australian-bulldog-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Australian Bulldog Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

Australian Bulldogs zijn gemaakt voor het klimaat in Australië en zijn een redelijk nieuw bulldogras. Ook bekend als Australian Bulldog, zijn ze aanhankelijk en sociaal en een goede familiehond. Het ras werd oorspronkelijk gefokt om te vechten tegen grote dieren zoals stieren, dus zijn bulldogs meer sociaal dan andere rassen, net als de Australian Bulldog. Hun uiterlijk en temperament laten zien dat ze ontspannen maar zelfverzekerd zijn. Hun trouw en liefde voor menselijk contact maken ze perfect als gezelschapshonden.

Het zijn goede waakhonden, maar tonen zelden agressie naar mensen toe. Australian Bulldogs zijn meestal aardig tegen andere honden en huisdieren, maar ze zijn wel dominant tegenover andere honden in hun territorium. Daarom moet je onmiddellijk beginnen met het trainen en socialiseren van jouw puppy. De puppyjaren kunnen zeer vormend zijn en mogen niet worden verspild. Gewoonlijk hebben Australian Bulldog nesten vier tot negen pups. Als regel moet je verwachten dat de moeder zeven pups in haar nest krijgt, wat het gemiddelde aantal is voor een Australian Bulldog moeder.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Australian Bulldog?

De Australian Bulldog, ook bekend als de Aussie Bulldog, is een ras dat specifiek is ontwikkeld in Australië en is bedoeld om de eigenschappen van de Engelse Bulldog te behouden, maar met verbeterde gezondheid en functionaliteit. Hier zijn enkele kenmerken en eigenschappen van de Australian Bulldog:

Uiterlijk:

 • De Australian Bulldog is een middelgrote tot grote hond met een gespierde en compacte lichaamsbouw.
 • Ze hebben een brede, gerimpelde kop met een krachtige kaaklijn.
 • De ogen zijn rond en expressief, en de oren staan rechtop.

Vacht:

 • De vacht van de Aussie Bulldog is kort en dicht, en de meest voorkomende kleuren zijn rood, gestroomd (gestreept) en wit.

Grootte:

 • Mannelijke Aussie Bulldogs hebben meestal een schouderhoogte van 46-51 cm, terwijl vrouwtjes meestal 43-48 cm meten.
 • Het gewicht varieert, maar ligt meestal tussen 25-35 kg.

Karakter en Temperament:

 • De Australian Bulldog staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter.
 • Ze zijn trouw aan hun gezin en vormen sterke banden met kinderen en andere huisdieren.
 • Hoewel ze waaks kunnen zijn, zijn ze over het algemeen niet agressief.

Gezondheid:

 • Dit ras is gefokt met aandacht voor gezondheid en functionaliteit, en ze hebben over het algemeen minder last van de ademhalingsproblemen die de Engelse Bulldog kunnen plagen.
 • Net als veel andere rassen kunnen ze echter vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie.

Activiteitenniveau:

 • De Aussie Bulldog heeft een matig activiteitenniveau. Ze genieten van dagelijkse wandelingen en spelen, maar zijn geen extreem energieke honden.
 • Ze kunnen zich goed aanpassen aan zowel appartementen als huizen met een tuin.

Verzorging:

 • Vanwege hun korte vacht hebben Aussie Bulldogs niet veel vachtverzorging nodig. Af en toe borstelen om losse haren te verwijderen is meestal voldoende.
 • Houd hun rimpels schoon en droog om huidproblemen te voorkomen.

De Australian Bulldog is een vriendelijke en gezonde hond die goed past bij gezinnen. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en genieten van de gezelschap van mensen.

Hoe intelligent zijn Australian Bulldogs?

Australian Bulldogs zijn uiterst intelligent. Je kunt jouw Aussie Bulldog bijna alles in zeer korte tijd leren, en ze begrijpen en onthouden nieuwe commando's na een gemiddeld aantal herhalingen.

Wat is de gemiddelde levensverwachting van een Australian Bulldog?

Fokkers van Australian Bulldogs schatten dat Aussie Bulldogs gewoonlijk 10 tot 12 jaar oud worden. In het algemeen hebben honden een maximale levensverwachting van ongeveer 15 jaar, en dit ras zit daar niet ver onder. Door hun speelse gedrag en goede hechtingsvermogen zijn ze goede metgezellen en vrienden voor vele jaren.

Een goede verzorging, zoals gezonde voeding, regelmatige dierenartsbezoeken en veel beweging, is cruciaal voor een lang leven. Als je hond dit allemaal heeft, kan hij misschien langer dan 12 jaar leven.

Wat zijn de verzorgingseisen voor een Australian Bulldog?

De Australian Bulldog is een koppige hond. Sommigen zouden zeggen dat het mopshondachtige gezicht alles zegt. Deze hond kan zich verzetten tegen je leiderschap en het is belangrijk dat je de pikorde vroeg vaststelt. Hoewel je Aussie Bulldog je met liefde zal overladen, zijn er enkele dingen die je moet weten voordat je een Aussie Bulldog mee naar huis neemt. Ten eerste eten ze erg rommelig. Bulldogs zijn bekend om hun unieke gezichtsvorm en hangende wangen, die ervoor zorgen dat het lijkt alsof ze altijd een rommelig gezicht hebben. Aangezien de bulldog graag rondhangt en niet veel beweging nodig heeft, is het belangrijk om hun gewicht en dieet in de gaten te houden, vooral als je problemen als overgewicht en diabetes wilt voorkomen.

Hoe groot is een Australian Bulldog?

Australian Bulldogs zijn over het algemeen middelgroot tot groot van formaat. Reuen hebben doorgaans een gewicht van ongeveer 27-40 kg en een hoogte van 50-61 cm aan de schouders. Teven hebben meestal een gewicht van ongeveer 23-34 kg en een hoogte van 48-58 cm aan de schouders. Dit zijn gemiddelde cijfers en individuele honden kunnen enigszins variëren in grootte, maar deze cijfers geven een goede indicatie van de typische afmetingen van het ras.

Waar staan Australian Bulldogs om bekend?

Omdat Australian Bulldogs werden gefokt als pure gezelschapshonden, zijn ze zeer mensgericht en aanhankelijk. Hun menselijke families zijn erg belangrijk voor hen en de honden genieten ervan om altijd bij hen te zijn. Ze zijn niet alleen enthousiast, maar begroeten ook iedereen enthousiast. Sommige honden voelen zich overweldigd wanneer Aussie Bulldogs hen met evenveel enthousiasme behandelen. Vroege socialisatie in het leven van een puppy is cruciaal voor hun sociabiliteit en prikkelbaar gedrag tegenover andere honden, en niet zozeer voor hun agressiviteit.

Is de Australian Bulldog goed voor de jacht?

Australian Bulldogs zijn gezelschapshonden en geen jachthonden. Ze stammen echter rechtstreeks af van Australische hondenkruisingen die vroeger gebruikt werden voor het jagen op varkens. De varkens werden naar Australië gebracht door de Europeanen toen ze zich daar vestigden. Ze werden echter verwilderd toen ze ontsnapten. Australische varkens zijn een grote overlast geworden en veroorzaken grote schade aan eigendommen en ernstig letsel. Het gebruik van speciaal gefokte honden is een van de enige manieren om op varkens te jagen, en het vereist een taaie en zeer toegewijde hond om op varkens te jagen. In Australië worden voor deze taak gewoonlijk gemengde rassen van Engelse Bulldogs, Bull Terriërs, Boxers en Staffordshire Terriërs gebruikt. De Engelse Bulldog reu van Pip Nobes uit Queensland had begin jaren negentig veel gezondheidsproblemen. Om een gezondere hond te fokken, kruiste ze haar Engelse Bulldog met de gemengde rashond die haar man gebruikte om op varkens te jagen. Zij vond dat de nakomelingen van een gekruiste bulldog veel gezonder zouden zijn dan alle andere Engelse bulldogs, omdat honden die op varkens jagen meestal in de beste gezondheid verkeren.

Houdt de Australian Bulldog van water?

Australian Bulldogs hebben over het algemeen de reputatie uitstekende zwemmers te zijn. Door hun zware borstkas zinken ze als bakstenen, hoewel ze van het water houden. Australian Bulldogs zijn geen goede zwemmers, hoewel dit een uitstekende manier schijnt te zijn om ze te trainen bij warm weer. Door hun verkorte gezichten lopen ze het risico water in te ademen, ook al lijken ze gemakkelijk te blijven drijven. Hun zware kisten zijn ook moeilijk drijvend te houden, wat extra problemen kan veroorzaken. Zorg er dus voor dat je je Aussie Bulldog in de gaten houdt wanneer hij in de buurt van water is, of zorg voor een zwemvest om hem veilig te houden tijdens het zwemmen.

Zijn Australian Bulldogs goed in warm en koud weer?

De Queensland fokker koos de rassen met zorg uit. Niet alleen fokte ze gezondere honden, maar ze onderkende ook de noodzaak om een hond te fokken die kon overleven in de extreme hitte van Australië. Bulldoggen uit Engeland zijn aan het koude, natte klimaat gewend, maar Australische temperaturen van meer dan 25 graden zijn dat niet. Australian Bulldogs zijn gefokt om de hitte en een actieve levensstijl in Australië aan te kunnen. Hevige koude of hitte zijn niet geschikt voor hen, want zij hebben een milder klimaat nodig. Honden in warme, vochtige klimaten hebben de neiging tot oververhitting, terwijl honden in koude temperaturen de neiging hebben te bevriezen. Je moet je hond zorgvuldig trainen om een hitteberoerte of soortgelijke problemen te voorkomen.

Welke rassen zijn er in de Australian Bulldog?

De Aussie Bulldog is een betrekkelijk nieuw ras. Een fokker uit Queensland creëerde de Aussie Bulldog door de zeer liefdevolle en loyale Engelse Bulldog, Engelse Staffordshire Bull Terriër, Boxer en Bullmastiff te mengen. Uit deze rassen werd een bulldog ontwikkeld om de hitte en het levendige leven van Australië te weerstaan. Hoewel Engelse Bulldoggen gewend zijn aan koude, regenachtige omstandigheden, ervaren ze zelden temperaturen boven de 35°C, zoals Australian Bulldoggen.

De fokker van de Aussie Bulldog heeft ook genen van andere rassen toegevoegd om de bekende gezondheidsproblemen van de Engelse Bulldog aan te pakken. De Australian Bulldog werd gefokt met bijdragen van verschillende rassen, waaronder de Engelse Bulldog. Hoewel hij lijkt op de Engelse Bulldog, heeft de Australian Bulldog langere poten, een minder kromme snuit en minder rimpels in zijn gezicht. De eerste indruk die men van deze honden krijgt lijkt op die van een Engelse Bulldog, maar bij nadere beschouwing zijn er veel duidelijke verschillen te zien.

Hoe ziet een Australian Bulldog eruit?

Aussie Bulldogs zijn middelgrote raszuivere gezelschapshonden met dikke botten en grote kracht. De hoofdstructuur van een Aussie Bulldog is een van zijn belangrijkste kenmerken en het is een stevig en compact ras met een goede spierspanning. Hij heeft een sterke, vierkante kop met een kortere en bredere snuit dan de algemene bulldog. De neus is gerimpeld en de ogen zijn groot, helder en wijd. De kaak is breed en vierkant, met sterke tanden.

Worden Australian Bulldogs zwart geboren?

Nee, Australian Bulldog puppies worden niet zwart geboren. Volgens de Australian National Kennel Council standaard kunnen de vachtkleuren van de Australian Bulldog echter gestroomd, beige, rood, bruin, wit, bonte of een van deze kleuren zijn. Dit zijn kleuren voor de fok, maar er zijn ook zwarte Aussie Bulldogs.

Wat is het verschil tussen een Ierse Water Spaniel en een Australian Bulldog?

De Irish Water Spaniel komt oorspronkelijk uit Ierland, terwijl de Australian Bulldog een ras uit Australië is. Irish Water Spaniels kunnen 4 centimeter groter worden dan Australian Bulldogs, maar beide rassen hebben een vergelijkbaar gewicht van 25 tot 35 kg en een levensverwachting van 9 tot 12 jaar. Eén verschil is het aantal pups per nest. Irish Water Spaniels kunnen tot 12 pups per nest krijgen, terwijl Australian Bulldogs gewoonlijk niet meer dan acht pups krijgen. Zowel de Ierse Water Spaniel als de Australian Bulldog hebben een matige verzorging nodig.

Wat is het verschil tussen een Australian Bulldog en een Boykin Spaniel?

De Boykin Spaniel is een Amerikaans ras, terwijl Australian Bulldogs in Australië worden gefokt. Boykin Spaniels en Australian Bulldogs hebben een schofthoogte van 14 tot 20 centimeter, maar er is een aanzienlijk verschil in gewicht. Australian Bulldogs kunnen 17 kg meer wegen dan Boykin Spaniels. De levensduur van de Amerikaanse Boykin varieert van 14 tot 16 jaar, terwijl de Australian Bulldog varieert van 9 tot 12 jaar. Australian Bulldog. Beide rassen hebben tussen de 3 en 8 pups per nest, en ze vereisen dezelfde hoeveelheid verzorging.

Hoe gaan Australian Bulldogs om met de familie?

In tegenstelling tot veel andere honden genieten Australian Bulldogs altijd van menselijke aandacht. Ze zijn erg aanhankelijk, vooral in de buurt van kinderen. Aussie Bulldogs zijn erg loyaal aan hun baasjes en gezin, en sommige kunnen zich aan één persoon hechten. Veel Aussie Bulldogs volgen hun favoriete mens door het huis en eisen aandacht op. Ze slapen en liggen vaak als hun familie er niet is. Toch zijn het niet het soort honden dat je de hele dag alleen kunt laten, want ze hebben voortdurend aandacht nodig. Australian Bulldogs kunnen zich vervelen als ze niet de juiste aandacht krijgen. Australian Bulldogs zijn niet geschikt voor gezinnen die voortdurend onderweg zijn. Australian Bulldogs hebben mensen nodig die ook graag thuis zijn. Normaal zijn deze honden vriendelijk en rustig, maar ze moeten vroeg worden gesocialiseerd. Wanneer ze niet gesocialiseerd zijn, kunnen ze een overbeschermend instinct ontwikkelen ten aanzien van hun familie en bezittingen. Puppy's kunnen veel baat hebben bij puppytraining.

Hoe gaan Australian Bulldogs om met andere honden?

Australian Bulldogs zijn wat dominant, dus het is heel belangrijk om ze te socialiseren. Om ongewenst gedrag te corrigeren, moeten deze pups van jongs af aan worden gesocialiseerd met andere dieren en kinderen. Als een Australian Bulldog opgroeit met andere honden of van jongs af aan wordt blootgesteld aan andere huisdieren, zal hij eerder kalm en vriendelijk zijn dan dominant. Neem de pup zo vroeg mogelijk mee naar buiten om andere honden en vriendelijke mensen te ontmoeten. Zo leren pups dat andere honden vriendelijk zijn en hen geen pijn zullen doen. Wanneer je jouw hond als pup socialiseert, moet je de andere honden waaraan je hem voorstelt kennen. Het is geen goed idee om je hond kennis te laten maken met een andere jonge, agressieve hond omdat ze zich dat zullen herinneren. Als ze jong zijn, herinneren honden zich alles wat hen is overkomen. De negatieve ervaringen kunnen je hond doen geloven dat andere honden slecht zijn.

Kunnen Australian Bulldogs met katten overweg?

Het is niet gebruikelijk dat Australian Bulldogs achter katten aanzitten, maar het zou kunnen als ze niet met hen gesocialiseerd zijn. Ze hebben een minimale prooidrift, dus kan hen geleerd worden dat katten geen speelgoed zijn. Het is echter belangrijk om katten er op jonge leeftijd mee kennis te laten maken. Een hond kan ze zien als prooi of als indringers als ze niet goed worden behandeld. Aussie Bulldogs gaan meestal goed om met katten als ze ermee zijn opgegroeid.

Hoe gaan Australian Bulldogs om met oudere mensen?

De Australian Bulldog is een van de beste honden voor senioren omdat hij zich aanpast, uiterst vriendelijk is, gemakkelijk te verzorgen is en weinig beweging nodig heeft. De populariteit van de Aussie Bulldog in de Verenigde Staten is geen verrassing.

Hoe gaan Australian Bulldogs om met kinderen?

Het is goed om Aussie Bulldogs in de buurt van kinderen te houden. Zolang de hond nog geen verontrustende tekenen van agressie vertoont, moet hij niet anders worden behandeld dan andere honden. Jonge kinderen kunnen echter denken dat alle honden zo vriendelijk zijn als hun beminnelijke Aussie Bulldog.

Hieronder volgen enkele belangrijke punten om kinderen veilig te houden in de buurt van andere honden.

 • Houd nauwlettend toezicht op kinderen in de buurt van honden.
 • Bij het spelen moeten de kinderen voorzichtig zijn met de honden.
 • Leer de kinderen de hond nooit te storen als hij slaapt of eet.
 • Leer de kinderen hoe zij de signalen kunnen herkennen van een hond die "terug" zegt, bv. de Aussie bulldog die zijn vinnen optilt, zich terugtrekt, gromt, het kind aanstaart of het haar op zijn rug of nek overeind zet.
 • Leer kinderen vreemde honden niet te benaderen, ook al lijken ze vriendelijk, en nooit een hond te aaien zonder de eigenaar om toestemming te vragen.
 • Laat de kinderen zien hoe je een hond langzaam en rustig aait. Aai honden rustig en langzaam.
 • Het belangrijkste is kinderen te leren op één plaats te blijven staan met hun armen langs hun zij wanneer een vreemde hond nadert. Schreeuwen, weglopen of de hond in de ogen kijken kan de prooidrift van de hond aanwakkeren. Kinderen moeten altijd worden herinnerd aan deze veiligheidsmaatregelen, zodat ze niet zelfgenoegzaam worden.

Hoe gaan Australian Bulldogs om met buren of gasten?

Australian Bulldogs zijn wantrouwig tegenover mensen die geen deel uitmaken van hun roedel. Maar meestal zijn ze ontspannen en kalm. Ze vinden het prima om in de hoek van de kamer te zitten en niet veel te doen. Ze begroeten waarschijnlijk bezoekers als ze de kamer binnenkomen, maar zoeken snel een rustig plekje en gaan zitten. Bezoekers en buren die ze vaak tegenkomen zijn veilig in het territorium van de Aussie Bulldog. Vriendelijke buren kunnen als roedelleden worden beschouwd als zij elkaar regelmatig ontmoeten. Aussie Bulldogs zijn echter gevoeliger dan de meeste andere rassen, en het veelvuldig komen en gaan van gasten kan de emotionele toestand van de Aussie Bulldog beïnvloeden. Dit ras houdt niet van onregelmatige dagelijkse routines, lawaaierige huishoudens en regelmatig bezoek van gasten.

Wat zijn de fysieke kenmerken van Australian Bulldogs?

Er is een duidelijke familiegelijkenis tussen de Australian Bulldog en de Engelse Bulldog, maar de genen van andere rassen zoals de Bullmastiff en de Boxer zijn ook duidelijk aanwezig. Deze honden zijn selectief gefokt om zich aan te passen aan de Australische omgeving. De fysieke kenmerken van de Australian Bulldog staan in onderstaande tabel.

Wat is de vachtkleur van de Australian Bulldog?

De Australian Bulldog komt voor in verschillende kleuren, zoals gestroomd, rood en fawn, en bonte.

Snurken Australian Bulldogs?

Australian Bulldogs zijn brachycephale honden, wat betekent dat de schattigheid van het platte gezicht gepaard gaat met een belangrijk gezondheidsnadeel, aangezien de ruimte in de mond van de Aussie Bulldog aanzienlijk kleiner is dan bij andere rassen. Ter vergelijking: de tong en andere zachte weefsels zoals de amandelen en het zachte gehemelte zijn kleiner dan vroeger en moeten in een veel kleinere ruimte passen. En daar ontstaan gezondheidsproblemen. De drukke mond van de Aussie veroorzaakt snurken, dat bij sommige honden buitensporig kan zijn. Brachycephalic - Als je een Bulldog (Aussie, Frans of Engels), Mopshond, Boston Terriër, Boxer, Pekingees of Shih Tzu hebt, moet je dit woord kennen. Al deze rassen zijn brachycefaal - ze zijn gefokt met een onderkaak van normale grootte, een korte, samengedrukte bovenkaak en een schedel die aan de voorkant is afgeplat.

Kunnen Australian Bulldogs blauwe ogen hebben?

Ja, Australian Bulldogs kunnen blauwe ogen hebben. Volgens de normen van de Australian National Kennel Council voor Australian Bulldogs moeten de ogen rond, diep en breed aangezet zijn, nooit uitpuilend of verzonken, bij voorkeur zonder zichtbare bobbels. Ogen van elke kleur zijn aanvaardbaar, inclusief blauwe ogen.

Hebben Australian Bulldogs zwemvliezen?

Nee, volwassen Australian Bulldogs hebben geen zwemvliezen. Volgens de rasstandaarden van de Australian National Kennel Council moeten de poten van Aussie Bulldogs compact, sterk en recht zijn. Korte tenen, goed verdeeld. Te sterk gespreide poten zijn ongewenst. Volgens de American Kennel Council hebben alle honden al vroeg in hun leven zwemvliezen, maar de meeste verliezen die al vroeg. Voeten met zwemvliezen helpen honden efficiënter te zwemmen, maar ze zijn ook nuttig bij het graven en rennen op zachte of modderige oppervlakken. Verschillende rassen hebben zwemvliezen, waaronder Labradors, Poedels, Teckels en andere, maar geen Aussie Bulldogs.

Hoe snel groeien Australian Bulldogs?

Australian Bulldogs, zoals de meeste hondenrassen, hebben een snelle groeifase in hun eerste levensmaanden. Over het algemeen geldt het volgende:

 1. Geboorte tot 6 maanden: Tijdens deze fase groeien Australian Bulldog-puppy's snel. Ze kunnen in deze periode hun geboortegewicht wel vier keer vermenigvuldigen. De groeisnelheid varieert, maar gemiddeld genomen bereiken ze tegen de leeftijd van 6 maanden ongeveer 60-70% van hun volwassen grootte.
 2. 6 maanden tot 1 jaar: Naarmate ze de 6 maanden naderen, neemt hun groeisnelheid af, maar ze blijven nog steeds gestaag groeien. Tegen het einde van het eerste jaar bereiken ze meestal bijna hun volwassen grootte en gewicht.
 3. Volwassen leeftijd: Australian Bulldogs worden meestal als volwassen beschouwd tussen 12 en 24 maanden, afhankelijk van het individu. Tijdens deze periode vertraagt hun groei aanzienlijk en bereiken ze hun volwassen grootte en gewicht.

Hebben Australian Bulldogs veel beweging nodig?

De Australian Bulldog is veel actiever dan andere Bulldograssen. Hoewel Aussie Bulldogs geen strikte trainingsroutine nodig hebben, hebben ze wel dagelijks een lange wandeling nodig. Ze genieten van andere activiteiten, zoals spelen in de tuin met hun menselijke speelkameraadjes, hoewel het enige overtuigingskracht kan vergen. Voor dutjes liggen ze graag op de bank of in een zonnig hoekje. Als ze echter niet worden uitgelaten, zullen deze stevige, gedrongen honden zwaarder worden en het risico lopen zwaarlijvig te worden. Een evenwichtige voeding is ook belangrijk.

Is de Australian Bulldog hypoallergeen?

Nee, Australian Bulldogs zijn niet hypoallergeen. De overtuiging van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet juist. De eigenlijke oorzaak van de reacties zijn kleine huidschilfers, hondenschilfers genoemd, en het speekselproteïne van de honden. Mensen met een verhoogd risico op allergieën moeten voorzichtig zijn, want hoewel Aussie bulldoggen minder kwijlen dan andere bulldograssen, doen ze dat nog steeds, en dit kan gevolgen hebben voor hun baasjes die gevoelig zijn voor allergieën.

Worden de staarten van Australian Bulldogs gecoupeerd?

Nee, van fokkers wordt niet verwacht dat zij de staarten van hun Australian Bulldog puppies couperen. De normen van de Australian National Kennel Council voor de staart van de Aussie Bulldog stellen dat de staart dik moet zijn bij de wortel en lang of kort mag zijn.

Hebben alle Australian Bulldogs krulstaarten?

Nee, niet alle Australian Bulldogs hebben gekrulde staarten. Volgens de normen van de Australian National Kennel Council zijn krulstaarten ongewenst. Een krulstaart wordt ook wel schroefstaart of ingegroeide staart genoemd, die erfelijk kan zijn. Een slinger- of pompstaart is toegestaan en mag lang of kort zijn, maar mag niet gecoupeerd zijn.

Hoe voer je een Australian Bulldog?

Baasjes van Australian Bulldogs moeten hun huisdieren een uitgebalanceerde voeding geven die speciaal is ontworpen voor middelgrote rassen. Ook zijn deze honden relatief actief, dus ze hebben baat bij hoogwaardige voeding voor actieve honden. Ze moeten ook droogvoer krijgen dat bij hun leeftijd past. De voedingsbehoeften van volwassen honden, puppy's en senioren verschillen enigszins.

Zorg ervoor dat je jouw Australian Bulldog de juiste hoeveelheid voer geeft als je het juiste ras hebt gekozen. Honden van hun grootte hebben gewoonlijk niet meer dan 300 gram droogvoer per dag nodig, maar de exacte hoeveelheden staan vermeld in de aanbevelingen van de fabrikant. Om een opgeblazen gevoel te voorkomen, moet je de dagelijkse hoeveelheid voedsel over twee of meer maaltijden verdelen.

Hoeveel moet een Australian Bulldog puppy eten?

Hieronder staan de voedingsbehoeften van een Australian Bulldog pup.

 • De eiwitbehoefte van Australian Bulldog pups is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatig eiwit voeren kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in de voeding voor Australian Bulldog puppies. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Australian Bulldog puppy's hebben vitamines A en D en mineralen zoals zink, mangaan en koper nodig.

Welke gezondheidstests moet een Australian Bulldog ondergaan?

Er zijn veel inspanningen geleverd om de genetische integriteit van de Australian Bulldog te behouden en aangeboren ziekten te voorkomen. Als ras met een kort gezicht (brachycephalic) is de Australian Bulldog gevoelig voor bepaalde ademhalingsproblemen en is hij gevoeliger voor hitte-uitputting dan andere rassen. Het is echter nooit een slecht idee om je hond jaarlijks te laten onderzoeken op de volgende ziekten:

 • Kersenoog: Deze aandoening kan erfelijk zijn en komt veel voor bij bulldogs, zowel Australische als Engelse. Het is een felrood, gezwollen, pijnlijk uitziend oog, veroorzaakt door een verzakking van de nictitansklier. Het ontstaat nadat een traanklier in het derde ooglid van de hond ontstoken raakt.
 • Keratoconjunctivitis Sicca: Deze aandoening is algemeen bekend als "droge ogen" en wordt meestal veroorzaakt door een auto-immuunreactie die zich richt op de traanklieren van de hond en de traanproductie vermindert.
 • Brachycephalisch syndroom: Komt vaak voor bij rassen met een platte, depressieve neus, zoals de Australian Bulldog. Deze aandoening komt vaak voor bij vochtig weer wanneer de luchtwegen verstopt raken en de ademhaling van de hond moeilijk of bijna onmogelijk wordt. Het gevaar is dat de Aussie Bulldog bij overmatige hitte zijn lichaamstemperatuur niet kan regelen, wat leidt tot ernstige gezondheidscomplicaties.
 • Heupdysplasie: Een misvorming van het heupgewricht. De meest voorkomende skeletziekte bij rassen met een zwaar lichaam en korte poten.
 • Elleboogdysplasie: de meest voorkomende oorzaak van kreupelheid aan de voorpoten bij rassen met korte poten en een zwaar lichaam, zoals Aussie Bulldogs.

De Engelse Bulldog wordt geplaagd door verschillende gezondheidsproblemen. Hoewel Australian Bulldogfokkers ervoor hebben gezorgd de ernst van sommige van deze problemen te verminderen, is warm weer nog steeds riskant voor Aussie Bulldogs.

Welke beweging heeft een Australian Bulldog nodig?

Met vroege training en socialisatie toont de Australian Bulldog intelligentie en kracht. Deze hond heeft de neiging andere honden te domineren. Socialisatie is essentieel om deze tendens tegen te gaan. Het zou het beste zijn om deze pups van pup af aan bloot te stellen aan andere dieren en kinderen, zodat je met hen kunt werken aan het verbeteren van ongewenst gedrag. In aanwezigheid van andere huisdieren wanneer hij jong is of opgroeit met andere honden, zal de Australian Bulldog eerder kalm en vriendelijk zijn dan overheersend.

Als trouwe familiehonden reageren Australian Bulldogs goed op trainingsmethoden die gebruik maken van positieve versterking. Behandelingen en aanmoedigingen kunnen jouw hond helpen om te leren waar hij zijn behoefte moet doen en bevelen op te volgen. Dergelijke honden kunnen goed worden getraind als zij met vaste hand worden geleid en het leiderschap van hun eigenaar hen drijft. Een positieve benadering van het trainen en aanmoedigen van jouw hond is cruciaal om jezelf als de alfa in de relatie te vestigen. Negatieve training werkt niet, maar te veel negatieve training kan je relatie met je hond voor altijd verpesten.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Australian Bulldog?

De voedingsbehoeften van een Australian Bulldog omvatten hoge niveaus van bepaalde voedingsstoffen. De belangrijkste voedingsstoffen voor Aussie Bulldogs staan hieronder vermeld.

 • Eiwit: Australian Bulldogs hebben natuurlijk dierlijk eiwit nodig, dat belangrijk is voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die het bevat. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de Australian Bulldog stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van een hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het is belangrijk op te merken dat volwassen honden en oudere honden een lager vetgehalte nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Wanneer de Aussie Bulldog voldoende koolhydraten binnenkrijgt, levert dat energie en bevordert het de eiwitopname door het lichaam om magere spieren op te bouwen. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Australian Bulldog pups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de vachtgezondheid van Aussie Bulldogs.
 • Micronutriënt: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt. Andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van gezonde gewrichten bij Australian Bulldogs zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van de Aussie Bulldog zijn een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van Australian Bulldogs.

Hoeveel verhaart een Australian Bulldog?

De rui is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. Aussie Bulldogs hebben een korte, gladde vacht en hun verharingscyclus is gemiddeld. Eens per week grondig borstelen verwijdert echter losse en dode haren, zodat de Aussie Bulldog niet over het hele meubilair verhaard. Het houdt de vacht ook glanzend, en Australian Bulldogs houden van de extra aandacht die ze krijgen als hun baasjes hun vacht borstelen.

Hoe vaak wordt de vacht van de Australian Bulldog verzorgd?

De Australian Bulldog heeft een korte, fijne vacht met een gladde textuur die relatief gemakkelijk te verzorgen is.

De verzorging van een Aussie Bulldog is moeiteloos. Wekelijks borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Aussie Bulldogs hoeven niet meer dan twee of drie keer per jaar in bad, anders bestaat het risico dat de natuurlijke vettigheid van de huid en het haar wordt aangetast. Een seizoensgebonden behandeling tegen teken en vlooien is ook nodig.

Eigenaren van Australian Bulldogs moeten regelmatig de ogen en oren van hun hond schoonmaken om infecties te voorkomen. Er zijn echter ook extra preventieve schoonmaakmaatregelen nodig. Het is van belang om alle huidplooien van je Aussie Bulldog af te vegen met een tissue of een vochtige doek, en vervolgens deze plooien voorzichtig droog te deppen met een zachte, droge doek. Hoewel enkele keren per week voldoende is, kan dagelijkse verzorging schimmelinfecties voorkomen en tegelijkertijd de band tussen jou en je Aussie Bulldog versterken.

Hoeveel kwijlen Australian Bulldogs?

In Queensland, Australië, gaan fokkers door met hun selectief fokken om de ultieme Aussie Bulldog te produceren. Ze zijn nog steeds bezig om de hoeveelheid kwijlen bij de Aussie Bulldog te verminderen. Veel eigenaren houden een doekje bij de hand om het kwijl van de pup weg te vegen, vooral in huis.

Kwijlen bij Aussie Bulldogs en alle andere honden is echter heel natuurlijk en een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Speeksel van honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

Hieronder staan veel voorkomende gevallen van natuurlijk kwijlen bij Australian Bulldogs.

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een Aussie Bulldog weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadbak met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd.
 • Opwinding: Australian Bulldogs zijn slim en weten wanneer een wandeling of speelsessie eraan komt.
 • Stress en angst: Ongebruikelijke situaties zoals onbekende donderende geluiden of de nadering van een grote, agressief uitziende hond kunnen leiden tot overmatig kwijlen bij een Australian Bulldog.
 • Seksueel: De opwinding van een Australian Bulldog reu bij het zien van een teefje kan ook kwijlen veroorzaken. Evenzo kan een loopse teef kwijlen als zij de geur van een Aussie Bulldog reu ruikt.

Wat is het vachttype van de Australian Bulldog?

Wanneer je de Australian Bulldog aait in de richting van zijn vacht, zul je merken dat hij een compacte, glanzende vacht heeft die nauw aansluit op de huid en een gladde textuur heeft.

Hoe lang is de vacht van de Australian Bulldog?

De vacht van de Australian Bulldog is kort en meet niet meer dan 1 cm in lengte.

Stinken Australian Bulldogs?

Ja, het is waarschijnlijk dat een Australian Bulldog af en toe een onaangename geur kan hebben. Slechte geur bij honden kan verschillende oorzaken hebben, zoals tandinfecties, oorontstekingen, huidplooi-infecties en zelfs winderigheid. Regelmatige verzorging kan helpen om sommige van deze onaangename geuren te voorkomen, maar infecties moeten altijd door een dierenarts worden behandeld.

Het is van essentieel belang om regelmatige verzorging toe te passen om onaangename geuren te voorkomen en ervoor te zorgen dat je puppy goed wordt verzorgd en gezond blijft. Als je vermoedt dat je Aussie Bulldog een infectie heeft, is het raadzaam om altijd een dierenarts te raadplegen om de juiste behandeling voor de aandoening van je hond te krijgen.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het ras Australian Bulldog?

De sociale eigenschappen van honden van het ras Australian Bulldog zijn aanhankelijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en het is niet ongewoon dat ze hun grootte vergeten en op de schoot van hun baasje klimmen. De sociale kenmerken van Australian Bulldogs worden hieronder opgesomd.

 • Kindvriendelijk: Australian Bulldogs zijn kindvriendelijke en geduldige hondenvrienden, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Aussie Bulldogs zijn aanhankelijk met hun menselijke gezinnen en onderdanig aan hun meesters.
 • Achterdochtig tegenover vreemden, maar vriendelijk: Australian Bulldogs kijken naar hun baasjes om hen te leren hoe ze vreemden moeten behandelen. Elk teken van een bedreiging voor hun familie activeert hun vermogen om zich te verdedigen.
 • Dominantie over andere honden: Australian Bulldogs hebben de neiging andere honden te domineren, maar alleen als ze niet goed gesocialiseerd zijn.
 • Seniorvriendelijk: Australian Bulldogs worden vaak aanbevolen voor oudere mensen.

Hoe gaat een Australian Bulldog om met vreemden?

Australian Bulldogs zijn niet de meest vreemden-vriendelijke honden. Aussie Bulldogs observeren vreemden met argwaan maar zonder agressie. Over het algemeen volgen ze hun aanwijzingen van hun baasjes en vertonen ze geen tekenen van vijandigheid wanneer hun menselijke familieleden zich op hun gemak voelen in het gezelschap van vreemden. Zij zijn waarschijnlijk achterdochtig totdat zij ervan overtuigd zijn dat de vreemdelingen geen bedreiging vormen voor hun gezin.

Zijn Australian Bulldogs speels?

Ja, Australian Bulldogs zijn speelse honden. Ondanks hun gespierde lichaam en korte poten zijn ze aanhankelijk en speels met kinderen van alle leeftijden. Hoewel Aussie Bulldogs graag buiten zijn, hebben ze de neiging nogal lui te zijn. Ze zijn gevoelig voor overgewicht en het kan gunstig zijn om de Australian Bulldog aan te moedigen met de kinderen in de tuin te spelen.

Aussie Bulldogs houden van nature van spelen, en een van de redenen waarom ze zo beminnelijk zijn, is dat het aanhankelijke grappenmakers zijn die ons aan het lachen maken. Regelmatig spelen met hun Aussie Bulldogs helpt mensen om hen te begrijpen, te respecteren en met hen te communiceren. De constante beloningen die met spelen gepaard gaan, leiden vaak tot stabiel en betrouwbaar gedrag.

Zijn Australian Bulldogs beschermend?

Ja, Australian Bulldogs zijn waakhonden, maar slechts in beperkte mate geschikt voor bewaking. Aussie Bulldogs zijn betere waakhonden. Hun loyaliteit aan hun menselijke families maakt hen alert voor potentiële bedreigingen of mogelijke indringers. Hoewel Aussie Bulldogs niet erg luidruchtig zijn, zullen ze blaffen om hun baasjes te waarschuwen voor gevaar. Ze zijn echter niet agressief en vallen geen mensen aan die de veiligheid van hun eigenaars bedreigen.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Australian Bulldog?

Australian Bulldogs passen zich goed aan veranderende levensstijlen en verschillende omstandigheden aan. Ze houden van iedereen en kunnen zich aan elke verandering in omstandigheden aanpassen, zolang de veranderingen gepaard gaan met de liefde en genegenheid van hun familie. Net als bij een verhuizing zijn er kleine problemen, en Aussie Bulldogs herstellen zich snel, zelfs als ze zich moeten aanpassen aan een flat nadat ze in een groot huis hebben gewoond. Ze passen zich echter niet goed aan een koud klimaat aan.

Welke karaktertrekken zijn kenmerkend voor de Australian Bulldog?

Australian Bulldogs zijn aanhankelijk, zachtaardig, liefdevol en sociaal. Aussie Bulldogs zijn gevoelig voor de gevoelens van hun eigenaars en zijn prachtige familiegenoten. Door hun temperament zijn ze ideale gezelschapshonden voor gezinnen met kinderen en zelfs oudere gezinsleden. Aussie Bulldogs zijn geboren roedelleiders en hebben een stevige, zelfverzekerde en rustige eigenaar nodig om de leiding te nemen en hun rol als roedelleider voortdurend te bevestigen. Australian Bulldogs zijn echter gevoeliger dan de meeste andere honden en passen zich niet goed aan aan lawaaierige huishoudens met onregelmatige routines. Hoewel ze erg aanhankelijk zijn voor familieleden, trekken ze zich ook terug als er veel bezoek komt.

Zijn Australian Bulldogs koppig?

De Australian Bulldog kan koppig en eigenzinnig zijn en heeft een ferme eigenaar nodig om hem te laten weten dat hij niet de roedelleider is. Aussie Bulldogs kunnen zich echter verzetten tegen leiderschap, maar het is belangrijk om de pikorde vast te stellen terwijl je puppy nog een puppy is. Anders kan de Aussie Bulldog opgroeien met het idee dat zij de roedelleider is.

Op welke leeftijd worden Australian Bulldogs rustiger?

Jonge Australian Bulldogs zijn net kleine ballen van vuur, en veel hondenouders vinden ze overweldigend. Ze kunnen hun Aussie Bulldogs overmatig veel energie laten verbruiken om hen te kalmeren. Aussie Bulldogs kunnen pas rustig worden als ze 4 of 5 jaar oud zijn. Tot die tijd kan de eigenaar de energie kanaliseren door de hond meerdere keren per dag uit te laten. Speeltijd in de tuin en het leren van nieuwe trucjes en vaardigheden zijn uitstekende ideeën om de kleine bundel energie te kalmeren.

Zijn Australian Bulldogs knuffelbaar?

De Australian Bulldog is een liefdevolle gezelschapshond voor het hele gezin. Deze rustige en aanhankelijke honden doen het goed met kinderen en passen zich aan verschillende levensstijlen aan. Ongeacht het plezier dat kinderen brengen, hun eerste keuze zal altijd knuffelen met hun mensen op de bank zijn.

Kunnen Australian Bulldogs agressief zijn?

Aussie Bulldogs zijn zeker geen agressief ras. Het is eerder een zeer trouw en liefdevol ras, zowel naar mensen als naar andere honden. Ze zijn van nature niet agressief en net als hun neven, de Engelse Bulldog, geobsedeerd door hun eigenaar.

Kunnen Australian Bulldogs gevaarlijk zijn?

De Australian Bulldog is van nature niet agressief en daarom niet gevaarlijk. Dit ras is over het algemeen vriendelijk en zachtaardig. Als ze niet goed verzorgd worden, kunnen Australian Bulldogs agressief gedrag vertonen. Agressief gedrag bij een Aussie Bulldog kan het gevolg zijn van een gebrek aan goed management, training, socialisatie en lichaamsbeweging. Wanneer je een Australian Bulldog opvoedt, moet je aandacht besteden aan al deze behoeften om er een goede familievriend van te maken.

Vallen Australian Bulldogs wel eens aan?

De Australian Bulldog is een van de meest zachtaardige en trouwe hondenrassen ter wereld - alle honden, ongeacht het ras, kunnen aanvallen als ze worden geprovoceerd. Dus ja, een Australian Bulldog kan een mens aanvallen? Hun beschermende en waakhondfunctie is echter zeer belangrijk voor hen, en ze zullen ongetwijfeld verwilderen als hun gezin wordt bedreigd. Hun gespierde, gedrongen lichamen en het laten zien van hun tanden kan genoeg zijn om overtreders af te schrikken. Toch moeten hun baasjes niet nalaten hun Aussie Bulldoggen te socialiseren, want ze staan niet bekend als agressief.

Kunnen Australian Bulldogs mensen doden?

Ja, Australian Bulldogs kunnen doden, maar het is onwaarschijnlijk dat ze dat doen. Ze zijn van nature niet agressief, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen ze aanvallen. Omstandigheden waarin de Aussie Bulldog wordt mishandeld, geplaagd, gekwetst of geprovoceerd kunnen een aanval uitlokken. Ongeacht het ras zal elke hond aanvallen als hij zich bedreigd voelt. Na een incident in Port Lincoln enkele jaren geleden werd een Australian Bulldog afgemaakt nadat hij een 9-jarige jongen had aangevallen. Volgens berichten voelde de hond zich bedreigd toen de jongen over het hek gluurde en liep het kind ernstige verwondingen op aan zijn gezicht.

Kunnen Australian Bulldogs er tegen om alleen gelaten te worden?

Australian Bulldogs zijn een sociaal ras. Australian Bulldogs zijn graag in de buurt van mensen of andere dieren en het ras verdraagt het niet om alleen gelaten te worden. Omdat ze gefokt zijn om gezelschapshonden te zijn, kan een te lange afzondering van hun familie hen stress en angst bezorgen. Australian Bulldogs zijn gevoelig voor verlatingsangst. Wie dit ras in huis wil halen, moet bereid zijn oprechte vriendschap en genegenheid te tonen en tijd te nemen voor zijn hond.

Kan ik mijn Australian Bulldog thuis laten?

De Australian Bulldog heeft gezelschap nodig. Het maakt niet uit hoe hondvriendelijk de omgeving is, als je niet in de buurt bent, zal je hond niet gelukkig zijn. Van pup tot volwassene raken Aussie Bulldogs gestrest of verveeld als ze te lang alleen gelaten worden. Dit kan leiden tot overmatig blaffen of ander ongewenst gedrag. Australian Bulldogs staan erom bekend een speciale band te vormen met een familielid, dus kan verlatingsangst optreden als die persoon een paar uur weg moet. Dit kan zelfs gebeuren als andere gezinsleden thuis blijven of een ander huisdier beschikbaar is om hen bezig te houden. Maar zelfs dit zal niet lang duren. Als je alleen woont, probeer dan de hond niet al te lang alleen te laten.

Kunnen Australian Bulldogs 8 uur alleen gelaten worden?

Australian Bulldog puppies mogen niet meer dan 1 uur per maand van hun leeftijd alleen gelaten worden. Dus twee maanden oude pups kunnen tot twee uur alleen gelaten worden. Als ze zo jong zijn, is hun blaas nog klein en moeten ze om de 2 uur op het potje.

Het wordt aanbevolen deze vuistregel te volgen tot je Aussie Bulldog puppy acht maanden oud is, wanneer hij volledig zindelijk is en de dag kan doorkomen. Acht maanden is de algemene limiet voor de regel van 1 uur/leeftijd in maanden, en Australian Bulldogs mogen niet langer dan acht uur alleen worden gelaten, zoals hierboven vermeld.

De hele dag thuis zijn is niet prettig voor Aussie Bulldogs, want ze hebben veel beweging nodig. Voor een oudere pup of zelfs een volwassen Aussie Bulldog is het de moeite waard een hondenuitlaatservice in te huren. Vraag een familielid of vriend om de pup uit te laten en hem buiten te laten plassen. Je kunt het welzijn van je hond aanzienlijk verhogen door hem op een lange dag alleen thuis een pauze te gunnen.

Hoe train je een Australian Bulldog?

Het is noodzakelijk en belangrijk dat je jouw Australian Bulldog puppy positief steunt en waardering toont tijdens de training.

 • De beste manier om je Australian Bulldog te trainen is met positieve versterking, zonder tegen haar te schreeuwen of haar te straffen als ze niet luistert.
 • Het is aanhankelijker om de Australian Bulldog onder de kin of op de borst te kloppen dan om haar op het hoofd of de rug te kloppen.
 • Lange trainingen worden niet aanbevolen voor jouw Australian Bulldog. Het is beter voor ze om je vijf minuten per dag, drie keer per dag te trainen zodat ze je hun volledige aandacht geven.
 • Beloon jouw puppy met een hondensnoepje als hij doet wat je vraagt.
 • De grootste fout die veel baasjes van Australian Bulldoggen maken is hun puppy's op jonge leeftijd dingen te laten doen die ze in de toekomst beter niet kunnen doen, zoals op meubels gaan liggen. Het zal bijna onmogelijk zijn het gedrag van je hond later te veranderen als je hem deze gewoonte toestaat.
 • Je kunt je puppy effectief trainen door de juiste intonatie te gebruiken - gebruik een vrolijke toon als je hem prijst en een stevige toon als je "nee" zegt (maar schreeuw niet).

Puppytraining voor een Australian Bulldog duurt gewoonlijk tussen 8 en 12 weken voordat je puppy zijn leervermogen heeft bereikt.

Zijn Australian Bulldogs makkelijk te trainen?

Australian Bulldogs zijn behoorlijk intelligent. Het zijn zeer intelligente honden, slim genoeg om veel commando's te leren, en door hun liefdevolle aard zijn ze ook redelijk gemakkelijk te trainen.

Zijn Australian Bulldogs moeilijk te trainen?

Australian Bulldogs zijn vrij gemakkelijk te trainen. Soms kan hun aangeboren koppigheid een uitdaging zijn, maar als je ze consequent nieuwe commando's en trucjes leert, zullen ze zeker gehoorzamen.

Hoe maak je een Australian Bulldog zindelijk?

Zindelijkheidstraining voor de eerste keer kan overweldigend zijn. Hieronder volgen enkele tips om de zindelijkheidstraining van een Aussie Bulldog pup te vergemakkelijken.

 • Een van de belangrijkste aspecten van zindelijkheidstraining voor je Australian Bulldog puppy is het gebruik van een zin die hij altijd leert associëren met op het potje gaan.
 • Dit kan "ga op het potje", "ga wee wee" of een ander kort woord zijn dat telkens wordt herhaald wanneer de Aussie Bulldog puppy naar buiten of naar zijn puppy bench wordt gebracht. Na een paar keer herhalen zal jouw kleine hond onmiddellijk de magische woorden associëren met op het potje gaan.
 • De volgende stap is het ontwikkelen van een potjesroutine. Je zult snel leren dat de darmen en blaas van je puppy vrij voorspelbaar zijn, en zijn eet- en slaaptijden zullen de basis vormen van de routine. Neem je Aussie Bulldog puppy mee naar het potje onmiddellijk na het ontwaken en na dutjes, en 's nachts voor het slapen gaan.
 • Laat de pup ook om de 30 minuten of een uur uit als hij overdag niet veel dutjes doet.
 • Wanneer je Australian Bulldog puppy zijn behoefte op de juiste plaats heeft gedaan, moet je hem belonen of positief bekrachtigen met lof. Door goed gedrag te belonen, creëer je een succespatroon dat leidt tot een veel snellere zindelijkheids- en zindelijkheidstraining.

Is een Australian Bulldog een goede waakhond?

De Aussie Bulldog is een zeer sociaal, mensgericht hondenras, waardoor ze een relatief slechte waakhond zijn. Ze zijn echter enigszins beschermend en trouw aan hun familie en kunnen hen waarschuwen voor mogelijke bedreigingen. Australian Bulldogs zijn geen vocaal ras en blaffen zelden als het nodig is. Als ze de eigenaar waarschuwen voor een mogelijke indringer of vermeende bedreiging, kunnen ze een goede waakhond zijn. Maar zoals ik al zei, zijn het geen betrouwbare waakhonden vanwege hun zachtaardige gedrag tegenover mensen.

Hoe vaak blaft een Australian Bulldog?

Australian Bulldogs blaffen slechts af en toe en alleen als ze een goede reden hebben. Een Australian Bulldog kan blaffen om redenen als begroeting, alarm, bescherming, angst, aandacht vragen, verveling, verlatingsangst en zelden dwangmatig blaffen. Aussie Bulldogs zien er angstaanjagend uit, en iedereen die niet in hun buurt zou moeten zijn, zal zich meestal terugtrekken bij een ontmoeting met de gespierde Australian Bulldog.

Aussie Bulldogs zijn niet erg verbaal en hun baasjes moeten echt leren de lichaamstaal van hun hond te lezen. Aussie Bulldogs communiceren op subtiele manieren. Stel dat de eigenaar en de Aussie Bulldog een sterke band hebben. In dit geval wordt de hond onmiddellijk beschermend en zal hij alles doen om zijn menselijke familie te beschermen.

Reageren Australian Bulldogs sterk op uitwendige prikkels door te blaffen?

De reactie van honden op externe prikkels is uniek en zit niet in het DNA van de Australian Bulldog. In plaats daarvan is het een aangeleerd gedrag of een geconditioneerde prikkel. Het intelligentieniveau van Aussie Bulldogs maakt het waarschijnlijk dat zij reacties ontwikkelen op externe prikkels.

Een voorbeeld van een dergelijke prikkel is een klop op de deur of het rinkelen van een deurbel. Het duurt niet lang voordat een Australian Bulldog dit geluid mentaal associeert met de opwinding van één van zijn mensen die opspringt, de deur opent en een andere mens voor de deur ziet staan. De opwinding uit zich vaak in blaffen. Afhankelijk van wie heeft aangebeld, kan een andere externe prikkel volgen op het openen van de deur. Als het een bekende persoon is, kan de Aussie Bulldog die persoon associëren met een andere prikkel waardoor hij zich terugtrekt in een hoekje of de persoon begroet door op te springen en nog meer opgewonden te blaffen.

Wat zijn de mentale stimulatiebehoeften van een Australian Bulldog?

Aussie Bulldogs zijn intelligente honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Mentale stimulatie is belangrijk voor een Aussie Bulldog om optimaal te functioneren. Het kan ook angst en destructief gedrag voorkomen. Mentale verrijking voor een Australian Bulldog is vrij eenvoudig, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Alles wat de geest van de Australian Bulldog activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan bestaan uit externe, omgevings- of interne gedachten. Speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed kunnen worden gebruikt voor stimulering, evenals spelletjes zoals tracking games waarbij traktaties worden verborgen om op te snuiven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om Australian Bulldogs te stimuleren.

De voordelen van mentale verrijking voor de Australian Bulldog worden hieronder opgesomd.

 • Ondersteunt en stimuleert de groei van de Aussie Bulldog hersenen
 • Verbetert het probleemoplossend vermogen van een Australian Bulldog
 • Bevordert de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen van een Australian Bulldog
 • Laat de Aussie Bulldog natuurlijk en spontaan gedrag vertonen.
 • Mentale stimulatie maakt Australian Bulldogs gelukkiger en evenwichtiger en vermindert het risico op depressie.

Naast het verbranden van overtollige energie biedt lichaamsbeweging ook mogelijkheden voor interactie en socialisatie. Je Australian Bulldog kan zich beter concentreren met de juiste lichamelijke en geestelijke oefening, wat probleemgedrag voorkomt.

Wat zijn de rasstandaarden van de Australian Bulldog?

De Aussie Bulldog Club of Australia beheert de fokkers en het fokken van de Australian Bulldog. Enkele van de rasstandaarden staan hieronder vermeld.

 • Vacht: Kort en glad
 • Kleur: rood, bruin, blauw, wit, gestroomd, grijs, reekleurig, bont.
 • Omvang: De Australian Bulldog valt in de categorie middelgroot. Het zijn overdreven, goed ontwikkelde bulldogs met een brede schedel en uitgesproken wangspieren.
 • Snuit: Gemiddelde lengte
 • Gewicht: Mannetjes wegen tussen 28 en 35 kg en vrouwtjes tussen 23 en 30 kg.
 • Schouderhoogte: Mannelijke Australian Bulldogs zijn tussen 46 en 51 cm hoog, vrouwelijke Aussie Bulldogs 43 tot 48 cmes.
 • Oren: Middelgrote, opvouwbare oren
 • Ogen: ronde ogen, alle kleuren, ook blauw.

Uit welke rassen bestaat een Australian Bulldog?

De Australian Bulldog werd gefokt met bijdragen van verschillende rassen, waaronder de Engelse Bulldog, Bullmastiff, Boxer en Engelse Staffordshire Bull Terriër. Hoewel de Australian Bulldog op de Engelse Bulldog lijkt, heeft hij een minder kromme snuit, langere poten en minder rimpels.

Wat is de algemene informatie over de Australian Bulldog?

De Australian Bulldog is een betrekkelijk nieuw ras, dat voornamelijk in Australië voorkomt. Het is bijna onmogelijk om dit ras elders te vinden, dus ze zijn vrij duur. Dit ras lijkt op andere bulldogs en hun neus is afgeplat en ze hebben meerdere huidplooien. Deze kenmerken maken hen vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen, dus wees voorbereid op hoge dierenartsrekeningen als je deze hond adopteert.

Het zijn goede huisdieren, mits ze goed gesocialiseerd zijn. Ze zijn gemakkelijk te trainen vanwege hun intelligentie en liefdevolle aard. Het belangrijkste onderdeel van hun opleiding moet echter socialisatie zijn. Anders kunnen deze honden overdreven territoriaal en beschermend zijn tegenover hun mensen, wat kan leiden tot problemen met andere honden.

Waar kun je een Australian Bulldog kopen of adopteren?

Het kiezen van een gerenommeerde Australian Bulldog fokker is heel belangrijk. Potentiële eigenaren van een Aussie Bulldog moeten er zeker van zijn dat zij een gezonde hond krijgen die jaren later geen problemen zal ontwikkelen.

Enkele fokkers staan hieronder vermeld.

 • Bulldog Dierenasielen: Bulldog puppies te koop online - groepen van bulldog fokkers uit USA, UK, Canada, Australië en wereldwijd.
 • Pups4sale: Online hondengids die gerenommeerde fokkers en reddingsorganisaties in contact brengt met mensen die hun huis willen openstellen voor een nieuw gezinslid.
 • Fokker: Pip Nobes, Toowoomba, QLD AU
 • Willamette Valley Australian Bulldogs Oregon VS

Het wordt aanbevolen de richtlijnen van de Aussie Bulldog Club of Australia te volgen bij het selecteren van een fokker. Op die manier kan de koper er zeker van zijn dat hij een gerenommeerde fokker kiest die zich ertoe verbindt de voorgeschreven foknormen te handhaven.

Hoeveel kost een Australian Bulldog?

Een Australian Bulldog kopen is duurder dan enig ander ras. Je kunt meestal verwachten dat je ongeveer 3000 euro betaalt voor een pup, aangezien Australian Bulldogs uiterst zeldzaam zijn, vooral buiten Australië. De Aussie Bulldog Club van Australië houdt de nesten bij. Als je pup een echte Australian Bulldog is, komt hij met een fokcertificaat van deze organisatie. Bijgevolg kunnen alleen geregistreerde kenneleigenaars dit ras fokken, wat de kosten opdrijft.

Het is ook moeilijk om Australian Bulldogs te fokken. Ze hebben vaak medische ingrepen nodig, wat de kosten van het fokken verhoogt. Wanneer je een puppy koopt, draag je ook bij aan de kosten van de medische verzorging van het dier.

Welke reddingsclubs zijn er voor Australian Bulldogs?

Australian Bulldog Rescue Clubs zijn organisaties die Aussie Bulldogs helpen die een nieuw thuis nodig hebben. Hieronder volgen enkele voorbeelden op verschillende continenten.

 • Australië Bulldog Rescue
 • Aussie Bulldog Club Park Ridge QLD AU,
 • Mini's Bulldog Rescue Club helpt voornamelijk buldoggen in NSW en Victoria, Australië.

Wat is de geschiedenis van de Australian Bulldog?

Australische varkenshond gefokt uit een aantal rassen waaronder de Bullmastiff, de Boxer en de Engelse Staffordshire Bull Terriërbull terriër. Australische varkenshonden, die worden gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen in de bushvelden van het land, zijn zeer winterharde werkhonden die zich zeer goed hebben aangepast aan de extreme hitte en droogte van het Australische klimaat. Nobes oorspronkelijke doel was om een bulldog te fokken die gezonder zou zijn en aangepast aan het barre Australische weer. Hoewel de Aussie bulldog vaak wordt verward met de Engelse bulldog, zijn bij nadere beschouwing veel subtiele verschillen duidelijk.

Kan een Australian Bulldog zwart zijn?

Nee, niet volgens de fokstandaard van de Aussie Bulldog Club of Australia. Australian Bulldog kleuren zijn gestroomd, beige, rood, bruin en wit. Pinto is een van deze kleuren. Er zijn echter ook zwarte Aussie Bulldogs, die puppies kunnen zijn die niet door geregistreerde fokkers zijn gefokt.

Is een Australian Bulldog hetzelfde als een Kangal?

Queensland, Australië. De Kangal hond komt oorspronkelijk uit Turkije. De Aussie Bulldog kan tussen de 17 en 24 centimeter groot worden, terwijl de Kangal tussen de 28 en 34 centimeter groot kan worden. De Kangal hond kan tot 29 kg wegen, terwijl het maximale gewicht van de Australian Bulldog 16 kg is. Een Kangal hond kan 12 tot 15 jaar oud worden, terwijl de levensduur van de Australian Bulldog slechts 9 tot 12 jaar is. Beide rassen hebben een vergelijkbare nestgrootte. De Kangal Dog is een werkhond, terwijl de Australian Bulldog een gezelschapshond is.

Is een Australian Bulldog een Duitse Dog?

Nee, de Australian Bulldog is geen Mastiff. De volgende lijst toont enkele honden die in de categorie Mastiff vallen.

Wat is de gemiddelde hoeveelheid benodigde zorg voor een Australian Bulldog?

Afhankelijk van de fokker is de gemiddelde prijs voor een Australian Bulldog pup 3000 euro. Factoren die de prijs van een Aussie Bulldog pup beïnvloeden zijn onder meer bloedlijn, geslacht en showkwaliteit. Volgens rapporten kunnen de eerste kosten en uitgaven in het eerste jaar na aankoop van een Australian Bulldog pup variëren van 4500 tot 8500 euro, en daarna variëren de gemiddelde jaarlijkse uitgaven van 2200 tot 4500 euro. Het is belangrijk dat potentiële Australian Bulldog ouders zich bewust zijn van de kosten die ze zullen maken. In het eerste levensjaar van een Aussie Bulldog zijn er aanzienlijk hogere dierenartskosten, zoals vaccinaties en testen op aangeboren ziekten.

Enkele van de essentiële kosten staan hieronder vermeld; voer- en waterbakken, strooisel, speelgoed, enz. zijn echter niet in de tabel opgenomen.

Hoe geef je een goede naam voor je Australian Bulldog?

De namen die geschikt zijn voor een Australian Bulldog kunnen anders zijn dan nieuwe Aussie Bulldog ouders verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop de Australian Bulldog reageert, maar de klank en hoe die wordt uitgesproken.

De noodzakelijke bouwstenen zijn klank en lettergrepen, zoals hieronder opgesomd.

 • Australian Bulldogs reageren het best op tweelettergrepige namen, omdat die niet zo kort zijn dat ze eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af" door elkaar halen. Maar ze zijn ook niet lang genoeg om te verwarren. Eenvoudige voorbeelden van Aussie Bulldogs zijn Zoey en Bella voor meisjes en Buddy of Charlie voor jongens.
 • Baasjes van een Aussie Bulldog die hebben gekozen voor een bepaalde eenlettergrepige naam kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bv. rek "Sam" uit tot "Sah-ham" en gebruik twee verschillende klanken wanneer je hem roept.
 • Australian Bulldogs reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden wanneer ze geroepen worden en op kalmerende, zachte geluiden wanneer ze nerveus of overenthousiast worden.
 • Sommige Aussie Bulldog ouders vinden dat hun Australian Bulldogs beter reageren op hun namen en ze beter herkennen als ze ze met een gezongen stem zeggen.

Wat zijn de verschillende soorten Australian Bulldog?

De voorouders van alle bulldograssen werden vele jaren geleden gebruikt voor het hoeden van stieren. Echter, toen de autoriteiten het stieren hoeden verboden, werden veel bulldogs werkloos en later gedomesticeerd. In de daaropvolgende jaren zijn door wereldwijde kruisingen verschillende bulldograssen ontstaan.

De vier belangrijkste bulldograssen staan hieronder echter vermeld,

Welke hondenrassen lijken op de Australian Bulldog?

Soortgelijke hondenrassen als de Australian Bulldog staan hieronder vermeld:

 • Engelse Bulldog: Dit bulldogras is zachtaardig, vriendelijk en ongecompliceerd en is geschikt voor gezinnen met kinderen, senioren en alleenstaanden. Hij kan zich aanpassen aan alle woonomstandigheden, van flats tot huizen met of zonder tuin.
 • Franse Bulldog: Een ander bulldogras dat hunkert naar menselijk gezelschap en gevoelig is voor verlatingsangst als hun favoriete mens hen een paar uur alleen laat.
 • Amerikaanse Bulldog: Europese immigranten brachten hun Franse en Engelse Bulldogs mee naar de VS, waar ze werden gebruikt voor verschillende soorten werk op de boerderij. Dit veranderde niets aan hun liefdevolle aard, waardoor ze uiteindelijk populaire metgezellen werden in veel Amerikaanse huishoudens.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant