alaskan-husky-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Alaskan Husky Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

naomi-de-jong
Geschreven door Naomi de Jong | Dierenartsassistent
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De Alaskan Husky is een kruising van diverse Scandinavische rassen, gefokt vanwege hun kracht en snelheid als sledehonden. Deze middelgrote honden hebben een levensduur van 10-13 jaar. Ze staan bekend om hun kalme en vriendelijke aard, genieten van gezelschap en zijn geliefd bij gezinnen. Hun avontuurlijke en speelse karakter maakt hen ideaal voor outdoorliefhebbers. Dit ras wordt soms ook aangeduid als Alaska Amerindian Husky's.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Alaskan Husky?

De Alaskan Husky is een categorie honden die speciaal is gefokt voor specifieke kenmerken. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Alaskan Husky's worden voornamelijk gebruikt voor sprint- en sledehondenwedstrijden, waarin ze uitblinken. Het is echter lastig om al hun eigenschappen op te sommen vanwege de grote variatie binnen dit type hond.

Ongeacht hun genetische achtergrond wegen Alaskan Husky's doorgaans tussen de 18 en 27 kg, met een schofthoogte tussen de 58 en 66 cm, waardoor ze als middelgrote honden worden beschouwd. Ze hebben meestal een krullende staart die over hun rug ligt en spitse oren.

Alaskan Husky's staan bekend om hun zachtaardige, vriendelijke, speelse en aanhankelijke karakter. In tegenstelling tot typische waakhonden vertonen ze weinig bezitterig gedrag naar hun gezin. Ze tonen doorgaans geen wantrouwen naar vreemden en vertonen zelden agressie jegens andere honden of onbekenden, tenzij ze worden geprovoceerd, misbruikt of bedreigd.

Wat intelligentie betreft, zijn Alaskan Husky's redelijk slim en gehoorzaam. Ze hebben doorgaans tussen de 25 en 40 herhalingen nodig om commando's of trucs te begrijpen en te onthouden. Het aanleren van nieuwe commando's of trucjes aan een Husky vergt geduld, maar de beloningen zijn de inspanning zeker waard.

Staan Alaska Huskies erom bekend destructief te zijn?

Ja, husky's kunnen erg vernielend zijn. Maar dat kan voorkomen worden door ze genoeg te vermaken. Als je husky's soms alleen moet laten, is het misschien beter om er twee te houden. Zo voorkom je dat ze zich vervelen en gaan vernielen.

Leven Alaska husky's het liefst in roedels?

Alaska Husky's hebben over het algemeen een sterke roedelmentaliteit en gedijen goed in een omgeving waar ze deel uitmaken van een roedel. Ze zijn van nature sociale dieren en voelen zich vaak het gelukkigst en meest evenwichtig wanneer ze samenleven met andere honden. Het gezelschap van andere honden biedt hen niet alleen fysieke beweging en speelmogelijkheden, maar ook de sociale interactie en hiërarchische structuur die ze nodig hebben.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Alaska Husky's een voorkeur kunnen hebben voor het leven in roedels, dit niet betekent dat ze niet als enige hond gehouden kunnen worden. Met de juiste socialisatie, training en voldoende aandacht en interactie van hun eigenaar, kunnen ze zich ook aanpassen aan een enkele hondenhuishouding. Elke hond is echter individueel en er kunnen variaties zijn in hun voorkeuren en behoeften.

Als je overweegt om een Alaska Husky als huisdier te nemen, is het belangrijk om hun sociale behoeften te begrijpen en ervoor te zorgen dat je voldoende tijd en middelen hebt om aan die behoeften te voldoen, ongeacht of je van plan bent om meerdere honden te hebben of niet.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor Alaska husky's?

De ideale leefomstandigheden voor Alaskan Husky's zijn afhankelijk van de locatie en het klimaat. Husky's zijn erg actief en worden het best gehouden in een grote, omheinde tuin. Dan kunnen ze hun energie overdag kwijt en 's nachts binnen slapen. Sommige husky's zijn ongelukkig als ze niet in de buurt van hun familie slapen, maar dat is prima.

Husky's hebben een dikke, dubbele vacht die hen beschermt tegen vriestemperaturen. Maar als ze bij gezinnen in warmere klimaten wonen, kunnen ze oververhit raken. Daarom moeten hun eigenaren op warme dagen zorgen voor voldoende schaduw buiten en airconditioning binnen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende drinkwater is dat in de schaduw staat om het koel te houden. Je kunt zelfs een kinderbadje met water vullen zodat de husky kan afkoelen.

Welke ras is de Alaska husky?

De Alaskan Husky is dus geen ras zoals bijvoorbeeld een Duitse Herder of een Labrador Retriever. In plaats daarvan is het een categorie van honden die gefokt zijn om te werken. Dit betekent dat er geen specifieke foknormen zijn en dat de fokker de honden kan kruisen met verschillende rassen om de gewenste kenmerken te krijgen. Deze honden worden vaak gebruikt als racehonden of voor het trekken van zware ladingen.

Hondensleedrijvers fokten Alaska Huskies door verschillende andere rassen te kruisen die ze tegenkwamen tijdens bezoeken aan Inuit-dorpen. Zij gebruikten Siberische Huskies, Duitse Korthaar Dwerghonden en Greyhounds om Huskies te fokken met de door de fokker gewenste kenmerken.

Daarom zijn er geen foknormen voor Alaskan Husky's. Alaska Huskies zijn werkhonden die verschillende taken uitvoeren. Ze kunnen worden gefokt om bepaalde sterke eigenschappen, zoals transporthonden die zware ladingen trekken, sprinters voor snelle sleeën over korte afstanden, of honden met een speciaal uithoudingsvermogen voor sleeën over lange afstanden. De meest waardevolle Alaskan Husky's, voortgebracht door kundige kruisingen, zijn top racehonden die tussen de 10000 en 15000 euro of zelfs meer waard kunnen zijn.

Wat is de gemiddelde nestgrootte van de Alaska husky?

De gemiddelde grootte van een Alaskan Husky nest is tussen de vier en tien pups. De draagtijd duurt ongeveer twee maanden. Om de gezondheid van de moederhonden te beschermen, wordt aanbevolen om slechts één keer per jaar te fokken. Sommige fokkerijen negeren deze richtlijn helaas en produceren massaal pups alleen om hun winst te verhogen.

Hoe gaan Alaska Huskies om met gezinnen?

Alaska Huskies zijn honden die graag interactie hebben met hun menselijke familie. Ze zijn zeer aanhankelijk en meestal hecht met hun gezin en andere mensen die ze kennen. Ze zijn ook beschermend voor de mensen die ze zien als leden van hun roedel. Huskies hebben een aangeboren roedelinstinct en door hun werkhondenmentaliteit, accepteren ze hun baas als roedelleider.

Husky's houden van iedereen, dus ze zijn niet geschikt als waakhond. Ze zijn het meest geschikt als huisdier voor actieve gezinnen. Hoewel ze zachtzinnig zijn, kunnen jonge honden opdringerig en levendig zijn als ze opgewonden zijn. Ze kunnen onbedoeld kleine kinderen omstoten met hun krachtige lichamen. Door vroegtijdige training, kunnen de meeste gedragsproblemen worden voorkomen.

Hoe gaat de Alaskan Husky om met andere honden?

De Alaska Huskies zijn geweldig met andere honden. Hun aangeboren roedelinstinct is sterk, omdat ze zijn gefokt om samen te werken met andere honden en mensen. Ze zijn vriendelijk voor mensen en houden ervan om tijd door te brengen met hun menselijke familie, dus ze zijn geweldige gezelschapshonden. Bovendien zijn ze super sociaal met andere honden, dus ze zijn perfect voor gezinnen die al een hond hebben of er meer dan één willen.

Hoe gedragen Alaskan Husky's zich met oudere mensen?

Alaskan Husky's kunnen vaak goed opschieten met oudere mensen, maar ze zijn niet het aanbevolen ras voor senioren. Hun hyperactiviteit kan oudere mensen overweldigen. Ze hebben veel speel- en bewegingsbehoeften. Als ze niet genoeg beweging krijgen, worden ze vaak verveeld en kunnen ze dingen gaan vernielen.

Hoe gaan Alaskan Husky's om met kinderen?

Alaskan Husky's zijn meestal veilig in de buurt van kinderen omdat ze vriendelijk zijn en een goed karakter hebben. Dat betekent dat ze goed kunnen opschieten met mensen van alle leeftijden, ook met kinderen. Het is wel belangrijk om erop te letten dat kleine kinderen en husky's nooit zonder toezicht moeten spelen. Husky's zijn ook wel behoorlijk onderhoudsgevoelig, dus je moet er wel voldoende tijd en energie in steken om ze goed te verzorgen. Maar al met al zijn ze geweldige huisdieren en perfect voor de hele familie. Ze zijn wel behoorlijk gedreven en vereisen intensieve training, dus wees je daarvan bewust voordat je er een aanschaft. Maar als je dat op orde hebt, zal je husky een fantastische metgezel zijn.

Hoe gedragen Alaskan Husky's zich met buren of gasten?

Husky's uit Alaska zijn lief voor buren en mensen die ze nog nooit hebben ontmoet. Ze houden van aandacht en spelen graag, ook als er geen andere honden in de buurt zijn. Velen zien deze honden als de ideale familiehonden omdat ze zo aanhankelijk zijn.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van Alaska husky's?

Mannetjes en vrouwtjes van de Alaskan Husky vertonen verschillen, voornamelijk op fysiek gebied. Mannetjes wegen doorgaans tussen de 20 en 25 kg, terwijl vrouwtjes meestal tussen de 17 en 19 kg wegen. Mannetjes zijn ook groter, met een schofthoogte van 18 tot 23 centimeter, terwijl vrouwtjes een hoogte hebben van 16 tot 20 centimeter. Teven zijn over het algemeen gemakkelijker te trainen dan reuen en vertonen eerder volwassen gedrag. Ze staan ook bekend om hun gevoeligheid. Mannetjes vertonen doorgaans dominant gedrag en zijn vaak aanhankelijker naar mensen toe dan vrouwtjes.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Alaskan Husky?

De Alaskan Husky vertoont fysieke kenmerken die kunnen variëren, maar over het algemeen wegen ze tussen de 18 en 27 kg, met een schofthoogte van 58 tot 66 cm. Ze hebben een middelgroot lichaam met een krachtige bouw. De vacht van een Alaskan Husky kan kort tot middellang zijn en varieert in kleur en patroon. Ze hebben spitse oren en vaak een krullende staart die over de rug gedragen wordt. Hun ogen zijn vaak amandelvormig en kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder blauw, bruin of een combinatie van beide. Al met al hebben Alaskan Huskies een atletische uitstraling die geschikt is voor hun werk als slederacers en werkhonden.

Zijn de Alaskan Husky en de Siberische Husky hetzelfde?

Nee, de Alaskan Husky en de Siberische Husky zijn niet hetzelfde. De Alaskan Husky is een kruising uit de VS en de Siberische Husky is een zuiver ras uit Rusland. Ze zijn allebei ongeveer even groot, maar de Alaskan Husky is meestal zwaarder. Hun levensverwachting is ook hetzelfde: 10 tot 15 jaar. En zowel de Alaskan Husky als de Siberische Husky hebben 4 tot 10 pups per nest.

Hoewel ze er allebei een beetje uitzien als een wolf, hebben ze verschillende karakters en energieniveaus. De Alaskan Husky is harder en kan meer uithouden dan de Siberische Husky, doordat hij genetisch anders is opgebouwd. Maar ze hebben wel beide gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie, progressieve netvliesatrofie en erfelijke doofheid. Alleen de Alaskan Husky kan een ziekte krijgen die de Siberische Husky niet krijgt: Alaskan Husky encefalopathie.

Wat is de grootte van een Alaskan Husky?

De Alaskan Husky's zijn gemiddeld van grootte en atletisch. Mannetjes hebben een schofthoogte van 58 tot 66 centimeter, terwijl vrouwtjes ongeveer 56 tot 61 centimeter zijn. Reuen wegen tussen 20 en 27 kg en teven wegen doorgaans tussen 17 en 19 kg.

Hoe voer je een Alaskan Husky?

Als je Alaska huskies voert, moet je rekening houden met hun hoge energie en beweeglijkheid. Ze hebben calorierijk voedsel van hoge kwaliteit nodig om hun hoge energieniveau te behouden. Hoeveel voer ze nodig hebben, hangt af van hun grootte en hoe actief ze zijn. Voor energie en vitaliteit is 300 tot 500 gram droogvoer per dag ideaal. Deze hoeveelheid kun je het beste over twee maaltijden verdelen. Puppy's hebben meer voer nodig dan volwassen honden en dat moet je over drie maaltijden per dag verdelen. Om te voorkomen dat ze winderigheid of andere gezondheidsproblemen krijgen, moet je ze niet alles tegelijk geven, maar met tussenpozen gedurende de dag.

Hun voedingsbehoeften staan hieronder vermeld:

 • Volwassen Alaskan Husky's hebben tussen 1100 en 1800 calorieën per dag nodig. Oudere, minder actieve husky's hebben ongeveer 1100 calorieën per dag nodig, en actieve husky's die racen of sleeën trekken niet minder dan 1899 calorieën per dag.
 • Bezitters van een Alaskan Husky moeten ervoor zorgen dat de voeding van hun hond 22% eiwit bevat om de gewrichten en spieren gezond te houden, en niet meer dan 8% vet om het energieniveau te optimaliseren.
 • Voor de algemene gezondheid moet het dieet van Alaskan Husky's bestaan uit groenten, fruit, vlees en vis. Alaskan Husky's eten graag vis, vooral zalm, dat een belangrijk onderdeel is van het dieet van sledehonden in Alaska. Het is echter niet aan te raden om hen rauwe zalm te geven, aangezien deze besmet kan zijn met parasieten of kleine graten.
 • 300 tot 500 gram droogvoer van hoge kwaliteit, verdeeld over twee maaltijden, zijn meestal voldoende voor een husky per dag. Husky's moeten altijd toegang hebben tot vers drinkwater.
 • Commerciële brokken van hoge kwaliteit bevatten gewoonlijk nuttige plantaardige eiwitten zoals erwten en linzen.
 • Alaska husky's eten alleen als ze honger hebben. Om energie en uithoudingsvermogen te behouden, voedt u husky's ongeveer twee uur voor de training.

Hoeveel gram voer moet een Alaskan Husky dagelijks eten?

Middelgrote Alaskan Husky's hebben dagelijks ongeveer 300 tot 500 gram droogvoer nodig. Goed droogvoer is voedzaam.

Hoeveel kost het gemiddeld om een Alaskan Husky per dag te voeden?

Om de dagelijkse voedingskosten voor je Alaskan Husky te bepalen, moet je rekening houden met factoren zoals de grootte, leeftijd en gezondheid van je hond. Dit is vooral belangrijk voor Alaskan Husky's die gefokt zijn voor specifieke doeleinden, want elke hond is anders en heeft andere energiebehoeften. Ook het merk en soort voedsel dat je gebruikt, kan invloed hebben op de gemiddelde dagelijkse kosten.

Het volgende dient in overweging genomen te worden:
Een volwassen Alaskan Husky weegt gemiddeld 21 kg - meestal tussen 17 en 25 kg - en heeft ongeveer 90 kg droogvoer per jaar nodig.

Een gemiddelde Alaska husky-pup verbruikt waarschijnlijk bijna 125 kg droogvoer per jaar.

Hoeveel moet een Alaskan Husky puppy eten?

Pups die snel groeien hebben meer eten nodig dan volwassen honden. Als je een Alaskan husky hebt, moet je hem het eerste jaar ongeveer 3 tot 5 keer per dag eten. Na dat eerste jaar, kan hij twee keer per dag gevoerd worden, net als een volwassen hond.

De voedingsbehoeften van een Alaskan Husky pup staan hieronder vermeld:

 • Alaskan Husky puppies hebben ongeveer 21% tot 23% meer eiwitten nodig dan volwassen honden om te groeien en sterke botten te vormen. Overmatige eiwitvoeding kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in het voer van de Alaskan Husky pup. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Alaskan Husky puppy's hebben vitamine A en D en mineralen zoals zink, mangaan en koper nodig.

Wat zijn de rasgebonden gezondheidsproblemen bij Alaskan Husky's?

De Alaskan Husky is meestal een gezond en weerbaar ras, maar door hun kruisingen kunnen ze wel gevoelig zijn voor een aantal gezondheidsproblemen. Deze problemen kunnen onder andere hypothyreoïdie, erfelijke doofheid, huidproblemen, lysosomale opslagziekte, aangeboren laryngeale misvorming (waardoor de husky piepende geluiden maakt als hij ademt), obesitas, progressieve retinale atrofie, jeugdstaar, heupdysplasie, corneale dystrofie en het uveodermatologisch syndroom (dat het oog, de huid en het zenuwstelsel aantast) zijn. Daarnaast kan de Alaskan Husky ook Alaskan Husky Encephalopathy ontwikkelen, een hersenziekte bij pups. Deze ziekte is ongeneeslijk en veroorzaakt neurologische problemen omdat de hond niet in staat is om thiamine (een van de B-vitaminen) te verwerken. Uveïtis is ook een aandoening waar Alaskan Husky's vatbaarder voor zijn dan andere rassen. Uveïtis is een oogontsteking die het weefsel in de oogwand aantast. Het komt snel op en kan snel verergeren. Belangrijke symptomen om op te letten bij uveïtis zijn pijn en roodheid in de ogen van de husky, en wazig zicht.

Welke gezondheidstests moet een Alaskan Husky ondergaan?

Als je een Alaskan Husky pup hebt of van plan bent om er een te krijgen, is het verstandig om je hond te laten checken door een dierenarts. De dierenarts kan controleren op problemen met de schildklier, het gezichtsvermogen en heupdysplasie. Veel grotere hondenrassen hebben een hogere kans op heupdysplasie, vooral als het genetisch bepaald is, zoals bij Labradors.

Hoewel heupdysplasie bij Alaskan Husky's niet genetisch bepaald is, kunnen ze het wel krijgen door het slepen van sleden en andere fysieke activiteiten. Bij heupdysplasie is het heupgewricht van de Alaskan Husky abnormaal gevormd, wat leidt tot pijnlijke artritis als de hond ouder wordt. De misvorming begint al tijdens de groei van de pup en ontwikkelt zich verder. Bij heupdysplasie zijn de gewrichten niet stevig genoeg, waardoor het uiteinde van het ene bot niet soepel in het gewrichtsgat van het andere bot kan glijden. In plaats daarvan kan het in het gewricht knarsen en schuren, wat pijnlijke slijtage veroorzaakt naarmate de hond groter en zwaarder wordt.

De volgende symptomen kunnen wijzen op dysplasie:
· Een Alaskan Husky kan tekenen vertonen van pijnlijke en stijve poten.

 • De hond kan aarzelen om deel te nemen aan spel- of bewegingsactiviteiten.
 • Ze kunnen moeite hebben om op hun achterpoten te staan en trappen op te lopen.
 • Als beide achterpoten samen bewegen als een haasje, als ze mank lopen of op wiebelige pootjes bewegen, is de kans groot dat ze heupdysplasie hebben.
 • De husky wil misschien niet opstaan als hij ligt of zit.

Zijn Alaska Huskies hypoallergeen?

Nee, Alaska Huskies zijn niet hypoallergeen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën zijn Alaska Huskies misschien niet de juiste keuze. Van dit ras is bekend dat het bij veel mensen allergische reacties veroorzaakt. De veronderstelling van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet juist. De echte oorzaak van allergische reacties zijn kleine huidschilfers, roos genaamd, en het eiwit in het speeksel van de hond. Gelukkig kwijlen Alaska husky's niet veel.

Wat zijn de trainingsbehoeften van een Alaskan Husky?

Alaskan Husky's hebben veel beweging nodig. Lange wandelingen zijn belangrijk en als de baas een jogger is, is het nog beter om de Husky mee te nemen. Fysieke spelletjes in een omheinde achtertuin kunnen ook helpen om extra beweging te krijgen. Eigenaren van een Alaskan Husky moeten er rekening mee houden dat hun hond oververhit kan raken als ze hem trainen bij warm weer.

Wat is het activiteitsniveau van de Alaska husky?

Alaska husky's zijn super actief en moeten bezig blijven. Ze zijn beter geschikt voor mensen die graag bergbeklimmen, wandelen of hardlopen dan voor mensen die het liefst rustige wandelingen maken. Als ze niet genoeg beweging krijgen, gaan ze graven en janken van verveling. Door met ze te spelen, kun je ze bezig houden en het kan ook nog andere voordelen hebben. Er zijn veel leuke spelletjes om met een Alaska husky te doen, zoals touwtrekken, apporteren, verstoppertje spelen en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als je husky alleen thuis is, kun je hem leuke speeltjes geven om zijn energie kwijt te raken in plaats van dat hij verveling gaat vertonen.

Hoe voer je een Alaskan Husky?

Om de gezondheid van Alaskan Husky's te waarborgen, is het belangrijk dat hun voedingsbehoeften worden vervuld. Volwassen Alaskan Husky's hebben tussen de 1100 en 1800 calorieën per dag nodig. Oudere, minder actieve husky's hebben ongeveer 1100 calorieën per dag nodig, terwijl actieve husky's die aan slederaces of vrachtsleeën trekken minstens 1899 calorieën per dag nodig hebben.

De essentiële voedingsstoffen voor Alaskan Husky staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: Alaska husky's hebben natuurlijke dierlijke eiwitten nodig, die belangrijk zijn voor hun gezondheid vanwege de aminozuren die ze bevatten. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de Alaskan Husky stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van de hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het belangrijkste is dat volwassen honden en oudere honden minder vet nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Door de Alaskan Husky voldoende koolhydraten te geven krijgt hij energie en wordt de eiwitopname van het lichaam bevorderd om magere spieren op te bouwen. Maar wees voorzichtig: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Alaska husky pups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Bovendien zijn omega-vetzuren gunstig voor ouder wordende honden door de behandeling van chronische nierziekten en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de gezondheid van de vacht bij Alaska husky honden.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van sterke gewrichten bij de Alaskan Husky zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van Alaskan Husky honden zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van Alaskan Husky's.

Hoeveel verhaart een Alaskan Husky?

Het is heel normaal dat honden hun vacht veranderen. Bij Alaskan Husky's is dat een beetje anders, want ze hebben een dubbele vacht. Die groeit meestal niet zo snel en als je een keer per week goed borstelt, blijven de haren op de bank en stoelen.

Als het weer verandert van zomer naar winter, verharen ze veel en als je elke dag borstelt, blijft dat in bedwang. Maar elke twee jaar verharen ze extra veel. Als je vaker borstelt, blijft hun vacht mooi glanzend en ze vinden het ook fijn als je ze aandacht geeft door te borstelen.

Hoe vaak moet de vacht van een Alaskan Husky worden verzorgd?

De verzorging van de Alaskan Husky is gemakkelijk. Hun glanzende vacht heeft weinig verzorging nodig. Wekelijks borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Husky's hebben twee verharingscycli per jaar en als je dagelijks borstelt in die periode, kan je de hoeveelheid los haar onder controle houden.

Ze hoeven niet meer dan twee of drie keer per jaar gebaad te worden. Veelvuldig baden verstoort de natuurlijke olietoevoer van de huid en het haar. Seizoensgebonden teken- en vlooienbehandelingen zijn ook noodzakelijk.

Baasjes van Alaska Huskies mogen de vacht van hun hond nooit scheren. Hoewel het nuttig lijkt om de husky af te koelen bij warm weer, doet het meer kwaad dan goed. Dankzij de vacht van de Alaskan Husky kan de hond zijn lichaamstemperatuur regelen. Scheren ontneemt de hond dit vermogen. Bovendien riskeert de hond zonder zijn normale vacht ernstige zonnebrand.

Hoeveel kwijlt de Alaska husky?

De Alaskan Husky kwijlt minder dan andere hondenrassen. Terwijl andere grote honden veel kwijlen, kwijlt de Alaskan Husky slechts matig. Als je Alaskan Husky veel gaat kwijlen, kan dit een teken zijn van een gezondheidsprobleem en is het misschien verstandig om naar de dierenarts te gaan.

Wat is het vachttype van de Alaskan Husky?

De Alaskan Husky heeft een dubbele vacht die ideaal is voor werkhonden die veel tijd doorbrengen in barre weersomstandigheden. De boven- en ondervacht van deze honden hebben beiden een belangrijke rol bij het regelen van hun lichaamstemperatuur en het beschermen van hun huid. Dit maakt de Alaskan Husky geschikt voor moeilijke omstandigheden.

Hoe lang is de vacht van de Alaska husky?

De vachtlengte van het ras Alaskan Husky is kort.

Wat is de vachtdichtheid van de Alaska husky?

De bovenvacht van de Alaskan Husky is zeer dicht.

Wat is de vachtstructuur van de Alaskan Husky?

De bovenvacht van de Alaskan Husky is ruw, maar de ondervacht is zacht.

Welke vachtkleuren zijn mogelijk bij Alaskan Husky's?

De vacht van het ras Alaskan Husky kan een van de onderstaande kleuren hebben:

 • Grijs
 • Wit
 • Blond
 • Oranje
 • Zwart

Hoe vaak moet de Alaskan Husky geborsteld worden?

Alaska Huskies hoeven niet vaak geborsteld te worden. Een maandelijkse borstelbeurt is meestal voldoende, tenzij ze veel verharen, wat ze twee keer per jaar doen tijdens het scheerseizoen. Om hun vacht vrij van vuil en losse haren te houden, moeten ze echter ten minste eenmaal per week geborsteld worden als ze binnenshuis leven. Regelmatig borstelen voorkomt ook dat geurtjes zich na verloop van tijd ophopen. Gebruik voor het borstelen een borstel met natuurlijke haren of een zachte borstel en een metalen kam tijdens de verharingsperiode.

Wat zijn de sociale kenmerken van het Alaskan Husky ras?

De sociale eigenschappen van Alaska Huskies zijn aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig, vrolijk en beminnelijk. Ze houden van aandacht en soms vergeten ze hun eigen grootte en klimmen ze op je schoot. Ze zijn intelligent, nieuwsgierig, levendig en onafhankelijk.

Ze zijn kindvriendelijk, maar kunnen gevoelig zijn voor kleine kinderen. Ze houden van hun menselijke gezinnen en zijn onderdanig tegenover hun baasjes. Ze zijn ook vriendelijk tegenover vreemden, dus ze zijn niet geschikt als waakhond.

Alaska Huskies hebben een aangeboren behoefte om deel uit te maken van een roedel en zijn het gelukkigst bij hondvriendelijke gezinnen. Ze zijn ook vriendelijk tegenover senioren, maar kunnen te actief en uitbundig zijn om samen te leven.

Hoe gaan Alaska Huskies om met vreemden?

Alaskan Husky's zijn vriendelijk tegen vreemden en maken ze zelfs welkom. Ze gebruiken bepaalde geluiden en gebaren om met hun familie en vreemden te communiceren en hun genegenheid te tonen. Een husky groet bijvoorbeeld een vreemde door te kwispelen. Soms nemen ze zelfs iemands hand in hun mond zonder te bijten om acceptatie en liefde te tonen. Sommige Alaskan Husky's huilen zelfs een beetje om hun begroeting te laten zien. Hoewel vreemden waarschijnlijk de taal van de husky niet begrijpen, begrijpt hun familie het wel.

Zijn Alaska Huskies speels?

Ja, Alaskan Husky's zijn speelse honden. Ze hebben een aangeboren roedelkarakter en houden ervan om met oudere kinderen en andere honden te spelen. Ze gaan graag jagen met hun baasjes, wandelen in de bergen en vermaken kinderen tijdens uitstapjes naar het strand. Alaska Huskies zijn enthousiaste atleten die veel beweging en uitdaging nodig hebben.

Maar let op: Alaska Huskies kunnen jaloers zijn. Als er een nieuwe hond of zelfs een pasgeboren baby in het gezin komt, kan dat voor een Husky spannend zijn. Zorg er dus voor dat je Husky genoeg aandacht krijgt en blijf dit goed in de gaten houden.

Zijn Alaska Huskies beschermend?

De Alaska husky's zijn erg trouw aan hun familie en willen hun territorium beschermen. Dit betekent niet dat ze goede waakhonden zijn, want ze vertrouwen iedereen. Als eigenaar van zo'n hond is het wel belangrijk om het territorium en de roedel te versterken waar je husky voor moet zorgen.

Hoe goed kan de Alaskan Husky zich aanpassen?

De Alaskan Husky's zijn geweldig in het aanpassen aan veranderingen. Ze houden van iedereen en kunnen zich aanpassen aan elke situatie, zolang er liefde en genegenheid is van hun familie. Verhuizingen, zoals van de ene plaats naar de andere, kunnen kleine problemen veroorzaken, maar ze herstellen snel. Zelfs als ze moeten wennen aan het leven in een flat na het leven in een groot huis, passen ze zich snel aan.

Alaskan Husky's komen oorspronkelijk uit Alaska, waar de temperaturen tot ver onder het vriespunt kunnen dalen. Hun dubbele vacht dient als bescherming bij extreme kou en regelt de lichaamstemperatuur van de hond als het niet zo koud is. Daarom kunnen ze zich aan verschillende klimaten aanpassen, maar degenen die in warme gebieden leven waar de temperatuur boven de 80 graden Celsius stijgt, zouden zich waarschijnlijk niet zo goed aanpassen.

Wat zijn de karaktereigenschappen van de Alaskan Husky?

Alaskan Husky's houden ervan om deel uit te maken van een familie die ze als hun roedel beschouwen. Ze hebben geen probleem om een mens als roedelleider te accepteren. Deze honden zijn vaak heel aanhankelijk en trouw aan hun eigenaars. Door hun afkomst uit koude klimaten, zijn ze vaak extra "knuffelig". Ze hebben behoefte aan gezelschap van zowel hun menselijke als hondse roedel en kunnen dit laten blijken door op mensen te springen uit genegenheid in plaats van dominantie. Aangezien ze zijn geëvolueerd als roedelhonden, verdragen ze geen isolement.

Kunnen Alaska Huskies agressief zijn?

Alaska Huskies zijn niet agressief. Ze zijn slim, aanhankelijk en heel trouw. Ze zijn zacht en vriendelijk zonder jaloerse trekjes, wat bij waakhonden wel vaker voorkomt. Alaska Huskies zijn nooit erg wantrouwig naar andere honden of vreemden toe. In sommige situaties kunnen ze wel agressief worden.

Kunnen Alaska Huskies gevaarlijk zijn?

Nee, Alaska Huskies zijn niet van nature gevaarlijk. Ze staan niet op de lijst van de vijf gevaarlijkste hondenrassen. Hun energie en levendigheid maken ze echter niet de veiligste honden om rond kleine kinderen te hebben.

Vallen Alaska Huskies wel eens aan?

Nee, Alaskan Huskies zijn meestal niet agressief naar mensen. Ze zijn vriendelijk en gezellig. Maar als ze gepest worden, kunnen ze wel aanvallen. En als ze slecht behandeld worden, kunnen ze ook agressief worden. Dus pas op met die honden!

Kunnen Alaska Huskies mensen doden?

Nee, normaal gesproken vallen of doden Alaska husky's geen mensen. Maar uit statistieken blijkt dat elk jaar minstens drie mensen door husky's gedood worden. De honden die bij deze dodelijke aanvallen betrokken waren, waren Siberen, Malamutes en andere husky-rassen.

Hoewel Alaska husky's bekend staan om hun liefde en vriendelijkheid voor mensen, is het verstandig om kleine kinderen nooit alleen te laten met een husky.

Hoe verdragen Alaskan Husky's het om alleen gelaten te worden?

Alaskan Husky's kunnen een deel van de dag alleen zijn als ze genoeg ruimte hebben om te spelen en speelgoed om mee te spelen. Maar ze hebben wel behoefte aan sociale interactie met hun menselijke familie en kunnen lastig gedrag vertonen als ze te vaak alleen zijn. Zorg ervoor dat de hond in een veilig afgesloten gebied blijft als hij alleen is, want hij kan slimme manieren bedenken om te ontsnappen, zoals onder het hek graven.

Kan ik mijn Alaskan Husky thuis laten?

Ja, je kunt een Alaskan Husky thuis houden, maar de meeste doen het niet goed als ze alleen zijn. Alaska Huskies zien hun familie als roedelleden en hebben de behoefte dat de roedelleider vaak bij hen is. Alaska Huskies zijn gefokt als werkhonden en als ze vaak rondhangen zonder iets te doen, kan dit leiden tot verveling en problemen.

Kun je Alaska Huskies 8 uur alleen laten?

Ja, huskies uit Alaska kunnen zonder hun baasjes zijn voor acht uur, maar daarna wordt het te lang. Als je een husky alleen laat, zorg er dan voor dat hij in een ruimte is waar hij zich kan vermaken, zoals met speeltjes. Zorg ook dat hij bij voedsel en water kan en dat er een plek is waar hij kan plassen. Veel huskies krijgen echter verlatingsangst als ze te lang alleen zijn. Het helpt als je een andere hond hebt, want huskies zoeken graag gezelschap van mensen of andere honden.

Hoe train je een Alaskan Husky?

Alaska Huskies zijn slim en dus makkelijk te trainen. Vanaf het moment dat je ze mee naar huis neemt, is het belangrijk om te beginnen met het aanleren van commando's. Puppy's kunnen al heel wat aan en het kan soms best lastig zijn om ze onder de duim te houden. Als je een Alaskan Husky hebt, is het belangrijk dat jij de baas bent. Husky's zullen geen bevelen opvolgen als ze niet het idee hebben dat ze dat moeten doen. Alleen bevelen van leiders die zelfverzekerd overkomen, worden opgevolgd.

Hoe vaak blaft een Alaskan Husky?

Alaskan Huskies blaffen niet zo vaak, maar ze gebruiken andere geluiden om te communiceren met andere honden en mensen. Als ze blaffen, kan dat betekenen dat ze iets territoriaals willen zeggen, iemand welkom thuis willen heten of genegenheid willen tonen. Husky's communiceren ook met hun baasjes door te janken en te huilen. Als ze snuiven terwijl ze hard blaffen, kan dat een teken zijn van zeldzame agressie. Soms blaffen ze zachtjes, alsof ze met hun mensen praten. Huilen is een manier van communiceren die husky's al duizenden jaren gebruiken. Husky's gebruiken hun gehuil vaak om aan te geven dat ze eenzaam of verveeld zijn als ze alleen zijn.

Welke mentale stimuleringsbehoeften heeft een Alaskan Husky?

Alaskan Husky's zijn slimme honden die mentale en neurologische stimulatie nodig hebben. Dit houdt hun geest actief en gezond. Mentale stimulatie kan komen van buitenaf, zoals speelgoed of puzzels, of van binnenuit, zoals spelletjes of verstoppertje spelen. Beweging en fysieke activiteit zijn ook belangrijk voor Alaska Huskies om gezond en lenig te blijven, maar mentale stimulatie is net zo belangrijk voor hun algehele welzijn.

Wat zijn de rasstandaarden voor de Alaskan Husky?

De Alaskan Husky is geen erkend ras omdat het kruisingen zijn en geen raszuivere honden. Ze werden gefokt als werkhonden voor fokkers, sommige als pakhonden en vrachtlopers, andere voor snelle sleeën over korte afstanden en weer andere voor lange afstanden. Omdat er geen rasstandaarden zijn, worden ze niet erkend door organisaties.

Wat is de algemene informatie over de Alaskan Husky?

De Alaska Huskies zijn gefokt als werkhonden met allerlei eigenschappen en krachten om te kunnen doen wat er van ze verwacht werd, zoals transporttaken, het trekken van boomstammen en het leveren van voorraden. Ze werden ook gebruikt voor slede-races. Hondensleedrijvers (mensen die met hondenploegen werken) creëerden dit ras door Inuit honden, windhonden, Siberische Husky's en Duitse pointers te kruisen. Daarom kan geen enkele Alaskan Husky een rashond zijn.

Wat zijn de gemiddelde puppy prijzen voor Alaska Huskies?

De gemiddelde prijs van Alaskan Husky pupjes wordt bepaald door allerlei dingen. Hoewel ze geen erkend ras zijn, maar een categorie van honden, vragen ze wel prijzen die te vergelijken zijn met die van rashonden. Dingen die invloed hebben op de prijs zijn bijvoorbeeld de fokkerij waar de pup vandaan komt, waarvoor hij of zij is gefokt en of het een mannelijke of vrouwelijke pup is. Ook de kenmerken van de ouders van de pup spelen een rol. De goedkoopste prijzen voor Alaskan Husky pupjes liggen tussen de 1000 en 2500 euro. Als de ouders van de pup topkwaliteit waren, kunnen de pupjes tussen de 10000 en 15000 euro of meer kosten.

Welke reddingsclubs zijn er voor Alaska Huskies?

Reddingsclubs voor Alaska Huskies zijn organisaties die Alaska Huskies helpen die een nieuw thuis nodig hebben. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

Als adoptie een optie voor je is, bekijk dan deze reddingsorganisaties en opvangcentra voor husky's:

 • Stichting Sled Dog Rescue, Den Haag, Nederland, Cyprus, Noord-Europa en Zwitserland
 • Saints Sled Dog Rescue, Engeland en Schotland
 • Sledehondenopvang in Noord-Californië (Californië)
 • Heartland Husky Rescue (Oklahoma)
 • Tahoe Husky Rescue (Noord-Californië/Noord-Nevada)
 • Snowy Owl Tours, Alberta, Canada (gepensioneerde sledehonden)

Waarom wordt de Alaskan Husky door geen enkele organisatie erkend?

Alaskan Husky's worden niet erkend door de American Kennel Club of enige andere organisatie. Dit komt omdat Alaskan Husky's zijn ontstaan door het kruisen van verschillende hondenrassen uit Scandinavië om de beste kwaliteiten van deze rassen te combineren en zo de beste sledehonden te krijgen. Volgens onderzoekers is dit een goed voorbeeld van hoe hondenrassen ontwikkelen: niet op basis van uiterlijk, maar op basis van hun prestaties. Ondanks de positieve resultaten weigert de AKC nog steeds om Alaskan Husky's te erkennen.

De onderzoekers stelden vast dat de meeste Scandinavische rassen waarmee de beste sledehonden worden gefokt, erkend zijn door de AKC. De onderzoekers meldden dat uit genetische profilering bleek dat Alaska Huskies met een verbeterd uithoudingsvermogen het resultaat waren van een kruising van Siberische Huskies en Alaska Malamutes. Het kruisen van Pointers en Saluki's leverde Alaska Huskies op met verhoogde snelheid, en een positieve werkethiek werd bijgedragen door Anatolische Herdershonden.

Wat is de geschiedenis van de Alaskan Husky?

De geschiedenis van de Alaskan Husky begon toen hondensleedrijvers verschillende hondenrassen ontdekten in Inuit dorpen. Zij vonden unieke eigenschappen in elk van deze rassen. De hondensleedrijvers begonnen ze te kruisen om bepaalde eigenschappen te krijgen zoals uithoudingsvermogen, snelheid en een bepaalde gang. De hondenrassen waaruit de Alaskan Husky's werden gefokt waren onder andere Siberische Huskies, German Shorthair Pointers, Greyhounds, Alaskan Malamutes, Saluki's en Anatolische Herders. Hoewel ze worden gezien als de beste sledehonden, erkent geen enkele hondenclub de Alaskan Husky als ras.

Tot welke stam behoort de Alaskan Husky?

De afstamming van de Alaska husky en andere moderne sledehonden in het Noordpoolgebied gaat terug tot Siberië. Volgens onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science zijn husky's en malamutes afkomstig van Siberische rassen die al 9000 jaar bestaan. De onderzoekers ontdekten ook dat deze honden een belangrijke rol hebben gespeeld bij het overleven van mensen in het noordpoolgebied. In het algemeen stammen Alaska en Siberische Husky's, Groenlandse Sledehonden en Alaska Malamutes af van de Inuit.

Waar komt de Alaskan Husky vandaan?

De oorsprong van de Alaskan Husky is niet precies bekend, omdat het geen erkend ras is. Maar we weten dat de Siberische Husky in 1909 naar Alaska kwam. Dus het is waarschijnlijk dat de Alaskan Husky toen is ontstaan. Muskieten kruisten verschillende hondenrassen, zoals de Siberische Husky, de Alaska Malamute en de Groenlandse Sledehond, om de beste sledehonden te maken.

Wat is de oorsprong van de Alaskan Husky?

De Alaskan Husky's zijn het resultaat van een kruising van verschillende rassen. Jagers in de Inuit dorpen kruisten honden om de beste werkhonden te krijgen. De kruisingen werden gepland voor het werk, niet voor het uiterlijk. Zo kregen ze de beste sledehonden, snelle sleeërs over korte afstanden, sleeërs met verbeterd uithoudingsvermogen en de beste sleeërs ter wereld. De oorsprong van de Alaskan Husky ligt in Noord-Amerika, maar er is geen gedocumenteerde gegevens over. De CKC en AKC hebben de Alaskan Husky nooit als een raszuiver beschouwd.

Voor welke doeleinden wordt de Alaskan Husky gebruikt?

De Alaskan Husky is een hond die in Canada en Alaska wordt gebruikt voor verschillende taken in de sneeuw. Zo trekken sommige Alaskan Husky's sleden vol boomstammen, terwijl andere voorraden naar afgelegen plaatsen brengen. Deze honden zijn gefokt met een hoog uithoudingsvermogen en kunnen dus goed tegen een stootje. Sommige Alaskan Husky's nemen zelfs deel aan races met korte afstanden, waarbij ze behoorlijk snel kunnen zijn. Kortom: de Alaskan Husky is een ideale hond voor werk in de sneeuw.

Is de Alaskan Husky een sledehond?

De Alaskan Husky wordt vaak gebruikt voor sledehondenraces. Ze zijn een soort van gemengd ras, omdat ze zijn gefokt met de beste kwaliteiten van andere rassen, zoals de Duitse herder en de Engelse Pointing Dog. Dit gebeurde al meer dan 100 jaar om hun prestaties te verbeteren.

Is de Alaskan Husky de beste sledehond ter wereld?

Ja, de Alaskan Husky is bekend als de beste sledehond ter wereld. Rashonden zoals Samojeden, Malamutes en Siberische Huskies zijn ook bekend als goede sledehonden. Maar dankzij de expertfok van de Alaskan Husky, die de beste kenmerken van andere rassen combineerde, heeft hij meer flexibiliteit, uithoudingsvermogen en snelheid, waardoor hij de beste sledehond ter wereld is geworden.

Wat zijn de andere namen van de Alaska husky?

De naam "Husky" is ook gebruikt voor andere soorten honden, behalve voor de Alaskan Husky. Er zijn in totaal 22 soorten honden die "Husky" in hun naam hebben, waaronder de Agouti-Husky, de Sakhalin-Husky, de Labrador Husky, de Witte husky, de Siberische husky, de MacKenzie River Husky en de Pomerans Husky. Dus als iemand het heeft over een Husky, betekent dat niet per se dat ze het over de Alaskan Husky hebben.

 • Agouti-Husky
 • Alaska husky
 • Sakhalin-Husky
 • Labrador Husky
 • Witte husky
 • Siberische husky
 • MacKenzie River Husky
 • Pomerans Husky

Waar komt de naam van de Alaskan Husky vandaan?

De Alaskan Husky komt oorspronkelijk uit Alaska en is vernoemd naar de Inuit, die ook wel Eskimo's genoemd worden. De naam "Husky" is afgeleid van het woord "Huskimo". Deze naam werd gegeven door Engelse koopvaarders en is door de hele wereld overgenomen. Uit verslagen uit 1852 blijkt dat de sledehonden destijds bekend stonden als Huskies, wat een afkorting is van de naam Huskimo. Er zijn sindsdien veel kruisingen geweest waarbij de naam "Husky" is behouden.

Wat zijn de gebruikelijke bijnamen van de Alaska husky?

De meest voorkomende bijnaam voor Alaska Huskies is Huskies.

Wat is de wetenschappelijke naam van de Alaska husky?

De wetenschappelijke classificatie van de Alaskan Husky wordt hieronder gegeven:

Wetenschappelijke naam: Canis lupus familiaris

Koninkrijk: Wilde dieren

Stam: Chordata

Klasse: Zoogdieren

Orde: Vleeseters

Familie: Canidae

Geslacht: Canis

Wat zijn de gemiddelde onderhoudskosten voor een Alaskan Husk?

De kosten van het bezit van een Alaskan Husky zijn niet makkelijk te berekenen, omdat er veel verschillende soorten zijn die voor verschillende behoeften zijn gefokt. Er zijn wel gemiddelde kosten die als leidraad kunnen dienen - voor normale en voor luxe honden. Het bezit van een Alaskan Husky gezinshond kost tussen €935 en €8.685 per jaar, of €78 en €723 per maand. Het eerste levensjaar van een Alaskan Husky is duurder omdat er meer dierenartskosten zijn. Dierenartskosten kunnen echter hoger zijn dan alle andere uitgaven tijdens het leven van een Alaskan Husky.

Hieronder vindt u een lijst met de gemiddelde waarden:

 • Typische dierenartskosten voor een Alaskan Husky: 45 - 85 euro per maand, inclusief een eenmalige castratie die varieert van 50 tot 400 euro.
 • De dierenartsrekeningen voor de Alaskan Husky omvatten ook vaccinaties, die 15 tot 30 euro kosten.
 • De voedingsbehoefte van een Alaskan Husky varieert van 27 tot 62,50 euro per maand.
 • De kosten van een Alaskan Husky training bedragen 240 tot 600 euro voor een individuele training of 50 tot 125 euro voor een groepstraining, beide gebaseerd op een cursus van 4 tot 6 weken.

Hoe geef je een goede naam voor de Alaskan Husky?

De naamgeving van een Alaskan Husky kan andere criteria vereisen dan nieuwe Alaskan Husky ouders misschien verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop Alaskan Huskies reageren, maar de klank en de manier waarop hij wordt uitgesproken.

De bouwstenen omvatten klank en lettergrepen zoals hieronder opgesomd::

 • Alaska Huskies reageren het best op namen met twee lettergrepen, omdat die niet zo kort zijn dat ze kunnen worden verward met eenlettergrepige commando's als "zit", "kom" en "af". Maar ze zijn ook niet zo lang dat het een puzzel wordt. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Eigenaars van een Alaskan Husky die een bepaalde éénlettergrepige naam hebben gekozen, kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bijvoorbeeld "Coach" rekken tot "Coh-oach" en twee verschillende klanken gebruiken als ze hem roepen.
 • Alaskan Husky's reageren het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden wanneer ze worden geroepen, en op kalmerende, zachte geluiden wanneer ze nerveus of overijverig worden.
 • Sommige ouders van Alaska husky's vinden dat hun husky's beter reageren op hun namen en ze beter herkennen als ze die met gezongen stem zeggen.

Wat zijn de meest voorkomende namen voor vrouwelijke Alaska Huskies?

De top 10 van Alaskan Husky meisjesnamen zijn perfect zoals ze zijn, leuk en met de mogelijkheid voor ouders om hun eigen toonhoogte of toon te zetten. De top vrouwelijke Alaskan Husky namen staan hieronder:

 • Aurora
 • Skyler
 • Laika
 • Mokka
 • Weiland
 • Leia
 • Akira
 • Elsa
 • Mika
 • Iris

Wat zijn de meest voorkomende mannelijke Alaskan Husky namen?

De top 10 van Alaskan Husky jongensnamen zijn ook meestal tweelettergrepige namen. De top mannelijke Alaskan Husky namen staan hieronder:

 • Apollo
 • Orion
 • Rocky
 • Diego
 • Simba
 • Zeus
 • Lynx
 • Hugo
 • Salie
 • Milo

Wat zijn de verschillende soorten Alaska Huskies?

Hoewel er verschillende soorten Alaska Huskies zijn, delen ze allemaal dezelfde naam. Ze zijn gekruist met verschillende andere sledehonden, zoals de Siberische Husky en Alaska Malamute, om unieke honden te creëren die geschikt zijn voor hun werk. Zo zijn er pakhonden die boomstammen vervoeren, vrachthonden die voorraden naar afgelegen gebieden brengen en de beste sledehondenrenners ter wereld. De honden die houtblokken vervoeren zijn ongeveer twee keer zo groot als de geleide racehonden en de bezorgers hebben een groter uithoudingsvermogen. Ondanks al deze verschillen, noemen we ze allemaal Alaska Huskies.

Welke hondenrassen lijken op de Alaskan Husky?

Hieronder staan hondenrassen die lijken op de Alaskan Husky:

 • Malamutes: Alaska Malamutes en Alaska Huskies zijn beide sledehonden. De Malamute is groter dan de gemiddelde Alaskan Husky, maar vergelijkbaar in grootte met de Alaskan Husky, die werd gefokt om zware lasten zoals boomstammen te trekken. De Alaska Malamute wordt door de AKC erkend als raszuiver, maar de Alaskan Husky niet.
 • Akita Inu: De Alaskan Husky komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, terwijl de Akita Inu oorspronkelijk uit Japan komt. De Alaskan Husky en de Akita Inu zijn sledehonden, maar de Akita Inu diende ook voor andere doeleinden, zoals diensthonden, politie- en militaire assistentie en herdershonden.
 • Samojeed: De Samojeed is een rashond die oorspronkelijk uit Mongolië komt, terwijl de Alaskan Husky van Noord-Amerikaanse oorsprong is. Beide zijn sledehonden van hetzelfde gewicht en dezelfde grootte. De Samojeed heeft een vergelijkbaar temperament als de Alaskan Husky. De Samojeed is minder vriendelijk tegen andere honden en vreemden, maar kan beter opschieten met kinderen en oudere mensen. Samojeden hebben kleinere nesten met slechts 4 tot 6 pups, terwijl de Alaskan Husky tussen de 4 en 10 pups per nest kan krijgen.
 • Keeshond: De Keeshond is een rasecht ras afkomstig uit Duitsland en Nederland, terwijl de Alaskan Husky van Noord-Amerikaanse oorsprong is. De Keeshond is kleiner dan de gemiddelde Alaskan Husky, weegt ongeveer 4,5 kg minder, en is ongeveer 10 centimeter kleiner dan de Alaskan Husky. De Keeshond is een gezelschapshond, geen sledehond zoals de Alaskan Husky.
 • Utonagan: Utonagan honden komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en zijn iets groter dan de Alaskan Husky, die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Deze twee rassen hebben vrijwel identieke persoonlijkheden en kenmerken, zoals hun trouw en behoefte aan genegenheid van hun roedel. Net als de Alaskan Husky is de Utonagen niet geschikt als waakhond, want hij verwelkomt vreemden en honden.
 • Alaska Klee Kai: Zowel de Alaskan Husky als de Alaska Klee Kai komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De Klee Kai is kleiner dan de Alaskan Husky en is meer een gezelschapshond dan een sledehond. Ze zijn aanhankelijk en willen altijd hun familie in de buurt. Ze kunnen er niet goed tegen om alleen thuis gelaten te worden.
 • Tamaskan Dog: De Tamaskan Dog werd relatief recent gefokt in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft het uiterlijk van een wolf, maar is net zo aanhankelijk als de Alaskan Husky. Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst en moeten niet te vaak alleen gelaten worden. Ze zijn zeer intelligent en energiek, wat betekent dat ze veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben.

Welke hondenrassen zijn even gemakkelijk te verzorgen als Alaska Huskies?

Enkele hondenrassen die vergelijkbaar gemakkelijk te verzorgen zijn als Alaskan Huskies zijn de Siberische Husky en de Labrador Retriever. Deze rassen hebben vaak vergelijkbare eigenschappen en behoeften op het gebied van verzorging en onderhoud.

Welke hondenrassen zijn qua grootte vergelijkbaar met Alaskan Husky's?

Hondenrassen die qua grootte vergelijkbaar zijn met de Alaskan Husky staan hieronder vermeld:

 • Alaska Pomeriaan
 • Utonagan
 • Keeshond
 • Alaska Malamute
 • Akita Inu

Over de Auteur

naomi-de-jong
Naomi de Jong
Dierenartsassistent

Naomi werkt als dierenartsassistent en is een expert op het gebied van hondenverzorging. Ze is voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten in de wereld van hondenverzorging, en ze deelt haar expertise graag met andere hondenliefhebbers.

Ook Interessant