amerikaanse-bullnese-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Amerikaanse Bullnese Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

Het Amerikaanse Bullnese ras wordt beschouwd als een mix van kleine niet-sportieve gezelschapshonden. Het is ontstaan door het kruisen van vijf rassen: Pekinees, Franse Bulldog, Teckel, Boston Terriër en Mopshond. Vanwege hun geringe omvang en korte snuit zijn Amerikaanse Bullnese honden vaak minder energiek. Ze gedijen goed in appartementen en zijn geschikt als metgezellen voor oudere mensen. Ze worden soms kortweg aangeduid als "Bullnese".

De levensverwachting van de Amerikaanse Bullnese is ongeveer 10 tot 15 jaar, en een nest kan jaarlijks 4 tot 8 pups bevatten. Ze staan bekend om hun sterke loyaliteit aan hun menselijke families. Deze honden hebben niet veel lichaamsbeweging nodig, maar vereisen wel ervaren en actieve eigenaren. Amerikaanse Bullnese honden worden ook simpelweg "Bullnese" genoemd.

Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van de Amerikaanse Bullnese?

Bullnese honden, zoals Amerikaanse Bullnese, houden van knuffelen, spelen en snoezelen met hun baasjes. Honden zijn meestal aardige, gezellige en lieve beestjes die altijd hun uiterste best doen om hun baasjes blij te maken met hun speelse gedrag.

De Amerikaanse Bullnese is een trouwe en aanhankelijke hond die altijd aandacht wil. Ondanks hun kleine formaat kunnen Bullnese eigenwijs zijn en zich gedragen als roedelleiders, wat het kleine-honden-syndroom wordt genoemd. Het is makkelijker ze te trainen als ze jong zijn, maar het wordt moeilijker als je wacht tot ze volwassen zijn.

Andere kenmerken en eigenschappen van het Amerikaanse Bullnese ras zijn:

 • Attent, plichtsgetrouw en trouw
 • Beschermend, maar niet angstig of agressief
 • Goed gesocialiseerd, kan een liefdevolle metgezel zijn voor senioren, kinderen en alle leeftijden daartussenin
 • Kan met andere honden omgaan, als ze goed gesocialiseerd zijn.
  Heeft niet veel verzorging nodig
 • Niet hypoallergeen
 • Doet het goed in huizen zonder grote tuinen.

Wat zijn de rasstandaarden van de Amerikaanse Bullnese?

Het Amerikaanse Bullnese ras is niet erkend door de internationale kennelclub Fédération Cynologique Internationale (FCI), omdat het een hybride ras is dat voortkomt uit verschillende kruisingen. Hier zijn enkele van de standaarden voor het Amerikaanse Bullnese ras:

 • Vacht: Kort, dik, zacht, dicht en waterafstotend
 • Kleur: De meest voorkomende kleuren zijn wit, crème, tan, bruin, zwart-wit en bruin-wit
 • Grootte: Het ras valt in de categorie van kleine honden, met een sterk en gespierd lichaam dat dicht bij de grond ligt, en een grote, vierkante kop
 • Snuit: Breed, goed ontwikkeld en licht terugliggend
 • Gewicht: Het gewicht varieert van 8 tot 27 kilogram voor mannetjes en 7 tot 12 kilogram voor vrouwtjes
 • Schouderhoogte: Mannelijke Amerikaanse Bullnese hebben een hoogte tussen 25 en 30 cm, terwijl vrouwtjes een hoogte tussen 22 en 28 cm hebben
 • Oren: De oren zijn fluweelachtig, hoog aangezet aan de rand van de schedel, met een zachte vouw
 • Ogen: De ogen hebben een ronde vorm en zijn bruin van kleur.

Wat is er bekend over de Amerikaanse Bullnese in het algemeen?

Het fokken van hybride honden kan leiden tot honden met verschillende karakters, afhankelijk van de eigenschappen die ze van hun ouders hebben geërfd. Door dit selectief fokken zijn de verschillen in de Bullnese honden beperkt. Het Bullnese ras is het resultaat van een fokker uit Florida, Robert E. Rice, die specifieke eisen had en zorgvuldig rassen selecteerde met de eigenschappen die hij nodig had om de perfecte kleine gezelschapshond te fokken. Alleen honden die aan Rice's eisen voldeden werden opgenomen in zijn fokprogramma. Dit omvatte onder andere de Pekinees, Franse Bulldog, Teckel, Boston Terrier en Mopshond.

Het selectieve fokken van Rice resulteerde in schattige en liefdevolle Amerikaanse Bullnese pups. Ze worden vaak beschreven als "clowns" of grote honden met gedrongen poten in een kleine hondenvacht die graag onnozel en speels gedrag vertonen. Omdat de genen van verschillende rassen een rol spelen in de kenmerken van een pup, moeten nieuwe Bullnese-eigenaren zich vertrouwd maken met de bekende kenmerken van alle betrokken rassen om hun nieuwe huisdier beter te begrijpen.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de Amerikaanse Bullnese?

Er zijn weinig verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Amerikaanse Bullnese. Gemiddeld weegt een mannetje ongeveer 2 kg meer dan een vrouwtje. Qua grootte kan een mannetje slechts enkele centimeters groter zijn aan de schoft dan een vrouwtje.

Hoe gedraagt de Amerikaanse Bullebak zich tegenover het gezin?

De Amerikaanse Bullnese is een kleine, liefdevolle hond met een natuurlijk talent voor humor en capriolen. Hij is ideaal voor zowel stads- als plattelandsleven en is een trouwe metgezel. De Bullnese heeft een korte vacht die af en toe geborsteld en gewassen moet worden om in goede conditie te blijven. Zijn gerimpelde gezicht moet af en toe schoongemaakt worden om infecties te voorkomen. Deze hond houdt van knuffelen en genegenheid geven en ontvangen, maar kan soms last krijgen van het kleine-honden-syndroom.

Wat is het Kleine Honden Syndroom?

Het Kleine Honden Syndroom is geen echt syndroom, maar eerder een term die gebruikt wordt om het gedrag van kleine honden te beschrijven dat veroorzaakt wordt door de hondeneigenaar. Dit gedrag wordt veroorzaakt door hondeneigenaren die gedrag van hun kleine honden toestaan dat ze nooit zouden toestaan bij grotere honden. Voorbeelden van dit gedrag zijn op mensen springen, over mensen heen klimmen, weigeren om banken of stoelen te verlaten zodat mensen kunnen zitten, bedelen om eten, blaffen naar bezoekers, en agressie naar andere honden. Dit gedrag wordt vaak niet aangepakt omdat het als minder vervelend of minder gevaarlijk wordt gezien dan bij grotere honden. Als gevolg hiervan blijft de hond dit gedrag vertonen, en kan het Kleine Honden Syndroom ontstaan.

Hoe gaat de Amerikaanse Bullnese om met andere honden?

Bullnese honden zijn bekend om hun vriendelijke aard tegenover andere honden. Als je er een hebt, is het het beste om hem aan andere huisdieren voor te stellen als hij nog een puppy is. Het is gebruikelijk dat Bullnese honden overweg kunnen met de honden waarmee ze zijn opgegroeid. Als je Bullnese veel tijd met andere honden doorbrengt, is het belangrijk dat hij goed gesocialiseerd wordt. Hondenparken zijn hiervoor een goede plek. Zorg dat je toezicht houdt als je Bullnese met andere honden speelt, want hij kan te opgewonden raken. Laat hem geleidelijk wennen aan nieuwe honden en onderbreek hem als hij te opgewonden is.

Bullnese honden zijn ook gemotiveerde prooi-jagers. Dingen die hun roofgedrag kunnen uitlokken zijn skateboards, joggers, fietsen en andere kleinere huisdieren.

Hoe is een Amerikaanse Bullnese bij oudere mensen?

De Bullnese is een geweldige hond om in de buurt te hebben. Ze zijn goed met mensen van alle leeftijden en zijn de ideale metgezel voor oudere mensen, zelfs als ze in flats of flatgebouwen wonen. Bullnese pups hebben niet veel beweging nodig en korte wandelingen zijn voldoende. Ze hebben geen ingewikkelde training nodig en hun energie-uitbarstingen kunnen binnenshuis onder controle worden gehouden. Als ze zijn uitgeraasd, zijn ze blij om te rusten en te knuffelen op de bank.

Is een Amerikaanse Bullnese een goede keuze voor oudere mensen?

Ja, een Amerikaanse Bullnese is een goede hond voor oudere mensen. Het is wel belangrijk om te bedenken wat je zelf leuk vindt, want iedereen heeft andere voorkeuren. Sommige oudere mensen vinden het fijn om een hond te hebben die op hun schoot kan knuffelen, terwijl anderen liever een grotere hond hebben die kan ravotten en apporteren. Welk ras het beste bij je past, hangt af van je eigen capaciteiten, voorkeuren en levensstijl.

Als je in een flat, appartement of verzorgingstehuis woont, is het handig om een Bullnese of een andere kleine hond te nemen. Die zijn makkelijker te verzorgen en te vervoeren dan grotere honden. En als je een Bullnese neemt, kun je hem gemakkelijk met de hand wassen in de gootsteen. Een andere optie is om een grote hond te nemen die weinig verzorging nodig heeft.

Hoe is het Amerikaanse bullnese bij kinderen?

Amerikaanse Bullnese honden zijn geweldig voor kinderen omdat ze liefdevol, aanhankelijk en geduldig zijn. Ze zijn ook gelukkig waar ze ook wonen, in een flat of een huis. De pups zijn vriendelijk tegen kinderen en laten ongelooflijk veel geduld zien met onstuimige kinderen. Als ze als jonge puppy's in een gezin komen, komen ze het beste overeen met gezinsleden van alle leeftijden. Vroege socialisatie en training is erg belangrijk, omdat hun trainbaarheid als ze ouder worden moeilijker kan worden. De kans dat Amerikaanse Bullnese honden bijten, spelen, kauwen of drijven is relatief laag. Maar als ze dat wel doen, doen de beten en kneepjes geen pijn. Het is altijd verstandig om toezicht te houden op het spel tussen kleine kinderen en honden, ongeacht hun grootte.

Hoe is een Amerikaanse bullebak met buren of gasten?

Hoewel Amerikaanse Bullnese honden over het algemeen vriendelijk zijn, zijn ze meestal wantrouwig tegenover mensen die geen deel uitmaken van hun roedel. Bezoekers en buren die ze vaak tegenkomen, zijn echter veilig op Bullnese grondgebied. Vriendelijke buren kunnen als roedelleden worden beschouwd als ze regelmatig contact hebben met Bullnese puppies.

Hoe gaat een Amerikaanse Bullnese om met vreemden?

Bulldogpups van het Bullnese-ras zijn doorgaans vriendelijk tegen vreemden. Sommigen blaffen echter om hun familie te waarschuwen voor vreemden, terwijl anderen vriendelijk zijn tegen alle vreemden. Dit is niet wat hondeneigenaren willen. Met enige training kunnen Bullnese-pups leren "goede" vreemden te onderscheiden van "slechte" vreemden. Mensen die een waakhond willen adopteren, moeten Amerikaanse Bullnese-pups links laten liggen, omdat hun gedrongen bouw en kleine, platte snuiten geen potentiële indringers afschrikken.

Wat zijn de voedingsbehoeften van Amerikaanse Bullnese honden?

De Amerikaanse Bullnese heeft specifieke voedingsbehoeften. Hieronder zetten we de belangrijkste voedingsstoffen op een rijtje.

Eiwit: deze honden hebben vlees nodig voor de aminozuren die het bevat. Bovendien bouwt eiwit magere spieren op en geeft het energie.

Vet: vlees bevat ook vet, dat dient als extra energiebron en stimuleert het metabolisme van de hond. Let op: te veel vet kan leiden tot overgewicht. Oudere honden hebben minder vet nodig dan puppy's.

Koolhydraten: deze zijn geen essentiële voedingsstoffen, maar wel een belangrijke bron van energie. Te veel koolhydraten kunnen echter ook leiden tot overgewicht.

DHA: dit is een onderdeel van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij puppy's en ondersteunt de cognitieve ontwikkeling. Bovendien kan het de cognitieve achteruitgang vertragen bij oudere honden. Omega-vetzuren zijn ook goed voor de gezondheid van de vacht en het behandelen van bepaalde ziektes bij oudere honden.

Micronutriënten: taurine ondersteunt de gezondheid van het hart. Andere nuttige micronutriënten zijn chondroïtine en glucosamine voor gezonde gewrichten.

Mineralen: fosfor en calcium zijn belangrijk voor de groei van deze honden. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen kunnen de gezondheid verbeteren.

Hoeveel voedsel heeft een Amerikaanse Bullnese per dag nodig?

Een volwassen Amerikaanse Bullnese heeft ongeveer 150 tot 200 gram droogvoer per dag nodig. Overvoeding moet vermeden worden omdat de hond gevoelig is voor winderigheid. Kies droogvoer van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Er zijn ook rasspecifieke formules beschikbaar, die helpen om ervoor te zorgen dat de brokken de juiste grootte hebben. Bullnese honden wegen tussen de 8 en 14 kg, met een gemiddeld gewicht van 10 kg. Het wordt aanbevolen dat honden ongeveer 30 calorieën per pond lichaamsgewicht per dag binnenkrijgen. Daarom hebben Bullnese honden tussen de 240 en 330 gram droogvoer nodig, verdeeld over twee maaltijden om opgeblazen gevoel te voorkomen.

Wat zijn de dagelijkse kosten van het voer voor een Amerikaanse Bullnese?

Om de dagelijkse kosten van voeding voor een Amerikaanse Bullnese hond te bepalen, is het nodig om rekening te houden met de grootte, de leeftijd en de gezondheid van de hond. Dit, samen met de verschillende merken en soorten voedsel, beïnvloedt de gemiddelde dagelijkse kosten van het voedsel.

Een volwassen Amerikaanse Bullnese heeft doorgaans een gewicht van ongeveer 10 kg, meestal variërend tussen 8 en 14 kg. Om de benodigde voeding voor je hond te bepalen, vermenigvuldig je het gemiddelde gewicht met 30 calorieën per pond (66 pond) en deel je dit door 400, wat het gemiddelde caloriegehalte per 200 gram voer vertegenwoordigt. Hierdoor heeft je Bullnese dagelijks tussen de 200 en 266 gram voer nodig.

De gemiddelde prijs voor verschillende merken hondenvoer bedraagt 2,30 euro per 200 gram, wat neerkomt op een dagelijkse voerkosten van 55,2 tot 73,2 euro per maand en ongeveer 662,4 tot 878,4 euro per jaar.

Hoeveel moet een Amerikaanse Bullnese pup eten?

Hieronder staat wat de voedingseisen zijn voor een Amerikaanse Bullnese pup.

Eiwit is belangrijk voor groei en stevige botten, maar te veel kan slecht zijn voor de gewrichten en botten. Hou het eiwitgehalte dus tussen de 21% en 23%.

Let op het calciumgehalte in het voer. Het mag maximaal 3 gram per 1000 calorieën zijn.

De pup heeft ook vitamine A en D nodig, evenals mineralen zoals zink, mangaan en koper.

Welke gezondheidsproblemen zijn er specifiek voor de Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese is een populair ras van honden met een zonnig karakter. Ze zijn gefokt om hun gedrongen, korte poten en brutale, korte snuit. Het is echter bekend dat honden met korte poten en lange rompen vaak rugproblemen hebben en dat hun korte snuit ademhalingsproblemen en snurken kan veroorzaken. Daarom moeten eigenaren van deze honden ervoor zorgen dat hun honden niet overbelast worden, omdat dit tot ademhalingsproblemen of pijnlijke rugklachten kan leiden. Bovendien zijn Bullnese pups dol op eten en knuffelen en hebben ze lichte lichaamsbeweging nodig om overgewicht te voorkomen. Twee keer per dag een korte wandeling zou voldoende moeten zijn.

Daarnaast zijn de Amerikaanse Bullnese honden gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zo kunnen ze staar, hoornvlieszweren, doofheid, distichiasis, tussenwervelschijfziekte, brachycephalic airway obstruction syndrome en stenotische neusgaten ontwikkelen. Eigenaren van deze honden moeten dus alert zijn op deze problemen en regelmatig hun hond laten controleren door een dierenarts.

Welke gezondheidstests moet een Amerikaanse Bullnese ondergaan?

Nieuwe Amerikaanse Bullnese eigenaren wordt aangeraden om hun pups grondig te laten controleren op tekenen van gezondheidsrisico's voordat ze ze mee naar huis nemen. Het kopen van pups van verantwoordelijke en gerenommeerde fokkers zou echter het risico op ernstige gezondheidsproblemen moeten beperken. Eigenaren moeten hun Amerikaanse Bullnese pups laten controleren op skeletproblemen, die veel voorkomen bij kortbenige buishonden. Hoewel Bulnesse fokkers meestal een certificaat van medische testen bij de Bullnese pups die ze verkopen voegen, worden sommige genetische problemen pas later in het leven van de pups duidelijk. Daarom is het belangrijk om een jaarlijkse medische controle door een dierenarts te laten uitvoeren. Obesitas en winderigheid kunnen vroegtijdig worden vastgesteld als Bullnese eigenaren proactief zijn, evenals hart- en ademhalingsaandoeningen en degeneratie van de wervelkolom.

Is de Amerikaanse Bullnese hypoallergeen?

Het Amerikaanse Bullnese ras is niet hypoallergeen. Het idee dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is onjuist. De echte oorzaak van allergische reacties zijn kleine huidschilfers, genaamd dander, en proteïnen in hondenspeeksel. Mensen met een verhoogd risico op allergieën moeten voorzichtig zijn, omdat Bullnese honden de neiging hebben om overmatig te kwijlen, wat voor hun eigenaren een last kan zijn.

Wat zijn de trainingsbehoeften van een Amerikaanse Bullnese?

De meeste Bullnese honden zijn niet zo speels als andere hondenrassen, dus je moet ze elke dag meenemen voor een of twee korte wandelingen om ze fit te houden. Hun korte poten en zware, gespierde, langgerekte lichaam kunnen geen zware inspanning verdragen. Ondanks hun ontspannen houding hebben ze een zekere mate van beweging nodig en een manier om dit aan te moedigen is om je Bullnese te laten werken voor traktaties en plezier te maken. Zo kan de hond leren om zijn status in de gezinsdynamiek te aanvaarden. Goed opgevoede Bullnese honden zijn bekend als perfecte metgezellen voor mensen van alle leeftijden.

Wat is het activiteitsniveau van de Amerikaanse Bullnese?

Honden van het ras Amerikaanse Bullnese houden ervan om veel binnen te zijn, maar het is belangrijk dat ze toch enige beweging krijgen. Zelfs de minst actieve honden hebben activiteit nodig. Bullnese pups hebben vaak korte uitbarstingen van energie, maar worden snel moe en willen graag een dutje doen. Als ze te veel beweging krijgen, kan dit ademhalingsproblemen veroorzaken. Veel eigenaren van Bullnese-honden laten hun hond zelf bepalen hoeveel beweging ze krijgen, maar dit kan gezondheidsproblemen veroorzaken die het leven van de hond kunnen verkorten.

Hoeveel verharing is er bij de Amerikaanse Bullnese?

Verharen is een natuurlijk proces waarbij honden haren verliezen. Amerikaanse Bullnese honden hebben een korte, gladde vacht en verharen matig. Door een keer per week te borstelen, kun je losse en dode haren verwijderen en voorkomen dat het Bullnese haar over je meubels ligt. Borstelen houdt ook de vacht glanzend en Amerikaanse Bullnese honden genieten van de extra aandacht tijdens het borstelen.

Hoe vaak wordt de vacht van de Amerikaanse Bullnese verzorgd?

De Bullnese hond heeft een gladde en korte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Hoewel wekelijks borstelen al voldoende is, kan het de band tussen de hond en zijn baas versterken als je dit dagelijks doet. Het is ook belangrijk om af en toe te baden, hoewel te vaak baden de natuurlijke oliën in de vacht kan verstoren. Het is daarom essentieel om een balans te vinden tussen het onderhouden van de vacht en het behouden van de natuurlijke oliën.

Wat is het kwijlniveau van een Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese is een hond met een relatief hoge kwijlfactor. Veel eigenaren houden een doekje bij de hand om het kwijl van hun hond op te vegen, vooral in huis. Kwijlen is echter een natuurlijk proces bij honden, waaronder de Amerikaanse Bullnese. Het is een normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Hondenspeeksel is een orale slijmafscheiding die nauw verband houdt met het spijsverteringsstelsel en de maag. Het helpt bij het slikken en bereidt het spijsverteringskanaal voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm kunnen uitlokken. Eigenaren van Amerikaanse Bullnese honden moeten het kwijlen van hun hond in de gaten houden en de dierenarts raadplegen bij veranderingen. Plotselinge veranderingen in het kwijlen kunnen wijzen op een medisch probleem.

De redenen voor natuurlijk kwijlen bij Amerikaanse Bullnese honden zijn onder andere voedselgerelateerd, opwinding, stress en angst, en seksueel. Bijvoorbeeld, wanneer een Amerikaanse Bullnese ziet dat het tijd is om te eten, kan de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die het voedsel aanraakt, leiden tot kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd. Ook opwinding, bijvoorbeeld voor een wandeling of speelsessie, kan leiden tot kwijlen. Stress en angst, bijvoorbeeld bij onbekende geluiden of de aanwezigheid van een grote, agressief uitziende hond, kunnen ook leiden tot overmatig kwijlen. Ten slotte kan seksuele opwinding, bijvoorbeeld bij het zien van een partner of bij het ruiken van een Bullnese-reu, leiden tot kwijlen.

Wat is het vachttype van de Amerikaanse Bullnese?

Als je de Amerikaanse Bullnese aait in de richting van de groei van zijn vacht, merk je dat hij een dicht en glanzend haar heeft dat dicht bij de huid ligt en glad aanvoelt.

Hoe lang is de vacht van een Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese heeft een korte vacht die niet langer is dan 1,3 cm.

Wat is de vachtdichtheid van de Amerikaanse Bullnese?

Het Amerikaanse Bullnese-ras heeft een korte vacht met een lage dichtheid. Dit betekent dat de huid goed zichtbaar is als je tegen de groeirichting in aait. In koud weer kan het nodig zijn dat Bullnese honden een jas dragen omdat hun vacht niet erg dicht is.

Wat is de vachtstructuur van de Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese kan bijna elke kleur hebben volgens de Amerikaanse Bullnese Kennel Club. De foknormen noemen een lange lijst van kleuren, waaronder zwart, bruin, grijs, wit, tan, blauw, fawn, taart kaal, rood en gestroomd.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese kan bijna elke kleur hebben. De de internationale kennelclub Fédération Cynologique Internationale (FCI) noemt een lange lijst van kleuren in de foknormen voor dit ras. Dit omvat onder andere zwart, bruin, grijs, wit, tan, blauw, fawn, taart kaal, rood en gestroomd.

Hoe vaak moet een Amerikaanse Bullnese geborsteld worden?

De Amerikaanse Bullnese honden horen graag dagelijks geborsteld te worden, maar dit is niet echt nodig. Meestal volstaat een borstelbeurt per maand, tenzij ze veel haar verliezen. Maar om hun vacht vrij te houden van vuil en los haar, is het wel aan te raden om ze minstens een keer per week te borstelen als ze binnen wonen. Regelmatig borstelen voorkomt ook dat er geurtjes ontstaan. Gebruik hiervoor een borstel met natuurlijke haren of een zachte borstel. Vergeet niet dat dagelijks borstelen een leuke manier is om een band op te bouwen met je Bullnese, ook al is het niet echt nodig. Als ze een gerimpeld gezicht hebben, moet je hun huidplooien regelmatig schoonmaken om infecties te voorkomen.

Hoe vaak moet de Amerikaanse Bullnese gebaad worden?

De Amerikaanse Bullnese hond staat bekend om zijn matig verharen. Het is aan te raden om de hond elke dag licht te borstelen om de huid en vacht gezond te houden. De hond moet ongeveer om de acht weken in bad om huidirritatie te voorkomen. Deze hond heeft huidplooien op zijn gezicht en andere delen van zijn lichaam, en als deze niet goed worden verzorgd, kan er een schimmelinfectie ontstaan. Zorg ervoor dat de hond regelmatig baadt en dat alle huidplooien worden schoongemaakt en afgedroogd om nieuwe infecties te voorkomen. Natte doekjes kunnen worden gebruikt om de huidplooien tussen badbeurten schoon te houden, maar vergeet niet ze daarna af te drogen met een zachte, droge doek. De oren van deze honden moeten elke week met een vochtige doek worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. De tanden van deze hond moeten dagelijks worden gepoetst om mondinfecties te voorkomen. Het is ook aan te raden om de nagels van de hond eens per maand te knippen om verwondingen te voorkomen.

Wat zijn de sociale kenmerken van het Amerikaanse Bullnese ras?

De sociale eigenschappen van Amerikaanse Bullnese honden zijn liefdevol en charmant. Ze verlangen naar constante aandacht en het is niet ongebruikelijk dat ze op de schoot van hun baasje klimmen om daar de hele dag te blijven. Hun sociale kenmerken zijn hieronder opgesomd.

 • Kindvriendelijk: Amerikaanse Bullnese honden zijn geduldig en goed met kinderen, wat ze ideaal maakt voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: De Bullnese-ras is liefdevol tegenover hun menselijke families en onderdanig tegenover hun meesters.
 • Wantrouwend tegenover vreemden: Amerikaanse Bullnese honden kijken naar hun eigenaren om te leren hoe ze vreemden moeten behandelen. Elk teken van een bedreiging voor hun familie activeert hun vermogen om zich te verdedigen.
 • Hond verdacht: Goed gesocialiseerde Bullnese-pups gaan goed om met andere honden, tenzij de andere hond agressie toont of de Amerikaanse Bullnese en zijn verzorgers bedreigt.
 • Seniorvriendelijk: Amerikaanse Bullnese honden worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Zijn Amerikaanse Bullnese honden speels?

Ja, Amerikaanse Bullnese honden zijn speels en aanhankelijk. Ze houden ervan om te spelen met kinderen van alle leeftijden, ondanks hun gespierde lichaam en korte poten. Deze honden zijn graag buiten, maar kunnen ook lui zijn. Het is daarom belangrijk om ze te stimuleren om in de tuin te spelen en te voorkomen dat ze te dik worden. Spelen met hun Bullnese honden kan ook helpen om hen beter te begrijpen en te communiceren. Regelmatig spelen met deze honden kan leiden tot gedrag dat stabiel en betrouwbaar wordt.

Zijn Amerikaanse Bullnese honden beschermend?

De Amerikaanse Bullnese is een beschermende hond, hoewel hij niet veel heeft wat indringers kan afschrikken. De taak van een Bullnese is om zijn baasjes te bewaken en te waarschuwen voor potentieel gevaar. Dit is alles wat hun beschermingsinstinct toelaat.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese is een rustige hondenras dat geschikt is voor een plat leven. Het ras is niet zeer actief en heeft geen tuin nodig om zich goed te voelen. Dagelijkse mentale en fysieke activiteit is echter wel belangrijk om de geestelijke gezondheid en het gewicht van de hond in balans te houden. De Amerikaanse Bullnese is tevreden met korte wandelingen of een wandelingetje in de buurt. Het ras kan wonen in een flat of een groot huis, in een stedelijk of landelijk gebied.

De Amerikaanse Bullnese gedijt het best in gematigde temperaturen en moet niet worden gehouden in gebieden met extreme weersomstandigheden. Dit kan het Brachycefaal Obstructief Syndroom veroorzaken, een aandoening die vaak voorkomt bij rassen met een korte neus, zoals de Amerikaanse Bullnese.

Deze honden zijn goed in staat om zich aan te passen aan veranderingen in levensstijl en omstandigheden. Ze houden van iedereen en kunnen zich aanpassen aan verschillende omstandigheden, zolang ze de liefde en genegenheid van hun familie blijven krijgen. Net als bij een verhuizing kunnen er kleine problemen optreden, maar Amerikaanse Bullnese honden herstellen snel, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan het leven in een flat nadat ze in een groot huis hebben gewoond.

Wat zijn de persoonlijkheidskenmerken van een Amerikaanse Bullnese?

Amerikaanse Bullnese honden zijn dapper, alert en energiek. Ze zijn ook aanhankelijk, zachtmoedig, liefdevol en sociaal. Bullnese honden zijn gevoelig voor de emoties van hun baasjes en zijn uitstekende familiegenoten. Het Amerikaanse Bullnese ras heeft het perfecte temperament om de veiligheid van hun menselijke families te beschermen. Bullnese honden zijn geboren roedelleiders en hebben behoefte aan stevige, zelfverzekerde en rustige eigenaren die de leiding nemen en hun rol als roedelleider en de status van de Bullnese in het huishouden voortdurend bevestigen.

Kan de Amerikaanse Bullnese agressief zijn?

Ja, Amerikaanse Bullnese honden kunnen gevaarlijk zijn in bepaalde situaties. Ze zijn sterk gebouwd en kunnen zichzelf als grote, gevaarlijke honden zien. Volwassenen kunnen zich niet in gevaar voelen als ze een agressieve Bullnese tegenkomen, maar als de agressie gericht is op een kind, moet dit serieus genomen worden.

Kan Amerikaans Bullnese gevaarlijk zijn?

Ja, Amerikaanse Bullnese honden kunnen gevaarlijk zijn in bepaalde situaties. Ze zijn sterk gebouwd en kunnen zichzelf als grote, gevaarlijke honden zien. Volwassenen kunnen zich niet in gevaar voelen als ze een agressieve Bullnese tegenkomen, maar als de agressie gericht is op een kind, moet dit serieus genomen worden.

Vallen Amerikaanse Bullnese honden wel eens aan?

De Amerikaanse Bullnese kan aanvallen als hij wordt geprovoceerd. Hoewel sommige rassen waarmee hij is gekruist een stigma hebben vanwege hun gefokte vechthonden-voorouders, is de Bullnese zelf een lief en vriendelijk hondenras. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond, ongeacht zijn ras, kan aanvallen als hij wordt uitgedaagd.

Kan een Amerikaanse Bullnese mensen doden?

Ja, Amerikaanse Bullnese kan doden, maar het is onwaarschijnlijk. Zuigelingen en peuters lopen het meeste risico. Een peuter weet niet hoe gevaarlijk het is om de Bullnese te benaderen terwijl hij eet, en een aanval kan plaatsvinden in een oogwenk of in de paar minuten die een ouder nodig heeft om de kamer uit te gaan om iets te halen. Ouders mogen hun kinderen nooit zonder toezicht in het gezelschap van Bullnese honden laten.

Kunnen Amerikaanse Bullnese het aan om alleen gelaten te worden?

De Amerikaanse Bullnese is een sociaal ras. Ze houden ervan om bij mensen of andere dieren te zijn en kunnen het niet aan alleen te worden gelaten. Omdat ze zijn gefokt om gezelschapshonden te zijn, kan een te lange afzondering van hun familie stress en angst veroorzaken. Amerikaanse Bullnese honden zijn gevoelig voor verlatingsangst, een emotionele staat van angst en verdriet die een Bullnese ervaart wanneer iemand met wie ze sterk gehecht zijn het huis verlaat of gaat verlaten. Dit is het meest voorkomende probleem waar honden en hun eigenaren mee te maken krijgen. Als je een Amerikaanse Bullnese in huis haalt, moet je bereid zijn om hem vriendschap en genegenheid te geven en tijd aan hem te besteden.

Kan ik mijn Amerikaanse Bullnese thuis laten?

Ja, je kunt je Amerikaanse Bullnese thuislaten als er iemand anders in huis is. Amerikaanse bullnese hebben vaak een hechte band met één specifieke persoon in het gezin en kunnen moeilijk omgaan met hun afwezigheid. Als die persoon een uur of twee weg moet, kan de Amerikaanse Bullnese stress ervaren. Als er echter een ander gezinslid thuis is, kan de hond rustiger zijn terwijl hij wacht op de terugkeer van zijn favoriete verzorger. Helaas hebben Amerikaanse Bullnese vaak last van verlatingsangst en hoe heviger deze angst is, hangt af van hoe vaak en hoe lang de hond gescheiden is van zijn favoriete persoon.

Hoe vaak blaft een Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese blaft slechts af en toe en doet dit alleen met een goede reden. Mogelijke redenen om te blaffen zijn begroeting, alarm, bescherming, angst, aandacht vragen, verveling, verlatingsangst en soms dwangmatig blaffen. Deze honden zien er angstaanjagend uit en ondanks hun kleine formaat, trekt iedereen die er niet bij hoort zich meestal terug als ze een gespierde Amerikaanse Bullnese tegenkomen die verontrust blaft naar zijn eigenaar.

Welke behoefte aan mentale stimulatie heeft een Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese is een intelligente hond die mentale en neurologische stimulatie nodig heeft. Om optimaal te functioneren en destructief gedrag te voorkomen, is mentale stimulatie essentieel voor deze hondensoort. Gelukkig is het verrijken van de geest van een Amerikaanse Bullnese eenvoudig en kan het grote voordelen bieden.

Mentale stimulatie voor de Amerikaanse Bullnese kan van buitenaf of van binnenuit komen. Om de hond te motiveren, kun je bijvoorbeeld speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed gebruiken. Ook spelletjes zoals speuren en verstoppertje zijn goede manieren om de hond te stimuleren.

De voordelen van geestelijke verrijking voor de Amerikaanse Bullnese zijn onder andere:

 • Het ondersteunt en stimuleert de groei van de stierenhersenen
 • Het verbetert het probleemoplossend vermogen van een Amerikaanse Bullnese
 • Het bevordert de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van een Amerikaanse Bullnese
 • Het zorgt ervoor dat de hond zich natuurlijk en spontaan gedraagt
 • Mentale stimulatie kan leiden tot een gelukkiger en evenwichtiger Amerikaanse Bullnese en kan het risico op depressie verminderen

Naast het verbranden van overtollige energie, biedt lichaamsbeweging ook de mogelijkheid tot interactie en socialisatie. Door goede lichamelijke en geestelijke oefening kan een Amerikaanse Bullnese zich beter concentreren, wat probleemgedrag kan voorkomen.

Hoe train je een Amerikaanse Bullnese?

De training van een Amerikaanse Bullnese is een continu proces dat gericht is op het voorbereiden van de hond op verschillende situaties. De Bullnese is een alerte, beschermende, trouwe en moedige hond met een stabiel temperament. Om goed te kunnen opvoeden, heeft het ras een ervaren en stevige trainer nodig die de leider van de roedel kan zijn. Zonder de juiste leider kan de Bullnese zelf de leiding nemen, wat niet gewenst is. Met de juiste training en verantwoordelijke eigenaar kan de Amerikaanse Bullnese een geweldige metgezel zijn.

Waar kun je een Amerikaanse Bullnese kopen of adopteren?

Het is erg belangrijk om een betrouwbare Amerikaanse Bullnese fokker te kiezen. Zo weet je zeker dat je een gezonde hond krijgt die geen gezondheidsproblemen zal ontwikkelen op latere leeftijd. Hieronder staan enkele fokkers die gerenommeerd zijn:

 • LuvaBullnese uit Spring Hope, NC
 • Euro Kennel uit Boedapest, Hongarije
 • Petzlover uit Los Angeles, CA
 • Petzlover uit Columbia, SC
 • LifeLine Animal Project uit Metro Atlanta, GA

Het is aanbevolen om de richtlijnen van de Fédération Cynologique Internationale (FCI) te volgen bij het kiezen van een fokker. Zo weet je zeker dat je kiest voor een fokker die aan de gestelde normen voldoet.

Welke reddingsclubs zijn er voor de Amerikaanse Bullnese?

Reddingsclubs voor Amerikaanse Bullnese zijn organisaties die Bullnese-honden helpen bij het vinden van een nieuw thuis. Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende continenten:

 • Dogs Trust in het Verenigd Koninkrijk
 • The League of Stupid Friends in Colorado
 • De MSPCA in Boston, Massachusetts
 • Muttville Senior Dog Rescue in San Francisco, Californië
 • De Nevada Humane Society in Carson City en Reno, Nevada

Welke hondenrassenorganisaties erkennen de Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese wordt niet erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) omdat het een kruising is. Drie andere organisaties erkennen het ras echter:

 • Amerikaanse Bullnese Association (ABA)
 • Dog Registry of America, Inc. (DRA)
 • Continentale Kennel Club (CKC)

Wat is de geschiedenis van het Amerikaanse Bullnese?

De Amerikaanse Bullnese, ook wel clownshond genoemd, is een kruising tussen Pekinezen en Franse Bulldogs. De fokker Robert E. Rice creëerde dit ras in 1989 met de bedoeling een liefhebbend en vriendelijk ras te fokken. De Bullnese heeft een gespierd, compact lichaam en een zachte, korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Dit ras is bedoeld om families gezelschap te houden en vreugde te brengen met zijn koddige temperament en knuffelvermogen. De Amerikaanse Bullnese heeft weinig energie en heeft niet veel beweging nodig.

Wat zijn de andere namen van Amerikaanse Bullnese?

De enige andere naam die voor het Amerikaanse Bullnese ras wordt gebruikt is de afgekorte versie "Bullnese".

Waar komt de naam van de Amerikaanse bullnese vandaan?

De Amerikaanse Bullnese is een hondenras dat ontstaan is uit de Franse Bulldog en de Pekingees. De naam is een verwijzing naar deze twee genenbronnen.

Hoe geef je een goede naam voor een Amerikaanse Bullnese?

De naam van een Amerikaanse Bullnese hoeft niet per se te voldoen aan de verwachtingen van de eigenaren. Het is de klank van de naam en hoe die wordt uitgesproken die ervoor zorgt dat de hond reageert. Klank en lettergrepen zijn de belangrijkste bouwstenen voor een effectieve naam voor een Amerikaanse Bullnese.

Een Amerikaanse Bullnese reageert het best op namen die uit twee lettergrepen bestaan, omdat deze niet zo kort zijn dat ze verward worden met eenlettergrepige commando's zoals "zit", "kom" en "af", maar ook niet zo lang dat ze raadselachtig zijn. Eenvoudige voorbeelden van namen voor Bullnese zijn Blossom en Sandy voor meisjes en Rufus of Milo voor jongens.

Eigenaren die een bepaalde éénlettergrepige naam hebben gekozen, kunnen die naam behouden door de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bijvoorbeeld "Blue" rekken tot "Bloo-hoo" en twee verschillende klanken gebruiken bij het roepen.

De Amerikaanse Bullnese reageert het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke tonen als hij geroepen wordt, en op kalmerende, zachte tonen als hij nerveus of overijverig is.

Sommige Bullnese eigenaren merken dat hun hond beter reageert en zijn naam beter herkent als ze de naam met gezongen stem zeggen.

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een Amerikaanse Bullnese?

De gemiddelde onderhoudskosten voor een Amerikaanse Bullnese kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals locatie, gezondheidstoestand en individuele behoeften van de hond. Hier zijn enkele specifieke cijfers om in overweging te nemen:

 1. Voeding: De maandelijkse voedingskosten voor hoogwaardig droogvoer kunnen variëren van 27 tot 70 euro, afhankelijk van het merk en de hoeveelheid die je hond nodig heeft.
 2. Veterinaire zorg: Jaarlijkse dierenartskosten kunnen tussen 45 en 85 euro per maand liggen. Dit omvat basiszorg, vaccinaties en preventieve behandelingen.
 3. Verzorging: De kosten voor verzorging zijn relatief laag, aangezien de Amerikaanse Bullnese niet veel vachtverzorging nodig heeft. Schattingen voor verzorgingsproducten en -diensten kunnen tussen 5 en 15 euro per maand liggen.
 4. Training: De kosten voor training variëren op basis van het type training en de duur ervan. Individuele training kan tussen 240 en 600 euro kosten, terwijl groepstraining tussen 50 en 125 euro per cursus van 4 tot 6 weken kan kosten.
 5. Overige kosten: Overige kosten zoals speelgoed, hondenbedden, riemen en harnassen kunnen variëren, maar kunnen gemiddeld tussen 10 en 30 euro per maand liggen.

Al met al kunnen de totale maandelijkse onderhoudskosten voor een Amerikaanse Bullnese ergens tussen 87 en 225 euro liggen, afhankelijk van de specifieke behoeften en keuzes van de eigenaar.

Wat zijn de twee verschillende Bullnese-rassen?

Er zijn twee verschillende Bulldog-achtige rassen: de Amerikaanse Bullnese en de Franse Bullnese. De Amerikaanse Bullnese is ontwikkeld door een fokker in Florida die selectief genen van verschillende rassen combineerde om de ultieme kleine gezelschapshond te creëren. De rassen die hebben bijgedragen aan de Amerikaanse Bullnese zijn onder andere de Pekinees, de Franse Bulldog, de Teckel, de Boston Terriër en de Mopshond. De Franse Bullnese, daarentegen, is ontstaan door alleen de genen van de Franse Bulldog en mogelijk enkele invloeden van de Pekingees te combineren.

Welke hondenrassen lijken op de Amerikaanse Bullnese?

Er zijn verschillende rassen die op de Amerikaanse Bullnese lijken, zoals de Franse Bulldog, de Zweedse Vallhund en de Dorgi. De Franse Bulldog is een goede gezelschapshond die sterk en gespierd is. De Zweedse Vallhund lijkt op een kruising tussen een Corgi en een Duitse Herder. De Dorgi is een populair ras dat voorkomt in onbekende oorsprong en is een kruising tussen de teckel en de Pembroke Welsh Corgi. Al deze rassen hebben vergelijkbare gewicht, grootte en verzorgingsbehoeften als de Amerikaanse Bullnese.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant