lichaamstemperatuur in alle seizoenen te regelen. Een dubbele vacht betekent dat de hond een korte ondervacht heeft die wordt bedekt door een laag langer haar dat de bovenvacht vormt.

Hoeveel soorten vachten heeft de American Alsatian?

De American Alsatian heeft twee soorten vacht. De vacht verandert met de seizoenen mee om de hond het hele jaar door comfortabel te houden. In het koude seizoen heeft de herdershond een dikke, ruwe vacht die hem warm houdt. In de hitte van de zomer is zijn vacht echter veel dunner.

Hoe lang is de vacht van de American Alsatian?

De vachtlengte van de Amerikaanse Alsatian is matig lang.

Wat is de vachtdichtheid van de American Alsatian?

De bovenvacht en de binnenvacht van de Amerikaanse Alsatian zijn zeer dicht.

Wat is de vachtstructuur van de American Alsatian?

De bovenvacht van de American Alsatian is ruw, terwijl de ondervacht zacht is.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de American Alsatian?

De vacht van de Amerikaanse Alsatian kan een van de onderstaande kleuren hebben:

Verschillende tinten zilver, grijs en crème kleurig

Hoe vaak wordt de Amerikaanse Alsatian geborsteld?

De verzorging van een American Alsatian is niet bijzonder moeilijk, maar het is wel belangrijk om het regelmatig te doen. Het is voldoende om de vacht één keer per week of zelfs om de twee weken grondig te borstelen. Honden met een dubbele vacht kunnen echter baat hebben bij frequenter borstelen. Een verwaarloosde vacht kan lang en vervilt raken, wat irritatie veroorzaakt die zeer oncomfortabel is voor de hond en een negatieve invloed heeft op zijn welzijn, gezondheid en uiterlijk. Routineuze verzorging biedt tal van andere voordelen voor zowel de American Alsatian als zijn eigenaar, zoals blijkt uit de volgende lijst:

 • Betere algehele gezondheid en geur
 • Vermindering van roos en een glanzende, gezonde vacht
 • Voorkoming van vervilting van de ondervacht
 • Mogelijkheid om potentiële gezondheids- en huidproblemen op te sporen
 • Verlaagt het risico op oorinfecties
 • Uitstekende gelegenheid om te controleren op vlooien en teken
 • Borstelen en verzorgen versterken ook de band tussen huisdier en eigenaar.

Wat zijn de sociale kenmerken van het Amerikaanse Elzasser ras?

De sociale eigenschappen van Amerikaanse Elzasser rashonden zijn aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig, vrolijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grootte vergeten en op de schoot van hun baasje klimmen. Ze zijn zeer intelligent, nieuwsgierig, levendig en onafhankelijk. Andere sociale kenmerken worden hieronder opgesomd:

 • Kindvriendelijk: American Alsatians zijn kindvriendelijk, maar kunnen een beetje kribbig zijn met kleine kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Herdershonden zijn aanhankelijk voor hun menselijke gezinnen en onderdanig aan hun meester, die ze beschouwen als roedelleider.
 • Vriendelijk tegenover vreemden: Herdershonden houden van iedereen, zelfs van vreemden, daarom zijn ze niet geschikt als waakhond.
 • Hondvriendelijk: American Alsatians hebben een aangeboren behoefte om deel uit te maken van een roedel en zijn meestal het gelukkigst in hondvriendelijke gezinnen.
 • Seniorvriendelijk: Alsatians zijn vriendelijk voor senioren, en omdat ze rustig zijn en geen intense beweging nodig hebben, is de Amerikaanse herder een van de weinige reuzenrassen die veilig zijn rond oudere mensen.

Hoe gaan American Alsatians om met vreemden?

American Alsatians zijn vriendelijk tegen vreemden, hoewel ze in het begin wat afstandelijk en verlegen kunnen zijn. Als ze merken dat hun menselijke families niet bedreigd worden door vreemden, worden ze rustig en zelfs vriendelijk.

Zijn American Alsatians speels?

Ja, American Alsatians zijn speelse honden. Ze hebben een aangeboren roedelkarakter, en onstuimig buitenspelen met oudere kinderen en andere honden maakt hen gelukkig. Hoewel American Alsatians speels zijn, zijn ze net zo gelukkig met een knuffel op de bank met hun hoofd in de schoot van een gezinslid.

Zijn American Alsatians beschermend?

American Alsatians werden niet gefokt als werkhonden, maar ze behielden hun instinct om hun familie en eigendommen te beschermen.

Wat is het aanpassingsvermogen van de American Alsatian?

American Alsatians krijgen vijf sterren voor hun aanpassingsvermogen. Ze houden van iedereen en kunnen zich aan elke verandering in omstandigheden aanpassen, zolang de veranderingen gepaard gaan met de liefde en genegenheid van hun familie. Verhuizingen, zoals van de ene plaats naar de andere, veroorzaken kleine problemen en ze herstellen snel. Ze zijn echter niet geschikt om in een flat te wonen. Ze vinden het echter moeilijk om zich in een ander gezin te vestigen.

Welke karaktertrekken zijn typisch voor de American Alsatian?

Een van de kenmerken van de Amerikaanse herder is dat hij het fijn vindt om deel uit te maken van een familie die hij beschouwt als zijn roedel. Alsatians hebben geen problemen met het accepteren van een mens als roedelleider. American Alsatians zijn gewoonlijk zeer aanhankelijk en trouw aan hun eigenaren. Ondanks hun grootte zijn American Alsatians thuis ongewoon knuffelbaar.

Ze hunkeren naar het gezelschap van hun menselijke en hondse roedel en kunnen deze behoefte uiten door op mensen te springen uit genegenheid in plaats van uit dominantie. Ze zijn geëvolueerd als roedelhonden en verdragen daarom geen isolement.

 • Herdershonden hebben slechts matige beweging nodig, een dagelijkse wandeling van 60 minuten is voldoende.
 • Herdershonden zijn zo rustig dat ze een goede keuze zijn voor beginnende hondenouders.
 • American Alsatians accepteren hun eigenaars gemakkelijk als roedelleiders in huis.
 • Herdershonden hebben geen sterke prooidrift. Daarom zijn ze niet schadelijk voor katten of andere kleine huisdieren.
 • American Alsatians moeten bij warm weer toegang hebben tot een koele plaats, want door hun dubbele vacht raken ze oververhit.
 • American Alsatians verharen veel tijdens de wisseling van de seizoenen.

Zijn American Alsatians trouw aan hun baasjes?

Ja, American Alsatians zijn meestal toegewijd aan hun eigenaren. Het wolfachtige uiterlijk van herdershonden is misleidend, maar ze zijn allesbehalve wild. Het ras is uitsluitend ontwikkeld als gezelschapshond en heeft een sterk verlangen om altijd in de buurt van de eigenaar te zijn. Sommige verwijzen naar American Alsatians als reusachtige schoothonden omdat ze zo toegewijd zijn aan hun eigenaars dat dicht bij hen zijn niet genoeg is. Ze leunen op hun favoriete mensen om fysiek contact te houden. Ondanks het enorme formaat van Herdershonden, brengen ze het liefst de hele dag door op de bank met hun hoofd in de schoot van hun baasje. Ze hebben de neiging fysiek contact te zoeken door tegen hun eigenaar aan te leunen om zich te verzekeren van zijn aanwezigheid en aandacht.

Kunnen American Alsatians agressief zijn?

American Alsatians zijn niet agressief. Herdershonden zijn intelligent, aanhankelijk en uiterst trouw. Ze zijn zachtaardig en vriendelijk zonder de bezitterige neigingen te vertonen die bij veel grote en reusachtige honden voorkomen. American Alsatians zijn nooit overdreven wantrouwend tegenover andere honden of vreemden, maar ze kunnen gereserveerd zijn totdat ze zich op hun gemak voelen bij vreemden.

Kunnen American Alsatians gevaarlijk zijn?

Nee, de Amerikaanse Elzasser is niet gevaarlijk. Ze werden gefokt om kalm en vriendelijk te zijn als onderdeel van hun aanleg als ultieme gezelschapshond.

Vallen American Alsatians wel eens aan?

Nee, American Alsatians zijn niet agressief. Ze staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke houding tegenover mensen. Er zijn echter uitzonderingen en elke hond die wordt geprovoceerd kan aanvallen. Mishandeling of fysieke straffen kunnen er ook toe leiden dat de Amerikaanse Herder agressie opbouwt en aanvalt als het kookpunt bereikt wordt.

Kunnen American Alsatians mensen doden?

Ja, American Alsatians kunnen mensen doden, maar het is onwaarschijnlijk dat ze agressief genoeg reageren om een mens te doden. Fokkers van de American Alsatian hebben meer dan 20 jaar selectief gefokt om ervoor te zorgen dat de Herdershond een perfecte gezelschapshond is die alleen in extreme situaties met agressie zou reageren. Het is echter een relatief nieuw ras zonder bekende fatale aanvallen op mensen.

Hoe gaan American Alsatians om met alleen zijn?

American Alsatians kunnen een paar uur per dag alleen worden gelaten, zolang ze voldoende ruimte hebben om te spelen en geschikt speelgoed om ze bezig te houden. American Alsatians verlangen echter naar sociale interactie met hun menselijke familie, en ze kunnen van streek raken als ze te vaak alleen gelaten worden. Herdershonden die voldoende beweging krijgen, kunnen het best tegen afzondering.

Kan ik mijn Amerikaanse herder thuis laten?

Ja, een Amerikaanse herder kan thuis blijven, maar hij wordt niet graag alleen gelaten. American Alsatians zijn vriendelijk en liefdevol, en ze zijn het gelukkigst als ze omringd zijn door de familie waar ze van houden en voor zorgen. Daarom worden American Alsatians niet graag alleen gelaten en zijn ze het meest geschikt voor een huis waar altijd minstens één gezinslid aanwezig is.

Kun je American Alsatians 8 uur alleen laten?

Nee, baasjes van American Alsatians worden afgeraden ze langer dan vier uur achter elkaar alleen te laten. Dit komt door de sterke band die ze vormen met hun menselijke families. Isolatie is moeilijk voor hen. Hoewel American Alsatians over het algemeen kalm zijn, kan verlatingsangst optreden als ze acht uur lang alleen worden gelaten terwijl hun eigenaars aan het werk zijn.

Hoe train je een American Alsatian?

De meest effectieve manier om een Amerikaanse herder op te leiden is door hem of haar te belonen voor goed gedrag. Straffen tijdens de training kan onnodige stress veroorzaken bij de herdershond. Het is belangrijk een consistente trainingsroutine te ontwikkelen die de eigenaar en de herdershond de tijd geeft om gedragingen en nieuwe commando's op een positieve manier te oefenen. Gezonde snacks als beloning moedigen de herdershond aan zijn vaardigheden te tonen. Socialisatie betekent dat jonge pups kennismaken met nieuwe mensen, verschillende omgevingen, gebeurtenissen en geluiden. Het opnemen van socialisatie in de training van een puppy kan ervoor zorgen dat de herdershond tot op volwassen leeftijd een zachtaardige reus blijft.

Hoe vaak blaft een Amerikaanse herder?

American Alsatians blaffen niet veel. Als ze blaffen, maken American Alsatians een diep, keelgeluid. Ze hebben ook niet de neiging om te zeuren en zijn in de meeste gevallen rustig en kalm.

Wat zijn de mentale stimuleringsbehoeften van een Amerikaanse herder?

Mentale stimulatie is essentieel voor een Amerikaanse herder om optimaal te functioneren. American Alsatians zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Mentale verrijking voor een herdershond is vrij eenvoudig, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Het gaat om alles wat de geest van de herdershond activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan bestaan uit externe, omgevings- of interne gedachten. Dit omvat speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, alsook spelletjes zoals tracking games waarbij traktaties moeten worden verstopt en opgespoord. Verstoppertje is een andere perfecte manier om de Amerikaanse herder te stimuleren.

De voordelen van mentale verrijking voor de Amerikaanse herder worden hieronder opgesomd:

 • Ondersteunt en stimuleert de hersengroei van de herdershond
 • Verbetert het probleemoplossend vermogen van de herdershond
 • Bevordert de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van de herdershond
 • Stelt de herdershond in staat natuurlijk en instinctief gedrag te vertonen
 • Mentale stimulatie zorgt voor gelukkigere en evenwichtigere herdershonden en vermindert het risico op depressie.

In het algemeen voorkomt mentale stimulatie verveling die zou kunnen leiden tot destructief gedrag.

De American Alsatian heeft bepaalde rasstandaarden die worden gebruikt om de kenmerken en eigenschappen van het ras te definiëren. Deze standaarden variëren afhankelijk van de fokverenigingen en organisaties die het ras erkennen. Over het algemeen kunnen de rasstandaarden van de American Alsatian als volgt worden samengevat:

 1. Grootte: De American Alsatian is een groot hondenras, waarbij de reuen meestal tussen 32 en 54 kg wegen en een gemiddelde hoogte hebben tussen 56 en 66 cm aan de schoft. Teven hebben vergelijkbare afmetingen, maar zijn over het algemeen iets kleiner en lichter dan de reuen.
 2. Bouw: Het ras heeft een sterke en gespierde bouw met een rechthoekige lichaamsvorm. De poten zijn recht en krachtig, en de voeten zijn compact met goed gebogen tenen.
 3. Vacht: De American Alsatian heeft een dubbele vacht met een dichte ondervacht en een langere, dikkere bovenvacht. De vacht kan variëren in lengte en textuur, afhankelijk van de individuele hond. Het ras kan zowel een behaarde als een haarloze variëteit hebben.
 4. Kleur: De kleuren van de American Alsatian kunnen variëren en omvatten verschillende tinten zoals crème, zwart, grijs, rood en zilver.
 5. Hoofd: Het hoofd van de American Alsatian is krachtig en goed geproportioneerd, met een brede schedel en sterke kaken. De ogen zijn amandelvormig en meestal donker van kleur, terwijl de oren rechtopstaand en driehoekig zijn.
 6. Staart: De staart van de American Alsatian is over het algemeen lang en bereikt tot aan de hak. In rust hangt de staart naar beneden, maar bij opwinding kan hij omhoog krullen.
 7. Karakter: De American Alsatian wordt gewaardeerd om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Het is een loyale metgezel, intelligent en gemakkelijk te trainen. Het ras is bedoeld om een evenwichtige en stabiele hond te zijn die goed gedijt in gezinsomgevingen.

De Amerikaanse Elzasser is een zeer nieuw ras, nog niet als zuiver ras erkend door de Amerikaanse Kennel Club. Er zijn echter rasstandaarden vastgesteld door de National American Alsatian Registry, de National American Alsatian Club en de National American Alsatian Breeders' Association.

Enkele van de rasstandaarden staan hieronder vermeld:

Wat is de algemene informatie over de American Alsatian?

De Amerikaanse herder is een ideale gezelschapshond voor gezinnen. Zijn loyaliteit is grenzeloos en hij accepteert andere huisdieren en kinderen als deel van zijn familie. Tegenover vreemden blijft de Amerikaanse herder afstandelijk, maar hij is nooit agressief of angstig. Hij is intelligent en alert, leert snel en reageert op zelfs het kleinste geluid. Als zijn baasjes ervoor zorgen dat de Amerikaanse Herder voldoende beweging krijgt, is hij rustig en kalm en kan hij ook langer alleen thuis blijven.

American Alsatians spelen alleen als ze daartoe worden aangemoedigd en nemen zelden het initiatief. Herdershonden hebben meestal een laag activiteitsniveau en hebben ook een lage prooidrift. Ze hebben niet de neiging om overmatig te blaffen, te janken, over het hek te rennen of te graven. American Alsatians zijn niet bang voor geweervuur of onweer. Ze blijven liever dicht bij huis omdat ze zo gehecht zijn aan hun familie.

Waar kun je een Amerikaanse herder kopen of adopteren?

Je kunt een Amerikaanse herder kopen of adopteren via verschillende bronnen, afhankelijk van je voorkeur en situatie. Hier zijn enkele opties om te overwegen:

 1. Fokkers: Als je interesse hebt in het kopen van een Amerikaanse herder bij een fokker, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde fokker vindt die zich houdt aan ethische fokpraktijken. Zoek naar fokkers die het welzijn van de honden vooropstellen en aandacht besteden aan de gezondheid, socialisatie en temperament van de puppy's. Het is belangrijk om vragen te stellen, referenties te controleren en de fokomgeving te bezoeken voordat je een beslissing neemt.
 2. Dierenasielen en reddingsgroepen: Er zijn mogelijk Amerikaanse herders beschikbaar voor adoptie bij lokale dierenasielen en reddingsgroepen. Adoptie is een geweldige manier om een hond een tweede kans te geven en tegelijkertijd een liefdevolle metgezel te verwelkomen. Deze organisaties screenen doorgaans hun honden op gezondheid en gedrag voordat ze worden geadopteerd.
 3. Hondenbeurzen en shows: Soms kun je Amerikaanse herders vinden op hondenbeurzen, shows of evenementen die worden georganiseerd door fokkers en kennelclubs. Dit kan een gelegenheid zijn om met fokkers in contact te komen en meer te leren over het ras.
 4. Online platforms: Er zijn online platforms en websites die advertenties plaatsen voor honden die te koop worden aangeboden. Wees echter voorzichtig en doe grondig onderzoek om ervoor te zorgen dat je met een betrouwbare bron te maken hebt.Het kiezen van een gerenommeerde Amerikaanse Herder fokker is cruciaal. Potentiële eigenaren moeten er zeker van zijn dat zij een gezonde hond krijgen die geen problemen zal ontwikkelen in de toekomst.

Enkele van de door de American Alsatian Club of America, Inc. aanbevolen fokkers staan hieronder vermeld:

 • Kennel Black (Oregon)
 • Wolfhounds van Vallecito (Washington)
 • Direct Wolfhounds of Fennario (Colorado)
 • Vallecito Alsatian ( Colorado

Het is raadzaam om bij het kiezen van een American Alsatian advies in te winnen bij gerenommeerde fokkers.

Wat zijn de gemiddelde puppy prijzen voor de Amerikaanse Alsatian?

De prijs van een Amerikaanse Alsatian-puppy kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de reputatie van de fokker, de bloedlijnen van de ouders, de gezondheid van de puppy's, en de geografische locatie. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een Amerikaanse Alsatian-puppy ergens tussen de $1000 en $3000 of meer ligt.

Het is echter belangrijk op te merken dat prijs niet het enige aspect is om te overwegen bij het kopen van een puppy. Het is van groot belang om te investeren in een gerenommeerde fokker die de gezondheid, het welzijn en de socialisatie van de puppy's hoog in het vaandel heeft staan. Fokkers die werken volgens ethische normen en die verantwoordelijkheid nemen voor de honden die ze fokken, kunnen hogere prijzen rechtvaardigen.

Bij het overwegen van de kosten van een Amerikaanse Alsatian-puppy moet je ook rekening houden met toekomstige kosten zoals voeding, dierenartsbezoeken, training en verzorging. Neem de tijd om onderzoek te doen naar fokkers en zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt die past bij jouw situatie en verwachtingen.

Welke reddingsclubs zijn er voor American Alsatians?

Reddingsclubs voor American Alsatians zijn moeilijk te vinden. Dit komt omdat het Alsatians ras nieuw en zeldzaam is.

Welke rasorganisaties erkennen de Amerikaanse Elzasser?

Het Amerikaanse Elzasser ras is nog niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club. De volgende rasspecifieke organisaties stellen echter normen op en controleren het fokken van Amerikaanse Elzassers.

 • NASR - National American Sheepdog Registry
 • NAAC - Nationale Amerikaanse Elzasser Club
 • NAABA - National American Sheepdog Breeders Association

Wat is de geschiedenis van de American Alsatian?

Het verhaal van de American Alsatian begon eind jaren tachtig in Californië. Een fokker maakte het haar missie om een hond te fokken die het gespierde, krachtige uiterlijk zou hebben van de bedreigde Dire Wolf, maar het temperament en de inborst van de best mogelijke hondse metgezel voor gezinnen. Ze wilde een Duitse herder met een Alaska Malamute kruisen, maar de resulterende pups leken te veel op de Duitse herder. De fokkers hielden vol en het duurde nog 20 jaar om te voldoen aan de normen die zij voor zichzelf hadden vastgesteld. In 2000 werd het ras Elzasser Herder geïntroduceerd bij het Amerikaanse publiek, een aanhankelijke hond die vriendelijk en veilig zou zijn rond baby's en grootouders en alle leeftijden daartussenin. De naam van het ras werd in 2010 officieel veranderd in Amerikaanse Elzasser.

Wat is de afkomst van de American Alsatian?

De afstamming van de Amerikaanse herder verbindt hem met zes andere rassen, die elk een of meer kenmerken bezitten die nodig zijn voor het fokken van de ultieme gezinsgezelschapshond. De eerste twee rassen in het voorgeslacht van de Amerikaanse Elzasser waren de Alaska Malamute en de Duitse Herder. Hun pups werden American Shepalutes genoemd, en in de volgende twee decennia werden de genen van andere rassen toegevoegd. Deze omvatten Grote Pyreneeën, Anatolische Herders en Engelse Mastiffs. In 2000 werd de Elzasser Herdershond geïntroduceerd bij het Amerikaanse publiek. In februari 2010 werd de naam van het ras officieel veranderd in Amerikaanse Elzasser.

Waar komt de American Alsatian vandaan?

De oorsprongsdatum van het ras met de naam Amerikaanse Elzasser is 1987. Dat was het jaar waarin het Dire Wolf Project werd gestart. De fokker Lois Denny wilde een hond fokken die leek op de uitgestorven Dire Wolf, maar de kenmerken had van een gezelschapshond. In haar eerste poging kruiste ze een Alaska Malamute met een Duitse herder. De resulterende pups leken echter te veel op de Duitse herder. Deze eerste generatie pups werd in 1988 geregistreerd door de North American Shepalute Club, nu de National American Alsatian Club, als Alsatian Shepalutes.

In de volgende 20 jaar werd het fokken voortgezet totdat de fokkers ervan overtuigd waren dat aan de normen die de oorspronkelijke fokker in 1987 had gesteld, was voldaan. De perfecte genen om de Dire Wolf na te bootsen waren onder andere de Elzasser Herder, Alaska Malamute, Duitse Herdershond, Pyreneese Berghond, Anatolische Herder en Engelse Mastiff. De Elzasser Herdershond werd in 2000 aan het Amerikaanse publiek voorgesteld. In februari 2010 werd de naam van het ras officieel veranderd in de Amerikaanse Elzasser.

Wat is de oorsprong van de American Alsatian?

De American Alsatian is een relatief nieuw ras, nog niet eens erkend door de Amerikaanse Kennel Club. Verschillende Elzasser-specifieke organisaties werkten echter aan rasstandaarden voor de droom van een fokker in Californië die een hond wilde fokken die het uiterlijk nabootste van de Dire Wolf, die 11.000 jaar geleden uitstierf. Het doel van het Dire Wolf project was om een hond te fokken die leek op de Dire Wolf en de persoonlijkheid en het temperament had van de ultieme gezelschapshond voor gezinnen en hun huisdieren.

Voor welk doel wordt de American Alsatian gebruikt?

Het doel van het fokken van American Alsatians was alleen voor gezelschap. Ze werden helemaal niet gefokt om te werken. Ze moeten genegenheid geven aan mensen en altijd een trouwe metgezel zijn.

Wat zijn de andere namen van de American Alsatian?

De andere namen voor de American Alsatian zijn Elzasser Shepalute, Noord-Amerikaanse Shepalute en Swartz Dogs, naar de naam van de belangrijkste fokkers van de American Alsatian.

Waar komt de naam van de American Alsatian vandaan?

De naam van de American Alsatian is verschillende keren veranderd. Toen de eerste pups werden geboren uit een Duitse herder en een Alaska Malamute, werden ze North American Shepalutes genoemd. In de volgende 20 jaar werd het fokken voortgezet totdat de fokkers ervan overtuigd waren dat aan de door de oorspronkelijke fokker in 1987 gestelde normen was voldaan. In 2000 werden Elzasser herders geïntroduceerd bij het Amerikaanse publiek. Daarna, in februari 2010, werd de naam van het ras officieel veranderd in Amerikaanse Elzasser.

Wat zijn de gebruikelijke bijnamen van de American Alsatian?

De meest voorkomende bijnaam voor American Alsatian is Elzasser.

Wat is de wetenschappelijke naam van de American Alsatian?

De wetenschappelijke classificatie van de Amerikaanse Elzasser wordt hieronder gegeven:

Wat is de gemiddelde onderhoudsbehoefte voor de Amerikaanse Elzasser?

De kosten van een Amerikaanse herder zijn niet gemakkelijk te berekenen, omdat met een aantal factoren rekening moet worden gehouden. Deze omvatten de kosten van de hond zelf, voedsel, dierenartskosten, accessoires, training, vergunningen, verzekering, verzorging en meer. Er zijn echter schattingen om mee te werken.

Een American Shepherd puppy kost waarschijnlijk tussen de 2000 en 3000 euro, met een gemiddelde van 2500 euro.

In het eerste jaar bedragen de kosten ongeveer 4275 euro en daarna ongeveer 1850 euro per jaar of 154 euro per maand.

Gedurende de levensduur van een hond bedragen de gemiddelde kosten voor een Amerikaanse herder 24625 euro.

Het eerste levensjaar van een Amerikaanse herder is duurder omdat er meer veterinaire kosten zijn. De kosten van diergeneeskundige zorg kunnen echter hoger zijn dan alle andere kosten gedurende het leven van een Amerikaanse Elzasser.

Hieronder vindt je een lijst met de gemiddelde waarden:

 • Typische dierenartskosten voor een Amerikaanse herder: 45 - 85 euro per maand, inclusief een eenmalige castratie/sterilisatie rekening die varieert van 50 tot 400 euro.
 • De dierenartsrekeningen voor de Amerikaanse Elzasser omvatten vaccinaties, die tussen de 15 en 30 euro kosten.
 • De voedselbehoefte van een Duitse Herder varieert van 53 tot 95 euro per maand
 • Amerikaanse Elzasser training kost tussen 240 en 600 euro voor individuele training of 50 tot 125 euro voor groepstraining; beide zijn voor een cursus van 4 tot 6 weken.

Hoe geef je een goede naam voor de American Alsatian?

De naamgeving van een American Alsatian kan anders zijn dan wat nieuwe Herdershonden ouders verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop American Alsatians reageren, maar de klank en de manier waarop hij wordt uitgesproken.

De noodzakelijke bouwstenen zijn klank en lettergrepen, zoals hieronder opgesomd::

 • American Alsatians reageren het best op tweelettergrepige namen, omdat die niet zo kort zijn dat ze verward kunnen worden met eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af". Maar ze zijn ook niet lang genoeg om verwarrend te zijn. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Baasjes van een herdershond die hebben gekozen voor een bepaalde eenlettergrepige naam kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bv. rek "Zack" uit tot "Zaa-hack" en gebruik twee verschillende klanken wanneer je hem roept.
 • Herdershonden reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden als ze worden geroepen en op kalmerende, zachte geluiden als ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige herdershondenouders vinden dat hun herdershonden beter reageren en hun namen beter herkennen als ze die met een zingende stem zeggen.

Wat zijn de meest voorkomende vrouwelijke namen voor de American Alsatian?

De top 10 van Amerikaanse Elzasser meisjesnamen is zo perfect als maar kan, leuk en met het potentieel voor ouders om hun eigen unieke toonhoogte of toon te zetten. De top vrouwelijke Amerikaanse Elzasser namen, en hun betekenis, staan hieronder:

 • Xena - Een superieure Krijgsprinses
 • Ruby - Voor een echt juweeltje van een hond
 • Ghost - Een direwolf uit Game of Thrones
 • Coco - Zou de verkorte naam kunnen zijn
 • Angel - De meeste honden zijn deels Angel
 • Diva - Voor een hond die een buitengewoon talent heeft
 • Lady - gratie, verfijning en klasse horen bij deze naam
 • Lexi - komt uit het Grieks en betekent verdediger van de mensheid.
 • Roxy - A new dawn, a beautiful time of day
 • De zomer - een uitnodigende tijd van het jaar

Wat zijn de meest voorkomende namen voor American Alsatians?

De meest voorkomende Amerikaanse Elzasser jongensnamen bestaan meestal uit twee lettergrepen. Hieronder vind je de top mannelijke Amerikaanse Elzasser namen en hun betekenis:

 1. Thunder - Een heldhaftige hond die zijn meester uit het ijskoude water redde.
 2. Oriënt - Exotisch en mooi, net als jouw hond.
 3. London - Een filmsterhond die beroemd werd door de serie The Littlest Hobo.
 4. Alpha - De nummer één hond, de leider van de roedel.
 5. Bullet - Voor je hond als hij sneller is dan een kogel.
 6. Zunni - De schaduwwolf uit Game of Thrones.
 7. Magnus - Een Latijnse naam die "groot" betekent, perfect voor je imposante hond.
 8. Mathias - Een Latijnse naam die "geschenk van God" betekent.
 9. Nero - Een oude Romeinse keizer met immense macht.
 10. Navajo - Verwijzend naar de Indiaanse stam die sterk verbonden was met het land.

Wat zijn de verschillende soorten American Alsatians?

De American Alsatian is een relatief nieuw hondenras dat is ontwikkeld door het fokken van verschillende rassen om een bepaald uiterlijk en temperament te verkrijgen. Er zijn geen verschillende soorten American Alsatians zoals bij sommige andere hondenrassen, maar er kunnen wel variaties zijn binnen het ras op basis van kleur en vachttype.

Welke hondenrassen lijken op de Amerikaanse herder?

Soortgelijke hondenrassen als de Amerikaanse Herder staan hieronder vermeld:

 • English Mastiff: Net als American Sheepdogs hebben English Mastiffs lange spieren en zijn ze gespierd en groot.
 • Anatolische Herdershond: Deze honden hebben dezelfde hoge intelligentie als de American Alsatian en zijn goede waakhonden.
 • Ierse Wolfshond: Deze honden zijn net zo gespierd en hoogbenig als de American Alsatian.

Welke hondenrassen hebben een vergelijkbare grootte als de Amerikaanse Alsatia?

Hondenrassen die qua grootte vergelijkbaar zijn met de Amerikaanse Alsatian zijn onder andere:

 1. Duitse Herder - Gemiddeld gewicht: 34-43 kg
 2. Golden Retriever - Gemiddeld gewicht: 25-34 kg
 3. Labrador Retriever - Gemiddeld gewicht: 25-36 kg
 4. Siberische Husky - Gemiddeld gewicht: 16-27 kg
 5. Boxer - Gemiddeld gewicht: 25-32 kg
 6. Rottweiler - Gemiddeld gewicht: 35-60 kg

Over de Auteur

naomi-de-jong
Naomi de Jong
Dierenartsassistent

Naomi werkt als dierenartsassistent en is een expert op het gebied van hondenverzorging. Ze is voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten in de wereld van hondenverzorging, en ze deelt haar expertise graag met andere hondenliefhebbers.

Ook Interessant