alaskan-klee-kai-hondenras-verzorging-gezin-sociaal-leven-fysieke-kenmerken-dieet-informatie

Alaskan Klee Kai Hondenras Verzorging, Karakter, Raskenmerken en Dieet informatie

sanne-dekker
Geschreven door Sanne Dekker | Hondentrainer
FACT CHECKED door Lieke Smit
Laatste update: 1 juni 2023

De Alaskan Klee Kai is een hondenras dat lijkt op een Husky, maar kleiner van formaat is. Dit ras is ontstaan uit een fokproject dat werd gestart door Linda Spurlin, een vrouw uit Alaska. Tijdens een reis in Oklahoma zag ze een kleine Siberische Husky en kreeg ze het idee om een kleinere versie van de Husky te fokken die meer als metgezel dan als werkhond zou fungeren. Om dit te bereiken, kruiste ze verschillende rassen, waaronder de Alaska Husky en Siberische Husky, en voegde ze kleinere hondenrassen toe aan de genenpool, zoals de Amerikaanse Eskimo en het Schipperke. In de jaren 1970 bereikte ze het gewenste resultaat en noemde ze deze honden Alaskan Klee Kai.

De Alaskan Klee Kai's variëren in grootte, met drie erkende varianten: de toy, de miniature en de standard. De toy-variant is de kleinste en weegt doorgaans minder dan 4 kg, de miniature-variant weegt tussen 4 en 9 kg, en de standard-variant weegt tussen 9 en 13 kg. Ze hebben een energiek, intelligent en liefdevol karakter, maar kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden en andere huisdieren. Hoewel de oorspronkelijke fokker na ongeveer tien jaar stopte met fokken, hebben andere fokkers het proces voortgezet om minder gewenste eigenschappen zoals verlatingsangst en onhandigheid aan te pakken.

Wat zijn de raskenmerken en eigenschappen van de Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai is een klein tot middelgroot hondenras met enkele unieke raskenmerken en eigenschappen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van dit ras:

Grootte: De Alaskan Klee Kai kent drie erkende varianten: de toy, miniature en standard. De toy-variant is de kleinste en weegt typisch minder dan 4 kg, de miniature-variant weegt tussen 4 en 9 kg, en de standard-variant weegt tussen 9 en 13 kg.

Uiterlijk: Ze hebben een wolfachtige uitstraling met puntige oren, amandelvormige ogen en een rechte, pluimige staart. Hun dubbele vacht kan diverse kleuren hebben, zoals zwart, wit, grijs en rood. Vaak hebben ze opvallende gezichtsmarkeringen, zoals een masker.

Intelligentie: Alaskan Klee Kai's staan bekend om hun intelligentie en scherpzinnigheid. Ze zijn leergierig en kunnen nieuwe commando's snel oppikken. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor verschillende trainingsactiviteiten.

Energieniveau: Ondanks hun kleine formaat hebben Alaskan Klee Kai's een behoorlijk energieniveau. Ze zijn actief en speels, waardoor ze regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig hebben om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

Waakzaamheid: Ze hebben aangeboren waakzaamheid en sterke beschermende instincten. Ze zullen hun eigenaren waarschuwen voor mogelijke dreigingen of ongewone geluiden. Dit maakt ze goede waakhonden, hoewel ze over het algemeen vriendelijk zijn tegenover vreemden.

Sociale interactie: Alaskan Klee Kai's kunnen goed overweg met hun gezin en hechten zich sterk aan hun eigenaar. Ze vertonen meestal een voorzichtige en gereserveerde houding ten opzichte van vreemden. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren, zodat ze goed kunnen omgaan met andere dieren en mensen.

Wat zijn de ideale leefomstandigheden voor Alaskan Klee Kai?

Alaskan Klee Kai honden werden gefokt om leuke gezelschapshonden en familiehonden te zijn. Ze kunnen in een flat wonen als hun baasjes ze elke dag uitlaten en ervoor zorgen dat ze goed aangelijnd zijn. Maar de hele dag in een flat zitten kan verveling veroorzaken, en de Klee Kai kan zich dan ongewenst gedragen omdat hij op zoek is naar stimulatie. Alaskan Klee Kais zijn erg actief en hebben een veilige tuin met een hek nodig.

Ondanks hun kleine formaat hebben AKK's een sterke prooidrift en zijn ze slim en nieuwsgierig. Hun prooidrift kan ze ongeschikt maken voor gezinnen met kleine huisdieren zoals hamsters, konijnen en katten.

Wat voor type hond is de Alaska Klaver Kai?

De Alaskan Klee Kai is een relatief nieuw en zeldzaam ras dat in 2020 door de Amerikaanse Kennel Club als erkende rashond werd geregistreerd. Sinds 1995 is de Alaskan Klee Kai erkend als een gemengd ras door de American Rare Breed Association en sinds 1997 door de United Kennel Club. AKK's zijn een ras op zich en behoren tot de puntige hondenrassen, waartoe ook diverse husky's behoren.

Hoewel de fokker van de Alaskan Klee Kai een kleine Husky wilde fokken, vermeed zij het gebruik van de genen van honden met dwerggroei. In plaats daarvan gebruikte zij middelgrote Alaska's en Siberische Husky's en voegde kleine rassen zoals de Amerikaanse Eskimohond en het Belgische Schipperke toe om miniatuurpups te krijgen. Alaskan Klee Kai zijn gewilde hondenvrienden die 1500 tot 3000 euro kosten.

Wat is de gemiddelde nestgrootte van de Alaskan Klee Kai?

De gemiddelde grootte van een Alaskan Klee Kai nest is één tot vijf pups na een draagtijd van ongeveer 63 dagen. Het fokken wordt beperkt tot één keer per jaar om schade aan de gezondheid van de vrouwelijke Alaska Klee Kai te voorkomen. De broodfokkers negeren echter de schade en de wreedheid van het massale fokken, omdat elke puppy die geboren wordt hun winst verhoogt.

Het kleine aantal pups in elk nest onderstreept de reden waarom de Alaska Klee Klai een zeldzaam ras blijft. De Klee Kai werd gefokt om drie maten te produceren: Klein, Miniatuur en Medium. Een nog onverklaard feit is dat een Klee Kai moeder in één nest pups in alle drie de maten kan voortbrengen.

Hoe gaat de Klee Kai om met gezinnen?

Alaska Klee Kai houdt van interactie met hun menselijke families. AKK's zijn zeer aanhankelijke honden die meestal hecht zijn met familie en andere mensen die ze kennen. Maar Klee Kais zijn op hun hoede voor mensen die ze niet kennen.

Alaska Klee Kais zijn wantrouwig tegenover vreemden en zijn daarom goede waakhonden, maar AKK's zijn te klein om effectieve waakhonden te zijn. Alaska Klee Kai zijn het meest geschikt als huisdier voor actieve gezinnen. Hoewel ze zachtaardig zijn, moeten hun baasjes ze niet zonder toezicht in dezelfde kamer laten met een baby. AKK ouders zouden er goed aan doen om ze vroeg te socialiseren.

Hoe gaat de Alaskan Klee Kai om met andere honden?

Alaska Klee Kais zijn niet erg geïnteresseerd in interactie met andere honden. Ze gaan liever om met hun menselijke families. Ze hebben veel aandacht nodig en delen hun mensen niet graag met andere honden. Gezinnen met andere honden en katten moeten daarom maatregelen nemen om een Klee-Kai pup van jongs af aan te socialiseren.

Hoe gaat de Alaskan Klee Kai om met oudere mensen?

Alaskan Klee Kai honden schieten meestal goed op met oudere mensen. AKK's hebben vaak verlatingsangst, en samenwonen met oudere mensen zou hen ervan kunnen weerhouden zo vaak alleen te zijn. Klee Kai honden zijn echter zeer energiek, wat oudere mensen kan overweldigen. Ze hebben ook veel beweging nodig, en wandelingen zijn essentieel. Het is echter belangrijk dat de pup goed is aangelijnd. Als senioren zich kunnen houden aan dagelijkse wandelingen met de Klee Kai, helpt dat de honden hun opgekropte energie kwijt te raken, zodat ze rustiger zijn als ze weer thuis zijn.

Hoe gaat de Alaskan Klee Kai om met kinderen?

De Alaskan Klee Kai is redelijk veilig om in de buurt van oudere kinderen te houden. Klee Kais zijn vriendelijk en hunkeren naar aandacht en genegenheid. Daarom doen AKK's het goed met oudere kinderen die knuffels en kusjes kunnen geven. Kleine kinderen en Alaska Klee Kai mogen echter niet zonder toezicht spelen. De kleine honden zullen niet aarzelen om kleine kinderen te bijten die nog niet weten hoe ze met hen moeten omgaan. Dit is nog een reden om de vroege socialisatie van de Alaskan Klee Kai niet uit te stellen.

Hoe is Alaska Klaver Kai met buren of gasten?

Het Alaska Klee Kai ras is wantrouwig tegenover iedereen die geen deel uitmaakt van hun menselijke familie. Als de hondenbezitters niet goed genoeg bevriend zijn met de buren om hen als familieleden te laten overkomen, zullen de Klee Kais hen niet welkom heten. Hetzelfde geldt voor gasten.

Wat zijn de verschillen tussen de geslachten van de Alaskan Klee Kai?

De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke Alaskan Klee Kai zijn niet uitgebreid gedocumenteerd en gepubliceerd, omdat dit een relatief nieuw ras is en de nesten doorgaans niet meer dan vijf pups bevatten. Hierdoor blijft de Alaskan Klee Kai nog vele jaren een zeldzaam ras. Er zijn drie erkende maten voor de Alaskan Klee Kai: toy, miniatuur en standaard, maar de verschillen tussen deze maten zijn over het algemeen niet significant.

Het gewicht van vrouwelijke Alaskan Klee Kai is doorgaans lager dan dat van mannetjes van hetzelfde ras, en de grootte van de vrouwtjes is over het algemeen kleiner dan die van de mannetjes. Volgens de rasstandaarden van de American Kennel Club (AKC) zijn er echter geen grote geslachtsverschillen bij het Alaskan Klee Kai-ras. De hoogte van een Alaskan Klee Kai kan variëren tot 43 cm, en hun gewicht kan in verhouding tot hun grootte variëren van 2 tot 10 kg. Het exacte verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Alaskan Klee Kai kan variëren, maar het is belangrijk om op te merken dat dit ras geen grote geslachtsdimorfie vertoont zoals sommige andere hondenrassen.

Wat zijn de fysieke kenmerken van de Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai heeft diverse fysieke kenmerken die het ras onderscheiden. Het is een klein tot middelgroot ras, verdeeld in drie maten: toy, miniatuur en standaard. Hun hoogte varieert tot ongeveer 43 cm en het gewicht kan variëren van 2 tot 10 kg, afhankelijk van de grootte en individuele variatie.

De Alaskan Klee Kai heeft een wolfachtig uiterlijk, met amandelvormige ogen en puntige oren. De vacht is dubbel en kan diverse kleuren hebben, zoals zwart, wit, grijs en rood, met mogelijke markeringen zoals een masker. Hun staart is rechtopstaand en pluimig. Ze hebben een actieve uitstraling en een atletische bouw, ondanks hun kleine formaat.

Wat is de grootte van een Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai komt in drie erkende maten: toy, miniatuur en standaard. De hoogte van deze honden kan variëren, maar over het algemeen reikt deze tot ongeveer 43 cm. De exacte grootte hangt af van de specifieke variant van het ras, met de toy-variant als de kleinste en de standaard-variant als de grootste.

Zijn de Alaskan Klee Kai en de Siberische Husky hetzelfde?

Nee, de Alaska Klee Kai en de Siberische Husky zijn niet hetzelfde. De Alaskan Klee Kai is een klein ras dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, en de Siberische Husky is een middelgroot, raszuiver ras dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Terwijl de Siberische Husky een werkhond is, is de Alaskan Klee Kai een pure gezelschapshond.

De Alaskan Klee Kai kan 6 centimeter korter zijn dan de Siberische Husky en tot 12 kg minder wegen.

Hun nestgrootte verschilt ook aanzienlijk. Terwijl de Siberische Husky 4 tot 9 pups per nest kan krijgen, heeft de AKK niet meer dan vijf pups per nest.

De levensverwachting van de rassen Alaskan Clover Kai en Siberian Husky is 10 tot 15 jaar.

De Siberische Husky is onafhankelijker van aard dan de Klee Kai. Siberische Husky's zijn ook vriendelijker met kinderen, andere honden en vreemden.

Wat is de meest gezochte eigenschap van de Alaskan Klee Kai?

Het meest gewenste kenmerk van een Klee Kai is het gezichtsmasker in contrasterende kleuren en de goed gedefinieerde neusbrug die over het midden van de snuit loopt, evenals de brilachtige markeringen rond de ogen.

Hoe voer je een Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai is er in drie maten: klein, miniatuur en standaard. Het verschil in grootte is niet significant, maar heeft invloed op de caloriebehoefte. Gemiddeld heeft de Klee Kai ongeveer 400 calorieën per dag nodig, wat overeenkomt met ongeveer 275 gram voer. Het verdient aanbeveling de dagelijkse voeding in twee maaltijden te verdelen.

Dit hangt natuurlijk af van het gewicht van de Alaskan Klee Kai. Het dieet moet eiwitten, volle granen en groenten bevatten om belangrijke vitaminen, mineralen en antioxidanten te leveren om het immuunsysteem en de algemene gezondheid te versterken.

Alaskan Klee Kai pups zijn actiever en hebben meer voedsel nodig dan volwassen honden, dat verdeeld moet worden over drie maaltijden per dag. Om te voorkomen dat de honden winderigheid of andere gezondheidscomplicaties krijgen, moeten ze niet alles tegelijk krijgen, maar met tussenpozen gedurende de dag.

Het bepalen van de caloriebehoefte van een hond is niet ingewikkeld. Voor elke halve kilo lichaamsgewicht hebben honden 60 tot 80 calorieën nodig. Hun voedingsbehoeften staan hieronder vermeld:

 • Baasjes van de Alaskan Klee Kai moeten ervoor zorgen dat de voeding van hun hond 22% eiwit bevat om de gewrichten en spieren gezond te houden, en niet meer dan 8% vet om het energieniveau te optimaliseren.
 • Voor de algemene gezondheid moet het dieet van de Alaska Klaver Kai bestaan uit groenten, fruit, vlees en vis.
 • Droog hondenvoer van hoge kwaliteit moet worden verdeeld in twee maaltijden voor volwassenen en drie voor puppy's per dag.
 • De Alaskan Klee Kai moet altijd toegang hebben tot vers drinkwater.
 • Commerciële brokken van hoge kwaliteit bevatten gewoonlijk nuttige plantaardige eiwitten zoals erwten en linzen.
 • Alaskan Klee Kais zijn kieskeurige eters en kunnen hun neus ophalen als ze het voedsel in hun bakje niet lekker vinden. AKK's eten alleen als ze honger hebben.

Hoeveel voer moet een Alaskan Klee Kai dagelijks krijgen?

Het gemiddelde aantal calorieën 275 gram droogvoer is 350, maar lekkernijen die aan Klee Kais worden aangeboden, moeten worden meegerekend bij de berekening van de benodigde hoeveelheid voer. Traktaties mogen nooit meer bedragen dan 10% van de dagelijkse calorie-inname.

In de onderstaande tabel staan de gemiddelde hoeveelheden voer die deze hond nodig heeft:

Wat zijn de dagelijkse kosten voor het voeren van de Alaskan Klee Kai?

Bij het bepalen van de dagelijkse voedingskosten voor Alaskan Klee Kai moet rekening worden gehouden met variabelen zoals grootte, leeftijd en gezondheid van de hond, vooral voor Alaskan Klee Kai die gefokt zijn om aan bepaalde criteria te voldoen. Ze zijn er in 3 verschillende maten. Klein, Miniatuur en Standaard formaat, en hun voedselconsumptie hangt af van hun grootte en energiebehoefte. Evenzo zijn verschillende voermerken en -soorten van invloed op de gemiddelde dagelijkse voederkosten.

Overweeg het volgende:

Een Alaskan Klee Kai weegt gemiddeld 5,5 kg - meestal tussen 4,5 en 6,8 kg - en heeft ongeveer 24 kg droogvoer per jaar nodig.

De gemiddelde prijs voor een kilo hondenbrokken bedraagt 4,40 euro.

Daarom bedragen de gemiddelde voerkosten voor een Alaskan Klee Kai 134 euro per jaar of 32 cent per dag.

Hoeveel moet een Alaskan Klee Kai pup eten?

Snelgroeiende pups eten meer dan volwassen honden. Alaskan Klee Kai pups moeten het eerste jaar drie tot vijf keer per dag eten. Daarna kunnen ze twee keer per dag gevoerd worden zoals volwassen honden.

De voedingsbehoeften van een Alaskan Klee Kai pup staan hieronder vermeld:

 • De eiwitbehoefte van Alaskan Clover Kai pups is ongeveer 21% tot 23% hoger dan die van volwassen honden, zodat ze kunnen groeien en sterke botten kunnen vormen. Overmatige eiwitvoeding kan er echter toe leiden dat gewrichten en botten zich te snel ontwikkelen en het skelet verzwakt.
 • Let op het calciumgehalte in de voeding van de Alaskan Clover Kai puppy. Het moet worden beperkt tot 3 gram per 1000 calorieën.
 • Je Alaskan Klee Kai-puppy heeft ook vitamine A en D, en mineralen als zink, mangaan en koper nodig.

Wat zijn de rasgebonden gezondheidsproblemen van de Alaskan Klee Kai?

Rasgerelateerde gezondheidsproblemen zijn mogelijk, aangezien de Alaskan Klee Kai een zeldzaam ras is. De eerste nesten werden begin jaren 70 geboren en elk nest bracht 1 tot 5 pups voort, waarvan alleen de perfecte exemplaren werden gebruikt voor de fok. Daarom is hun populatie niet erg groot.

Het is cruciaal om de gezondheid van je puppy nauwlettend te volgen om ervoor te zorgen dat hij in optimale conditie blijft. Over het algemeen zijn de kleine versies van de Scandinavische rassen doorgaans gezond. Niettemin heeft de Klee Kai enkele van dezelfde genetische gezondheidsproblemen als diverse husky's, aangezien ze vergelijkbare genen delen. Hier zijn enkele van de veelvoorkomende gezondheidskwesties die kunnen voorkomen bij het ras Alaskan Klee Kai:

 • Schildklierziekte
 • Leverziekte
 • Jeugdstaar
 • Patella luxatie
 • Hartafwijkingen
 • Bloedstollingsstoornis
 • Cryptorchidisme (bij mannelijke Klee-Kai honden)

Welke gezondheidstests moet een Alaskan Klee Kai ondergaan?

De gezondheidstests voor Alaskan Klee Kai hebben betrekking op erfelijke aandoeningen. Eigenaren of potentiële eigenaren van Alaskan Klee Kai pups wordt meestal aangeraden om een dierenarts tests te laten uitvoeren om verschillende potentiële gezondheidsproblemen op te sporen. Elk ras is vatbaar voor bepaalde ziekten of aandoeningen. Net als mensen kunnen honden bepaalde gezondheidsproblemen van hun ouders erven.

De belangrijkste gezondheidstests voor de Alaskan Klee Kai staan hieronder vermeld:

 • Oogcontrole: honden testen op erfelijke oogziekten
 • Beoordeling van het hart: hartruis en andere hartafwijkingen
 • Patella luxatie: let op tekenen dat de knieschijf uit zijn positie schiet, wat kan leiden tot meer of minder ernstige pijn, kreupelheid en een verhoogd risico op de ontwikkeling van verdere gewrichtsaandoeningen.
 • Autoimmune thyroiditis: Zoek naar tekenen dat het immuunsysteem van de hond zijn schildklier begint aan te vallen.

Zijn Alaskan Klee Kai hypoallergeen?

Nee, Alaskan Klee Kai zijn niet hypoallergeen. Voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is Alaska Klee Kai misschien niet de juiste keuze. Van dit ras is bekend dat het bij veel mensen allergische reacties veroorzaakt. De overtuiging van de meeste mensen dat hondenhaar of -vacht allergieën veroorzaakt, is niet waar. De echte oorzaak van allergische reacties zijn kleine huidschilfers, huidschilfers genaamd, en de eiwitten in het speeksel van de hond. Gelukkig kwijlt de Alaskan Klee Kai niet veel.

Wat is de bewegingsbehoefte van een Alaskan Klee Kai?

Alaskan Klee Kai honden hebben veel beweging nodig. Dagelijkse wandelingen van 20 tot 40 minuten is belangrijk, en als de eigenaar een jogger is, is het nog beter om AKK aangelijnd uit te laten. Fysieke speeltijd in een omheinde achtertuin kan voor extra beweging zorgen. Baasjes van een Alaskan Klee Kai moeten het risico van oververhitting niet uit het oog verliezen wanneer zij de Klee Kai bij warm weer trainen.

Wat is het activiteitsniveau van de Alaskan Klee Kai?

Alaskan Klee Kai honden hebben een hoog activiteitsniveau. Hun familie moet ervoor zorgen dat ze actief zijn, want AKK's hebben vaak overgewicht. Als ze een inactief leven leiden, gaan ze graven en janken uit verveling.

Gestructureerd spelen kan nog andere voordelen opleveren. Er zijn veel leuke manieren om met een Alaskan Klee Kai te spelen. Voorbeelden van spelletjes zijn touwtrekken, voorwerpen achtervolgen, verstoppertje spelen, apporteren en zelfs ontdekkingsspelletjes. Als hij alleen thuis is, kunnen verschillende leuke speeltjes hem helpen zijn opgekropte energie kwijt te raken in plaats van destructief te worden, zoals huilen en graven.

Wat zijn de voedingsbehoeften van een Alaskan Klee Kai?

Aan de voedingsbehoeften van de Alaskan Klee Kai moet worden voldaan voor een goede algemene gezondheid. Alaska Klee Kais zijn er in drie maten: klein, miniatuur en standaard. Klee Kais hebben dagelijks tussen 180 en 220 calorieën nodig, maar hun leeftijd en activiteitsniveau zijn van invloed op hun caloriebehoefte.

De essentiële voedingsstoffen voor Alaska Klee Kai staan hieronder vermeld:

 • Eiwit: Alaskan Klee Kai honden hebben natuurlijke dierlijke eiwitten nodig, die aminozuren bevatten die belangrijk zijn voor hun gezondheid. Even belangrijk is het feit dat eiwit magere spieren opbouwt en energie levert.
 • Vet: Dierlijke eiwitten leveren ook voldoende vet, een extra energiebron die het metabolisme van de Alaskan Klee Kai stimuleert. Er is echter een dunne lijn tussen genoeg en te veel. Te veel vet in de dagelijkse voeding van een hond kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk tot zwaarlijvigheid. Het belangrijkste is dat volwassen honden en oudere honden minder vet nodig hebben dan puppy's.
 • Koolhydraten: Hoewel koolhydraten geen essentiële voedingsstoffen zijn, zijn ze een belangrijke bron van energie. Wanneer Alaska Klee Kai voldoende koolhydraten binnenkrijgt, levert het energie en bevordert het de eiwitopname van het lichaam om magere spieren op te bouwen. Maar pas op: te veel koolhydraten kunnen leiden tot overgewicht.
 • DHA: DHA is een van de bestanddelen van omega-3 vetzuren. Het bevordert een goede oog- en hersenontwikkeling bij Alaskan Klee Kai-pups, ontwikkelt de cognitieve ontwikkeling bij pups en vertraagt de cognitieve achteruitgang bij oudere honden. Meer over DHA: Omega vetzuren helpen ouder wordende honden bij de behandeling van chronische nierziekte en artritis bij honden. Omega-3 oliën verbeteren de gezondheid van de vacht bij Alaska Klee Kai honden.
 • Micronutriënten: Taurine is een micronutriënt dat de gezondheid van het hart ondersteunt, en andere waardevolle micronutriënten voor het bevorderen van sterke gewrichten in Alaska Klaver Kai zijn chondroïtine en glucosamine.
 • Mineralen: Nuttige mineralen voor de groei van Alaskan Klee Kai honden zijn onder andere een gezonde balans van fosfor en calcium. Pre- en probiotica en gechelateerde mineralen zorgen voor extra gezondheid in de voeding van Alaskan Clover Kai.

Hoeveel verhaart de Alaskan Klee Kai?

Vachtverandering is een natuurlijk proces in de haargroeicyclus van alle honden. De Alaskan Klee Kai heeft een dichte, dubbele vacht. Ze verharen voortdurend, maar vooral twee keer per jaar tijdens het verharingsseizoen. Eens per week grondig borstelen verwijdert losse en dode haren om te voorkomen dat de meubels bezaaid raken met Clover Kai haren.

Hoe vaak moet de vacht van een Alaskan Klee Kai verzorgd worden?

Alaskan Klee Kai's zijn makkelijk te verzorgen. Haar glanzende vacht vereist weinig verzorging. Wekelijks borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen. Alaskan Klee Kai hebben twee verharingscycli per jaar, en dagelijks borstelen tijdens deze periode kan de hoeveelheid los haar onder controle houden.

Ze hoeven niet meer dan twee of drie keer per jaar gebaad te worden. Veelvuldig baden verstoort de natuurlijke olietoevoer van de huid en het haar. Seizoensgebonden teken- en vlooienbehandelingen zijn ook noodzakelijk.

Hoeveel kwijlt de Alaskan Klee Kai?

Kwijlen bij honden is heel natuurlijk. Het is een volkomen normaal en noodzakelijk proces voor de gezondheid van de hond. Het speeksel van Alaskan Klee Kai honden is een orale slijmafscheiding die nauw verbonden is met hun spijsverteringsstelsel en maag. Het vergemakkelijkt het slikken en bereidt de spijsvertering voor, waarbij verschillende omstandigheden de afscheiding van slijm uitlokken.

Veel voorkomende gevallen van natuurlijk kwijlen bij de Alaska Klaver Kai zijn hieronder opgesomd:

 • Voedingsgerelateerd kwijlen: Wanneer een Alaskan Klee Kai weet dat het tijd is om te eten, veroorzaakt de geur van het voedsel of de aanblik van de eigenaar die de zak of voorraadpot met voedsel aanraakt, meestal kwijlen. Dit wordt de "Pavloviaanse reflex" genoemd.
 • Opwinding: Alaska Klee Kais zijn slimme puppy's die weten wanneer het tijd is voor een wandeling of een speelsessie.
 • Stress en angst: Elke ongewone situatie, zoals onbekende, donderende geluiden of de nadering van een grote, agressief uitziende hond kan leiden tot overmatig kwijlen.
 • Seksueel: De opwinding van een mannelijke Klee-Kai bij het zien van een teef kan ook kwijlen veroorzaken. Evenzo kan een teef die voor het eerst loops wordt, kwijlen als ze de geur van reuen ruikt.

Wat is het vachttype van de Alaskan Klee Kai?

Het vachttype van de Alaskan Klee Kai lijkt op de vachten van de honden waarvan de genen in de fokgenenpool zijn opgenomen. De Alaskan Klee Kai heeft een dubbele vacht met een bovenlaag van haar en een onderlaag van vacht. Elke laag heeft een belangrijke functie bij het regelen van de lichaamstemperatuur en het beschermen van de huid.

Hoe lang is de vacht van de Alaskan Klee Kai?

De ondervacht van de Alaskan Klee Kai is kort, de bovenvacht langer.

Wat is de vachtdichtheid van de Alaskan Klee Kai?

De ondervacht en de bovenlaag van de Alaskan Klee Kai zijn zeer dicht.

Wat is de vachtstructuur van de Alaskan Klee Kai?

De bovenvacht van de Alaskan Klee Kai is grof, terwijl de ondervacht zacht is.

Wat zijn de mogelijke vachtkleuren van de Alaskan Klee Kai?

De vacht van het ras Alaskan Klee Kai kan een van de onderstaande kleuren hebben:

Hoe vaak wordt de Alaskan Klee Kai geborsteld?

De Alaskan Klee Kai hoeft niet vaak geborsteld te worden. Wekelijks borstelen is meestal voldoende om de vacht van de Klee Kai vrij te houden van vuil en losse haren, tenzij ze veel verharen, wat ze twee keer per jaar doen tijdens het verharingsseizoen. Hoewel AKK's niet de neiging hebben om te ruiken, kan regelmatig borstelen helpen om de opbouw van geurtjes te voorkomen.

Wat zijn de sociale eigenschappen van het Alaskan Klee Kai ras?

De sociale eigenschappen van Alaskan Klee Kai rashonden zijn aanhankelijk, vriendelijk, zachtaardig, vrolijk en beminnelijk. Ze hunkeren naar constante aandacht en willen vaak geaaid worden. Ze zijn zeer intelligent, nieuwsgierig en levendig. Andere sociale kenmerken worden hieronder opgesomd:

 • Kindvriendelijk: De Alaskan Klee Kai is kindvriendelijk, maar kan een beetje ongemakkelijk zijn met kleine kinderen.
 • Gezinsvriendelijk: Alaskan Klee Kais zijn erg aanhankelijk voor hun menselijke gezinnen en zoeken voortdurend genegenheid.
 • Wantrouwend tegenover vreemden: Alaskan Klee Kais zijn erg verlegen en bang bij vreemden.
 • Hond verdacht: De Alaskan Klee Kais houdt niet van andere honden, tenzij ze samen zijn opgegroeid.
 • Seniorvriendelijk: Alaskan Klee Kais zijn vriendelijk voor senioren, maar ze kunnen te actief en uitbundig zijn om met oudere mensen samen te leven.

Hoe gaat de Alaskan Klee Kai om met vreemden?

Alaskan Klee Kai honden wantrouwen vreemden. Ze houden van hun baasjes, maar AKK's zullen altijd ongemakkelijk zijn bij het ontmoeten van vreemden, tenzij de honden een levenslange socialisatietraining krijgen.

Is de Alaskan Klee Kai speels?

Alaskan Klee Kai pups zijn speels en slim, en ze houden van spelen. AKK's vermaken zich het best met nieuw, leuk speelgoed dat hen uitdaagt. Klee Kai's zijn behendig en snel, en ze houden van rennen, apporteren en andere spelletjes.

Is de Alaskan Klee Kai beschermend?

Alaska Klee Kai honden beschermen hun territorium en hun familie, vooral omdat ze zo trouw zijn. Dit betekent niet dat Klee Kais waakhonden kunnen zijn omdat ze zo klein zijn.

Wat is het aanpassingsvermogen van de Alaska Klaver Kai?

Alaskan Klee Kais passen zich goed aan veranderingen aan. Van veranderingen in levensstijl tot nieuwe woonsituaties, ze komen snel terug zolang hun geliefde familie bij hen is.

Wat zijn de karaktereigenschappen van de Alaskan Klee Kai?

Alaska Klee Kais zijn energiek, intelligent, aanhankelijk en liefdevol met hun gezin. Maar ze geven niet veel om vreemden, en ze verwelkomen geen vreemde honden. De enige manier om dit te veranderen is door voortdurend te werken aan hun socialisatie.

Alaskan Klee Kais schieten heel goed op met oudere kinderen die weten hoe ze met hen moeten omgaan. Klee Kais verdragen zeer kleine kinderen niet; ze kunnen zonder waarschuwing op hen kauwen. Daarom mogen AKK's niet samenleven met baby's of peuters, tenzij onder toezicht van volwassenen.

Klee Kai's houden van knuffelen en als ze niet gedwongen worden om te gaan wandelen, liggen ze het liefst de hele dag op de bank. Het is belangrijk dat eigenaren van American Kennel Club honden beseffen dat deze dieren neigen tot overgewicht als ze niet actief zijn.

Alaskan Klee Kai honden staan erom bekend dat ze niet graag gescheiden worden van hun familie. Verlatingsangst is een veel voorkomende persoonlijkheidstrek bij dit ras.

Kan de Alaskan Klee Kai agressief zijn?

De Alaskan Klee Kai is niet agressief. De Alaskan Klee Kai is een intelligente, aanhankelijke en uiterst trouwe hond. Ze zijn zachtaardig en vriendelijk en vertonen geen bezitterige neigingen zoals gebruikelijk is bij waakhonden. Onder bepaalde omstandigheden kan de Alaskan Klee Kai echter agressief worden.

Klee Kais zijn schichtig bij vreemden en voortdurende socialisatie is van cruciaal belang om angst of vrees te voorkomen. De eigenaar kan het vertrouwen van de hond opbouwen bij vreemden en in nieuwe situaties.

Kan de Alaskan Klee Kai gevaarlijk zijn?

Nee, Alaska Klaver Kais zijn niet inherent gevaarlijk. Ze staan niet op de lijst van de vijf gevaarlijkste hondenrassen ter wereld. Hun energie en levendige temperament maken hen echter niet de veiligste honden in de buurt van kleine kinderen.

Valt de Alaska Klaver ooit Kai aan?

Nee, de Alaskan Klee Kai valt niet vaak mensen aan. Ze staan bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke houding tegenover hun familie. Er zijn echter uitzonderingen en elke hond die wordt geprovoceerd kan aanvallen. Mishandeling of fysieke straf kan er ook toe leiden dat de Alaskan Klee Kai agressie opbouwt en aanvalt als het kookpunt bereikt wordt.

Kan de Alaskan Klee Kai mensen doden?

Nee, de Alaskan Klee Kai valt normaal geen mensen aan of doodt ze. De Alaskan Klee Kai staat echter bekend om zijn liefde en genegenheid voor zijn gezinnen. Het is echter raadzaam een klein kind nooit alleen te laten met een Klee Kai.

Hoe gaat Alaskan Klee Kai om met alleen zijn?

Alaskan Klee Kai honden kunnen het niet aan om een deel van de dag alleen te zijn. Alaska Klee Kais verlangen naar sociale interactie met hun menselijke families, en ze kunnen zich gedragen als ze te vaak alleen gelaten worden. Het is bekend dat AKK's last hebben van verlatingsangst als ze alleen gelaten worden.

Kan ik mijn Alaskan Klee Kai thuis laten?

Ja, je kunt je Alaskan Klee Kai thuis laten als de pup niet alleen thuis is. De pup kan tevreden zijn als er andere gezinsleden in de buurt zijn. De meeste Klee Kais doen het niet goed in afzondering en het duurt niet lang of ze raken overweldigd door de situatie en ontwikkelen verlatingsangst.

Kan de Alaskan Klee Kai 8 uur met rust gelaten worden?

Nee, Alaska Klaver Kais kan niet 8 uur alleen gelaten worden. Angstigheid is een persoonlijkheidskenmerk dat fokkers proberen te elimineren in nieuwere nesten, tot nu toe zonder succes. De eerste tekenen van verlatingsangst bij een Alaskan Klee Kai zijn huilen, huilen, blaffen en zelfs gillen. Het leed kan enkele minuten, een heel uur of langer duren. Bijzonder gevoelige Klee Kais kunnen janken of gillen tot ze worden herenigd met hun afwezige eigenaar.

Hoe train je een Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai is zeer trainbaar door zijn hoge intelligentieniveau. Eigenaren moeten vanaf de eerste dag met de pups beginnen als ze ze thuisbrengen. AKK-puppy's kunnen snel commando's leren en als ze moeten wachten tot ze volwassen zijn, kan training moeilijk zijn.

Eigenaars van een Alaskan Klee Kai moeten het voortouw nemen bij het aanleren van commando's voor hun honden, want ondanks hun kleine formaat kunnen ze verrassend koppig zijn. Klee Kai's hebben een hoog IQ en de training moet constant en regelmatig zijn om ervoor te zorgen dat de kleine hond niet de baas in huis wordt. Een Klee Kai zal geen bevelen gehoorzamen tenzij hij ziet dat hij gehoorzaamd moet worden, en hij zal alleen lessen volgen die hem door sterke leiders worden geleerd.

Hoe vaak blaft een Alaskan Klee Kai?

Alaska Klee-Kai honden blaffen niet veel, maar ze gebruiken andere geluiden om te communiceren met andere honden en mensen. Wanneer ze blaffen, kunnen ze territoriale boodschappen overbrengen, iemand welkom thuis heten of genegenheid tonen. De Alaskan Klee Kai communiceert echter ook met zijn eigenaars door te janken en te huilen.

Als ze snuiven terwijl ze luid blaffen, kan dit wijzen op een zeldzame agressie. Soms blaffen ze echter zachtjes, alsof ze tegen hun mensen praten. Huilen is iets dat Siberische en Alaska Husky's, de rassen waarvan de genen werden gebruikt om Klee Kais te fokken, al duizenden jaren gebruiken om te communiceren. Alaska Klee Kai gebruiken hun gehuil vaak om eenzaamheid of verveling aan te geven als ze alleen zijn.

Welke mentale stimulatie heeft een Alaskan Klee Kai nodig?

De Alaskan Klee Kai is een intelligent ras dat mentale en neurologische stimulatie nodig heeft. Dit is alles wat de geest van de Alaska Klaver Kai activeert, verrijkt en stimuleert. Mentale stimulatie kan bestaan uit externe, omgevings- of interne gedachten. Dit omvat speelgoed, puzzels en ander interactief speelgoed, alsook spelletjes zoals opspoorspelletjes waarbij traktaties zijn verborgen om op te snuiven. Verstoppertje is een andere perfecte manier om Alaska Klaver Kai te stimuleren.

Beweging en sport zijn belangrijk voor een Alaskan Klee Kai om soepel en beweeglijk te blijven, een gezond gewicht te behouden en een laag risico te hebben op het ontwikkelen van medische problemen tijdens zijn leven. Maar mentale stimulatie is ook belangrijk voor een Alaskan Klee Kai om optimaal te functioneren.

Wat zijn de rasstandaarden voor de Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai is als zuiver ras erkend door de United Kennel Club.

Enkele van de rasstandaarden staan hieronder vermeld:

 • De vacht kan grijs, zwart of rood zijn, met verschillende tinten. Zij moeten echter duidelijke en onmiskenbare tekenen van een gezichtsmasker vertonen. De keel van de hond, de onderste helft van het gezicht, de broek, de borst, de poten en het onderlijf moeten een contrasterende kleur hebben, zodat een symmetrisch geheel ontstaat.
 • Grootte en hoogte: De hoogte wordt gemeten van schoft tot grond.

Grootte van klein formaat: Tot en met 33 cm.

Miniatuur formaat: Meer dan 33 cm en tot en met 38 cm.

Standaardformaat: Meer dan 38 cm tot en met 43 cm.

 • Oogkleur: De ogen van de Alaskan Klee Kai mogen elke kleur of combinatie van kleuren hebben. De ogen moeten middelgroot zijn, bij voorkeur amandelvormig, met zwarte randen bij AKK's met een zwarte of grijze vacht en leverkleurige randen bij honden met een rood getinte vacht.
 • Gewicht: Het gewicht van de Alaskan Klee Kai moet in verhouding staan tot de grootte en de botstructuur van de drie rassen.

Wat is de algemene informatie over de Alaskan Klee Kai?

Sommige mensen verwijzen naar de Alaska Klee Kai als een kleinere versie van zijn noordelijke voorouders, de Alaska Husky en de Siberische Husky. Hun kop is wigvormig, met een kenmerkend maskergezicht, prikoren en een dubbele vacht. Er zijn drie soorten: klein formaat, miniatuurformaat en standaardformaat.

Het Alaskan Klee Kai ras is relatief nieuw, de eerste nesten van een fokproject ontstonden in de jaren 70. Het doel van de fokkers was om een kleine versie van de Alaska en Siberische Husky's te fokken, maar dan als gezelschapshond en niet als werkhond.

Waar kun je een Alaskan Klee Kai kopen of adopteren?

Het kiezen van een gerenommeerde Alaska Klee Kai fokker is cruciaal. Potentiële Klee Kai eigenaren moeten er zeker van zijn dat ze een gezonde hond krijgen die jaren later geen problemen zal ontwikkelen.

Het wordt aanbevolen advies in te winnen bij gerenommeerde fokkers bij het kiezen van een Alaskan Klee Kai.

Wat zijn de gemiddelde puppy prijzen voor Alaska Klee Kai?

De gemiddelde prijs voor een Alaskan Klee Kai-puppy varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de reputatie van de fokker, de stamboom van de puppy, de kleur en grootte van de puppy, en de vraag naar het ras. Over het algemeen kan de prijs voor een Alaskan Klee Kai-puppy variëren van €1500 tot €3500 of meer.

Welke hondenrassenorganisaties erkennen de Alaskan Klee Kai?

De Alaskan Klee Kai is een relatief nieuw en zeldzaam ras dat zijn eerste nesten van 1 tot 5 pups produceerde in de jaren 1970.

Enkele van de organisaties die het Alaskan Klee Kai ras erkennen staan hieronder vermeld:

 • ARBA - American Rare Breed Association 1995
 • UKC - Verenigde Kennel Club 1997
 • AKC - Amerikaanse Kennel Club 2020
 • AKKAO - Alaskan Klee Kai Association of America
 • ACR - Amerikaans Honden Register
 • DRA - Hondenregister van Amerika
 • APRI - American Pet Registry, Inc.
 • CKC - Continentale Kennel Club

Wat is het verhaal van de Alaska Klaver Kai?

De Alaska Klee Kai is ontwikkeld door Linda Spurlin en haar familie in Alaska. Ze hielden van de Alaska Husky, maar wilden een even aantrekkelijke hond fokken, maar kleiner, om te dienen als een gezelschapshond in plaats van een werkhond. Uiteindelijk kweekte de familie drie variëteiten: Klein, Miniatuur en Standaard.

Tot welke stam behoort de Alaska Klee Kai?

Tot de voorouders van de Alaskan Klee Kai behoren de middelgrote werk- en racehonden Alaskan Husky en Siberian Husky. Linda Spurlin wilde een hond fokken die leek op de husky's, maar aanzienlijk kleiner was om als metgezel te dienen in plaats van als slede-racer. Ze vermeed het gebruik van kleine honden met dwerggroei. In plaats daarvan gebruikte ze twee kleine rassen, het kleine Belgische Schipperke en de Amerikaanse Eskimohond.

Op welke datum is de Alaska Klaver Kai ontstaan?

Van het begin van de jaren 1970 tot 1988 selecteerden Linda Spurlin en haar familie in Alaska zorgvuldig honden die voldeden aan hun hoge eisen op het gebied van gezondheid en uiterlijk. Tegen 1988 waren ze klaar om de kostbare Alaska Klee Kai pups beschikbaar te maken voor anderen. Aanvankelijk, Linda. Spurlin noemde haar gloednieuwe ras Klee Kai. In 1995 veranderde zij echter de naam om de plaats van herkomst aan te geven. Sindsdien staat het ras bekend als de Alaskan Klee Kai.

Wat is de oorsprong van de Alaska Klee Kai?

De oorsprong van de Alaska Klee Kai gaat terug tot een reis naar Oklahoma door een familie uit Alaska in de jaren zeventig. Nadat Linda Spurlin een miniatuur Siberische Husky zag tijdens een bezoek aan vrienden daar, zag ze een visioen van een kleine Husky-achtige hond als gezelschapshond in plaats van als werkhond. Na het zorgvuldig opzetten van een streng fokprogramma met hoge normen om iets kleinere gezelschapshonden te produceren, werd het gloednieuwe ras van kleine honden die van knuffelen houden in 1988 vrijgegeven voor het publiek.

Voor welke doeleinden wordt de Alaska Klaver Kai gebruikt?

De Alaskan Klee Kai werd exclusief gefokt als gezelschapshond.

Kan de Alaskan Klee Kai gebruikt worden als werkhond?

Nee, de Alaskan Klee Kai kan niet worden gebruikt als werkhond. AKK's werden gefokt als gezelschapshonden en combineren de beste kwaliteiten van de Alaska Husky, de Siberische Husky, het Belgische Schipperke en de Amerikaanse Eskimohond. Tegelijkertijd werden de werkhonden- en sledehondengenen beperkt door vakkundig fokken.

Wat zijn de andere namen van de Alaska Klee Kai?

Andere namen voor de Alaska Klee Kai zijn onder andere namen die het woord husky bevatten. Linda Spurlin, de moeder van het ras, zegt echter dat het door haar ontwikkelde ras geen Husky is. De namen die mensen aan deze hondjes geven staan hieronder:

 • AKK
 • Klee Kade
 • Miniatuur Alaska Husky
 • Mini Husky

Waar komt de naam van de Alaska Klee Kai vandaan?

De naam "Klee Kai" komt van een term die de Inuit gebruiken voor kleine honden. Linda Spurlin koos de naam omdat die perfect is voor deze kleinere versie met husky-afstamming. De Alaskan Klee Kai, afgekort AKK, komt uit Wasilla, Alaska. Ze vormde ook de naam van het ras uit delen van Alaska Athabaskan woorden, die in het Engels vertaald worden naar "little dog". De oude wortels van de Alaska Klee Kai zijn diep geworteld in verschillende inheemse rassen die Alaska al duizenden jaren bevolken.

Wat zijn de gebruikelijke bijnamen van de Alaskan Clover Kai?

De meest voorkomende bijnaam voor Alaskan Klee Kai is AKK.

Wat is de wetenschappelijke naam van de Alaska Klaver Kai?

Alaska Klaver Kai Wetenschappelijke classificatie zie hieronder.

Wetenschappelijke naam: Canis lupus familiaris

Koninkrijk: Wilde dieren

Stam: Chordata

Klasse: Zoogdieren

Orde: Vleeseters

Familie: Canidae

Geslacht: Canis

Hoeveel onderhoud heeft een Alaskan Klee Kai gemiddeld nodig?

De kosten van het bezit van een Alaska Klaver Kai kunnen niet gemakkelijk worden berekend, omdat er veel verschillende rassen zijn die speciaal voor bepaalde behoeften zijn gefokt. Er zijn echter gemiddelden die als leidraad kunnen dienen - normaal en luxe. Het bezit van een Alaskan Klee Kai gezinshond kost tussen de 125 en 850 euro per jaar, of 10 tot 70 euro per maand. Het eerste levensjaar van een Alaskan Klee Kai is duurder omdat er meer veterinaire kosten zijn. De kosten van diergeneeskundige zorg kunnen echter hoger zijn dan alle andere kosten gedurende het leven van een Alaskan Klee Kai.

Hieronder vind je een lijst met de gemiddelde waarden:

 • Typische dierenartskosten voor een Alaskan Klee Kai: 45-55 euro per maand, inclusief een eenmalige castratie/sterilisatie rekening die varieert van 50 tot 400 euro.
 • De dierenartsrekeningen voor de Alaskan Klee Kai omvatten ook vaccins, die tussen de 15 en 30 euro kosten.
 • De voedselbehoefte van een Alaskan Clover Kai varieert van 15 tot 30 euro per maand
 • Alaskan Klee Kai Socialisatie en Training 50 tot 125 euro voor groepstraining.

Hoe geef je de Alaskan Klee Kai een goede naam?

De naamgeving van een Alaskan Klee Kai kan andere criteria vereisen dan nieuwe Clover Kai ouders misschien verwachten. Het is nooit de eigenlijke naam waarop de Alaska Klee Kai reageert, maar de klank en de manier waarop die wordt uitgesproken.

De noodzakelijke bouwstenen zijn klank en lettergrepen, zoals hieronder opgesomd::

 • De Alaskan Klee Kai reageert het best op tweeletterige namen, omdat die niet zo kort zijn dat ze verward kunnen worden met eenlettergrepige commando's als "Zit", "Kom" en "Af". Maar ze zijn ook niet zo lang dat het een puzzel wordt. Eenvoudige voorbeelden zijn Sadie, Cupcake en Buster.
 • Eigenaars van Alaska Clover Quay die een bepaalde eenlettergrepige naam hebben gekozen, kunnen die houden, maar een manier vinden om de klanken te rekken zodat ze als twee klinken, bv. "Coach" rekken tot "Coh-oach" en twee verschillende klanken gebruiken bij het aanroepen.
 • De Alaskan Klee Kai reageert het meest positief op hoge, opgewonden en vrolijke geluiden wanneer hij wordt geroepen, en op kalmerende, zachte geluiden wanneer hij nerveus of overijverig wordt.
 • Sommige ouders van Alaskan Klee Kai vinden dat hun AKK's beter reageren en hun namen beter herkennen als ze die met een zingende stem uitspreken.

Wat zijn de meest voorkomende vrouwelijke Alaskan Klee Kai namen?

De top 10 Alaskan Klee Kai meisjesnamen zijn zo perfect als ze komen, leuk en met het potentieel voor ouders om hun eigen unieke toonhoogte of toon te zetten. De top vrouwelijke Alaskan Klee Kai namen, en hun betekenis, staan hieronder:

 • Nukka - Kleine Zus
 • Miska - Kleine Beer
 • Nini - Porcupine
 • Sakari - Sweet
 • Shila - Vlam
 • Tanana - Heuvels
 • Aga - Moeder
 • Eska - stroom
 • Kima - Candy
 • Suka - Snel

Wat zijn de meest voorkomende mannelijke Alaskan Klee Kai namen?

De top 10 van Alaskan Clover Kai jongensnamen zijn ook meestal tweelettergrepige namen. De top mannelijke Alaskan Clover Kai namen, en hun betekenis, staan hieronder:

 • Chinook - Warme Wind
 • Miki - Klein
 • Nanook - Schattig
 • Pakak - Iemand die overal in gaat
 • Atka - King
 • Kaskae - Chief
 • Amak - Speels
 • Pukak - Snow Smart
 • Siku - IJs
 • Yaktag - Cape

Wat zijn de verschillende soorten Alaska Klaver Kai?

De Alaskan Klee Kai kent drie erkende varianten op basis van grootte: de Toy, Miniature en Standard. De Toy-variant is de kleinste, meestal minder dan 4 kg, de Miniature weegt tussen de 4 en 9 kg, en de Standard weegt tussen 9 en 13 kg.

Welke hondenrassen lijken op de Alaskan Klee Kai?

 • Malamutes: Alaska Malamutes en Alaska Klee Kai komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De Malamute is een groot werkhondenras, en de Klee Kai is een klein gezelschapshondenras. De Alaskan Malamute kan 8 centimeter groter worden dan de Alaskan Klee Kai en weegt 24 kg meer dan de AKK. Overeenkomsten zijn onder meer hun levensduur en nestgrootte.
 • akita inu: De Alaskan Klee Kai komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, terwijl de Akita Inu oorspronkelijk uit Japan komt. De Alaskan Klee Kai en de Akita Inu zijn sledehonden, maar de Akita Inu diende ook voor andere doeleinden, zoals diensthonden, politie- en militaire assistentie en hoeden.
 • Samojeed: De Samojeed is een rashond die zijn oorsprong vindt in Mongolië, terwijl de Alaskan Clover Kai van Noord-Amerikaanse oorsprong is. Beide zijn sledehonden, en ze hebben hetzelfde gewicht en dezelfde grootte. De Samojeed heeft een vergelijkbaar temperament als de Alaska Klee Kai. De Samojeed is minder vriendelijk tegen andere honden en vreemden, maar schiet beter op met kinderen en oudere mensen. Samojeden hebben kleinere nesten met slechts 4 tot 6 pups, terwijl de Alaskan Klee Kai tussen de 4 en 10 pups per nest kan krijgen.
 • Keeshond: De Keeshond is een rashond afkomstig uit zowel Duitsland als Nederland, terwijl de Alaskan Klee Kai van Noord-Amerikaanse oorsprong is. De Keeshond is kleiner dan de gemiddelde Alaskan Klee Kai, weegt ongeveer 4,5 kg minder, en zijn hoogte is ongeveer 4 centimeter minder dan die van de Alaskan Klee Kai. De Keeshond is een gezelschapshond, geen sledehond zoals de Alaskan Klee Kai.
 • Utonagan: De Utonagan honden komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en zijn iets groter dan de Alaskan Klee Kai, die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Deze twee rassen hebben vrijwel identieke persoonlijkheden en kenmerken, zoals hun trouw en behoefte aan genegenheid van hun roedel. Net als de Alaskan Klee Kai is de Utonagen niet geschikt als waakhond, want hij verwelkomt vreemden en honden.
 • Tamaskan Dog: De Tamaskan Dog werd relatief recent gefokt in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft het uiterlijk van een wolf, maar is net zo aanhankelijk als de Alaskan Klee Kai. Ze zijn gevoelig voor verlatingsangst en moeten niet te vaak alleen gelaten worden. Ze zijn zeer intelligent en energiek, wat betekent dat ze veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben.

Welke hondenrassen zijn net zo gemakkelijk te verzorgen als de Alaskan Klee Kai?

Hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Alaskan Klee Kai qua verzorging zijn onder andere de Shiba Inu en de Basenji. Deze rassen hebben ook een korte vacht en hebben doorgaans minder vachtverzorging nodig. Ze zijn vaak schoon en zelfverzorgend, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Wat zijn hondenrassen die vergelijkbaar zijn met de Alaskan Klee Kai?

Hondenrassen die qua grootte overeenkomen met de Alaskan Klee Kai zijn hieronder vermeld:

 • Siberische Husky: De Siberische Husky is een middelgroot hondenras dat ook afkomstig is uit het noorden. Ze hebben vergelijkbare fysieke kenmerken, zoals een dikke vacht, puntige oren en een pluimige staart. Beide rassen hebben ook een vergelijkbaar energieniveau en hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig.
 • Alaska Malamute: De Alaska Malamute is een groot en krachtig hondenras dat, net als de Alaskan Klee Kai, afkomstig is uit Alaska. Ze delen enkele gelijkenissen in uiterlijk, zoals een dikke vacht en een pluimige staart. Beide rassen hebben ook een sterke band met hun eigenaren en gedijen goed met voldoende lichaamsbeweging.
 • Shiba Inu: De Shiba Inu is een kleinere hond van het Spits-type en komt oorspronkelijk uit Japan. Ze hebben vergelijkbare kenmerken met de Alaskan Klee Kai, zoals puntige oren en een pluimige staart. Beide rassen zijn alert, intelligent en onafhankelijk van aard.
 • American Eskimo Dog: De American Eskimo Dog is een middelgroot hondenras met een weelderige witte vacht. Ze lijken qua uiterlijk enigszins op de Alaskan Klee Kai, hoewel ze iets groter zijn. Beide rassen zijn intelligent, speels en hebben een goede trainbaarheid.

Over de Auteur

sanne-dekker
Sanne Dekker
Hondentrainer

Sanne is geboren en getogen in Breda, en heeft altijd al een grote liefde gehad voor honden. Haar ouders, die inmiddels met pensioen zijn, hebben beiden als dierenarts gewerkt toen ze opgroeide, wat haar interesse in dierverzorging al vroeg heeft aangewakkerd.

Ook Interessant